RE: Julijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

mala. -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 19:34:52)

_Kepica_ ti imaš rok nekaj dni za mano. Jaz imam nuhalno 27.12. Tudi jaz sem se naročila pri Strahovi, ker naj bi bila zelo dobra, ampak me je naročila šele 4.1. ker prej ni imela termina..pa mi je moja G rekla, da bo takrat že kar malo pozno in je boljše kakšen dan prej..no zato sem se naročila k drugi in imam termin pred novim letom - kar mi tudi paše, da bova lahko stopila v novo leto vesela in brezskrba :))
meni se tudi zdi da se mi že malo pozna trebušček :) sicer je res da imam od hrane kr orng napihnjenega, ampak ga niti ne morem več čisto noter potegnit ;)

NSanja -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 21:38:57)

Cestitke vsem novim so[sm=nosecka.gif]!
Moje slabosti so se malce umirile. Ali pa sem se navadila nanje! Odštevam dneve do nuhalne, to pa se vleče [sm=smiley36.gif]
Zanima me ce katera mogoče ve kako se pridružiti skriti fb skupini?

Lepo nočko vsem nosečkam [sm=smiley1.gif]

pikapoka35 -> RE: Julijke 2013 (11.12.2012 21:54:44)

Piši Strelki87 na ZS in ji sporoči ime da te najde na FB in povabi v skupino. Je luštno [sm=jezicek.gif]

NSanja -> RE: Julijke 2013 (12.12.2012 7:25:51)

Dobro jutro,

pikapoka35 hvala za informacije.

Zanima me, če se bo katera od vas udeležila predavanja "Šola za zgodnjo nosečnost"? Meni je predlagala moja G. traja kakšno urco zveš pa vse o prehrani in poteku nosečnosti od začetka naprej. Sej nekako jem 5 zdravih obrokov in kuham kurjo juhco itd... Ampak še vedno ne vem kaj točno bo fajn jest v določeni fazi razvoja malega bitjeca.

Lep dan vsem [sm=nosecka.gif]

saramiska -> RE: Julijke 2013 (12.12.2012 10:30:56)

Jutro! [sm=smiley1.gif] No, saj je že dan, jaz pa sem šele vstala[sm=smiley36.gif] Danes sem dopolnila 11 tednov - še en teden, pa sem ven iz najhujšega[sm=smiley17.gif]

Kepica - če je tvoj plod po UZ 2 tedna manjši, ker si imela kasneje ovulacijo, ta PDP tako ali tako ne bo obveljal in ti ga bodo na nuhalni popravili. Nuhalno pa je najboljše delati tam v 12. ali 13. tednu, tako da mislim, da bi po novem letu šlo. Daj še ti izračunaj pa pazi, kdaj ti bodo dali datum!

Anonimna - jaz ti prav zavidam, ko praviš, da si polna energije! Jaz že pred nosečnostjo nisem bila ne vem kako energetična, nosečnost me je pa čisto pohodila, spim 12 ur na dan, nič ne naredim in stalno sem utrujena! [sm=smiley29.gif] Noro! [sm=smiley36.gif]

A se vam res že kaj pozna?? Midva skoz gledava a se - a se ne, sam se ne morem odločit, včasih se mi zdi, da prej nisem imela tako izbočenega spodnjega dela trebuha (nisem ravno suhica), potem zjutraj, ko me napihnjenost malo mine, se mi pa zdi, da je vse isto, kot prej. Hlače me sicer malo tiščijo in jih v avtu odpnem[sm=smiley9.gif], drugače jih pa lahko zapnem.

Upam, da nam v Ljubljani posije kaj sonca, vsem pa želim sproščen dan!

Kass -> RE: Julijke 2013 (12.12.2012 10:32:50)

Pozdravljene julijke [sm=smiley1.gif]
No pa de se vam pridruzim se jst..no rok imam 6.7.
22.12 pa NS tako da upam tudi jst na dobre rezultate da bo pricakovanje Bozica se lepse [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

happyme -> RE: Julijke 2013 (12.12.2012 14:33:38)

Pozdravljene!

