|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarčki 2013
25.3.2013 16:23:24   
SonoLei
Hvala, punce za vse nasvete okrog spanja! Moram poročat, ker je moja pikica danes prav pridna. Sem se bolj poglobila v njeno spanje in ubrala še mal drugačno taktiko, ki zaenkrat uspeva. Sem jo pustila čim bolj pri miru, dopoldne je še nekaj stokala, potem sem jo položila na kavč in jo nič kaj ogovarjala pa se je sprva še upirala spancu, ampak sem jo videla, da je zaspana. Potem sem ji dala malo čaja, spila je 30 ml in že spala, kar tri ure!
Drugič mi je uspelo čist spontano, ko sem kuhala in jo imela v ležalniku na mizi. Pogledam čez 10 minut in že spi! Pa sem ful ropotala. Zna bit, da jo tudi napa uspava.

Očitno sem si do zdej sama mal komplicirala zadeve ali je pa samo tak bolj zaspan dan. Je pa res, da jo je včasih tudi precej zvijalo v želodčku in sem jo zato prenašala okoli. V glavnem, šele zdaj vidim, kako bolj enostavno je vse skupaj, če otok kaj spi. Dejansko lahko kaj skuham, operem in imam še zase kaj časa. Zadovoljna mama, zadovoljen otrok user posted image

(odgovor članu ančka27)
Neposredna povezava do sporočila: 476
25.3.2013 17:26:38   
Lumani*
pozdravljene,

danes ko je naš dan bi moral sijat sonček in bit toplo, ampak nam dan polepšajo naši user posted image .

Spanje- naš je prej spal čez dan v zibki, ampak jo je sedal že prerastel. Vsakič, ko sem ga dala not, je ajal slabih 15 min potem pa je z rokicami zakrilil in se udaril ob zibko ter se zbudil. Sedaj pa ga imam kar na kavču in lepo spi, vsaj 3 x na dan po 1-2 urci. Je pa odvisno tudi od vremena, ko je slabo bi samo spal...

tašča - jaz samo upam, da me nebomo takšne. Jaz mam tudi probleme s taščo, že od rojstva prihaja vsaki dan (pa smo 15 km oddaljeni). Tak, da razumem tako situacijo, pa razne nasvete pa ugotovitve, pa kak je oblečen, pa kdaj naj spi pa kdaj ne, pa koliko naj poje. Pa vsakič ko zajoče, ga iztgala iz naročja pa nosi in tak ziba, da bo mali dobil pretres možganov, če pa kaj rečeš pa je užaljena in zameri, da se ne meni in se naredi najbolj bogo. Groooza....user posted image user posted image user posted image
Pa ko greva na sprehod pa da mali zajoče, ga vzame ven in nosi in ga da potem nazaj not, a mali zajoka za par sekund, ko ga kaj za črviči, da se ga da tudi tak potolažit. Moj sicer drži z mano, ampak kaj ko se ji ne da dopovedat in je čez par dni spet isto.user posted image

Bo že......

(odgovor članu SonoLei)
Neposredna povezava do sporočila: 477
25.3.2013 17:30:00   
mini86
js tudi ne dajem oleovit d3..pa tudi ne mislim..

mamo št. 62, ji še lahko patentek zaviham nazaj-sploh pri hlačkah..upam da mau neha rastet k sm nekak računala da bomo imeli poleti 68..no sj bo kmal poletje ane...aaaam sam še dobre dva meseca..
sicer pa pri kratkih majčkah in hlačah se ne pozna tok če je prekratko ane..ane..djte me mal potolažt:)))

slinjenje-ja naša se slini ampak ne pričakujem še zobkov..baje se jim začne proizvajat večja količina sline ki pa je še ne znajo pogoltnit..marcel je dobil prvi zobek ko je bil star 9 mesecev in 5 dni in baje naj bi baratci/sestrice dobile ob cca istem času

alenkita-zakaj pa črpaš..a ne gre dojenje

ančka27-ne me narobe razumet, ampak da se to dogaja si nekako sama kriva..ker nisi postavila meje..TI si mama, TVOJ je otrok in TI odločaš prva kako pa kaj..
ona je svojega/svoje otroke že vzgojila ane, naj pusti tebi da ti svojega-pa čeprav po mnenju nje napačno..
sori če sem prestroga ampak mi ti lahko narsikaj svetujemo ampak če sama ne boš postavla meje je ne bo noben..ne pričakuj tega od tvojga ker je to le njegova mamicauser posted image držim pesti da čimprej zbereš pogum in ji seveda lepo na lep način obrazložiš kako pa kaj..bolš prva kot zadnja zamera al kako že pravjo..

mi pa pridno uporabljamo ta sesalc za nos-zaaakon..se ne joka več ampak smeje zravn

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 478
25.3.2013 20:04:49   
Pikica_82
Midva sva šla pri starejšem sinu narazen... Enostavno je komunikacija med nama zamrla, jaz sem bla utrujena, sama s tamalim 5 dni na teden, on tega ni razumel, skoz sem bla tečna... Sicer sva potem po več kot pol leta stvari uredila, samo vseeno. Tak da vam polagam na srce, pogovarjajte se s partnerji, razrešujte spore sproti, vzamite si čas zase, za vaju, pa ne se pustit, da vam še okolica obremenjuje življenje (tašče). Ko imaš enkrat otroka ni enostavno iti narazem, ne s čustvene, ne finančne plati.

