|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2013
9.8.2013 19:36:34   
mala zirafa
Na bolhi imaš ogromno ponudbe.Za tistih nekaj mesecev preveč denarja dajat se mi zdi brez veze.Saj sem si tudi jaz kupila kako novo majčko, Sem pa našla na bolhi skoraj nova oblačila po simbolnih cenah.

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 651
   RE: Novembrke 2013
12.8.2013 13:00:40   
the seven
Sama sm kupila ene jenas hlače in lanene za poletne dni tudi kar na bolhi, res ugodno, ker nove je res brezveze kupt, ker tele nosečnišle zadeve niso kaj prida poceni. Majčke pa zaenkrat so še navadne čist ok mogoče kakšna št več. Če sep in okt ne bo vremena bo malce problem s kakšnimi dolgimi rokavi, poleti pa kr gre - oblekce, pajkice, tunike ...

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 652
   RE: Novembrke 2013
17.8.2013 8:41:28   
Anonimen
Dobro jutro babuške user posted image !

Spet sem imela eno od zgodnjih juter, sem vstala že pred šesto user posted image . Očitno počasi že postajam stara tetka, ki ne more spati user posted image , čeprav sem si vedno mislila, da to pri meni že ni mogoče. Ta teden sem imela pregled pri ginekologinji in naša Lili pridno raste, tako da je vse ok user posted image . Moj srček se je tudi umiril, mi razbija le še občasno, tako da železo in umirjena bolniška zelo pomagata. Upam, da mi bodo za ta zadnji mesec pred nastopom poroniške podaljšali bolniško, da si bom lahko prenesla dopust v drugo leto po končani porodniški in tako še malo podaljšala čas do začetka službe. Ravnokar sem preverjala na spletu, da moram do 7. septembra že vložiti vlogo za porodniško, tako da očitno je naš čas poroda vendarle zelo blizu user posted image .

porod - Že kaj razmišljate o porodu, kje boste rodile, kako? Jaz sem se tokrat odločila za jeseniško porodnišnico, ker so najbolj naklonjeni naravnemu porodu. Sva bila z možem na ogledu in posvetu in prišla domov nasmejana od ušes do ušes, saj celotna ekipa podpira naravni porod. Si nisem mislila, da je to možno v kateri od slovenskih porodnišnic. Ker sem prvič imela cr, so preverili moje trenutno stanje in mi dali zeleno luč, da lahko poskusim roditi vaginalno user posted image . Zares upam, da mi tokrat uspe doživeti naravni in lep porod, ki se ga bom z veseljem spominjala user posted image .

kilce - Moje kar pridno lezejo navzgor, sem do sedaj pridobila dobrih 7 kg, tako da upam, da bom do konca nosečnosti na max 11-12 kg, kot sem si zastavila. Se kar pozna, da je poletje in niti nimam hudo povečanega apetita kot prvič, ko bi kar jedla in to samo sladkarije user posted image . Vem pa, da sta ravno zadnja dva meseca najbolj kritična, zato se bo kar treba držati pravil zdrave prehrane (beri: v omari nič sladkarij, saj so drugače skušnjave prevelike user posted image ).

nosečniška oblačila - Poletje je res zakon, saj ni težav s hlačami, sem namreč cele dneve v oblekicah, pa še vroče ni user posted image . Sicer se pa strinjam z ostalimi, da se za ta dobra dva meseca res ne splača kupovati novih nosečniških oblačil, je na bolhi res dobra in ugodna ponudba. Sama sem si kupila eno oblekico, pa sedaj naročila ene kavbojke, ki upam, da mi bodo prav, pa še kakšno jeans krilo upam, da bom uspela ugodno dobiti.

pregledi in dobre novice - Čestitke vsem za super preglede in vse dobre novice, je tako lepo prebrati, da naše bebice pridno rastejo in ni težav user posted image .

