RE: Julijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

baby2012 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 16:58:05)

baby1978 očitno se je sestra res zmotila, glede na to, da imaš ti ob skoraj isti situaciji že 13.12.nuhalno. Waaa kako sem jezna, namesto da bi sproščeno uživala, mi bodo šli zdaj po glavi samo še ti datumi. Upam, da uredim, drugače grem pa drugam.

ursika_ursi -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 17:00:36)

IZVIRNO SPOROČILO: baby1978

Baby2012- jaz imam isti zm 19.09 in plodek zaostaja za 5dni. nuhalno+tri hormonski test imam 13.12.2012.
Glede trihormonskega testa, je skoraj 93%tocen, in ni nevarno za plod, medtem ko amniociteza, lahko usodna za otroka. Moj ginekolog- priznan dr. Miglar- mi jo strogo odsvetuje.
mami26- tudi jaz mam skoz neke komisije pa cudne zadeve z bolnisko. jutri ravno zjutraj ga sibam...upam, da resim karseda ugodno.
Glede izcedkov...sem jih jaz tudi mela v prvi nosecnosti in je bilo vse ok;)

Pri AC se možnost za ss poveča za 1%, nič več. Jaz vem, da če bi bila v starostni skupini, kjer mi AC pripada brezplačno, sploh ne bi šla na NS, ampak direkt na AC. Še boljša pa je BHR.

Martyna83 -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 18:56:45)

hej hej,..nic kaj lepih novic nimam,...sem bila na pregledu,..gestacijska vrecka je ful zrasla a plodek pa ne, bitje se je sicer neki slisalo ampak pravi da ni o.k. to za 9 teden oz. da on ne vidi nic ali da ne vidi prav,.ma da nekaj slisi,---in me je zato poslal da moram it ju3 zjutraj v bolnisnico če bodo oni na njihovim aparatih kaj videli :( prav sem razocarana razen teh dveh stavkov mi sploh ni nic povedal in na slikico je napisal mised ab. :( no comment kaksen ginekolog da nic ne pove,...razocarana, zalostna jocem ze 2 uri,...mislim pa vseeno nekaj se vidi in nekaj se je slisalo lahko samo tedni niso pravilni,..

danyy -> RE: Julijke 2013 (3.12.2012 19:59:19)

Pozdravček punce.
Vse nove dobrodošle, nas je že kar veliko [sm=bravo.gif].
Martyna83 [sm=smiley31.gif].
Moje slabosti so se umirile, edino zvečer mi je malce čudno.Upam, da tako tudi ostane, zdaj sem vsaj malo bolj uporabna čez dan.
Drug teden pa končno 1.pregled, glede na to, da bom takrat že v 11.tednu, razmišljam, da bi se že kar zdaj naročila za NS. Vem, da bi bilo najbolje počakat na 1.pregled, a me skrbi, da ne bo nobenega termina fraj, ker bojo takrat že prazniki. [sm=zmeden.gif]
A bo katera šla na NS v MB ali na Ptuju? Prvič sem bila pri dr. Pelkič, pa je bila kar redkobesedna.

saramiska -> RE: Julijke 2013 (4.12.2012 13:14:04)

ursika_ursi - 1 % je ful veliko, sploh če si težko prišel do nosečnosti. Poleg tega je veliko večja verjetnost za splav, kot da se rodi otrok s kromosomsko okvaro. BHR ima pa še višjo verjetnost za SS (3%), poleg tega je manj zanesljiva, ker ni nujno, da pri preiskavi dobijo plodove celice in morajo potem delati še AC.