Najprej moram priznati, da vas cel mesec nisem brala, ker ko ste imele težave z izcedki me je prijela zopet panika kaj če se spet pojavi pri meni, tako da vas raje nisem brala in se nisem tolk sekirala. Danes pa sem imela pregled pikica mala zrasla in je velika cele 4cm [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Zopet so mi pomaknili rok tokrat za dva dni nazaj ampak mi je rekal G da najbolj točen bo tisti ki ga bo pokazala NS, ki pa jo imam 27.12. [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Še en dan in bom napolnila celih 11 tednov. [sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif] Slabosti še pa kar trajajo....

danyy -> RE: Julijke 2013 (12.12.2012 15:46:35)

Pozdravček!
Meni so se slabosti vrnile, najhuje je zvečer, ampak se tolažim, da še kak teden ali dva pa bojo izzvenele. Me pa zdaj malo večkrat zbada spodaj, tako vsaj vem, da pikica raste.[sm=smiley36.gif]. Čez dan, če mi ni slabo imam tudi jaz sedaj kar veliko energije, mi kar prav pride, ker moj sinko je vedno bolj aktiven.
Modrce imam jaz s kostjo in rahlo podložene, jih imam pa še kar nekaj na zalogi večjih št.
Meni se trebušček že vidi, ga ne morem več skrit, prav lepo ga je videti , se mi je tudi prvič hitro videl,ampak tako zgodaj pa ne.
Kepica, nuhalno imam jaz drug teden že, 21.12, bom pa v začetku 13 tedna. Komaj že čakam.
Nsanja, jaz se teh predavanj ne bom udeležila, tudi prvič nisem bila, sem pa prebrala kup knjig na to temo.
Happyme,super, da je vse vredu.
Kass dobrodošla.

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (12.12.2012 20:09:26)

Dobrodošle nove nosečke. Kako lepo je brati lepe novičke [sm=bravo.gif]

Punce, hvala za tolažbo. Sem nekako izračunala, da naj bi bila v času naslednjega pregleda "približno" v 11. tednu. Tako da res res upam, da bo dovolj časa še za nuhalno. Če mi bo ginekolog takrat rekel, da bo pa že prepozno, mu bom pa kar za vrat skočila [sm=jezicek.gif] Je drugače čakalna doba za nuhalno dolga?

Tud jst se moram počasi odpravit v knjižnico. No, najprej morava z mojim doma še sporočiti lepo novičko, ker imamo skupno kartico od knjižnice. Bi takoj vedeli, zakaj si knjige sposojam :) Kdaj imate pa namen povedati doma? Midva sva mislila po nuhalni, ampak glede na to, da bo to šele po novem letu in da se mi že trebušček že pozna, bova povedala med prazniki [sm=smiley1.gif]

Božajte svoje bušije, jst sm res srečna, da sem srečka [sm=nosecka.gif]

Pa lahko noč[sm=smiley1.gif]

pomežik -> RE: Julijke 2013 (13.12.2012 8:04:58)

Dobro jutro!

Da se vam lih na hitro javim, ker je noro na šihtu te dni. Še dobro, da so me zapustile slabosti in se mi je vrnila skoraj vsa energija, ker tako, kot je bilo, bi v teh dneh že pregorela.

Midva sva povedala že vsem najinim, pa tut večina prijateljev že ve - je mali raznosil okrog. Pa v vrtcu je že razložil, pa... Sej je prav lušten, ko tako ponosno razlaga :)

V torek sem imela pregled, dete je veliko 3 cm in divje maha, pravi lepotec, itak ;) nuhalno imam pa 27.12., nas ima kar nekaj tisti dan sem opazila... to bo poročanja! :)
Mi je pa ginekologinja od novega leta dalje predpisala 1 aspirin 100 na dan, ker je imel mali v prvi nosečnoti zastoj rasti zaradi mojega visokega pritiska (ker se pol ožijo žile in ne dobi dovolj hranil). Mi je zagotovila, da to ne more škodit plodu, in da je po novejših raziskavah to stalna praksa, da dajejo nosečnicam z visokim pritiskom aspirin. Hmmm....

