|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarčki 2013
24.3.2013 21:13:05   
Sadrika
IZVIRNO SPOROČILO: Majči_

jaz imam pa samo eno vprašanje, ker zdaj vidim da jih je že kar nekaj na babylove mleku. mi smo ga zdaj končno načeli, ga lepo pije, mogoče še celo več kot prej novalac. saj mogoče je to samo slučajno in bi začela v vsakem primeru zdaj več pit. zanima me pa, če se vam tudi tako zelo peni ko ga naredite v flaški? meni je potem malo neprijetno, ker ji nočem dat pit tistega kapučina user posted image včasih je pa tudi zelo težko čakat da se zadeva poleže, ker mala kriči na vse grlo ko je lačna. a se da te pene kako drugače umirit?ker novalac se ni penil niti pol toliko user posted image

Hey Majči, žal ti ne znam dati nasveta, bi se pa kar pridružla k tvoji ugotovitvi in me to precej moti,da se peni, verjetno malega tud, ker je res dolga, da splahnijo te pene. Razlika med Novalacom pa je, da ta ne dela grudic, se ful lepo raztopi, medtem, ko pr novalacu so se delale pa k pr norcih. Za razliko pr teb, pa Tilen tega precej manj poje od novalaca, konstantno 120, pa še to kdaj pusti mal v flaši za seme. Aja, pa še nekaj sem opazila, ta se mi zdi veliko bolj redek, že včas študiram, če sem dala dost meric notuser posted image No, kakorkoli že, mi zaenkrat ostajamo pr temu, ker sem končno naletela, da so ga dobl in sm tud malo not padla in kupla 10škatluser posted image

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 24.3.2013 21:14:33 >

(odgovor članu Majči_)
Neposredna povezava do sporočila: 451
24.3.2013 21:24:06   
vesper
babylove mleko- punce meni se pa nič ne peni user posted image Mi pa je začel mali zdaj zadnja dva tri dni nekaj polivat po skoraj vsakem obroku user posted image pa proti koncu obroka ga začne nekaj črvičit in potem vedno joka kakih 5min, pol pa je ok. Pojma nimam kaj se zdaj to dogaja user posted image Keri kaj podobnega?

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 452
24.3.2013 21:36:32   
Pikica_82
IZVIRNO SPOROČILO: vesper

babylove mleko- punce meni se pa nič ne peni user posted image Mi pa je začel mali zdaj zadnja dva tri dni nekaj polivat po skoraj vsakem obroku user posted image pa proti koncu obroka ga začne nekaj črvičit in potem vedno joka kakih 5min, pol pa je ok. Pojma nimam kaj se zdaj to dogaja user posted image Keri kaj podobnega?

Naša je polivala ko zmešana prejšnji teden, sva pristali na AR mleku (proti polivanju) oziroma ga mešam pol/pol (mi smo na Aptamilu drugače). Iz ničega je začela, prej ni nikoli. So ji pa stanje še dodatno poslabšale kapljice Antiflat, tako da ji jih več ne dajem. Pa občasno je ful nemirna na flaši, takrat ji vzamem vstran in podreva kupčka, potem pa normalno dalje je, brez zvijanja.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 453
24.3.2013 21:49:28   
vesper
ja pikica naš isto. Nikoli prej ni polival, res zelo redko in čist malo, zdaj pa kr fajn poliva. Ne dajem mu pa nobenih kapljic in nič več, že sigurno več kot mesec. Nimamo več nobenih krčkov drugače in nič, razen kot pravim teh 5min proti koncu hranjenja. Saj jaz isto nardim včasih kot ti, da če je nemiren mu vzamem flaško stran, podreva kupčka in jeva dalje, ampak vedno pa nama ne uspe, ker če mu vzamem stran se dere kot jesihar, ko pa mu dam, pa nardi spet dva tri požirke in spet zvijanje in dretje dalje, tak da včasih poje samo 90ml in potem pač jeva na 2 uri user posted image Finta pa je, da mi ni jasno zakaj se joka čist vedno proti koncu hranjenja in samo par minut, potem pa je vse ok.

