RE: Julijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (20.5.2013 12:35:00)

Ojla [sm=nosecka.gif]!

Danes imela pregled. Glede izcedka mi je rekla, da ni nič vneto in da ne rabim nič noter dajat. Teče pa včasih kot pr norcih. Nardila UZ, da je preverla plodovnico, ki je je dovolj. Spol je vidla, pa ni hotla povedat, ker sem rekla, da najprej nisva hotla vedt, na morfologiji se ni vidlo, čeprav sva buljila v UZ, pa nič. Tako da mi ga ni povedala. Je pa nekaj v materinsko zabeležl. A mate ve to kje zabeleženo in kje? Sedaj sem pa firbčna [sm=smiley1.gif]. Sicer si res oba ful želiva punčko, ampak sam da je ratalo in da bo zdravo!!! Cotke so pa itak nevtralne barve, tako da ni problem. Pa mere so malo večje, za skoraj 2 tedna... Bo prej?
Greste kaj na morje? Midva greva šez švoh 14 dni. Komaj čakam, upam pa tudi da bo sonček in toplo. Ne pa tako kot napovedujejo. Grozno! Pa ne more bit maja sneg?????
Nič uživajte, pa oglasite se še kaj! Vidim, da nismo tako aktivne kot so junijke, ki iamjo že ne vem koliko postov...

Lp in srečno!

pomežik -> RE: Julijke 2013 (20.5.2013 14:31:52)

Oj oj [sm=smiley1.gif]

sem dala malega spat, tako da zdaj upam na kakšno urco relaksacije.

torej, najprej aktualne zadeve [sm=smiley1.gif]

dopust: meni so pa v računovodstvu prav težili, da moram vsega letos porabit, ker da drugo leto ko pridem nazaj, mi propade. so me prav na obrate spravli. 1., ker mi porodniška poteče 11.6. in imam do konca junija še vedno čas porabit cca 10 dni in 2., ker je zdaj itak prišel ven nov zakon ki dovoljuje izrabo dopusta tudi po 30.6., če prej pač nisi imel možnosti. Kar nekaj, res. No, jaz moram speljat še en projekt (upam, da bo ta teden zaključen) in potem me ne vidjo do nadaljnega. Med prvo porodniško sem jim še tu pa tam peciva nosila, zdej so se mi pa tko zasral, da tut po tisti ulici ne grem eno leto [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Morje: Če res ne bo kak sneg [sm=smiley1.gif], imamo morje v planu prvi teden junija. Gremo kar na slovensko obalo, da je vsaj Izola blizu [sm=smiley1.gif]. res komaj čakam.

Gibi: so se tudi pri meni malo umirili (polni 33. teden). čutim jih pa samo v spodnjem delu trebuha. imam že svoje teorije da mogoče dete še ni na glavco obrnjeno [sm=smiley1.gif] imam pa jutri pregled, tako da bom zvedla, ker mislim da je tokrat tudi UZ. Mi pa trebuh obupno otrdeva. zjutraj, ponoči, ko hodim,... nonstop. tako da to moram tudi jutri G omeniti, ker je postalo že prav moteče.

kozmetika: jaz sem vse nabavla v DM - stvar navade, pa še bližje mi je. Za dojenčka sem kupila samo milo in olje, ker vsega ostalega pri prvem nisem potrebovala. V porodnišnici tudi dobiš kup testerčkov, ki jih niti nisem vseh porabila. Imam pa še zalogo fiziološke raztopine in Pavlovičeve kreme za ritko (meni najboljša krema ever) od prej, tako da je bil nakup res minimalen. Zase sem kupila še vložke in blazinice za dojenje, pa Lanolin kremo za bradavice. Ta teden grem kupit še olje pšeničnih kalčkov za masažo presredka, da se začnemo počasi pripravljatiu na porod [sm=smiley1.gif].

zgaga: tako me peče, da... pa nikoli nisem imela problemov s tem. Ne prej, ne v prvi nosečnosti. samo v čisto navpičnem položaju je ok [sm=smiley1.gif] pijem sicer donat, pa ni nekega haska...

visok pritisk: pritisk imam močno povečan in ne pade niti če počivam. Pa še vsaka kilca ki mi gre gor, na to močno vpliva. upam, da bo vse v redu in da ne bo spet kake panike na koncu, da dete ne dobiva dosti hrane.

no, pa da ne bomo samo jamrali, sicer sem pa v redu. ta dež mi gre letos zelo na roko, saj sem alergična na vse, kar cveti in leta po zraku in letos alergije skoraj ne občutim. vsi se pritožujejo čez to vreme, meni se pa samo smeje [sm=smiley1.gif]

bodite lepo!

