|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
22.2.2013 8:15:23   
pika89
pozdravljene!

Raja super za toplice! Malo odmora od vsakdana si je potrebno vzet. Mi2, no pa ožja familija (svakinja z M in otroci pa njegovi tastari) smo šli v decembru za en dan se namakat, pa sem bila glih tisti čas prehlajena in mi ni pasal tisti vrvež okol mene.... Zaplavat sem šla samo enkrat, pa še to mi ni pasalo,... Pa savnanje je odpadlo seveda! user posted image pa tako ga imam rada user posted image Kaj vse je potrebno potrpet, da je z našimi pikicami vse ok. user posted image . No ja in sem cel dal preležala in prespala na vodni postelji v savni user posted image . Imava še 4 bone za celodnevno kopanje plus savnanje za izkoristit, sam ne vem kdaj...enkrat do konca leta jih je potrebno izkoristiti. Hmmm naslednji december user posted image .
SO hmmm, ja kaj je že to. Mi2 si jih privoščiva 1x na teden, več ne. Vplivajo hormoni in mi ni do tega več kot tolikokrat. V decembru me je pa poponoma razganjalo in sva včasih tudi 2x na dan in kakor je naneslo user posted image . Sedaj je pa bolj kot ne suša. Se pa trudim potešiti njegove potrebe na drug način...
Zoja res dobra reklama! Me je navsezgodaj zjutraj spravla v dobro voljo user posted image
Vrtca in dela nimam kaj komentirati, ker še študiram in sem prvič noseča, vendar pa pridno vsrkavam vaše izkušnje za takrat ko pridem na to situacijo.
Moj fant je tudi priden kar se pomoči doma tiče. Se zna obrnit v bajti. Da oprat stvari, pomete, mi pomaga v kuhinji (ko sva sama brez njegovih, si kaj posebnega skupaj skuhava za kosilo),.. Le likanje je njegova šibka točka user posted image To moram vsekakor jaz. Je bil kar lepo vzgojen s strani starejše sestre: najprej pospravit pol pa igranje user posted image Pa tudi z otroci sem vidla, da se zna ful ukvarjat (nečak in sosedovi otroci, od prijateljev), bolje kot jaz. Pri nama bo definitivno on bral pravljice za lahko noč. Mu gre to bolje od rok hehe user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
22.2.2013 8:58:15   
pika89
ahja pa še to:

Moj pikec je nekako počez obrnjen v trebuščku od leve proti desni strani. Ravno zjutraj gledam trebušček in opazim da je nesorazmeren. se je uprl v levo stran tebuha in je bila vidna velika izboklinica user posted image
Kg user posted image sem dosegla +12 kg do sedaj. Bomo vidli kaj mi bodo pri G rekli. Sem si mal zapisovala težo zadnje 3 tedne..na vsake 3 dni en teden je konstantna, niti grama gor potem pa čez dva dni pa dobre pol kg!?? Moj problem je, da mi zvečer ful paša jest, okoli 8 ure user posted image . In si ne morem pomagat. Saj če me bojo kaj na pregledu napizdli bo verjetno kaj zaleglo in se bom uspela kaj brzdat...user posted image Saj ko ne jem ni panike, samo ko pa se spravim h kosilu npr. pa to pojem, potem sem pa kot sod brez dna...bi še malo tega prigriznila, pa še ta krompirček pa tisti košček čokoladice...groza...dokler nisem čist nabasana. Druge očitno nimate takih problemov... Ne vem, ko nisem bila noseča sem se malo bolj brzdala...sem se več gibala in niso kile letele v višave. Je pa tudi fora v tem, ker sem imela izpitno obdobje in sem bila en mesec doma...se učila...cajta na pretek za do hladilnika skočit pa nazaj za knjige in vmes še kaj finga si skuhat... Grrrrr.... Ima še katera podobne težave s prenažiranjem?

Spila že slab liter vode, popila sveže stisnjen sok 3 mandarin....sedaj pa ena user posted image . Kako mi v nosečnosti paše tale kavica....mmmmm...Samo jih največ 2 na dan spijem. Želela bi jih več, samo pa moj pikec v trebuščku nebi bil zadovoljen, ker nebi mogel spat user posted image

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
22.2.2013 12:24:56   
ursonok
Živijo,
vidim, da je danes bolj zatišno ...
Mi smo spali dobro - otroci celo noč, mene pa muči nespečnost. Okoli 4h sem morala na wc, od takrat naprej pa nisem več spala user posted image
Sem se pa za zajtrk spet preveč nabasala, kar štiri kose kolača čez. user posted image Tako da, Pika89, nisi edina, ki se baše. Razlika je morda le da, da se jaz bašem z nekoliko drugačno hrano (nesladkano, manj mastno itd.), kar se seveda pozna pri kilah, za želodec pa prav tako ni dobro.
Se pa pozna, da včerja nisem telovadila - je užitek ob hranjenju takoj manjši, apetit ni tako izrazit user posted image

Zdaj grem plavat, po treh dneh, uf.

Kava
jaz je že štiri leta ne pijem, sem jo pa v prvi N ful, kar po tri na dan - ampak vedno z mlekom. Pa otroček nikoli ni imel povišanega utripa, bil je najbolj miren od vseh treh, jaz sem imela skoz nizek pritisk, ob rojstvu pa tamala niti najmanj ni bila zahirana (to večkrat omenjajo kot posledico uživanja velikih količin kave). Imela je 3950gr.
Tako da jaz mislim, da če ti paše, si lahko komot privoščiš 2 kavi na dan.

