RE: Julijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 9:35:59)

Oj [sm=nosecka.gif] kako ste v tem mrazu.. no mi si privoščimo "lepotni" spanec in šele sedaj pijem [sm=kava.gif] in vas prebiram.. ja mi vsi pravijo zdaj se naspi pol ne bo spanja [sm=smiley36.gif] oh naš bo pa spal [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]
Uglavnem mene ste tok nakurle z AS ampak bolš da ga nimam,ker sem preveč panična in bom takoj kakšno paniko nardila,bi pa z veseljem probala [sm=smiley1.gif]
Ampak jutri imam UZ in bom spet videla mojega sončka in [sm=smiley27.gif] komaj čakam jeeeeeee [sm=smiley1.gif], kar se znakov tiče razen vsaketoliko slabosti in pa laaaakote ne čutim nič drugega,malo me mogoče bradavice bolijo sem pa zelo zelo napihjena ... jutri dopolnimio 9 teden [sm=smiley1.gif] [sm=bravo.gif]
Kar se pa tiče dvojnega hormonskega testa pa jaz nevem zakaj ga ne bi šla delat sej ti nič ne škodi [sm=zmeden.gif] daš kri in to je to [sm=zmeden.gif] no to bom jaz imela 3.1.2013 ko imam nuhalno jooooj komaj čakam da orng vidim našega čmrlja jooj sonček moj [sm=duda.gif]
To je to...bo pa treba počasi se spravit kakšne piškote spečt a ne...
Lepo se imejte pa jutri javim kaj mi je rekel ginekolog [sm=smiley1.gif]

saramiska -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 10:08:57)

danyy - moj je isti! [sm=smiley36.gif] Ko sem mu rekla, da greva po aparat, je čisto pobledel in ostal bled do trenutka, ko sem našla utrip! Moški! [sm=smiley36.gif]

majdy - držim pesti, da bo vse v redu! V zgodnji nosečnosti je manjša verjetnost, da se plod okuži s toksoplazmozo kot v 2. ali 3. tromesečju, tako da ostani optimistična! [sm=pikapoka2.gif]

NSanja, mami 26 - jaz ne vidim problema v samih neinvazivnih testih, skrbi me le, kaj naj naredim, če bo neinvazivni test pokazal povišano tveganje. Ker velika večina plodov s tem "povišanim tveganjem" je zdravih. [sm=zmeden.gif] Če pa se odločim, da na AC v nobenem primeru ne grem, je tudi neinvazivni test brezveze.

pomežik - na mojem aparatu tudi piše od 12. tedna dalje, ampak to je zgolj proizvajalčeva deklaracija. Zagotovo se takrat tudi lažje najde utrip. Na eni drugi temi na Ringaraji sem brala, da so punce našle utrip že v 8. ali 9. tednu. Jaz sem bila včeraj 10t4dni in sem ga našla, ne brez težav, ker se sliši samo na enem mestu, a ko sem ga našla, je bil signal zelo močan in jasen. Priporočam pa, da ne poslušate takrat, ko vam trebuh kruli, ker peristaltika zelo moti poslušanje! [sm=smiley36.gif]

mami 26 - fajn opravi na pregledu in sporoči, kako je šlo! [sm=bravo.gif]

zoya30 -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 11:35:45)

Ojla so[sm=nosecka.gif]!

se po dolgem času oglašam. Mi je bilo tako slabo[sm=smiley11.gif] da je groza, niti pisat na forum nisem imela volje. V 14ih dneh sem shujšala 5kg. Kar sem pojedla je šlo ven.
Danes sva z mojo hčerko šle k mojim in mi začuda ni slabo, niti bruhala nisem še. Upam, da mi ne bo spet vso nosečnost slabo...

Glede AS jaz ga v prvi nosečnosti nisem imela pa tudi zdaj ga ne bom, ne vem se mi zdi da ga enostavno ne rabim.
Vas moram še malo za nazaj prebrat...

baby1978 -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 12:39:08)

Pozdrav.
Jaz imam AS ze od prve nosecnosti in je zakon. srcka se cuje ze od samega zacetka-vsaj jaz sem ga. slabosti so se vedno prisotne in kilogrami kr ne gredo gor. V petek sem dala kri za trihormonski test v cetrtek pa imam nuhalno. komaj cakam in da mi koncno doloci tocen datum poroda. ker do zdaj je bilo kr nekaj.
ker se blizajo prazniki in cas bifteka me zanima, ce ima katera kaksne dobre recepte za nemesni biftek, se priporocam.

