|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
14.2.2013 12:57:19   
Tija01
Donat - po mojem ne pretiravam v pitju le tega, vsaj tako mi je moja G zatrdila. Pa še zgaga in odvajanje me potem tako ne mučita. Elevit več ne jemljem od tretjega meseca dalje, saj mi je povzročal močno zaprtost.

Saj je super plavanje ampak kaj ko sem pa skasirala glivice na nogah, zdaj pa se jih ne morem znebiti. Čajevec, mazilo, slana voda nič mi kaj prida ne pomaga. Ima še katera probleme s temi glivicami???? Zdaj pa več ne hodim plavat ampak si kar zdravim glivice pa mi nič kaj prida ne pomaga.

Kdaj se začne obiskovanje šole za starše? Ve katera kaj o tem?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1751
14.2.2013 13:04:52   
ursika_ursi
Glede glivic nimam pojma, ker nikoli nisem mela s tem problemov, razen ko sem bila stara ene 4 leta sem bila zaradi tega skor cel mesec v bolnici.
Šola za starše- vsak ZD in vsaka bolnica ima svoj režim. NAjbolje, da pokličeš tja, kjer ti je najbližje in se malo pozanimaš. V večini se začne okoli 30.tedna. Jaz sem zdaj v 23t in začnem s šolo šele 22.4., ljubi bože kje je še to. Če maš šanso it pred 30t, je pomoje fajn it, ker še nimaš gromozanskega trebuha, na tistih stolih pa že zdaj ni prijetno sedetuser posted image

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1752
14.2.2013 15:08:52   
ursonok
Jaz s plavanja user posted image . In moram povedat, da me ni mučila ne zgaga, ne napenjanje, ne spahovanje user posted image . Sploh ničesar več ne rzaumem. Morda zato, ker za zajtrk nisem jedla kruha (omlete so bile iz čičerike) user posted image Skratka, bilo je super, pa še ful energije sem imela (banane, rozine, mandlji itd.) user posted image

Glivice
joj, sem slišala za to stvar. Kako pa je to videti na nogah? Nimam pojma, kaj bi pomagalo. Ma škoda, da te je doletela ta zadeva ... Plavanje je res super.

Nekdo je omenjal, da se mu je končno začel poznati trebuh user posted image . Moj po obilnem zajtrku (no, in plavanju) zgleda takole ... (ful je čudne oblike, hm) - 25+5:

user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 1753
14.2.2013 19:40:58   
Tija01
Trebušček imaš pa res izrazit Ursonok user posted image . Jaz nimam tako izrazitega trebuščka, saj sem že drugačne konstrukcije bolj okrogle sorte user posted image

Glivice zgledajo takole, da te začnejo prsti na nogah srbeti rdečica pa koža se lušči joj katastrofa zdaj mažem z čajevcem, kremo proti glivicam pa še morsko vodo uporabljam. Katastrofa tega se ne moreš znebiti tako hitro vsaj tako sem na netu prebrala. Pa bo že kako.

Božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1754
14.2.2013 20:18:11   
raja13
Ojla punce!

Sploh ne vem kaj jamrate, da vam RR ne odpira.
Js nimam nikol problema s tem. Dela tipi-topi. user posted image

Ursonok ti maš pa res že treeebuh. user posted image No, saj si skoraj mesec pred menoj. Kakšna bom kaj jaz v 25t user posted image

Pregledi pri G: Jaz sem do sedaj imela le 2 pregleda - na prvem dala kri in urin, na drugem le urin. Vmes sem imela še nuhalno. Konec meseca pa me čaka morfologija, takrat dam menda tudi kri in urin. Torej nikakor nimam pregledov na 14 dni, ampak je bilo med prvim in drugim pregledom 2 meseca vmes, sedaj pa mesec in pol. Upam, da so kasneje pa le bolj pogosti pregledi.

No, končno sem začela delat (3 tedne bolniške - viroza - je čist preveč). sicer še nisem čist OK, a nekako gre in svež zrak ter snegec user posted image mi pomagata.

apetit: joj joj joj, skoz mi neka hrana gre po glavi. A HB nisem sladkosneda, tako da sem pojedla glih 2 krofa v celem pustnem času, jem pa vse druga na XXL. Z vitamini ne pretiravam, kolikor pa č dobim s sadjem in zelenjavo. Sicer pa se menda ne moreš predozirati z vitamini, ker ji telo absorbira kolikor jih potrebuje, ostalo pa gre v nič.
Ursonok tist štrudl je res zgledal kar za pojest (mjam mjam).

