ursonok
|
Živijo Mi imamo zadnje dni totalne težave z uspavanjem tamalega zvečer. Ah, saj bo bolje. Čez ene tri-štiri leta Sramna kost jaz ne vem, kaj je to. Mislim - ne vem, kako je, če te boli. Je pa kar nekaj punc, tudi na pl forumu, ki skoraj ne morejo hoditi zaradi tega. Ena je pisala, da je imela prejšnjić celo CR, ker ... ne vem, ker je bilo tako hudo. Kar kosti so se ji nekaj razštelale al kaj jaz vem kaj. Skratka - strašno. Priimek midva sva poročena, ampak sem jaz obdržala svoj priimek - res si ne predstavljam sredi lajfa postati "nekdo drug", pa čeprav samo na papirju. Otroci imajo pa moževega in me to sploh ne moti. Morda bi me, če bi bil kreten. Tako je pa zaenkrat kar zgleden mož in očka, tako da naj mu bo . Čisto nepraktično se mi zdi, da bi otroci vlekli za seboj dva priimka (moj je še precej dolg). Jaz vem, da so otroci moji (še predobro), in to mi zadostuje. A tudi pri tej stvari je tako, da je najbolje narediti tako, da so vsi zadovoljni. Če vsak od staršev želi, da ima otrok njegov priimek, ima pač dva. Hudega mu ne bo Imena sem že nekaj pisala. Je že izbrano, brez problemov. Tudi "univerzalno", latinsko. V vseh jezikih se napiše enako (no, razen v kitajčini itd.). Tudi že obstoječa otroka imata precej univerzalni imeni. Ki nekaj pomenita, imata tradicijo. Nam je to pomembno, ne pa neke izmišljotine v stilu Kix, Bix, Nix itd. Raja živimo v Granadi, je prav fino - ker je Sierra Nevada čisto blizu, je poleti manj vroče kot v Sevilji (tam med 13h in 17h crkneš), okoli 35-40 stopinj, pa ves čas pihlja lahen vetrc. Pozimi je pa sveže, a nikoli pod 0. Ljudje so ok, malo manj odprti kot v Sevilji, a vseeno Španci - prijazni, gobčni. Čisto druga pesem kot Poljska ali Slovenija. Paše! Tija, glede sekirancije imaš prav, danes recimo se mi zdi smešno, zaradi česa sem se sekirala par dni nazaj . A pride kak dan, ko sem čisto povožena in zamorjena. Sploh če se ni kakšnem javnem mestu/uradu, kjer te pač obravnavajo kot uradnega lenuha. Brezveze. Ruta super stvar. Ta novo bo treba še malo naštudirati, si je še ne znamo dobro vezati. A saj bo - vaja dela mojstra Sem pa v petek kakšno uro in pol nosila Abela v novi ruti, na hrbtu, in mi je zvečer ful otrdeval trebuh! Vsake pet minut, sicer neboleče, a vseeno. Sem bila kar malo zamorjena, pa še slabo sem spala zaradi tega. Zdaj pa ne vem, ali je bilo zaradi tega, ker sem nosila malega, ali pa zaradi stresa (sekiranja). Skratka, obojega se bo treba izogibati. Zdaj že dva dni letamo okoli, danes sem plavala, pa je vse ok- nič mi ne otrdeva. Tako da očitno akcija in utrujenost nista kriva. Nič, grem še kaj naredit, pridne bodite!
|