Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 18.11.2012 12:38:56
|
|
|
|
luna85
|
medo, glede sobote maš čist prov. res je en mal preveč pihal, drgač je pa pa kt zanalašč za kaki izled. mi2 sva šla Bled, mal okol jezera pa na kremšnito ej kok debela igla je ti sporočim zvečer. men za zdej deluje kt sive pri cetrotidu, bom vidla k jo odprem. pa hvala za držanje pesti. mi vsaka pozitivna zadevšna prov pride-pesti, energija, misli, karkoli samo da je z dobrim namenom. pa ti? kako si rihtala danes. držim pesti da maš dobre novice. sva na vezi. lp
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 18.11.2012 13:07:54
|
|
|
|
medo2013
|
Evo mene s svežimi novičkami....tudi moji folikli so pridno rastli, tako, da tudi naju čaka punkcija, in sicer v sredo . Dobila stopko za jutri, zgleda pa res podobno kot cetrotide, tako da mislim da ne bo prehudo. Imam pa sicer samo en folikel ki je velik 21, ostali so vsi okoli 18, 16, upamo da zraste še kateri do srede. A vidva sta si pa sprehod privoščila, super, prav da uživata, blejske kremšnite so pa itak zakon, si mi kar lušte nardila....mi smo bili pa delovni. Kako pa to, da sta se za maribor odločila? Itak, da bom držala pesti in mislila na tebe, vse bo ok, boš videla. Lepo nedeljo, pa se slišiva še kaj.
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 18.11.2012 15:14:18
|
|
|
|
luna85
|
medo supr za tvoje folnikle. sej bojo še zrastl, nč skrbet! držim pesti za čist vsazga! ej mojih številk se pa ne spomnem, sm bla tko šokirana za stopko, da sm vse pozabla ja, lep dan je bil pa sva ga izkoristla za Mb center zato, ker mam G v celju, pa nama ga je svetovala, pa tut k sm gledala komentarje in primerjala LJ in MB je blo več minusov za LJ, pol se je pa še moj odloču za MB, k je nekej brav, in to je blo to. sva pa res zadovoljna z odločitvijo-so prijazni, korektni, strokovni...upam da nama rata če želiš se lahko "pofočkava" tut na fb-ju... lepo nedeljo tudi teb in držim pesti za sredo
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 18.11.2012 15:42:13
|
|
|
|
jaz_sem_jaz
|
Punce, če katera rabi... PRODAM čisto nov/originalen/zapakiran/z računom Femibion1(metafolin+folna kislina+vitamini) brez joda(pred zanositvijo ter do dopolnjenega 3.meseca nosečnosti), 30 tbl., uporaben do 4/2013. Cena: 7 eur. Kupljen v LekarnaLjubljana(5/2012), pa sem pozabila nanj- zdaj pa uporabljam že Femibion2. Več informacij na ZS ali na mail:mateja.pozitivka@gmail.com.
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 18.11.2012 20:27:24
|
|
|
|
medo2013
|
Luna, sem že zadnjič študirala, ko si rekla da sta iz LJ, da te morm vprašat kako to da sta se odločila za MB, tudi jaz mislim, da sta se prav odločila. Sem dosti pozitivnih stvari slišala za MB, pa veliko iz vašega konca jih pride k nam, upam, da bo za tebe in zamene, oz. za vse nas enako uspešen, in da vse zagledamo . A si dobla zraven stopke tudi tabletko betadine? A veš mogoče zakaj je? Sestran mi je namreč naročila samo, da si jo vstavim zvečer in pa obvezno dnevni vložek zaradi izcedka, jst pa tudi pozabla vprašat čemu je namenjena. Ti pošljem ZS. Lep večer, se jutri še kaj slišiva.