Nekaj sem vas še hotela vprašat, a sem vmes že pozabila. A se to vam tud dogaja? Jst sem veliko bolj pozabljiva.
In zdaj res velja: kdor nima v glavi, ima v petah. user posted image

Uživajte in božajte trebuščke (moj brca zdej že tako, da celo moj mož čuti user posted image ).

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1755
15.2.2013 8:13:21   
Saša33
Dobro jutro punce,

danes sem spala v svoji sobi. Po 11 mesecih, brez tamale. Sem šla že ob 8h spat in ob pol 3h sem bila naspana,
ko rožica. Uf, pol sem se še mal k mojemu stisnila. Pa je mogel vstat, ga je tamala ven vrgla z jokom. Jst sem pa lepo spala do 6h. Sem prav 1a v službi. Pa naj še kdaj moški vidijo kako je to ne prespan, pa še imet čez dan otroka, pa kuhat, pa pospravljat , pa skakt za njo. No verjetno me bo razen skakanja vse počakalo a meni pa prav malo paše, kafetki, civilizacija, pogovor.

Pegled: Jst imam vsak mesec urin, in pa na tri mesece kri. Pregled na 4-5 tednov. Raje na več kot na manj. In Uz mi je naredil samo kot je treba. Prvič, nuhalna, morfo in potem pride še mislim da v 37 tednu. Mislim, da je čist po nepotrebnem treba non stop UZ delat, pa čim manj šarit po vartu in čekirat. Počutje je ok, in če ni nekega odstopanja sem raje manj pri gin. kot več.

Ursonok: Mater bom še jst prilepila svojega. Ti imaš res žogico, no že bolj nogometno žogo.Sem se prav nasmejala.

Raja: Ma lej treba si je vzet počitek. Tud jst sme v prvi nosečnosti delala prehhlajena in na koncu sem bla čist fuč en mesec. Kar v izi.

Šola za starše: Jst ne bom šla, ker sem bila lansko leto. Priporočam pa da greste prej, ne zadnji mesec ko omaj sediš in se kotališ. Jst sem bla nekje v 25 tednu in je prav pasalo. Pa še to ne na vseh. V Lj je blo fajn dop, pa še zrak ni bil slab. Če sedaj pomislim se mi res ob 18h ne da več nikamor. Jst sem sam za ležat z nogami gor.

Krči v nogah: Včeraj sem se izdatno napila donata in pa zvečer mlečnih izdelkov. Je blo malo boljš, so me pa vseeno zagrabli, a ne tako močni. Bom zdej še vsak dan masirala malo meča in imela noge gor. Sicer pa meni veliko pomaga joga. Me ne boli to rundo nič, ne križ, ne sramnica, nič. Bom raje tiho, do konca šihta.

Drugače pa prav čutim kolcanje ali pa požiranje plodovnice v trebuhu. V glavnem je kar žur.Posebej kadar lara poje zraven.  Nič tok od mene. fajn bodite in naj vam hitro mine tale petek.

(odgovor članu raja13)
Neposredna povezava do sporočila: 1756
15.2.2013 8:38:50   
ursonok
Živijo,
mi smo danes spali celo noč - Abel je vstal malo čez 7h, ful dobre volje. A kaj, ko kadar otroci spijo cleo noč, jaz kaj travmiram ...

Ne vem, kaj me je prijelo včeraj, nekaj smo na Pl forumu debatirali o vrtcih, pa me je zgleda to iz tira vrglo. Pa še čez dan ... imajo tu Španci kakšne komentarje, ki me včasih malo zamajejo. Sicer so čisto prijetni, a če si že tako malo zafrustriran zaradi velikosti trebuha, te kar vrže. Smo šli na banko, da bi zrihtal še meni kartico od moževega računa, pa nas tip gleda in v smehu pravi, "ooo, boste pa kmalu velika družina, hehehe". Pa ko pridem v svojo vinjarno, me vidi tista punca, ki tam dela, in v smehu vzklikne, "joj, sto let te že nisem videla, super velik trebušček imaš"! In podobno. Eh.