Naša mala ima danes spalni maraton. Spi, se naje, spi dalje, se naje, spi dalje... Upam, da bo tale tempo v noč nadaljevala...

(odgovor članu ančka27)
Neposredna povezava do sporočila: 479
26.3.2013 6:11:07   
alenkita1
mini86
Imam vdrte bradavice,in v bolnici smo se mučili pa uro da se pristavimo,v tem času preden sem dobila nastavke so bile bradavice tako poškodovane da se hotla znoret od bolečine.kadar smo prišli domov niti nastavki niso pomagali še mali je po uro bil na joški je malo zaspanček;),patronažna mi je svetovala naj si črpam in mu dajam po steklenički.Tako smo se navadli mi je dosti lažje pa še naspim se lahkoočka dosti pomaga pa ga nahani tudi.ne vidim nobene težave v tem:)Mi pa gre dosti na živce, ker odkar sem rodila,je prvo vprašanje KAJ DOJIŠ?Imam na koncu še slab občutek da delam nekaj narobe če ga pač ne dojim in ga hranim po flaški.;(

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 480
26.3.2013 8:46:39   
Bijoux
Alenkita, ne sekiraj se zaradi tega. Tu nas je že kar nekaj takih, ki smo prenehale dojiti. Tudi nam je bilo hudo, ampak ni nobene potrebe po tem. Sploh ti se nič ne sekiraj, ker črpaš in mu daješ svoje mleko. Torej odgovor na vprašanje ali dojiš, je ja. Pa kaj če je po flaški, kaj pa druge zanima kaj in kako. Jaz sem se dva meseca in pol mučila okoli tega. Pa smo šli iz črpanja in flaške nazaj na dojenje, pa potem malo dojenja in malo dodajanja, pa potem sem samo še črpala, pa mu dajala. Potem mi je pa začelo zmanjkovati mleka, ker je bil vedno bolj aktiven in ko sva bila sama, nisem uspela črpati. Tako da sem prenehala in naredila nekaj za svojo dušo. user posted image Od takrat sva oba še trikrat bolj srečna in neobremenjena. Aleksej pa ravno tako raste in uživa user posted image

Da še jaz malo update-am, mi smo bili v petek na pregledu, ima že 60cm in 6440g. Je že veeeeeliiiiiik user posted image Seveda je že čez podvojeno porodno težo. Je pa rekla pediatrinja, da tako lepo napreduje, da ni nobene potrebe, da bi ga obravnavali kot nedonošenčka in tako ga je tudi cepila. Pri nedonošenčkih po navadi malo počakajo. Posebne reakcije na cepivo ni imel. Malo bolj je bil zaspan, pa malo razdražljiv, ampak ni bilo nič hujšega.

Hrana Babylove...meni se nič ne peni. Na kakšen način jo pa mešate? Jaz jo zmešam z žličko in ni ne grudic, ne pene.

Tašče....ah ja user posted image Tudi midva imava okoli tega kar pogosto pogovore..o njegovi in o moji. Sta vsaka v svojo skrajnost, po drugi strani pa zelo podobni. Samo na srečo se o veliko stvareh strinjava. Če se ne, imava pa tihi dogovor, da to ni kreganje in napadanje, ampak je poslušanje in usklajevanje, izražanje svojega mnenja in iskanje srednje poti. Tako, kot si rekla Pikica, samo pogovor, pogovor in pogovor. Pa strpen je treba bit. Kar seveda ne gre vsakič, ker je ali on utrujen ali jaz ali pa kar oba in potem pač reagiraš. Saj je logično, otrok je tako velika sprememba, da je potrebno nekaj časa da se navadita nanjo. Že tako se ti življenje obrne na glavo, v središču zveze nista več sama, ampak je zraven še eno malo dete, ki ima absolutno prednost. Normalno, da je človek razdražljiv. Saj nismo v ameriški romantični komediji user posted image
Najbolj pomembno je pa to, da se oba zavedata, da ti prepiri ne pomenijo, da imaš človeka kaj manj rad.
Pa da ne boste mislile, da je pri naju popolno...ah kolikokrat je že počilo user posted image . Samo sva se vedno ohladila in pogovorila. In ja..dejansko bi lahko rekla, da se imava zaradi otroka in vsega okoli tega še bolj rada.