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 18.11.2012 20:52:03
|
|
|
|
luna85
|
medo, imaš zs. Milsm da sva se res prov odločla in šla v MB. ja, mam tut betadine svečko. mi je spelcy na temi oktober-november razložila da je to ubistvu razkužilo. še mal pa si dam stopko, se mi zdi, da minute kr nikamor ne grejo se tipkava lp
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 19.11.2012 16:09:48
|
|
|
|
medo2013
|
Luna, tudi jaz mislim, da je bila odločitev glede MB-ja pravila. Osebje je res full prijazno, nimam kaj za rečt. Kako si preživela stopko, je bilo kaj reakcije? Jst si jo dam pa danes Jutri pa že punkcija, upam, da ne bo prehudo. Da ne boš pozabila danes na svečko. Ti pridem zaželet srečo zvečer. Šibam v trgovino
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 19.11.2012 16:29:05
|
|
|
|
luna85
|
medo, stopka je bla pr men, kt nč. nobene reakcije, čist tanka igla. komej da sm kej čutla. je blo pa res dans mal čudn, ker si kr nism rabla dat nobene inekcije nč skrbet, nam pozabla na svečko. je naštimana direkt zravn postle-zihr je zihr. me pa mal skrbi za jutr. cev tedn sm čutla da se nekej dogaja v men, dans pa nč, pa še tak izcedek mam kot pri O, tko da nevem če je tole lih najboljš. bom vidla kaj bojo rekl jutr. nimam druge. dobr šopingiri in lp
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 19.11.2012 21:04:56
|
|
|
|
medo2013
|
Luna, nič skrbet, jutr se bo vse vredu izteklo, boš videla. Vem, da ti ni čisto vseeno, jst od kar vem da imam punkcijo v sredo, ne morem ne vredu jest, ne spat, priznam, da me je kar malo strah. Bom mislila nate in močno držala pesti, da bo punkcija kar se da uspešna. Bodi pogumna in optimistična. Jst mam že dva dni izcedka za izvoz, ampak vseen upam, da to nič slabega ne pomeni. Tako, sedaj je pa na vrsti še moja stopka, upam, da zadnja injekcija v boju za . Lunca, drži se jutri, držim pesti, da ne bo preveč boleče in da se popoldan kaj javiš. Sedaj pa se le lepo naspi. Pošiljam ti za srečo. Nočko
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 19.11.2012 21:20:51
|
|
|
|
gasilka
|
Ojla punce tudi jaz sem med vami predvidoma bo punkcija konec meseca novembra mogoče prve dni v decembru ,kolk so zrasli folikelčki pa bomo videli 28.11. na UZ. Punce ste v postopku v lj ali mb? SREČNO vsem!!!!
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 19.11.2012 22:10:11
|
|
|
|
luna85
|
medo res je, ni mu useen. zdele sm spakirala za jutr za sabo, pa je (kopalni) plašč precej velik, tko da sm kr manjšo potovalko sabo uzela šment. sm optimistična in pozitivna, strah pa vseen ostaja. sm že vs cajt postopka v fazi "upaj na najboljše, pričakuj najslabše". no fajn je slišat da nimam sam jst izcedka-pol vrjetn že more bit . srečno s stopko, men res ni bla bav-bav. hvala za in upam da bosta pomagala jutr. skrbi me še to, da če nav spermijev, bojo uporabil zamrzjene, sam tam jih pa tut ni velik. jst res upam da bo vsega dost, da dobiva malo bibo in še kakšenga pigvinčka. upam da moje želje niso prevelike. gasilka dobrodošla med nami, upam da bo postopek minil brez neprijetnosti. še odgovor na tvoje vpr. jst sm v MB, ravno tako tudi medo2013 (medo upam da nisi jezna, ker odgovarjam še v tvojem imenu). sporočim jutri pop. kako se bo izšlo...držta pesti lp
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 20.11.2012 8:03:40
|
|
|
|
medo2013
|
Luna, sedaj pa gre zares. V mislih sem s tabo in močno stiskam pestke, na rokah in nogah. Super da si optimistična in pozitivna, že to je veliko . Sem pa tudi jaz podbnega razmišljanja "upaj na najboljše, pričakuj najslabše", sem bolj pesimistične narave, vendar kljub vsemu potihoma upam, da se prime. Ma itak da bo spermijev dosti, baje je tako že eden dovolj. Nisem jezna, hvala za odgovor gasilki. Gasilka kje si pa ti v MB al LJ? Je to tvoj prvi postopek?