Pa na živce mi gre, ker vedno na vprašanje "ali delam", nimam kaj odgovorit - jaz skoz delam, nimam porodniške ne dopusta itd., ampak delam na avtorske pogodbe, kar pomeni, da nisem ne zavarovana (no, zdaj prek moža), ne pokojnina mi ne teče, nič. Tako da uradno "ne delam". In me včasih to napsihira. Kao da sem en lenuh, ki da otroke v vrtec, gre domov in - izležava ... user posted image Prav ne-fair. V bistvu z mojega zornega kota lenuharite tiste,ki imate redno službo - en let na porodniški, denar dobivate in nič vam ni treba početi (razen za otroka skrbeti) user posted image . Jaz pa po porodu samo razmišljam, kdaj bom prišla k sebi, da bom ponoči itd. lahko delala, ker moram recimo oddat prevod itd. In pol zame velja, da "ne delam", ker nisem (redno) zaposlena.

Mah, za brezveze se sekiram - kot vedno. user posted image

Saša,
uživaj v civilizaciji! Paše, a ne? Tudi jaz, sploh ker delam doma, opažam, da če imam kdaj stik s folkom, malo govorim itd., da me to potegne "iz sebe", iz svojih svetov, kar je večinoma zelo dobro zame. Vidim, da moje vizije, strahovi, paranoje, apatija itd., niso vse, sploh pa nič absolutnega :)
Jaz tudi čutim požirnaje plodovnice, se mi zdi, da včasih tudi kolcanje. Včeraj je bil sploh cel žur v trebuhu. Pa ponoči jo vedno zbudim, ko grem na wc. Ko se vležem, se začne poskakovanje user posted image

Nič, grem še en mejl apisat,potem pa kaj narest,
pridne bodite!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1757
15.2.2013 8:55:36   
Natalija28
Dobro jutro babike.

Sem ful vesela, ker sem imela včeraj dokaj uspešen dan.
V MB so mi ful papirnato komplicirali glede kredita, na Ptuju sem ga pa uredila v 15 min brez kompliciranja!user posted image  Haaaaaaaaappy!
imena - pri nama se je začela rahla debata okrog imena za našo user posted image . Ati ima večinski glas, zato bolj njemu prepuščam. Zaenkrat ima v izboru: Neja, Pia, Kiara in Brina. Moj favorit je Eva, pa njemu ni všeč. Do imena Brina sva včeraj oba prišla! Kako? Oba sva bila na poti, vsak v svojem avtu in poslušala radio. Je bila objava, da so fantku Brinu ukradli šolsko torbo.... In me je prešinilo: kaj pa če bi naša bila Brina. Zvečer pa je začel temo imen za žabico in omenil Brino - tudi on je slišal po radiju to ime in ga je prešinilo.user posted image  Kakšna se vam zdijo imena?
voziček: mi2 sva voziček in lupinico že kupila. user posted image  So oboje imeli v akciji v Baby centru pa še bone sva naročila pri Dinersu in še tu prišparala 100 €.  Kupila pa sva ABC Designa Cobra in lupinico Maxi cosi Peeble. Sicer gre malo težje ta lupinica iz adapterja, ker ne paše original nanj ampak ni nemogoče za uporabljat. Všeč so mi paseki na tej jajčki. So enostavni za nastavljanje. Pri prvem sem imela ful probleme s temi paski.

krči: tudi mene ful mučijo, vendar ne tako zeeeeeelo. Me večkrat zbudi ponoči, čez dan pa potem čutim napete mišice. Pozabit pit Mg tablete.

prebava: kislina je za znoret!!! Pijem Donat, sodo bikarbono,... Saj itak, da sem si sama kriva, če pa ne pazim kaj pojem. user posted image  napenjanje: moj me bo izselil!user posted image  Ni je stvari, ki jo jaz pojem, da me po njej ne bi napenjalo. Katastrofa!

cotike: še nisem ene stvari kupla. Moj ne pusti... Pravi, da pretiravam. No, moram najprej Matijeve cotike ven pometat in prebrat kaj bo uporabno za user posted image  ostalo pa dokupit. S tem, da Matija ni imel od začetka nič kratkih rokavov, saj je bil septemberski. Bomo videli.

prenosna posteljica: mi jo imamo pri babici in dedku na Ptuju - Matija je sicer ne uporablja več. Spi na veliki postelji pri njima. Jo pa redno imava na dopustu zraven. Druge ne bomo nabavljali dokler ne bomo šli prvič na dopust.

ursonok: pa res imaš trebušček kot žogico. user posted image  Leeepi je. Bom kasneje pripopala mojo slikco, če bo šel cel trebuh gor.user posted image  

mat. šola: je ne rabiva, sva bila 3 leta nazaj. Mogoče bom edino šla na vaje za nego dojenčka - da malo obnovim. 