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 481
26.3.2013 9:00:37   
ančka27
MINI 86 ne nisi nč prestroga imaš prav in v prihodnosti se bom to trudila tudi tašči dopovedat je pa tako da se nobena noče s taščo skregat tudi jaz ne in potrpim do skrajne sile toda sedaj bom pa ukrepala ker gre predaleč user posted image .kar se pa moža tiče je pa smotan glede tega jst svoji mami takoj vse v glavo povem ko gre predaleč on pa tega ne upa,prej bi mojo upal nap..... kot svojo. Punce zanima me če katera daje svojmu sončku koroške kapljice-vetrovne.mi jih dajemo in mali ni imel nikoli krčkev.mislim da jih tudi brez teh kapljic nebi imel user posted image so pa v tolažilne namene zelo fajn ampak me zanima če se otroček lahko navadi na njih in na ta cukr ker so res zelo sladke???
AM zanima me tudi to nam je v posvetovalnici sestra rekla da nesmemo dajat več kot 120 ml mleka na obrok,ampak mi že dolgo dajemo po 150 ml,zvečer kdaj pa tudi po 180ml in mali ni nč kej preveč okrogu.nazadnje je imel 62cm in 5220g.če bi se držala navodil sestre bi bil moj sonček lačen in posledično sitn in jokav.A mislite da bi se mogla držat navodil?
še to me zanima če ve katera bolj izkušena mamica, koliko časa ima otrok po domače rečeno te špaludice(suha koža,ki se lušči) po glavi?mi jih še kar imamo pa mu redno mažem glavico z oljem.razčesavat jih baje ni dobro ker še bolj ratujejo???so me pa tudi opozorili da če ne nehajo nastajat je lahko kakšna alergija???nevem več kaj naj glede tega?

(odgovor članu SonoLei)
Neposredna povezava do sporočila: 482
26.3.2013 9:18:39   
alenkita1
Bijoux

se popolnoma strinjam,važno da oba Alekseja napredujeta;)) Dojeni al pa ne važno da so zdravi in da jim čisto nič ne manjka;)

Ančka...jst imam kapljca waya in so odlične nič krčkov,nobenega bolečega napenjanja ress odkar jih upoorabljamo je superr;)Pedijatrinja je rekla tam nekje do 3 mesca naj jih pol pa se že samo menda vse uredi.

(odgovor članu ančka27)
Neposredna povezava do sporočila: 483
26.3.2013 9:53:38   
Bijoux
Ančka, oprosti nisem zasledila, koliko je star tvoj pikec?
Meni ni nikoli nihče znal povedati koliko naj bi mali spil, zato sem sledila samo njemu in njegovi lakoti. Tako da mi je na začetku, v prvih tednih ponoči, spil tudi 150ml če je bilo treba (verjetno posledica te zmešnjave z dojenjem čez dan, potem pa je bil ponoči tako grozno lačen). Uglavnem hočem povedati, da če daš otroku 120ml in je še lačen, ne vem zakaj mu ne bi smela dati 150ml. Res ne razumem tega nasveta.
Jaz bi na tvojem mestu sledila malemu, tako ko si sedaj. Naš na svoje mere tudi spije 150ml oziroma 5 meric v enem obroku. Ravno včeraj zvečer ga je pa zgrabila lakota in je v roku ure in pol spil dva cela obroka in po tem zaspal do jutra user posted image

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 484
26.3.2013 10:34:42   
Lumani*
Naš mali je star dva meseca in par dni in mi poje pri vsakem obroku 120 ml, zvečer pred spanjem pa mu dam 150 ml. Kadar mu je premalo, je jok in dobi še zraven 30 ml. Sem mu pa pred časom začela dajet pri vsakem obroku 150 ml, pojedel je vse, polival pa tudi vsak obrok in kar velike količine. Nato sva šla postopoma nazaj na 120 ml in se je polivanje umirilo. Mu pa že dva dni dajem po 130 ml in je čisto ok, da se mu počasi trebušček navadi na večjo količino. Dnevno pa mu dajem tudi nekje do 50 ml čaja, včasih več, včasih manj. Lepo napreduje na teži, ima 5900 g in 62 cm.

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 485
26.3.2013 11:57:26   
Mala BB
Ciao punce, pozdrav z morja!

Spanje - naš mali je končno začel spati malo dlje v enem kosu in tako zdaj spi od 22/ do nekje 3/4 ure. Problem je pa kako dalje. Naslednja pavza je predolga saj pol ne zaspi do 6. ure. Pa nisem nič glasna, niti ne previjam, nič. Kakšen nasvet kako bi malega uspavala, ker je buden kot sova ponočiuser posted image Prosim.

