|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarčki 2013
16.6.2013 13:13:08   
sandra_sandra
končn

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
16.6.2013 13:40:58   
sandra_sandra
nam je pediater rekel da dodajamo smetano (kislo) h polenti...gluten kar se tiče plazme-me je mami odhranila z njo,ker dojit nisem hotela..od drugega meseca naprej..smo pa pol leta stari . vse neki kao nebi komplicirale..a kompilcirate 100/h user posted image
jst mam doma proseno kašo od 4m naprej od babylova..končn sm ugotovila kako jo rada jesta...zmešano s sadjem...user posted image sir rakotvoren??? prvič slišim, čudn da ga niso prepovedali prodajati user posted image
grem raj mal ven..danes mam dolg jezik,pa da ne napišem kej preveč!
uživajte

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
16.6.2013 15:26:37   
Bijoux
No, to, če otroku ne želim dajat sladkorja pri 6 mesecih, zame res ni kompliciranje. Ampak sj pravim, vsaka po svoje...nisem želela kakršnegakoli prepira začet.. si pa nisem mogla pomagat, da ne bi napisala svojega mnenja na to temo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1003
16.6.2013 21:14:21   
sandra_sandra
NOVOROJENČKOM v porodnišnici dajejo GLUKOZO!!!
lepo da mamo končn poletje user posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
16.6.2013 21:37:17   
Bijoux
Sandra_sandra od kje pa ta info z glukozo? Malo za lase privlečeno, če mene vprašaš..ne vem kakšen bi bil razlog, da bi jim jo dali.

In razen za eno noč, ko je bil na intenzivni, za vse ostale dni in noči vem, da moj mišek nikoli ni dobil glukoze.

Neposredna povezava do sporočila: 1005
17.6.2013 8:38:30   
Majči_
dobro jutro...se mi zdi da je že tako dolg dan pa je šele malo čez osem jooooj....naša lumpa je spremenila ritem spanja malo in razvajena mami je čisto uboga user posted image tako da sva od malo čez 6 že pokonci, prej pa je spala do devetih...hm...se bom morala navadit malo prej hodit spat očitno...

bijoux - glede glukoze, vsaj pri nas je tako da jo res dajejo malim, če ne moreš dojit. jaz sem mislila da je dobila mleko, pa mi je potem povedala sestra da je glukoza. ker prve tri dni nisem imela mleka še. samo ti po pravici povem, da mi je bilo takrat čisto vseeno kaj ji dajo, tudi če bi ji golaž prinesla user posted image kar se pa sladkorja (pa še marsičesa drugega) tiče sem pa jaz tudi ena tistih, ki "komplicira"...ker imam namen počakat čim dlje proti enemu letu. vsaka po svoje, na koncu bodo vsi zrasli, me bomo pa vsaka zase imele občutek da smo naredile najbolje in to je najbolj pomembno...

smo pa mi zdaj nekako že osvojili ritem malice in kosila, kar se tiče goste hrane. samo še vedno poje malo več kot 100 ml pri vsakem obroku...ji pa dam zjutraj flaško, naslednji obrok sadno malico ali pa kakšno kašico riževo ali kaj podobnega, potem spet mleko, pa potem spet za kosilo gosto hrano - kakšno zelenjavo. in potem do večera samo še mleko (še dva obroka). nekako funkcionira zaenkrat...drugega obroka kot to zaenkrat še ne mislim uvajat, da najprej osvojimo tole...

kako oblečene in koliko pokrite dajete ve svoje pikce spat?

nič, gremo še malo na sončka...uživajte user posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
17.6.2013 9:36:07   
sandra_sandra
bijoux pa sej se strinjam s tabo da dejmo s sladkorjem počakat čim dlje in če se ga le lahko se ga izogibajmo,sam če dam pa pol čajne žličke plazme h kakmu sadju pa tud ne pomen da nimam rada svojih otrok, oz. da jih zastrupljam, še marsikakšno živilo vsebuje še hujše snovi kot je sladkor...da ne omenjam kapljic proti krčem itd...pa o tistih ki sploh ne piše da vsebujejo sladkor..misliš da ga res ni nič? user posted image i dont think so! se pa ni nate nanašala moja pripomba o kompliciranju!
me pa veseli da je še katera potridla " za lase privlečeno" mojo izjavo! tudi za pomiritev so jim dajali glukozo..še celo eno brizgico glukoze so mi sestre dale za domov..mi je pa ena sestra omenila da je glukoza dobra tudi proti krčem! vse me kršimo kakšno "pravilo" in če se nam ne zdi to nič takega se pa vedno lahko kera najde ki se ji bo to zdelo katasrofalno..zdej pa bolj da zaključiva to temo ker je brezvezna