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1758
15.2.2013 9:07:13   
mojci13
Ursonok

Meni je tvoj trebušček čist ok....tudi moj je približno tak, za razliko od tebe se mi pa nabira mščoba še drugje. Ko sem bila jaz v prvo noseča se mi je tak čas tud malo poznalo, sedaj pa je drugače....pa itak je vsaka ženska drugačna.

Drugače se pa ne obremenjuj s svojo službo in ne poslušaj ostalih. Sicer te ne poznam, ampak za moje pojme si ful uspešna... doktorirala in ob tem pričakuješ še tretjega otroka...pa vse te selitve...kapo dol bi reku naš Katanec user posted image user posted image . Če ti tak način dela ustreza, mislim, da je to ok. Jaz pred 10 leti bi absolutno rekla, da doma pa ne bi delala....sedaj pa sem se že prenajedla vseh teh fac, komentarjev ipd v službi. Sicer še vedno uživam v svojem delu, ampak bi včasih res bolj pasalo doma ostat in delat doma...produktivnost bi se ziher povečala. Ampak nekateri delodajalci so na žalost takšni, da mislijo, da če rečeš, da boš delal doma, mislijo, da zbušavaš. Meni bi sedaj med nosečnostjo ful pasalo, da bi vsaj pol delovnega časa delala doma...tudi pogoje imam za to, ampak niti ne upam omeniti šefu.

Tako da uživaj v svojem ritmu in navadah.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1759
15.2.2013 11:04:00   
Lethe
Hey.

Kako ste kaj danes? Opazile, da bo zdaj zdaj vikend?user posted image

Jaz sem se full najedla in že razmišljam kaj bi kuhala za kosilo. To mi je najtežje, dobiti idejo. Verjetno bom uporabila kar domače telečje zrezke, samo še način priprave mi manjkauser posted image No, saj imam še nekaj uruser posted image

Včeraj sem naredila "valentinovo" tortico, v obliki srca, da smo se popoldne malo posladkali. Čokoladni biskvit (z malo moke in veliko čokolade - kot za brownije), gor jogurtovo kremo in čez žele z malinami. Takoj je šla.
Danes pa moram že novo narediti, za jutri, ko pridejo sorodniki. Ampak še razmišljam kakšno...

Nekaj ste omenjale glivice na nogah. Jaz sicer nimam izkušenj z njimi, na srečo, ampak sem pa pred kratkim izvedela zanimiv način odstranjevanja. Sicer je to razlagala ena punca, katere pes je imel glivice na šapah in se jih nikakor niso mogli znebiti. Ampak načeloma bi moralo delovati tudi pri ljudeh. V glavnem...uporabljali so razna mazila, tekočine, kreme, tablete (pač po navodilih veterinarjev)...res ni da ni. Na koncu je najbolj pomagal kis, domač kis!!! Namočiš in pustiš, da se posuši. Poskusiti ni greh, menda.

Glede vozičkov...imam nekaj ogledanih, na internetu, pa ne vem kam bi jih šla v živo pogledat. Kje imajo največjo izbiro? Ljubljana in okolica? Bila sem v BC v BTC, ampak niso imeli nič pametnega, razen enega.
Aja, še glede oblačil za nosečnice...bom šla na pomerjanje v Popek, naročila pa bom preko interneta - sem našla iste znamke, iste artikle, po cca. 50% nižjih cenah! Samo ne upam kar naročit, ker ne poznam številk in modelov.
Bom pa rabila nekaj lepega, ker "tašča" čez 3 tedne praznuje r.d. (okrogla št.) in gremo v javnostuser posted image

Za dojenčka v bistvu nimam še nič. Edino za NL sem pod smrekico dobila en bodi in Aventovo stekleničkouser posted image . Je mami rekla, da je najprej hotela kupiti kaj nevrtralnega za obleči, ker ne ve spola, pa enostavno niso imeli nobenih takih barv. Samo roza in modre. Je bila čisto razočarana nad ponudbo.