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 454
24.3.2013 21:51:17   
Majči_
vesper naša hana poliva in to že dva dni, prej je pa v treh mesecih mogoče petkrat malo mlekca spustila iz ust...pa sem študirala a je zaradi babylove mleka a mogoče zato ker reees ogromno popije. jaz si pišem koliko spije vsakič, plus seštejem konec dneva (od začetka sva imeli probleme z dojenjem pa dodajanjem pa sem po nasvetu patronažne začela pisat, zdaj je pa kar tako ostalo). no in zdaj spije skupaj v celem dnevu nekje med 850 in 950 ml, dvakrat je šla že čez liter...v 24 urah to mislim...meni se to zdi ful, prej je okoli 700 pojedla. jaz ne vem, a ji ni dovolj hranljivo. no in zdaj poliva skoraj vsakič. sicer ne čisto takoj, mi je pa čudno, ker pljune eno tako čudno mešanico vode/sline in majhnih delčkov mleka (kot bi eno skutko mela noter)...a je to še pri kom a me mora skrbet? ker prej če že je, je samo mleko zlila nazaj iz ust...take strukture kot je šlo noter :) joj kompliciram...panična mami sem očitno, nimam kaj user posted image zaenkrat še nimam namena menjat mleka nazaj, saj po dveh dneh težko vidim realno stanje...

Neposredna povezava do sporočila: 455
24.3.2013 21:53:18   
Pikica_82
Naša isto dela včasih ja, se mi davi zravn na flaši (al pa joški, tam je isti šmorn občasno), da se ji pol še samo dodatno zaleti in je jok, da jo komaj potolažiš. Pojma nimam, kaj ji je.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 456
24.3.2013 21:56:24   
Pikica_82
"Skuta" je mleko, ki je že prišlo do trebuščka, tekoče mleko pa baje še ni prišlo tako daleč. Baje če ne bruhajo v loku, da ni neke panike user posted image  Ne vem, jaz bom omenla tole P na pregledu, ker naši občasno še kislino zravn dvigne user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 457
24.3.2013 22:11:47   
SonoLei
Punce, eno vprašanje glede spanja čez dan. Kako ga vi prakticirate? Zanima me predvsem, ali vaši malčki čez dan spijo v dnevnem prostoru al jih dajete spat v sobo, kjer spijo tudi ponoči. Jaz se bojim, da sem tu naredila napako oz. jo bom. Moja tamala čez dan spi zelo malo, se je zgodilo, da kakšen dan nič! Ko greva na sprehod, v vozičku obvezno zaspi in potem jo kar s košaro nesem notri in zna potegnit še dve uri. Če imam srečo, zaspi še za pol ure dopoldne in popoldne. Problem nastane, ko je slabo vreme in vozičkanje ni možno. Takrat se matram, da bi zaspala, ampak sva jo od začetka želela navadit, da bi spala v dnevnem prostoru, da bi se navadila hrupa in vsega dnevnega dogajanja. Se nama je zdelo, da bi tako najlažje ločila med dnevom in nočjo.

Zdaj pa opažam, da zvečer ful lepo zaspi v svoji postelji (spi 5-6 ur v kosu in potem še 2 ali 3). Tudi če je prej čisto budna z velikimi očmi, jo položim v posteljico, morda še malo pojoka, na koncu pa vedno zaspi. Občutek imam, da bi čez dan tudi več spala pa se včasih preveč dogaja okrog nje. Ali bi bila rešitev, da jo tudi čez dan prestavim v njeno posteljico? Se bojim, da zdaj to povezuje z nočjo in bi se znalo zgoditi, da pomeša dan/noč ...? Nevem, ogromno sem že okrog tega spanja prebrala, tega pa nisem nikjer zasledila, zato me zanimajo vaše izkušnje.

