RE: Julijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

pomežik -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 11:45:02)

Ojla!

Ne ne, nismo vse na fb, tele ta staromodne ostajamo tukaj :)

saramiska, pa kaj maš ti to za eno moderno mašino, da že slišiš srček? :) jaz sem v 12 t, imam angelsound, pa nč ne slišim :(

sicer sem pa v redu, slabost me še redko prime, bi pa pojedla cele litre navadnih jogurtov. njamsi :)

Me pa malo nostalgija daje te dni, ko se vsi pogovarjajo kam pa kdaj bodo šli smučat, jaz bom pa spustila sezono. Pa glih nove smučke sem lani kupila in sem bila sama sebi frajerca :)

No, bodite lepo!

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 11:46:22)

pupa82 jst si dajem Utrogestan zaradi dveh odmrtij ploda in ker sem v vseh prejšnjih nosečnostih krvavela... v tej prvič ne krvavim...

pomežik -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 11:46:43)

Joj, zdaj sem še enkrat prebrala, lana86, iskreno mi je žal za to novico... Vzemita si čas in si pozdravita dušo, potem pa optimistično naprej v akcijo! [sm=smiley31.gif]

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 12:17:12)

pupa82 utrogestan dobiš v kranju v lekarni,sem ga jaz šla iskat par dni nazaj,je pa res da sem imela recept..

jaz počivam krvavitve zaenkrat ni več upam,da tako ostane,ker je to grozno bit skoz na urgenci in vsakič ko grem na wc s strahom.... sem pa ful prehlajena oz cele noči ne spim,ker tako kašljam že dva dni bogi moj pikec.. upam da kmalu mine [sm=smiley1.gif]

beti5 -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 13:05:54)

Pozdravljene julijke 2013, končno sem si vzela malo časa, da sem se prijavila in nisem več anonimna, sem tista[sm=nosecka.gif] , ki pričakuje tretjega otročička poleg dveh že doma, in malo že v "letih" 37.,38 ko bomo zibali[sm=smiley36.gif] Tudi meni je žal za letošnje smučanje, bomo vse nadoknadile, sam da smo v veselem pričakovanju[sm=smiley1.gif]! V petek imam drugi pregled, sem nekje v 10 tednu, v petek točno zvem za točni PDP in upam, da bo vse Ok. Na NS se še nisem prijavila, bom v petek dobila vse info od svoje G. Zanima me, če veste kako je s plačilom? Pred 3 in pol letami sem bila stara 34 in sem plačala pri gospe Strahovi. A ti zdaj pripada gratis? Slišala sem, da v LJ P delajo odlično NS z super monitorji za tebe, partnerja...itd, kako pridem do njih. Mi lahko katera pove? Sem iz celjskega konca in ni problem, zdaj se lahko peljem še na luno, hihihihi[sm=smiley36.gif] Drugače pa sem še kr polna energije, slabosti so še, res ne smem biti lačna, potem dol padem, skoz po malem moram jesti, edino me je včeraj popoldan prvič v življenju tako grdo bolela glava v predelu senc, eno uro ležanja in je bilo boljše. Pazim da veliko pijem in tudi paše mi, sem zelo žejna čez dan in ponoči. Zvečer pa zaspim ob 21h kot ubita, ta majhnemu berem pravljice in zaspim še prej kot on. Kdaj gresta ta večji sin in partner spat sploh ne vem[sm=smiley36.gif]. Tako pač je, mogoče sem že stara, saj ne, sama se počutim mlajšo za te številke:)[sm=smiley1.gif] Uživajte in LP in z velikim veseljem vas berem!

espérer -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 15:15:26)

Kolikor sem jaz seznanjena je NS po 35. letu zastonj oz, ti jo plaša ZZZS. Reš dela na koncesijo in po mojem rečeš svoji G za napotnico potem pa pokliči njih in se naroči. http://www.neplodnost.com/.

Ne vem pa kako je z dr. Strah, ki je v Domžalah. Mislim, da ima tudi ona kocesijo. http://www.strah.si/

Najboljše je, da pokličeš in prašaš.