Aja, dobila sem tudi sling! Tistega ta pravega. Menda se je sestri od M full obnesel in mi ga je že kar sedaj posodilauser posted image

Glede počutja se še vedno nimam kaj pritoževat. Samo prebava se mi je poslabšala v zadnjem tednuuser posted image
Tudi v klanec grem še čisto normalno, kot pred N, to sem ugotovila prejšnji vikend. Moram vzdrževati kondicijo in upam, da bo šlo tako čim dlje. Drugače bom sitna. Ko sem ležala z zlomljeno nogo in en mesec nisem šla dlje kot do wc-ja (še to s težavo prvih 14 dni), se mi je skoraj zmešalo. Fizioterapija 4x tedensko je bila potem nadvse dobrodošel izhod iz hiše, čeprav s težavamiuser posted image

Trebuh pa imam tudi komaj kaj večji kot na tisti sliki izpred nekaj tednov. Večina še vedno ne bi posumila, da sem user posted image , enostavno delujem porejena - v trebuhuser posted image Večino kavbojk tako še vedno lahko oblečem, razen tistih najbolj trdih, ki po možnosti nimajo čisto nizkega pasu.

Pišuka, spet sem se kar nekaj razpisala. Ahja, lepo se imejte, uživajte čez vikend.

L

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1760
15.2.2013 11:36:20   
ursika_ursi
ursonok- kako lepa nosečka siuser posted image user posted image Krasen trebušček pa nič oblog okol pasu, da bi se ti čez pas na hlačah vihaluser posted image

Iiiiii, se morem pa pohvalit, da sem včeraj dobila karto za bazen in sem šla zvečer kar izkoristituser posted image Se mi zdi, da sem se tam v vodi na novo rodilauser posted image user posted image user posted image Če ne bi blo tolk drago, bi si kar večkrat na teden privoščila. Sem pa rekla, da vsaj 3x na mesec pa bom res šla. Kar pozabiš, da imaš trebuhuser posted image Dokler se nisem navadila, se mi je zdelo, da mi ga bo na hrbtu ven potisnilo, potem pa luksuzuser posted image user posted image user posted image Edin pol ko ven lezeš, no, takrat pa sem imela občutek kot da imam najmanj 100 kiluser posted image
Je bilo fino, ker ni gužve, ni otrok in je ljubi mir. Vsega skupaj nas je bilo ene 10, od tega 2 nosečki (jaz in svakinja), ostali pa vsi poparčkaniuser posted image

kuhanje- jaz sem tudi čisto brez idej kaj kuhatuser posted image Danes bom pomoje kar kruhove cmoke s piščancem v omaki nardila pa velik zelenjave in motovilca za zraven, ker mesa ne bom jedla- se mi zdi, da ga imam že prek glave.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1761
15.2.2013 11:40:22   
Lethe
Še tole: koliko vas je že bilo na MO? Kako je potekala? Mene čaka v ponedeljekuser posted image

Malo sem brala še v drugih forumih in zasledila, da bodo punce, ki niso zaposlene na dan nastopa P, prejemale le po 55% minimalne plače. Zdaj pa ne razumem čisto. Meni je bilo namreč rečeno in razloženo, prav tako je pisalo na internetu, da v primeru, če si na dan nastopa porodniške brezposelna, prejemaš 55% min. plače + 2% za vsak mesec, ko so bili plačani prispevki v zadnjih treh letih. Slednje v primeru, da si zaposlen preko 12 mesecev v preteklih 3 letih.
Po tej logiki bi meni pripadalo 55% min. plače in potem 26x 2% min. plače. Bi bila kar blizu maksimuma, ki naj bi znašal 105% min. plače. A sem jaz kaj narobe razumela? Če je temu tako, moram hitro ukrepat in poskusit drugače urediti situacijo.

< Sporočilo je popravil Lethe -- 15.2.2013 11:41:58 >

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1762
15.2.2013 13:04:37   
Peeby
Jupida!!! Včeraj sva imela koooončno morfologijo in je vse tipi-topi, z lulčkom user posted image . Pred vsemi temi ta pomembnimi pregledi sem precej živčna in je tole pravo olajšanje... Čeprav mi valentinovo ni nevem kakšne poseben dan, je bil včeraj prav lep user posted image user posted image user posted image

Ursonok ravno včeraj sem razmišljala, kako zelo cenim ljudi, ki delajo doma. Jaz imam namreč možnost kombiniranja: če je v pisarni preveč gužve in rabim popolno tišino, se lahko umaknem in delam od doma. Čeprav imam to možnost, jo malokrat izkoriščam. Namreč, ko sem doma delam potem v nedogled, čez cel dan. Ne znam čisto izklopit privatnega od službenega. Poleg tega delo od doma zahteva dosti samodiscipline, da res narediš, kar moraš... so namreč skušnjave, da ob lepih dnevih raje zaideš kam na sonce in ven user posted image Vsekakor ima pa mnoge prednosti. Tako da se ne sekiraj, kaj pravijo drugi.

