|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: januarčki 2013
6.3.2013 13:07:05   
Sadrika
Aja babnce, pa hvala za namig glede vojza, seveda ga lohk čist položim v športni del, ko bo košaro prerasel, mater sem blonduser posted image , še dobr, da mam vas hehe

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 326
6.3.2013 13:26:42   
Polona19
Živijo user posted image

Spanje Naša je itak outsider user posted image . Zadnji lepotni spanec ima ob 21h, ob cca.21.45 se zbudi in bedi do cca.24h. Nato je spala do 7h ali 8h brez prekinitve, se podojila in spala dalje do 11h. Zadnja dva dni pa se zbuja na točno dve uri lačna user posted image , morda poskok v rasti, saj bo jutri stara 3 mesece user posted image

Ležalnik Ne vlagat preveč denarja v ležalnike, ker so itak aktualin samo do cca.5 meseca. Vsaj po mojih izkušnjah. pri starejšemu je si me zgodilo to, da sem skočila na wc in ga našla na tleh z ležalnikom na hrbtu kot želva user posted image . Ko postanejo mobilni, jih ni več varno puščati v ležalniku.

Duda Dudo imamo Nuk-ovo, bom pa naslednjo kupila mam, saj baje so najbolj priporočljive zaradi zobkov.

Slinjenje Ali se vaši tudi zelo slinijo? Naša pupa se zadnja dva tedna nenormalno slini. Ji moram dati slinček, sicer ima takoj mokro majčko.

Deljenje dela Hišna opravila večinoma opravim jaz (kuhanje, pranje,...), moj možek pa sesa, briše tla ipd. Glede otrok jaz bolj negujem, uspavam mlajšo, možek pa starejšega. Moram priznati, da imam prav zlatega možeka user posted image Sigurno pride kakšna žuta minuta zaradi preutrujenosti in pomanjkanja časa zase, ampak se hitro spet objemava user posted image Moram pa priznati, da jaz zadnje čase štrajkam glede sexa, ker enostavno ne čutim potrebe. V redkih prostih trenutkih, ko bi lahko, se najraje uležem ali delam kar mi je vseč, da se malo sprostim in mi na kraj pameti ne pride sex user posted image Tamala itak zaspi šele ob 24h, ko padem dol od utrujenosti, čez dan je pa tavečji skozi buden, ker ne spi več čez dan. Ali se tudi vam podobno dogaja?

Neposredna povezava do sporočila: 327
6.3.2013 15:30:52   
noseckec23
spanje jaz ne vem ze od poroda kaj pomeni biti naspan. Nas se doji na 3 urce in je kot svicarska ura podnevi in ponoci :), ko se podoji pa ponavadi nori se kaksno urico potem pa urco spi :))). Sicer je hudo, ampak ko me zacne za lase vlect, ali se mi smejcka, vlece dol majico in vsaki dan pokaze nekaj novega, je ves trud poplacan :))).

lezalniki koliko vem je ta lezalnik uporaben do 2 oziroma 2,5 let, odvisno od otroka in se sigurno ne primerja s cenenimi lezalniki pri katerem se potem zgodijo taksne ali drugacne nesrece, zato pa nicesar ne kupujemo za enkratno uporabo oziroma za zelo kratek cas in se to pri nepreverjenem ponudniku - do zdaj sva definitivno zadovoljna z vsemi stvarmi, za lezalnik bom pa porocala. Je pa prodajna cena rabljenega lezalnika skoraj enaka novemu in gredo kot med, tako da mislim da ne bomo nic zgresili :)

(odgovor članu Polona19)
Neposredna povezava do sporočila: 328
6.3.2013 17:40:15   
vesper
sadrika čist ok se ti redi mali. In tudi da tako spi in se hrani 1x ponoči je čist ok in bodi srečna user posted image user posted image

spanje mi zaspimo vsak dan v svoji postlici, (ki je sicer v najini spalnici)seveda ob vrtiljaku, zdaj po novem ob Ewanu user posted image skratka vsak dan ob cca.20.30 in potegne do štirih ali včasih 2-3 zjutrej kakor kdaj, odvisno od količine zadnjega obroka. Poje ta nočni obrok in potem spet spi do 6h-7h zjutraj in se spet naje, potem pa gremo v dnevno, ga položim v počivalnik in počivamo še do kakih 9h. Vsaka noč in jutro nam potekajo približno tako isto. Jaz sem zelo zadovoljna, je res priden otrok. Če potegnem črto spimo v kosu vedno najmajn 5ur, kar se meni zdi odlično user posted image

posvetovalnica mi smo včeraj imeli pregled in smo se zredili v mesecu in parih dneh skoraj 1500g. Tako da sedaj tehtamo 5240g in smo veliki 58,3 cm. Cotike pa nosimo še vedno 56.

slinjenje tudi naš pikec se je začel zelo slinit in si zelo rad okuša roke in potem moje majice itd...user posted image

flaška in dude mi imamo vse od mam in sva oba z malim zelo zadovoljna user posted image

aja pa še to, mi smo zamenjali hrano in smo z novalaca sedaj prešli na babylove dm in je zakon punce. Kakamo tudi do 3x na dan, krčkov več sploh ni, tako da ne uporabljamo več nobenih kapljic in nič. Pa tudi sit ostaja bolj dolgo po tej hrani. user posted image user posted image več kot zadovoljna, da o razliki v ceni sploh ne govorim...kar sicer na koncu ni pomembno, samo da mu odgovarja, ampak samo za info...