Jasmini
kje si ti kaj? Sprašujem zato, ker se večkrat vidim, da si prijavljena, nič pa nam ne napišeš, ti ti ti user posted image . Te je strah, da te bomo spet nahrulile, ker si si kakkšnega prižgala? user posted image Upam, da si ok, da otroček lepo napreduje.

Zanimiva mi je primerjava punc z drugih forumov (poljskega). Tam so kar enim parim morali narediti cerklažo, polno jih je na bolniški, ogromno jih je zdravila proti krčem. nekaj jih je že dobilo steride za pljuča ("preventivno"). Zelo tipično, a kar težko verjamem, da vsaki tretji popušča MV in da bodo kar vsi predčasno rodili. Slovenski pristop je nekje na sredi, tu v Španiji pa nosečnost tretirajo precej "na izi".

So mi pa z davčne po ene treh tednih končno odgovorili, kako prijavim nagrado v tujini! user posted image Upam, da se bom znašla - še enkrat hvala za nasvete.
Z CSD-ja mi pa glede starševskega dodatka za drugega otroka še niso odgovorili. Pa je tudi že kar nekaj časa preteklo. Se vidi - če moram jaz njim plačati, odgovorijo, če bi morlai pa oni meni, me pa ignorirajo. Pujsi!

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
22.2.2013 12:29:53   
Lethe
Živjo.

Pa ste dočakale vikend :) Zame skoraj ni razlike, razen tega, da je ponavadi M doma...če ne gre smučat ali kaj podobnega. Vsaj malo več časa preživiva skupaj.

Danes sem tako slabo spala. Sem sanjala glede porodniške oz. starševskega nadomestila itd., se zbudila vsa napeta...zoprna...šla na sprehod, pojedla zajtrk in potem takoj na CSD pridobit podatke.
Zame ostaja optimalno (finančno), da do porodniške ostanem brezposelna in bom potem prejemala 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec, kar sem bila zaposlena v zadnjih treh letih. Torej je to cca. 100% minimalna plača. Upam, da ne bodo česa spreminjali v teh mesecih.
Ve katera kakšen znesek se upošteva kot minimalno plačo? Dejansko minimalno plačo v mesecu, ko vložiš vlogo ali čisto nek tretji znesek, kot ga nekateri omenjajo.

V kratkem bova šla urediti še očetovstvo, da ne bo kasneje preveč divjanja sem in tja.

Zdaj me živcira le še moja tožba. Res mi mori. Če se spomnite, sem tožila bivšega delodajalca za neizplačane plače, malice in prevoz, regres ter odpravnino. Tožbo sem tudi dobila in naj bi plačal. Ker ni, sva z odvetnico sprožili postopek za izvršbo. Odločba naj bi prišla v 10 - 14 dneh, a je še vedno ni, čeprav bo kmalu minilo že 2 meseca. Menda imajo na Sodišču strašno gužvo in pomanjkanje kadra user posted image In tako hitro je potekalo do sedaj, sem bila kar presenečena. Zdaj pa tako... Saj bi še šlo in bi mirno čakala, a se bojim, da gre podjetje prej v stečaj ali kaj takšnega. Potem se verjetno lahko samo pod nosom obrišem za ves denar user posted image Vse samo zaradi sodišč in zakonodaje.
Da ne omenjam kako prav bi prišel ta denar...ah...

Sicer pa pri nas ponovno sneži. Ponoči je zapadlo 5cm novega snega in je spet vse lepo belo. Danes gremo na kosilo za mamin rojstni dan in se bom lahko, končno, malo lepše obleklauser posted image
Pa še oče je, po 3 mesecih čakanja, le dobil datum za operacijo, ki naj bi bila sicer nujna. Toliko o nujnosti, a ne...

Nekam bi šla rada plavat, ampak kam? Predlogi? Sploh kakšno nočno kopanje bi bilo super user posted image

Aja, otročiček večinoma brca zvečer. Sem pa opazila, da ga glasba prav tako zgane in sem včeraj namenoma poslušala nekaj lepih pesmi, pa je "plesal"user posted image

Toliko zaenkrat, lepo se imejte in uživajte.

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1854
22.2.2013 13:17:02   
Saša33
OOO, mačke

da ne bo samo zatišje.
Tudi mi smo danes dobro spali. Sem šla spat s tamalo (pol 9h, se zbudla ob 5h), pri nas je zapadlo ene 30 cm, tako da imamo dobr meter snega. Mater res bo treba kupit lopato, ki sama kida:), še bolj služkinjo, dobr da imam dopust, pa da je lahek sneg.
Aja, kje sem ostala. Nič zj ko sem spočita bi lahko vsako jutro. Posebej, ker je moj libido v nosečnosti visok, da o kvaliteti orgazma ne govorim. Zvečer pa komaj govorim. No včeraj pop sem bila čist zmahana, bila sem še na orbitreku, joga, sprehodu. Res ne znam nehati pravočasno. Pol je bla tamala sitna, in sva obe jokali, pol sem še moža nahrulila in evo tko je. Ma Ursonok, mene tud stisne kdaj kako bom z dvema in potem če bo vse ok še z enim. Bi imela tri, enega za drugim, samo najprej naj pridemo do dveh. Glede članka pišem nekaj na temu CIMIC( Civilni funkc. strokovnjaki v mirovnih misijah), to je tudi en del mene. Samo mogoče pride še kaj v poštev ko bom v penziji. Še dobr da sem pol sveta pred tem obrnila in sem sedaj stara koka:)