Spet mi je dala un piltek za bolniško, da grem k osebnemu, ampak do konca januarja moram najmanj še delat, in imam spet pregled prej in bo spet norela. Ampak ne morem pomagat, če pa šele z novim letom dobim eno na uvajanje. Sicer se pa v redu počutim in če zeloooo pazim pri prehrani (neslano in nemastno), imam pritisk kar v redu...

Šibam, bodite lepo!!

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (13.12.2012 10:35:12)

Ojla nosečke!
Povejte  mi, če je bla katera na začetku prehlajena (kiham, smrkam, vročine nimam, glava BOLI za crknt). Včeraj nisem vzela nič in sem se celo noč po postel vrtela. Zdej je bolje, sam mi pa še vedno v glavo tišči, pa kihnla sem tut že nevemkolkrat. Ne vem kolk je fajn za plodek, da kiham, je kar pritisk, ne? Kaj pravite? Vzet si pa ne upam nič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Upam, da čim prej mine...
Ja, kar se pa nuhalni tiče - pa saj imate skoraj vse 27. Joj, bo lepih novičk... Jaz pa čakam ponedeljek, da vidim mojo pikico. Me je pošteno strah, pa še tale prehlad... Drugače pa nisva povedala skoraj nikomur (razen njegovim, kjer živiva in me itak vidijo doma. Sem na B že od začetka.)

Uživajte in pridno božajte bušije.

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (13.12.2012 12:01:36)

uh pupa82 jst sm mela konec meseca novembra virozo, ki me je za ene dva dneva čist zdelala. Sem mela vročino 38, tko da sem si pol dovolila en lekadol vzet. Potem se je stanje izbolšalo, en teden sem bla na bolniški potem sem pa šla nazaj delat. Zdej pa spet smrkam pa kiham. Kaj češ, ni to nič hudga... veš kako se napenjaš šele pri bruhanju recimo pa ne morš pomagat, tko pač je...

Meni se slabosti tud počasi umirjajo, sicer ne smem met praznega želodca, včasih večerjam tud po 3x ampak po malo[sm=jezicek.gif] glavno da bruham ne več[sm=bravo.gif]

espérer -> RE: Julijke 2013 (13.12.2012 19:55:14)

Živjo!

Še jaz bi se vam rada pridružila..... danes sem imela prvi pregled pri svoji G. PDP imam 1.7. sem pa v 11 tednu nosečnosti. Grejem [sm=duda.gif][sm=duda.gif] in obe sta bili danes veliki 4,4 cm. Jutri imam že nuhalno in upam, da bo vse BP.

Kakšnih posebnih težav sicer nimam.... meni prav vse diši, parfumi, mila, hrana.... ni da ni!!!! Slabosti nimam, samo trebuh me malo izdaja...
Zanosila sem po ICSI, mela sem hiperco, tako da mi ga je itak še od takrat malo ostalo.... ah pa kaj čmo, samo da smo zdravi!!!![sm=bravo.gif]

Upam da se vidimo na FB.... pošljem takoj ZS strelki....
papa

PolonaF -> RE: Julijke 2013 (13.12.2012 20:31:47)

Pozdravljene.

Tudi jaz se bi vam rada pridružila. Noseča sem polnih 8 tednov....na prvem pregledu je srček lepo tik takal[sm=smiley1.gif].....PDP imam 22.7.

lep pozdrav

Mumu31 -> RE: Julijke 2013 (15.12.2012 7:32:03)

Še jaz se vam pridružim. Zadnje julijke (29.7.) bomo na NH čakale še malce dalj (imamo jo sredi januarja), trenutno sem v 8. tednu, imela že prvi gin.pregled.

Počutje v redu, razen abnormalnega apetita in kakšne male slabosti zjutraj ne bi sploh vedela da se kaj dogaja....

Uživajte

zoya30 -> RE: Julijke 2013 (17.12.2012 11:01:58)

Olja julijke, kje pa ste???