Aja pa pri Rešu se lahko kupi CD od NS in imaš na njem UZ posnetke pa 3D slikice itd. Stane pa 15€.

saramiska -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 16:12:27)

pupa82 - hvala[sm=smiley1.gif] Jst tut še vedno jemljem Prometrium (in Estrofem), zame je nujno, ker mam zmrznjenčka in nimam svojih hormonov, ker ni bilo ovulacije. Mal sem upala, da mi bojo na nuhalni rekli, da lahko počasi neham, ker je res zoprna stvar.

pomežik - nč ni moderna, tut z Angelsoundom se sliši, sam ni pa to tko, da kr postaviš na trebuh in slišiš, je treba poiskat utrip. Prvič sem ga iskala kar kakšne pol ure. Sondo položiš malo nad sramno kost, pritisneš, potem pa jo držiš na miru, samo naklon po malo spreminjaš levo in desno, gor in dol. Jaz ga najdem malenkost na desni strani, ne čisto na sredini.

mami26 - ful sem vesela, da so se ti krvavitve ustavile! Kašljanje mu ne škodi, verjemi, sem zadnji teden toliko prekašljala in prekihala, pa še vedno tiktaka![sm=smiley36.gif] Za Urogestan potrebuješ recept, sicer ti ga ne dajo (v resnici bi ga potreboval tudi v Italiji, samo na Fernetičih ne komplicirajo, ker nas hodi toliko tja, sicer pa na škatli piše, da se zdravilo izda na recept, v Gorici mi ga niso hoteli dati brez recepta), mislim pa, da je v Italiji za pol cenejši, kot pri nas. Seveda je treba upoštevati še bencin...

No, ravno danes sem pisala, kako nimam apetita, zdaj pa komaj čakam, da pride mož domov, za kosilo bojo čevapčiči, ki jih sicer ne maram preveč, danes se jih pa veselim kot otrok! [sm=smiley36.gif]

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 20:18:14)

Končno mi je uspelo odpreti okno za pisanje. Kar nekaj mi šteka tale RR. Zgleda nas je preveč čvekic tule gor [sm=smiley36.gif]

Super punce za lepe novičke, prav fino jih je brat. Pa kar nekaj vas je že bilo na NS. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Mene pa danes prav slabost daje [sm=smiley13.gif] Najbolj mi gre na živce, ker sem takooo žejna, ampak ne morem pogledat niti vode, soka, čaja, nič. Edino cedevita mi paše, pa je nimam doma. Jutri grem defenitivno ponjo :)
Vidim, da vas kar nekaj jemlje Elevit. Tudi jaz ga jemljem, ampak takooo težko pogoltnem. Tablet dam na polovičko, pa še kar ne gre dol. Skoraj bruham [sm=smiley13.gif] Zdaj si ga zdrobim (mi je rekel G, da lahko to nardim), ampak ima tako zanič okus[sm=smiley13.gif] Katere tablete se še priporočajo poleg Elevita in prav tako vsebujejo veliko vitaminov? Tole škatlico v petek končam in sem res skeptična, če bi jo še kupila, ker me samo zmrazi, ko pomislim na ta zanič okus.
Uuu, a srčka že poslušate? Kakšen je občutek? [sm=smiley1.gif] Jaz se pa še kar ne opogumim, da bi kupila Angel sound. Bom počakala do naslednjega pregleda pa se bom potem odločila, ali ga kupim ali ne.

Jupi, bravo za trebuščke, ki pridno rastejo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Fajn bodte in čim manj slabosti vam želim [sm=smiley4.gif]

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 20:30:02)

Kolk pa pol pride Utrogestan v Sloveniji... jst sm ga šla v avstrijo iskat in sem mela recept.

Drgač NS na napotnico je pri 35 letih... pri 37 pa lahko greš tudi na amniocentezo na napotnico, če ne izkoristiš za NS... je pač amnio bolj ziher... ampak če pokoristiš za NS je ne morš pol tud za amnio... za eno stvar se morš odločit. Razen če maš pol slab rezultat NS in ti spet pripadajo nadaljne preiskave

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 20:37:01)

utrogestan 11 evrov je ena škatlca na recept.