(odgovor članu Lumani*)
Neposredna povezava do sporočila: 486
26.3.2013 12:11:25   
HeLenčica
Hojla :D

Čist bedno vreme! Če vsaj malo pojenja padat z neba, grem ven.

Naš otrok je že tako lepo spal ponoči, zadnje čase je pa spet zgostil nočna hranjenja - zadnjič sem se na 1,5h zbujala, no, danes ponoči je pa po dolgem času spet spal 7 ur v kosu in celo spal do 8.15 (spat gre ob 19.30). Vmes sva se 3x podojila, ampak to je super. Nobena noč pa ni enaka drugi user posted image

Mala BB - sori, pozabila sem, ampak koliko ste vi stari, da imate že 7200g? :) Glede spanja ponoči - pa prakticiraš tisto, da ga, ko se zbudiš, ne previjaš (ok, razen če je pokakan), ga ne gledaš v oči, se z njim ne pogovarjaš, ampak ga v poltemi nahraniš?

D3 - jaz mu dajem Oleovit - ko se spomnim, to je pa povprečno vsak drug dan.user posted image

vesper - jaz temu pravim, da se krega z joško. Vedno, ampak res vedno zvečer, zadnji podoj preden gre spat imava tako sceno. Se priklopi, malo pije, se odklopi, joka, grabi nazaj....točno tako izgleda kot da bi ga dojenje bolelo. Ena mamica mi je rekla, da je to zato, ker mi zvečer bolj počasi teče...ne vem, možno je. Če bi ga bolelo, bi ga najbrž tudi pri drugih podojih, ko teh težav ni. Tako da ga zvečer v posteljico vedno položim jokajočega in ga šele potem lahko pomirim.

spanje - jaz ga tudi čez dan dam v posteljico spat. Mislim, da so zdaj že tako veliki, da ne bodo zamešali dneva z nočjo, jaz pač prakticiram podnevi svetlo in glasno okolje, ponoči pa tiho in temno. Me pa skrbi kako bo zdaj spal, ko gremo na morje in posteljice ne bo.

Baby vac
- aspirator na sesalec - jaz uporabljam in se mi zdi da mu fino ven potegne vse, kar z vatico ne dosežeš-

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu Lumani*)
Neposredna povezava do sporočila: 487
26.3.2013 12:30:41   
Mala BB
HeLenčica - ha ha, si me nasmejala, mali je prava kroglica ampak nič kritično. 11 tednov in pol. Na vsakem pregledu mu rečejo kako je "priden" in "napreden"user posted image . No, pol pa tudi, da je vse ok, dokler se izključno doji. Nosi 62, počasi prehaja na 68.

Spanje - ma ja, ga skoraj nikoli ne previjem, ne govorim z njim, pa vseeno.... No, upam, da se spremeni. Kakšno noč celo zaspi nazaj.

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 488
26.3.2013 13:55:58   
ančka27
BIOUX mi smo stari dva meseca in deset dni.saj mu dajem kr po občutku za jest in tudi čaj mu dodajam po cca 100ml na dan.kakšen dan več kakšen manj.sem dojela da če je sit je priden v nasprotnem primeru pa seveda ni.tako da čez dan redno na tri ure 150ml včasih še prej če ne zdrži tri ure brez mleka.zvečer mu dam malo več in tako spimo od 21. ali 22.ure do sestih zjutraj potem mu spet dam za jest in nazaj zaspi do osmih potem pa počasi ustanemo.čez dan je tudi zelo priden večino časa v stolčku tam tudi zaspi ampak ne več kot za pol urce.aja pa ponoči spi pri nama v postli ker tam spi celo noč v postlci se je pa konstantno zbujal in tako smo ugotovil da je za vse tri najbolše če smo skupaj in se vsaj naspimo.nekateri so fulllll prot temu ampak se ne sikiram ko bo čas bo že sam spal.naju pa tud ne moti.
zanima me mnenje kaj mislite o teh stolčkih ki so napol ležeči ali so lahko dojenčki po cel dan v njem ali to ni dobro?naš mali je v njem priden in ga kar pustim ampak baje da za hrbtenico naj nebi bilo to najbolše?!tudi pestovat se mali sploh noče v ležečem položaju najbolj mu paše da je naslonjen na rami in gleda kot miška vn iz moke za mojih hrbtom :)
joj ti dnevi so tko turobni in dolgočasni nevem več kaj zmisliti.doma kuham peglam pečem risanke gledamo pa še zmeri ni konec dneva.kdaj bo sonček in toplo da gremo vn???user posted image

