|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2013
25.9.2013 10:22:54   
eee35
Mala žirafa, kje pa boš rodila z epiduralno? V Postojni? Moram se malo pozanimati, sem namreč pred prvim porodom šla k njim na predavanje, pa nekaj podpisovala, drugič verjetno ni treba...Saj itak sem pol CR imela. To tudi jih moram poklicati, kaj bo zdaj v drugo.
Glede kompletkov - bom imela št.56, ampak teh cunjic imam najmanj, itak so skoraj takoj premajhne. Bodiji na preklop so zelo praktični, jaz sem tudi ene majčke na preklop kupila, ki se fajn zapnejo, ne s temi trakci ( to me je takooooo živciralo, nikoli jih nisem mogla dobro zvezat:)
Test: pismo, nikoli slišala, nič ni omenjala moja ginekologinja, pa je res zakon, vsakič mi UZ naredi...Imam naslednji pregled 4.10, jo bom vprašala kako in kaj.
Lep dan vsem!

_____________________________

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 726
   RE: Novembrke 2013
25.9.2013 10:38:16   
eee35
A ja...jaz sem se tudi zložila, ko smo bili prejšnji teden na morju, samo nogo in roko sem si opraskala, nisem priletela na trebuh, ampak je res, kaj pravijo, ko že zgubiš ravnotežje, te ta velik trebuh kar naprej potegne, sploh se nisem mogla ustaviti!
Legofer jaz tudi jemljem že kakšna 2 meseca, je grozno ogaben, tako, da včasih pojem raje kakšno tabletko multuvitaminsko za nosečnice, drugače mi je malo dvignil železo, v prvi nosečnosti sem samo ene tabletke goltala, šele po CR so mi dali legofer, fuj...

_____________________________

Aleksander 14.08.2009 52cm, 3680g

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 727
   RE: Novembrke 2013
25.9.2013 18:03:15   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: november2010

v vrtcu so iste kvlitete kot "domači" samo večji so.... prednost tega koša je pač da se zavije vsaka plenice posebej, še vedno pa ga je treba dnevnoprazniti če nočeš neprijetnih vonjav...



Jaz sem gledala koš od Angelcare, na amazonu (angleškem) je okrog 8€ (lih naročam in ne bi dosti spremenilo poštnine). Je na kasete, ampak je na youtube prikazano, kako lahko tudi v navadne vrečke za smeti naštimaš. Je pa tak, ki ne ovije vsako plenico posebej, ampak ima nek sistem zapiranja zgoraj, da naj ne bi šel smrad ven.

Tintin, iz navadnega pa meni smrdi ena plenica, kaj šele da bi praznila enkrat tedensko. Itak je pa starejši otrok malo smetarja, ker hoče kar naprej s tatom nosit smeti v kontejner.

Mala žirafa, kje pa računajo 44€ za bris od streptokoka? Meni so slabi dve leti nazaj v Postojni računali 13€.
Saj za CR ni treba tega brisa jemat a ne? Saj se otrok ne more okužit. Al se motim?

Bodi na preklop je res zakon. Ma tudi z navadnimi gre. Jaz sem kupila za domov bodi na preklop in eno plišasto pižamico, številka 56. Pol je pa odvisno kakšne bodo takrat temperature. Al eno debelo jopco še dam in spdoaj še bombažne žabice, al pa kar kombinezonček za zimo. Tavečjemu fantku je blo tud številka 56 prav. Imel je pa 53 cm in 3800g. Sicer se pa velikosti tudi od firme do firme razlikujejo. Jaz sem v BC primerjala dve pižamici 56 različnih proizvajalcev in je blo kar ene 3 cm tko od oka razlike. Sem vzela pol tavečjo.

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 728
   RE: Novembrke 2013
26.9.2013 7:46:22   
tintin
Matkurja: koš za plenice imamo zunaj, zato nič ne smrdi...pa še unga imamo na klipsne, ki se neprodušno zapira.

Ne, za CR brisa za strep ne potrebuješ.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 729
   RE: Novembrke 2013
26.9.2013 9:46:10   
november2010
Kompletek - jaz imam 56, tudi če bi bil otroček kakih zlo velikih mer, bo pa ravno prav... :) mene v bistvu ful moti na začetku ko so tako prevelike cunjce in otroček kar plava notr, tako da par komadov imam celo v št. 50-56.
Bodi - na preklop so zakon, če so pa za čez glavo je pa pomembno da so res fajn raztegljivi v vratu in potem je tudi zelo enostavno oblačit.