KG: Tud meni so iz 5 poskočili zadnje tri tedne na 8. Vsak teden kg. Posledica strahotnega apetita in sitne tamale, neprespanih noči in nič športa. Ma, se ne sekiram preveč, razen da vem, da dp 32tedna kg rasej okot hodič in to je to. Drugače pa zvečer prakticiram jogurt, sadje, ali pa prepečenec z avokadom, pa lahko jem pol ure.
Kafe: Tud jst sem kofetar. Vsaj dva na dan. To je mojih pet minut. Če kermu paše naj jo pije.
Bazen: Mi smo bili v Ankaranu, slana voda, za 2h. Men je super, ni velik folka, pa ni prevroče, pa ni uderuško.

Evo grem frklo dat spt. Pol pa še malo delat. Zasnežen pozdrav.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
22.2.2013 13:30:51   
sover
Heej,

še jaz pristavim piskrček. Tamaučken spi kot top zadnje dni (čeprav je štartal vrtec), na žalost pa se jaz ne morem pohvalit z istim. Že par dni zaporedoma se ponoči zbujam, imam čudne sanje in se na splošno zbudim bolj zmahana kot takrat, k osem šla spat. Posledično sem precej utrujena in sitna. Pa za tamalega se še nekak spravim skupaj, za M je pa zdajle res švoh.

Mislim, da nas mal dohiteva presežek stvari: majhen otrok, še eden na poti, gradnja hiše, negotovost v moževem poslu ... Za naju dva si nisva že dolgo vzela časa... Vem, da je to narobe in dlje kot odlašam, težje mi je načet to temo in ukrepat v tej smeri, čeprav vem, da je nujno. Razmišljam, da bi ta vikend malega odpeljala k babici za nekaj ur, midva bi pa šla nekam. Morva it od doma, ker če sva doma, pol se tresneva na kavč in počivava, kadar imava čas. To pa nič ne izboljša. Zadnje dni sem zarad vsega skupaj kar malo potrta user posted image . Morda nam pomlad prinese nov zagon.

SO: ajoj, ajoj! Pri nas je v tem smislu noseč M. Jaz bi non-stop, on pa sploh ne. Sem se že pogovarjala z njim o tem, pa pravi, da enostavno nima želje. Zvečer, ko tamalega spraviva spat, se uleže na kavč in zaspi še sam. Ima še katera podobne težave?

Eh, niso ti dnevi hudo prijetni ... Upam, da ste ostale bolje.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
22.2.2013 14:18:57   
Peeby
Apetit: zadnje dneve imam strašen apetit. Ko pridem s službe moram obvezno pred večerjo nekaj malega pomalicati, da držim. Načeloma se poskušam ne preveč nažirat, ampak se bojim, da najhujše šele prihaja user posted image . Zaenkrat sem na +3 ali 4 kile (22t) in se tolažim, da niti ni veliko. Je pa res, da že v osnovi nimam malo kilc in če jih dobim 20 bom kot bomba.

Sicer pa že komaj čakam kakšen dopust - čeprav ga še kar ni in ni na vidiku... Je še katera taka? Me pa tudi zanima, do katerega meseca je priporočljiva vožnja z letalom?

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
22.2.2013 14:40:56   
sonce987
Da vas na hitro pozdravim na ta snežno oblačen petek...

pri nas se v pečici že peče musaka. Že tako diši, da že komaj čakam kosilo. Potem gremo pa verejtno malo ven na kakšen sprehod...

lepo preživite vikend

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
22.2.2013 14:41:31   
mojci13
ojla,

SO... jaz bi pa me je kar nekaj strah. Sploh ne vem, zakaj se ne morem znebit te paranoje med nosečnostjo. Za vsako, ko me nekaj zaboli, mislim, da se spodaj nekaj dogaja. Nikoli me ni nič bolelo, bila ful malo bolana, sedaj me pa skoz nekaj špika in boli, pa v križu, pa v medenici. Glede na prejšnje nosečnosti nimam slabe izkušnje, normalno donosila, delala do konca, rodila brez večjih težav. Tudi sedaj je bil na zadnjem pregledu MV 46 mm in pravilne oblike. Ne vem...ful si želim uživat v vsem skupaj, pa ne gre. In to me ful moti, ker sem drugače ful pozitivna.

Da še z vami delim novičko... moji sestrici so se zjutraj začeli popadki, je že v porodnišnici in čakamo na novičko... sicer 3 tedne prezgodaj, ampak pravijo da je otroček že kar velik. Držim pesti.

Ursonok
Praviš, da pri nas ni toliko težav...če imamo vse takšne preglede kot jaz težko kaj odkrijejo. Enkrat ti MV izmerijo, moja morfologija je bila gotova v nekaj min, železo so mi enkrat kontrolirali, sladkorja pa sploh še ne. Pritisk mam na pregledu vedno povišan, pa ga to ni še nič zmotilo. Je pa res, da nikoli nič ne rečem. Bom na naslednjem pregledu malo pojamrala glede bolečin, pa da vidimo, kako bo. Mogoče me da za 4 ure v bolniško. sedaj bi mi ful pasalo, da bi lahko doma delala, ampak tega sploh ne upam delodajalcu predlagat.