čeča89 -> RE: Julijke 2013 (21.5.2013 18:21:46)

Pozdravljene nosečke!
Danes sem imela pregled in mi G rekla,da imam majhen trebuh..pa jo je kar mal zaskrbelo, da mali ne raste več..
ampak, hvala bogu je z našim škratkom use ok! [sm=bravo.gif] Raste in pridobiva na teži kakor je treba [sm=smiley1.gif]
Pa še to, sem v 33 tednu in mi je rekla,da imam posteljico že zrelo. Kaj naj bi to točno pomenilo?? [sm=zmeden.gif]
Ima katera podobne izkušnje? Plodovnice imam še veliko, pa gibi so tudi še zelo prisotni..
No drugače se počutim odlično! [sm=smiley36.gif]
Lep dan želim vsem [sm=nosecka.gif]

Moljub -> RE: Julijke 2013 (24.5.2013 12:13:38)

Nočem smetit vaše teme, ampak jaz sem takšno skupino fajn pogrešala med nosečnostjo...

Tako, da... Vabljene v skupino na FB, kjer se prodajajo rabljena nosečniška oblačila in ostala oprema (npr. angelsound,...)

https://www.facebook.com/groups/152441694935677/

Lepo nosečnost[sm=smiley1.gif]

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (28.5.2013 15:32:42)

Lep pozdrav vsem,

se po dolgem času spet oglašam. Imam toliko stvari v glavi, da za pisanje enostavno nimam časa.

Me veseli, da vaši trebuščki lepo rastejo. Ima katera rok že v začetku julija? Nimamo seznamčka in sploh ne vem, kdaj ima katera rok. Da ne bomo pozabile navijat [sm=smiley1.gif]

čeča89, tudi meni je G rekel, da imam bolj majhen trebušček, ampak da je s škratkom vse v redu. Meni je vseno, ali nosim spredaj ali zadaj, samo da bo zdravo. Koliko so pa kaj težki vaši škratki?

Koliko imate pa že kaj pripravljene stvari? Jaz sem začela z nakupovanjem in pri nekaterih stvareh res ne vem, ali jih rabim ali ne. Nekateri pravijo, da so potrebovali polno stvari, drugi da skoraj nič. Sem se odločila, da ne bom pretiravala in da bom kupila tisto, kar se meni zdi, da bom rabila. Če bo pa kaj zmanjkalo, bo pa moj skočil hitro iskat [sm=smiley36.gif]

Kdaj pa začnete s porodniško? Komaj čakam, da začnem z dopustom (to bo zelo kmalu), da se malo spočijem od vseh obveznosti.

Nič, lepo se imejte in božajte svoje bušije [sm=smiley27.gif]

leliika -> RE: Julijke 2013 (29.5.2013 8:10:03)

Zdravo so[sm=nosecka.gif] !

Trenutno sem v 34 tednu in včeraj sem imela pregled in UZ.. Moja [sm=duda.gif] že ima 2200g [sm=smiley36.gif]. Podrobno je tudi pogledala mere in rekla da je vse bp.. Edino imam malo skrajšan maternični vrat ampak ni panike, samo počivati moram več!
Dala sem tudi vodo in kri, voda je bp kri pa mi bodo čez en teden ponovno vzeli ker imam nizke trombocite (upam da sem prav napisala).. Pregled pa ponovno čez 4 tedne..

Glede porodniškega: začnem ga 20.6. in sem že hodila na CSD vendar so mi rekli naj počakam do 10.6. ker sem od septembra zaposlena in se mi bo potem ena plača več zraven štela kar mi povzdigne povprečje porodniške.. Sva pa z mojim vsaj zriktala papirje za priznanje očetovstva [sm=smiley1.gif]

Pripravljeno imam vse razen cotke še moram oprati ter zlikat..

