|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarčki 2013
6.6.2013 9:22:04   
matejad
Vem vem, ampak fora, zadnjič sem ji dala kupljeno breskev riž, pa ji ni šlo dol. Ne vem, mogoče zaradi breskvice, le imajo tak specifičen okususer posted image  

Mah, se tolažim s tem, da imamo še časa na pretek. Bo 19.-ga komaj 5 mesecev stara....

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 951
6.6.2013 10:23:25   
Majči_
ah mateja ne sekiraj se, tudi mi smo ene dvakrat že čisto izpustili gosti obrok, ker sem jo morala dat ravno v času kosila mami za pazit...pa mi ni najbolj ok da bi jo zdaj kdo drug hranil razen midva na začetku...že tako nam ne gre najbolje user posted image kupljene kašice in kozarčke ki jih imamo za takrat ko kam gremo pa tudi sumljivo veliko kupujem, glede na to, da nikamor ne gremo skoraj nikoli hehehe user posted image user posted image

a je še kateri mali škratek "pozabil" kako se obrnit iz trebuha na hrbet?? ker je znala najprej to, zdaj se pa obrne na trebuh v trenutku ko jo dam na tla, nazaj pa kot da ne zna več...po nekaj časa glavo dol pa v jok. imam občutek kot da jo cel dan obračam nazaj zadnje dni...joooj...

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 952
6.6.2013 10:33:50   
HAKAJA
Tudi moja ni hotela samo sadja. Naribaj ji malo piškota zraven. Jaz sem kupila kar piškote Plasmon in jih uporabim še zvečer, ko ji enega raztopim v mleku.

(odgovor članu Majči_)
Neposredna povezava do sporočila: 953
6.6.2013 11:30:10   
Bijoux
Jaz imam tudi vedno kakšno kupljeno kašico na zalogi. Saj po večini mu kuham, pa sadno kašico doma pripravljeno tudi lahko kamorkoli sabo vzamem. Ampak kdaj pa enostavno ni časa skuhat user posted image Pa tudi meni se zdi, da s temi kupljenimi kašicami ni nič narobe user posted image

(odgovor članu HAKAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 954
6.6.2013 14:14:06   
matejad
So se pozabil, ja. Tudi naša...prej iz trebuščka na hrbet, zdej pa nč več. Ji ni ravn všeč...mah obdobje...
Se pa prevali na bok tolk, da čist čist malo manjka, da prispe na trebušček.

Ma ja, sej vem, da ni nič narobe z kupljenimi kašicami. Jih pa res nimam, morm v nabavo. Katere kupujete oz. katere so res najboljše?

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 955
6.6.2013 17:03:45   
Sadrika
Tilen tud ne gre več s trebuščka na hrbet. Vedno ga odložim na hrbet in se takoj obrne na trebuh in tko ostane....zadovoljen.Mislim, da niso pozabili, samo boljše jim je tko, pa tud potem vse izhaja iz takega položaja, tko da po moje je to ok.
Js mam tud kupljene kašice Holle in jih uporabljam, ko smo od doma, ali če pridema prepozno domov, da bi imela čas mu skuhat, pa jih je glih tko. Sadja mu za 1x še nisem dajala, ker nam gre še tud počas, oz. ni napredka, poje glih tolk kot prvič (uvajava že dobra 2 tedna), pa pol še isto spije mlekca, ne vem no, se še ne sekiram, ker si mislim, da imava še čas, vsaj do 6.meseca.
Kar zadeva avtosedeža, res jih ni fajn prestavljat v I, dokler samostojno ne sedijo, vendar če preraste lupinco, pa pol ta ni več varna. Zato bomo mi kar kmalu šli v nabavo, nekako flirtamo z Cyber Pallas I,II,III, ne vem pa kakšne so kaj izkušnje. Pravjo, da je zelo varen, fajn je, ker se da naklon spreminjat, ne vem pa, kako je s tem mehom/mizico, ki služi namesto pasov, predvsem kako je pozimi, ko je otrok bolj oblečen. Ima katera kakšne info.?
Jst sm zdej ful Pampersk nabavla, pa sm presenetljivo zadovoljna. Jih pa imajo v Tušu za isto ceno kot BC, ker jih je namreč v našem BC zmanjkalo -4 mogoče je sandra_sandra tud v CE nabavlala user posted image ). In zdaj, ko sem jih glih nabavla, si bomo pa nekaj izbrali med nagradami.