Martyna83 - držim pesti, da je vse v redu, javi, kako si opravila! [sm=smiley31.gif]

NSanja -> RE: Julijke 2013 (4.12.2012 13:29:02)

danyy če te skrbi zaradi datuma, da ga nebi dobila, ker bo novo leto kar pokliči...boš mirna...jaz imam jutri prvi uradni pregled in bom tudi prosila, če je možno, da mi nuhalno pred koncem leta naredijo...Se mi zdi, da bo še lepše silvestrovo... [sm=smiley1.gif]

saramiska se strinjam s tabo glede invazivnih testov. Sploh ta del, ko opisuješ kako težko je zanosit za nekatere. Midva sva v 7 mesecu poskušanja zagledala [sm=rozacrtici.gif]...imam pa prijateljico, ki je rabila 7 let pa je bilo z njima vse BP... potem sta pa le z umetno dobila prelepega fantka...Samo sedem let je res dolga.. Če posmislim bodo naši otroci čez sedem let že v šoli [sm=smiley36.gif]

Martyna83 Dobro opravi v bolnišnici...vse bo še vredu!

danyy -> RE: Julijke 2013 (4.12.2012 18:18:31)

Pozdravljene punce. Kako ste kaj?
Nsanja, sem danes kar poklicala za NS in še dobro da sem, sem namreč želela pregled zjutraj, da gre lahko mož zraven in sem imela srečo, da so mi ustregli. Mi je sicer bilo full butasto, da nekaj prehitevam dogodke ampak niso nič komplicirali.[sm=smiley1.gif].
Drugače počutje je kar ok, le ta apetit, se mi zdi da nikoli nisem prav sita.

Martyna83 -> RE: Julijke 2013 (4.12.2012 20:15:56)

ojla punce moje,..tudi danes nimam nic kaj lepih novick,..

Takole je bilo: danes je zdravnica lepo videla plod (moj ginekolog ga vceraj ni :// ) plod je velik skoraj 9 mm kar ustreza 6 tednom a ne 9 kot sem jaz noseca tednom vendar ona ni slisala srcka :( je pa videla da je mogoooooce se en plod manjse velikosti ki ustreza 6 tednom tako da me je narocila cez en teden spet na _UZ ma mi ni dala nekega upanja,..pravi da pri 9 tednih bi se moglo ze slisat,..pa se pri tamalem je rekla da bi se tudi ze moglo slisat,...nevem kar ne morem nehat jokat,.... aja rekla mi je da ce drugi teden nebi blo nic da mi bo dala tablete ki bodo sprozile splav? No upanje se obstaja

NSanja -> RE: Julijke 2013 (4.12.2012 20:32:41)

Martyna83 kar solzne oči imam... Zakaj se to dogaja..Vendar še vedno obsaja upanje in js vrjamem vanje..Želim ti, da ne bo potrebno... [sm=smiley31.gif]
Tudi sama imam jutri UZ in me skrbi in si želim, da je vse OK.

Me je pa danes zanesel ata Google...in sem našla tole, kar sledi na spodnji povezavi..
Malo za hec malo za res...bomo videle če drži..

http://www.mama.si/bo-puncka-ali-fantek

Pa lep večer [sm=nosecka.gif]

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (4.12.2012 20:55:59)

Martyna83 ni besed z katerimi bi te lahko potalažila,zjokaj se pojdi v objem svojega dragega... [sm=smiley31.gif] ampaak upanje ostaja zato ti želim da bo vse OK [sm=smiley31.gif][sm=pikapoka2.gif]

NSanja super link.. [sm=smiley1.gif]

kaatkaa -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 8:25:22)

Martyna 83[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

jaz sem bila tudi na UZ pa je vse vredu saamo da je bolj manjši ker sem po zadnji menstriaciji že 7/3 po ultgrazvoku pa 1 teden kasneje,... ne vem je raekel da bomo vidli naslednjič, imam pa 3.1-13pa na NS sem se naročila imam jo 9.1.13,... punce lepo božajte bušije se slišimo

Sonce32 -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 9:08:32)

Dobro jutroooo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Snegec mamo. Ste kaj vesele? Jaz sem ful. Sem že prav pogrešala to belino. Včeraj zvečer, ko je snežilo, sva šla z možem malo na sprehod in sva kar naenkrat ugotovila, da se prvič sprehajamo trije.  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image] Prov lepo je bilo.

pikapoka35, jaz bom folno pila vsak dan do dopolnjenega 3. meseca, potem pa po potrebi. Vitaminov zaenkrat ne pijem še nobenih. Na prvem pregledu sem dala kri in urin, tako da bom raje počakala do naslednjega pregleda, ko mi bo G prebrala izvide in po potrebi svetovala dodatno jemanje vitaminov. Se mi zdi, da s to sintetiko ni treba pretiravati.