Streptokok - jaz v prvih dveh nosečnostih nisem šla. niti ni moja G tega ni nikoli predstavla/predlagala, zdaj pa razmišljam, da bi šla.. v ponedeljek imam pregled pa jo bom povprašala okrog tega.

Porod - bolj ko se približuje, večkrat me malo strah zagrabi.... pa ne vem zakaj, ker imam dve čudoviti porodni izkušnji, jer je šlo vse tako kot je treba in hitro cca 2 uri v porodni, ampak me je še vedno vsakič strah. No, ko dejansko pride dan D me ni več in sem popolnoma umirjena user posted image sem se pa odločla, da glede na to da v kr ne dajejo maske, da bom prosila za ultivo če bo kaka kriza :)


(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 730
   RE: Novembrke 2013
26.9.2013 12:12:09   
Danijeladejan
Pozdravljene user posted image

mi smo kupili nekaj 56, nekaj 62 ker je res težko vedet kak bo user posted image . Za iz bolnice imam v planu oblečti plišastega pajaca, takega fajn toplega, če pa bi blo res ful mrzlo pa imamo za čez tudi kombinizonček. Nevem, nisem se še čisto odločla kaj bom spakirala v torbo za odhod domovuser posted image
user posted image je živahna tak da imam občutek da mi premika vse organe včasih user posted image Edino kar mi je ginekologinja zadnjič rekla je da mi je maternica premalo zrastla (razdalja S/F), naj mirujem in počivam na levem boku. Je imela katera kdaj kake izkušnje s tem? Sicer je takoj naredla tudi ultrazvok in je rekla da je z malo vse ok, da normalno raste. Mi je pa problem počivat ker se drugače počutim dobro (dokler me ne začne križ bolet) in kar nekaj stvari še je bilo za uredit po stanovanju, tak da....user posted image Jutri imam spet pregled pa upam da bo vse ok. Čas pa kar beži in bliža se dan Duser posted image
Midva sma kupla en mali košek za zapret, ki ga tako nameravama sproti praznit, tak da nebom kupovala tega na kasete. Drugače pa mislim da imava v glavnem vse, cotiko še seveda kupim kdaj kakšno, ker se je res težko upreti če so vse tak lepe user posted image
Uživajte user posted image pa pišite kajuser posted image

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 731
   RE: Novembrke 2013
26.9.2013 12:52:46   
tintin
ta razdalja SF je tko-tko...če je na UZ vse ok, potem raste ok.
Jaz imam obraten "problem", preveliko SF razdaljo :S UZ imam naslednjič, ampak glede na to, da je bil naš 1. otrok velik...in da sem 3.noseča...me ne bo čudilo, če bo spet velik:)
Baje pa počivanje na L boku pomaga, ja.


V KR nimajo maske, ne. Vsaj meni jo niso nikol ponudili. Ah, sej, če je 3. porod bo itak kar sam ven padel:)

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 732
   RE: Novembrke 2013
27.9.2013 12:55:02   
Danijeladejan
No pregled je za nama,tokrat je ta razdalja ok,pravi pa da ima mere trebuščka premale,vse ostale pa ok in sem se mogla it naročit v porodnišnico da mi še tam nardijo UZ in da dobi se drugo mnenje.V primeru da gre za zastoj,prej sprožijo.Ima katera izkušnje s tem?Vesela bom vaših odgovorov.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 733
   RE: Novembrke 2013
29.9.2013 15:08:25   
petraaaa
pozdravljeneuser posted image
res se vam že dolgo nisem oglasila..
evo nekaj podatkov za zvezdico zaspanko da me lahko uvrsti nazaj na seznamuser posted image
pdp je 16.11., starost 23, prva nosečnost, pričakujem punčko, roditi imam namen v Postojni.

povejte mi če katera pije čaj malinovih listov. js sem si ga že pred časov nabavila, pa mi še kr stoji v omari. v katerem tednu se začne s pitjem...? če je že katera rodila, ji je pomagal?

