RE: januar / februar 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

primorka.976 -> RE: januar / februar 2013 (15.2.2013 12:08:25)

JANUAR - FEBRUAR

S* - transfer 3.2. (dr. Reš) – test 17.2.

Tamala86 - transfer 5.2. – 1 * (dr. Reš) – test 19.2.

primorka.976 – transfer 5.2. – 2 * (dr. Reš) – test 19.2.

Vijola1 – transfer 7.2. - 2 * (dr. ?) - test 21.2.

Pin – punkcija 8.2., transfer 11.2, 2 * (dr. Reš) - test 25.2.

Tara.81 - punkcija 10.2., transfer 15.2. - 1*, - test 1.3.

Pišanec – punkcija 10.2., transfer 15.2. -2 **, (dr. Reš Murovec) - test 1.3.

Pommaranca - 1 UZ 11.2., punkcija 16.2. (dr. Reš)

T3JK4 - 1 UZ 11.2. (GK Ljubljana)

September* - začetek postopka 18.2. (dr. Reš Murovec)

jona klara - prevzem zdravil 1.3. (GK Ljubljana)

Srečne nosečke:

Tiky – [sm=nosecka.gif]

klaraku83 - [sm=nosecka.gif]

Tokrat ni uspelo:

Malipiki – [sm=smiley31.gif]
Bebicaa – [sm=smiley31.gif]

oreh -> RE: januar / februar 2013 (15.2.2013 13:48:54)

Pozdravljene!
Ooo, danes pa kar nekaj uspešnih transferjev[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Kako je že pravilo, a je treba na D boku ležat?[sm=smiley36.gif]. Naj vam hitro minejo tile dnevi in potem vsem želim en lep[sm=rozacrtici.gif].

Pomaranča, kaj pa veš, mogoče te pa jutri preseneti borec v Postojni. Verjamem, da je še bolj mučno, če imaš samo eno celico, a kateri je tudi tako uspelo zanositi. Verjamem, da se lepo razvija v epruvetki in da bo jutri zelooooo razveselil bodočo mamico in očka! Veš, tudi meni je Reš večkrat, sicer na zelo lep način namignil, da so moji jajčniki za na odpad in bil zelo negativen v prognozi. Ko pa je uspelo, je bil toliko bolj vesel, da mi je tako hitro uspelo. Hočem ti povedati, če Reš reče, da sta oba slaba, to še ne pomeni, da je malo možnosti. Vglavnem srečno jutri!

Klaraku, prometriuum jemlješ do nuhalne 3x/dan, potem 1 teden 2x/dan in 1 teden 1 zvečer, saj okoli 14t posteljica že sama proizvaja zadostno količino progesterona.
A na drugih klinikah vam ga tudi predpišejo?
Tiky, kako si pa ti?

tiky -> RE: januar / februar 2013 (15.2.2013 15:52:57)

Živjo, jaz vas spremljam in mislim na vas. Ti dnevi po transferju so se zame res full vlekli, ampak sedaj se mi pa vleče naprej do 1.pregleda, ki ga imam v ponedeljek. Upam, da bo vse ok. Počutim se vredu, malo več lulam, izcedek je normalen in to je bisveno. Tako, da pojma nimam kaj dogaja tam spodaj. Vsake toliko časa me malo špikne ali tišči to je pa to. Držim pesti za vse in veliko sreče [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Radenska_ -> RE: januar / februar 2013 (15.2.2013 17:48:53)

Ojla punce.
čestitke vsem ki vam je uspelo, pa tudi tistim, ki še čakate.
Midva imava prvi pregled pri dr. Rešu 25.2., če me vpišete na seznam, sem se ravno prijavila [sm=jezicek.gif]

Moj je že šel na spermiogram v oktobru, ki pa ni bil najboljši. Od takrat naprej se baše z raznoraznimi vitamini, zato me zanima kakšen bo rezultat sedaj.

tara.81 -> RE: januar / februar 2013 (16.2.2013 10:26:13)

No, včeri sem pridno ležala na desnem boku in jedla kalamare [sm=smiley36.gif].