Glede kg sploh ne bom komentirala. Se tehtam samo na pregledih. Sploh ne prakticiram kakega prenažiranja, sem pa v prejšnjih nosečnostih pridobila 2 x 20 kg. Bomo videli, kako bo tokrat, je pa res, da se skoraj nič ne gibam, ker se mi že po 15 min hoje ful začne maternica krčit in me dol pritiska. Sem se nekaj mučila na orbitreku, da bi malo kosti razgibala, pa mi je samo še slabše.

Drugače mi je pa čudovito, ko moj pikec začne ful brcat in se malo pogovarjava. nekako se skušam z njim dogovoriti, da greva rodit 25.05., ker je ravno polna luna user posted image .

mejte se... pa naj se oglasi še katera, ki ni super fit in jo v tem času že boli tam spodaj, da me malo potolaži.

LP

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
22.2.2013 15:11:13   
jasmini
oojjjjjjj. Nisem pozabila na vas, niti se ne obremenjujem več s prižiganjem cigaret. Kolikor mi pač paše jih pokadim, se pa malo kontroliram. Tko da brez skrbi :) Sem pa vesela Ursonok, da si se spomnila name. Naša princeska lepo raste, na morfologiji pred dvema tednoma (21t2dni) je merila 20 cm in tehtala 400g :) ginekologinja je komentirala, da raste po katalogu. :) tko da ja, mami čist vesela. Na forumu vas/nas redno spremljam, imam pa veliko težav pri odpiranju okna za odgovor. Skoraj vsak dan se vam želim javiti, ampak tudi po večkratnih poskusih mi okenčka noče odpreti.
Brcike, brcike, brcike ..... super so, zadnje dva dni kar intenzivne, je pa bilo vmes tedensko zatišje in sem se pošteno ustrašila da je kaj narobe. Pa se je k sreči oglasila in se zdaj konstantno "oglaša" cel dan.
Včeraj in danes sem imela dopust, tako da mi je res prijalo. Služba me počasi kr utruja, je narava dela žal taka, da se na dan prepognem tudi do 300krat. Tako, da upam, da se s fakultete kmalu oglasijo za zagovor moje magistrske naloge, da grem počasi v miru na bolniško.
No pa sem se kar razpisala. Upam, da tudi ve uživate, res je da kakšen dan je boljši, spet drugi katastrofalen (kar se tiče hormonov in odnosov z zunajzakonskim partnerjem ... :) :)
Lepo se imejte pa božajte bušije.

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
22.2.2013 15:18:34   
ursonok
Zdravo,
no, pa ste se zbudile user posted image

Fizis
Kako smo si različni ... jaz sem pa ravno z bazena in se počutim super, razmigano, kot da ne bi bila noseča! user posted image Sem z bazena proti avtobusni skoraj laufala po zraku, tako polna energije sem bila.
Mene bolijo kosti in križ, če par dni ne telovadim. In nasploh je bilo do zdaj v vseh treh nosečnostih tako, da sem se proti koncu, tam po 25. tednu, začela bolje počutitit. Tj. nič špikanja, pritiskanja, bolečin v križu. Edino, kar me muči, je malo prostora v želodcu, sploh pri količini hrane, ki jo pojem. user posted image

mojci13
jaz imam zaradi krvavitev med SO malo zadržka. Pa vem, da je to zaradi izrastkov na MV in večje prekrvavitve nasploh, ampak vseeno. Ni fajn filing. user posted image
Drugače se mi pa taki pregledi zdijo načeloma ok. Mislim, da na Pl pretiravajo, čisto so zmedikalizirani, paranoizirajo po nepotrebnem, tam vsaka drzga med nosečnostjo leži in je tablete. Po statistiki so pa med prvimi po prezgodnjih porodih. A jaz sem dve N preživela tam, tako da se mi je težko navaditi na španski "u izi" sistem. Tudi meni so kri in urin pregledali dvakrat, pa jutri začnem 28. teden! Tokse še nisem prebolela, pa mi jo sploh ne kontrolirajo več! MV merijo na morfi, pa morda bodo zdaj v 32. tednu na UZ. Bomo videli.

Sover
ja, čas zase oziroma za dva ... Jaz tega pomanjkanja ne čutim - morda zato, ker oba delava doma., v istem kabinetu, in sva praktično cele dneve skupaj. Res si ne predstavljam, kako funkcionirajo ljudje, ki imajo vsak svojo zelo zahtevno službo, se ne vidijo cel dan, le ob večerih. Prav verjamem, da so čisto razštelani, da nimajo časa za pogovore, božanje itd. Če sem jaz vsega sita in malo občutljiva, zatežim sredi dneva, ko so otroci v vrtcu, mojemu, naj me gre za 15 minut božat (prosim ga seveda "za 5 minut" user posted image ). In se uleževa in božava in pogovarjava. Pa zvečer me mora obvezno pred spanjem. Takrat sem včasih huda, ker on med božanjem in mojim razglabljanjem zaspi!!! In potem ga reveža budim i mu težim user posted image Pa vsak dan jeva skupaj zajtrk, brez otrok (razen za vikend), malo komentirava politiko, se pogovarjava o otrocih in o sprotnih zadevah. Skratka, fino nam je, se ne pritožujem.