Lep poletni pozdrav in se tipkamo po morju user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu the seven)
  Neposredna povezava do sporočila: 653
   RE: Novembrke 2013
18.8.2013 22:47:18   
plamen
Punce, najprej iskrene čestitike za pluske in bušije user posted image Sama sem marčevka 2010 in januarka 2013. Imam punčko in prodajam cunjice, imam tudi zimske stvari /bunda, vreča z možnostjo v lupinico, pliš pajacki...), če bi katero zanimalo, vse zelo lepo ohranjeno in za nizke cene. Imam tudi še nosečniške kavbojke in eno oblekco št. 36, če katra še kaj rabi naj mi javi na ZS. Najboljši bi bil ogled na domu, sem pa iz Domžal, če ne pa pošljem slike. Hvala, ker niste preveč jezne da sem vam malo posmetila in uživajte v nosečnosti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 654
   RE: Novembrke 2013
19.8.2013 11:09:18   
Sončnica...
Kakšna imana imate za punčko ? Moja bo Tia ... In smo že v 28 teden zredila sem se 0.0kg

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 655
   RE: Novembrke 2013
19.8.2013 17:28:09   
marelcaspelca
O, sončnica,

čestitam za 0,0 kg :)
Jaz sem 30ti teden, pa mam točno 10 kg plusa :) Bomo vidl, kok bo gospod G jutri vesel.. :/
Moja, če bo punčka, bo Julija, če pa bo fantek, ga bomo pa poimenovali Timotej :)
Nama z možem so bolj dolga ušeč :)

Naj se še pohvalim, da me je dala danes šefica v službi na novo delovno mesto, bolj prilagojeno "napihnjenemu balonu" hahaha
Sem bila zelo pozitivno presenečena, mi je sama ponudila, jaz sem se pa mislila nekaj muzati okoli, pa nisem vedela, kako naj kaj rečem, sem mislila, da ne bo za :)

Punce, uživajte s trebuščki :)

(odgovor članu Sončnica...)
Neposredna povezava do sporočila: 656
   RE: Novembrke 2013
19.8.2013 18:23:34   
Sončnica...
Ja hvala ... Ampak se hočem zredit .. ampak mi ne uspeva

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 657
   RE: Novembrke 2013
19.8.2013 18:27:01   
marelcaspelca
Aha, kako pa to, je ovira kakšna bolezen?
Jaz sem bila vedno suhcana, brez apetita, jedla ker se mora, ne ker bi bila lačna.... sedaj pa hrustam po 8krat na dan, pa še več bi.... apetit na vrhuncu... samo sedaj sem se omejila in jem, ko sem lačna, nič več iz firbca, če ima kruh še vedno isti okus kot zjutraj :)

(odgovor članu Sončnica...)
Neposredna povezava do sporočila: 658
   RE: Novembrke 2013
20.8.2013 10:41:55   
*zvezdica zaspanka*
jaz tudi počasi prihajam v 30. teden ... joooj, punce, samo še nekaj tednov :) zredila sem se za 6-7kg, ker v zadnjem času precej bolj pazim na prehrano (sum na nsb) pa še viroza mi je pobrala ves apetit ... a je katera bila na tem preverjanju za nsb? kako zgleda?

a v šolo za starše ste se že "prijavile"?

(odgovor članu marelcaspelca)
Neposredna povezava do sporočila: 659
   RE: Novembrke 2013
20.8.2013 14:52:56   
tintin
ja, jaz sem imela "cukr" test - no OGTT test, če se prav izrazim. Naj bi se delal rutinsko vsem nosečnicam. Prideš zjutraj tešč v laboratorij, ti vzamejo kri, če je sladkor nižji od 5,1 delajo test naprej, sicer greš direkt k diabetologu....
Nato pa piješ glukozo 75g v 3 dl vode in čez 1 uro ti spet vzamejo kri, pa spet čez 1 uro kri...če vrednosti niso povišane, je vse ok...če pa so...potem pa via diabetolog. Ni fino, tekočina za pit je zelo sladka :S Jaz sem imela vse ok.
jaz sem trenutno v 27t, zredila nekje 5 kil, mogoče 6...upam na max 10kg.

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 660
   RE: Novembrke 2013
21.8.2013 10:11:23   
Matkurja
NenaLena, a iz Muljave se boš peljala rodit na Jesenice? PA te je zdaj kaj minilo, ko imajo to afero z mrtvimi dojenčki? Kdo ti je pa dal zeleno luč za naraven porod in zakaj si imela v prvo CR? Ker jaz sem tudi imela CR in bi tudi rada zdaj rodila po naravni poti.
A že zdaj se ti začne porodniška? Meni pa šele s 3. novembrom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 661
   RE: Novembrke 2013
22.8.2013 10:25:18   
the seven
Hei punce ...