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 16:18:14)

Hejla,

sem končno prišla do računalnika. Obožujem sneg in mraz (res čim bolj mraz), tako da sem po službi kar nekaj časa še zunaj, potem se mi pa nekako ne da niti do računalnika prlezt :)

Zadnjič sem se malo preveč hvalila z dobrim počutjem :( Se me nekaj lotevajo čudne slabosti. Nekaj časa mi ne paše jesti čisto nič, drugi trenutek pa bi spraznila cel hladilnik. Do katerega tedna vam je bilo slabo? Upam, da tole čudno počutje čim prej mine. Prsi imam pa k sreči malo manj boleče. So se pa kar povečala, česar se lih ne branim :) Se celo nosečnost večajo? :)

Sem zasledila, da se pogovarjate o Angel soundu. Mene bi bilo zdaj kar malo strah poskušat poiskat srček, ker če ga ne bi našla, bi najbrž kar malo paniko zagnala. Mogoče se bom pozneje odločila za nakup, ko bom mimo "najhujšega".

Aja, zanima me še nekaj glede tednov nosečnosti. Ginekolog mi je rekel, da sem glede na velikost plodka v 7. tednu (M sem imela zelo različno, zadnje čase tudi na 40-50 dni). PDP mi je pa izračunal 11. 7. 2013, kar mi nekako ne gre skupaj s tedni. Hm, mi zna katera pomagat? Sem še čisto nova glede vsega.

Hvala vam za pomoč.

Lepo se imejte pa čuvajte svoje bušije ;)

danyy -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 17:03:26)

Oj, danes sem imela pregled in je vse ok, srček lepo bije, mi je šlo kar na jok, ko sem videla malo bibo.
Kepica, verjetno ti je PDP računal po zadnji menstruaciji. Tudi meni je tako izračunala, čeprav je po UZ drug datum, sicer pri meni gre samo za 2 dni razlike.
Jutri moram pa it še kri dat, ker sem starejša od 30 let mi morajo naredit tudi test za sladko,[sm=zmeden.gif],pa baje so še meje pri sladkorni full znižali.

Ninika89 -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 17:06:36)

Ne bom zdaj 100% trdila, da je prav kar govorim. Ampak jaz bi glede na PDP predvidevala, da si nekje 9t.
Je pa mozno, da se motim [sm=smiley1.gif]

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 17:47:56)

Danyy in Ninika, hvala za odgovor. Glede na zadnjo M je najprej rekel, da sem v 9. tednu. Ko pa je naredil UZ in videl velikost plodka, je spremenil trajanje nosečnosti v 7. tednov. Sem skušala PDP izračunati na internetu, vendar mi povsod vrže, da sem glede na zadnjo M v 9. tednu, posledično je tudi PDP tam nekje, kot mi ga je predvidel ginekolog.

Zgleda bo treba počakati na naslednji pregled [sm=smiley1.gif]

hapy -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 18:36:44)

Nsanja mene si pozabila napisati (1.[sm=nosecka.gif], 7.teden, PDP 27.7. :) )

Punce mene nekaj zanima. Jaz se ukvarjam z mojim zamašenim nosom že vsaj 3 tedne. Gre na boljše, gre na slabše, uporabla sem že vsaj 3dcl fiziološke... ma nobenega trajnega rezultata.
Imate kakšen predlog kaj storiti, ker v nosečnosti naj nebi jemal kakšnih zdravil.

LP
:)

East -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 19:21:59)

Zivjo, sem malo pobrskala o forumih, sicer jih nikoli nisem uporabljala :-) zasledila pa nosecke, ki pricakujete v Juliju 2013... Prav super mi je brat vasa dozivljanja... Jst sem v 8.tednu, zaenkrat se vse ok.ni slabosti, .. upajmo, da tako tudi ostane... Sicer ne zivim v Slo. se pa odpravljava na pocitnice konec meseca, tako da bo lepa decemberska novicka tale moja prva nosecnost... Me zanima koliko UZ imate zastonj v Slo?.. :-)
Lp

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 19:34:53)

Da se javim malo po dolgem času. Danes sem mela 2. pregled in je vse ok, dobila materinsko knjižico[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Plodek je velik 36,5 mm kar točno ustreza 11. tednu.

_Kepica_ ni nič hudega, če je manjši, vrjetno ti bodo pa po NS prestavili PDP na malo kasneje. Če si mela tako dolge cikluse si tud ovulacijo pač mela kasneje. Čist pogost in nič zaskrbljujoč podatek[sm=smiley1.gif]

danyy ja cuker meja je zdej za nosečnice 5.1 kar je kr groza in pade mislim da vsaka tretja zdej v koš med nosečnice s "sladkorno"

East naj bi ti pripadala 2 UZ... ampak to je tko, odvisno od G pač. Pri mojem mamo UZ vsakič, se pravi približno na 4 tedne... na koncu pa še bolj pogosto...