Libido
pri nas je že odkar se poznava tako, da je moj večji od njegovega. Včasih je kriza, priznam, sploh ker jaz bi, njemu pa ni. Sem bila včasih tako obupana, da sem mu grozila, da si bom ljubimca našla. A ga sploh ni ganilo - moškega pač ne premakneš niti za 5mm, če mu do nečesa ni. Drekci pekci. A se je z leti malo poštimalo - jaz sem malo manj zahtevna, pa tudi njemu se načeloma več da. user posted image
Orgazem je pa med N ful boljši kot sicer.

Lethe,
ma res smola to s doišči! Tudi meni gre na živce, ker so mi rekli znanci, da od države "za nazaj" ne dobiš nič (niti starševskega dodatka, če ti pripada), in da bom morala iztožiti. Halo. Saj jim težim, pišem, pa če oni ne odg. Kr neki. Šele v takih primerih začutiš, kako je država en navaden brezdušen drek, ki mu posameznik ne pomeni čisto nič. user posted image

Letalo
odvisno od letalske družbe - načeloma vse pustijo na avion do 34. tedna, nekatere celo do 37. Treba se je pozanimati na njihovi strani. Sicer je pa letenje ok.

Dopust
jaz sem milsila, da bi zdaj, za veliko noč, ko gresta otroka za krajši čas k dedkom, midva za vikend skočila kam, na Gibraltar ali na obalo ali v kakšno drugo fino špansko mesto ... Pa imam toliko dela, da bom verjetno smao za računalnikom user posted image user posted image

Spanje
očitno imamo vse porbleme s tem user posted image . Jaz sem edino v prvi N spala kot polhec. V teh dveh sem pa precej bolj napsihirana. Ne vem. Če sem pa jaz ok, me pa otroci zbujajo.

Sonce
mmm,, musaka, moj očka je znal dobro narest, se spomnim, zdaj bi sicer raje kakšno zelenjavno ... Mmmm, se bo treba enkrat spravit!

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
22.2.2013 15:51:34   
Zoja83
Očitno se morem samo fajn razjezit, pa odpira okence user posted image

čas za naju midva si ga vzamema vsaj enkrat na teden in dama malega k babici spat. Takrat si privoščiva kako nadaljevanko ali film (imava enak okus glede filmov) pa tudi kako pivo včasih. Paše user posted image

SO včeraj nama je celo ratalo user posted image . Jst sem po osmih letih še totalno zaljubljena v svojega M in mi je najboljši se* partner, kar sem jih imela. Je včasih že kar preveč strastno in sem pol cela razbolena user posted image ...

letalo jst sm v tej N ful previdna in me ne spravijo na letalo in v drugo državo. Nisem nič staromodna, ampak imam v tej N pač tak filing, da je bolje, da ostanem doma. Aprila gre tamali z babico in dedkom k svakinji v Valencio, tako da si bova takrat vzela konkretno čas zase! Komaj čakam! Aja, nasl. teden pa še čatežke, tako da zmaga user posted image

ursonok eno prošnjo imam zate in sicer če mi lahko poveš, če imajo v Španiji posebne lekarne z homeopatijo ali najdeš ta zdravila v vsaki lekarni (ki je itak na vsakem vogalu). Če ne, kako se reče tem lekarnam in kako se imenujejo tiste granule, ki mehčajo maternični vrat. Bi kar svakinjo poslala, da mi jih prinese... Caulophyllum-to je ime zdravila ali sestavina? Pa dvojcica če hočeš lahko še tebi, ko se itak poznamo
user posted image

Pridne bodite in če RR ne bo nagajala se kmalu slišimo user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
22.2.2013 18:33:13   
pika89
Mojci13 jaz imam prav iste probleme s krčenjem maternice! Trudim se iti na sprehod vsak dan. To mi tudi uspe. Razen zadnje dva dni, ko pri nas ful sneži. Sem se pred poldnevom odpravla na sprehod in glej ga zlomka v 5 minutah je začelo zopet snežiti po pol-urnem mirovanju. Sem vzela dežnik in nisem hodila 5 minut, ko je začelo močno snežiti, da sem bila vsa bela..in tako sem imela danes vsega skupaj 10 min sprehodauser posted image V glavnem...malo sem se zagovorila. Bistvo: Ko grem dopoldne na sprehod, ko sem spočita, mi ni problema, me načeloma nič ne špika in otrdeva, če hodim počasi seveda. Popoldan pa opazim da mi že po 5 minutah občasno otrdi spodnji del trebuha user posted image . Poskušam počasi hoditi, se ne naprezam, ravno toliko da se razgibam. Trudim se narediti sprehod od 30 pa tja do 45 minut zelo počasnega sprehoda. Na koncu sem polna svežega zraka in dobro prekrvavljena. Je pa zelo neprijeten občutek ko ti med hojo otrdeva trebuh in te vse dol tišči user posted image Otrdevanje trebuha pa se mi dogaja že od 20. tedna naprej, sem se pač navadila na to do neke mere. Pazim samo, da ni prepogosto in se raje počim na kavč ležat. Če bi bilo v moji moči bi bila veliko bolj aktivna, ampak ne gre.