Lethe kje si zasledila kakšne fajne nosečniške obleke? Preko neta iščem in zaenkrat brez uspeha

Pridne bodite.

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 1763
15.2.2013 13:09:41   
Lethe
Peeby, saj še ne vem, če so fajn oblačila. Po slikah so delovala lepa, ampak tudi draga. Pač cene so takšne v Popku. Zato bom šla pomerit, in če mi bo kaj všeč, bom naročila po internetu. Poročam takoj, ko bom imela izkušnje. Bi napisala spletne trgovine, pa mi jih je M izbrisal iz "priljubljenih", ker sem jih narobe shranila (po njegovem)user posted image . Moram ponovno poiskatuser posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1764
15.2.2013 13:10:00   
Anjuškaaa
Živjo user posted image

Pa se le oglašam po nekem času saj sem danes komaj prišla iz bolnice. V ponedeljek sem imela morfologijo in je z bebico vse ok. Imeli bomo punčko in je že težka 490g. Morfologijo bi morala imeti teden kasneje ampak, ker je nekaj prišlo vmes sem dobila termin teden prej. Še sreča saj sem v ponedeljek imela mat. vrat lijakaste oblike in zaprt samo 23mm. So me kar poslali v porodnišnico in v torek odšla tja. V torek je bil m.vrat še samo 13mm dolg. V sredo pa le 1cm in takoj na cerklažo user posted image sem imela kar srečo, če bi šla teden kasneje bi že revico rodila saj niti čutila nisem nič kaj se mi dogaja user posted image zdaj je vse ok in je zaprto 3cm. Bolniška in počitek do poroda. Sem kar žalostna in sem upala, da bom vsaj user posted image imela normlano glede na to kako dolgo sem se matrala zanosit. user posted image je pa vedno bolj živahna in včeraj me ni pustila spati user posted image
Zaradi te narkoze in drugih zdravil upam, da ne bo kaj vplivalo na user posted image saj so me skos filali s temi zdravili jaoooo

Ostale pa vidim, da ste super in se fajn držite..le tako naprej!

Ursonok ti pa imaš res zelo izrazit trebuh in to čisto spodaj-zgleda da ful nosiš napej..moj trebuh je pa po celem trebuhu kot bunka..pa bolj zadaj pa še malo špeheca zraven user posted image

Držite se in se kaj tipkamo..

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1765
15.2.2013 14:35:42   
sonce987
o anjuškaaa še dobro, da so pravočasno ugotovili kaj se dogaja. Sedaj pa samo počivat, da tvoja user posted image lepo zraste in se razvije user posted image

Kako ti pa zmerijo dolžino in obliko materničnega vratu?

Pa še to, pisale ste, da čutite kako otrok pogoltne plodovnico. Kako se pa to čuti?

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1766
15.2.2013 15:13:42   
ursonok
Živijo,

joj, joj,
Anjuška,
grozna izkušnja user posted image . Sicer 23mm ni tako malo, ampak to, da si imela lijak - kar navadno pomeni, da se bo še krajšal, in tebi se je res. No, glavno, da so ti naredili cerklažo. Zdravila so pa eno nujno zlo, ja. Upam, da se boš zdaj ščistila in da bo šiv držal. Ti pa seveda ne zavidam "počivanja". Ampak čudno - navadno cerklažo delajo ravno zato, da potem lahko dokaj normalno funckioniraš...NO, ne vem, morda se bo pa po prihodnjih pregledih kaj spremenilo.

Čudno, med aprilkami je tudi že druga rodila - točno dva meseca prej. A baje je ta otroček dosti bolj razvit, tako da ni take tragedije.

Sonce
MV ti merijo na UZ na morfologiji (ni pa nujno). Vsekakor se ga ne priporoča meriti ročno: ker ni objektivno, saj G lahko zatipa le zunanji del, notranjega pa ne (in je potem dostikrat panika po nepotrebnem), pa še kakšne infekcije lahko prinese tja notri. Pušenjak pravi, da naj bi se meril na MO z UZ in mora biti zaprt ter daljši od 15mm. Seveda pa lijak ni dobra stvar, ker nakazuje, da se MV odpira.
Meni so ga tu izmerili na UZ v 20.tednu, rekli niso nič, le napisali so v knjižico 34mm. Na pregledih me pa vaginalno ne pregledujejo in to mi je v redu. Pa baje naj bi bile nove smernice tudi takšne (Pušenjak).

