Tibetka -> RE: januar / februar 2013 (8.2.2013 19:22:21)
|
Drage moje, vsem stokrat hvala za toliko odgovorov in podporo. Res mi je veliko lažje danes, sploh ko sem to vse prebrala kar ste mi napisale. [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Za vse tiste, ki ste vprašale: to bi bil moj tretji ICSI postopek pri Rešu, pri prvem sem imela 83 kg, pri drugem 79 - zelo je bil zadovoljen, zdaj v tretjem pa sem imela včeraj popoldan na tehtnici spet 79 kg (zjutraj 77, vendar to ga ni zanimalo). Moj ITM je 30,9 in če bi imela samo 3 kg manj bi bila izven območja debelosti. Koliko manj "šepha" na trebuhu bi imela za te 3 kg manj, da bi bil postopek toliko bolj uspešen? Prvič sem pridelala 13, drugič 9, oplojenih obakrat 7, prvič vstavljen 1, 5 dan, drugič 2, 3 dani, nič zamrznjenčkov. Da ne bo pomote, vem da moram še shujšat, ker to ni moja običajna teža, vendar sem se zredila pred 2 leti, ko sem nehala kadit in imela poškodbo hrbtenice. Se trudim in ne večerjam in jem 5 krat na dan, in jem zdravo, ne redilno hrano. Če bi tako jedla ko sem bila stara 27 let, bi zdaj imela že 20 kg manj, vendar pri 38 letih ne gre tako hitro. Res je pa tudi, da sem veliko na službeni poti, in takrat je prehrana neredna in seveda drugačna, da omenjam da nič ne športam - razen čez vikend. Sem se odločila, da si bom pomagala z Nupom, sploh ko bom na poti. Potegnila sem iz kota sobno kolo, obrisala prah, pa akcija. V 2 mesecih lahko dam 8 kg dol, več pa dvomim da bo šlo. Torej, ta del bom rešila, sploh pa s takšno podporo. [sm=bravo.gif] Aja, pa preverila bom Montignacovo dieto, moram priznat, da je ne poznam. Zdaj pa k Rešu, ne moti me to, da mi je rekel, da moram shujšat, to vem in se strinjam. Moti me to in prav jezna sem na njega, ker mi je v drugem postopku rekel, da je super da imam 79 kg, da naj se trudim še naprej in smo šli v postopek. Ker ni bil uspešen in ker sem stara 38 let je rekel, da nimamo veliko časa in da gremo takoj, hitro v 3 postopek februarja. Ves čas mi je zatrjeval, da so moji jajčniki super (tudi, ko sem bila na UZ pred postopkem - torej brez kakršnih koli stimulansov) je videl jajčece, veliko, zrelo in nama je dal napotke kako naj .... in kaj potem, da nama mogoče uspe naravno. Zdaj ko sva prišla na pregled pa popolnoma druga zgodba, torej strašna debelost in slabi jajčniki ?!?!? Strah me je tega, da to sploh ni pravi razlog za prestavitev postopka, prej bi rekla, da si je naročil preveč pacientk in da mu časovno ne znese več in seveda da mu preko zavarovanja to ne pokrijejo. Mogoče so ga opozorili, da je preveč potrošen z zdravili (glede na to da mi je rekel, da jih porabi za tako debele 2 x več ko za suhe), da se preveč hitro spušča v postopke, mogoče ga je katera prijavila, da zaračunava zavarovalnici nekaj kar sploh ni prejela, mogoče je želel, da se ponudiva da bova plačala samoplačniško, ne vem ... Strah me je tega, da bom zdaj čakala do aprila in bo takrat imel spet izgovor, da ne moreva na postopek, že iz kakšnega drugega izgovora ... Kakorkoli, odločila sem se da shujšam, kolikor bo pač šlo do aprila, potem grem k njemu nazaj, ker se mi še vedno zdi najboljši, potem pa kaj bo, bo ... Če pa ne bo nič, bom šla pa drugam, saj imam še kakšno leto ali dve časa ... Še enkrat vsem hvala za podporo [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], pa še vedno držim pesti za vse, ki ste v postopku in sploh za trepetalke, [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], naj vam tokrat uspe!!!
|
|
|
|