Hvala in mirno nočko vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 458
25.3.2013 6:51:54   
Sadrika
SonoLei - pri nas je bilo isto, čez dan je zelo redko spal in če že samo po par minutk. Bil je pa skoz v dnevni, v središču dogajanja-posledica je bila sitnoba pozno popoldan ter prevelika utrujenost, da bi jedel in prevelika lakota, da bi spal. Zato sem ga pustila zjutraj, da še eno rundo več odspi v kinderpetu in ga prestavim v dnevno sobo okoli 10h. Pa kljub temu je bil še vedno utrujen zvečer. Zdaj ga pa kakšen teden dajem čez dan (ko sva doma) in ko vidim, da je utrujen iz ležalnika kar na sedežno in obložim z blazinami in spi fuuuul. Tilnu očitno ne paše spat v ležalniku, ima rajši ravno podlago, ali seveda na rokahuser posted image Zdaj praktično nimamo več joka v bajtiuser posted image . Ne bom trdila, da je pr vas isto, mogoče vašega res moti hrup, našega vem, da ne, ker mu sesam pred nosom, pa se nič ne zgane. Po moje bi lahko tud skoz spal v svoji posteljici čez dan, samo ne ga čist izolirat, ne mu temnit prostora, vrata naj bodo odprta, da se malo pa vseeno sliši dnevni hrup. Tko je delala svakinja z vsemi tremi in ji ni noben menjal noč za dan.

(odgovor članu SonoLei)
Neposredna povezava do sporočila: 459
25.3.2013 7:02:16   
Sadrika
Vesper kar se hranjenja tiče, je naš itak že skoz problem. Sej ne rečem, včas eksa celo flašo, včas pa to sitnarjenje zraven, pa jokca, pa vleče, pa ven pljuva, pa spet vleče in tko in še brca zraven, ter ose odriva, ampak ne samo na koncu, včas že nekje na sredini. Pa to ne samo pri tem mleku, to je delal že prej. Razlog-vsakič drugačen. Včas ima že dovolj in je že sit (pa čeprav je pojedel samo 60), vlekel bi pa še vseeno in mu dam dudo, pa je ok. Včas kaka zraven, ko je in ga to moti, včas so pa vetrovi in prdi zraven, včas- to je pa ponavad zvečer, je pa tko utrujen, da ne more jesti, je pa še vseeno lačen. Ne vem zdej, če imate iste probleme, al vašga res črviči

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 25.3.2013 7:06:22 >

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 460
25.3.2013 8:43:20   
Sadrika
Aja, sem vas hotla še neki vprašat... Iz katere flaše vam pijejo čaj? Tilen je le pokazal željo po čaju, zdaj pa imava problem s flašo oz. cucljem, ta, ki je za čaj, mu je nekako premajhen in prepočasi in se dere zravn, pa sem mu dala tega za mleko, se mu pa zaletava, ker preveč teče

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 461
25.3.2013 9:04:17   
Majči_
no pa smo spet lahko cel dan noter ker gre sneg kot sredi največje zime user posted image

sadrika - mi imamo mam flaške, za mleko sem zamenjala in imamo cucelj št. 2 in flaške že tiste malo večje, ki se ne razstavijo na dnu. za čaj imamo pa še vedno isto flaško kot na začetku, anticolic a kako se ji že reče, pa še vedno št. 1, pa se mi zdi da ji kar gre. pa tudi ne bom še menjala za večjo št, ker se ji je isto zaletelo ko sem ji hotela tudi za čaj dat večjo št. imajo pa nekatere firme flašk posebne cuclje za čaj, sem videla v dmju, od babylove, baje se da namontirat na mam flaško (po primerjavi v trgovini bi res lahko šlo). samo da naša noče pit iz drugih cucev, sploh ne poskušam več.

SonoLei - mi tudi nimamo podnevi nobenega ritma. upam da sam pride user posted image ker nimam ideje kako bi jo navadila, da malo več spi podnevi. saj kdaj prespi skoraj cel dan, kdaj pa mogoče dvakrat po 10 minut. imam pa isto dilemo glede dajanja spat podnevi v svojo posteljo, me je malo strah da bi zamenjala noč za dan, ker se tam pač spi ko je nočka user posted image je pa večino dni okoli petih popoldne tako tečna da ne pomaga čisto nič. zdaj ne vem a je utrujena, ker krčev nima. samo vsaka stvar je zanimiva samo za 5 minut, potem pa jok...bi tudi mi rabili en recept kako malo naspat otroka čez dan...

vesper - sem se potem spomnila, da je hana strašno jokala na začetku ko smo enkrat hoteli uporabljat mleko beba, pa kadarkoli sem ji ga dala je bilo toliko joka in zvijanja vmes ko je pila, kot bi jo bolelo ko pije. ne vem, a je bilo od mleka, samo ko sem ga nehala uporabljat (po enem dnevu user posted image ) je bilo konec tega kot bi odrezal. mogoče je pa res mleko, ni pa nujno, lahko je še tisoč razlogov verjetno.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 462
25.3.2013 9:20:44   
alenkita1
Živijo mamice;)

kako so kaj vaši sončki?