(odgovor članu Danijeladejan)
Neposredna povezava do sporočila: 734
   RE: Novembrke 2013
29.9.2013 16:05:34   
mala zirafa
Pozdravljene,

ne gre samo za bris ampak za celo proceduro in mikrobiol. preiskavo, ki traja kar nekaj dni, mislim da več kot 2 tedna.Moja prijateljica je imela CR in tudi ta streptokok, pa so ji vseeno dali i.v. antibiotik za vsak slučaj.Z malo je blo vse ok na srečo.
Tu gre bolj za napoved bolezni v %, ker optimalno bi se blo testirat med popadki.Povprečno se okužba razvije pri do 2% otrok, dobila sem članek od moje G.Je pa 455 žensk v zda okuženih, ki sploh ne vejo.

EA bom imela v Izoli, če se ne motim je zastonj, Niso mi rekli da se plača.za prvo je bilo gratis. Tako da sploh ne vem kaj so pravi popadki in kako se začnejo.V P sem takrat šla ko se imela krče podobne menstrualnim, na 5 minut, rodila pa šele čez 24 ur.

Pa še to danes ponoči sem imela v spodnjem delu trebuha zelo boleče krče, takih še nisem do zdaj.Tekla sem po Buscopan in čakala da mine.Potem je blo ok.

Ima še katera take boleče krče? Predvidevam da so lažni popadki?

(odgovor članu petraaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 735
   RE: Novembrke 2013
29.9.2013 16:15:59   
mala zirafa
Sem pogledala zdaj pa je ea zastonj, super.
Še vedno se sprašujem v kaj bi ga oblekla za odhod iz P?Oblekic sem dobila ogromno, res lahko bi dvojčka imela.Boste imele s seboj zimskega pajaca ali bundico?Jaz imam podložene plišaste jaknice in vrhnji pajac, kot bunda, pa ne vem ali bi ga oblekla v topel plišast pajacek ali kak kompletek?bo treba počasi pripravit torbo.user posted image .

(odgovor članu mala zirafa)
Neposredna povezava do sporočila: 736
   RE: Novembrke 2013
29.9.2013 21:22:36   
*zvezdica zaspanka*
IZVIRNO SPOROČILO: petraaaa
povejte mi če katera pije čaj malinovih listov. js sem si ga že pred časov nabavila, pa mi še kr stoji v omari. v katerem tednu se začne s pitjem...? če je že katera rodila, ji je pomagal?


jaz sem si ga kupila v zacetku tedna in zacela pit (v 35. tednu), 1-2 skodelici na dan ... kdaj zaceti, je odvisno od tega, koga vprasas. meni je v Bazilici rekla, da se pije zadnji mesec, vem pa da ga nekatere pijejo ze kar nekaj tednov prej. zaenkrat nisem slisala nic negativnega glede tega caja, ce bo kaj "olajsal" porod, pa povem kmalu :) skoditi verjetno ne more ...

(odgovor članu petraaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 737
   RE: Novembrke 2013
1.10.2013 10:10:30   
november2010
no naš lump se je pa nazaj na noge obrnil, pa je bil že na glavo obrnjen.... pravi G da ima še čas in da bomo čez 14 dni videli kako naprej če še ne bo...
a drugače tudi kaj na FB ve čvekate?

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 738
   RE: Novembrke 2013
1.10.2013 18:26:17   
tintin
Link do zelo zanimive oddaje o porodu in porodni bolečini: http://ava.rtvslo.si/predvajaj/med-stirimi-stenami/ava2.174240652/



Jaz sem imela tudi danes pregled, dete na glavi, varno zapakirano, moj MV dolg preko 4 cm (G je preverila, ker me občasno dol tišči...), s kilami sem na +7...še 7 šihtov in gotovo:) komaj čakam...

(odgovor članu november2010)
Neposredna povezava do sporočila: 739
   RE: Novembrke 2013
1.10.2013 18:28:10   
tintin
Aja še glede malinovega čaja...pila v drugo, rodila zelo hitro:) začela sem ga pit zadnji mesec po 1 šalčko na dan.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 740
   RE: Novembrke 2013
2.10.2013 9:27:35   
Anonimen
Pozdravljene, tudi jaz sem novemberka, sicer šele na koncu :)
Imam hude težave s pekočo zgago. Probala sem že skoraj vse. Še najbolj pomaga donat, vendar mi poslednično povzroči zelo hude prebavne težave. Kako se ve bojujete proti tej nadlogi?

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 741
   RE: Novembrke 2013
2.10.2013 9:52:21   
Anonimen
Čao user posted image !