Dobrodošle nove[sm=nosecka.gif] in želim vam čudovitih še preostalih 8mesecev[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Jaz trenutno ležim že tretji dan, ker non stop bruham[sm=smiley11.gif], krasno se mam[sm=smiley36.gif]. Jutri imam prvi pregled in komaj čakam da vidim[sm=duda.gif]in upam da je vse uredu.Samo upam, da me ne bo poslal na kako infuzijo. zato se danes že celo jutro matram čimveč popit,pojest itak nič ne morem[sm=smiley13.gif]

Kako je kaj z vami nosečke, ste o.k.?

saramiska -> RE: Julijke 2013 (17.12.2012 12:29:55)

Hej, punce! [sm=smiley1.gif]

Mislila sem, da ste te dni ful napisale, pa kar nič ni! A ste vse pobegnile na FB? [sm=smiley36.gif] Jaz sem imela 4 dni kar zoprno virozo, danes je 5. dan in se končno počutim malo bolje. Me pa tudi mene čudi, kako [sm=duda.gif] prenese vse te napade kihanja[sm=smiley36.gif]

Imejte lep dan! [sm=rozica.gif]

_Kepica_ -> Julijke 2013 (17.12.2012 16:57:12)

Zdravo,

kako ste kaj punce? Pri meni vse tako kot do zdaj. Ob večerih še vedno čutim slabosti, upam da to čim prej mine, ker je kar nadležno.

Sem pa na bolniški, ker imamo v službi neke čudne viroze. Se mi zdi, da mi je zdaj, ko sem doma, bolj slabo kot prej [sm=zmeden.gif] Najbrž imam preveč časa za razmišlat [sm=smiley1.gif]

Jutri se naročim na nuhalno. Sem vseeno ginekologa vprašala, če bo po 2. pregledu dovolj časa, da se naročim, pa je rekel, da se lahko res že kar zdaj, da ne bo potem prepozno.

Ste že povedali doma? Midva še nisva. Je kar težko skrivat, ker sem doma na bolniški. [sm=smiley36.gif] Upam, da nama uspe skrivati do praznikov, takrat sva imela namen tud povedat [sm=smiley1.gif]

Kako kaj vaši trebuščki? Moj vsak dan raste [sm=bravo.gif]

Čim več sončka vam želim [sm=smiley36.gif]

Lana86 -> RE: Julijke 2013 (17.12.2012 18:22:35)

Drage srečke, jaz se žal poslavljam od Julijk... V sredo sem bila pri ginekologinji na pregledu, kjer je bila na UZ vidna samo prazna GV, velika dobre 3cm, utripa pa nobenega. Svet se mi je v sekundi podrl... Počakali sva do danes, da bi še enkrat opravili UZ, vendar sem v petek dobila rjav izcedek, ki se je čez vikend količinsko povečal. Jutri dobim še tabletke, ki bojo sprožile dokončno čiščenje maternice, potem pa moram počakat na eno menstruacijo. S fantom sva zelo prizadeta, ker je bil to vseeno najin prvi mali, vendar nama nič ne bo vzelo motivacije za naprej. Zanosit nama je uspelo v prvi rundi poskušanja in močno verjamem, da bova po naslednji nosečnost v roke dobila zdravega dojenčka.

Vsem želim zdravo in lepo nosečnost ter čim manj skrbi. Uživajte v svojih rastočih trebuščkih, jaz bom mogla še kak mesec počakat na to veselje...

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (18.12.2012 12:05:44)

Lana86 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  žal mi je zate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] Glede na to, da vama je uspelo zelo zelo hitro, boš že v naslednjem krogu poskušanja zanosila in takrat bo vse uredu!!

Jaz pa sem imela včeraj prvi pregled kjer sem dobila materinsko knjižico, najbolj vesela pa sva bila, ko sva videla najino pikico in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image], kako veselo telovadi. Joj kakšen občutek. 7.1. imam pa NS. Spet bo šlo malo živčkov dokler ne bom vedela ali je s pikico vse uredu.
Drugače pa slabosti še prisotne. Kako pa je pri vas?

Lepo bodite in čuvajte svoje male zaklade!