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 21:26:30)

v Avstriji je pol isto

Sonce32 -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 22:17:26)

Živjo

Po dolgem času se tudi jaz oglašam. Nekaj časa je bila tukaj taka "tišina", da sem že pomislila, da ste vse ušle na fb. Upam, da ne. [sm=smiley1.gif]

Danes smo imeli pregled nuhalne. Rezultati so odlični, kepica je bila pa tako poskočna, da jo je bil prav užitek gledat. Skakala, brcala in mahala z rokami. Z možem kar nisva mogla, da se ne bi nasmejala. [sm=smiley36.gif]

Kljub dobrim rezultatom sem se odločila še za dvojni hormonski test, ki je bolj zanesljiv kot nuhalna. Izvidi bodo baje že kar v dveh dneh. Ker je prva nosečnost, pač malo bolj kompliciramo. [sm=smiley4.gif]

Upam, da ste/boste tudi ostale imele dobre rezultate pri nuhalni.

Papa [sm=smiley31.gif]

saramiska -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 22:19:03)

Koliko tablet pa je v škatli? Prometrium v Italiji je samo 5,40 eur, not je 15 tablet.

danyy -> RE: Julijke 2013 (20.12.2012 7:10:17)

POzdravček punce. Kako ste kaj? Jaz sem ravno danes dopolnila 12.teden, slabo mi je spet full, apetit se mi je umiril oz. zdaj pojem full malo, ker mi samo jabolka dišijo, zredila sem se že 2 kilci (ampak se nikjer ne poznata [sm=zmeden.gif]) in trebušček se že vidi (jaz sem očitno tako "narejena", da se mi hitro pozna [sm=smiley1.gif], ker se mi je prvič tudi. Mi je ravno včeraj sestra rekla, kak velik trebuh že imam, je pa res da imam oblačila kar oprijeta). DRugače sem kar vredu, me je doletela "prava nadloga", namreč me v predelu trtice oz.bolj desno od trtice že nekaj dni grozno boli, komaj vstanem, hodim,...ampak po mojem bo že minilo. Je pa kar nadležno, ker ta teden s sinkom ustvarjama na polno, od voščilnic, piškotov, okraskov,....sma že praznično razpoložena. [sm=smiley1.gif].
Jutri imam nuhalno (tako kot še kar nekaj punc), komaj že čakam, čeprav ne vem kako bom zlezla na mizo in z nje.[sm=smiley1.gif]. Malo me je tudi strah, tako kot pred vsakim pregledom.
Pa božiček mi bo prinesel Angelsound [sm=bravo.gif],najprej je bil mož proti, zdaj pa bi skoraj imela kar dva doma.

Vsem, ki ste imele preglede, pa že NS [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], vsem, ki pa še imete težave z izcedki in slabostmi in ostalimi tegobami, pa želim naj vam čimprej minejo.

zoya30 -> RE: Julijke 2013 (20.12.2012 10:25:47)

ojla sonosečke!

Vidim, da ste kar aktivne tukaj gor- končno se malo dogaja[sm=smiley36.gif].

mi smo dali prvi pregled skozi. Dete je videti u redu in je veliko že 3cm. G.skrbijo moje slabosti zato mi je dal tablete B-complex in morem reči da kar pomagajo, bruham samo še zjutraj in občasno zvečer. večkrat na dan morem po malo jest in veliko pit. sladkor imam na meji- 5.0, pa me kar malo skrbi, da ne bom fasala kake sladkorne, še tega se manjka.
Nuhalno imam pa 8.1. in komaj čakam. zredila se nisem še nič- no ja v bistvu sem 6kg shujšala od samega bruhanja, a bom kile kmalu dobila nazaj se mi zdi[sm=smiley1.gif]
Glede folne jaz jemljem tifol, ker sem po oleovitu obupno bruhala[sm=smiley11.gif].

oh te dni se moram lotit stanovanje pospravt, ker imam kot da bi bomba padla, me je groza[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

lep četrtek vam želim....

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (20.12.2012 10:32:14)

saramiska v Avstriji maš 3o tablet not pa ena škatlica je 11,10 €

ursika_ursi -> RE: Julijke 2013 (20.12.2012 12:57:22)

Pozdravljene.