Goltanje plodovince? user posted image Mah, saj ne vem, ali jo golta. Slišiš tako brbotanje, pa čutiš, kakone kakšna voda "špricne" ozirma steče iz ene na drugo stran (kam, ne vem). Sklepam pa tudi po kolcanju - pomoje kolca zaradi požiranja vode. Čutiš ga pa kot nekakšno enakomerno poskakovanje (ne brcanje). Res zabavno.

Čestitke vsem za uspešne MO user posted image Kakšnanje pa kaj statistika punčke - fantki? Kdo zmaguje?

Imena
mi imamo že izbrano, imeli bomo punčko, tudi bo na A user posted image
Z mojim do zdaj nikoli nisva imela problemov z usklajevanjem. Nekje nekaj slišiva, eden reče (ponavadi jaz), da je to ime pa kul, pa drugi reče, ja, ja, meni tudi. Tako je bilo tudi zdaj. Sva bila v bolnici na UZ-ju za srčka, pa sva gledala sezname študentov medicine, jaz iščem imena na A, vidim tegale, rečem, lej, a ni fino, pa on, aha, res je kul. No in to je bilo to. Ime izbrano! user posted image Se pa enako piše v španščini, poščini, slovenščini, skratka v vseh jezikih. Pa izgovarja tudi. To je bil nekakšen pogoj.

Natalija - ja, meni je izmed omenjenih Brina najbolj všeč. Je pa res, da poznam eno iz srednje šole, ki mi ni bila preveč simpatična user posted image Ampak z imeni je vedno tako, da ti ga lahko kakšen človek priskuti ali pati ga naredi simpatičnega.

Zdaj sem oddremala malo, je pasal, sem bila čisto podrta.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1767
15.2.2013 16:17:51   
Anjuškaaa
Sonce meni so 4x merili MV z vaginalnim UZ in se kar dobro vidi, da sem prav sama opazila v 3 dneh kako se lijak širil in MV krajšal. UZ preko trebuha se je pa komajda videlo. Malo ti potisne na trebuh, da vidijo, če se še kaj bolj odpira in meni se je.

Ursonok saj v bolnici sem imela 5 zdravnikov in samo eden je rekel strog počitek in drugi sploh tega omenili niso. Kolikor pri pušenjaku prebiram je menda počitek kar obvezen. Odkar sem prišla domov se še nisem ulegla, ker sem se v bolnici tako naležala..niti zdaj mi ni za ležat pa se dokaj vredu počutim.

Goltanje plodovnice..tudi js slišim kot neko brbotanje in tudi meni se dogaja ritmično poskakovanje (kolcanje). Res je zanimivo user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1768
15.2.2013 16:42:41   
pika89
natalija: Meni je tudi lepo ime Brina, med vsemi, ki si jih naštela. Moj bi navijal sicer za Kjaro (z j-jem ), če bi mi2 imela user posted image , tako bo pa user posted image , za katerega mi je precej težko se odločit za ime...ne vem, nobeno me ni še 100% prepričalo. Drugače so meni za punčko všeč še imena Mila, Iva, Nita in pa Kaja user posted image
Anjuškaa HB, da so ti pravočasno odkrili krajšanje MV user posted image . Kaj pomeni 1 teden v času pregleda!... Verjetno nisi čutila nobenih znakov, da bi se ti MV krajšal?

Neposredna povezava do sporočila: 1769
15.2.2013 16:52:31   
ursonok
Anjuška,
a je to tvoja prva nosečnost? če ne, ali si imela že v prejšnji nosečnosti prebleme? A si kaj rekli, zakaj se ti to dogaja? Ali gre pač za, kot pravi Šušenjak, prirojeno popuščanje MV?
Skratka, upam, da se bo dobro končalo.

Neposredna povezava do sporočila: 1770
15.2.2013 17:29:28   
ursonok
Mi smo dobili Inko! (ruto) user posted image

Takole smo videti:

user posted image

Mali gleda kar navdušen. letimo na sprehod, da vidimo, kako se kaj obnese user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1771
15.2.2013 20:20:14   
sonce987
ojla punce.