Sedaj pa se je počasi že začelo odštevanje, zame še en mesec do PDP-ja user posted image user posted image ! Lili je na glavici, pravilno obrnjena, pridno raste in tudi plodovnice je dovolj user posted image . Mami se je zredila že +11 kg user posted image , tako da upam, da ne bom preveč pridobila v zadnjem mesecu. Končno se je zaključila moja alergija na ambrozijo, pa sem dobila ogromen zunanji hemoroid, tako da komaj hodim, kaj šele sedim user posted image . Proktolog mi ga je hotel operirat pod lokalno anestezijo, toda sem se raje odločila, da še malo potrpim, saj bi naj itak sam počil ali pa izginil. Me je bilo kar malo strah rezanja in možnosti, da bi mi rana počila med porodom, glede na to, da je možno, da rodim tudi v roku 14 dni. Sedaj me pa skrbi, kaj pa če bom morala roditi s hemoroidom user posted image . Ima morda katera, ki je že rodila, kakšne izkušnje s tem? Je zato iztis bolj boleč oziroma kako to vpliva na sam porod? Hvala vam za vse nasvete user posted image .

koš za plenice - Mi imamo kar kovinsko vedro s pokrovom iz Ikee, ki zelo dobro "dihta", celo tako, da vrečka zašvica user posted image . Sem ga že postavila k previjalni, ker me kar nekako daje nek strah, da me bodo dogodki prehiteli user posted image .

priprave - Še vedno nisem oprala cotic in spakirala torbe za porodnišnico (upam, da bo ta vikend sonček, da jih vsaj malo posušim na svežem zraku in ne samo v sušilcu), pa še po kozmetiko in plenice moram ta vikend, medtem ko Lili posteljica, previjalna in jajčka že oprani in pripravljeni čakajo user posted image . Mi je le uspelo obleči jajčko brez težav, mi ni bilo treba hoditi v Baby Center user posted image .

prvi mesec - Ravno prejšnje dni sem razmišljala, ali se še spomnim, kako izgleda nega novorojenčka (umivanje gubic, popek, očke ...), toda saj se bom verjetno vse sproti spomnila ob majhni nebogljeni dojenčici user posted image . Če ne pa bom malo obudila spomine s patronažno. Saj res, še to si moram prej nekam zapisati telefonsko, da jo bomo lahko čim prej poklicali, najbolje baje kar iz porodnišnice. Včasih se mi zdi, da je toliko mini priprav, da ni vrag, da človek kaj pozabi user posted image . Še posebej, če je noseč user posted image .

malinov čaj - Tudi jaz sem zasledila, da bi ga naj začele piti kakšnih 14 dni pred porodom za lažji porod, okrog PDP-ja pa intenzivneje za pospešitev poroda. Toda baje najbolj pomaga čaj iz malinovih listov, ta ima zares pravi učinek, filtri so bolj kot ne placebo efekt. Predvsem pa se omenja za pospešitev poroda pri tistih, ki so čez rok.

Pozdravček iz polsedečega položaja user posted image ,
NenaLena

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 742
   RE: Novembrke 2013
2.10.2013 10:26:34   
Anonimen
ni_ka21 - S šatojem pa si mi zbudila spomine na otroštvo user posted image , smo ga vedno jedli (otroci smo seveda jedli samo peno user posted image pri babici in jaz sem ga naravnost oboževala. Toda ne vem, kako zelo bi bil priporočljiv za nosečnice, saj so jajca takorekoč surova, pa še alkohol je zraven, tako da bi se ga jaz v nosečnosti raje izognila.

*zvezdica zaspanka* - Mi je uspelo nazaj obleči jajčko, sem bila kar presenečena nad sabo user posted image . Ugotovila sem, da se da ob strani tisti črn plastični del nekoliko odmakniti (imamo jajčko Maxi Cosi), da sem lahko s prsti začutila "haklc", na katerega natakneš elastiko ob strani. Ko sem namreč slačila, sem bila prepričana, da ni šans, da to nazaj oblečem in vse pritrdim, kot je bilo user posted image . Glede spanja pa tudi mene orng muči, tako da komaj čakam, da je jutro user posted image .

