RE: januar / februar 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

oreh -> RE: januar / februar 2013 (11.2.2013 11:12:30)

Malipiki [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], mogoče bi res bilo poizkusiti še drugje, kaj pa vem. Upam, da boš se kmalu lahko pobrala in spet pogumno korakala novim zmagam naproti.

Pomaranča tudi jaz sem jedla rumenjak in pila pivo do punkcije, stavim, da je vsaj malo pripomoglo, sem pa z isto dozo puregona pridelala lepe celice[sm=smiley2.gif], danes mi je ravno ena mahala na ekranu.

Danes sem sedela pred Reševo ambulanto in razmišljala... Res moram to napisat, čeprav vem, da nima toliko veze z debato preteklih dni, sam se mi zdi, da smo puncam na drugih klinikah Reša predstavile kot zmaja. Tista, ki pa je pri Rešu, pa itak ve, da ima dobre in slabe strani in dobre in slabe dni. Kar se mi pa zdi ključnega pomena pri njemu, da je sposoben glede na starost cca. 300 dni na leto biti 7 dni v tednu ob 4.30 v ambulanti, ob 7h v postojni (mislim, da je hčerka ob torkih?), 3x tedensko pa še pop. v ambulanti, + vso dodatno delo- kapo dol. Torej v kliniki dela s srcem in strokovnostjo, ki jo ima.
Razumem, da je težko poslušati teme, na katere si že itak občutljiv in mu nikakor ne dam prav, da ima tak pristop. Delo z ljudmi, delavnik, karakter, izkušnje... mogoče pa to privede do ščita, ki si ga narediš in seješ med paciente pretirano realnost in včasih tudi negativnost. Sama delam z ljudmi, z veliko čustvenega vpletanja v delo in sem si morala tudi nekaj podobnega ustvarit, da ne bom pregorela že pri 10 let delovne dobe[sm=smiley36.gif]
Res sem mogla to napisat, danes se mi je kr zasmilil, ker smo ga čez vikend tako popluvale, se pa trudi zelo.
In zna biti spodbuden, zabaven, pa tudi zgovoren, ko te bolje spozna v postopku.
Kar se mi pa zdi pri njem najpomembnejše je to, da sva od novembra2011 dala skoz klomifen, laparo in histero,pol leta spontanega poizkušanja, 2 icsi in decembra 2012 zagledala[sm=rozacrtici.gif]. Take brzine pa mislim, da drugi dve klinika nimata, leta pa bežijo. Jaz sem pa itak cepljena proti čakanju.

S* meni je Reševa delala transfer in nuhalno (mogoče bo punčka[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]) in mi je uredu, strokovna, vse lepo razloži, svetuje, če vprašaš, mislim, da nimaš kej zgrešiti z menjavo. na njega boš pa itak še naletela. Ker večinoma dela punkcije in T on. Ampak takrat bo že vse ok in mu teža ne bo pomembna[sm=smiley2.gif]

Tolko vas je, da res ne vem več katera se špika in katera že čaka, skratka vsem želim naj naj v tem postopku.

tiky -> RE: januar / februar 2013 (11.2.2013 11:25:29)

zivjo joj kaksne debate se pojavljajo odkar nisem nic pisala tukaj gor. Res se dogaja. Pri meni je pa tako,da imam cez en teden 1. pregled in me skrbi,ker se mi je vceraj pojavil tak rahlo rjav,tekoc izcedek, ko grem lulat in pa v spodnjem delu me spika in tisci. 1x na levi, 2.na desni strani. Kaj naj naredim. Ali ima kaksna podobne izkusnje?

oreh -> RE: januar / februar 2013 (11.2.2013 11:36:18)

Tiky meni se je tudi na začetki rjavi izcedek, občasno pa prava kri. Škoda je živcev, jaz sem šla na urgenco, sicer rabiš napotnico, sem rekla, da sem ivf in so me brez problema vzeli ter ugotovili, da krvavitev ni nevarna.

pin -> RE: januar / februar 2013 (11.2.2013 12:33:23)

Se javljam.

