Sadrika
|
IZVIRNO SPOROČILO: mini86 di tako kot je vama všeč..je vajin otrok..oni so svoje vzgojli kot so hoteli ane..in ne se jim pustit.. sadrika-res iz srca oprosti ampak se obremenjuješ za čisto brezvezne stvari..hranjenje po steklenički eno uro..a ni to da več ali manj samo teče..pri dojenju se more matrat pri steklenički pa ne tok..boš videla koliko dnevov bo še priplo k bo en drugačen od drugega..tehtat in merit ga nima smisla doma..če bi bilo kaj narobe verjemi da bi jokal..in tudi p bi opazil..tko da brez panike..umiri se, zadihaj in uživaj Mah naš je tak posebnež glede hranjenja in so mi ga že v porodnišnici babice označile kot problematičnega....Da na kratko opišem: prve dni sva bila oba ful utrujena in sva bolj spala, čeprav je bil skoz na joški, je prve tri dni vsak dan izgubil po 100g zato so mi ga začele polno hranit z novalacom, nakar so začele težit, da ga je ful težko hranit, ker tko dolgo traja, ko že misliš, da je nehal, odmakneš flašo on se pa začne dret kot da je ful lačen, zato so mi rekle naj ga sama fojtram, ker one nimajo tok časa in"dojila" sva se še vedno, čeprav nisem imela mleka, praktično pa je bil 100% na AM. In takrat se je začelo vso to vaganje pred in po "dojenju" Meni se sicer ni zdel problematičen, čeprav je hranjenje trajaaaaloooo (še zdaj), ker ga itak nisem imela s kom primerjat. Zato nama tud dojenje ni zlavfalo in sem mislila, da bom pač z črpanjem pospešila tvorbo, pa žal tud to ni šlo. In tudi ko ga je potem doma zvagala patronažna, je ful počasi napredoval in svetovala vaganje. Skratka zarad tega vso to vaganje in merjenje in posledično sekiranje. Pa že včas pozabim, da je tak, spomne me pol še katera, ko omeni, da poje flašo v 10min ali podobno. To kar sem zdaj, zdaleč ni več sekiranje, kakšna sem bila prej, zdaj me zaskrbi ob takšnem dnevu, ko je bil včeraj in če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi vse spremenila, če le ne bi tolk težili s to težo in če bi le prej vedela, kako je z nastajanjem mleka (se prej res nisem tolk zanimala o dojenju in sem bila mišljenja, da ima vsaka takoj mleko, da je razlika potem samo v odločitvi, mater sem bla neumna)pa kaj, če je mali zgublu težo prve dni, verjetno jo je tudi zato, ker mu je blo slabo in je še bruhal plodovnico, ko pa je bil na zizi, je bil tiho, tud če ni teklo, čez čas bi že, umrl od lakote sigurno ne bi, pač ne bi pridobival po reglcih. ma se sprašujem, kako so pa včasih, ko še ni bilo AM, al pa še zdaj, v nerazvitem svetu, mislim, da vsaka ženska dobi mleko. Ja, to si še zdej očitam, da sem podlegla tem težnjam o izgubljanju in pridobivanju na teži, bo se mogoče še danes dojila, pa tud če bi to pomenlo 12 ur na joški. ne me pa narobe razumet, sej zdej mi je že čist ok. Se opravičujem, če sem zamorila s tem.... Krst- mi2 prej sploh nisva pomislila nanj, dokler niso začeli tastari o tem govorit zato sva potem začela razmišljat in sva še vedno v dilemi. Ga sigurno ne bi dala, ko se spomnem kok je men moril hodit k maši in verouku, ne vem pa kako je zdaj. Ne bi pa rada, ko bo šel v šolo, da bi bil edini, ko bo hodil k verouku ali kontra, edini, ki ne bi, bi se verjetno tud sam počutil out. Ko smo mi bili otroc, smo vsi hodili iz razreda, kakšna je pa danes praksa pa ne vem. Mah preden se odločiva, se bova še morala mal pozanimat. Morje mi bomo šli septembra, pa ne zato, ker bo takrat večji, ampak preprosto zato, ker moj ne dobi prej dopusta, sva tudi sama hodila prej tko, ne vem pa kako je septembra na HR, če je še dovolj toplo, pa voda
|