Me pa zanima, kako ste se počutile po punkciji...koliko časa vas je še bolelo? Jutri bo en teden, kar sem imela punkcijo in sem še vedno tako napihnjena, še vedno lahko ležim samo na hrbtu ali pa desnem boku, na levega ni šans, da se dam. Vse me še vedno boli, ko hodim, ko se usedem...včeraj in danes sem pa še imela slabosti. Mislila sem, da bom bruhala, pa ni šlo. Stati na nogah nisem mogla, sem mislila, da bom padla skupaj. Zdaj je malček boljše in lahko celo sedim. Upam, da bo kmalu boljše in da je pikica kljub očitni gužvi v trebuhu našla svoje mesto [sm=smiley36.gif]

tamala86 -> RE: januar / februar 2013 (16.2.2013 11:35:39)

tara.81 - na tvojem mestu bi poklicala zdravnika in mu povedala za te simptome, ker kažejo na hiperstimulacijo, ki pa ni tako nedolžna. Je pa res, da če imaš hiperco dostikrat to pomeni uspešen postopek, ni pa nujno. Tako da, upam da te tvoje težave hitro izzvenijo in boš zagledala magični +!

Danes je 11. dan po ET, znakov skoraj nobenih več. Občasno me malo še bolijo prsi, pa včeraj sem bila spet kar napihnjena (samo zvečer mal), drugače pa nič posebnega. Jutri zjutraj delam test in upam na +!:)

S*, primorka.976 - kako je pa pri vama?

Lepo grejte svoje pikice in božajte trebuščke!

LP

pin -> RE: januar / februar 2013 (16.2.2013 11:52:22)

Jaz pa nisem več napihnjena, joškice napete in velike, bolijo pa vedno manj. Počutje - čisto o.k.

Čakam, da se Pomarannca javi.

Tara pokliči v center kjer se zdraviš. Takšne bolečine po enem tednu niso normalne.

Komaj čakam naslednjo soboto, da naredim test...majke se vleče...

tara.81 -> RE: januar / februar 2013 (16.2.2013 13:59:24)

Zdaj sem malček boljše. Sem pomislila tudi jaz na hiperco, sam sem imela malo foliklov, 5 na vsaki strani, trudim se piti ogromno in lulam normalno, zredila se pa tudi nisem skori nič. Mogoče 1 kilo. Mogoče je samo kaka blažja oblika?? Če ne bo boljše bom poklicala pol zvečer Reša, upam da me ne nahruli. [sm=jezicek.gif]

Za enkrat še ne dojemam, da imam pikico pri sebi. Božam trebušček, se z njo pogovarjam in sem presenetljivo mirna. Res lepi občutki.

tamala86 hvala za želje, držim pesti za jutri!!!Kje je šele moj test, sem pa rekla, da ga bom tudi jaz naredila kak dan prej, ker gre moj lih 28. na službeno pot in se vrača 3.3. in ne bom mogla čakat do takrat [sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

Pommaranca -> RE: januar / februar 2013 (16.2.2013 14:03:49)

tamala86 stiskam pesti

pin evo mene [sm=smiley2.gif] ffuuulll sem vesela! Čeprav je bilo na zadnjem UZ rečeno, da je bolj švoh, sva kljub temu danes uspela dobiti 2 celici [sm=bravo.gif] Tako, da sva bila res prijetno presenečena, ker sva se že skoraj udala v usodo, da ne bo nič.
V ponedeljek imam ET in res navijam kar za obe miški, da se bosta pravilno razvijali.