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 956
6.6.2013 17:23:21   
Bijoux
Žitne in riževe kašice imam od Alnature in Holle.
Sadne kašice pa različno kupujem..sem mu kupila že Frutek, Hipp, Alnatura, Babylove...pa vse z velikim veseljem poje user posted image Tudi sama sem vse probala in so res dobre. Najcenejše so seveda Babylove, Frutek pa mislim da najdražji.
Zelenjavnih kašic ne kupujem, ker jih je treba pogreti, se pravi da niso primerne za na pot. Pa še na Babyshower-ju so mi punce pripravile igro slepega poskušanja kašic in se mi je ob zelenjavnih dobesedno obračal želodec user posted image (verjetno zato, ker niso bile pogrete..)

Naš mali lump se je pa že tako navadil na GH, da bi zdaj vsakič, ko vidi, da je eden od naju, jedel tudi on. In ravno danes je pri kosilu zagnal tak vik in krik, ker sva jedla samo midva, on pa ne. (On je imel kosilo eno uro pred nama.) In je toliko časa vztrajal, da sva mu dala malo zmečkane banane...no na koncu je pojedel CELO (manjšo) banano. Norček mali user posted image Od takrat naprej pa veselo drnjoha...že kakšni dve uri user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 957
6.6.2013 18:53:30   
mojca1987
matejad sam ne kupuj od hippa malda zelenjava ker vsebuje grah.. js nism dobr prebrala in glej ga zlomka je mela take krče 2 urci da je joj :(
moja miška mala ima zelo rada od hippa brokoli seveda pa ga kuham tudi sama :) mmm je prava poslastica :)

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 958
6.6.2013 20:56:16   
neonaia
user posted image mi mamo tut skos kšno kupljeno kašico na zalogi (hipp-breskev,banana&jabolko obožuje!) sadne so super za na pot, zelenjavna je pa fajn, ko ni časa za kuhanje...danes je zmazala celo tamalo od hippa brokoli&krompiruser posted image .js tut vedno poskusim in mi je tale brokoli edini mel okus...ostale (špinača,bučke) so pa čist brez okusa.

js sm vedla da mi primanjkuje mleka, ko je user posted image vlekla, se jezila, premetavala na zizi, pa sm ji dala še drugo, pa je blo isto...čist mal je priteklo očitno...tut spumpat si nism mogla kej dost...in je jokala-zahtevala šeuser posted image zdej je zaenkrat dosti čez dan, kosilo je GH, za večerjo jo pa podojim, pol pa še AM dam in je kul.

za sedež so pa nam znanci rekli, da sta oba otroka šla pri 6m in nam ga bojo tut posodil...bomo vidl kako bo naša takrat sedela, zaenkrat se ful dviguje - trebušnjake že obvlada user posted image , sedi pa seveda še ne samostojno, ampak se mi zdi že kar močna.

hehe..pozabljivčki naši...

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 959
6.6.2013 21:02:55   
HeLenčica

IZVIRNO SPOROČILO: mojca1987

hej...
zanima me če vam vaši user posted image zavračajo AM mleko.saj namreč sama sem do sedaj ji dajala svoje mleko sedaj pa se bojim da mi ga bo začelo primankovati in sem probala AM vendar ko ga zaglada ali okusi začne jokati in stiskati dlesni... ne vem kaj naj naredim oz. če ima katera kak nasvet... user posted image

čau čau

Jaz imam nasvet: doji jo naprej! Po kakšnem ključu pa sklepaš, da ti bo zmanjkalo mleka? Ne zmanjka ga kar tako, ker je otrok pač velik, če ga čisto normalno pristavljaš.