Kako je že velik tale vaš fant ursonok. Me pa zanima, si se težko navadila na zavezovanje rute? Na posnetkih z navodili ne zgleda tako preprosto...

Izbor imena-meni je to tako težko. Se sploh ne morem odločiti. Tako da sem kar ziher, da bom jaz dajala samo predloge, končno odločitev pa bo dal mož. Natalijo glede na ponujen izbor, je tudi meni najbolj všeč Brina.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1772
16.2.2013 11:04:05   
Anjuškaaa
Pika89 samo eno sem čutila zvečer pred spanjem ostro bolečino v spodnjem delutrebuha in mislim da je bilo to kake 5 dni pred cerklažo. Za to bolečino sem mislila, da se mi maternica razteza..saj veste da se v nosečnosti velikokrat kakšne bolečine pojavijo.

Ursonok..ja prva nosečnost je. V bolnici so rekli, da je lahko veliko stres kriv in tega je pri meni ogromno na žalost zaradi problemov s partnerjem. Na žalost sem naletela na tak trenutek in srčno upam na boljše trenutke. Meni so izolirali še gardnerello vaginalis bakterijo in sem se zdravila z antibiotiki, ki pa ti niso bili pravi. Ta bakterija lahko povzroči tudi odpiranje mat.vratu..tako pravi Pušenjak. In to oboje skupaj s stresom pa tak ni čudno, da se mi je to zgodilo. Uboga moja bebica kaj mora prenašati..nič krivo detece..jo tolažim kolikor lahko. user posted image
Sinek je pa zelo luškan..pravi cuker user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1773
16.2.2013 15:27:58   
Principessa 30
Cav, jaz tud noseca user posted image in sicer prva nosecnost, rok pa imam 24.6. Meni moja G dela UZ vsak mesec ko pridem in tud urin dam vsakic ko pridem, kri mi je pa vzela zdaj 2x. Sem v 22 tednu in sem brala da se dela morfologija v tem tednu, vendar jo meni ni naredila, naslednji pregled imam pa sredi marca. Pa se eno vprasanje kdaj so vam povedali za spol otroka, ko ste vprasale, ker meni je G rekla da se se ne vidi da je treba pocakat se malo. Sicer pa pocutje super ze od vsega zacetka, veselje vseh na visku sploh pa bodocega ocka. Hvala za odgovore

Neposredna povezava do sporočila: 1774
16.2.2013 21:02:34   
ursonok
Anjuška
user posted image upam, da so problemi s partnerjem prehodne narave in se bo vse poštimalo. Grozno, da se ti to dogaja prav v nosečnosti, ko naj bi bila ta sfera najbolj mirna. Upam, da s svojimi problemi nisi čisto sama ...

Abelček je pa res pravi cuker, še kadar se celo noč dere, se zjutraj, ko ga zagledam, kar omehčam in ga poljubčkam, namesto da bi ga (vsaj malo) nahrulila user posted image .

Principessa
meni so spol napovedali v 12. tedni, ampak se G spozna na te zadeve, je že prejšnjič zadel, tako da mu kar verjamem.

MI imamo pravo pomlad, sonce in 20 stopinj, smo danes tako rekoč cel dan bluzili okoli, smo šli v knjižnico, po bio zelenjavo, potem v mesto, na kosilo in na sprehod po arabskem delu ... Ko smo prišli domov, smo bili pa tako utrujeni, da smo vsi samo tulili user posted image . Tavelika se je cmerila od utrujenosti, vsak del pižame je nase vlekla sto let, Abel je bil hiperaktiven in je razturaval, vmes je odkobacal še v kopalnico, našel trdo milo in ga malo obglodal user posted image user posted image (se tolažim, da je ekološko, in mu ne bo hudega), jaz sem sedela na stolu in tečnarila, mož se je pa samo režal.
Zdaj sem se pa na vso utrujenost, tečnobo in sploh (pre)najedla pomaranč in mandarin, tako da me še napenja user posted image . Morala bi iti za kakih 30min na orbitrek, da pospešim prebavo, pa se mi ne da.
Sličic pa ni nobenih, ker smo fotiča pozabili doma.

Upam, da tudi ve preživljate lep vikend!

(odgovor članu Principessa 30)
Neposredna povezava do sporočila: 1775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  69 70 [71] 72 73   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Napoved spola s pomočjo brcanja
Kljub temu da sta na pregledu izrazila željo, da ne bi želela vedeti za spol otroka, je radovednost vseeno velika. Morda...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?