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu noseckec23)
Neposredna povezava do sporočila: 329
6.3.2013 21:15:46   
mini86
evo še mene:)
mija je bila stara v ponedeljek 3 mesece..je noro pridna, se non stop smeje..in zelo malo joka..
res pravi sonček..

odgovarjala bom sproti zato se že v naprej opravičujem če je kaj že bilo komentirano oz odgovorjeno..

bijoux-a ti to misliš stolček za hranjenje ali ležalniček..mi jo damo če se ravno takrat začne oglašat ko imamo kosilo v postelco in prižgemo vrtiljak..je noro zaljubljena vanga..brca, pogovarja, se smeji..res uživa..drgač jo imam pa vedno v ležalniku na mizi..in ima nadzor nad vsem..dam ji tudi tist od tiny love k so igračke gor in ona to gleda lahko tud 20min, pa prijemle pa se čudi in smeji..
tole
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=200618
fajn je tud zato k lahko uzamem kamor kol gremo in ona uživa..

krst-js imam vse, moj nič..želja je bila da sta oba krščena ostalo mi je vseeno..so bili včasih drugačni časi..sem mislila krstit tamalo aprila-pa sestre ni, sem jo mislila maja pa moja teta ki je bila tudi meni botra in tudi marcelu,nima časa ker je že enim obljubla da bo botra na birmiuser posted image junija ima od mojga nona 80 let, marcel ima roj.dan pa še na morje gremo..tako da sem se sprijaznila da bo pač malo večja ko jo bomo krstil-pač septembra oz oktobra..
drgač pa krstila jo bom zaradi sebe ne zaradi drugih..in me nič ne briga kaj drugi rečejo..še posebi pa ne kakšna tašča..
sadrika-naredi tako kot je vama všeč..je vajin otrok..oni so svoje vzgojli kot so hoteli ane..in ne se jim pustit..

miji še vedno paše v košari..ne vem kok je dolga..dokler bo šlo bo šlo potem pa pač v športni del..zakaj bi jo dajala v ležeč položaj..pač bom malo dvignila..pri marcelu ni bila problem velikost ampak ni bil več zadovoljen leže in da gleda gor..tko da mislim-če se prav spomnim je šel v športni del okoli 4 meseca..je bil sprva čist smešen notri k je bil tok mejhen ampak itak rastejo..ker v ležalniku je tud nimam čist spuščene ampak tko da gleda okol..

sadrika-res iz srca oprosti ampak se obremenjuješ za čisto brezvezne stvari..hranjenje po steklenički eno uro..a ni to da več ali manj samo teče..pri dojenju se more matrat pri steklenički pa ne tok..boš videla koliko dnevov bo še priplo k bo en drugačen od drugega..tehtat in merit ga nima smisla doma..če bi bilo kaj narobe verjemi da bi jokal..in tudi p bi opazil..tko da brez panike..umiri se, zadihaj in uživajuser posted image

pri nas je še zmeraj isti ritem-spat okoli 22h, zbudi pa se med 10-10.30 zjutraj..seveda se zbudi na 3,5-6h za hranjenje..včasih jaz ko spakiram marcela za v vrtec podaljšam spanec z njo včasih ne..
se pa tudi pri nas pozna poskok v rasti..al pa zato k vem zanga in ga čakamuser posted image

vesper-veš js sm skos govorila da če nam mogla dojit da bomo imeli baby love..sem vesela da ste našli pravega in da super kakate

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 330
6.3.2013 22:08:50   
Majči_
sadrika - brez skrbi, poje toliko kot rabi. naša bubica pri dveh mesecih in pol poje kakor kdaj...ves razpon med 80 in 130 imamo čez dan. če poje malo manj, potem je hitreje spet lačna. jaz kar verjamem, da ko je lačna bo že povedala, tako da je niti ne silim. poje v 10-15 minutah, ponavadi ko ima dovolj odriva flaško ali pa sploh ne zagrabi več...je pa velika 58 cm in težka 5215 g (smo imeli danes posvetovalnico user posted image )...aja, nosimo pa še zmeraj št. 56, kakšen kos že 62...pa mislim da ni pametno da ga budiš za hranjenje...imam kolegice ki so jim tako majhni spali po celo noč, še po 12 ur včasih pa so vsi normalno zrasli :) no, to govorim jaz danes ko me je zdravnik pomiril, da preveč spanja ne obstaja, tako stari naj bi spali okoli 16 ur na dan ali pa še več vsega skupaj...

slinjenje - pri nas je tudi rokica non stop v ustih, pa ne samo roka, vse kar pride v bližino ust...potem se pa obriše tudi kamor pride, pa razpacka po celem obrazku...naš slinko mali je postala :) v bistvu odkar je odkrila roko sploh noče več dude user posted image

delitev dela - tudi midve imava zlatega atija...sicer kuham jaz, pa perem in likam tudi, vsega ostalega se pa loti...tudi ponoči vstaja za hranjenje...edino takrat sem pa od srca hvaležna da smo na flaški user posted image

a greste letos kaj na dopust? midva sva imela dielmo ali je bolj enostavno iti pred ali po sezoni...ker bo verjetno velika razlika pri naših sončkih...pri pol leta je še bolj dojenček, pri 8 mesecih so pa že bolj živahni pa raziskujejo...kaj pa ve mislite?