Avtosedež - punce, malce ste hitre. A se zavedate s kakšno silo deluje na dojenčkov vrat, če slučajno pride do prometne nesreče? Ni samo 9kg pogoj, da se dojenčka prestavi, poleg tega mora že samostojno sedeti in če v lupinici glavica ne pride preko zgornjega roba je lupinica še ok....noge niso važne. Poleg tega so 5x bolj varni v obratni smeri vožnje. Samo v razmislek.

GH - topljeni sir? kisla smetana? Ne pride v poštev, razen npr. ko mu bom pire delala kakšna majhna količina, drugače pa je za mlečne izdelke čisto prehitro. Majči, sploh nič se ne sekiraj, če ima mleko raje kot GH, slej kot prej bo prešla na GH, še noben ni ostal na mleku ;) Aja, pa tudi naš se je že obrnil iz trebuha na hrbet pri 2,5m, zdaj pa več ne zna. Nič hudega, bo že.

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu mojca1987)
Neposredna povezava do sporočila: 960
7.6.2013 8:28:33   
mojca1987
zdravo...
vem da mi ga zmanjkuje ker si mleko črpam ( v porodnišnici me je zgrizla in je nisem več mogla dojit, ko pa so se bradavice pozdravile jih je pa zavračala ). saj bo jedla ko bo dovolj lačna.. ponujam ji skos enkrat bo že mogla :)

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 961
7.6.2013 9:54:52   
alenkita1
Mojca1987 jst si tudi črpam,zaradi tega primera kot ga imaš ti;)vem kako je;)ves čas sem si lahko načrpala za obrok naprej včasih pa komaj za enega to se mi trenutno dogaja;)al mi pa zmankuje al pa ker dosti manj spi,papca pa na uri in pol do 2.kako je pa pri tebi?
Včeraj sem kupla za vsak primer aptamil 1 nikoli se ne ve za vsak slučaj.Zanima me kako pripravljate mleko če greste na sprehod al pa na kakšno pot?kaj pa ponoči?moj se namreč zbuja 2x na noč.Hvala za odgovore;)

Neposredna povezava do sporočila: 962
7.6.2013 10:43:56   
Bijoux
Alenkita1, na sprehode lahko vzameš prekuhano vodo v termoski, zraven pa še hladno prekuhano vodo, da takoj zmešaš ustrezno temperaturo. V eno posodico si daš pa točno število meric, ki jih potrebuješ za en obrok. Tako lahko hitro zmešaš obrok, kjerkoli že si user posted image
Ponoči si pa ravno tako lahko vse pripraviš že vnaprej, da potem čim manj časa traja priprava.

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 963
7.6.2013 11:14:11   
kimili123
En lep pozdravček vsem skupaj user posted image Upam da ne zamerite ker vam takole skačem med vaše pogovore. Sem nekaj časa klepetala med decemberčicami, ampak je moja pupika čist preveč uživala v hotelu mami, tako da se nam je pridružila šele januarja. Upam da še sprejemate nove članice? user posted image Drugače imam pa hčerkico Tinkaro, ki se je rodila 10. 1 (mere so bile pa kar konkretne 4620g in 55 cm). Zaenkrat smo prav super, dnevi kar padejo mimo in končno se je pokazalo sonce da po cele dneve nabirava vitamin D user posted image Najprej moram malo prebrati kaj vse ste že predebatirale, da vam ne bi istih vprašanj postavljala, ampak vidim da je uvajanje GH kar precej aktualno. Lepo se imejte še naprej! lp Urška

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 964
7.6.2013 12:23:40   
mojca1987