Moj pridno napreduje,težek je 5200g,se je začel kar precej slinit,ali je to možno da so že znaki za prve zobke?Po dnevi spi maksimalno 3x.

Mam pa eno težavodesna dojka je očitno večja od leve kar skoraj še enkrat tolko,to me toliko moti res,mleko črpam in dajem po steklenički,črpam pa enakomerno tko da mislim da ni težava v tem,boo,res pa je da imam v levi manj mleka.
Ima še katera ta problemček?

(odgovor članu Majči_)
Neposredna povezava do sporočila: 463
25.3.2013 10:42:14   
vijolica80
Ojla,
da se uštulim pa 2 mesecih. :)
Ne skrbi Alenkita jaz dojim, pa nimam obeh dojk isto vlkih in v njih ni isto mleka, niti isto hitro ne teče. Po moje je to normalno.

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 464
25.3.2013 11:16:23   
ančka27
Pozdravljene, po zelooooo dolgo času se tudi jaz pridružujem nazaj.v nosečnosti sem se enkrat oglasila ker sem imele neke težave še pod januarke 2013 in ste mi super svetovale in pomagale.user posted image no sedaj imamo že dva meseca in pol starega fantka ki je zaenkrat zelo priden.hraniva se po flaški z AM ker nama dojenje ni steklo.moja porodna zgodba je bila huda izkušnja in ne bom morila s tem vesela sem da je za mano in sedaj uživam z mojim sončkom vsak dan bolj.imam pa težavo in to je moja TAŠČA.RAZUMEM IN VEM DA IMA SVOJEGA PRVEGA VNUKA RADA ampak kar počne je za mene neznosno.kadar pride na obisk ali pa gremo mi k njen mi sinčka stalno dobesedno puli iz rok.ona ga previja hrani vozi z vozičkom in mene sploh ne pusti zraven.plus to se stalno vtika v najin način življenja in ritma ki ga imava.npr.ko je mali zaspan in ji jaz to hočem dopovedat mi reče nazaj ne ni zaspan poglej kako glede, ko sedi priden v stolčku ga vzame vn in vlači po rokah kot enga mačka.vtika se v njegov način prehranjevanja...ona bi mu že kar dodajala raznorazno sadje sokove itd...halooooooo in ko se men že skoraj utrga in rečem svojmu naj ji kaj reče sem jaz razvajena in smotana in tako dalje.ne upa ji rečt nič.če tašča meni ne reče kaj v vezi sinčka pa mojmu reče in pol mi on pametuje.nnevem kako naj zadevo rešim ker je tašča zelo zamerna,,zaviha nos že ko vidi da se mali pri men potolaži ko npr joka pri njej in pri ostalih pa ne.kaj bo šele bilo če bi ji rekla naj preneha s svoji početjem.nevem več kaj naj....če bo katera imela kaj časa da mi svetuje ji bom zelo hvaležna ker sama nevem več kaj biuser posted image

(odgovor članu vijolica80)
Neposredna povezava do sporočila: 465
25.3.2013 11:30:08   
matejad
Lep pozdravček od mene po dolgem času!
Naša bejba je pridna, raste kot kopriva...sicer ravno te dni šaltamo na kolekcijo 62... težka pa je 4600g. Smo sicer na spodnji meji, ampak glede na počutje, živahnost in radovednost se naj ne sekiram...več tekočine in več počitka svetuje pediatrinja. Se še polno dojimo... Ima malo zamašen nosek, pa me zanima, če ima katera tist aspirator doma, ko se ga na sesalec priključi? Ste ga že uporabljale?

