ursonok
|
Živijo, mi smo danes spali celo noč - Abel je vstal malo čez 7h, ful dobre volje. A kaj, ko kadar otroci spijo cleo noč, jaz kaj travmiram ... Ne vem, kaj me je prijelo včeraj, nekaj smo na Pl forumu debatirali o vrtcih, pa me je zgleda to iz tira vrglo. Pa še čez dan ... imajo tu Španci kakšne komentarje, ki me včasih malo zamajejo. Sicer so čisto prijetni, a če si že tako malo zafrustriran zaradi velikosti trebuha, te kar vrže. Smo šli na banko, da bi zrihtal še meni kartico od moževega računa, pa nas tip gleda in v smehu pravi, "ooo, boste pa kmalu velika družina, hehehe". Pa ko pridem v svojo vinjarno, me vidi tista punca, ki tam dela, in v smehu vzklikne, "joj, sto let te že nisem videla, super velik trebušček imaš"! In podobno. Eh. Pa na živce mi gre, ker vedno na vprašanje "ali delam", nimam kaj odgovorit - jaz skoz delam, nimam porodniške ne dopusta itd., ampak delam na avtorske pogodbe, kar pomeni, da nisem ne zavarovana (no, zdaj prek moža), ne pokojnina mi ne teče, nič. Tako da uradno "ne delam". In me včasih to napsihira. Kao da sem en lenuh, ki da otroke v vrtec, gre domov in - izležava ... Prav ne-fair. V bistvu z mojega zornega kota lenuharite tiste,ki imate redno službo - en let na porodniški, denar dobivate in nič vam ni treba početi (razen za otroka skrbeti) . Jaz pa po porodu samo razmišljam, kdaj bom prišla k sebi, da bom ponoči itd. lahko delala, ker moram recimo oddat prevod itd. In pol zame velja, da "ne delam", ker nisem (redno) zaposlena. Mah, za brezveze se sekiram - kot vedno. Saša, uživaj v civilizaciji! Paše, a ne? Tudi jaz, sploh ker delam doma, opažam, da če imam kdaj stik s folkom, malo govorim itd., da me to potegne "iz sebe", iz svojih svetov, kar je večinoma zelo dobro zame. Vidim, da moje vizije, strahovi, paranoje, apatija itd., niso vse, sploh pa nič absolutnega :) Jaz tudi čutim požirnaje plodovnice, se mi zdi, da včasih tudi kolcanje. Včeraj je bil sploh cel žur v trebuhu. Pa ponoči jo vedno zbudim, ko grem na wc. Ko se vležem, se začne poskakovanje Nič, grem še en mejl apisat,potem pa kaj narest, pridne bodite!
|