Vse se že počasi približujemu dnevu, ko bomo končno zagledale naše male otročke ... pri nas že komaj čakamo, amapk do takrat je še kar nekaj stvari za urediti ...

porod ... mi gremo kar v Ljubljano, nekak sem si prej želela v Postojno (vožnje imam tako do ene kot do druge porodnišnice cca 1 uro) ampak, pravi moj parter, ko bo čas ne bom razmišljal kam naj te peljem amapk grem direkt za Ljubljano :) ... no Postojno sem potem izkuljučila in tako mi ostane Ljubljanska porodnišnica

kile ... uff nevem kam rastejo ampak defnitivno prehitro ... sem v 28t in sem jih pridobila že dobrih 11 kg, G na naslednjem pregledu ne bo ravno navdušena ampak se res poskušam čuvati (že od prej sem bolj podvržena pridobivanju kg), v ponedeljek imam OGTT test in upam, da se ne pokaže NSB, ker potem bo pa treba resno stvari v roke vzet

pregled ... septembra upam, da bo spet UZ, da vidim svojega sončka. Kako se sploh delajo UZ, meni je do sedaj naredila 3 UZ s slikcami, eni pravijo, da jim G naredi UZ pri vsakem pregledu - to je res lepo.

oprema ... joj se že nabira, vsak mi nekaj prinese, sama pa še nisem uspela kaj lepega kupiti. Rada pa bi kupila kompletek za iz porodnišnice ampak ne vem sploh kakšna naj bo velikost, ima katera kakšen nasvet? Pa kdaj začeti z pranjem oblekic in pripravi na pridoh, kakšen mesec prej, ker bo pri nas prvi otročiček se kar malo lovim.

trebušček ... pa že kar raste in me ovira pri kakšnem opravilu, se mi kar smejejo ko več skoraj ne moram pobrati kakšne stvari iz tal ... je pa otroček zelo aktiven tako, da trebuh poskakuje sem in tja, ko ima telovadbo, res lepi občutki

Nosečke, čuvajte se in srečno ...

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 662
   RE: Novembrke 2013
23.8.2013 8:00:44   
reza1
Poročilo še od mene, ker se res dolgo nisem oglasila user posted image
Skoz nekaj dogaja, tko da ko imam čas, na hitro preberem kaj je novega na RR...
Jaz tudi komaj dohajam te tedne nosečnosti in odkar je malček v trebuhu bolj aktiven, se šele zavedam, da bo prav kmalu v mojem naročju user posted image

Porod - jaz sem že od začetka odločena, da bom rodila v Kranju, ker mi je najbližje, pa tut porodnišnico kar dobro poznam, ker sem bla v preteklosti parkrat tam - tokrat se bom pa domov vrnila s štručko user posted image

Kile - trenutno sem na nekje +3kg. Zaenkrat zadovoljna, čeprav se mi zdi, da bom v zadnjih dveh mesecih "eksplodirala" kar se kil tiče. Čez poletje mi vedno dobro gre, ko pa pride enkrat jesen, se kar razlezem user posted image No, upam, da ne bo prehudo.

Pregled - meni pa na vsakem pregledu v nosečnosti naredi UZ in sem čist presrečna, ko zagledam škratka na ekranu. Končno sem naju tudi prijavila v materinsko šolo, tko da začneva konec septembra.

Oprema - tudi pri nama se nabira, pa nisva še nič kaj ekstra kupila. Nekaj oblekic sem dobila od prijateljice, dekice so iz mojega otroštva (že oprane in pospravljene v vakumsko vrečo :) ), posteljico in previjalno pa sva kupila na bolhi. Trenutno sme v lovu na vozičke, še kar nisem našla takega, ki bi imel kar hočem. Sej na bolhi je dost ponudbe, ampak pri vsakem vozičku ponavadi manjka košara za novorojenčka (navetta - zdaj končno vem kaj to je user posted image ) Tako da še iščem in upam da kmalu kaj najdem user posted image

Trebušček - pri meni tudi precej skače. Prav zanimivo je videt kako se vse skupi premika user posted image Res noro lepi občutki. Tudi zame je to prvi otrok in sem vedno navdušena ko kaj na novo občutim user posted image

Uživajte user posted image

(odgovor članu the seven)
Neposredna povezava do sporočila: 663
   RE: Novembrke 2013
23.8.2013 19:07:48   
mala zirafa
Naš mali tudi kar konkretno brca in skače.Dobila sem nekje 8 kg, sem pa v 30. tednu.Imam vse pripravljeno od kremic do oblekic , zibko samo moj še zmontira pa je.
Še kar ne dojemam da bomo čez 2 meseca zibali.user posted image user posted image

(odgovor članu reza1)
Neposredna povezava do sporočila: 664
   RE: Novembrke 2013
25.8.2013 21:00:29   
ni_ka21
Mi tudi že komaj čakamo na pregled, ki ga mam ta torekuser posted image . Mam občutek, da je vse vredu, ker je malčica zelo aktivna.