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 331
6.3.2013 22:28:10   
Bijoux
Mini, mi imamo zdaj tale ležalnik http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=247401. Pa nazdanje ko je bil noter, se mi je zdelo, da je še preveč pokončen, da se ne počuti dobro..bom poskusila spet. Zaenkrat ga odlagam v lupinico, na ročaju ima pa igračke obešene in ga je končno tudi to začelo zanimati user posted image ampak ima tudi bolj mal koncentracije še zaenkrat..max kakšnih 10 minut je zadovoljen, potem pa postane ali utrujen ali pa si želi spremembe.
Mislila sem pa bolj stolček za hranjenje ja, ker imam nekako v spominu, da se je o tem pisalo.

Ali katera kaj ve, če se nedonošenčki res počasneje razvijajo? Nam so v razvojni ambulanti rekli, da je zanje star tako, kot da bi bil rojen na PDP, pa čeprav je en mesec prej rojen. Torej je za njih zdaj star mesec in pol, v resnici pa je dva meseca in pol.. In tako kot pišete, se mi zdi, da se res malo počasneje razvija..

Novalac...mi smo šli vmes na tistega za dojenčke s kolikami, pa je bilo samo še slabše. In smo nazaj na klasiki...ampak ima še vedno krčke..tudi jaz razmišljam, če bi mogoče menjala. Ali ima katera še kakšne dobre izkušnje s katerim drugim mlekom?

Spanje...mi tudi nimamo še nekega ustaljenega ritma. Jaz poslušam našega malčka in mu sledim..če vidim, da je utrujen čez dan, ga položim v košek in zaspi..če ga dajejo krčki, ga pomirim pri sebi, pa potem zaspi in ga odložim. Zvečer zaspi tam med 10 in 11, pa potem včasih spi do 4h ali 5h..včasih se tudi že prej zbudi. Zdaj ko so se začeli lepši dnevi in sva bila ogromno zunaj, je imel spet drugačen ritem..je spal skoraj cel dan. Uglavnem se je zbudil samo za hranjenje. Hrani pa se čez dan po večini na 3 ure, ampak počakam da se sam zbudi. Tako da se zgodi tudi, da kdaj 4 ali celo 5 ur ne je, ker pač spi.
Spi pa še ne v svoji posteljici..smo poskusili, ampak se je skoz zbujal...potem sva ga pa dala k sebi v posteljo in zdaj spi skoraj celo noč. Očitno vseeno še rabi najino bližino..

Sadrika, naš poje približno 170ml v enem obroku. Je zdaj pred kratkim zahteval več..ampak je tudi tako, da mi velikokrat pusti kakšnih 30ml v flaški, ker ne more več. Tako da recimo med 140 in 170..je pa kot rečeno star dva meseca in pol.

Flaške imamo mi od Tommee tippee, smo zelo zadovoljni.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 332
7.3.2013 8:31:56   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: mini86
di tako kot je vama všeč..je vajin otrok..oni so svoje vzgojli kot so hoteli ane..in ne se jim pustit..

sadrika-res iz srca oprosti ampak se obremenjuješ za čisto brezvezne stvari..hranjenje po steklenički eno uro..a ni to da več ali manj samo teče..pri dojenju se more matrat pri steklenički pa ne tok..boš videla koliko dnevov bo še priplo k bo en drugačen od drugega..tehtat in merit ga nima smisla doma..če bi bilo kaj narobe verjemi da bi jokal..in tudi p bi opazil..tko da brez panike..umiri se, zadihaj in uživajuser posted image

Mah naš je tak posebnež glede hranjenja in so mi ga že v porodnišnici babice označile kot problematičnega....Da na kratko opišem: prve dni sva bila oba ful utrujena in sva bolj spala, čeprav je bil skoz na joški, je prve tri dni vsak dan izgubil po 100g zato so mi ga začele polno hranit z novalacom, nakar so začele težit, da ga je ful težko hranit, ker tko dolgo traja, ko že misliš, da je nehal, odmakneš flašo on se pa začne dret kot da je ful lačen, zato so mi rekle naj ga sama fojtram, ker one nimajo tok časa in"dojila" sva se še vedno, čeprav nisem imela mleka, praktično pa je bil 100% na AM. In takrat se je začelo vso to vaganje pred in po "dojenju" Meni se sicer ni zdel problematičen, čeprav je hranjenje trajaaaaloooo (še zdaj), ker ga itak nisem imela s kom primerjat. Zato nama tud dojenje ni zlavfalo in sem mislila, da bom pač z črpanjem pospešila tvorbo, pa žal tud to ni šlo. In tudi ko ga je potem doma zvagala patronažna, je ful počasi napredoval in svetovala vaganje. Skratka zarad tega vso to vaganje in merjenje in posledično sekiranje. Pa že včas pozabim, da je tak, spomne me pol še katera, ko omeni, da poje flašo v 10min ali podobno. To kar sem zdaj, zdaleč ni več sekiranje, kakšna sem bila prej, zdaj me zaskrbi ob takšnem dnevu, ko je bil včeraj in če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi vse spremenila, če le ne bi tolk težili s to težo in če bi le prej vedela, kako je z nastajanjem mleka (se prej res nisem tolk zanimala o dojenju in sem bila mišljenja, da ima vsaka takoj mleko, da je razlika potem samo v odločitvi, mater sem bla neumna)pa kaj, če je mali zgublu težo prve dni, verjetno jo je tudi zato, ker mu je blo slabo in je še bruhal plodovnico, ko pa je bil na zizi, je bil tiho, tud če ni teklo, čez čas bi že, umrl od lakote sigurno ne bi, pač ne bi pridobival po reglcih. ma se sprašujem, kako so pa včasih, ko še ni bilo AM, al pa še zdaj, v nerazvitem svetu, mislim, da vsaka ženska dobi mleko. Ja, to si še zdej očitam, da sem podlegla tem težnjam o izgubljanju in pridobivanju na teži, bo se mogoče še danes dojila, pa tud če bi to pomenlo 12 ur na joški. ne me pa narobe razumet, sej zdej mi je že čist ok. Se opravičujem, če sem zamorila s tem....user posted image