(odgovor članu Majči_)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
17.6.2013 11:22:53   
Bijoux
No takole...jaz sem napisala svoje mnenje in nisem napisala, da katera "zastruplja" svojega otroka. Tudi nisem označila tega kot katastrofalno...
Se mi pa zdi, da si ti tista, ki je to tako grozno resno vzela. Sem mislila, da vseeno lahko vsaka tu izrazi svoje mnenje in se ji za to ni treba zagovarjati. Še posebno, če komentar ni bil mišljen žaljivo ali kot pričetek prepira.

Kar se tiče glukoze, jaz tega še nisem od nobene slišala in tudi sama nisem doživela, zato sem mislila, da je to spet samo ena govorica, ki kroži okoli (ki jih mimogrede ni tako malo).. Se opravičujem.

Kakorkoli, žal mi je, da sva se zapeli pri tej temi, ker se mi do zdaj ni zdelo, da bi se v razmišljanjih tako razhajali.

Neposredna povezava do sporočila: 1008
17.6.2013 12:39:06   
neonaia
uf kok je vroče! user posted image

naša mala žabiča je dons stara 5 mesecev! user posted image

glede glukoze..je pa tut z mano v sobi bla ena mamica k ni mela mleka in je user posted image dobil sladko vodouser posted image

no sej cukr daje energijo, pa še dobrega okusa je, zato se ga pa tut hitr navadmo.js bom glede tega pač "komplicirala" dokler se bo dal.pol ko bo pa sama hotla kšno čokoladko al pa bonbončka ipd. ji bom pa seveda dala, ampak ne preveč. se pa tut zavedam, da ga veliko dodajajo v hrano.mi mamo zdej doma kr ene par različnih mlečnih in žitnih kašic (vse od 4.m). te ki nimajo dodanega sladkorja, ne mleka, jim morš neki dodat (sadje, mleko), ker so drugač k eno žaganje.mamo pa še dve, k jih je babi kupla od milupe in je dodan in sladkor in AMuser posted image ...ampak kaj čem, tut to ji včasih dam (zmešam z "žaganjem" da ni preveč sladkouser posted image ).
je pa res fajn na forumu prebrat različna mnenja, izkušnje in poglede, ker si tako širimo "vidno polje". velikrat zveš kaj novega, včasih se malo zamisliš, poveš kako ti to delaš, mogoče kaj svetuješ, poskusiš kaj novega ali pa delaš samo po svoje, ampak vsaka od nas dela prav in najbolje za svoje sončke!

no, zdej se je pa zbudlauser posted image

pa-pauser posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
17.6.2013 14:31:07   
sandra_sandra
bioux jst se ti resnično opravičujem če sem te s čimerkoli užalila- ni bil moj namen...priznam..sem pa resno uzela, mogoče tudi preveč! resnično bi rada zaključila to debato,seveda, želimo vse najboljše za naše bebice,in vsaka na svoj način si neke stvari razlagamo oz. poenostavimo! brezveze se tle neki podajava..itak da sladkor čim kasnej..kot še marsikaj..kot sama praviš še fizioterapevt in zdravnik nista usklajena kako bomo me! eni pravjo..to ja-spet drugo ne..potem spet drugač..vsaka pa pri sebi se odloči kaj bo naredila..začeti temo o tem...kako je po tvojem mnenju prezgodaj za to in tisto..ja seveda je tvoje mnenje na katerega imaš pravico..tako kot jo imam tudi jst,napisati svoje mnenje o tem,,..in vem dobr kako je katera mislila..in koliko nedolžno je izrazila svoje mnenje! s čim je pa tebe mama odhranila,prosim te lepo??pa kaj nam manjka?? gledala bom da bom svojim otrokom oz.svoji družini..kakor sem do sedaj..kupovati sveže in domače..če pa to ne bom zmeraj uspela..pa tudi ni konec sveta! sej v sadju je tud sadni sladkor..pomoje če vzameš koncentracijo fruktoze in sladkorja v plazmi..pomoje jo je v piškotih še manj!
aja..pa ni mi zvenel da si tisto o glukozi napisala kot neko čenčo..ampak bolj da si mene "obtožila" da si nekaj zmišljujem..zato sem napisala da me veseli da je še kakšna tukaj potrdila to čenčo za lase privlečeno!
sedaj pa resnično..ne mislim več zgubljat besed o tem!