Porod- prviš sem rodila na Ptuju in sem bila zelo zadovoljna, tako bom zdaj tudi šla tja. Mam slabe pol ure vožnje.

Kile - sem 31 tednu nosečnosti in sem se zredila nekje za 8 kg. Izgledam pa tako kot, da bi pojedla lubenicouser posted image

Oprema - nekaj je imam že od prvega otroka, kupila pa sem si že roza dekico, kapico, rokavičke in nogavičke. No vglavnem za iz porodnišnice domov ji bom kupila oblačila. Sicer jaz priporočam št. 62, ker pri prvem sem kupila 56, pa sem mu v porodnišnici komaj oblekla, ker je bil velik 55 pa nismo pričakovali.

No me veseli, da so vsi bebiji vredu in kar aktivni. Res je da se nam nosečnost kar hitro izteka in bomo bebije vsak čas držale v rokah user posted image

Uživajte še zadnje tedne

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 665
   RE: Novembrke 2013
28.8.2013 13:34:06   
Anonimen
Čao babuške,

Evo mene opet user posted image . Dobila sem podaljšano bolniško do nastopa porodniške v začetku oktobra, tako da sem ful vesela user posted image . Končno se mi ni treba ubadati s statusom, pa še 20 dni dopusta bom lahko prenesla na drugo leto in ga pokoristila po končani porodniški, tako da bova z Lili dlje skupaj user posted image user posted image user posted image . Očitno pri meni velja Slab začetek, dober konec user posted image .

počutje - Pri meni so dobri dnevi, ko se počutim zelo ok in me trebušček zelo minimalno ovira. Toda pridejo pa dnevi, kot včeraj, ko se mi zdi, da se komaj premikam, ker čutim vsako mišico in kost, ko se mi zdi, da kar čutim, kako mi raste trebušček. Ko je treba zaspati, pa se vsak večer mučim, ne glede na vzglavnik, ki si ga podstavljam pod trebušček. Ko enkrat zaspim, je potem ok, toda iskanje pravega položaja je zame vsak večer čista muka user posted image . Na hrbtu ni šans, da bi ležala, komaj diham, potem pa na en bok, pa obračanje iz enega boka na drugi tako, da si držim trebušček, pa drugi bok, pa na obeh Lili noro brca, kot da ji ne paše ... zvečer jamram v postelji kot orng stara mama user posted image user posted image user posted image . Niti si ne predstavljam, kaj bom počela čez en ali dva meseca tik pred porodom, moj bo zagotovo šel spat kar na kavč user posted image .

Sončnica - 0,00 kg? Kako pa je to možno? To potem pomeni, da si zagotovo shujšala, saj v 28 tednu pa se že kar nabere nosečniških neizogibnih kilc (otroček, maternica, plodovnica ...), a ne? Pa je to ok? Saj te nočem strašiti, toda priznam, da mene bi ta nula malo zasekirala.

marelcaspelca - Zelo lepa imena sta izbrala user posted image . Meni so všeč tako dolga kot kratka, važno mi je, da se fonetično lepo slišijo in tako Julija kot Timotej sta tako nežni imeni user posted image . Pa super za prilagojeno delovno mesto user posted image , bo veliko lažje dočakati dan D.