Martyna83 držim pesti da boš kej dobrega zrihtala!!!

Lep večer vsem!

danyy -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 19:46:23)

Powerpuff, a tako nizka je ta meja [sm=zmeden.gif].Pred slabim mescem, sem imela sladkorja 5 (sem imela test za ščitnico).In pa čestitke za dobro opravljen pregled .
East, odvisno od ginekologa. Moja naredi 3 UZ, če nosečnost poteka ok, drugače pa še kakšnega zraven

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 20:44:39)

ja danyy groza... men zaenkrat niso gledal k jih še nimam 30[sm=smiley1.gif] mi še 2 leti manjkata... je pa pol odvisno od G a upošteva te nove "trende". Zgovarjala sem se s svojo zdravnico. Jst sm mela maja zdravniškega za šiht in cukra 5.4. Poleti sem šla isto na pregled za ščitnico pa so men grede še cuker pogledal in sem ga mela na tešče 5.7... eh ah... mam samo srečo, da mi ne gredo kej zdej gledat. Dejansko je to res trapasto kak maš cuker na tešč. Vem kar neki stvari o cukru, mamo družinsko to... uglavnem važno je da 1,5 ure po jedi ti nimaš čez 6.6 to je bistven podatek... ne pa da maš cuker na tešč 5.1 to je kr neki...

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 20:46:42)

no še to... sej te pošljejo naprej pol pa ti zmerjo tud po jedi in če ne gre nad 6.6 te pač samo vodijo še na diabetiki al kako se reče pa predlagajo ti bolj zdravo prehranjevanje al pa mogoče kako dieto in telovadbo... te pa tam vodijo in morš še tja hodit na preglede...

East -> RE: Julijke 2013 (10.12.2012 20:51:31)

ok, Hvala... Meni je rekla midwife, da mi pripadata v celi nosecnosti samo dva UZ... to mi je bilo malo cudno, tko da bo treba pa privat it tud kaj pogledat...
Sicer pa vsaj nuhalna je zastonj :-)
aja moj rok je 27.7.2013 :-)

pikapoka35 -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 9:50:39)

Ja meni tut moj G naredi UZ čist na vsakem pregledu. Tako da je očitno res odvisno od G.
Kar se tiče cukra pa tut jaz nisem vedla, da so mejo tako znižali... No jaz sem zadnjič mela 4,5 tako da še ni nobene panike. Meni je rekel da mam cuker super.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] danny in Powerpuff da sta vidle svoji pikici !! Super za super novičke...

hapy tut jaz mam že tri tedne težave z nosom... Na momente je čist zabasan, pa spet OK. pa spet... Ampak sem se preprosto nehala sekirat ker karkol nardim nič ne pomaga...Se spiham in je potem mal bolš...pa kako fiziološko... Sam res pa najbrž ni tako zelo hudo kot pri tebi.... Jaz samo upam da to kmalu mine... Sem pa drugače alergik in sem zaradi [sm=duda.gif] brez vseh tablet sedaj in sem mislila da je morda to tut zaradi tega...ampak očitno je zabasan nos le kot nosečniška tegoba... Ne vem... Ampak zaenkrat se kar da prenašat... je pa kak dan super kak dan grozno...

Lepo se imejte in božajte svoje bušije [sm=smiley1.gif]

Anonimen -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 12:16:06)

Pozdrvček nosečke! Že dolgo me ni bilo tukaj, pa imam spet, že tretjič razlog, da se vam pridružim! Stara sem 37 let in pričakujem tretjega otročička. Pdp je 22.7., doma imam že dva sinkota enega starega 14 let, drugega 3. Ko bom rodila bom že 38, vem, da me čaka malo več pregledov in prav je tako. Sem polna energije in zelo vesela. Želim vam lep dan in uživajte:)

mala. -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 14:12:08)

Živjo!
z veseljem se vam pridružuje še ena dvojna srečka nosečka [sm=smiley1.gif]
Rok imam v začetku julija, sem v 10t.
Nimam nobenih težav :) slabo mi je bilo samo tri dni v 7 tednu, pa še to samo popoldan malo. Joške so me sicer kr fejst bolele, zdaj pa sploh ne več. Imam samo malo bolj polne.
Edino nenormalen apetit imam! [sm=smiley14.gif] samo bašem in bašem vse kar mi pride..sicer se trudim, da pojem več sadja in zelejave, ampak nisem nič drastično spremenila, tko da jem vse (tut McDonaldsa si privoščim).
Tako da je temu primeren tudi moj trebušček - zgleda tak kot da bi bila že v 5 mesecu [sm=smiley36.gif]
Si bom mogla vzet čas in malo za nazaj prebrat, da vem kaj se vam kej dogaja..
Seveda pa [sm=smiley20.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley20.gif] za vse julijke!

pikapoka35 -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 14:27:20)

Dobrodošli obe novi srečki [sm=nosecka.gif] !! [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Čestitke sploh zate Anonimna za 3 [sm=duda.gif]. Kar se pa let tiče... ni panike vse bo OK.... Tut jaz nisem več rosno mlada pa se super počutim...