Če katera potrebuje Utrogestan 100mg, imam jaz doma 2 polni škatlici, v 3. pa sem porabila samo 8 tabletk. Torej je 82 tabletk. Prodam za 20eur, ker jih ne rabim. Rok trajanja je 28.3.2014.
Predpisane sem doila poleti, ko mi je grozil ss, vendar je kljub tem tabletkam do tega prišlo.
Če katero zanima, mi lahko piše v ZS.
Sem pa junijka in vas je zelo lepo brat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

beti5 -> RE: Julijke 2013 (20.12.2012 16:49:36)

Hvala za vse odgovore glede NS itd...jutri dop me čaka pregled in že komaj čakam! Že pišem kaj vse moram vprašat[sm=smiley1.gif]!Upam, da bo vse ok! Se oglasim jutri in lep večer[sm=smiley1.gif]

pikapoka35 -> RE: Julijke 2013 (20.12.2012 17:40:18)

Živjo [sm=nosecka.gif] srečke ! Ste se pa spet kar dobro razpisale.... Sem rabila nekaj časa da sem vse prebrala [sm=smiley36.gif]

Lana86 res mi je žal za tvojo zgodbo... Čimprej potolaži sebe in dušo...naslednjič pa bo tudi za vaju posialj sonček boš videla. Upam, da se nam kmalu oglasiš z veselo novičko.

Vsem ostalim SUPER [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za krasne novičke, super preglede in vse ostalo.

Pomežik včeraj sem bila pri internistki v Lj. Tudi meni je dala Aspirin 100 protect ... in tut meni je blo tako malo hmmmm. Pa sem rekla da vprašam tebe kako je s tem in evo vidim da si očitno tudi ti v dilemi. Drugač pa je moj pritisk OK, sem na dveh Methyldopah, je rekla internistka da se mi pač pritisk stresno dvigne pri zdravnikih - to sem tut sama že ugotovila. [sm=smiley1.gif] Poslala me je spet na pregled krvi tudi na ščitnični hormon, pa pregled urina....me že špikajo vsak teden [sm=zmeden.gif] Groza... Zdej upam ,da mam za en čas dost. Pretipala, pregledala, izprašala me je seveda podolgem in počez, nardila EKG.... in je zaenkrat vse OK. Dala mi je edin mal blažje zdravilo za mojo astmo, da probava če bo to tudi OK, pa ta Aspirin. In kontrolo imam čez 4 tedne. No upajmo da bo vse OK.

Tudi meni je letos takooooo hudo zaradi smučanja - mi tist teden na svežem zraku na zasneženih smučiščih res veliko pomeni, vendar je žal letos malček na prvem mestu in se bomo temu mogli odpovedati. Bomo pa kak € prišparali... [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Beti5 mislim da ti glede na starost pripada nuhalna zastonj. Jaz imam 35 let in sem od svojega G dobila napotnico za nuhalno na kliniki za nuhalno v Lj. porodnišnici. Danes sem bila tam. Nuhalno mi je delala dr. Tanja Premru Sršen. bilo je super - vse nama je razložila kje je kaj, noseča sem 13t4d, mali je bil živahen sto na uro - je brcal, mahal (ravno tako je bilo včeraj ko sem imela pregled pri svojem G [sm=smiley1.gif]). Rekla je da je videt vse odlično. Ampak rezultate nuhalne in krvne preiskave (očitno sem dala kri še za dvojni ali trojni hormonski test - ne vem kajti sama nisem nič zahtevala - to je bilo kar samoumevno da dam še kri) pa dobim v parih dneh po pošti [sm=smiley13.gif] in to mi ni blo glih OK ker zdej bom pa še čez praznike razmišljala ali bo vse OK ali ne... ampak gremo pozitivno naprej. Glede na to da je vse pohvalila upam da bo vse tako kot mora bit.
Naslednji pregled pri svojem G imam 16.1.

Kako ste kaj ve? Kako slabosti? Meni je občasno slabo še kdaj popoldan in sem če veliko hodim kar precej utrujena in začne me boleti v križu. Zdaj sva z mojim dva dni po pregledih kar precej še bluzila po BTCju, nakupovala za božička in sem pol čist fuč ko prideva domov. Mi je pa Božiček danes kupil majčko pridem julija [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Bodite pridne in se beremo in ne pozabite...božajte svoje buškote [sm=smiley1.gif]

Lana86 -> RE: Julijke 2013 (20.12.2012 17:46:39)

Hvala vsem za lepe želje. Danes se je gestcijska vrečka izločila s pomočjo cytotec-a. Grozno boleče je bilo, ampak je k sreči trajalo samo dobre tri ure... Drug teden imam pregled z ultrazvokom, potem pa počakam na prvo menstruacijo in v akcijo. Komaj čaka, da spet zagledam plus na testu. Tako hitro se ti ideja o otročku vsidra v srce, potem se pa v sekundi lahko vse razblini. Pazite na svoje trebuščke in čim lepše nosečnosti vam želim. Sporočim, ko bo ratalo, čeprav bom takrat pasala v drugo skupino :).