Krst- mi2 prej sploh nisva pomislila nanj, dokler niso začeli tastari o tem govorit zato sva potem začela razmišljat in sva še vedno v dilemi. Ga sigurno ne bi dala, ko se spomnem kok je men moril hodit k maši in verouku, ne vem pa kako je zdaj. Ne bi pa rada, ko bo šel v šolo, da bi bil edini, ko bo hodil k verouku ali kontra, edini, ki ne bi, bi se verjetno tud sam počutil out. Ko smo mi bili otroc, smo vsi hodili iz razreda, kakšna je pa danes praksa pa ne vem. Mah preden se odločiva, se bova še morala mal pozanimat.

Morje mi bomo šli septembra, pa ne zato, ker bo takrat večji, ampak preprosto zato, ker moj ne dobi prej dopusta, sva tudi sama hodila prej tko, ne vem pa kako je septembra na HR, če je še dovolj toplo, pa vodauser posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 333
7.3.2013 9:12:30   
Inigo
morje - mi kam daleč ne bomo šli. no money, no funny user posted image k sreči imamo teto v Kopru in bomo šli k njej, kopat se bomo pa hodili v Strunjan - mogoče na klife, sam še mormo naštudirat kk se bomo spravli po tisth hribih dol in gor. lani ni nil problem, letos mamo pa še en paketek zravn user posted image bomo že nekak. če pa najdemo kaj na teh kuponko varianta straneh, pa mogoče gremo kam dlje. starost pa ni problem. z Brinom smo bli na morju pr 2m. je blo prav fajn, vsi smo uživali na morskem zraku.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 334
7.3.2013 10:07:50   
sandra_sandra
ceneni ležalnik?? moja dva ga masta in ga obožujeta,zraven sem jima ga še nakrancljala s tiny love igračami in to je norija..sam menjam ju enga gor druzga dol...
VESPER moja dva sta na babylove-u od rojstva..ne padam jst na te marketinške trike..preberem sestavo enga in druzga in ugotovim da je skor identična...smo pa pri pediatru vsakokrat zelo pohvaljeni glede kilaže, smo že duplirali porodno težo, ki naj bi jo sicer do 6m..pa s prebavo nismo ...trkam...mel nikol težave
bijoux ta tvoj je pa ful lep ležalnik,pa niti ni tok drag..klinc k sem ga pa že v soboto kupila od fisher pricea..škoda k nisi prej napisala k sem zbirala podatke
sadrika moja dva bosta čez 6 dni stara 2m, pa pojesta 90ml,damica čez dan še manj..včasih na ex spijeta 90,včasih se pa matram da 60..ampak ju ne slilm več, oz.ne trudim za vsak požirek,kokr sem na začetku..kokr spijeta-spijeta! sinoč je tamala ob 21h spila 60ml in spala do 7h zjutri..sem jo hodila kr čekerat.
tamala ful manj spije pa je taka bajsikauser posted image ..a on kadarkol mu rukneš flaško spije.. spijeta več krat po mal..pametna sta že zdej..zakaj bi mi matral želodček če pa lahko mami matravauser posted image
morje obožujem Črno goro...in njihove cene še bolj! 25 evrov na noč za oba,klima,terasa,tv,internet,lastna kuhinja in kopalnica..7-10 min do plaže..pa zdej tuhtite...da o gostoljubju sploh ne govorim,tko da me CRO ne vidi več, grem raj na SLO obalo

< Sporočilo je popravil sandra_sandra -- 7.3.2013 10:10:58 >

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 335
7.3.2013 10:38:52   
HeLenčica
Sadrika - glede CSD - ne, da MORAŠ počakat na davčno. Jaz sem se pač tako odločila, ker nisem dobila denarja ob rojstvu otroka, ker so pač gledali 2011 in sem raje par mesecev brez OD kot pa da sem brez celo leto.

košara - ne vem kako dolga je, ampak imamo še nekaj prostora, poleg tega se da vzglavje dvignit do polsedečega položaja, tako da mislim, da jo bomo lahko še uporabljali nekaj mesecev, dokler ne bomo sedeli.

spanje - naš je tečen že ob 18h, samo se ne dam, dam ga spat ob 19.30. Da nisem potem ob 4h pokonci. Se pa zadnje čase zelo težko umiri da zaspi, cel živčen je in opleta z rokicami in nogicami. Pa dudo prime (zdaj ko je odkril roke, je akcija) in jo zabriše na drug konec posteljice. Ne vem, ali se mu preveč dogaja čez dan, zdaj res dosti hodiva naokoli ali mu kaj drugega ne paše. Je kateri to poznano? Čez dan pa smo tud nek ritem ujeli...zjutraj še obvezno kakšno urco spi, potem v vozičku 2 uri pa še ko domov prideva. Popoldan itak greva še na en sprehod in tudi spi...spi nekje 5 ur čez dan ali pa malce več. Ko sva bila pa cele dneve doma pa skoraj nič - sveži zrak ga tako zmatra.

sandra_sandra - kapo dol, samo to ti lahko rečem, res! Že z enim je toliko dela.

dopusti - aprila gremo za 1 teden na Hrvaško, poleti smo itak non stop na morju, jeseni pa z letalom v Azijo..... Aja, sandra_sandra, se strinjam glede ČG....čeprav meni je še bolj všeč notranjost, obala je tako....umazana.