Aja, bolečine pa ne bi omenjala, ker jih ni bilo [sm=jezicek.gif]

Navijam za vse [sm=pikapoka1.gif][sm=smiley27.gif]

S* -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 7:48:34)

Evo, jaz sem nalulala en velik - Pa sem pokurila vse pingvinče,tako da bo treba v nov postopek [sm=smiley19.gif]

Za vse druge pa močno navijam [sm=bravo.gif]

jona klara -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 8:51:17)

S*-kaj sej ne morem verjeti,res mi je žal za vajU.Pa 10 si jih imela? to je pa res grozno, neverjetno.Vem kako ti je, zjoči se do konca, ker to kakorkoli obrneš vsaj malo pomaga.
Ja upam, da si kmalu opomoreš in greš v postopek čimprej, ker je brezveze izgubljati čas in biti slabe volje, mene je to leto, ko od maja do sedaj nisem smela v postopek zaradi službe, me je ubijal.Pol za poobedek pa 1 mesec pred ivf še izvenmaternična, ja nimaš kaj enim je neprizanesljivo, ampak bo marsikaj smo že, še to bomo, samo da pridemo do[sm=duda.gif], prej ko slej se bomo tudi me smejale.
koliko pa si ti stara'

drži se miška, sma na vezi in čimprej v nov boj,pa stisni doma malo miško in bodi srečna, da imaš njo,sem v mislih s tabo in mi je res hudo za vaju, da je tako.POŠILJAM TI[sm=smiley31.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

tara.81 -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 10:46:10)

S* [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]...res mi je žal. Vzemita si čas in ne obupat, dobro?

Jaz sem zdaj klicala Reša in je bil full prijazen. Je rekel, da zna bit to dober znak, da se bojo težave, če sem noseča samo še stopnjevale. Da dokler ne bruham ni panike. Če pa bi, da moram takoj v bolnico. Naj počivam in naj vzamem ta mal aspirin, da naj bi mi pomagalo. Je pa tudi rekel, da lahko delam test čez en teden.

Kako ste pa ostale? tamala86 si pol naredila test? primorka.976 kako je pa s tabo?

pin -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 11:09:39)

S* [sm=smiley31.gif]

Tara81, vidiš, da je treba klicat dr....Zdaj si vsaj pomirjena, pa veš kdaj moraš [sm=kuza.gif] v bolnišnico.

tamala86 -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 11:33:13)

Živjo!

Danes zjutraj sem naredila test in je pokazal -! Sploh ne morem verjet, da nama spet ni uspelo, pa tko sm mislila da nama bo...:( sploh nevem več kaj naj še naredim...vedno prideva samo do enega ali dveh zarodkov, tud celic ni več - največ 3, tako da nikol tudi nimava zamrznjenčkov. :( Spet bova šla v postopek čez 3 mesece. Bom v torek klicala reševo in jo mal vprašala glede 7 keto in mikronizirane DHEA, ki naj bi nekaterim pomagalo pri slabih in maloštevilih celicah. Bomo videli...že tako dobivamo preveč hormonov in vsega, kar sploh ni dobro...ne vem, moram malo prespati in razmisliti o vsem!

S* - žal mi je...upam, da vama v naslednjem postopku uspe!

Vsem ostalim pa želim veliko sreče in predvsem same ++++++++++++++++!

LP

maltezanka -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 12:27:15)

Živjo punce,
najprej vsem en [sm=smiley31.gif], vsem, ki vam žal ni uspelo, vsem, ki set v pričakovanju punkcije, transferja in testa.

Jaz sem po 3 mesecih premora v 3 postopku, tokrat imam dolgi postopek. V petek sem začela s špikanjem. To bo težak mesec. Upam, da bo uspešno. Imam suprefact 14 dni, potem uz, in potem mi bodo dali še kaj za zraven. Sem polno torbo materiala prinesla domov. [sm=smiley36.gif]Še škatlico za iglice so mi dali, pa sej jo bom kar naponila, ker vsak dan porabim 2 igli.[sm=zmeden.gif]

Pommaranca ti si pa že punkcijo dala čez, ne morem verjet kako hitro se je obrnilo. Super za celice. Jutri ti želim iz srca, da te obe počakata in da se z njima vrneš domov.

