|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2013
15.9.2013 22:03:12   
november2010
šola za starše, midva se je tokrat ne bova udeležila, mislim da je bilo 2x dovolj user posted image

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 701
   RE: Novembrke 2013
17.9.2013 20:26:35   
marelcaspelca
Oj, tale marelcaspelca ima rok 4. novembra, prvič noseča in posledično še nobenega otročička. Upam, da rodim v Kranju :)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 702
   RE: Novembrke 2013
17.9.2013 20:31:15   
marelcaspelca
Joj punce, vam moram malo pojamrat.... danes sem v sližbi padla po stopnicah... Ma sej me boli, tako kot bi vsakega ki tako nerodno telebne... kaj hujšega pa mislim da ni.
Me pa daje otrdevanje trebuha od kar sem doma... jutri zjutraj imam tako ali tako ultrazvok, ki mi ga bo delal gohtar, ki je tudi moj G.
Me je brat ustrašil, da bo zjutraj mogoče prepozno.... ampak meni se zdi, da ni hudega, če malo dete v trebuščku veselo brca....

kaj pa ve mislite? Bi ve šle danes k zdravniku? Joj, full nočem delati panike, ampak moža še ni doma, sama pa se ne bi vozila 25 km...

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 703
   RE: Novembrke 2013
18.9.2013 17:11:57   
mala zirafa
Hvala da ste me dale na seznam.Koliko nas je že.Naj povem da so me včeraj klicali iz amb. in sem morala po recept za legofer.Hb imam 89, groza.A je še katera tako zelo slabokrvna?Sirup je ogaben, kot ospen.Kakšne izkušnje imate z njim, če jih?

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 704
   RE: Novembrke 2013
18.9.2013 17:15:40   
tintin
Špelca: če nisi padla direkt na trebuh, ne krvaviš, otrok se giblje...ni panike.
Žirafa: krvi nisem dala od 24t, tko da bomo vidli naslednjič. Načeloma v nobeni nosečnosti nisem bila slabokrvna, sem bila pa rahlo slabokrrvna (hb=103) po drugem porodu zaradi izgube krvi...in zarad krčev tamalega nisem jemala tablet. k sebi sem prišla šele po parih mesecih.

Če katera še kupuje, ni kupila...v mullerju so ta teden znižani modrčki za dojenje, en stane 7,19 evr.

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 705
   RE: Novembrke 2013
18.9.2013 19:07:44   
mimi28
Lep pozdrav vsem novemberskim user posted image user posted image

Že zelo, zelo dolgo se nisem javilauser posted image , vas pa redno spremljam z objavami in sem zelo vesela za vse user posted image da so zdravi in zelo živahni. Tudi mi imamo živahnegauser posted image in sicer fantka... Edino kar je so mi rok zamaknili iz 24.11 na 1.12 in niti točno ne vem kam paševauser posted image ...

Ja tudi jaz sem slabokrvna in sem na Legoferju- vem da je zelo ogaben in to je bil tudi razlog da sem prosila za tablete,ki jih lahko kar pogoltnem in mi je ta grozna muka prišparanauser posted image

Jaz delam še en mesec potem pa končno dopust in porodniška ter priprave na novega sončkauser posted image


Pridno božajte bušije in lep preostanekuser posted image

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 706
   RE: Novembrke 2013
18.9.2013 21:26:31   
marelcaspelca
Evo, sem bila na UZ, povedala, da sem padla. smo preverili in sem zaprta, MV pa še zelo dooooolg :)

Danes sem ostala doma in se ne vrnem več v službico, joj kako sem vesela :)

2 tedna dopusta, nato pa porodniška, jupi :) Za jutri imam že ogromno veliko načrtov, sem si zadala kar deloven dopust.

Na UZ mi je naredil tako čudovito sliko obraza, sem zelo vesela. Na morfologiji se je dete skrivalo, nisem dobila nobene lepe slikce.. :/ Je pa menda težek/težka cca 2200 g, ni čudno, da jo/ga je že težko nosit.

Imejte se, smejte se in božajte trebuščke....

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 707
   RE: Novembrke 2013
19.9.2013 10:57:54   
Anonimen
Lepo pozdravljene babuške user posted image !