Ponoči se zbudi 2x, zaspi najkasneje do 20h in spi prvo rudno prb. 5 ur, potem 3 ure in se zbudi zjutraj okrog 6.30. Kakšne 2 urce je pokonci, ko spet zaspi za 2-3 ure. Popoldne pa kokr je, včasih večkrat drema, zadnje dni pa tudi popoldne še spi prb. 3 ure. Ponoči jo imam v košari pri sebi v spalnici, čez dan pa jo dajem spat v njeno sobo v kinderped. Ko bo košaro prerastla, gre spat v svojo sobo tako ponoči kot podnevi. Se ne bojim, da bi zamenjala noč za dan...zvečer je le neka rutina (umivanje, masaža, oblačenje v pižamico, podoj v ležečkem položaju), pa še temno je, kar recimo čez dan ni.

Zelo rada se nosi (samo v pokončnem položaju!), opazuje okolico, ljudje so ji zanimivi...Ima svojo govorico, poka balončke in se nasmeji do ušes in nazaj. Rada tudi "pase kravice", tako zdrži tudi par minut skupaj, pogruntala je tudi obračanje iz trebuščka nazaj na hrbet.

Drug mesec imamo cepljenje, zaradi česar nisem nikoli imela dvomov. Kar se more, se more.

Skratka, pri 2 mesecih lepo napreduje. Krčkov ni oz. jih v bistvu niti ni imela, motijo jo le vetrovi, s katerimi pa opravimo tako, da jo parkrat iz hrbta obrnem na trebušček, pri čemer se očitno tako napreza, da se naprdka do konca.

Lep dan želim, žal sprehodi odpadejo, se bomo pa toliko več crkljali :)*

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 466
25.3.2013 12:19:04   
Ursi2
Živjo!

Sicer nisem Januarčka 2013 ampak januarčka 2012(sem ponesreči odprla naroben forum, ker nisem vredu pogledala in sem opazila post od Ančke27!

Ker ne spadam pod ta forum, ne bi o tem tukaj, vendra sem imela podobne in še veeeliko hujše težave s svojo taščo in vem, kako se počutiš. MOgoče ti lahko tudi kako svetujem ali pa samo poslušam oz berem, da daš iz sebe. Če želiš mi pošlji ZS, pa se lahko zmeniva.

LP,PA DRŽI SE IN SE NE PUSTI!!!!!!!!!!POMEMBNA STA TI IN TVOJ DOJENČEK!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 467
25.3.2013 12:30:13   
Pikica_82
Udari po mizi, najprej pri svojem in mu povej, kar ti leži na duši in kar želiš, potem pa razčisti še s taščo. Resno. Tvoj otrok, tvoja pravila. Zdaj so še majhni, se gre samo za nošenje in uspavanje, ko jih bo pa enkrat treba vzgajat, boš pa s takim vmešavanjem resne težave mela. Verjamem pa, da je težko, sploh, ko nimaš podpore pri svojem. Samo enkrat boš mogla, razen če boš pustila, da ti s takim njenim vmešavanjem totalno zagreni življenje s tvojim otrokom.

Aspirator na sesalec mi uporabljamo, meni je to ful koristna zadeva. Sem mela nekaj časa pri prvem tistega na vdih, dokler niso prehlajeni, še gre, ob prvem prehladu pa smo kupili tega na sesalec in ni primerjave. Pa nam ob puščajočih noskih pomaga tudi inhalator, se mi zdi, da jima bolj noska odpre, kot pa vlivanje fiziološke noter (pa še manj mučno je).

Joške - moje počasi odpovedujejo v službi mlekarn, tako da spet veselo skupaj padajo user posted image  Na koncu bom spet mela dve mini limonci. Kaj češ...

(odgovor članu Ursi2)
Neposredna povezava do sporočila: 468
25.3.2013 12:39:33   
ančka27
ursi2 sem ti poslala zs sporoči če si dobila ker me neki se ta računalnik heca.pikica-82 hvala tudi tebi.z možem sva tri dni samo o tem govorila pa me ne razume.seveda on je po cele dneve v službi in ne vidi kaj se dogaja plus to da tudi če vidi svojim ne upa nc rect ker je polenta in pol se raj z mano krega.vem da bom nasednjič ji sama rekla ker enostavno ne zdržim več ampak bodo zamere in to hude.ker ona misli in se obnasa kot da sem jaz njim rodila otroka ne seb.hvala bogu da ne živimimo blizu.in mam vsaj par dni na tedn mir.