Matkurja - Prvič sem se iz Lj peljala na Ptuj, sedaj pa iz Muljave v Jesenice, se mi to ne zdi noben problem, malo vožnje, pa je. Kar se tiče Jesenic, moram priznati, da me ta "afera z mrtvimi dojenčki" ni prav nič ganila, saj popolnoma zaupam njihovi strokovnosti in vem, da jih v Lj umre gotovo več, pa o tem nihče ne piše in govori. Pa so kao največji strokovnjaki. Mene je najbolj prepričala njihova naklonjenost naravnemu porodu in zavedanje, da pretirana medikalizacija poroda pomeni večjo tveganje za mamo in otroka, česar se Lj porodničarji žal premalo zavedajo, četudi svetovni strokovnjaki na to ves čas opozarjajo. Sedaj, ko se bliža moj drugi porod in se spominjam svoje porodne travme, ki sem jo doživela na Ptuju, se vse bolj zavedam, kako zelo je pomembno podporno in pozitivno porodno okolje, kjer z vsem srcem in dušo verjamejo, da je porod naravni proces, ne pa da te rutinsko našopajo z zdravili, potem pa se čudijo, da pride do zepletov in končno CR. Če te zanima moja prva porodna zgodba, jo lahko prebereš tukaj http://www.mamazofa.org/porodne-zgodbe/preobcutljiva, sem jo napisala za projekt Še vsaka je rodila. V njej je tudi vse razloženo, zakaj je prišlo do CR. Kar se tiče varnosti vaginalnega poroda po CR, pa sem na Jesenice poslala poročilo o operacijah (pri meni je bila še revizija), da so preverili, ali je glede na šive vaginalen porod varen in je, le večji nadzor nad porodom bo potreben, kar je zame ok, da se bom počutila še bolj varno. To poročilo so hoteli na Jesenicah, moja ljubljanska ginekologinja ga ni niti prebrala, samo rekla je, da mi svetuje še en CR, čeprav vse raziskave kažejo, da se z vsakim ponovljenim CR povečajo vsa tveganja, ki jih prinaša CR. Toliko o strokovnosti Lj. Porodniška pa se začne 1 mesec pred PDP, meni torej 4. oktobra.

mala zirafa - Se mi zdi, da tudi jaz še ne dojemam, da bomo že čez dva meseca cartali našo pupo. Smo pa že vsi trije tako nestrpni, da bi najraje september kar preskočila, če bi se dalo user posted image . Pa še alergijo na ambrozijo imam, ki najbolj cveti septembra user posted image , tako da komaj čakam oktobra in tisti dan v začetku novembra ali celo konec oktobra. Imam tak občutek, da bo naša Lili oktobrka user posted image .

ni_ka21 - Pri nas pa je bilo glede oblačilc ravno obratno, je bilo hčerki vse preveliko, saj je imela le 2.850 in 49 cm. Lili pa bi naj spet bila zelo drobčkena. Se spomnim, da sem takrat kar malo skregala sestro, kako to, da imajo v porodnišnici tako zelo prevelika oblačila, saj pa vedo, da so novorojenčki majhni. Hčerki je bilo namreč vse za par številk preveliko. Pa mi je odgovorila, da je večini novorojenčkov vse to prav, da je pač naša drobčkena user posted image . Tako da za nas je 54 kar ok user posted image .

Lepo se imejte in se tipkamo user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu ni_ka21)
  Neposredna povezava do sporočila: 666
   RE: Novembrke 2013
28.8.2013 20:21:53   
Matkurja
Eh, NenaLena, meni je G že povedal, da bo verjetno spet treba naredit CR, razen če bi bil otroček ful mali, kar pa ne kaže glih. Baje, da sem zanosila precvej hitro po prvem. No, on je reku,d a počakat eno leto, pa smo. Samo verjetno je mislu, da itak ne bo tako hitro, ker smo prvič imeli IVF.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 667
   RE: Novembrke 2013
29.8.2013 9:07:57   
tintin
NenaLena, meni se zdi pa super, da si se odločila za Jesenice in da greš probat naravno! ja, nažalost je v Sloveniji tako, da če delaš malo drugače (ala jesenice in naravni porod) te slej ko prej čaka medijski linč...:S

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 668
   RE: Novembrke 2013
30.8.2013 7:40:54   
*zvezdica zaspanka*
ima katera izkušnje s trboveljsko porodnišnico? do sedaj sem slišala že kar nekaj pohval, mi je tudi najbližje, tako da če ne bo predvidena kakšna nujna posebnost, bova šla kar tja ... kakšni so njihovi odnosi do nosečk? njihov pogled na porod?
glede na to, da je tole moja prva nosečnost in se prvič srečujem z vsemi temi zadevami - a je potrebno se v porodnišnici že pred porodom kaj dogovarjati ipd. ali enostavno pač prideš tja, ko se vse skupaj začne?

drugače pa moram reči, da skačem do stropa - včerajšnji ogtt ni pokazal cukra :D tako da sem si potem hitro privoščila eno milko s karamelo (nisem jedla čokolade že uh ... nvm od kdaj) :D naša malčica pa skače, se preteguje, brca, skratka čisto je aktivna, skrbi me edino, ker mislim, da še vedno sedi v maternici - mislim, da se še ni obrnila oz. imam občutek, da se vseskozi obrača v vse možne strani (pa saj ima še čas, a ne?!) ... spanec postaja problem - spim vsako drugo noč, ampak bomo že nekako :D