Ursonok pa preiskava za toxo je eden izmed osnovnih pregledov pri G. V vsakem trimesečju se opravi preiskava. Si jih vprašala zakaj ti je ne naredijo? By the way - imaš ti pdp maja a ne? glede na to, da si začela 28. teden. Jaz sem danes 25t in 5dni pa imam pdp 2.6. V glavnem hočem rečt, da sem vesela da si med junijkami, je bolj čvekasto user posted image

zadnje tri dni sem tudi jaz začela čutiti zelo močne brcike mojega user posted image čez cel dan. Vesela ful user posted image Pa mu medtem kaj lepega povem user posted image

Spanje mene tudi vsake toliko časa matra. Zaspim brez problema, še medtem ko z mojim gledava film...jaz v prvi četrtini že drnjoham. Ker moram vsako noč vstati 1x do 2x za na wc, se mi včasih zgodi da ne morem zaspat...za 15 minut..za pol ure...za eno uro, ker začnem kar neke bedarije premišljevatiuser posted image . Enkrat sem se premetavala od 3h do pol5h potem pa sem vsa znervirana vstala. Zadnje dni pa zaenkrat zopet ni težav s spanjem.

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
22.2.2013 19:41:38   
ursonok
Ojla,

zdajle sem pa kr zdelana ... Smo šli popoldne še na en sprehod, sicer nas je ujel dež, ampak ni tako mrzlo in je bilo kar luštno ...

Zoja
to je zdravilo (sicer je rastlina), firma Boiron: http://www.plummarket.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/0/306960179139.jpg
Kako je v Špa, ne vem v bistvu, tu v Granadi lekarne, ki prodajajo homeopatijo, napišejo na izložbo/vrata na veliko: "tu lahko kupite homeopatijo". In je kar nekaj takih lekarn, v centru sploh. Prodajajo ponavadi še eko kozmetiko in Bachove remedije.
Če se ne boste mogli zmenit, vam lahko tudi jaz pošljem ...

Ja, tudi meni je M najboljši ... mislim, sem včasih kar "jezna", ker se mi zdi, da se ženska v nosečnosti zaradi hormonov še bolj zatreska v svojega moškega in je drugi sploh ne zanimajo več - v smislu, da bi jih sploh pogledala user posted image . Po drugi strani pa berem zgodbe, ko se moški, ko je njihova ženska noseča, zagledajo v druge, ker je pač žena "debela", "ne-seksi" in podobno. Kr neki.
Saj ne vem, morda je pa samo z mano tako. Se včasih sprašujem, a je to zato, ker je otrok njegov (gensko), ali zato, ker je pač on v bližini ... Če bi bil recimo otrok od nekoga drugega, skrivnega ljubimca, hehe, h komu bi me potem v N vleklo - k možu (bližina, varnost) ali k ljubimcu (geni)? user posted image
Glede "strastnosti" - midva itak ne znava nežno in mene navadno še dva dni vse boli. Tako da sploh ne razumem, kako nekateri lahko celo dvakrat na dan user posted image user posted image user posted image

Pika
ja, sem že malo spraševala glede toxe - Slovenija je baje nekoč avtomatsko prevzela francoski sistem, ki testira vsaj trikrat, če je še nisi prebolel. V Nemčiji baje testov za tokso SPLOH ne delajo več. Tukaj pa samo prvič - in ne vem, zakaj, glede na to, da potem tako pozitivne kot negativne obravnavajo enako. Pravijo pa, da statistika kaže, da je, če se N okuži, prenosov na otroka tako zelo malo, da se testiranja ne splačajo, pa tudi antibiotiki naredijo več škode kot koristi.
Ma čudno je to - v vskai državi nekaj po svoje. Potem pa naj se nosečnica počuti varno in sproščeno user posted image

Otrdevanje
meni tu in tam otrdi, ampak zadnje čase je kar ok. Se pa strinjam, da četudi ni nevarno, je zelo neprijetno.

Rok imam pa 25. maja, ja. A glede na to, da sem v prvih dveh N obakrat prenosila za 12 dni, sem se dala kar med junijke user posted image

Jaz bi šla pa zdaj na kavč, gledat kak fajn film in srkat alkoholfrei pšenično pivo. V bistvu moram pa še kaj narest, pivo mi pa sploh ne paše, ker malo smrkam. Ma sem čist partybreaker user posted image

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
22.2.2013 19:59:22   
dvojčica6
No, napišem cel roman pa mi ga zbriše user posted image user posted image user posted image

Zdej moram pa na hitro, ker moram ta veliko skopat...

Zoja, ursonok
, zlate, eno bi vsekakor ponucala za te zadeve, se res priporočam!!!

ursonok, ma ne moreš verjet, glih te dni razmišljam o tem in sem prišla do podobnih ugotovite...jaz sem cela zatreskana v mojega med nosečnostjo, to res ni fer!!! On pa manekenke gleda po raznih portalih user posted image user posted image user posted image

Js sm drugač finofajn v nosečnosti, res pa je, da na veliko jem in da me potem zgaga muči...se bo stopnjevalouser posted image Edina rešitev zame je miganje samo res ne vem, kdaj si čas vzet, nonstop je nekaj...

aja, majčica, sterilizacijauser posted image glede na to, da tut naše ta tretje ni bilo planirano, ni slaba ideja...bom predlagala mojemu user posted image user posted image

Evo, zdaj moram pa šibat!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
22.2.2013 20:54:16   
majčica1508
Jaz pa sam na hitrico pozdravim user posted image user posted image user posted image ...............