NSanja, po tvoji tabeli sodeč bo fantek, kar tudi sama že od začetka čutim. Bomo videli, če bo res tako. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Martyna83, težko najdem prave besede. Tudi tebi želim, da bi se vse izteklo tako, kot je najbolje zate in za tvoj plodek. En velik objemček zate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Lepo se mejte

MalaMetulja -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 13:21:14)

Lep pozdrav drage sonosecnice [sm=smiley36.gif]

Pa se vam pridruzujem tudi jaz oz. midva z malim cmrljckom[sm=smiley36.gif] Malo sem vas prebirala pa sem se ze cist zgubila...no, pa saj vas bom ze vse ujela in si postimala vsa imena, hihi.
No, naj se predstaviva...pdp je 16.7., bila ze dvakrat na pregledu, najprej na prvem, kjer je z uz potrdil nosecnost, srcek lepo dela...potem pa se dva tedna nazaj zaradi mocnih krcev v trebuhu...na uz je bilo videti vse ok, gin. predpisal 14 dni pocivanja in magnezij. In je res boljse. No, drug teden imam pa ponovno pregled, laboratorij...
Je pa to moja tretja nosecnost, doma imam dve principesi, stari 7 in 11 let...aham, in tudi mami se je ze za toliko postarala...ko bom rodila, bom 37...
Drugace vse poteka ok, klasicne slabosti tu in tam...in groza...spreminjam se v Samatho Fox...modrcki so bili moj prvi nakup, hihi.

Punce lepo bodite in se beremo...

MM

danyy -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 13:40:07)

POzdravljene,

Martyna83, ostani pozitivna in misli na najboljše. Držim pesti zate.
Tudi pri nas je snegec, kakšno veselje je bilo danes, sma se sinkom že sankala.Pa za vikend je spet napovedano, bo še bolj luštno, ker bo ati doma.
MalaMetulja, dobrodošla.
Sem pogledala v tabelo in naj bi dobili punčko, za prvega otroka pa ne drži. Sicer pa imam zadnje dni občutek, da bo spet fant.
Glede folne, jaz jo imam namen jemat do dopolnjenega tretjega meseca, naprej pa verjetno več ne, ker mi je po njej slabo, no razen če bo ginekologinja svetovala drugače.
MalaMetulja, jaz sem tudi že zamenjala modrce, še dobro da jih imam od prvič celo zbirko različnih št. Me pa boli samo ena (.), druga pa popolnoma nič. Čemu je tako mi ni jasno [sm=zmeden.gif] o
Tudi nekatere hlače me že v pasu tiščijo oz.so neudobne.

MalaMetulja -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 14:16:33)

Joj sam res...napihnjena sem tolk, kot da sem v 4. mesecu...kaj sele bo, hihi. Folno jemljem ze nekaj casa, jemljem pa od Folic Acid, kjer je 400 mikrogramov. Moj vsakdanju jutranji zajtrk pa je Eutyrox, saj imam ze nekaj let tezave s scitnico, premalo delujoca. Sem bila na kontroli na Nukleaqrni, malo so mi spremenili dozo, drugace pa naj bi bilo vse ok, ce je scitnica zdravljena. Upam.
Lepo bodite...MM

pikapoka35 -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 14:34:06)

Živjo [sm=nosecka.gif] srečke !