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 669
   RE: Novembrke 2013
30.8.2013 8:44:41   
tintin
uh zvezdica zaspanka, seveda ima še čas se obrnit! Tud naše dete še rotira...včasih me nabunka v rebra, včasih mi pa skor noga ven pogleda spodaj...;)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 670
   RE: Novembrke 2013
1.9.2013 12:01:27   
the seven
... tudi pri nas test ogtt ni pokazal cukra ... tako, da se mi je kar nasmejalo ...

.. punce ste že kej razmišlale o imenih ... pri nas je sedaj bolj kot se bližamo večji problem ... ker enostavno ne najdeva primernega imena ... mogoče kakšen predlog ...

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 671
   RE: Novembrke 2013
1.9.2013 18:39:29   
mala zirafa
Včeraj sem se spet tehtala in šla gor še 2 kg, se pravi imam zdaj +10kg.pam da ni preveč, me je pa res samo v trebuh. Na bolniški bom do poroda in ja tudi midva bova skupaj dlje.Še dobro da je prišel ta nov zakon letos, drugače bi mi letošnji dopust propadel v večini.
Me veseli da lepo napredujete z vašimi sončki.
Glede spanja, sem že zdaj vski 2 uri na nogah proti wc-ju.Tako da se počasi navajam na nočno vstajanje.Največ težav pa imam s križem če se sunkoviti obrnem ali hitro vstanem.., drugače pa ok.
Te žolčne kamne bom že po porodu odstranila, pa krčne žile tudi.
Kakorkoli glavno da z malimi vse štima. Komaj čakam v torek, ga bom spet videla na UZ. Smo kar vsi po mali skup živčni ker se počasi bliža termin.Še 8 tednov, upam kak manj.user posted image

(odgovor članu the seven)
Neposredna povezava do sporočila: 672
   RE: Novembrke 2013
2.9.2013 13:36:40   
the seven
hei hei ... danes pa sem nekaj dogaja z mano ... zanima me ali ima katera (ali je kdaj imela) podobne težave ...

že nekaj dni me matra bolečina v hrbti in v stegnih danes pa se je bolečina poleg tega preselila še v spodnji del trebuha, tako, da me danes že od zjutraj močno boli vse od križa pa skozi celoten spodnji del trebuha ... ko ležim na boku se bolečina malo umiri ampak se takjo ko vstanem zopet vrne ... nevem kaj to pomeni, ali je to normalo, da se mi dogaja ali se dogaja kaj posebnega - malo sem v dilemi ... so takšne bolečine pričakovane ali kaj napovedujejo ... jutrim imam sicer pregled ampak me malo skrbi - bom pa vsekakor jutri o tem poročala svoji G ... in nato tudi vam ...

pozdravček ...

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 673
   RE: Novembrke 2013
2.9.2013 21:27:14   
mala zirafa
V zadnjem trimesečju so zelo znane bolečine v hrbtu, križu in posledično trganje v noge. Lahko da gre pri tebi za refleksno bolečino ki odseva v trebuh. Govorim kot laik, seveda se je pametno posvetovat z G.
Tudi mene je začel križ, prav zoprno je, ker ne zmorem več vsega kot prej.Po prvem porodu sem tudi išias fasala, baje je bila posledica nosečnosti in sem se morala zdravit v bolnici.
Še malo pa bo vse mimo, potem bom šele jamrale od utrujenostiuser posted image .

(odgovor članu the seven)
Neposredna povezava do sporočila: 674
   RE: Novembrke 2013
3.9.2013 12:02:07   
tintin
no, danes sem dala tudi jaz čez posvetovalnico. Sem v 29t, kile na +5,5, ostalo vse ok. Otrok sedi na riti in brca v mehur:) ampak ima še čaz za obrat na glavo...mi pa velikost trebuha (razdalja SF) malo prehiteva, tako da bo mogoče spet mali velikanček/velikanka:)

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Prvi razred
Admin

Kdaj je najboljše za otroka, da gre v prvi razred?

še pred 6. letom (15%)

pri dopolnjenih 6 letih (43%)

pri dopolnjenih 7 letih (42%)


Število vseh glasov: 144

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!