Lepo se imejte, uživajte nedeljo
M

Tejchy25 -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 12:28:01)

Kukuc!
Spet se mal oglašam, sej precej neredna glede tega :)
Samo da povem... sem v drugem postopku- tokrat ICSI.
V prvem postopku so mi spunktiral 18 celic, oplodila se je ena.
Sedaj pa, v drugem postopku punkcija 4.2. - spunktiranih 10 celic, oplojena spet samo ena.
Transfer sem mela 9.2., vstavili so mi eno morulo.
Danes je torej osmi dan po transferju, vse je še mirno spodaj :)
Pri prejšnjem postopku sem imela [sm=hudicek1.gif] že sedmi dan, tako da upam, da je tokrat ne bo, zdražala je že 1 dan več, upam, da bo še nadaljnjih 9 mesecev :)
[sm=smiley31.gif] z vse, ki vam ni uspelo in [sm=smiley20.gif] za vse ki še čakate :)
Seveda pa tut [sm=bravo.gif] za vse, ki vam je uspelo!!! :)))
Js sm pa v dilemi, kdaj čem test delat- glede na to da je bila morula bo najbrž mal kasnej pokazal- al ne? :)
Če ne bo [sm=hudicek1.gif] bom delala v sredo, pomoje :)

jona klara -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 12:37:47)

tamala 86-objemčki[sm=smiley31.gif]pri meni je podobno,vedno imam malo celic, takrat ko sem jih pa imela 10, pa so me pričakali le 2 moruli, in mi že zdej ne da to miru, da bo sedaj kaj boljše,Je pa res v prvem postopku ko sem imela 5 celic in potem 1 zarodek, sem jedla maca ztablete in jih bom sedaj spet, ko dobim M.KJWE SE PA DO BI TA KETA IN DHA? ne vem kako izboljšati število in kvaliteto celic, ker nikoli mi pa niso rekli, da je kaj z jajčniki narobe? kaj pa pri tebi so hormoni v mejah normalew? srečno ti želim

vijola1 -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 14:17:14)

Jz sm tud mal obupala da bo kej ratal, do učerej me je skos močno špikal u jajcnikih pa prsa bolela. Zdj pa nč več. Mam pa zvečer slabosti in vrtoglavice, napihnjen trebuh sm to ne vem če ma kero povezavo. Kakšne znake ste pa ve kej mele? Sploh ne vem kaj nej si mislem? Objemčke tistim k vam ni ratal. Tamala 86 kaj pa če bo še pokazal? Držim pesti za vse ki še čakate na test oz. grejete pikice.

T3JK4 -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 16:06:47)

[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/img]za vse neuspešne, [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/img] za vse čakajoče in za [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/img]- čuvajte jih!
Za mano je 6. špika Puregona, občutek je takšen da mi bo trebuh razneslo... Torej, dobro reagiram na terapijo [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/img]  [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/img]
Komaj čakam 20, ko grem znova na UZ, da vidim kako "upravičen" je moj občutek.

Srečno vsem!

smartika -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 16:14:21)

Evo še mene lahko dodate na seznam....v sredo, 13.2.2013 sem imela punkcijo pri Rešu; 20 celic in sedaj imam hiperstimulacijo...sploh ne vem, če bomo jutri delali transfer :(.... Sem pa prvič šla v postopek pri Rešu februarja 2009- takrat 14 celic in tudi hiperstimulacija...joj ne vem kako bom jutri zdržala pot do Postojne, saj imam kar 200 km v eno smer :(

primorka.976 -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 16:40:46)

Punce pozdrav,

nažalost tudi pri meni velik in očiten -. Res, da je danes 12 dan in bom naredila v torek še en test, da bo uradno, ampak mi je že jasno, da spet ni nič [sm=smiley19.gif]. Na momente me prav mine vse. To je že 6 leto odkar delava na [sm=duda.gif] in spet ni nič. Včeraj sva bila na roj.dnevu pri eni prijateljici in čisto vsi so bili tam z otroci - od 3 mesecev do 7 let. In potem debatirajo samo na temo otroci in meni je bilo tako hudo. Ne zato, ker ne bi komu privoščila...privoščim vsem, ampak me je primla taka žalost. A moram jaz res vse v tem življenju dosečt po težji poti???

Bom naredila seznamček v novem oknu, upam, da rata vsem ostalim ki še čakajo. Sebe in tamalo bom premaknila med tokrat ni uspelo - če pa se zgodi kak čudež in v torek pokaže plus naju bom pa z veseljem premaknila malo višje [sm=smiley1.gif]

primorka.976 -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 16:48:40)

JANUAR - FEBRUAR

Vijola1 – transfer 7.2. - 2 * (dr. ?) - test 21.2.