Najprej user posted image user posted image user posted image za marelcospelco, da je vse ok! Najbrž si se kar ustrašila, a ne? Jaz si sploh ne predstavljam, da bi sedaj padla, saj se še ujeti ne bi znala ob svojem velikem trebuhu user posted image . Ampak samo, da je vse ok user posted image .

Jaz se mučim z alergijo na ambrozijo, ki me je čisto povozila user posted image : kihanje in srbeče oči, potem poln nos in sinuzitis, sedaj pa še totalno nadležen kašelj. Sem mislila, da se bom lahko izognila antihistaminiku, toda ni šlo, tako da sedaj jemljem Claritine. Saj ta naj bi bil ok za nosečnice, toda zagotovo vsaka zdravila malo vplivajo, toda brez tablet enostavno ni več šlo, sem že s težavo dihala. Kašljam še vedno, tako da upam, da ne bom Lili prehitro napodila na svet, ko jo tako stiskam user posted image . Sicer je moja princeska kljub antihistaminiku živahna za dve, kar me vsaj malo umiri, da se ji vseeno dobro godi user posted image .

*zvezdica zaspanka* - Mi imamo košaro še od starejše, pa ne mislim nič prati, samo malo bom strehico pobrisala, sicer pa dojenčka itak nikoli ne daš samo v voziček, ampak daš spodaj kakšno pleničko, me, ki bomo rodile novembra, pa zagotovo že dekico ali celo zimsko vrečo, odvisno od vremena. Tako da ne bo direktnega kontakta s podlago vozička. Kar se tiče jajčke, pa sva z možem vse nekako uspela sleči in še moram oprati, toda upam, da bova znala nazaj obleči, to je sedaj največji problem user posted image . Upam, da mi ne bo treba hoditi v Baby Center, da mi pokažejo, kako se obleče user posted image . Od otroške kozmetike ti jaz toplo priporočam Weledo, je zares 100% naravna in nežna do otroške kože. Mi smo jo imeli pri starejši hčerki, sicer pa smo cela družina na njihovi kozmetiki, tako da jo bomo uporabljali tudi pri Lili. Pri seznamu lahko dodaš, da sem stara 37 let, ostalo je vse ok user posted image .

mala zirafa - Pri drugem otroku baje ne gre za to, da bi ga prej rodil, ampak sam porod traja manj časa. Najbrž predvsem zato, ker ženske gredo kasneje v porodnišnico, saj že vedo, kaj naj pričakujejo in ne gredo prehitro, kot je to značino za prvorodke. Pri drugem je baje treba pazit, da sploh prideš do porodnišnice, saj se baje vse skupaj odvije hitreje, telo namreč že ima eno izkušnjo poroda za sabo. Čeprav so pa baje porodi v avtomobilu najlažji, saj če je taka sila, potem po navadi ni nekih zapletov. Ok, v avtu si ne želim ravno roditi user posted image , toda nikoli ne veš, kaj te čaka user posted image . Glede krčev pa meni vsake toliko orng zatrdi trebuh, pa križ me začne boleti, toda hitro mine, tako da je to očitno priprava na porod. Glede lulanja bom pa kar tiho, ker hodim lulat po kapljice, še posebno sedaj ko kašljam. Včasih se dobesedno 6-krat uležem in moram vsakič še enkrat na wc, kot bi me nekdo zafrkaval user posted image . Ko enkrat zaspim je potem ok, toda priti do te faze, je pa pravi čudež user posted image .

november2010 - Držim pesti, da nama tokrat obema steče dojenje user posted image user posted image user posted image , saj tudi meni prvič ni šlo (sem bila tako izčrpana od CR in še ene operacije, da kljub črpanju ni bilo dobesedno nič mleka). Jaz sem se že v prvo zelo veselila dojenja in bila potem zelo razočarana user posted image , zato zares upam, da bo tokrat porod brez komplikacij in da bom lahko dojila user posted image .