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
17.6.2013 16:07:31   
Sadrika
če dobr preberete sestavine na BL AM, tudi vsebuje glukozouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1011
17.6.2013 16:14:25   
Sadrika
IZVIRNO SPOROČILO: sandra_sandra

KORENČEK+TESTENINE+ UNKA
a to misliš na šunko??? ker če ja-kokr jst vem svinjine ne smejo

oprosti sandra_sandra sem se prav ob tole spotaknla...... K praviš, da kompliciramo user posted image . Ni pa za nč rečeno, česa smejo in česa ne, so samo priporočila....
Recimo, poznam primer, so sicer s precej velike kmetije in daleč stran od civilizacije, mali je pr 6 mesecih jedel pršut user posted image in seveda vse kar spada zraven, pa je čist ok in lepo raste in napreduje. Samo v razmislek in ne dodam ničesar večuser posted image

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 17.6.2013 16:15:59 >

Neposredna povezava do sporočila: 1012
17.6.2013 19:52:43   
sandra_sandra
sadrika sem misla da si spregledala tole,ker nisi dala nobenga odgovora...ok..svinjina je pa res neki druzga-ampak mislim da nisem nardila nobenga haloja iz tega..sam vprašala,pa čeprav nobenga odgovora dobila..mislim..mah brezveze..ne mislim nič več..in se poslavljam od vas!

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
17.6.2013 19:54:12   
sandra_sandra
pa še to...na kompliciranje sem misla na gospo ki je napisala o topljenem in ostalih sirih!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1014
17.6.2013 20:39:00   
Lumani*
hello babuške,

zunaj je vroče tu na forumu pa še bolj user posted image Vsaka komplicira po svoje, ampak to še ni razlog za odhode iz foruma - sandra_sandra. Tebe je zmeraj zanimivo bratuser posted image Kar se tiče glukoze, jo je moj mali tudi dobil v porodnišnici, ko sva sla na pregled in je prevec jokal, je prisla
Naj se pohvalim tudi mi že imamo zobeka in to dva spodnja sekalca-v paketu sta pokukala, levi malenkost vecji kot desniuser posted image user posted image

Glede avtosedeža, mi smo ga ze nabavli od Maxi cosi, vendar ga se nimam namena uporabljat, kajti je se premajhen in še ne sedi in mu tudi glavica, se kdaj "pade" ko je utrujen. Nabavli pa smo ga, ker je bila v bc akcija 50:10user posted image

Glede gh, smo mi ze kar 4 dan zamenjali obrok in sicer opoldansko malico, kajti poje mi nekje od 200 do 300 (zelenjave, sadja), je pravi jedec, sedaj zamenjujemo pop obrok z žitno kašico pa se nea obnese najbolje, kak dan poje vse, kak dan pa nič. Kaj je katera že dala otroku juhico in sicer ne zelenjavne, ampak piščančjo,?Vidim, da otrokom že dajete sveže sadje, kaj so kakšne alergije? Naš dobi izpuščajčke po bananiuser posted image

Uživajte...

Neposredna povezava do sporočila: 1015
17.6.2013 20:43:08   
Lumani*
prišel je škrat... da nadaljujem glukozo...

je prišla sestra in mu stisnila injekcijo glukoze v usta in se je umiril in nato spal še kar nekaj časa. Sem pa dobila injekcijo za zraven. Pa takrat res nisem razmisljala, da mu je nebi dala, samo da se umiri, ko je tak jokal.

