Bijoux -> RE: januarčki 2013 (22.1.2013 13:54:20)
|
Uuu, dva dni ne prižgem računalnika, pa vidim da je že prav veselo tu gor [sm=bravo.gif] Mi smo pa v nedeljo dopolnili že en mesec [sm=torta.gif] [sm=bravo.gif] Uf kako leti čas! Pa včeraj smo se prvič kopali..kako je mali užival. Komaj čakam, da danes ponovimo vajo zvečer, ker je potem tako lepo pomirjen. Pri nas so noči že malo bolj znosne..zvečer očitno res potrebuje eno močno dozo mleka, se dojiva dve uri, pa še to včasih nimam dovolj mleka, potem pa dobi še izčrpanega ali pa dodatek. No in potem spi ene 4 ure v kosu.. Mala BB, meni so rekli, naj čim manj kompliciram pri hrani. Tudi v porodnišnici smo dobile že čisto vse, vsak dan mleko v takšni ali drugačni obliki, kislo zelje smo jedle, eno mandarino, jabolko ali banano na dan, enkrat je bil celo kivi. In jaz se tega kar držim. Naš mali ima sicer krče, ampak sem poskušala te stvari izločiti iz jedilnika, pa ni bilo spremembe. Nekako jem vse po malem. Mogoče se malo bolj izogibam kislim stvarem, predvsem pojem manj solate kot ponavadi. Neonaia, nastajanje mleka nastaja po principu povpraševanje - ponudba..se pravi več kot bo Naia pila ali več kot boš črpala, več ga bo nastajalo (razlaga tako po šolsko [sm=smiley1.gif]). Jaz si ga recimo izčrpam zjutraj po dojenju, ker imam res naval mleka, pa potem do naslednjega dojenja nastane dovolj, da se malček naje. Sicer pa je to menjavanje dojk čisto odvisno..nekatere dojijo iz obeh, nekatere pa en podoj ena dojka, drugi podoj druga dojka. Ponavadi se doji iz obeh dokler še ni dovolj mleka, pravijo pa da naj bi se potem vzpostavila taka količina, da otroku zadošča mleko iz ene. Ampak jaz mislim, da je važno da se otrok redi, tako da kakor si vzpostavita sistem, si ga vzpostavita..samo da pridobiva na teži. Kako ve kaj dojemate dojenje? Jaz imam zaenkrat kar težave, predvsem takrat ko se doji 2 uri in me medtem zbrca, pretepe, spraska, in vleče nastavek dol ravno takrat, ko je močan vakum narejen..potem pa ravno trdno zaspi in ko ga odložim v posteljico, se zbudi in hoče še jesti. Patronažna sicer pravi, da se tako obnaša zaradi krčev..vem da vse to dela nezavedno, ampak prijetno pa ravno ni in je potrebnih kar nekaj živcev, da to premagava in da ga končno uspavam. Takrat, ko pridno cuza in zraven malo pospi, je super, tudi če se dojiva eno uro..ampak takšne odisejade mi pa res ne pustijo lepega vtisa o dojenju. Pa se počutim grozno zaradi tega...ker se stalno sprašujem, kaj delam narobe, da se tako obnaša... [sm=smiley13.gif] in če sem edina, ki takrat dojenja ne vidi, kot neko lepo izkušnjo, ki naj bi povezovala mamico in otroka [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|