papirji za CSD - Jaz sem že prejšnji teden vse uredila, oddaš samo vlogo in potrdilo o plačah od delodajalca, za očetovski in enkratno pomoč ob rojstvu pa oddaš po rojstvu. Takrat je dobro oddati tudi vlogo o spremembi števila članov, saj to takoj vpliva na plačilo vrtca in otroški dodatek (kakšen mesec najbrž rabijo, da preračunajo in pošljejo novo odločbo). Mi smo sedaj bili brez otroškega, sedaj ko bomo 4, pa za mišji repek ravno pridemo (no, upam da sem prav preračunala user posted image ) v 6. razred, tako da smo upravičeni tako do otroškega kot do te enkratne pomoči ob rojstvu, ki pripada samo tistim, ki jim pripada tudi otroški. Jaz sem papirje za očetovski, enkratno pomoč in spremembo število članov že vse izpolnila, kar je šlo vnaprej, tako da takrat samo dopolnim manjkajoče podatke in mož odnese na CSD. Po porodu bi ziher kaj narobe izpolnila user posted image . Potrdilo o plači za očetovski pa bo mož uredil že pred porodom, takoj po oktobrski plači, saj bom zagotovo rodila novembra. Sem pa od CSD že dobila odločbo za prve tri mesece porodniške. Pošljejo baje dve odločbi, najprej za 3 mesece, ko dobimo 100% povprečne plače zadnjih 12 mesecev, potem pa še eno odločbo za preostalih 9 mesecev, ko dobimo le 90%. Še zdaj ne morem verjeti, da država špara na porodniški user posted image .

šola za starše - Midva sva jo dala čez pri starejši in mislim, da je bilo dovolj user posted image .

slabokrvnost - Jaz že nekaj mesecev jemljem najprej Ferum Lek, ki je bil strašansko ogaben (meni veliko bolj od Legoferja), toda sem dobila alergijsko koprivnico, tako da sem sedaj na Legoferju. Res je ogaben, toda tistih 15 ml na hitro požrem, spustim en čuden glas (brez tega ne gre) in čez hitro spijem vodo user posted image . Sem pa v jeseniški porodnišnici dobila super recept za dobro kri, si bom ravno danes skuhala ta zvarek: 1/2 litra (domačega) terana, 200 gramov suhih sliv, 1 kg borovnic - vse to kuhaš tako dolgo, da nastane kot ena marmelada (pri tem gre skoraj ves alkohol ven), dodaš 4 žlice kostanjevega medu in potem vsak dan poješ en žlico. Ta ginekologinja na Jesenicah, ki mi je dala ta recept, je rekla, da nima niti ene nosečnice slabokrvne, odkar si to kuhajo. Jaz bom to jedla tudi potem, ko bom dojila, je pa primerno za vsakogar, ki ima težave s slabokrvnostjo. Vam javim, kako mi je uspelo, ker imam manj borovnic in nimam kostanjevega medu, tako da bom naredila manjšo dozo in kar navaden med, da ne kupujem liter medu zaradi ene ali dveh žlic.

Uf, spet je nastal cel roman user posted image . Pridno božajte svoje bušije, pa naj bo čim manj nosečniških in vseh ostalih težav user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu marelcaspelca)
  Neposredna povezava do sporočila: 708
   RE: Novembrke 2013
19.9.2013 20:25:13   
ni_ka21
No me veseli da imamo živahneuser posted image , v sredo sem bila na pregledu in je vse ok, mala je težka nekje 2600 g. Zaradi otrdevanja trebuha mi je reko da je fajn pit Donat, ker je bol naraven.

No jaz sem voziček skoraj v celoti vprala v pralnem stroju in vsa oblačilca imam pripravljena, samo posteljico še preperem in to je touser posted image user posted image samo še počakam.

Glede nege otroka imam najraje vodo, mandljevo olje in otroško kremo in Ptujskih lekarn.

Ko sem prvič rodila sem bila zelo slabokrvna pa sem spila 6 flašk legoferja, ker ni kaj dosti pomagal (vsaj pri meni) sem dobila še dodatnih 6, ki sem jih raje dala kolegici in namesto tega raje spila deci refoška pri večerji in pri zajtrku limonado, ker C vitamin veže železo, pa se je počutje kar nekje v 14 dneh izboljšalo, pa tudi ko sem šla na pregled za kri je bilo dosti bolše. Pojedla pa sem tudi kar dosti rdeče pese, tako da imam kri vredu.
Super za izbolšavo krvi je pa Šato, to pa je mešanica 1 surovo jajce penasto zažvrkljaš, ji dodaš žlico sladkorja in pol deci refoška in to samo spiješ.