Tudi mi smo imeli včeraj 2. posvetovalnico in imamo 6220g in 58 cm. Nisva se zredila toliko kot prvi mesec (2000g), ampak 900, kar je "bolj normalno" :)

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

Neposredna povezava do sporočila: 336
7.3.2013 10:51:58   
Majči_
Dobro jutro...mi smo danes spali od 19.00 do 05.00 user posted image user posted image user posted image pa potem do 7.00 in še enkrat do 9.30... sem takoooo naspana, da se komaj poznam tako. Sicer pa tako kot vse do zdaj, tudi to ne bo redna praksa, se je pa prileglo. Še vedno ima pa naša princeska vsak dan drugačne ideje na koliko časa bi jedla...od tega da je po manj kot dveh urah spet lačna, do tega da je na 4 ure.

ležalniki - jaz razmišljam da bi kupila takega ki tudi vibrira, ker ji je tako všeč ko se pelje v avtu in tudi trese lupinico. Samo se ne morem odločit katerega, bomo pa verjetno kar rabljenega, ker se nam je zdaj nabralo že teh pripomočkov in igrač, da jih denarnica ne zmore več. Imamo pa gugalnik, tegale http://www.toysrus.at/product/index.jsp?productId=4606021 pa je super, edino kar me malo moti, da se stol ne da fiksirat, da bi ga lahko kasneje uporabljali za hranjenje. Smo dobili sicer en ležalnik od sosede, samo je res bogi. nima niti loka z igračkami, je res samo za sedet noter. meni ni všeč user posted image

babylove mleko - jaz sem ga hotela poskusit, pa ga ravno takrat niso imeli. zdaj pa nočem začet ravno iz tega razloga, da jim ga nebi spet zmanjkalo ravno ko bi se navadili na njega. sicer smo na novalacu, se obnese super, kakamo 1x na dan pa tudi redi se fino (odpustna teža je bila 2690g, zdaj pri dveh mesecih in pol smo pa na 5215g). sem pa tudi slišala same pohvale od tega mleka iz dm-a. Kaj pa vem, mogoče me pa še zamika, sploh ker je tako ugoden, da tudi če ga nebi marala nebi bilo konec sveta če pristane v smeteh.

pleničke - katere uporabljate?jaz bom diplomirala iz plenic verjetno, ker smo imeli pa že skoraj vse kar imajo v trgovinah. mogoče bo zdaj kaj bolje, na začetku je imela tako drobne nogice da ji je vse premočilo tam okrog. ko so ji prav pri nogah, je pa ponavadi prekratka že na hrbtu, pa tam teče user posted image trenutno imamo pampers iz mullerja ene, št. 2 (verjetno zadnji paket te številke) in so še najbolj zanesljive...če ima katera tudi kakšnega suhca doma, katere pleničke priporočate? bomo še kakšne probali da najdemo prave očitno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 337
7.3.2013 10:52:03   
sandra_sandra
helenčica nardimo mi še turo po čg po notranjosti..ostrog,kanjon pive in tare..čeprav su jst želim it v tiste njeihove "planine", na morje gremo pa v Igalo k ni ne vem kako turistično središče..je veliko zdravilišč tam k majo to zdravilno blato..pa herceg novi..mah...lepota in raj za otroke..ne morem vam opisat kak raj je tam za otroke..plaža-mivka..par 100 m peskovnika za otrokeuser posted image . par 100m vidiš samo majhne otroke z vsemi možnimi kanglicami in lopatkami,voda ful topla k so še te neki vrelci tople vode spodi..mah jst nimam besed..komi čakam da naša dva ruknem tja..user posted image lan me je sodelavka zaj....user posted image in me poslala v al na rabac..katasrofa..od cen do nikakvih plaž..še tiste kamne neurejene k ležiš ti zaračunavajo..restavracije kr neki,.no comment
aja kar se tičeuser posted image user posted image jah jst ne vem kako je z enim,čeprav tko k ju mam si mislim kaka izica bi bla z enim, čeprav vem da vam ni! sej k sem nehala komplicirat mi je zlavfal
majči plenice mi smo že vse skor stestirali..pampers je katasrofa..vse premoč..un iz mullerja je bil za nianso boljši od tistga iz mercatorja, huggies..isto katastrofa..edino dm se nam obnesejo in smo že na 3 ..4-9kg z boni dm jih dobiš 50% cenej, pa največ 3 paketke..mi smo jih zato kupili največ kar lahko pa itak je do 9kg tko da jih ne bomo prerasli, dm hrane zna dostkrat no,niti ne tok krat..tu pa tam zmanjkat zato si mi zmer zalogo nardimo, lahko jih tud po tel.pokličeš in ti dajo na stran kokr češ škatl.tko smo mi nardil in nam jih nikol ne zmanjka,. sicer se pa lahk zmer zapeljemo do avstrije k je zmer na zalogi..če bi že slučajno prišlo do tega..nam pa tud neki pove če jo zmanjka..mora bit že dobrauser posted image

< Sporočilo je popravil sandra_sandra -- 7.3.2013 10:59:34 >

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 338
7.3.2013 11:03:20   
sandra_sandra
majči fajn zategni pleničko, poglej kako ma pr nogicah oz.kje ji premoč..se prav da tam je luft pa mal bolj zategni..
poskusi!
iiiiiii ta ležalnik je tud ful lep! naš ma to vibro in muzko..vibra ful skur baterije..hahahauser posted image ne vem če smo jih mel 3 dni,..pa še kao ta boljše smo kupil..bo treba kr polnilne nabavt

< Sporočilo je popravil sandra_sandra -- 7.3.2013 11:05:34 >

Neposredna povezava do sporočila: 339
7.3.2013 11:16:27   
sandra_sandra
a ma katera od vas tisto termo torbico od aventa? kako se obnese? oz če imate katere druge znamke..