LP pa javite se kaj [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (29.5.2013 9:48:02)

Ojla [sm=nosecka.gif]!

Čist smo zamrle [sm=smiley13.gif]. Jao, ste res vse pobegnile na fb? Ko gledam junijke, so ful čvekice in majo čez 120 postov, me pa še pol toliko ne... Ah, očitno bolj uživamo v nosečnosti in nimamo časa pisat [sm=smiley1.gif], to bo to. Včeraj sem nabirala bezeg, bom sok skuhala in tako lepo diši po kuhinji po bezgu. Mmmmmm, komaj čakam. Pa morje, čez 3 dni bomo že na morju. Komaj čakam, upam da bo tudi vreme bolj prijetno kot je sedaj, da ne bom skor bunde rabila. Pa upam, da pridemo v enem kosu nazaj. Malo me skrbi, ker sem sedaj v 33.tednu, se pravi na morju v 34. Menda bo vse ok, razen če me ne bo spet živciral tekoč izcedek. Kakšen dan je uredu, kakšen pa je obup. Se tut premaknt ne upam. Dete pa miga notr. Čuti mojo napetost.
Še malo pa bo dan d. Pa res, že kepica je sprašvala katera ima v začetku rok. Nimamo seznama, pa ne mormo navijat [sm=smiley1.gif]. Mi imamo rok 21.7., vendar bo prej, ker mi je glede na uz namerila vsaj za en teden več. Tako da pričakujem prej. Teže mi pa ni zmerla... Ne vem zakaj ne. Mi bo naredila še kak uz??
nič, uživajte in božajte svoje sončke!

leliika -> RE: Julijke 2013 (29.5.2013 11:49:13)

Tudi jaz rada prebiram junijke ker so tam dosti bolj aktivne od nas..

aja rok imam 18.7 po nuhalni pa tri dni prej (15ega).. no upam da ne bomo po roku rodil da bo vsaj prej (seveda po dopolnjenemu 37 tednu).. še maloo [sm=smiley1.gif]

jojj pupa82 si mi pa naredila lušte po morju.. sicer sem bila za prvomajske ampak če bi lahko bi takoj zdaj šla nazaj.. verjetno letos nebo več nič [sm=smiley13.gif] kaj pa ve nameravate iti še letos na morje??

pomežik -> RE: Julijke 2013 (29.5.2013 13:21:30)

ooj :)

uuu, tudi mi gremo v nedeljo na morje [sm=bravo.gif] mormo izkoristit prej kot se nam pridruži nov član. Sicer vremenska napoved ni obetavna, ampak mi je čist vseeno [sm=smiley1.gif] sam da gremo, pa jaz tut upam, da me kaj ne prehiti. danes začenjam 35. teden, na morju bom 36., tko da...

me pa tud mene ta izcedek močno moti. imela sem že antibiotike, pa neke antiglivične kreme, pa nič ne pomaga.

jaz imam rok 9.7., morda med prvimi, ki smo ostale na forumu? [sm=smiley1.gif]

uzivajte!

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (29.5.2013 20:26:41)

Juhu, pa smo se malo razpisale [sm=bravo.gif]

Tiste, ki greste na orje: spočijte se in čim bolj uživajte še za nas, ki bomo doma [sm=smiley36.gif] Midva počasi še urejava zadnje stvari. Na CSD še morava iti za priznanje očetovstva pa nekaj stvari moram še kupiti.

Zadnje dni sva na polno začela razmišljati o pralnih plenicah - Racmankah. Je katera že slišala za to? Naj bi se kar nekaj denarja prišparalo in načeloma naj ne bi bilo tolik odela, kot na prvi pogled zgleda. Edino, kar me skrbi, je sušenje, saj nimamo pralnega stroja. Boste ve uporabljale pleničke za enkratno uporabo? Mene moti predvsem to, da ima otrok na sebi ves čas plastiko [sm=smiley13.gif] Pa tudi vnetja naj bi bila manj pogosta pri pralnih pleničkah. Ampak koliko od tega je res? Ima katera kakšne izkušnje?

