RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

mami 26 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 10:09:41)

Očitno bo tale [sm=hudicek1.gif] tudi mene zezala tako kot Anem
že učeraj zvečer se je stanje umirilo in ko sem si dala utrogestan je bilo vse belo....tako je tudi danes zjutraj[sm=zmeden.gif]
nič me ne šraufa (že od Et-ja) ne, joške so pa manj boleče,na dotik še vedno ampak malo....
hehhe čudno v 5-tih postopkih še nisem imela takih izkušenj,zdaj me pa zeza [sm=smiley36.gif]
ampak se ne dam[sm=smiley36.gif] ne bo je in pika[sm=jezicek.gif]

Adelle -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 10:10:21)

maltezanka, boš vidla da bo ta ena zmagovalna!

Katera zdravila si pa imela?

mami 26, ne obupat! Dokler se ne ulije, je upanje da je ne bo [sm=jezicek.gif]

Anem -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 10:16:42)

maltezanka velikokrat sem slišala, da je boljše, da jih je manj, da so tako bolj kvalitetne in upam, da se bo pri tebi zgodilo isto [sm=smiley1.gif]

mami welcome to the club [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Dobro dražijo te izcedki ne? Kateri dan pa si danes? Lahko da je bila vgnezditvena [sm=smiley1.gif] Srčno upam, da je bila

Mene na današnji 14. dan po ET joške še vedno bolijo, sem in tja imam neke krče, ponoči sem vstala od krčev, ker sem bila prepričana, da je prišla vendar je še vedno belina... Joooooojjjj upam, da me v ponedeljek preseneti visoka betka [sm=smiley36.gif]

Adelle -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 10:16:50)

Ej punce, eno vprašanje, načeloma berem da dobite stopko okrog 22 zvečer, kdaj pa je potem punkcija?? A zjutri zgodi?

mami 26 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 10:22:32)

Anem hvala[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
jaz sem danes 8 dan (et 3 dan)
držim pesti da ostane belina v najinem klubu [sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]
Adelle punkcija okol 9h zjutraj [sm=smiley1.gif]

maltezanka -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 10:27:49)

imam gonal - kratek postopek
Danes ob 22 je stopka, punkcijo imam v ponedeljek ob 8.15 moram biti tam in bom prva na vrsti. Me je kar pred druge vpisala, očitno se mudi.
Tudi jaz upam, da je ta prava

Vsem, ki ste v pričakovanju testa želim + + + + + +, tiste ki pa se špikate pa veliko folikolov.
Možek me je cel teden klical - kokoška, in vsak večer rekel, lahko noč in pridno vali foliklčke. To me je vsak dan držalo pokonci.

Lp

Anem -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 10:39:28)

addele jaz sem si stopko morala dati ob 21. uri, ker je bil IMSI, s tem, da so bili nekateri folikli na dan zadnjega UZ-a veliki kar 22, 21... Punkcija sledi 36 ur po stopki

maltezanka tvoj mozek pa je res posrečen [sm=smiley36.gif] Midva se tudi zdaj kar pridno pogovarjava s pikicam in ju prosiva, da naj ostaneta z nama... Presrečna bi bila, če bi se mi ustvarila želja, da bi imela dvojčka ampak ne bi bila pa žalostna, če bi bil samo eden [sm=smiley1.gif]

krysta -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 12:51:16)

živjo pupe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
upam da se vam lahko pridružim,
veliko sem prebrala in me nekako podpiraste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
tudi jaz imam danes zvečer inekcijo STOP
in v ponedeljek imam punkcijo že zjutraj.
Ta bo najina ta prva, in moram povedat da me je malo strah,
ampak me že želja da želiva enga majhnega sončka,
drži gor in komej čakam da se nekaj zgodi.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

maltezanka -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 13:44:14)

krysta a si v LJ? Če si se bova videli, tudi jaz imam punkcijo v ponedeljek. Koliko folikolov si pa ti pridelala?

krysta -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 13:57:44)

ne sm na primorskem
ma se bojim da jih je bolj malo,
ker me ni do včeraj nč bolelo in špikalo

ti imaš tudi v ponedeljek v PO?

maltezanka -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 14:27:55)

ne jaz sem v LJ. Imam en folikel, upam, da bo ok.
Želim ti vso srečo[sm=pikapoka2.gif]

Anem -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 14:36:46)

krysta tudi tebi želim srečno v ponedeljek [sm=smiley1.gif] Kolikor foliklov bo, naj bo vsaj eden izmed njih zmagovalen [sm=bravo.gif]

Pommaranca -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 15:04:16)

maltežanka, ne obupaj, jaz jutri zjutraj prevzamem v svoje varstvo eno pikico. Eno in edino, ki je bila od treh foliklov uporabna in srčno upam, da naju še čaka, tako da ne obupaj! Tolažim se s tem, da je mogoče bolj kvalitetna, zmogljiva, vzdržljiva...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Katera zdravila pa si imela, da si tako slabo reagirala? Jaz sem imela 3 enote Menopurja in 1/2 Diphrelina.  Ko sem malo prebirala razne forume, sem dobila občutek, da je kar veliko punc, ki slabo reagira na Menopur. V prvem poiskusu sem imela Puregon in pridelala 7 foliklov od tega 4 celice.
Srečno vsem!
lp

krysta -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 15:27:35)

ma hvala lepa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
jaz tudi vsem vam želim da nastane ta mali čudež,
ki si ga vsi tako zelo želimo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

bom sporočila kako je bilo

maltezanka -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 16:48:21)

pommaranca - imam gonal. Tako kot v 1 postopku. v 1 sem imela 3 folikle, en naju je počakaj, ampak sem imela izvenmaternično nosečnost. Viden je bil plod in utrip, vendar se je ugnezdil na nepravo mesto.[sm=smiley19.gif]
Zdaj so mi dali enako terapijo, pikala sem se 5 dni, danes UZ in že v ponedeljek punkcija. V 1 postopku sem imela 4 UZ pred punkcijo, pikala sem se 10 dni, 12 dan pa punkcija. Zdaj pa 8 dan. bomo videli.
Jaz ti želim da vaju jutri počaka pikica. [sm=bravo.gif]
Srečno in poročaj

Vsem en lep pozdravček
M

Adelle -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 18:50:29)

maltezanka in Pommaranca, samo pozitivno, ostale pa držimo pesti za vaju!