Bo treba počas seznamček popravit [sm=smiley1.gif]

strelka87 -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 17:22:51)

vse nove srečke [sm=nosecka.gif], lahko se nam pridružite tudi v skiriti fb skupini.
lp

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 17:44:06)

Hoj, je dolgo trajalo,da sem se javila [sm=jezicek.gif] najprej čestitke novim [sm=nosecka.gif]

No danes na UZ je bilo pa tako lepo sem spet videla najino pikico in [sm=smiley27.gif] se lepše vidi prav srečna sem ,veliki smo malo manj kot 23 milimetrov kar je za 9 tednov Ok pravi G.. Jah pol pa itak shooping pa bla bla babe...pa šele zdaj do računalnika prišla [sm=jezicek.gif]

Aja sm paspet imela en čuden izcedek a je možno to od UZ? [sm=zmeden.gif]

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 17:47:47)

Čestitke vsem novim srečkam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]!
Mene zanima kakšne modrčke uporabljate, jaz sem začela 8.teden, pa mi jih bo razneslo! Boleče niti niso več, sam občutljive. Prav mi pa ni noben modrc več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Sedaj pa ne vem, ali si naj kupim s kostjo, podloženega, športnega... ko je pa tolikšna izbira...
kako ste pa drugače? Slabosti in ostale tegobe? Pri meni je slabost še prisotna, edin 2 dni mi zdej niti ni blo in sem se že ustrašila, da je kaj narobe. Sem pa danes dobila porcijo z  nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image].
Pa še mene lahko dodate na seznamček:21.7.2013; pupa82, 30 let, 3 nosečnost; 0 otrok; naslednji pregled 17.12.2012

Uživajte in pridno božajte svoje bušije! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 17:52:56)

Ojla, mami26!
Čestitke za še en uspešen UZ. Izcedek je pa lahko od UZja, vsaj men vedno pravjo, da je lahko. Če se pa jutri še nadaljuje, pa le nazaj. Je pa velika tvoja pikica. Zdej bi se po mojem že videlo preko trebuščka. Al ne? Živčke stran, pa bo bolje. Vem pa, da psiha naredi svoje in je ne moreš odmislt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Kakšen sprehod, pa bo takoj bolš...
Uživaj!!!
Pa pa

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 18:03:32)

pupa82 sej se sloh ne živceram več,ker teli izcedki pri meni so kr groza no ampak probam bit skolirana,ker se nič ne spremeni če se živciram samo škodim moji pikici... pomirjena sem,ker mi je ginekolog rekel da je vse ok....zdaj pa čakat nuhalno (drugo leto) [sm=jezicek.gif]

kar se pa nederčkov tiče sem si jih pa ja z tudi danes kupila..jaz sem si vzela v H&M taki super se mi zdijo niso full podloženi pa z kostjo so.jutri pa dobim športne oz aha nederček bo namenjen pa za spanje [sm=smiley36.gif]

_Kepica_ -> Julijke 2013 (11.12.2012 19:13:47)

Živjo.

Dobrodošle nove nosečke. Zdaj nas je pa že kar nekaj [sm=bravo.gif]

Mene slabosti dajejo zvečer in ponoči [sm=smiley13.gif] Prav težko zaspim, ampak ko zaspim, se k sreči ne zbujam, ampak spim do jutra (imam edino en vmesni postanek za lulat[sm=smiley1.gif]). Sem pa imela danes en tako čuden okus v ustih. Ves čas sem mogla nekej žvečit, pa je bilo ok. Ima še katera te težave?

Sva z mojim ravno kar slikala bušija. Se mi že čisto malo pozna - v spodnjem delu sem bolj napihnjena kot po navadi. Prav super občutek [sm=smiley1.gif]

Ste se že kaj naročale na nuhalno? Meni je ginekolog rekel, da se bom naročila po naslednjem pregledu, ki ga imam v začetku naslednjega leta. Me malo skrbi, da ne bo takrat že prepozno? Mi je pa svetoval dr. Strahovo. Sem prebrala kar nekaj dobrih komentarjev o njej.

Prav fino vas je brat, ker vsak dan zvem kaj novega in koristnega. Super ste [sm=bravo.gif]

Lahko še mene dodate na seznamček? Moji podatki: 11. 7. 2013, _Kepica_, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], 4. 1. 2013. Hvala.

Uživajte v teh čarobnih snežnih dneh[sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>