Kako pogosto imate pa kaj preglede? leliika, mislim, da si ti napisala, da ga imaš čez 4 tedne? Meni so dali zdaj datum čez 3 tedne, potem pa naj bi bilo vedno pogosteje. Bomo videli. Rok pa imam po nuhalni 23. julija. Smo kar na kupu [sm=smiley36.gif]
Bomo lahko skupaj odštevale [sm=smiley36.gif]

Lahko noč vsem.

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (30.5.2013 12:11:11)

ja, morje. Upam, da bo sonček in ne tako kilavo vreme kot pri nas. Greva pa na hrvaško. Me na momente malo zvije, ker ne krijejo več zavarovanja (bom v 34.tednu). Ampak, saj bo pikica počakala, da se rodi donošena in seveda v sloveniji [sm=smiley36.gif]...

Pralne plenice, kaj pa vem. Sem od parih slišala, da to ne gre. Da sam pereš in pereš kot so včasih naše mame. Mi bomo kar na teh za 1x uporabo.

Na CSD grem po morju, zdej pa res že zadnji čas, da vse uredim, drugače bom brez.

Preglede bi imela na 14 dni, če ne bi šla na morje, tako da imam sedaj na 3 tedne, potem pa na 14 dni. Se mi zdi kar fajn, da so bolj pogosti. Prej sem jih imela pa na 4 tedne.

Tole moje dete očitno pridno raste, ker se ne morem več prpognt, ne gre. Me ušpona nazaj. Zasedlo je cel trebuh, tako da nimam kaj... Rogovili pa tudi non stop se mi zdi. Tako malo spi, tak da upam, da ne bo istega ritma zunaj...

Pa pa

Srečna nosečka -> RE: Julijke 2013 (30.5.2013 12:21:31)

Po pomoti sem zašla na julijke [sm=jezicek.gif] in prebrala glede dopusta...

Pomežik, 162. člen ZDR-1 (zakona o delovnih razmerih) v 4. odstavku pravi, da lahko dopust, v primeru porodniške lahko koristiš do 31.12. naslenjega leta. Prilagam besedilo zakona in povezavo do njega.
Zakon velja od marca letos. Tako da jim v službi lahko mirno poveš, naj začnejo slediti aktualno zakonodajo. Če so ti pa nevoščljivi dopusta, so si pa sami krivi! Joj, kako me take stvari pojezijo [sm=hudicek1.gif]

Pa srečno julijke 2013 [sm=bravo.gif]

162. člen

(izraba letnega dopusta)

(1) Letni dopust je mogoče izrabiti v več delih, s tem, da mora en del trajati najmanj dva tedna.

(2) Delodajalec lahko zahteva od delavca, da planira izrabo najmanj dveh tednov letnega dopusta za tekoče koledarsko leto.

(3) Delodajalec je dolžan delavcu zagotoviti izrabo letnega dopusta v tekočem koledarskem letu, delavec pa je dolžan do konca tekočega koledarskega leta izrabiti najmanj dva tedna, preostanek letnega dopusta pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.

(4) Delavec ima pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu oziroma do 30. junija naslednjega leta zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka, do 31. decembra naslednjega leta.

(5) Delavec, ki dela v tujini, lahko v celoti izrabi letni dopust do konca naslednjega koledarskega leta, če je tako določeno s kolektivno pogodbo, ki zavezuje delodajalca.

(6) Delavec, ki ima v prvem letu zaposlitve pravico do izrabe sorazmernega dela letnega dopusta, pridobi pravico do izrabe letnega dopusta za naslednje koledarsko leto ob začetku naslednjega koledarskega leta.

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201321&stevilka=784 [sm=bravo.gif]

I love my life -> RE: Julijke 2013 (30.5.2013 16:46:15)

Hej Julijke :)

Jaz jutri zaključujem z delom in s ponedeljkom začem z dopustom :) Končno sem ga dočakala :)

Na CSD sva tudi že uredila papirje in priznanje očetovstva, glede dopusta pa ga bom tudi jaz 10 dni koristila naslednje leto enkrat do konca leta. Tako so mi zatrdili da ga lahko.

