pomežik -> RE: Julijke 2013 (11.5.2013 22:30:39)
|
Oj oj :) Bom poskusila čimveč napisat v čimkrajšem času, ker mi zmanjkuje baterije in se mi res ne da po kabel :) Torej: CSD: Jaz sem bila ravno včeraj tam, vse zrihtala. Tja neseš izpolnjen obrazec oddelodajalca z zadnjimi 12 plačami in ostalimi podatki (obrazec lahko sprintaš na netu, samo vtipkaj obrazci za porodniško al neki...) in potrdilo od ginekologa o tvojem PDP. Ostalo dobiš tam. Paketi pa žal ne obstajajo več - škoda, ker so bli prav luštni... obstaja pa še vedno neka enkratna denarna pomoč, višina je po mojem odvisna od prejemkov. Izcedek: V nenosečem stanju nimam z izcedki ali vnetji nobenih problemov, v nosečnosti pa vedno. Kak mesec nazaj sem bila celo v bolnici, ker je vnetje tako napredovalo, da je bil izcedek krvav. Pol sem imela en teden Dalacin, po tem še en teden Gyno-Daktarin, zdaj se je malo umirilo. Je pa skoz prisoten. Uporabljam dnevne vložke Vir, ker so najbolj naravni, sicer je še huje. No, upam, da se mi spet kaj ne poslabša, ker nekatere bakterije lahko povzročajo prezgodnji porod. Lulanje :) pogosto! ko grem od hiše, že razmišljam, kje imam najbližji wc :) ko grem na sprehod, komaj zdržim cel krog :) dete prav cilja v mehur, se mi zdi... sicer res ogromno popijem, ker mi to zmanjšuje pritisk (strokovna samougotovitev :)), s katerim imam velike probleme. Porodna mrzlica: oooo ja :) psihično sem pripravljena in upam na najbolš. zdaj vsaj približno vem, kaj me čaka :) upam, da bo šlo čimbolj po načrtu... Ravno sem dopolnila 32. teden in gre res počasi h koncu... čakam še na dan brez neviht, da preperem voziček :) načeloma imamo vse pripravljeno, se je pa zataknilo pri tem, ko sem sinkota vprašala, katero omaro in predal bo odstopil dojenčku. Približno polovica je bilo praznih, zdaj je pa v dveh dneh vse popolnil. Tako ima npr zdaj v treh predalih nogavice in mi zagotavlja, da enostavno nima prazne omare za dojenčka. To bo še veselo. Kakšni so pa kaj vaši trebuščki? Moj je res zelo majhen v primerjavi z ostalimi junijkami/julijkami, ki jih poznam. Ko povem komu, da imam rok začetek julija, kar oči vn vrže. Včeraj sem peljala malega k zobarju, pa je rekla, da zgleda tko, kot da bi imela enkrat oktobra za rodit. Tudi pri prvemu sem imela majhen trebuh, in se je izkazalo, da je imel zastoj rasti zaradi mojega visokega pritiska. Pri temu meritve kažejo dobro, vendar me kar neka panika zagrabi vedno, ko mi kdo reče, kako imam majhen trebuh. Še dober teden imam do pregleda, da bom spet pomirjena. Bodite lepo in pišite, pišite, da nam bo tudi zaradi tega šlo še hitreje do konca :) lp
|
|
|
|