Radi se mejte pa veliko se smejte, saj še malo pa bomo cartale:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 709
   RE: Novembrke 2013
19.9.2013 21:52:26   
*zvezdica zaspanka*
samo za info: koliko dni pred pdp moras vloziti vlogo na csd? kaj pa ce slucajno zamudis?

(odgovor članu ni_ka21)
Neposredna povezava do sporočila: 710
   RE: Novembrke 2013
20.9.2013 7:10:09   
marelcaspelca
Do nastopa porodniške so meni rekli na CSD Medvode.... torej vsaj 28 dni pred PDP.
Če zamudiš recimo en teden pač za en teden ne dobiš porodniške....

Tako sem ga jaz razumela...

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 711
   RE: Novembrke 2013
20.9.2013 8:26:19   
tintin
jaz bom oddala naslednji teden, porodniško nastopim z 27.10:)

boljš je oddat mal prej, glede na tempo dela csd-jev.

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 712
   RE: Novembrke 2013
20.9.2013 12:33:51   
*zvezdica zaspanka*
tnx za hitre odgovore - včeraj sem na internetu preverjala tele vloge in roke, jih narobe zinterpretirala (pa sem soc. delavka po poklicu - sicer ne na CSD) in potem panika, da sem že "zamudila" user posted image danes sicer vidim, da sem res čisto narobe razumela (zgleda polna lunca in hormoni počasi vplivajo na mojo koncentracijo user posted image ). no, jaz s porodniško pričnem čez slabe tri tedne, tako da sem danes oddala papirje in ni bilo čisto nič prepozno ...

marelcaspelca super, da si uredila in, da je vse ok! ;) user posted image

nenalena ja, sem ugotovila, da se da sleči tudi jajčko, razen na obeh straneh, kjer se pripne pas (oz. zaenkrat še nisem na silo razmontirala) - upam, da se bo dalo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 713
   RE: Novembrke 2013
20.9.2013 21:54:59   
marelcaspelca
Jaz bom oddajala ubistvu zadnji dan, da bom imela še septembersko plačo obračunano, ker mi bo to kar nekaj dinčkov prineslo, pa tut potem če kasnej dobim nakazano, važno da dobim.
Ker nisem še celo leto zaposlena, se bo po izračunih nekaj kar poznalo....

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 714
   RE: Novembrke 2013
23.9.2013 15:45:18   
the seven
Hei hei novembrske srečeke nosečke, že neki časa nisem nič objavila ampak vas redno spremljam.

Sem pregledala seznam in se nas je kar nabralo, kar nekaj škorpijončkov in strelcev. Naše dete brca 100 na uro najraje pa takrat ko je čas da si mami malo odpočije, potem je žurka v trebuhu :) če bo imel takšen ritem tudi potem bo zabavno ravno po 21uri in zgodaj zjutraj amapk se kljub temu že veselimo prihoda.

Ogromen trebuh me ža kar ovira, vrjetno tudi katero od vas (grem v 33 teden) včasih imam ponoči očutek, da se komaj premaknem iz enega boka na drug, na hrbtu pa niti ne morem več ležati, kertežko diham in imam občutek, da mi otroček pritiska na vse možne organe.

Se mi je pojavila tudi slabost, v prvem trimesečju s tem nisem imela težav sedaj pa moram kar pogosto sredi kakšnega opravila malo v ležeč položaj ker drugače je neizdržno. Tudi pekoča zgaga je tu, pravijo da laski rastejo :)

Lovili smo še sončne dni in tako sem uspela oprati in pusušiti vsa oblačilca in ostalo, tako, da sedaj pa res samo še čakamo.
Čaka me še priprava torbe za v porodnišnico in za odhod iz nje - ker še nisem kupila nobenega kompletka bomo s tem še malo počakali. Računam da bi bilo sredi oktobra dovolj če si use uredim. Res pa da potrebujem še stvari zase - nedrček za dojenje (ki ga dobim kar s težavo, ker se mi je košarica povečala na F) in ostale malenkosti za mamico. Preveč mislim na malega in potem pozabljam kaj pravzaprav potrebujem še zase.