Uhhh morje... midva greva čez 14 dni, kar pomeni da bom v 36. tednu :) Greva pa kar v Istro, da bomo lahko hitro v Sloveniji, če se mala odloči da ima dovolj stiskanja v trebuščku hihihih :)

Pripravljeno imava pa vse razen posteljice, ki jo naredil moj dragi... ne vem sicer kdaj ampak pravi da jo bo [[sm=smiley36.gif]

Rok imam 12.7. ...KOMAJ ČAKAM :)

Uživajte nosečke

pomežik -> RE: Julijke 2013 (30.5.2013 20:45:50)

No, končno mi je odprlo okno za odgovor...

Srečna nosečka, hvala za tvoj dodatek na temo dopusta. Jaz sem za ta nov zakon slučajno izvedela od kolega, ampak če ne bi, bi me gladko poslali že kdaj na dopust. Saj bi mi noro pasal, ampak vem, da mi bo še bolj pasal po porodniški, ko bo treba nekako poletje skombinirat do vrtca septembra.

Pralne plenice: V krogu mojih prijateljic se jih na veliko uporablja. Stavijo na to, da se res ogromno prišpara, da so bistveno bolj zdrave (plastika povzroča vse od pogostejših izpuščajev do neplodnosti pri dečkih), lahko potrdim, da je tudi odvajanje od teh plenic bistveno hitrejše od ala pampersk. Pravijo, da ko se enkrat navadiš na sistem pranja, da je zelo enostavno. Ena je sicer rekla, da ji je bilo bistveno lažje pozimi, ko jih jer lahko sušila na radiatorjih (nima sušilnega), kot poleti, ko se pač suši odvisno od vremena. Res, ene ne poznam, ki bi ji bilo žal za to odločitev, ampak mene pri prvem otroku niso prepričale. Kljub temu, da se strinjam z vsemi pozitivnimi vidiki, sem tudi sedaj nabavla kar tiste za enkratno. Kdo ve, mogoče me pa v tretje prepričajo ;) tko da _kepica_, kar pogumno, če razmišljaš o tem. Jaz imam za to pomlad/poletje cilj osvojiti pripravo in uporabo doma izdelanih čistil - in vsega ekološkega naenkrat res ne morš izvest [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]

mož še dela, mali spi, jaz si grem pa en romantični film pogledat, da si dam malo duše s hormoni [sm=smiley1.gif]

lahko noč!

bobidora -> RE: Julijke 2013 (2.6.2013 14:15:56)

Ooooj, še ena [sm=nosecka.gif] je med vami! [sm=smiley1.gif]
Me veseli, da ste tukaj in pripravljene na čvek, čvek...
Torej: trenutno smo v 34. tednu, buši kar velik, tehtamo mal čez 2 kg, ostalo bp.
PDP: 18.7.
otročiček na glavco obrnjen, gibi uhhh včasih zelo močni, trebušček kot jajček, počutim se kot bobenj, ki ga špilajo znotraj [sm=smiley1.gif]
drugi otrok in popolno drugačna nosečnost od prve, nič se ne ujema z iskušnjami iz prve nosečnosti :D
naslenja kontrola 13.6.
če se spomnim kakšnega vprašanja, bom napisala, seveda... sigurno jih je še cel kup, samo se trenutno ne morem spomniti (idealen sem primer nosečniške demence)
lepo bodite in uživate v zadnjih tednih...že počasi odštevamo, a ne da?

Limoncap -> RE: Julijke 2013 (2.6.2013 17:01:16)

Pozdravljene, evo da se vam še jaz pridružim. Sicer sem vas prebirala že od začetka, ampak ali ni bilo časa ali volje za prijavit. No glavno, da mi je zdaj uspelo. Škoda, da so vse večinoma na facebooku, sama nisem uporabnica le tega tak da bom zadnje tedne pač bolj tu aktivna:)
No da te povem kaj o sebi, sem iz Mb, stara 25, prva nosečnost, pdp pa imam 25.7. Zaenkrat nosečnost poteka brez posebnosti, slabosti nisem imela, zredila sem do zdaj 10kg. Spol pa se bomo pustili presenetit. [sm=smiley1.gif]

Hmm do sedaj sem uspela uredit porodniško, očetovstvo še z dragim morava, ostalo pa tak komaj po rojstvu, paket itd...Z dragim še morava porihtati sobico, pa se vedno najdejo druge stvari za delat, tak da po moje bo zadnji mesec kar pestro. Cotik imam še trennutno za prvo silo, nočem nekaj pretiravat, da nebo pol preveč vsega, pa se nebo niti uporabljalo, tak da upajmo, da nas kaj ne preseneti [sm=jezicek.gif]

Ali je katera iz Mb?