Martyna83 ti pa le pozitivno naprej...vse bo še dobro. Držimo pesti zate !! [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Mala Metulja pozdravljena in dobrodošla med julijkami [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Sonce32 tudi jaz jemljem samo folno - Elevit ... nobenih drugih vitaminov - saj so v teh tabletah tudi drugi vitamini, to sem zadnjič mislila in očitno dobro vplivajo name, ker se počutim OK... Tudi midva sva imela včeraj snežno romantiko na sprehodu v troje [sm=smiley1.gif].

Kaatkaa super za pregled in da si videla svojo pikico [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Glede na to tabelo naj bi spet imeli fantka... tudi za prve dva tako kaže.... mi bi pa takoooo radi punčko [sm=smiley13.gif]. No bomo videli, pustimo se presenetiti... Tut imena za fantka nimamo sploh... Ampak kar bo bo samo da bo zdravo in da bo vse OK

Drugače so pa moje slabosti kar malo izvenele...počutim se precej bolje... mi je slabo sicer še na momente ampak ni več panike. Hvala bogu upam da tako tudi ostane.

Jaz pa v svoj modrc komaj še spravim svoje (.)(.) [sm=smiley1.gif] ampak zaenkrat še.... mam še ene dva mal večja tako da.... Se pa je že malce zožal izbor pri hlačah... komot oblečem le še ene tri pare....ostalih več ne morem.... Ja radosti nosečnosti kaj čmo [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Pomežik kje se skrivaš kako si kej? Vse ok? Te babe v službi ubogajo ? [sm=jezicek.gif] Kako pritisk ?

Lepo se imejte, uživajte v sprehodih po snegu [sm=smiley1.gif] in seveda božajte svoje bušije... [sm=pikapoka1.gif][sm=smiley31.gif]

pupa82 -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 16:53:44)

Pozdravljene!
Sprejmete še eno nosečko? Danes sva imela prvi uz na ginekološki (sva po 2.IVF postopku). Vse je tako kot mora bit. Noseča 7+3, pikica pa je velika že 11mm. Sem kar presenečena, ker je velika za ta teden. Hja, mi je pa slabo za znort! Nikamor skor ne morem it [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ampak, če bo vse uredu, bom preživela. Saj nič ne jambram... Joške so tut velike, napete, boleče... ostalih težav nimam...

Lepo se imejte!!!

NSanja -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 17:00:32)

Dobrodosle vse nove nosečke!
Jaz sem bila danes prvic pri moji G in je vse ok. Rekla je: Zaenkrat imamo vse kar rabimo. Velikost, srce, itd.
Mi je všeč, da je direktna!
danyy danes sem se naročala na nuhalno in mi je sestra sama od sebe dala datum 27.12.12 tako, da super pred silvestrom!

Vsem vse lepo in uzivajte [sm=smiley1.gif]

MalaMetulja -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 17:33:11)

O NSanja super, potem boste lahko za NL posteno praznvali [sm=bravo.gif] No, jaz imam danes teden spet pregled, predvidevam, da se bom takrat dogovorila za datum NS. Punce, a ve ste ze dobile materinske knjizice...ker jaz sem na prvem pregledu ze bila...pa sem bila od UZ itak tako paf, da sem pozabila vprasat...ali jo je potrebno it kupit...

lp, MM

pikapoka35 -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 18:10:58)

Jaz sem zadnjič materinsko knjižico po 2. pregledu dobila, mi jo je sestra dala. Ni je potrebno sama kupit. Čeprav pred leti, ko sem bila prve 2x noseča sem jo pa morala obakrat sama kupit. Očitno je to sedaj drugače HB

lyra* -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 18:17:55)

Pozdravljene. :)

Še jaz bi se vam pridružila. :) Prvi pregled smo dali skozi, vse super, srček lepo bije [sm=duda.gif] skače po bušiju..[sm=bravo.gif]
PDP imam 2.julija, naslednji pregled pa je NS in sicer 27.12..