Naslednji teden nas zopet čaka pregled v 34 tednu potem pa sploh ne vem kako potekajo ti pregledi bolj pogosto, ker potem grem pa že dejansko proti koncu in upam, da bom zvedel vse kar me še čaka in kar lahko še pričakujem v zadnjem mesecu.

Še malo pa bomo spoznale naše sončke ... pri nas je prvi in se tega še tako bolj veselimo

Pridno božajte trebuščke user posted image

Pozabila dodati, da sva dala čez tudi šolo za starše, sicer sem nekako več pričakovala ampak tudi to je bilo OK si bom pač morala še kaj pregledati po netu ali pa povprašati G.

Še en nasvet: sem se lotila brati knjigo Mamamorfoza (Živa Šorn) in sem jo kar pojedla - zabavna knjiga, ki jo priporočam prebrati vsem nosečkam.

< Sporočilo je popravil the seven -- 23.9.2013 15:48:20 >

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 715
   RE: Novembrke 2013
23.9.2013 16:11:32   
ni_ka21
Vprašala bi če je imela katera že ali ima koš za planice z kasetami ali brez in kak je zadovoljna? Razmišljala sem da bi si ga kupila, a mi ga je kolegica odsvetovala.

Uživajte

(odgovor članu the seven)
Neposredna povezava do sporočila: 716
   RE: Novembrke 2013
23.9.2013 20:39:30   
marelcaspelca
Mah, vseen smrdi ven.....
Edino kar pomaga je vsak dan ali pa še enkrat umes odnesti smeti....

Jaz ga tako ne bom potrebovala, bomo prali :)

(odgovor članu ni_ka21)
Neposredna povezava do sporočila: 717
   RE: Novembrke 2013
23.9.2013 20:52:31   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: ni_ka21

Vprašala bi če je imela katera že ali ima koš za planice z kasetami ali brez in kak je zadovoljna?


sem razmišljala, da bi ga kupila - v müllerju je 15€, leclerc ga ima s kasetami za 19€ ... v vrtcu smo ga imeli, pa je bil kar praktičen in je "zdržal" skupino otrok, predvidevam, pa da je bil tudi precej dražji kot so tile. plus da so kasete kar strošek ... tako da se čedalje bolj nagibam k navadnemu košu s pokrovom, pa mislim, da bo lih tako ok.

(odgovor članu ni_ka21)
Neposredna povezava do sporočila: 718
   RE: Novembrke 2013
24.9.2013 9:56:21   
november2010
v vrtcu so iste kvlitete kot "domači" samo večji so.... prednost tega koša je pač da se zavije vsaka plenice posebej, še vedno pa ga je treba dnevnoprazniti če nočeš neprijetnih vonjav...


(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 719
   RE: Novembrke 2013
24.9.2013 10:31:44   
tintin
mi imamo navaden koš s pokrovom na balkonu (izhod je iz dnevne, previjamo v dnevni)...in potem praznimo na en teden.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 720
   RE: Novembrke 2013
24.9.2013 18:26:38   
mala zirafa
Kako lepo vas je brat. Me veseli da napredujemo dokaj v redu. Danes sem imela pregled, sicer na hitro brez uz, dobila sem kup napotnic, med njimi tudi za bolnico P.V četrtek bo 35 tednov, če pomislim lahko že čez 3 tedne rodim. Kar strah me oblije.Aja pa za epiduralno sem včeraj podpisala.Če bo moj frend ki je anest. dežuren, oz. na razpolago, mi jo bo lahko on dal.Upam da bo.
3.10. pa porodniškaaa!!user posted image Kar ne morem verjet, da je vse skupaj tako hitro minilo.