Neposredna povezava do sporočila: 469
25.3.2013 12:55:38   
Sadrika
Ančka27 - sicer nimam nobenega nasveta, lahko pa samo sočustvujem s tabo in vem kako ti je, ker sem sama v istem zosu.
Sem poskušala govorit tud z mojim in sva na koncu se sam skregala. Zdaj pač potrpim in si grizem jezik tisto urco, ko je z nami. Najbolj mi gre na živce, ko ga lupčka po obrazu, kar ga še jst ne in pa to, da si nikoli ne umije rok preden ga vzame v naročje, ja pa do o premetavanju ne govorim, tu je pa tast še hujši, tko dela z njim kot z lutko, pol pa vsi trije nad mano (tast, tašča in moj) pa sej ni porcelanast. Srečo imam samo to, da ne prideta pogosto, pa čeprav sta blizu doma, tja pa ne hodim več, odkar je začela diktatirat kdaj naj pridemo. Si ne znam predstavljat, da bi ga morala dat njej v varstvo in se včas prav vprašam kako sta sploh prežvela njena sinova. Ma sej problem imam že z mojim, ko je prav tako (pre)grob z malim in mu ne morem dopovedat, da je star 2 mes.in ne 2 leti. No, pa sem še jst izpovedala.
Aspirator za nos ga imam, ja, tega na sesalec, ampak ga še nisem uporabila, ma me je kr nekak strah.Fizioliško mu dajem že od rojstva (zarad plodovnice, ki jo je spil, mu je ostala tud v dihalnih poteh) pred vsakim hranjenjem in obvezno pred spanjem in zjutraj, ko se zbudi, potem pa čakam, da se skiha in pridejo ven "mucike". Je pa ratu že kr problem zadnje čase mu te kapljice dat, ne da bi še šarala s tem aspiratorjem in sesalcem okoliuser posted image
Nohtki-na začetku me je bilo ful strah stiči in to, ko pa sem začela, je kar šlo, seveda, ko je spal, na nogicah pa kar ne vem kako in kdaj mu jih naj, za zdaj mu jih nisem še nikoli, ker ni bilo še potrebe, zdaj pa bo treba, pa sem se spravila že zraven tudi v spanju, vendar jih kljub temu premika, pa prstke tko navznot potegne, da ne pridem zravn, na koncu se je pa še prebudil. Pa še nekaj me zanima, danes sem opazila, da ima na vsakem nohtku na rokicah tako belo črto po celi širini nohtka. Kaj je to, katera ve?

Neposredna povezava do sporočila: 470
25.3.2013 13:06:23   
Lili11
pozdravljene punce....

slučajno odprla temo, brala sam na začetku, ko se pogovarjate o polivanju....tudi moj fantič je polival noro vsak obrok, občutek kot da je vrgel vse kar je pojedu, to do 10 meseca....ni se glih za ustrasit, panična sem bila jaz non stop, sploh ko so mi rekli da bo nehal pri gosti hrani....bila na pregledu na pediatrični, ker sem izsilila. ponavadi fantki bolj polivajo kot punce, če vam napreduje na rasti in tezi ni panike, do enega leta vam lahko polivajo/bruhajo potem ne več....opozorite pediatrinjo ko boste imele prvi pregled pri njej....

se je pri nas začelo pojavljati ko smo sli na adaptirano mleko in tudi v ljubljani so mi rekli da je ad mleko bolj močno kot naše...tako da dajajte raje malo manj, glejte da je na 3 ure ( na začetku bo težko, se pa pol obnese)ker taki so potemvečji jedci oz me mame mislimo da rabijo več pa ni res....

pri nas se je stanje malo umirilo, ko smo mu začeli dajat na 3 ure oz na 2.5 če je blo res hudo, podirali kupčke ( to je najbolj vazn,da prekinete, ker taki otroci postanejo pogoltni), dvignite vzglavje za 30 % (posteljico morte dvignit in ne jogija)...taki otroci se potem ne bi tako dajali po naročju, premetavali iz enega v drugega....imela sem tudi dvignjen vzglavje v kosari v vozicku, nismo se tako pogosto vozili v avtu (ker potem mi je res polival sto na uro)

pri nas se je začelo pri 2meseci obupno in nehalo do 6 meseca, res sem bla na robu obupa, pa če gledam zdaj bi lohk bolj uzivala in ne bi bla tko panična....