Transfer 11.2.2013, 2 pikici grejem. Ostale niso preživele..[sm=zmeden.gif], jaz pa sem pri 8 jajčkih sanjala o dodatnih zamrznječkih...eh...
Delali so mi ICSI in laser (tanjšanje ovojnice). Majke so moja jajčka boga.

MIHIKA1 -> RE: januar / februar 2013 (11.2.2013 12:34:01)

oreh...ali nosečke...ali mi zna katera odgovoriti...?? danes sem imela nuhalno in mi je zdravnica rekla, vse je vredu gospa , vse ok..NT je 1,77 mm....tveganje za NS T21 1:289, T18 je 1:3416, T13 pa je 1:8040, vidna nosna kost, pikica velika 62,44 mm....baje je 50% vidla fantka..ampak je rekla, da ne more točno povedat, ker se skriva...ampak zakaj me je potem še dala na DHT..kaj pa to pomeni...saj ne , da bi zdaj delala paniko..ampak v primeru, če katera ve...ča mi lahko prosim odgovori..??

oreh -> RE: januar / februar 2013 (11.2.2013 13:10:44)

Mihika nič bat, za primerjavo: T21 1:2883, T18:20624,T13 1: 280547, zmerila pa jo je 1.4. pa je rekla, da je ok , hormonski test pa lahko grem delat, če se odločiva, pa sva rekla, da ne.
Kolegica pa je čez 35 in pravi, da je že zaradi let višje tveganje torej pri meni 1:2883, pri tebi 1:289, ker ti v računalnik pri izračunu vnese leta, le-ta pa avtomatično zvišajo tveganje, kar pa ni pokazatelj realnega tveganja. verjetno te je dala na DHT samo zaradi let, saj ste malo drugače nad 35. obravnavane, kajne?
Nisem stručko, zdi pa se mi, da je tako, bo že še katera druga kaj dodala[sm=smiley36.gif].
Ti ji kar zaupaj, saj so res strokovnjaki in vedo, da je vse ok, če tako rečejo.

MIHIKA1 -> RE: januar / februar 2013 (11.2.2013 13:37:32)

oreh..,.hvala ti..si me res potolažla..ja verjetno je zaradi let...sem že 37 let mlada..hihii...tako, da...bo verjetno to..!
tiky...čuj jaz sem imela skoz neke izcedke...pa sem potem dobila od homeopata arnikine tablete...glej, men so pomagale v enem dnevu ..pa od tistega časa jih nimam več..tako, da meni so res pomagale..!
u malipiki...[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], ne vem,kaj naj sploh rečem...upam, da boš lahko čimprej šla spet v nove boje..!
bebica..ne še obupat...dokler se ne vlije,..je še upanje..!
res vas je veliko. ki čakate na pluseke...želim vam res same pluseke...!!!!!!!!

malipiki -> RE: januar / februar 2013 (11.2.2013 15:58:59)

pin zakaj ti je to delal Reš ... zakaj se dela to tanjšanje ... sam tko me zanima ker nevem zakaj se gre ...
Hvala punce [sm=smiley31.gif]
[sm=smiley27.gif]

tiana -> RE: januar / februar 2013 (11.2.2013 21:16:54)

joj, težke debate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mihika hvala ti za vse napisano.tvoje besede prav pomirjajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Tiky, verjamem da je vse ok, tko da lepo božaj trebušček

Uf, komaj že čakam naslednji ET z pingvinčkom...upam da bom že čez kakšen mesec na vrsti, ali je treba tud z zamrznjenčkom šakati 3 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]?