(odgovor članu SonoLei)
Neposredna povezava do sporočila: 489
26.3.2013 16:07:35   
Majči_
no pa se javljata še dve ki ubijata dan za štirimi stenami...pri nas še vedno sneži, tako da danes sigurno ne gremo ven, jaz upam da do jutri neha, ker tole pa že malo mori user posted image

joj jaz imam tudi podobne probleme s taščo kot ostale, samo da hvala bogu moj vsaj kaj reče nazaj. samo je pa problem potem, ker je njej točno jasno, da so to moje fore, ker on tip kot tip pač nima nekih posebnih idej kako delat z dojenčkom. potem pa mene pogleda kot da sm jaz kaj rekla...saj človek še nekako potrpi, samo mi pa živimo v isti hiši, samo drugo nadstropje. tako da me včasih zjutraj veselo opomne da je pa ponoči tamala jokala, pa se ji zdi da bolj kot ponavadi. ne saj njo to ne moti, samo da ni kaj norobe user posted image user posted image user posted image user posted image pa da jo nosi na vse nemogoče načine in trese in treplja po plenički da kar poskakuje, ampak halo, ona je vse svoje tako, bo pa že vedela. pa jaz seveda kompliciram, pri treh mesecih se ji da navadno mleko že pit, pa gosto hrano uvaja, ker potem ne bo hotla vsega jest če zdaj ne začnem. da nebi o tem kako imam "te ta nove moderne ideje, ki samo zakomplicirajo vse" ker ne pustim da ji tlači v usta čokoladne politanke da bi jih lizala malo user posted image user posted image o puljenju otroka iz naročja pa sploh nebi zgubljala besed, ker to kar počne pa za moje pojme ni normalno. še moja mami me vpraša, če ji jo dam...pa jo dam, ni panike, samo ne mi je pa vlečt iz rok...tako da, zgleda nas je več ki nam zanjo tašče "polepšat" dneve z dojenčkom...

bijoux sploh nisem pomislila da bi mleko zmešala z žličko, bom takoj pri naslednji flaški. jaz to stresem v flaško, zaprem in potem pretresem vse skupaj. in se GRDO speni, vsaj to babylove zdaj, prej novalac se je tudi malo ampak se je vse umirilo še preden je tamala sploh začela jest.

za noska imamo pa mi eno zadevo iz babycentra na baterije, se ne spomnim znamke. res je super, sem imela prej tistega z žogico zadaj ki jo stisneš - ne vem a ne znam a ne dela, potem tistega na usta, pa je šlo precej slabo, ta zdaj pa vse lepo ven pobere. pa sem prej govorila da je to mučilna naprava za dojenčka, da se bojijo. no pri nas je čisto srečna ko začne brečat zadeva in skoraj vedno pri miru čaka da pobereva mucke ven iz nosa.

(odgovor članu ančka27)
Neposredna povezava do sporočila: 490
26.3.2013 17:01:52   
sandra_sandra
MEŠANJE BABYLOVA- KROŽNI GIBI..TKO DA SE VRTINC NARDI IN NI NIČ SPENJENO! ČISTO NIČ!
jutri kaj več napišem..se zbujatauser posted image user posted image
ančkauser posted image

(odgovor članu Majči_)
Neposredna povezava do sporočila: 491
26.3.2013 21:43:41   
vesper
hej punce

dobrodošle vse nove user posted image

mi smo pa včeraj ponoči zelo lepo spali. Mali je vlekel v kosu od 20.30 pa do 6h user posted image potem sma se najedla in spala do 8h
Bomo videli kaj bo danes user posted image

mešanje hrane- točno tako kot je napisala sandra_sandra hrano mešajte z krožnimi gibi. Jaz sem vedno tako mešala, zato se mi ni penil niti novalac, niti sedaj babylove

obroki- naš mali poje več ali majn vsak obrok 120ml, včasih je na 2 uri, včasih na 3ure, ko smo zunaj tudi na 5ur. Takrat pač poje 150ml v obroku. Pred spanjem včasih poje samo 60ml ker prej zaspi zraven in je to to. Pa ni povezano z količino prespane noči. Včeraj recimo je pojedel samo 60ml pred spanjem in je vlekel celo noč, tako da...je pa pojedel tudi že 120ml pred spanjem pa se je čez 4 ure ravno tako zbudil user posted image

partner- joooj punce prav vsaki od vas želim, da boste uredile zadeve z patnerjem. Nič prav fajn ni it narazen sploh sedaj ko so tukaj otroci. No, ne me narobe razumet, če ne gre ne gre, itak. Če se pač dva ne razumeta je bolje it narazen, ker bo tako tudi majn škode pri otroku. Jaz nisem pristaš tistega, ostaniva skupaj zavoljo otrok. user posted image Je pa res kaj pravijo, otrok lahko dva še bolj zbliža. ali pa ju za vedno loči user posted image