Punce, jst mam 2 vprašanja.

1. Kolko skodelic na dan naj bi spila tega čaja krvomočnice (ki sploh ni slab [sm=smiley36.gif])

2. Neki me mal mede... sem dokaj informirana glede IVF in ICSI postopke, sam danes sem malo razmišljala in ne razumem kako je možno pri ICSI met dva zarodka, oz. celo dvojčke? Kokr razumem, pri IVFju se vstavijo v epruveti jajčne celice ki so dobre in okrog 100.000 spermičev in se pač oplodijo. Pri ICSIju pa se vstavijo celice in EDEN najboljši spermič, al kako? Aj če mi znate razložit bi prosila [sm=zmeden.gif]

Drugač pa mene od včeri ponoči me jajčniki vsake toliko špiknejo.... eto, to je ena sprememba...

Adelle -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 19:10:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Adelle

2. Neki me mal mede... sem dokaj informirana glede IVF in ICSI postopke, sam danes sem malo razmišljala in ne razumem kako je možno pri ICSI met dva zarodka, oz. celo dvojčke? Kokr razumem, pri IVFju se vstavijo v epruveti jajčne celice ki so dobre in okrog 100.000 spermičev in se pač oplodijo. Pri ICSIju pa se vstavijo celice in EDEN najboljši spermič, al kako? Aj če mi znate razložit bi prosila [sm=zmeden.gif]

No ja, najdla sm odgovor na prejšnje vprašanje:

S pomočjo invertnega mikroskopa ter mikromanipulatorja vnesemo s stekleno pipeto le eno semenčico v vsako jajčno celico.

Anem -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 19:24:14)

ojla punce, kako ste?

Noh pri meni stanje nespremenjeno razen tega, da sem prej imela takšne krče, da sem se malo ulegla, sem bila skoraj prepričana, da se bo vsak čas usula vendar je zdaj boljše... Joške me še vedno bolijo, moderček tišči, ko sem doma, ga dam kr dol... Ali mogoče veste kako je kaj s tem, če je katera imela boleče joške toliko časa in še vedno ni bil plus? Sicer sem pa vesela, ker je še vedno belina [sm=smiley36.gif]

še jutri in kmalu zvem, na čem sva... [sm=smiley11.gif]

Adelle -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 19:29:03)

Anem, punca, pa zakaaaaaaaaaaj hudiča razmišljaš tako negativno? Vse znake maš, ti pa še vedno misliš da ni plusek? Še jst sem sigurna da je plusek pač ga nisi vidla ker nisi testa nardila, drugače pa pluseeeeek jeeeee!!![sm=smiley20.gif]

Anem -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 19:36:13)

Adele še sama ne vem, zakaj se tako mučim... velikokrat sem imela občutek, da sem in se je na koncu izkazalo kontra... ne upam se preveč veseliti...

Adelle -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 19:48:43)

Vem kaj misliš, sem bila v taki situacijah, ampak moraš enkrat si dat duška! Jaz sem šla v ta ICSI postopkek z mislijo DA BO USPELO in verjamem da bo! Niti enkrat nisem pomislila da mogoče pa ne bo....

Anem -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 19:55:15)

se strinjam s tem, da bo enkrat... prvič sem bila tako prizadeta, ko ni uspelo... želim biti pripravljena na to, ker prvič dva dni nisem k sebi prišla, v depresijo sem padla... Pomoje ko bom enkrat noseča, bom vsak dan delala teste samo zato da vidim, če sem res... Želim biti pripravljena, ker sem vajena, da je pri meni možno vse, se prav tudi taka zafrkancija z izcedki in vsem tem kar se mi dogaja...

ninocka26 -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 21:58:12)

Adele je razlika med celico in zarodkom. Pri ICSI vstavijo en spermij v celico. Ponavadi je celic več in iz teh oplojenih celic se razvijejo zarodki. Vstavijo ti pa potem enega ali dva zarodka. Če imaš srečo se primeta oba in imaš dvojajčna dvojčka. Se je pa tudi že zgodilo, da so vstavili zarodek in se je ta v maternici še enkrat delil, v tem primeru pride pa do zanositve z enojajčnimi dvojčki. Upam, da sem napisala razumljivo, če te pa še kaj zanima pa kar vprašaj.

Punce srečno vsem, navijam za vas. Mi bomo šli pa po vsej verjetnosti po novega otročka naslednje leto (moram najprej malo pozabiti porod in se naspati).

krisv -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 22:30:10)

Adelle zjutraj si skuhaj eno skodelico čaja in jo čez dan po požirkih popij. Do punkcije.

krisv -> RE: oktober-november IVF/ICSI 2012 (3.11.2012 22:35:47)

Anem Držim pesti na rokah in na nogah, da bo v ponedeljek visoka betka. [sm=pikapoka2.gif]

krysta Dobrodošla med nami.

maltezanka in Pommaranca tudi za vaju sržim pesti, eni za punkcijo, drugi za ET.

Jaz imam jutri prvi UZ. Čisto brez občutkov, ampak polna upanj.

Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>