Doma imam že 3 sončke, dvojčici sta bili stari 4 leta in pa enega nagajivčka, ki bo star 2 leti.. Nosečnost ni bla načrtovana, ampak
se je pač zgodilo, smo bili vseeno fuuul veseli! [sm=smiley36.gif]

danyy -> RE: Julijke 2013 (5.12.2012 19:33:53)

Iyra* dobrodošla, pri vas pa bo pestro s 4 otročki (sanje mojega moža[sm=jezicek.gif].)
NSanja, super za nuhalno bojo prazniki veseli, jaz jo imam 21.12, to je kar kmalu, drug teden pa pregled pri svoji G.
Glede materinske je odvisno, ene dobijo na 1. pregledu, druge pa na drugem. Moja G. jo da šele na drugem.
Trebuščke že kaj mažete? Jaz kar pozabim, prvič pa sem ga non stop mazala.[sm=smiley1.gif]

Sonce32 -> RE: Julijke 2013 (6.12.2012 8:53:36)

Jutreko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Spet kar nekaj novih. To je pa že prava skupinica. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

pupa82, čestitke za uspešem IVF! Moj plodek je bil na prvem UZ, ko sem bila noseča 7+5, velik 14,3 mm. To so kar prave velikosti za tako nosečnost. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]

MalaMetulja, jaz sem materinsko dobila že kar na prvem pregledu, jih pa baje ponekod nosečnice dobijo šele na drugem. Materinske knjižice so brezplačne.

danyy, jaz se zaenkrat mažem z bio organskim kokosovim maslom in to po celem telesu, ki naredi kožo mehko in prožno. Ampak, priznam, ne prav vsak dan, približno vsak drug dan. Sem nekje prebrala, da si je treba trebuščke in ostale kritične predele začet redno mazat v približno 4. mesecu, zadnja 2 meseca pa naj bi to počele celo 2x na dan. Osebno ne zaupam raznim kemikalijam v obliki kremic, ki naj bi delale čudeže. Vse to prehaja skozi kožo v naše telo. Tole maslo pa zelo lepo diši in še poješ ga lahko, če se ti zalušta. Hehehe.

Papa

saramiska -> RE: Julijke 2013 (6.12.2012 11:59:58)

Dobro jutro, julijke! [sm=smiley1.gif]

danyy - midve mava na isti dan nuhalno[sm=smiley36.gif] Kje pa imaš? Jaz grem k Reševi v Dravlje. Upam, da se bo videlo, kakšnega spola je [sm=duda.gif], po tabeli pride fantek, midva bi pa oba rada punčko. Sam majo že vsi sorodniki in prijatelji punčke, tako da se bojim, da jih je že zmanjkalo in da bo najin res fant[sm=smiley36.gif]

Zadnje dni mi je vedno bolj slabo, sem že mislila, da bo šlo zdaj na bolje, pa je sam še slabše, bruhala še nisem, je pa škaf trenutno moj najboljši prijatelj in ga nosim za sabo po stanovanju za vsak primer. Zunaj na zraku je malo boljše, v avtu katastrofa, včeraj pa sem morala k žlahti na rojstni dan in je bilo ful mučno, ker družina še ne ve za nosečnost, meni je bilo pa tako slabo, sploh, ker je bila miza polna hrane s ful močnim vonjem[sm=smiley11.gif]

To je pa to. [sm=smiley1.gif] Želim vam lep dan!

mami 26 -> RE: Julijke 2013 (6.12.2012 12:14:36)

ojla [sm=nosecka.gif] kako ste?

No jaz sem se danes razvajala in sem ko nova oz. prerojena [sm=smiley36.gif] ... drzgače pa mi nimamo nič snega je pa mraz brrrrrr [sm=jezicek.gif]

saramiska jaz te čisto zastopim,ker taka sem jaz meni vse smrdi od praška za perilo,do prfumov...vse [sm=jezicek.gif] moj mi pravi,da mi bo masko kupil [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] a pa to kaj kmalu mine [sm=zmeden.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>