tašča- jooooj kaj jaz tukaj berem, mene kr zgrabi, da bi prišla k kateri, ko ima probleme z ukazovalnimi taščami in nardila red user posted image Uf, moja je sicer tečna, ampak v smislu, da želi vse ugodit. Jaz se niti podrazno ne pustim. Sploh zdaj, sem zeloooo zaščitnička do otroka. Uf, si ne predstavljam, da bi mi ga želela izpulit iz rok, verjetno bi jo kr mahnila al kaj user posted image Saj ne rečem, da ni želela nekaj probavat in pametovat itd...ampak sem jo takoj postavila na realna tla, moj otrok, moja pravila. In sedaj tako velja, če se bo pa spet spozabila, pa jo bom pač spet opomnila na malo majn prijazen način user posted image Je pa res, da imam tukaj vso podporo od mojega. user posted image

spanje- podnevi ga jaz dam spat v počivalnik. Včasih spi večkrat na dan po pol ure, včasih po uro, kakot kdaj. Danes je recimo prespal skoraj cel dan. V postlico ga ne dajem, pa tudi glasni smo čez dan normalno, da se navadi. Zaenkrat ga to ne moti pri spanju. Zvečer, ko pa je čas za spanje, pa vgasnemo vse luči po hiši, stišamo TV in tudi midva znižava ton. Tako nekako mu probam pač jaz predstavit kaj je noč in kaj je dan. Zaenkrat mi uspeva user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 492
27.3.2013 6:59:04   
Sadrika
Jutro punce,
pr ns se je pa zopet vse obrnilo. Je spal že lepo celo noč v kosu od 21-6 kakih 14 dni, od nedelje pa se je začel zbujal že ob 4h, no, danes pa se je že ob 2huser posted image , pa zopet ob 6h. Pa ne morem povezat s hrano BabyLove, ker jo dobiva že kar nekaj časa, ma ne vem, mogoč ima kakšen poskok v rasti. Kar se penjenja tiče, sem ugotovila, da se takrat bolj, ko je bolj topla voda in res je, da sem flaško vedno tresla, ma kaki mešanje z žličko, bom pa zdaj res poskusila s krožnimi gibi.
Čiščenje noska - tok me je strah uporabit ta aspirator, da je kaj.... Bi blo pa fajn mu ga ornk očistit, ker zjutraj se moram kar precej namatrat, da pridejo muce ven. Mu pa moram stisnit kar precej fiziološke, da začne kihat in pol s kihanjem pridejo ven. Kolko jo je pa treba dat, preden smem uporabit aspirator? Kolko dajete ve?
Striženje nohtkov na nogicah - jih še vedno nisem, do zdaj ni bilo niti potrebe, zdaj pa je kakšen že potreben škarjic, pa ne vem kako naj pridem zraven. Ko je buden niti slučajno, sem probala, ko je spal, pa sem ga prebudila že s tem, ko sem mu dol vlekla zoknčke, pa pol še 1x, ker ga je žgečkalo, tako, da ni bilo uspeha. Kako ve to poštimate? Mini86, ko si bolj izkušena in manikerka, prosim za kakšen nasvet.
Obroki-ma Tilen poje konstantno 120ml odkar je na BabyLove, prej je pojedel okoli 150, prišel pa je že tud do 200 na obrok. Je pa tud men rekla že pr 1.posvetovalnici, da ne sme pojest več kot 120ml na obrok, kar je več, je obremenilno za želodček, ampak jst sm takrat razumela, da to pomeni za otroka 1 mesec staregauser posted image . Pa jst se nism s tem obremenjevala, sem mu dajala kolkor je pač želel in še zdaj. Je danes ponoči pojedel 180. Ma kaj ga naj dam spat ko bo pojedel 120 in ga poslušam kako se dere...ma niti slučajno si ne znam predstavljat, te P ga včas tud biksajo

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 27.3.2013 7:09:16 >

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 493
27.3.2013 8:16:18   
vesper
tudi od mene eno dobro jutro user posted image Mah, saj ne vem če je dobro, ko pa pogledam ven in spet sneži. To pa zdaj več ni normalno user posted image user posted image Ampak danes greva midva ven sem jaz odločena, ker me to "smrdenje" doma dobesedno ubija.

sadrika - saj pri nas je isto veš. Tudi mi smo že spali fajn v kosu od 20.30h pa tudi do 5h predvčeraj recimo do 6h. Danes pa spet bujenje ob 3h za hranjenje, potem sma pa sicer zaspala nazaj do 7.30h. Ampak je kr nekaj jamral preden je zaspla nazaj. Polna luna bo danes in mene verjetno čaka bolj neprespana noč tudi danes user posted image
Glede količine hrane pa imaš popolnoma prav. Jaz mu tudi dajem koliko pač želi. Tako kot si rekla, ne poslušat vedno nekih P ker ima itak vsak svoje mnenje, pa govorijo samo nekaj po knjigi. Vsak otrok je drugačen in ima drugačne potrebe. Jaka recimo ni pojedel nikoli več kot 150ml v enem obroku, pa še to bolj redko, tvoj pa praviš poje tudi že po 180ml. Tako se mi zdi nenormalno, da bi jaz mojega silila z dodatno količino, ti bi pa recimo tvojemu odvzemala, halooooo...eno je teorija, drugo je praksa.