Neposredna povezava do sporočila: 340
7.3.2013 12:25:33   
Majči_
sandra_sandra - a to misliš tisto torbico za flaško? mi jo imamo kar iz dm-a in se obnese dobro, pa še poceni je bila, ne spomnim se koliko, sigurno pa manj kot 5 eur. Je pa tako, da dam noter kar precej toplo, že skoraj vroče mleko in zdrži brez problema do 3 urice. takrat je temperatura ravno prava za pit. je pa to za bolj kratke ture, če se gre samo na kavico pa da imamo za vsak slučaj eno flaško s sabo. če imamo kakšen daljši podvig v mislih, vzamemo termo steklenico, noter vodo, pa mleko s sabo in potem naredim šele ko rabimo. zaenkrat mi je to najbolj praktično.

pleničke pa tudi zategnem ob nogicah, res gledam da je vse tako kot mora bit, da ni nič pomečkano, narobe zavihano...saj zdaj pampers so ok, samo ji bodo kmalu premajhne. smo pa tudi mi kupili 3 škatle babylove na kupončke, št. 3 in bomo zdaj probali še te. Enka se je obnesla super babylove, težave so se začele pri dvojki. Upam da bo zdaj mir, ker je včasih prav mora sredi noči preoblačit še celo tamalo plus posteljnino v košku user posted image

Helenčica - vi ste pa isto veliki kot mi in imate eno celo kilo več user posted image bravo, verjetno je en tak najlepši dojenček ki ima šlaufke po nogicah hihi...taki so res srčki...naša je pa bolj manekenka, se hecava z mojim včasih...dolga pa suhcana...samo če nebi kar naprej nekdo pripomnil da je drobižek ali pa suhica...kot da ji ne dajem za jest!!!! saj počasi se bom navadila na neumna vprašanja in trapaste "mi smo pa včasih to tako delal..." pripombe raznih mam, tašč, sosed...čeprav mi še vednoo dvignejo pritisk...

Neposredna povezava do sporočila: 341
7.3.2013 13:11:56   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: HeLenčica

Sadrika - glede CSD - ne, da MORAŠ počakat na davčno. Jaz sem se pač tako odločila, ker nisem dobila denarja ob rojstvu otroka, ker so pač gledali 2011 in sem raje par mesecev brez OD kot pa da sem brez celo leto.

spanje - naš je tečen že ob 18h, samo se ne dam, dam ga spat ob 19.30. Da nisem potem ob 4h pokonci. Se pa zadnje čase zelo težko umiri da zaspi, cel živčen je in opleta z rokicami in nogicami. Pa dudo prime (zdaj ko je odkril roke, je akcija) in jo zabriše na drug konec posteljice. Ne vem, ali se mu preveč dogaja čez dan, zdaj res dosti hodiva naokoli ali mu kaj drugega ne paše. Je kateri to poznano? Čez dan pa smo tud nek ritem ujeli...zjutraj še obvezno kakšno urco spi, potem v vozičku 2 uri pa še ko domov prideva. Popoldan itak greva še na en sprehod in tudi spi...spi nekje 5 ur čez dan ali pa malce več. Ko sva bila pa cele dneve doma pa skoraj nič - sveži zrak ga tako zmatra.

dopusti - aprila gremo za 1 teden na Hrvaško, poleti smo itak non stop na morju, jeseni pa z letalom v Azijo..... Aja, sandra_sandra, se strinjam glede ČG....čeprav meni je še bolj všeč notranjost, obala je tako....umazana.

Tudi mi smo imeli včeraj 2. posvetovalnico in imamo 6220g in 58 cm. Nisva se zredila toliko kot prvi mesec (2000g), ampak 900, kar je "bolj normalno" :)

CSD
- oprosti, ko ti težim, ampak vidim, da si bolje podkovana pri teh zadevah, pa bi te še vprašala - a lahko dam še 1x vlogo, malo kasneje kljub temu, da sem jo že letos?
Nemirnost - ne vem, če je glih isto, ima pa naš vsak večer isto od kake 18- 19:30, je siten in joka v intervalih, na začetku sem mislila, da so neki blagi krčki, ampak se ni nič zvijal, samo po rokah bi se nosil, pa še to kdaj zajokca vmes, imava pa navado, da se gremo tam nekje od 19h - 19:30 umivat in koker sem ga dala na previjalno, so te "krčki" čudežno zginli. Zdej ga dajem pa par dni v pestunjo tam okol 18h in takoj zaspi not, tko, da joka več ni zvečer
2.posvetovalnica - a ve imate vse že zdej pri 2.mesecu posvetovalnico, al je pač naš tolk mlajši? Mi imamo šele aprila, ko po star 3M.
sandra_sandra tud jst te občudujem, da tolko zmorešuser posted image user posted image user posted image Bi te pa vprašala s čim boste šli v Črno Goro? Verjetno z letalom, mene zelo mika it na dopust z letalom z malim, ker sva tud mi2 tak vajena, mi je pa vseeno še malo hitro letos za njega. Po drugi strani pa mislim, da sigurno lažje tko, kot pa dolga vožnja z avtom. Bomo videli.
AM - mi smo tud že skoz na novalacu, pa do danes nisem niti pomislila, da bi menjala.... nima nobenih problemov, nisem pa tud slišala, da ima DM svojega, pa celo, da je okuser posted image Nam je patronažna samo omenila, da je novalac najboljši, jaz sem pa predvsem vztrajala pr njem, ker ga je vajen in niposkusil še nič drugega, razen mojega sevedauser posted image , bom probala za hec tega mu dat, pa da vidimo, še vedno lohk preklopimo.