(odgovor članu Lumani*)
Neposredna povezava do sporočila: 1016
17.6.2013 21:50:44   
Bijoux
Lumani, jaz sem že uvedla piščančka. Skuhala sem mu najprej zelenjavno osnovo. Potem pa posebej malo popekla piščančka, dodala olupljen in narezan krompirček, zalila s to zelenjavno osnovo in skuhala. Na koncu spasirala in je tako okusno, da se še moj vedno oblizuje, ko je treba poskusit, če je dovolj shlajeno za malega user posted image
Samo je imel najprej nekaj malega prebavnih težav, bolj je prdel, pa včasih tudi malo zajokal zraven..nič tako groznega no user posted image Sem počakala kakšen teden, danes je spet jedel to kašico s piščančkom, je bilo pa vse ok.

Aha in še žitne kašice...jaz jo delam kar z AM, ker sicer je res čisto brez okusa. Riževi pa tudi AM ne pomaga, ji moram nujno dodati sadje.
Kar se tiče svežega sadja.... marelice in breskve, jaz za minuto prelijem z vrelo vodo, da se lažje olupi, tako da se ubistvu tudi malo skuha. Pa nima nobenih alergij. Z bananami ni imel nikoli težav. Jabolka in hruške pa še vedno skuham v čežano.
Danes sem prvič poskusila z borovnicami, pa jih ni najbolje sprejel, tako da bom z jagodičevjem še malo počakala.

(odgovor članu Lumani*)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
17.6.2013 22:01:36   
Majči_
dober večer...saj vem da je debata malo druga ampak zdaj imamo ravno že cel večer ta problemček...a se še kakšen pikec obrača na trebuh med spanjem? pa se nič ne zbudi vmes, samo spi tako naprej? hana dela to že cel večer, jaz jo pa trmasto hodim obračat...malo me je strah, ker se reeees težko kdaj obrne iz trebuha nazaj...pa da ne bo kakšne panike...saj glavo ima postrani...samo me vseeno moti ker se v bistvu ne zna obrnit (ok, zna se, samo se večinoma ne obrne)...spet paničarim za brezveze verjetno user posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
18.6.2013 0:12:34   
noseckec23
sandra_sandra kolikor jaz vem nisem napisala nic o ostalih sirih, samo to da se jih otrokom naj ne bi dajalo pri tej starosti user posted image , kar se pa tice topljenih sirov - te ki prav kupis topljene pa vsebujejo E-je :), nekateri e-ji seveda niso skodljivi, so pa tudi e-ji, ki so (da ne bos spet cisto adijo :)). To je dejstvo, namesto da pa se razburis pojdi pogledat na embalazo in vprasaj strica googla o tem. Ne vem zakaj bi nekoga to tak razburilo, to je bila informacija samo informacija, kaj pa bo vsaka pocela s to informacijo pa je meni cisto vseeno, sigurno pa moj otrok ne bo tega jedel (dokler ima mama se kaksno besedo pri tem) :)

(odgovor članu Majči_)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
18.6.2013 7:44:06   
Sadrika
Ne vem zakaj takšne zamere, da bi morale zapuščati forum..... pa saj je samo forum kjer je poln različnih mnenj. Ne razumem no.
Majči_ - tudi moj se je začel zadnje 3 dni obračati v posteljici na trebuh, vendar ne v spanju, ampak zjutraj, ko poje obrok ob 6h in potem preden zaspi nazaj, se nonstop obrača, pa ga potem skoz obračam nazaj, ko sam ne more. Če se pa tvoja v spanju, ji verjetno paše spat na trebuhu in mislim, da bi se tudi nazaj, če bi bila potreba.
Lumani - čestitke za zobkeuser posted image user posted image in za GH, mi2 uvajava že 1mesec, pa sva še vedno na začetku user posted image , še vedno poje okoli 70g, tolko kot na začetku, mu pa brokoli ne paše, je dobil nekaj pikic in rdečo rito.
Npr. po korenčku in jabolku (skupaj kuhano in spasirano) je pa nenormalno veliko kakal (6x v enem dnevu, od tega 1x ponoči, ko drugače nikoli ne kaka ponoči)
Imam pa hude probleme, kako ga pokriti/odkriti za spat ponoči, ker ta otrok nenormalno veliko švica. Zdaj prakticiramo tako, da klima laufa na polno, ko smo zunaj, ko pridemo not, izklopimoin zvečer, ko gre mali spat, zopet laufamo klimo na polno (njegova sobica je najdlje od klime) in ko greva spat mi2, izklopiva in potem sredi noči odprem njegova okna na stežaj, vendar ima še vedno 25 st. Zdaj je spal še v pižamici, pokrit samo s prevleko za kovterček, danes bo dobil pa samo body, ker mu je preveč pižamica, zopet je imel čisto mokre laske zjutraj. Kako jih pa ve prštimate?