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 494
27.3.2013 9:18:06   
Majči_
Jutro user posted image

No pri nas pa končno ne pada več sneg, ozirom vsaj ne toliko da človek nebi šel ven zaradi tega. Tako da gremo malce kasneje vsaj na eno kavico nekam, da bo prijetno s koristnim - otrok bo zunaj pa še mami pride do ene dobre kave po dolgem času user posted image

spanje
- mi smo tudi že spali skoraj en teden celo noč, sem bila že prepričana da je to to. No potem pa kar naenkrat spet ne, se je zbujala na 3 ure, pa na 5 ur, kakor kdaj. Danes recimo je pa spet prespala noč (od osmih do osmih user posted image user posted image ). Mislim da se naši sončki še malo iščejo in oblikujejo ritem. Ker to da prespi noč sploh ni odvisno od ničesar sem ugotovila. Ni važno koliko spi čez dan, koliko poje zvečer a se kopamo a se ne (še vedno se vsak drugi dan)...bo že, glavno da me vsake toliko razveseli s kakšno prespano nočko da malo prinesem not, potem sem za par dni spet dobra user posted image

nohti na nogi
- jaz sem ji zaenkrat 3x postrigla samo nohte na palčkih, drugi kot da ne rastejo...je pa že kar problem, ker brca in ji moram kar močno prijet nogico, ker se bojim da jo bom uščipnila v kožo ker se tako premika. pa sploh ni problem da bi se bala striženja, samo tako je živahna, da ni pri miru niti sekunde ko je zbujena. ko pa spi se pa raje ne lotim, ker bi jo sigurno zbudila štorasta kot sem user posted image

am - jaz sem včeraj začela res mešat z žličko in jeeeeeej, nobene pene, vse se stopi, tamala pa tako lepo pije da jo je kar užitek gledat...tako da HVALA za ta nasvet, ker je tudi po hranjenju bolj mirna. No saj je logično ker ne spije deci pene namesto mleka. Jaz sem to mešala približno tako kot bi hotela naredit koktejl hehe gor pa dol s flaško...jooooj buča. Aja zanima me še nekaj. A mislite da bi bilo narobe če bi mleko presula v eno škatlo oz. posodo, tako kot je na primer za kavo ali sladkor? Ker so te vrečke tako nepraktične, sploh proti koncu. Po moje nebi smel bit problem.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 495
27.3.2013 10:46:29   
sandra_sandra
majči jst sem dala kr celo vrečkico not v eno plastično posodo s pokrovom..in tko mam že skoz..mi je kr praktično ker jst ne režem z nožemuser posted image ampak pritisnem ob steno posode..sem 1x zmerila pa pride čisto malemkost razlike v količnini če bi odrezala z nožem ali pa pritisnila ob steno!
vesper baje da te lune zelo vplivajo na spanje naših sončkov.. kar se pa tiče tašč svaka vam čast..da to prenašate..mislim da morate mal udart z roko po mizi in partenerju..če ne zaleže pa tud njej! si niti ne predstavljam kaj bi naredila če bi bila moja taka..in pratner in tašča..moja tašča s takim strahomuser posted image vpraša če ga sme uzet..itak da sem jst še vesela da me mal razbremenijo...ampak da se pa obnaša kot pri ančki kot da je to njen otrok!!!??? mislim a veš kaj..kr povej ji direkt kar ji gre..ker slabš itak nevem če je sploh lahko..njega pa če kej mot pa naj ostane pri njej..ufffff..kaj mi zavre..boljš da neham pisat
sadrika čiščenje noska... mi mamo eno brizgico s katero zbrizgamo mal fiziološke v vsako luknjico in posesamo z aspiratorčkom...nobene panike..čist komot gre vse lepo ven.
sesanje, fen, napa sem prebrala v eni knjigi da vsi te taki zvoki pomirjajo otroka..in baje ko fulll jokajo da vklopi kaj od tega in nehajo...sem poskusila in deluje!!!! jst sesam pod njunima posteljicama med tem k spita..pa ne trzneta! poskusite...presenečene bosteuser posted image
CEPLJENJE TKO...prvo rundo smo dal čez..res so revčki...tamala je tko zakričala..k nam ni bilo nič jasn..od kje ji tok močn zvok..a fantek..je pa tako neutolažljivo jokal da sem ga komi umirila...tko žalostno..da sem skor še jst zraven jokala..ampak kaj čmo..boljš tko..k pa bog ne daj da bi kej blo..je pa tamala dobila mal vročine 4 dan po cepljenju..sem jima pa ful obolgice dajala s fiziološko in alkoholom..pa ni bilo tok hudga..itak hitr zaspijo po tem..tko da...ja...tnx god da je zanami