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 20.11.2012 9:04:26
|
|
|
|
valy25
|
Jutro punce! Bi se še tukaj malo oglasila, ker nas vse še čaka tistih dolgih štirinajst dni;) Sem v drugem postopku ICSI pri dr. Rešu. Danes si dam stopko, v četrtek pa imam punkcijo. V prvem postopku se mi ni zdela preveč boleča, tako da upam, da bo tudi tokrat podobno... Luna, držim pesti, da pridelaš čimveč zrelih celic in da bo bolečina hitro minila. Lep dan
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 20.11.2012 14:08:01
|
|
|
|
gasilka
|
medo 2013 jaz sem v lj imam 4 postopek :) valy25 in luna srečno in čimveč lepih foliklov in seveda lepih blastocist oz morul :)
< Sporočilo je popravil gasilka -- 20.11.2012 14:10:54 >
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 20.11.2012 15:37:08
|
|
|
|
Adelle
|
IZVIRNO SPOROČILO: luna85 medo res je, ni mu useen. zdele sm spakirala za jutr za sabo, pa je (kopalni) plašč precej velik, tko da sm kr manjšo potovalko sabo uzela Punce se opravičujem k vam smetim temo, ampak čist ena neumesna: zakaj je luna pakirala? sej je sam punkcija, ne razumem? Greš, prešpikajo te in greš domov.. al kva? No, srečno vsem pa držim pesti za vse
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 20.11.2012 17:42:27
|
|
|
|
luna85
|
evo Luna se javla na raport pridelala sm 11 celic, nism pa dobr odreagirala na narkozo, tko da sm bruhala, pa tresl me je pa take...ampak sm prežvela. zdele me je pa začel fejst bolet, tko da bom mogla tableto uzet...mamo pa dost frišnih spermijev, tko da je še zmeri 6 slamc v zmrzovalniku. Adelle pakirala sm zato, ker morš met sabo copate, pižamo in kopalni plašč, pa jst sm še uzela rezervne štunfe, pa intimne robčke...sej veš...ženska pač. in ker je kopalni plašč skorej do tal, porecej placa uzame, tko da sm uzela manjšo potovalko. medo srečno jutr in držim pesti da bo vse supr. aja, za dans pa ti priporočam predn uzameš svečko dasi daš navadn vložek, ker jst sm mela dnevnega kako uro gor, pa mi je čez pršl-sm pol menjala za navadnga. pošiljam ti velik pozitivne energije!!! valy25 dobrodošla med nami
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 20.11.2012 18:58:35
|
|
|
|
Adelle
|
Sm pozabila da je v MB punkcija pod narkozo, pa sm se čist zmedla. Jaz sm mela na "živo"
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 20.11.2012 20:18:28
|
|
|
|
medo2013
|
Super Luna, to je pa res lepo število celic . Držim pesti da se jih čim več oplodi. Ojej, boga reva, veliko katera pravi da bruha po narkozi, no...samo da je mimo. Kak bi sedaj rada bila na tvojem mestu, ker je že vse za tabo. Hvala za nasvet glede vložka, bom upoštevala, in pa seveda za pestke. Ob kateri uri pa si bila na vrsti? Pa potem si še dolgo ležala tam? Se slišimo jutri kaj, upam, da z dobrimi novičkami.
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 21.11.2012 7:37:22
|
|
|
|
luna85
|
Medo evo, pa je pršu tvoj dan. držim pesti, da bo res vse super-od celic do tvojga počutja. včerej nism pol nč več bla na netu, vrjetn sm prepozna za tvoj odgovor-glede ur za postopek je tko, da me smo ble vse naročene za 7.30. počakale smo v dnevni ambulanti (tam se tut preoblečeš), točno ob uri nas je sestra pršla popisat-pritisk zmerla, bolezni, alergije...pol smo pa vse na 1x šle do operacijske. tam pa po seznamu. celotn postopek traja cca 15min->da ti dajo narkozo+nardijo punkcijo. zbudiš se v sobi za okrevanje, tam pa odležiš še 2ure. tja ti tut prnesejo začasno odpusnico in recept (je samoplačniški, ampak lahko zahtevaš povrnitev stroškov). in to je to. Hvala da si držala pesti zame. Srečno in čakam na tvoje novičke.
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 21.11.2012 9:25:54
|
|
|
|
valy25
|
Medo veliko, veliko sreče danes. Še čisto malo in bo že za teboj. Luna85 kakšno lepo število celic. Sem na sosednjem forumu prebrala, da je okrog deset najboljše razmerje med kvaliteto in kvantiteto. Tako, da se bo sigurno kakšna lepa blastocista razvila... V prejšnjem postopku sem pridelala pet celic. Tokrat sem dobila malo večjo dozo zdravil kot prejšnjič, tako da izgleda, da bo sedaj kakšna celica več. Gasilka hvala za lepe želje. Uf, potem pa že obvladaš ves potek in vse kar paše zraven... Vsaka ti čast. Smem vprašati, če je bil kakšen postopek uspešen? Kakšno terapijo pa imaš? Jaz sem imela prejšnjič Puregon, tokrat pa Gonal v pen obliki... En lep oblačen dan vsem
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 21.11.2012 16:58:53
|
|
|
|
medo2013
|
Evo, pa še moje poročilo iz današnje punkcije....20 celic,in ker jih je tako veliko imam velike možnosti za hiperstimulacijo, tako da se že pridno nalivam z vodo . In tako kot si rekla Valy, bolj pomembna je kakovost kot količina, tudi to so mi danes povedali. Drugače narkozo prestala brez problema,vrtelo se mi sicer je, ampak bruhala na srečo nisem, bolečine pa tako grozne, da sem že v bolnici zaprosila da mi je dala kar v žilo. sem pa prej ponovno vzela eno tableto, ker je zopet začelo boleti. Ampak to bomo vse prestale samo da bi se jih čim več oplodilo . Hvala vam punce, da ste držale pesti in mislile name. Valy, jutr jih pa jst držim zate, da bi bilo čim manj boleče in pa seveda veliko št.celic. Luna, kako si kaj danes? Te še kaj boli? Kdaj imaš pa transfer? Se slišimo še kaj.