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 342
7.3.2013 13:45:01   
Inigo
AM mleko – ful vsi hvalijo od DMa. Če se nam slučajno zgodi, da ga bomo potrebovali, bo sigurno moja prva izbira.

Ležanik – mi imamo peg perego siesto, ki je u bistvu stolček za hranjenje, ampak se čisto poleže. Zaenkrat smo zadovoljni. Gor sm mu namonirala lok z igračkami in včasih kr zdrži. Drgač je pa najbol navajen na sling in da vidi prav vse kar mama dela.

ČG – men je to mal daleč. Bi pa tut ful šla, ampak ko bo Maj malo večji. men je trenutno sanjska destinacija Veli rat ali pa Unije.

Posvetovalnica – mi jo tut mamo pr 2m. ampak samo tehtanje. Drgač pa pol pr 3m.

plečničke - zaenkrat smo na plenicah od DMa. Nismo še niti probali zdj drugih. smo s temi ful zadovoljni. premočle so samo 2x.

< Sporočilo je popravil Inigo -- 7.3.2013 13:46:22 >

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 343
7.3.2013 17:20:22   
Sadrika
Ha, sm glih iz DM-a in nism dobla ne pleničk, ki jih uporabljamo BabyLove Nature 3 niti BabyLove AM.-sem hotla vzet 1 za probouser posted image
Sama kupujem samo DM-ove pleničke in so nam ful v redu, za darilo smo pa dobli ful različnih od Hoferjevih, Sparovih, Pampers, pa nam tud niso ble slabe, nobene, al smo pa prekratek čas uporabljali, da bi lohk si ustvarli mnenje.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 344
7.3.2013 18:17:03   
Sadrika
Sm hotla še neki povedat, pa sm pol pozabla...pr ns je že par dni aktualna igralna podloga, najprej zarad čist drugačne perspektive, ki jo je vajen, zdaj ga pa zaposli ogledalo, ki je gor , ful se rad opazuje, oz.mu je verjetno všeč zato, ker vidi, da se skoz neki premika not he he, je bil pa ful fajni prvič ko sem ga dala nanjo, ko je imel tolk za "povedat" ko ena mala babja čenčica he he he

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 345
7.3.2013 21:27:36   
vesper
hrana baby love- meni je super, je pa res, da je velikokrat zmajnka, zato če jo uporabljaš je fajn nardit večjo zalogo. Sadrika men je tudi patronažna predlagala novalac in zato sem ga tudi takrat kupila. Vstrajala sem do zdaj, ampak mu nikakor ni pasal. Pa sma prodbala navadnega in IT in AC, pa je bilo pri vseh enako. Zaprtje in krčki. Sedaj pa je ok odkar imamo babylove. user posted image

igralna podloga - sem slišala same pohvale glede nje, zato gremo tudi mi počasi v nabavo user posted image

helenčica- tudi naš je ob 18h že tečen kot sam hudič in ga komaj držim pokonci in animiram do 20h. Včasih mu celo pustim zaspat za kakšnih 15min pol urce, ker drugače imamo pravo veselico user posted image Zdaj bo boljše ko bo dalje svetlo in bomo lahko dlje zunaj. user posted image

pleničke- jaz kopujem te pri Tosami in so nam super.

počivalnik- pri nas je aktualen zjutraj, ko se zbudimo. Takrat lahko noter počiva ali celo zaspi nazaj, tudi po 2 uri. Čez dan, mu po 5min ali 10min postane že tečno in je dretje. Tudi zadnja dva dni opažava, da mu ne paše nikjer drugje kot pri mami user posted image niti ati ni več dovolj dober.

varstvo punce ste že pustile svoje sončke kaj v varstvu pri babicah? Midva greva naslednji teden na nek sejem v LJ in naju babica žica, da bi ga pustila pri njej. Pa ne vem kaj naj, glede na to, da boma kr nekaj ur odsotna user posted image Po eni strani bi ful, po drugi me malo skrbi user posted image Sicer ga je že pazila, ko sva šla sama na večerjo en dan, ampak to je bilo samo za slabi 2 urci.

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 346
7.3.2013 21:53:28   
mini86
morje-mi smo vsako leto zvesti pagu in tako se tudi letos odpravljamo 2x tja..prvič v juniju za en teden in v avgustu za 14 dni..

plenice-mi imamo ali baby love ali pampers in sem zadovoljna zelo-z obema..tud tamala je nehala tko kakat in ne premoč več..sploh ne vem kdaj sem jo nazadnje preoblekla zarad kakanja..