Glede slabokrvnosti, se morda splača res preizkusiti recept z vinom in borovnicami.Sicer pa se trudim jest robidnice, ki zdaj zorijo.Pa še to, a bo katera delala test za ugotovitev streptokoka galactiae?Jaz sem se odločila za, plačam tistih 44 evrov, pa sem vsaj mirna.Gin. odvzame bris od 35.-37. tedna, če je pozitiven, ti pred porodom dajo infuzijo z antibiotiki.
Če bi se otrok okužil, bi lahko imel trajne možganske posledice.Upam da sem negativna.Pa upam da ne rodim v avtu, kot je ena napisalauser posted image .

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 721
   RE: Novembrke 2013
24.9.2013 19:02:35   
the seven
Punce potrebujem pomoč ...

... sestavljam kompletek za iz porodnišnice in ne vem kakšno št naj vzameme 56 ali 62 in skrbi me bodi - meni so všeč tile na preklop imam slab občutek navaden bodi že novorojenčku čez glavico oblačit ... kakšen nasvet mogoče??

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 722
   RE: Novembrke 2013
25.9.2013 0:18:34   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: the seven
... sestavljam kompletek za iz porodnišnice in ne vem kakšno št naj vzameme 56 ali 62 in skrbi me bodi - meni so všeč tile na preklop


jaz sem "kompletek" sestavila in kupila v H&M (na Rudniku). kupila sem žabice, bodi, hlačke in jopico, št. 56 (nisem bila prepričana ali bo preveliko in premalo, gledala sem tudi 52, pa so mame svetovale, da je bolje malce večje, kot pa premajhno, saj že tako ali tako hitro prerastejo). moj bodi je na preklop, se mi pa zdi, da je tako ali tako večina sedaj takšnih - vsaj kar sem dobila in sama nakupila (redko kakšen ni, če pa slučajno ni, pa ima pri vratu nekoliko razširjeno luknjo). lol, preklop. do pred kratkim sem imela v mislih pač "bodi", ko sem kupila kompletek in preprala že nekatere cunjice pa sem opazila to tehnologijo user posted image se mi pa dopade, je praktično user posted image

na, ura je prek polnoč, jaz pa še pokonci -- s spanjem nisva več prijatelja (pa mala ponoči sploh ni tako aktivna, ampak enostavno me mori tole premetavanje in nespanje, da se mi sploh ne da v posteljo ... čeprav sem utrujena). se še katera tako počuti?! user posted image

mala žirafa za test sem že bežno slišala, nekako pa čakam, da mi ginekologinja morda kaj več o tem pove, vsaj predstavi. vem, da je plačljiv - a 44€ je? a je res kaj na tem, ali je test zgolj "modna muha"?

drugače sem si pa ravno danes kupila čaj iz malinovih listov v basilici - škode ne more bit user posted image

(odgovor članu the seven)
Neposredna povezava do sporočila: 723
   RE: Novembrke 2013
25.9.2013 0:32:39   
*zvezdica zaspanka*
user posted image


PDP, ime, starost, kraj, št. user posted image , št. user posted image doma, spol user posted image , porodnišnica

31.10.
mala zirafa, 35, 2user posted image , 1user posted image , user posted image

1. 11.
ni_ka21, 2user posted image , 1user posted image , user posted image , Ptuj

2.11.
Jane77, 35, Krško, 2user posted image , 1user posted image

3.11.
Danijeladejan, 24, MB, 1user posted image , 0user posted image , user posted image , MB

4.11.
pin, 35, LJ, 1user posted image , 0user posted image , user posted image
NenaLena, Muljava, 4user posted image , 1user posted image , user posted image , Jesenice
november2010, 30, 3user posted image , 2user posted image , user posted image , KR
butterfly.., 1user posted image , 0user posted image
marelcaspelca, 1user posted image , 0user posted image , KR

5.11.
mehurcica, 34, PO, 2user posted image , 1user posted image ,

6.11.
*zvezdica zaspanka*, 26, 1user posted image , 0user posted image , user posted image , Trbovlje
nikicaa, 2user posted image , 1user posted image ,

7.11.
kresnica, 39

09.11.
Sončnica, 23, Ljutomer, 23, 3user posted image , 0user posted image , user posted image
babysmile, 28, 2user posted image , 1user posted image ,