IZVIRNO SPOROČILO: alenkita1

Mojca1987 jst si tudi črpam,zaradi tega primera kot ga imaš ti;)vem kako je;)ves čas sem si lahko načrpala za obrok naprej včasih pa komaj za enega to se mi trenutno dogaja;)al mi pa zmankuje al pa ker dosti manj spi,papca pa na uri in pol do 2.kako je pa pri tebi?
Včeraj sem kupla za vsak primer aptamil 1 nikoli se ne ve za vsak slučaj.Zanima me kako pripravljate mleko če greste na sprehod al pa na kakšno pot?kaj pa ponoči?moj se namreč zbuja 2x na noč.Hvala za odgovore;)

hej....
jst sm si črpala ful v naprej zdej mi tok več poje... je mi pa tudi kokr kdaj... al na 1 uro ali 2 ali na 3 sam mi na obrok poje max 130ml. spi mi pa tudi manj kot je ... :) na pot vzamem kr od baby love mleko pa prekuhano vodo. amapk itak mi noče jest dokler ne prideva domov da ji dam svoje mleko...zbuja pa se mi 1x na noč ( spat gre ob 20 ustane pa ob 6) :)

Neposredna povezava do sporočila: 965
7.6.2013 14:40:09   
alenkita1
Bijoux
hvala;)me pa še zanima:)ali za ponoči lahko prekuham vodo jo dam v hladilnik,pa po potrebi je sproti segrejem v grelniku stekleničk in dodam AM?
Koliko časa je lahko to mleko na sobni temperaturi če se sploh sme?Pa še te merce na aptamilu glih ne razumem;)moj naprimer poje 130ml cca,koliko meric dodam?

Smo začeli s to gosto hrano pa komaj 1 žličko krompirčka poje,se takoj joče;))upam da bo šlo počasi;)
Hvala še enkrat vsem,ste mi v pomoč:)))

Neposredna povezava do sporočila: 966
7.6.2013 14:52:53   
Pikica_82
Če jih boste dale v velike sedeže že, sedež raje pripnite v obratni smeri vožnje (kot jajčko). Tudi ko samostojno sedijo, so še čisto premehki, se strinjam s helenčico. Sploh, če sedež nima možnosti naklonov (naš gre recimo skoraj čisto v položaj jajčke, pa smo ga še vseeno nekaj časa pripenjali v obratni smeri). Ziher je ziher.
Pa na te kile se ne ozirat, ker so otroci čisto različne kilaže. Men se zdi da bi bilo bolj primerno, če bi višino otrok gor pisali.

Neposredna povezava do sporočila: 967
7.6.2013 14:58:49   
Pikica_82
Glede mizice na sedežu; eni otroci je baje ne prenesejo. Po moje je dobro, če mate otroka ob nakupu sedeža zraven, vsaj mi smo vedno tako sedeže kupovali. Ker v teh sedežih otroci ful različno sedijo, eni so bolj buckasti recimo in jim v kakem ful oblazinjenem sedežu zna neprijetno bit. Tak da pač vidiš, kje mu ugaja.

Mi mamo recimo Brevija in Maxi cosija (od starejšega, čakata na malo, ona je še v jajčki), pa je v Breviju ful lepše sedel in spal (on med vožnjo zmeraj spi), tudi dlje časa mu je bil prav. Pa mogoče malo poglejte, kak se da sedež čistit, z enih se da prevleka čisto snet, z enih pa ne. Ker zamažejo pa se hitro, mi smo naše kar veliko čistli.
Evo, moji nasveti o sedežih user posted image

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 968
7.6.2013 15:16:12   
Sadrika
Ooo, Pikica ful hvala za nasvete, slpoh za to, da tud te večje lahko pripnemo v kontra smeri vožnje, to mi je pa res čist novo, a pa ga lohk potem tud na sprednjem sedežu vozim? Ker se nekako kar bojim, da ga bom mogla 1x dat na zadnji sedež, sploh, ker imam jaz avto s 3 vrati in je sploh zoprno. Se strinjam s tem, da bi moral za sedeže bit oznake za velikost otroka in ne po kilaži, al pa da bi se dalo jajčko kupit za malo večje dojenčke. Ne vem kako dolgo bo še moj lahko v njej, ker zdaj ga dajem v njo, da ga čist dol povlečem, da še ima glavo naslonjeno na lupinci in pač nogice ven bingljajo, samo bo pa kmalu tudi navzgor zmanjkalo manevra, v širino ga že zdavnaj več nima in je prav stiščan notri.