< Sporočilo je popravil sandra_sandra -- 27.3.2013 10:49:55 >

(odgovor članu Majči_)
Neposredna povezava do sporočila: 496
27.3.2013 11:59:28   
ančka27
SANDRA SANDRA veš kaj jaz sem tudi ena izmed dvojčic imam enojajčno dvojčico in moram povedat da je to super nikol v življenju nisi sam vedno imaš družbo.mogoče so začetki težki ampak moja mami pravi da je blo včasih lažje njej kot kateri ki je imela sam enega.sva ble fulllll pridne.do pubertete to je pa že druga zgodba ;))
TAŠČE ne bom zgubljala besed sporočim pa kaka je bla reakcija ko bo prišel čas da ji povem svoje.seveda na lep način ;)
HRANA naš pikec je včeraj zvečer fullllll malo pojedel ampak več ni hotel in ga nisem silila in kljub temu je lepo spal celo noč do 6h.potem sva jedla in je spet spal do 9h. ;)danes je pa že dvakrat pojedel po 150ml.ma pa danes take rafale prdenja da je prav smesno se sam se smeje hihihiihihi
LEŽALNIKI moj pikec je po cele dneve v ležalniku in tudi zaspi v njem.ga ne prestavljam v košek ali v posteljico ker bi ga sam zbudila.me pa skrbi da je preveč v takem položaju in d bi bilo bolše da bi bil bolj na ravnem ...nevem no...kaj pa ve mislite?
NAPA hvala bogu za njo mi jo imamo skos vklopljeno in če ni se mi zdi da je mali bl sitn hehehehhe nevem no to ga fulll pomirja tud sesanje ga ne moti tako da nekaj more bit na tem.
SLINJENJE moj pikec se zadnje čase ful slini,če ga nosim imam ramo čist mokro in roke stalno nosi v usta a ima katera podobnega slinčka??? ZOBKI VRJETNO SE NISO JE SE PREZGODAJ ANE???
JOJ naš mali je že taka trmica postal se mi zdi da že fulll ve in da kdaj hoče prov izsilit da se npr malo pocrklamo popestvamo.fulll išče pozornost on bi se kar pogovarjal hehehhe smešn je ;)))

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 497
27.3.2013 12:18:53   
vesper
majci- komot presipaš mleko v plastično posodico in potem lepo zapreš dol in je. Jaz sem kr obdržala eno od novalaca in potem vedno presipam tam noter. Ko pa greva ven, sem si pa kupila tiste posodice od baby love in si tam noter nardim lepo merice in je stvar rešena. Te posodice so ful praktične, priporočam user posted image

sandra_sandra se popolnoma strinjam s tabo glede tašč user posted image

tako, zdaj pa pojemo kosilo in gremo za kaki 2 urci na zrakec. Je nehalo snežit ijeeeej user posted image

(odgovor članu ančka27)
Neposredna povezava do sporočila: 498
27.3.2013 19:48:22   
Sadrika
IZVIRNO SPOROČILO: vesper
Ko pa greva ven, sem si pa kupila tiste posodice od baby love in si tam noter nardim lepo merice in je stvar rešena. Te posodice so ful praktične, priporočam user posted image

Jst sm tok iskala kako embalažo za "na potep", ker sem skoz nosila tiste zoprne velike od novalaca s sabo, ko je moj le po butastem našel v BC od Aventa namenjeno prav za to, je pa taka majhna okrogla s 3 prekati, za 3 obroke lahko pripraviš AM, kasneje se lahko uporablja tudi za GH. Bom pa pogledala naslednjič v DM še te njihove kakšne so, Pa magar še pol to vzamem.

Danes sva končno bila zunaj, ma sva oba bila že potrebna svežega zraka, upam, da bo tud ju3 tko, drugač sm pa rekla, da v nobenem vremenu ne bova več not in greva ven, pa tud če sva kr pri vhodu, pod nadstreškom

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 27.3.2013 19:49:22 >

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 499
27.3.2013 21:10:57   
vesper
sadrika tale od baby love je enaka. Ena posodica je dovolj velika za sedem meric AM

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?