smo pa mi imeli adaptirano mleko proti polivanju od novalaca in je blo ok, je pa še vedno polival.....

z gosto hrano sva pa začela pri 6 mesecih (korigirano 5) in ne pri 4 kot je zdaj v novosti, ker so mi v ljubljani rekli da polivalci imajo ful občutljive zelodce in ni dobro takoj začet....

je pa od takrat ful pozrešen tako da se zdaj gledamo kaj in koliko da v usta....

lep pozdrav

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 471
25.3.2013 13:12:34   
ančka27
ojej sandrika vidim da imamo podobne probleme tudi moj je pregrob z malim in mali posledično sploh noče bit pri njemu.vedno joka ko ga vzame in hočem mojmu dopovedat da naj bo bolj nežen z njim pa ne dojame, kot da hoče že dva meseca starega dojenčka spremenit v vojaka ga utrdit da bo fajn desc halooooooooo.men se meša.moja družina je čist drugačna sploh se ne mešajo ne hodijo k nam sploh ne nenapovedani in spoštujejo vse kar rečem.nevem kva je s temi našimi desci prej nisva mela nikol problemov zdaj se pa večkrat fajn skregava in me prav žalouser posted image sti

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 472
25.3.2013 14:42:00   
Sadrika
Ančka27 -sicer nobenemu ne privoščim najinega položaja, sem pa kljub temu nekako vesela, da nisem edina s tem. Tudi mi2 sva bila prej srečen par, ful sva se razumela, kaj šele kregala, zdaj se pa skregava za vsako, ko odpreva usta in to tako, da se že zmerjava. Zdaj sva rajši tiho in se tako izogibava prepirom, zaradi malega, mi ni ql, da to posluša. Je pa tud res, da je mojega vedno manj doma. Oba po tihem veva, da če bo šlo tako naprej, bo enemu ali celo obema prekipelo in se bomo razšli. Pa naj še kdo reče, da dojenček zbliža partnerja. Očitno mi2 tud prej nisva bila to, kar sem mislila, ker verjamem, da dojenček zbliža partnerja, ki sta že prej imela vse poštimano. No, zdaj sem spoznala, da mi2 očitno nisva user posted image
No, tud naši in jaz sem navajena čisto drugačnega načina z malim. Me mama vedno vpraša, če ga lahko vzame v naročje, ko ga tašča kar izpiplje iz rok in potem glih tolk, da ga ne sleče do golega, da pregleda "kako te je danes mama oblekla", moj foter je pa sploh mnenja, da do 3.meseca otrok sploh ne sme k drugemu v naročje kot mamino. Ja, je hudo to, upam, da se reši to čimprej, tako ali drugače, mi je že vseeno kako, samo da se....
MAMICE - danes imamo praznikuser posted image user posted image user posted image user posted image . Res lep MATERINSKI DAN vam želim! Sploh nam, ki imamo prvič praznikuser posted image

(odgovor članu ančka27)
Neposredna povezava do sporočila: 473
25.3.2013 14:47:18   
martythezebra
Živjo...
Tud js se bom mal vmešala čeprov nisem jan2013 ampak 2012 ampak sem ravno prebrala od Ančka27 post od tašče.
Sem imela jaz tudi take probleme, s tem da smo živeli v isti hiši in smo imeli skupno gospodinjstvo tudi mojemu nisem mogla dopovedat nič naj kaj reče.
Na koncu me je pripeljala tolko daleč, da sem se s svojim skregala in šla od njega stran :( in zdaj ne vem če bom lahko sploh še nazaj šla...
Če ne moreš nobenemu nič dopovedat je pa včasih boljše kaj požret nevem no...Maš srečo da vsaj ne živite skupaj, pa pač manj hodiš na obiske k njim pa je...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 474
25.3.2013 15:47:10   
ančka27
joj tud pr nama je že prišlo tko daleč da sm mu rekla naj gre saj živiva v mojem stanovanju.ampak me je groza da bi res šel ker drugače je super človek priden delaven ljubeč...edino z mamo še ni prerezal popkovine user posted image ja mamice danes je naš dan uživajmo ga in pozabmo na zoprne stvari user posted image

(odgovor članu martythezebra)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?