_Kepica_ -> RE: Julijke 2013 (18.12.2012 16:07:12)

Lana86, drži se [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Se pridružujem pozitivnim mislim pupe82. Glavo pokonci in verjamem, da vama bo v drugo tudi tako hitro uspelo[sm=smiley31.gif]

pupa82, super za pregled. Bravo za [sm=smiley27.gif][sm=bravo.gif] Jaz imam NS 18.1. Sem danes klicala in mi je glede na različno dolžino mestrualnih ciklov prav težko datum za NS določila, ker še zdaj točno ne vem, v katerem tednu sem. Se bomo še načakali do takrat. Upam, da bo šlo čim manj živčkov.

Vidim, da nas je kar malo tu gor. Ste vse pobegnile na fb?[sm=smiley36.gif]

Lepo se imejte, srečke[sm=nosecka.gif].

BG74 -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 9:56:54)

jaz sem včeraj iz drugega pregleda,z malim je use vredu,velik je 2,24cm smo v 8tednu pa 6 dni.meni je pa vzel bris na prvem pregledu,pa so mi odkrili bakterijo vnetje neko koki al neki tazga.zdaj se pa zdravim 7dni z kremo v nožnico[sm=smiley19.gif]sam da bo mali zdrav. 18.1 imam nuhalno jej[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

saramiska -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 11:15:21)

Zdravo, punce!

Lana86 - škoda!! [sm=smiley19.gif] Drži se in ostani pozitivna, to kar se je zdaj zgodilo ne pomeni, da ne bo z naslednjo nosečnostjo vse v redu! Veliko sreče ti želim! [sm=smiley31.gif]

pupa82 in BG74 - čestitke za uspešne preglede! [sm=bravo.gif]

Jaz sem danes dopolnila 12 tednov, v petek pa imam nuhalno. Vsak dan poslušam [sm=duda.gif] srček in upam, da bo vse, kot mora biti. Se mi pa še čisto nič ne pozna in še vedno imam 2 kg manj, kot pred nosečnostjo, apetita nimam nobenega, čeprav so se slabosti umirile. To se mi še ni zgodilo, da ne bi mogla jest! [sm=smiley36.gif]

Imejle lep sončen dan! [sm=smiley1.gif]

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 11:42:00)

saramiska jupiiiiiiii, sam da je vse ok. Men se malo že pozna, na vagi pa še nič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] tako da upam, da nekaj časa tako tudi ostane. Nisem pri tasuhih imam kar nekaj kg preveč in upam, da se najprej "ponucajo" te zaloge in da se bomo redili potem....Kar se pa hrane tiče mi je pa groza! Zadnjič sem ga poslala po krof. Čez dan mi niti ne paše, zvečer bi sam jela vse od a do ž. Od ladkega, slanega, ni da ni. Mislim, da se bom mogla malo zabremzat, da zvečer ne bom jela. Slabo pa še vedno. Elevita skoraj ne spravim dol, ponavadi pristane v lijaku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Danes bova imela pa izlet v Italijo, da kupim Utrogestan/Prometrium, ki mi ga je ginekologinja napisala. še 6 škatel bom mogla ponucat, pol pa konc... Vlasih tako paniko nardim, ko mi te tablete ven plune, da mislim, da se mi je vse ulilo ven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Ve ga kaj uporabljate? Verjetno ga bolj uporabljamo tiste, ki smo bile na umetni. Je pa menda priporočljivo do 14.tedna.
Uživajte na sončku, pri nas se že nekja sramežljivo skriva! In seveda božajte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Powerpuff -> RE: Julijke 2013 (19.12.2012 11:43:02)

Lana86[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] naj ti kmalu spet se pokaže en velik +

Jst pa po opravljeni nuhalni ne pašem sploh med julijke ampak je PDP konec junija. Plodek je za en teden večji. Ostala pa bom kar pri vas, saj itak ne vemo točno kdaj bomo dejansko pol res rodile... Plodek veselo maha, NS je odlična... zaenkrat je vse oh in sploh super. Sedaj pa počasi tud jst res vrjamem, da sem nosečka[sm=smiley36.gif] Slabe izkušnje od prej pač[sm=smiley1.gif]

Baje nosim tole dete bolj v hrbtu... je mogla pri NS kar mal bolj pritisnit, da smo sploh prišli do plodeka... se mi pa trebušček zelo napihne proti večeru

Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>