Lp

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (20.12.2012 18:46:51)

Ojla!
Sam da sevam na hitro javim. Včeraj šla na Fernetiče po Utrogestan/prometrium. Dobila kolikor sem ga hotela - imela recept za 2x3 škatle, dobila 8 škatel (en recept pa mi je vrnila neuporabljen). Stane 5,40€. Več kot še enkirat cenejš kot pri nas Utrogestan. Mialim da se ga splača it kupit. Če pa katera potrebuje, recept ga rade volje pošljem da ga unovči.
Ja, smučanje... tudi midva ga bova lestos spustila. malo ga bom pogrešala, pa ne preveč, ker vem da bova dobila novo veselje, ki bo kmalu smučalo z nama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Beti5 Nuhalna po 35.letu je zastonj. Ostale pa moramo plačat. Kako pa je glede testa pa ne vem. Mislim da moraš rečt, da ti ga nardijo. Sami ga po mojem ne delajo. Ne vem kako je...

Lana86, drži se!! Ni pa fajn tale tabletka. Boli ko hudič. jaz nisem zdržala, pa imam visok prag bolečine. Bila sem na istem, sam kaj ko se mi sluznica ni izločila in sem mogla it potem še na abrazijo. Jaz sem 21 dni po presledkih ful krvavela (v pol ure 5 vložkov prepojenih, nato koaguli, potem pa kot bi odrezal do naslednjega dne). Še posebej, če sem se kaj naprezala je blo obup. Nočem te strašit, sam če boš preveč krvavela pojdi kar prej nazaj.
Držim pesti, da nam čim sporočiš veselo novičko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

pikapoka35 držim pesti, da bo krvni test pokazal vse najboljše! Saj če je bla nuhalna uredu, mislim da ni straha da bo kaj narobe.

Pa pa

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (21.12.2012 9:28:22)

kako še enkrat cenejši Utrogestan mislm... a u Sloveniji ni 30 tablet not? 5,40 za 15 tablet pride 10,80 za 30 tablet pač in to je 30 centov ceneje kot v Avstriji. Za Slovenijo pa res da ne vem kolk velike škatlce prodajajo, misnla sm da te po 30 tablet za cca. 11 €

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (21.12.2012 10:00:06)

Powerpuff, v Prometriumu (Italija) je noter 15 tabletk, ampak je 200 mg. V Utrogestanu pa je 30 tbl po 100 mg. Se pravi da porabiš enako število enega in drugega. Vsaj jaz imam dozo 3x200 mg. Vem pa da obstaja tudi 100mg Prometrium, ne vem pa po koliko je pakiran in koliko stane. Verjetno je vse tam tam. V SLO pa ni registriran ne eden ne drug in si potem lekarne lahko same postavijo cene. Pa ponavadi še računa ne dobiš, da bi uveljavlal na ZZZSju. Jaz tistih 40€ ne bom, če bi pa dala 100€ za to, pa bi sigurno.Kolegica je šred enim mesecem kupila pri nas in ni dobila računa, zdej pa lekarnarca zbira neke podpise pa ne vem kaj še vse. Mislim da ne bo nič. Dala je pa nekaj več kot 90€. Ne vem kako je po ostalih lekarnah. Pri nas na dolenjskem imamo sam eno lekarno, ki šverca s tem.
Huh, sem že profi na tem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lepo bodite

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (21.12.2012 11:42:05)

ahaaaa super hvala za bolj obsežno razlago[sm=smiley1.gif]

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (21.12.2012 13:05:43)

Lana86, res ti želim, da čim prej spet zagledaš plusek. Na podlagi pisanja bi rekla, da si zelo pozitivna punca, tako da mora in bo spet takoj ratalo. Boš videla [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Vsem ostalim pa - čim prej prebrodite nosečniške tegobe, jst res srčno upam, da se jih kmalu rešim [sm=smiley36.gif]

Lep dan vsem.[sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>