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 21.11.2012 20:36:32
|
|
|
|
luna85
|
medo, bravo!!!l res bod pridna, vsaj 3litre spita na dan. ker če boš dobla hiprco, lahko tut prestavjo ET. kdaj pa maš planiranga? mi2 ga mava v nedeljo. izmed tvojih 20, bojo sigurn najdl nekej zelo kakovostnih. nč skrbet-vela? bodmo pozitivni. kar se bolečin tiče, sm bla jst tut učeri zvečer kr boga-nism mogla niti iz kavča ustat, dans je pa že ok. sicer boli, ampak sm tablet mogla uzet samo zjutri. mi je pa dans mož prepovedu pospravlat, prat, peglat...nč ne smem. lohka edin gledam tv pa ležim, pa za pol ure sm šla lohka na sprehod. strah ga je še od učeri zarad narkoze, jutr bom vrjetn mela že več dovoljen Valy srečno jutr, pa držim pesti da bojo vse celice supr. gasilka, hvala. res upam da bojo vse pridno rastle, pa da bojo potem tut pridni otroc ratal
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 21.11.2012 21:21:20
|
|
|
|
valy25
|
Medo Ma ja, čeprov je to s kvaliteto res, imaš pa ti vsaj dvakrat več fore, da najdejo kaj kakovostnega, ker jih imaš tako veliko. V glavnem superca. Joj, vodo pa res pij ja. Drugače pa poskusi čimmanj mislit na hiperco. Če že mora bit, naj bo v blagi obliki po ET, ker je ponavadi potem test pozitiven. Hitro okrevaj. Luna, lepo da možka skrbi zate. Je ful vredno, da v takih stvareh znata skupej držat, ane? Mogoče bova imeli skupaj ET, ker v Postojni pogosto prakticirajo na tretji dan... Hvala za lepe želje Že komaj čakam jutro- da zvem koliko celic bo in da bo mimo.
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 22.11.2012 13:18:52
|
|
|
|
medo2013
|
Luna, sem pravi rekorder a ne ... ma sej se trudim in pijem. Danes sem uspela že dober liter in pol spiti, pa še enkrat toliko moram. Niti dobr ne vem kaj sploh je hiperca, se morem še mal podučit . ET imava pa planiran za ponedeljek. Sem si kar mislila, da bosta vidva imela v nedeljo, ker sta imela punkcijo tudi en dan pred mano. Sej dons sm že bolj optimističan, kokr bo pač bo, a ne? Jojjj, mene je tud včeri cel dan tak matralo pa bolelo, še danes čutim bolečine, sploh ko se vsedem,... Vidiš kako super moža imaš, men je tud moj prepovedal iti v službo, ampak ga nisem poslušala in vseeno šla, in ne vem če ni ravno to posledica mojih pikajočih bolečin . Ne rečejo zastonj da mormo počivat. Bom raje počivala v ponedeljek po transferju in noge skp tiščala, da ne bo kaj ven padlo A ti mogoče še kaj krvaviš? jest sm včeri še full, danes sicer manj, ampak malo pa še vseeno, to je verjetno normalno ne? Valy, kako si ti danes zrihtala? je bilo dosti celic? Upam, da bolečina ni prehuda. Se tipkamo še kaj punce
|
|
|
|
RE: november-december IVF/ICSI 2012 22.11.2012 18:31:18
|
|
|
|
valy25
|
Živjo punce Še moje poročilo Uf, dones je bila punkcija precej boleča. Mi je proti koncu že kar slabo ratovalo od bolečin. Sedaj imam pa tudi vse razboleno, da se komaj premikam. Upam, da bo jutr boljš... In tokrat res veliko krvavim... No kakorkol že, pridelala sem 12 celic, tko da sem zelo vesela. Transfer imam v torek. Hehe, smo se fino razporedile- nedelja, ponedeljek in torek Fino se držite in se slišimo. Tudi od mene ena za srečo.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?