Tok sem utrujena,da grem sam v vodoravno....
Danes imela 3D in sem tok vesela,ker je vse ok....Mali pa tehta 770g.....
Naslednji pregled imam čez 5 tednov(kri,voda,toksa,hepatitis)
Cuker test pa 4.3...Pazi zdaj to ob 6.30h moram biti že v labaratoriju

Nočko

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
22.2.2013 21:28:02   
drejcka76
Hej junijske nosečke,

kratko javljanje z moje strani... Tud slučajno nisem tolk aktivna na tem forumu kot nekatere, ampak mi služba vzeme tolk energije, da je ne ostane včasih nič več.. No, sem zato strašno vesela, da je vikend. Sem že danes po službi spala popoldan od pol šestih do osmih.user posted image

Včerjašnja druga MF je bila čudovita. BIla sem pri dr. Kežarjevi in mi je res vse tolk lepo pokazala, razložila in moje malo detece se je pustilo gledati in tudi pokazalo kaj ima med nogicami user posted image user posted image user posted image Sem happy, happy, ker je to, kar sem si na tihem želela in pričakovala... vam razkrijem kasneje, ker še nisva povedala določenim in nisem ziher, če nekdo ne spremlja tega forumauser posted image

Tudi sicer je vse bp, PDP še kar ostaja 14.6. in to je to... Detece se je tudi lepo poredilo. Včeraj sem bila 23 tednov in 6 dni in je bila ocenjena teža 664 g...user posted image

Punce, nečesar še nisem zasledila med vašimi pogovori tukaj gor in sicer: Ali ima katera morda težave, da jo srbi koža? Mene že kakšna dva -tri tedne precej srbi na področju prsi in zgornjega dela rok... Ampak nimam pa nobenih izpuščejev ali rdečice, samo srbi in se praskam in praskam. MI gre že malo na živce... Nekje sem sicer zasledila, da je to pač eden od simptomov v nosečnosti, sem pa tudi brala, da je lahko povezano z nekimi jetrnimi encimi, kar ni čist nedolžno...
Skratka: kako ste ve kaj s tem? Imate tudi težave?

Nič, kmalu bom spet šla spat user posted image Upam, da bom bolje spala kot cel ta teden - se tudi jaz ponoči zbujam okrog dveh ali treh in potem po uro in pol ali dve ne moram zaspat nazaj, zjutraj pa služba... No, zdaj sem v službi končala eno precej naporno stvar in upam, da bom spala bolje.user posted image

Želim vam lep večerček in en fajn vikend, čeprav menda snežen...user posted image

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
23.2.2013 11:49:43   
katniss
Hej drejcka,

sem videla, da te muci srbecica pa ti bom kr odgovorila, glede na to, da imam diagnozo nosecniske holestasze.
Meni se je zelo blaga srbecica pojavljala skozi ampak imam tudi tako suho kozo, da se mi skorajda luske delajo heh. Se nisem kaj dosti sekirala, samo pridno mazala in je pomagalo.
Tista nadlezna, vroca srbecica pa se je zacela v 31.tednu, ko sem res skoraj znorela zraven. Najbolj so me srbele dlani in podplati, ostalo telo malo manj.
Razlika v srbecici, ko me je srbela samo koza in v tej vroci srbecici je pa bila ta, da sem pri tej drugi imela obcutek, da mi bo koza dobesedno zgorela. Sem ze skoraj naga hodla po stanovanju in se zdaj, sredi zime se, tusirala z mlacno vodo. Pomagalo je na kratki rok, drugace pa res ne.
Zdaj jemljem zdravila, srbecica je ponehala, obcasno imam se tezave s suho kozo, kar je pa itak drug feeling in se poskusam ne obremenjevat prevec. Tudi kisline so padle na normalni nivo.

Ce te skrbi, zatezi, da te srbijo podplati in dlani, da se v bistvu ne mores znebiti te srbecice. To je eden izmed glavnih znakov, da imas povisane zolcne kisline ampak drugace pa kar mirno. Pojavnost te zadeve je nekje okrog 1%, tako da moras imeti res 'sreco'. user posted image
Ti zelim, da bo vse vreduuser posted image

(odgovor članu drejcka76)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
23.2.2013 13:52:42   
Peeby
Srbečiča: mene v zgornjem predelu trebuha že nekaj časa daje srbeč občutek. Se mažem s oljem, ampak niti ne pomaga. Tudi nevem, kaj bi bil vzrok, ampak vedno pozabim vprašat mojo G...