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 18.6.2013 7:45:00 >

(odgovor članu noseckec23)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
18.6.2013 8:32:37   
skobcevka
Živijo!

Sadrika mojga zdaj v tej vročini oblečem v bodiju brez rokav, ne pokrijem ga z ničemer, ker je vroče. Drugače pa mi uvajamo GH že 2 meseca. Zobek pa še ni začel rasti, ma sej bo. Glede GH kaj sme in kaj ne sme jesti, je meni dala patronaža prospekt, kjer lepo piše kaj ne sme in česar ne. Zdej ko je topleje ga pogosteje tudi kopam, ker zelo švica.
Glede obračanja...moj se tudi zelo rad obrača na trebuh.
Spanje...spi pa od 22:00 - 7.00user posted image .

mogoče sem že napisala njegove mere : pri 6 mesecu ...71 cm /8130guser posted image

user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
18.6.2013 9:52:26   
matejad
Naša spi v tanki pižamici, pokrita pa ni. Ne vem no, bi jo dala v bodi z kratkimi ali brez rokavov, pa se proti jutru le malenkost ohladi... Spi kot angelček, enkrat zbudi za jest. Je pa res vroče... se mi tolk smili, čez dan smo kr nageci v hišiuser posted image

Majči, kako ste potem spale ponoči? Na trebuščku? Jst tudi pravim, da če ji tako paše, jo pust. Se bo že oglasla, če ji ne bo pogodu... Nevarnosti za kakšno smrt v zibki pa mislim, da ni več... so le že tolk veliki.

Ta teden smo dobile not en obrok brez mleka. Poje kosilo, ali je to zelenjavno ali sadno, tam okrog 100ml, očitno dovolj za njo, ker mleka potem noče.

(odgovor članu skobcevka)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
18.6.2013 10:20:52   
neonaia
jutro!

js jo tut v tanko pižamco z dolgimi oblečem (brez bodija) in ne pokrijem.samo v bodiju pa res rata mal mrzlo proti jutru.sebe tut s prevleko pokrijem čez nogeuser posted image

na trebuh se je pa tut naša začela obračat preden zaspi in je tut po celo noč na trebuhu..očitno jim paše.

govejo juhico in korenčka iz nje je že jedla (preden smo solil in začinil)

sveže sadje: jabolko, nektarina, marelica, češnje, lubenica..vse je dobila v cucljalnikuuser posted image
..nobenih alergij (trkam)..samo suho kožo je mela na nogah in rokah (to mislm da ni zarad hrane), pa oljček ni pomagu, tko da smo z mlekom za telo rešil.

sandra-sandra: ne se jezit...vi lav ju! user posted image

lep dan vsemuser posted image

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
18.6.2013 11:21:55   
Lumani*
Dan...

jaz našega zvečer oblečem v tanko bodi pižamico s kratkimi rokavi in hlačnicami. Prokrijem ga pa samo s pleničko, pa še to hitro zbrca, ker je v sobi fejst toplo 25 stopinjuser posted image Proti jutro pa ga z odejico pokrijem čez nogice, vendar je to kratkotrajno, ker sedaj nas mali spi po preko v postljiciuser posted image tudi obrača se, pa ga kar nazaj obrnemuser posted image

Naš spi od 8.30 do 5.30 poje flašo in spi do 10.00 user posted image zaenkrat seuser posted image

Lep dan še naprej...

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
20.6.2013 20:20:35   
Lumani*
Koncno je za sedet na balkonu.

Mi smo pa danes stari 5 mesecev!!!user posted image user posted image user posted image

Uzivajte na hladnem.... Pa oglasite se kaj...

(odgovor članu Lumani*)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Številka žabic
Katka123 RR

katero številko žabic kupiti za novorojenčka?

56 (87%)

62 (13%)

Število vseh glasov: 15

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!