ursonok
|
Dobro jutro! Mi smo imeli kar adijo noč Tamali sicer spal super do 5h, ful trdno, ampak smo šli mi pozno spat, potem je šla pa tavelika lulat in nazaj v posteljo, tam pa začne jokcat - grem tja, kaj je narobe: "ne morem se pokrit". Torej, kao ne more nase navlečt blazine. Halo. Jo pokrijem. Grem nazaj spat. Ona začne kašlat. Kašla sto let. Gre mož tja: "imam zamašen nosek". Ja kaj naj - ti moraš pihnit ven. Ne morem, ker je trd. Itak je trd, če pa namesto ven vlečeš notr! Kako naj ti pomagamo? Skratka, trajalo je sto let, da se je vse umirilo. Zaspala sem pomoje okoli 2h ali še pozneje. Vmes čutim, da me žgečka grlo. No in se valda bojim, da bodo zjutraj otroci vsi bolani, zakašljani itd. Valda zjutraj oba poskočna, v polnem pogonu, midva pa oba neprespana in sesuta . Saj ne jamram - glavno, da sta maladva ok. Jaz pa ne vem, ali sem od neprespanosti tako odklop ali sem se prehladila. Za vsak slučaj si kuham čajček . Vročine in ostalih gripoznih atrakcij pa ne bi! Upam, da se tudi vi, girl79, kmalu pozdravite! Pri nas tamala, kadar ima vročino, spi in da mir, problem je mali, ki se mu pri vročini zmeša, leta okoli in kriči, spat pa ne in ne. Na srečo je nima velikokrat. Dvojčica s katerim športom si sepa ukvarjala? Kaj pogrešaš zadevo? Jaz nikoli nič profesionalnega, sem pa v OŠ igrala odbojko in rokomet (oboje sem imela ful rada). Pozneje, gimnazija, žuranje in popivanje, hehe. Potem sem pa počasi začela tečt. Zadnja tri leta pa večinoma plavam. Tu v Španiji sme začela poleti spet tečt, ker je čist zrak in dober teren, a sem potem zanosila, khm. Hrana in zdravje ma itak, zadeva je več kot očitna, samo, kot pravim, če ni krize, pač ne boš opustil svojih navad. Meni se je svet podrl, ko sem dojela, da MORAM nehati piti kavo in mleko, nehati jesti sladkarijo. Mislila sem, da to sploh ni mogoče. Pa je in sploh ni problem. Ko grem v trgovino in vidim koga pred mano, ki nabavlja mesne krače, suhe in drugačne salame, bel kruh (po možnosti kakšne štručke, ki v polivinilu zdržijo 3 mesece), sladkane jogurte, polpripravljene pice, čokolade, piškote, kečape, majoneze in ostalo, sem čisto v šoku. Pa ta človek dela samomor! Edino, čemur se ne morem odpovedati, je pivo. To je sicer precej svinjarija, a je pač ena mojih obsesij. Homeopatija je par univerzalnih remedijev, recimo - Arnica - za gojenje rane presredka, če si utrujen po porodu, če je novorojenček utrujen, ima poškodbe glave itd. Takoj lahko raztopiš v malo vode in mu daš. Ti pa lahko začnš jesti to takoj po porodu. - Caulophyllum - za hitrejši porod. Mehča MV, pomaga pri odpiranja, sploh če imaš neredne popadke! Zelo močno zdravilo, zato ga začneš jesti šele pri dopolnjenem 37. tednu. Vsak dan 5 granulk. Ko začutiš popadke, pa lahko kar na pol ure. Jaz sem jedla to zadevo, takoj imela popadke na 3 minute, se odprla ful hitro, ni bilo časa za karkoli. Za gojenje rane po CC - Staphysagria Za gojenje presredka - Arnica, če pa ful boli in pride zraven še kakšno vnetje, potem pa Sulphur. Če je otroček utrujen od dolgega poroda - Arnica, Opium, tudi Pulsatilla. Najboljša je potenca 30ch. Ne vem pa, kje v Sloveniji nabavite to robo. Pri nas se prodaja v normalnih aptekah. Nič, zdaj grem delat oziroma se ukvarjat z birokracijo.
|