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Polona19)
Neposredna povezava do sporočila: 347
7.3.2013 22:43:49   
neonaia
hej punce!

mi smo nazaj z mini oddiha! blo je super! user posted image vsak dan sončk, razn učeri..pa toplo je blo tut...tamala je ful uživala v vodi! tut pod vodo smo šli-preživetveni refleks deluje! user posted image fiziološke za nosek sploh nismo rabl, ker je bla ta termalna voda mal slana (zarad joda in ne scanja user posted image )
..vem da marsikdo prav da so bazeni umazani in da niso za tko mičkene, ampak u vatki je pa tut ne mislm met. kaj bo pa pol k bo na vseh 4ih in bo še več umazanije pobrala pa v usta nosila. tko da se ne sekiram.dokler je zdrava (trkam), nevem zakaj nebi bla izpostavljena eni normalni umazaniji k se ji itk nemormo čist izognt (eni bolj, eni manjuser posted image )..bolš da se prej telo navad in okrepi, kot pa da pol k v vrtec pride, začne zbolevat zarad tega.js vem da sm ful uživala v peskovniku, lužah, blatu, pa sm čist zdrava user posted image

plenice: trenutno uporablamo dvoje in so kul..pampers premium (št.2) in babylove nature za čez dan (dvojkica je že skor premejhna, tko da bomo kr na trojko šli).se pa splača, ja, zarad raznih kupončkov v dm-u user posted image

ležalnik/gugalnik: sm glih gruntala da bi nam prou pršu včasih, ampak še nevem..sm gledala take, k so lahko tut do ene 3.leta (stolček-gugalnik), ker drugač se mi zdi brezveze za tok kratek čas.pa igračke valda morjo bit..vibra je pa že mal tu mač?nevem no..naša bi pol sam spala tm not (kot v avtu).bomo še vidl..aja kaj pa vrtiljak?melodije?vrtenje?navijanje?baterije?user posted image mi ga (še) nimamo in nevem kakšnga nej..zaenkrat ji kšno igračo na špagco prvežemo, pol jo pa gleda in se pogovarja z njo..

krst: heh..midva nisva bla in tut ona ne bo..k bo pa znala razmišlat s svojo glavo oz. ko odraste, se bo pa že sama odločla v kaj bo verjela in midva jo bova mela še zmer čist isto rada! user posted image

nočkouser posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 348
8.3.2013 7:26:54   
Sadrika
Jutro punce user posted image
mi že tretjo noč celo prespimo (od21h-6h), zdaj pa si ne morem kaj, da ne bi začela razmišljat, da je mogoče primeren čas, da ga prestavima v svojo sobico? Ma saj vem, da še to nič ne pomeni, da se lohk še vedno preobrne, ampak mislim, da več kot 1x na noč se pa vseeno ne bo več zbujal... ali pačuser posted image Tiste, ki že imate večje malčke, kdaj ste jih prestavile? Ali pa zdej dojenčke, kdaj jih imate namen, že kaj razmišljate?
neonaia super, čestitke za prvi lepo preživeti dopustuser posted image tudi mi imamo namen nekje aprila iti za vikend v terme, pa sem kr potolažena, ko se je vam tko dobr iztekl, sem pa sama tudi istega mnenja glede bazenov kot pa ti.
vesper - ne vem kako je pri vama, če bi bilo pa to pr nama, bi ga verjetno lažje pustila pr moji mami, pr njegovi definitivno ne.... pa ne zato, ker mama je pa le mama, ampak mogoče bolj zato, ker je delala včas v vrtcu, tašča in tast sta pa tko, ma ne vem, če se lahko boljš izrazim kot pa, da sta groba, sicer ne namerno, pa jima tudi tko, ko smo na obisku, zlo s težkim srcem dam v naročje, pa čeprav za nekaj minut, pa še to se komaj zadržujem, da ne jamram kr naprej naj pazta, na glavico, rokico, uhec,...Pa lupčkat jim tud ga ne pustim, pa vem, če bi bla sama tašča z njm, da bi ga, ma me to razjez, še sama ga ne po obrazu, sploh pa ne na usta, no, pa sm s5 čist padla not, sorryuser posted image skratka, jaz bi verjetno pretuhtala možnost, da bi ga s sabo vzela, če pa ne bi bilo variante, bi ga dala pa k svoji mami, pa bi jo tud verjetno vsako uro klicala

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 8.3.2013 7:30:37 >

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 349
8.3.2013 7:40:35   
skobcevka
Hey punce!

posvetovalnica :Mi smo imeli že 3. posvetovalnico, smo imeli že cepljenje proti davici,tetanusu,oslovskemu kašlju,hip in otroški paralizi 1. in cepila sem ga tudi proti rotavirusu.
Punce a boste ve cepile vaše user posted image proti rotavirusu?
Drugače se lepo rastemo in se redimo.
1.: 56,5cm -4850g
2.: 58 cm - 5860 g
3. : 65 cm - 6645 guser posted image

Pleničke: M i uporabljamo DM-ove št.3, so vredu.

Hrana babylove mi tudi to uporabljamo pa se nam dopade. Skratka meni je super. Res pa je, da jo hiter zmanjka in, da je potrebno si narediti zaloge.

Spanje: kar se tiče tega je naš tudi "outsider". Spi od 10ih pa do 2h, poteh se zbudi ob 3h, ob pol 5ih in najzadnje ob 6ihuser posted image . Tako da punce tistim, ki spi user posted image skupaj v kosu 7 ur user posted image kapo dol.

dopustše razmšljamo, bomo videli.

sex zadnje čase sem preutrujena, da bi na to mislila žal.user posted image

ležalnik- mi ga imamo pa ni rad v ležalniku, se rajši nosi po rokah.

Varstvo - hvala boguu imam mamo blizu, če je treba v trgovino, pride in mi ga pazi ali pa grema skupaj (user posted image ) k mami.user posted image za babice in dedke.

Lp

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?