No zaenkrat je to vse, upam, da se tipkamo kaj..Lp

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (4.6.2013 12:25:34)

Zdravo,

bobidora in Limoncap, dobrodošli med nami [sm=bravo.gif]

Kako ste kaj? Vreme se bo upam da končno malo stabiliziralo, čeprav si kakšne vročine ravno ne želim [sm=smiley36.gif]
Jaz sem te dni zložila cotike. Joooj, kako je to vse majhno [sm=smiley1.gif] Prav komaj čakam, da primem malo štručko v roke.

pomežik, tudi midva z mojim počasi ratujeva vedno bolj "eko". Se mi zdi, da je v hrani in teh pralnih praških že toliko kemije, da samo še to srkamo vase [sm=zmeden.gif] Če ni skrivnost, ali lahko napišeš, kako si sama izdelala čistila? To bi tudi mene zanimalo in vsaka izkušnja pride prav [sm=smiley36.gif]

Pri meni drugače nič novega - mala žabica skače sto na uro, moj trebuh pa posledično tudi [sm=smiley36.gif] Zgleda ima zdaj res že bolj malo prostora, ker so gibi kar sunkoviti, jih pa čutim čez cel dan, ponoči se pa umirijo (ali pa tako trdno spim, da jih ne čutim).

Toliko od mene za danes. Se tipkamo.

Limoncap -> RE: Julijke 2013 (4.6.2013 16:06:05)

Pozdravljene :) No vsaj ena še živi na tem forumu, junijke so full aktivne:) Drugače pa smo vredi, 33 tednov imamo, trebuh skače sem pa tja, kot da bi prevale delal [sm=smiley36.gif] še posebej ponoči, ko se odpravljam spat, pa v mehur najbolj, tako da dragi glih ni vesel, ko ga zbudim, da se mi umakne[sm=jezicek.gif] čez dan sem ok, še kar migamo sem pa tja, sem ena tistih, ki je težko pri miru, tako da pol zvečer pa samo padem v posteljo, me pa full boki bolijo pa križ, ko ležim, tako da se večerov sploh ne veselim [sm=smiley36.gif] cotik, še glih nimam nekaj zloženih, bolj na kupu, treba sobico prej porihtat, pa komodo oz previjalno še morm kupit, pa je še kar nekaj stvari, ki jih fali, sploh kremic pa tega [sm=smiley36.gif],pa glih zdaj še mam registracijo avta, na poroko greva, julija še na krst..haha..vse na kupu[sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif] ok malo sem se razpisala. Lp, pa božajte svoje "male" bušije :)

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (4.6.2013 21:02:53)

Limoncap, potem imava pa PDP kar blizu [sm=smiley36.gif] Jst se sprašujem, al bo levček al rakec. Pustmo se presenetiti [sm=smiley36.gif]

Sem pa tako kot ti tudi jaz bolj težko pri miru. Zvečer me pa utrujenost pokoplje in si vsakič rečem, da jutri bom pa bolj počivala, pa potem nikoli ni nič od tega [sm=smiley36.gif] Za pripravo stvari imamo še čas. Jaz sem cotike zrihtala, ostalo pa še pride. Bolj počasi se lotevam stvari [sm=smiley1.gif]

Punce, a kaj pijete čaj iz malinovih listov in navadne plahtice? Se to kupi v lekarni al v navadni trgovini? Bi si rada kupila za mehčanje materničnega vratu. Sem nekaj brala, da naj bi to pomagalo.

Lep večer vsem pa pozdravite svoje male kepice [sm=smiley27.gif]

Limoncap -> RE: Julijke 2013 (5.6.2013 13:06:17)

_Kepica_ ja jaz imam 25.7. rok, bomo videli, morda se bova skupaj drle v P. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Jaz nič ne pijem, bom pa po porodu pila plahtico, ker baje full pomaga pri čiščenju čišče, ima moja sestra oz. njena tašča te zeliščne čaje prek. Lahko ti zrihtam, če želiš.