the seven - Jaz na hrbtu ni šans, da ležim dlje kot par sekund, iz enega boka na drugi pa se obračam kot slonica user posted image . Spanje mi je zares čista muka, tako da ponoči kar gledam na uro, kdaj bo končno jutro. Itak pa moram ponoči najmanj 3-krat na wc, tako da se vsaj malo sprehodim, čeprav se pa vstajam iz postelje kot največji invalid user posted image . Se včasih kar sama sebi smejim, ko si z rokami prestavljam nogo s postelje user posted image user posted image user posted image . Glede kompletka iz porodnišnice imam jaz kar 54, saj so moje pupe drobižki in se strinjam s puncami, da so tile bodiji na preklop super, čeprav imam jaz samo dva, vendar bo čisto dovolj za začetek. Novorojenček bi bil zadovoljen tudi, če bi ga samo dobro zavile v pleničke in dekco, samo da je na toplem in zavit v bubico, da se počuti varnega, tako da mislim, da bo vsaka izbira ok user posted image .

mala zirafa - Res je hitro minilo, čeprav se mi je na začetku vleklo user posted image . Še en mesec ali pa celo prej in bomo lahko objele naše srčke user posted image user posted image user posted image . Pa držim pesti, da ti ne bo treba roditi v avtu user posted image .

test za streptokok - Ga nisem delala prvič in ga tudi sedaj ne bom, saj so me že tolikokrat popikali in imam za sabo toliko preiskav, da mislim, da je bilo dovolj user posted image . Saj najbrž pa morajo biti neke indikacije, ko je test priporočljiv, a ne? Najbrž ga ne dela vsaka.

november2010 - Mislim, da nas je vse strah poroda, tako ali drugače. Mene je predvsem strah iztisa, saj prvič zaradi CR sploh nisem prišla do njega in še vedno ne vem, kakšen je občutek, ko otroček tam spodaj zares prihaja na svet user posted image . Predvsem pa upam, da se mi bo v drugo uspelo izogniti CR in da bo porod brez komplikacij. Sem že sedaj v nosečnosti imela toliko zapletov, da ne vem, kako bi energijsko prenesla še kompliciran porod user posted image . Tako da držim pesti, da vse doživimo enostaven in lahek porod, ki se ga bomo z veseljem spominjale user posted image user posted image user posted image !

mala zirafa - Če mene vprašaš, ni dobro, da takrat, ko začutiš H. Brixtonove popadke, vzameš Buscopan, saj tako svojo maternico oropaš vaje. S temi popadki namreč maternica vadi za čas, ko bo šlo zares, pa še ti se nekoliko navadiš na ta občutek. Jaz te krče čutim že nekaj mesecev, zadnji mesec pa tudi močnejše, mi maternico čisto stisne skupaj, da ne morem niti hoditi, toda krč zelo kmalu popusti. Včasih je samo en krč, včasih 2 ali 3, toda so kratki in potem je spet vse ok, tako da vem, da je to samo vaja user posted image .

Anonimen - Tudi jaz imam probleme z zgago, predvsem takoj po jedi in včasih ponoči, zato se pač držim pravila, da imam vedno čim višje vzglavje (spim na dveh vzglavnikih), po jedi pa raje ne grem takoj počivat, saj mi takoj kislino vrže nazaj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 743
   RE: Novembrke 2013
2.10.2013 11:10:21   
*zvezdica zaspanka*
hehe, a smo vse imele včeraj pregled? user posted image tudi jaz sem videla svojo bibo, še vedno je na glavici, smo pa ugotovili, da je zelo gibčna, saj ima roke in noge na vseh mogočih mestih (mami pa v bolečinah, ko se preteguje user posted image ). sem nekje na +9kg, zaenkrat še vedno vse ok, trebuh pa kar raste in raste (me je kar malce strah, koliko bo še zrasel v mesecu, ki je pred mano). v službo grem še 3x, potem pa par dni dopusta in porodniška (sem bila prav presenečena, odločbo so poslali v ekspresnem času). daje me pa nespečnost - pred polnočjo sploh ne zaspim, ko pa mi končno "uspe", sem kot en mesečnik - premetavanje, blodenje, vse me moti, skratka čisto sem nenaspana (čeprav še dan potem presenetljivo dobro zvozim).

nenalena meni je tudi uspelo sleči lupinico, preprati prevleke in jo po sreči sestaviti skupaj. vsi tisti paščki so mi dali kar nekaj dela, ampak sem bila dovolj trmasta zgleda :) jaz imam tudi hemeroid, sicer je precej nemoteč, občasno pa ga namažem s faktu mazilom (kadar me srbi ali peče, omili simptome).