10.11.
slavica86, 27, 1user posted image , 0user posted image
Neya26, 3, 1

11.11.
neli87, 25, 2user posted image , 1user posted image ,
drobtinica35, 35, 1user posted image , 0user posted image
eee35, 40, 2user posted image , 1user posted image ,
anjamiha, 2user posted image , 1user posted image ,

12.11.
bran, 25, LJ, 1user posted image , 0user posted image

13.11.
sasa2008, 3user posted image , 1user posted image
lokvanj22, 26, 1user posted image , 0user posted image
zoja10, 2user posted image , 1user posted image , user posted image

14.11.
november1982, 30, LJ, 3user posted image , 1user posted image , user posted image

15.11.
Tmra, 23, 1user posted image , 0user posted image
janchy1986, 27, okolica LJ, 1user posted image , 0user posted image
Arabella1

16.11.
_kiti_, 30, LJ, 2user posted image , 1user posted image ,
the seven, 23, 1user posted image , 0user posted image , user posted image , LJ

17.11.
iris1978
tanjita, 34, Gorenjska, 2user posted image , 1user posted image ,
KulGirl, 2user posted image , 1user posted image

18.11.
Mini ME
bibaleze84, 28, Škofja Loka, KR

20.11.
Miši25, 1user posted image , 0user posted image
Enelin, 25, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

21.11.
kovanček

22.11.
september, 27, 1user posted image , 0user posted image

23.11.
mojesanje
Evylish, user posted image
mina88, 2user posted image , 1user posted image

24.11.
reza1, 27, 2user posted image , 0user posted image , KR
tintin, KR, 5user posted image , 2user posted image , KR
aikalana
lejla346

25.11.
vesnni
cvetka_m, 30, 1user posted image , 0user posted image

27.11.
tenerife, 31, 2user posted image , 1user posted image

28.11.
briljantina, 2user posted image , 1user posted image
anit6

29.11.
srečkicanosečkica
LolaTin, CE, 1user posted image , 0user posted image
Metuljčica 2013
marjanita, 3user posted image , 1user posted image , KR

30.11.
suri_

1.12.
Matkurja, 2user posted image , 1user posted image
mimi28, 4user posted image , 1user posted image , user posted image

?.11.
irenaaa74,
stracatela, 26
petraaaa
sanjava
monika2011, 24, KR, 3user posted image , 2user posted image
Anketa
BODOČA 77
Tamara35, 2user posted image , 1user posted image , user posted image
Zara_


user posted image Z nami so bileuser posted image
Medvedek315
aja18
Occiblu


< Sporočilo je popravil *zvezdica zaspanka* -- 25.9.2013 0:34:50 >

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 724
   RE: Novembrke 2013
25.9.2013 8:06:39   
tintin
Toplo svetujem test za streptokok...v Kranju ga sicer delajo rutinsko ob 1.amnioskopiji...jaz sem bila v prvi nosčenosti pozitivna, dobila AB v tabletih, ki pa še ni prijel do poroda....otroček se je okužil (prisotnost bakterije je bila dokazana), vendar se na srečo okužba ni razvila...sva pa hodila dajat kri in bris nosne sluznice še ene 5x po porodu...V drugo sem dobila AB ob porodu (intravenozno), otročka so mi bolj podrobno opazovali za znake okužbe (stokajoče dihanje, pomodrelost), verjetno me sedaj čaka isto. Bolje preventiva kot sepsa pri otroku. Jaz se tega streptokoka bojim kot hudič križa :S

Bodiji - bolj praktični na preklop.

Številka kompletka - imamo oboje na zalogi (56, 62), oblekli bomo kar bo glede na velikost otročka bolj primerno. Prvi je imel 54 cm in je bil težek preko 4 kg, tako da sva kar 62 dala gor...drugi je imel 51 cm in 3,5 kg...in je bila 56 čisto fajn:)


(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Igranjo vaši predšolskih otroci računalniške igrice?
darja72



sploh ne (41%)

občasno (1xtedensko) (24%)

vsak dan do 1 ure (10%)

dnevno več kot 1 uro (5%)

nikoli še niso poskusili (19%)


Število vseh glasov: 377

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!