Drugače pa glih pri koncu kosila, spekla pecivo, pol pa..nevem bomo še videli...morda se celo lotim kakšne knjige. :)

lp

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (5.6.2013 18:24:03)

Jaz pa imam rok 20.7 [sm=smiley1.gif] Bom v mislih s tabo, če bova slučajno hkrati v P [sm=smiley36.gif]

Moram se malo pozanimat, kje bi lahko dobila te čaje (če jih slučajno nimajo v lekarni). Če nič pametnega ne dobim, te kontaktiram [sm=smiley1.gif]

Si že na porodniški oziroma na dopustu? Meni je tako fino biti doma, ker se ne rabim vsak dan vozit v službo [sm=smiley1.gif]

leliika -> RE: Julijke 2013 (6.6.2013 12:10:25)

hej [sm=nosecka.gif]

V torek sem dala ponovno kri, danes klicala za izvide in so mi rekli, da naj se v torek oglasim pri G (nizki trombocidi).. Tako, da izvidi ne kažejo dobro [sm=smiley13.gif] Ima katera podobne težave?
A se katera odloča za epiduralno?? Jaz si mislim iti na to predavanje pa bom imela zraven za vsak slučaj.. čeprav mislim roditi brez - no bomo videli..

Lepo božajte bušije [sm=smiley27.gif]

leliika -> RE: Julijke 2013 (6.6.2013 12:16:47)

ajaa čaj iz malinovih listov sem začela piti ta teden, vendar samo eno skodelico zvečer.. Tam po 36 tednu bom začela še zjutraj.. Meni je prijetnega okusa čeprav nesladkan :) Kaj pa presredek si masirate?? sem si kupila olje vendar se ne morem zraven spraviti [sm=smiley36.gif]

Limoncap -> RE: Julijke 2013 (7.6.2013 11:20:18)

hei hei, evo mene iz vrtičkanja :) pripravljala mreže za kumarce, paradižnik vezala, pa sem zdaj tak utrujena oz. me mišice tak bolijo na nogah, da sem samo še za posteljo [sm=smiley36.gif], ampak itak nebom šla ležat, sem si zdaj pripravla pozen zajtrk, pol pa v knjižnjico :)
jaz sem že doma od konc aprila, sem koristla ves dopust, pa zdaj sem do 27.6. dokler ne začnem porodniške, na bolniški, delam v gradbeni trgovini in je zdaj res full gužva, in morš včasih kakih starim opekom pomagat zemlje težke dvigovat pa to, pa še vsi tečni poleg, ker ne razumejo, zakaj ne smeš dvigovat, sem rajši doma [sm=jezicek.gif] treba se čuvat zdaj :) jaz sem razmišljala, da bi mazala presredek, ampak še nisem nekak prišla do izvedbe, na koncu si ga po moje tak nebom[sm=smiley36.gif], si pa pridno trebuh mažem vsako večer z mandljevim oljem, in morm potrkat, da do zdaj še nisem dobila strij, upam, da jih tud nebom :)

pridne bit :)

papa

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (7.6.2013 13:39:10)

Zdravo,

leliika, nimam nič izkušenj z nizkimi trombocidi. Zakaj pa pride do tega? Mogoče ti bodo dali samo kakšne dodatke, da jih boš pila (tako kot po navadi dajo pri pomanjkanju železa, magnezija itd.)
Včeraj sem kupila malinov čaj in čaj navadne plahtice [sm=bravo.gif] Zdaj veselo pijem in začuda imata oba dober okus. Zanekrat oboje samo enkrat na dan (plahtico mogoče 2x), čez nekaj časa bom pa začela bolj pogosto piti.

Limoncap, si pa pridna vrtičkarica [sm=smiley36.gif] Je pa kar fino biti doma že od konca aprila, kajne? Ti kar malo zavidam [sm=smiley1.gif]

Tud jst se mažem z neko kremo proti strijam iz lekarne. Je taka fajn mastna in res dobro kožo navlaži. Se pa mažem zjutraj in zvečer že od začetka nosečnosti.

Danes je tako lep dan, da ga je res treba izkoristit. Še malo, pa se bo zažel že naš mesec [sm=bravo.gif] Madoniš gre hitro.

Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>