anonimen proti pekoči zgagi so najboljši majhni obroki večkrat na dan, žal pa mislim, da se temu ne da čisto izogniti, saj naše bibe pritiskajo na želodec, hormoni pa še dodatno vplivajo na vse skupaj. lahko pa povprašaš pri zdravniku, če ti lahko predpiše kakšen antacid.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 744
   RE: Novembrke 2013
2.10.2013 13:45:45   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: NenaLena

ni_ka21 - S šatojem pa si mi zbudila spomine na otroštvo user posted image , smo ga vedno jedli (otroci smo seveda jedli samo peno user posted image pri babici in jaz sem ga naravnost oboževala. Toda ne vem, kako zelo bi bil priporočljiv za nosečnice, saj so jajca takorekoč surova, pa še alkohol je zraven, tako da bi se ga jaz v nosečnosti raje izognila.


Ne vem, kako ve delate šato, mi jajce razžrvkljamo s sladkorjem in vinom in potem to mešamo nad ognjem. V tem primeru se rumenjak zagotovo segreje do take temperature, da ni več "surov". Damo pa eno jajce, ena jedilna žlica sladkorja, en deci belega vinčka. In to je za več oseb, torej pri tem dobiš toliko alkohla, kto ga je v četrt deci vina, pa še malo izhlapi na vročini.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 745
   RE: Novembrke 2013
4.10.2013 13:52:04   
mala zirafa
Evo me nazaj da malo poklepaetamo.No 8.10. imam spet pregled, upam da mi bo delala tudi uz, saj ga že zelo pogrešam. A zdaj so pregledi na 2 tedna?
Ruzak za malega sem spakirala, Odločila sem se za plišast pajac, spodnjo majčko na trakce, copatke, kapico in kombinezon, zimski seveda.Poleg pa še plenice.Ne vem če pri nas povijajo na široko.Sedaj to ni več toliko v modi.Me prav zanima. Zase torbe še nimam fertik, ker imam ali zelo velike ali pa nahrbtnike.Moram mamo sfehtat.user posted image
A ima katera lupinico PP SIP, prejšnji model?Dobila sem jo na izposojo od kolegice oz. njene prjatelce, pa nima strehice zraven.Na Trzinu so mi rekli, da se je ne da naročit, ker je star model.Ali je možno da so jo prodajali brez?Poskusila bom še v Italiji.

Še 27 dni do poroda oz. roka, to bo kar hitro, me je že malo strah.uživam pa neizmerno na porodniški.mogoče pa ravno jaz odprem sezono.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 746
   RE: Novembrke 2013
5.10.2013 5:42:41   
pin
Javljam se po dolgem času.

Jaz pa vidim našega fanta vsak teden, ker me G zelo spremljajo. Imam zelo velik trebuh in noro zatekam (26 kg +). Čakajo na težave z dihanjem, da me mogoče spunktirajo ali pa sporžijo porod. Sicer sem o.k. Mali nogometaš ima že 3600 gramov, zato trepetam, ker sploh ne upam roditi čez mesec dni. Auuu..

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 747
   RE: Novembrke 2013
5.10.2013 7:49:22   
tintin
uf, pin, to je pa velika teža otročka! So te kaj testirali za gestacijski diabetes? Jaz imam še ogromno za pripravit...čakam na dopust...še 1 teden!

(odgovor članu pin)
Neposredna povezava do sporočila: 748
   RE: Novembrke 2013
5.10.2013 16:03:25   
mala zirafa
Moja hči je imela 4kg 6 dag, pa je šla čez rok.Takrat sem šla gor +16 kg.Tako da srečno če bo prej.Bomo držali pesti!

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 749
   RE: Novembrke 2013
5.10.2013 16:52:45   
pin
Ja ja, testirali za diabetes (2x), dva G gledala dolgotrajne UZ, če je kaj nepravilnosti ....nič, velik po meni in user posted image

Imam velikega otroka in polno plodovnice. Me moj G tolaži, da bom v 1 dnevu skujšala za 15 kg in da bo hudo olajšanje. Ja, komaj čakam, da me hrbet neha boleti. Težko kuham kosilo več kot 15 minut, ležati cel dan pa tudi ne želim. Trenutno dobro spim - že trkam na les.

(odgovor članu eee35)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?

Z robčki in fiziološko raztopino. (0%)

S pumpico. (0%)

Z baby vac. (0%)


Število vseh glasov: 0

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!