Pin – punkcija 8.2., transfer 11.2, 2 * (dr. Reš) - test 25.2.

Tejchy25 - transfer 9.2., 1* - test 26.2.

Tara.81 - punkcija 10.2., transfer 15.2. - 1*, - test 1.3.

Pišanec – punkcija 10.2., transfer 15.2. -2 **, (dr. Reš Murovec) - test 1.3.

Pommaranca - 1 UZ 11.2., punkcija 16.2. (dr. Reš)

T3JK4 - 1 UZ 11.2. (GK Ljubljana)

September* - začetek postopka 18.2. (dr. Reš Murovec)

Radenska_ - 1. pregled 25.2. (dr.Reš)

jona klara - prevzem zdravil 1.3. (GK Ljubljana)

Srečne nosečke:

Tiky – [sm=nosecka.gif]
klaraku83 - [sm=nosecka.gif]

Tokrat ni uspelo:

Malipiki – [sm=smiley31.gif]
Bebicaa – [sm=smiley31.gif]
S* - [sm=smiley31.gif]
Tamala86 - [sm=smiley31.gif]
primorka.976 – [sm=smiley31.gif]

jona klara -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 17:13:13)

primorka 976[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]vem kako grozno ti je vse to poslušati, gledati.Že jaz ko imam enega, zadnje čase ne prenesem tem na nosečnice, dojenčke me kr zmrazi.Res ni fer in je grozno, ljudje pa tudi niso nič obzirni.Drži se, saj veš, da enkrat bo uspelo, le vztrajati je treba.

tamala86 -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 18:30:36)

Vsem, ki vam ni tokrat uspelo pošiljam objemčke...vem, da bo tudi za nas vse posijal sonček in nam bo uspelo!

jona klara - jaz imam povišan fsh in nizek amh, kar kaže na zmanjšano ovarijsko rezervo. po naravni poti ni mogoče, da bi nama uspelo - nimam jajcevodov, tako kot ti. Tako da, sedaj bova počakala te tri mesece, potem pa v nove boje. Časa nimava na pretek, tako da bova poskušala, dokler je še kaj upanja in možnosti za uspeh. tebi želim veliko sreče in da vama uspe zagledati +.

Tudi jaz bom v torek ponovila test, samo upanja nimam.po tem pokličem reševo in se zmenim za naprej.
Čimveč uspešnih postopkov vsem!

LP

Radenska_ -> RE: januar / februar 2013 (17.2.2013 20:04:17)

Zdravo punce.

Ful mi je žal za vse ki vam ni ratalo :(

Koliko ste pa drugače stare? Tamala86, si ti 86 letnik? Jaz sem 87.

Jaz morma rečt, da še nisem pripravljena iti na umetno, če jo bo Reš slučajno predlagal. Res ne...Klomifen in IUI ja, kaj drugega se mi zdi še prezgodaj, pa ful me je strah vse hormonov, že Klomifena, če sem iskrena.

Zanima me, če je katera tu, ki ima že po defaultu ful boleče ovulacije? Jaz imam ful boleče. Take, da komaj sedim. MApak ta mesec bom prvič merila bazalno, ker je problem v tem, da ne vem a se bolečina pojavi pred, med ali po O.

Midva še ne poskušava dolgo, brez zaščite sva nekako od avgusta, ampak jaz sem mojega kar takoj poslala na spermiogram, ker sem tudi sama imela že laparo in histero jeseni 2011. Poleg tega imam dolge cikluse in kratke lutealne faze, zato se mi zdi brezveze nekaj se trudit, če so šanse že tako bolj boge...

Verjamem da se bo marsikateri zdelo nefer, samo kaj naj rečem. Jaz sem raje hitreje reagirala, moje je 6 let starejši od mene, ne želim imeti prvega otroka čez 30... Vseeno pa na kakšen IVF še nisem pripravljena.

Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>