No punce, želim vam čimprej lepe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

klaraku83 -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 7:00:59)

Drage moje,danes zjutraj sva naredila test in glej ga pluuuusssss[sm=smiley1.gif]. Sedaj pa naj bo vse vredu in da oktobra dobimo novega člana ali pa dva[sm=smiley36.gif].

primorka.976 -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 7:29:53)

klaraku83 čestitke!!! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Bom takoj popravila seznamček in te premaknila med nosečke[sm=nosecka.gif]

A si delala še kakšen test pred tem ali si uspela zdržati do danajšnjega dne?? Joj jaz morma čakat še do 19.2 pa bi že kar danes delala test, pa itak vem da je brezveze...

primorka.976 -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 7:42:12)

JANUAR - FEBRUAR

Bebicaa – transfer 30.1. - 2 [sm=duda.gif] (dr. Reš) – test 14.2.

S* - transfer 3.2. (dr. Reš) – test 17.2.

Tamala86 - transfer 5.2. – 1 [sm=duda.gif] (dr. Reš) – test 19.2.

primorka.976 – transfer 5.2. – 2 [sm=duda.gif] (dr. Reš) – test 19.2.

Vijola1 – transfer 7.2. - 2 [sm=duda.gif] (dr. ?) - test 21.2.

Pin – punkcija 8.2., transfer 11.2, 2 [sm=duda.gif] (dr. Reš) - test 25.2.

Tara.81 - punkcija 10.2.?

Pišanec – punkcija 10.2. – 10 celic, transfer 15.2. (dr. Reš Murovec)

Pommaranca - 1 UZ 11.2. (dr. Reš)

T3JK4 - 1 UZ 11.2. (GK Ljubljana)

September* - začetek postopka 18.2. (dr. Reš Murovec)

jona klara - prevzem zdravil 1.3. (GK Ljubljana)

Srečne nosečke:

Tiky – [sm=nosecka.gif]

klaraku83 - [sm=nosecka.gif]

Tokrat ni uspelo:

Malipiki – [sm=smiley31.gif]

S* -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 8:48:31)

klaraku83 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Čestitam! Sedaj pa srečno do konca in naprej [sm=smiley1.gif]

pin -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 8:59:28)

Klaraku 83 [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Bodi pridna!

Malipiki ovojnico tanjšajo, da se lažje razvije....vsaj mislim, da je tako. Pa saj ni pomembno. Reš ve laj dela (no, drugi tudi). Me moramo biti le pozitivne ...pa bo

Glede Reša in ostalih. Če bi vsi delali kot Reš me sploh nebi bile na forumu, ker bi se postopki odvijali s svetlobno hitrostjo. Nebi imele časa čeblat in se pogovarjat o znakih. [sm=jezicek.gif]

Grem zdaj meditirat o dojenčku, mu sporočat, da si ga želim....pol pa k zdravnici zaključit bolovanje. V sredo pa v službo.

pin -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 9:04:23)

No, še malo mojega razmišljanja.

Čeprav je zelo malo možnosti, da dobim dvojčke, bi se jih osebno zelo razveselila. Nič me ni strah...zanimivo. Do sedaj so vse nosečnice (tiste, ki so zanosile naravno) bile ob novici za dvojčke šokirane....se spraševale če bodo zmogle...No, ne pravim, da je enostavno. Pa pomoč babic še kako prav pride. Jaz bom moje dvojčke razumela kot božji blagoslov (pa nisem verna).

Malo se vidi, da sem doma [sm=smiley36.gif]

pin -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 9:08:14)

še za Malipiki

Na listu ti mogoče piše, da so ti delali LA-haching. Poglej. Ne preveč travmirat glede neuspelega postopka, že naslednjič je lahko vse drugače. Samo voljo in energijo je portebno zbrati za nov postopek, pri Rešu ali kje drugje.

MIHIKA1 -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 9:55:18)

klaraku83....čestitke iz srca..kako sem vesela vsake, ki napiše te lepe novičke....zdaj pa samo srečno do konca...!!!!!

jona klara -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 11:09:27)

klaraku83-[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]čestitke,srečno do oktobra in še naprej!

jona klara -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 11:15:50)

S*- imaš zs[sm=smiley1.gif]

S* -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 11:34:48)

IZVIRNO SPOROČILO: jona klara

S*- imaš zs[sm=smiley1.gif]

Dobila in odgovorila [sm=smiley1.gif]

bebicaa -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 20:44:49)

klaraku83 čestitkeeeee, sem vesela zate [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif].