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 969
7.6.2013 16:02:20   
mojca1987
mislim da je za 30 ml vode ena mirica AM in s tem dobiš 40ml obroka. torej če ti poje 130ml tvojega mleka mu sedaj naredi 120ml prekuhane vode in 4 mirice AM tako boš dobilla 130ml obroka :) upam da sem kaj pomagala da nisem še bl zakomplicirala :) user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 970
7.6.2013 16:29:25   
mini86
evo pri nas je danes pojedla cel krožnik obareuser posted image

zanima pa me a katera kej ve od kdaj se lahko daje ješpren-da bi ji ga dala malo v kakšno juhico..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 971
7.6.2013 17:14:20   
vesper
za avto sedež se pa jaz tukaj popolnoma strinjam s Helenčico. user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 972
7.6.2013 19:27:22   
Bijoux
Mojca je prav napisala, na 30 ml vode je ena merica. Se pravi, če želiš dobiti 130ml AM, daš 120 ml vode in štiri merice.
Ja prekuhano vodo imaš lahko tudi v hladilniku, čeprav mislim, da za to ni potrebe. Boš imela manj dela, če imaš vročo vodo v termoski, hladno prekuhano pa v neki steklenički ali flaški. In potem samo zmešaš vročo in hladno, tako da dobiš idealno temperaturo za jest.
AM mora biti pa baje vedno na sveže narejen. Sicer kakor se spomnim, so imeli v porodnišnici vnaprej narejeno AM in so ga potem hranili v hladilniku. Sem videla, da so vsaj dvakrat v dnevu prinesli sveže AM.
Ampak odkar smo doma, mu jaz vedno dam sveže. Vzame pomoje še manj časa kot gretje že mrzlega mleka.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 973
8.6.2013 11:36:27   
skobcevka
Živijo punce !

Po dooolgem času se vam zopet pišem. Naš user posted image je dopolnil 6 mesecev, sva že dala čez posvetovalnico...velik je 71 cm in težek 8130g. user posted image Dali smo še kri in urin.
GH sem začela že uvajati pri 4 mesecih in hvala bogu s tem nimamo nobenih problemov .
Punce imam pa eno vprašanje za tiste, ki ste že dobile 1 mestruacijo...Ali vam je 2 mestruacija prišla točno ali pa vam je zamujala?user posted image

lp

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 974
8.6.2013 12:14:44   
Mala BB
Živjo punce - no, za nami je prva noč s temperaturo. Mali je zakuhal včeraj popoldne, smo mu dali pol polovičko svečke in eno še danes zjutraj. Zdej je načeloma ok. Jaz še vedno mislim oz. želim misliti, če sem iskrena, da je še druga enkica na pohodu ampak... ker je pač prvič, sem zdej visela na netu in brala kaj bi to lahko bilo, ker je še kar nekaj dodatnih stvari.

In seveda na koga se je vedno najbolje obrniti?user posted image Na vas! Jap, zanima me, če se je pri kateri (no, pri ta malih seveda) kar naenkrat pojavilo zelo smrdeče blato? Saj ne rečem, da mora dišati po vijolicah ampak že nekaj dni je pa kar "urng" in se se ga zavoha od daleč. In malo bolj gosto je. Piše, da bi to bile lahko alergije in mislim da me kar kap, če bi zdej prišlo do neke diete zardii kravjega mleka. Je kateri kaj znano oz. se ji je pripetilo kaj podobnega?

Še vedno samo dojim, vidim pa kako ve uživate v uvajanju GH. No, kmalu tudi mi začnemo.

(odgovor članu skobcevka)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

V katerem poskusu?
Matejčika

V katerem poskusu vam je uspelo prvič ´naredit´otroka?

Prvič (54%)

Drugič (10%)

Tretjič (7%)

Četrtič (4%)

Petič (1%)

Več kot Petič (24%)

Število vseh glasov: 484

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!