Jaz še nisem dobila menstuacije, test bom ponovno delala v četrtek, 14.2 tako kot je rekel Reš in upam, da bo pozitivno in da je bil ponedeljek še prezgodaj in je zato pokazal -

Imam pa občutek, kot da bo M vsak čas tu in skos hodm na wc gledat, prsa imam napeta in križ me boli.

A naj bi bil ciklus menstuacije isti oziroma se glede na "umeten postopek" lahko le ta zamakne?[sm=zmeden.gif]

klaraku83 -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 21:10:15)

Hvala vsem. [sm=smiley1.gif]
Testa nisem delala prej, kot na datum, ki sva ga imela. Sem pa danes naredila še enega, da sem se prepričala [sm=smiley36.gif].
bebicaa- če se ni še nič vlilo je še vedno možnost, ne obupat. držim pesti

Mi lahko katera pove kako je s folno kislino? Katero najbolj priporočajo?

vijola1 -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 21:25:53)

Čestitke nosečkam [sm=bravo.gif]No men sta se že mozolja nrdila tko da je to slab znak. Drgač me pa jajčniki od punkcije naprej bolijo za umrt. Pa boleča in napeta prsa. Kaj pa pr vas kakšni znaki?

tamala86 -> RE: januar / februar 2013 (12.2.2013 22:22:16)

Malipiki - žal mi je. Upam, da čimprej štartaš v nove boje.
bebicaa - dokler se ne vlije je še upanje.
klaraku - čestitke:)

S* - midva sva reševo dobila, ko sem naju prvič naročila na pregled so naju dali k njej. Vse UZ in te stvari mi je ona delala, reš pa punkcije in 2 ET. Nimam nobenih pripomb čez njiju, vedno sta profesionalna in kar prijazna, sploh ona. Kateri dan točno delaš test? Kateri dan si imela ET?Držim pesti da vama uspe!

Danes, 7. dan po transferju, me bolijo prsi, pa zdijo se mi bolj polne...skratka res je opazna razlika! Je tud res, da sem se malo zredila, samo ne pa spet tolk, da se tko pozna. Mal me je tud dol bolel, samo tako napet občutek, ampak nič hujšega. Nevem zakaj, ampak zdaj kar verjamem, da nama je uspel. Takega občutka še nisem imela, upam, da se ne motim...in da ne bom preveč razočarana. Test bom delala najbrž že v nedeljo, 17.2, ko bo 12. dan po transferju. Takrat že mora pokazat!
Uglavnm, tele boleče joškice mi ne dajo miru...hihihi:)

Vsem veliko sreče in lepih novičk!

Aja, še zmeraj mi ne delajo smeškoti?a katera ve kako odpravt to težavo?

LP;)

primorka.976 -> RE: januar / februar 2013 (13.2.2013 7:20:32)

klaraku83 dobra si, da si zdržala s testom točno do dneva. Jaz sem začela fantazirat, da bi ga delala pa mi jih je moj malo napel da zmeraj prehitevam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Glede folne pa jaz zdaj jemljem Elevit. Po Tifolu sem imela težave z zaprtostjo. Pa tudi Femibion sem že provala (bila 2x noseča, 2 x ss), pa niti ne vem zakaj sem zdaj kupila Elevit - verjetno zato, ker vsebuje tudi ostale vitamine in minerale, ki jih mamica potrebuje.

Ma po moje karkoli od tega bo ok [sm=smiley36.gif]

tamala86 tudi mene bolijo prsi. In sm bila do včeraj sigurna da to je to, potem pa sem nekje prebrala, da so to stranski učinki Prometriuma in me ja kar malo minilo [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. Tudi jaz bom verjetno lula v nedeljo, sem mislila, da bi mogoče že jutri ker je Valentinovo, da bi imela "darilo" če bi pokazalo [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif] pa je verjetno še prezgodaj. Ah ja to čakanje je res za pop....

Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>