Ursonok: rekla si, da gredo otroci čez veliko noč do dedkov in babic... Pa me zanima, kako pri vas otroke spravite do Slovenije ali kako to naredite? user posted image Se moram že vnaprej pripravit in informirat, zato to sprašujem user posted image

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
24.2.2013 15:59:42   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Evo, jaz sem se končno približno sestavila, sem od petka brez vročine, hčerka na srečo tudi...je bilo res kar naporno vse skupaj- sem shujšala cca 2 kg.... No v petek je pa moj peljal hčerko malo na počitnice k babici, tako da sem se končno uspela tudi naspati....imam očitno nekje v podzavesti da moram skoz čekirat če se kaj dogaja v hčerkini sobici in se posledično skoz zbujam ponoči, tudi če ona mirno spi....no zdajle se pa že dve noči zapored sploh nisem nič zbudila celo noč user posted image user posted image

Z mojim sva si privoščila včeraj malo izlet v Lj, no v miru sva šla v par trgovin pa v kino...je pasalo po dolgem času user posted image user posted image ...Zdaj pa itak verjetno spet kakšno leto ne bom šla v kino, razen če bo preden rodim šla hčerka še kaj na počitnice.... Joj bi mi pa sicer fuuuuull pasala kakšna savna...no tudi to pride na vrsto nekje čez dobro leto ali malo več ko bom verjetno počasi nehala dojit - vsaj tak je plan zaenkrat user posted image

Sicer imava pa nov računalnik in je hiter ko raketa user posted image user posted image Prejšnji je bil star že 8 let in je čisto zares trajalo cca. 20-30minut da je odprl internet, tole je pa zdaj v minuti user posted image user posted image ...No še bolj vesela pa bom ko predvidoma naslednji teden dobiva tudi posteljo user posted image user posted image Spiva zdaj že več kot eno leto na jogiju na tleh, tako da se res že veselim....no ja še bolj bom vesela ko bova še kakšne 2 tedna kasneje dobila tudi letvice in jogi (sva naročila v drugi trgovini).... Ja, izgleda da bova končno imela posteljo, spat bova pa morala kakšen teden ali dva na kavču ker sva prepozno šla letvice in jogi naročit user posted image user posted image user posted image No, edino hčerka bo po mojem žalostna, ker zdaj ne bo smela več skakat po jogiju - prej sem ji dovolila, ker pač ni mogla ravno visoko pasti, zdaj bo pa itak nekaj višja postelja pa še nov jogi, tako da bo konec s skakanjem...

Sicer pa me moj baby zjutraj, dopoldan, popoldna, zvečer in ponoči nagrajuje z lepimi brcikami, tako da bi cel trebuh premetava user posted image user posted image Imam pa pregled v sredo - že komaj čakam....

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
24.2.2013 17:07:58   
Tija01
Pozdravljene souser posted image !

Tako pa je vikend skoraj za nami, joj kako čas hitro beži. Tudi sama imam že vso user posted image veselje z mojimi kg ja rada jem, berem da ostale nekatere tudi user posted image bodo že kg dol šli ko bomo enkrat imele user posted image . Zdaj pijem kavico in jem orehe, mi kar pašejo, ne vem pa kako bo kaj z zgago. Še vedno pijem veselo donat za zgago in proti zaprtosti.

Naslednji teden imam pregled za sladkorno, pitje glukoze in to. Je katera že bila? Kako to poteka, kolikokrat piješ in kolikokrat ti vzamejo kri?

Lepo nedeljo še naprej in pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
24.2.2013 18:02:55   
dvojčica6
Živjo user posted image !

Sem hotla že včeraj to srbečico pokomentirat, pa ima RR očitno svoje nameneuser posted image Po moje te srbi, ker se koža rateza, pomaga mazanje s kako bolj mastno zadevšno, js sm mela neko olje za telo sam meni so ta olja bolj tako...se ne vpijejo lepo... mi je bila najbolj fajn neka obična krema za telo, se ne spomnim znamke...tako ali tako se namažem na vsake kvatre user posted image

Brcike,
...moj user posted image tut zelo aktiven, kdaj sploh spiuser posted image Ma ok, raje vidim, da me nonostop brca...

Cukr test... me je G vprašala, če ga hočem naredit, ker je kao tut pokazatelj, kako bo na stara leta ipd... Drugače pa mi je rekla, da delajo samo na rizičnih teste, to se pravi, da je diabetik v familiji, da otroku raste teža hitro, starost ipd. Bom šla delat, cukra itak pojem preveč, upam vseeno, da me ne ulovijo v kak sistem, da bom potem skoz tam visela... Poteka pa menda tako, da prideš tešč, spiješ cukr in oni ti pol zmerijo, kako tvoje telo reagira - kri ti vzamejo...bom šla enkrat naslednji teden, tako da bom takrat mela 100% podatke...

Zgaga in hrana... ajoj ajoj... ta vikend je bila pizza na meniju in sem jo čisto preveč pojedla... in itak zgaga za vola spečt user posted image Največkrat mi pomaga žluk mleka (bljaaak, ga pijem z zamašenim nosom), sem pa včeraj šla po rutacit v lekrano, ker ta pizza je bila pa too much za moj sistem...oči mam pa velike kot kak volk pa bognedaj d mie vstat minuto pred totalno sitostjo... poleti bom pa jamralauser posted image

girl79
...i ja biuser posted image fouš res, ker nama ta petletni stroj dela ravno tako kot si opisala... dobro, da mamo uni tablet, res super zadevšna user posted image

Šibaaaam, lep preostanek nedelje!

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
24.2.2013 18:08:50   
pika89
OGTT-test za nosečniško sladkorno - jaz sem bila na tem testu 15.2. En večer prej nisem smela jest nič sladkega... In priti na odvzem krvi tešča 10-16 ur. Torej zvečer po 7 uri nisem jedla, ob 7h zjutraj naslednji dan pa sem šla v ZD v lab. Najprej so mi odvzeli kri, sem čakala 15 minut na prvi izvid (če bi vrednost glukoze presegla 5,1mmg/l, ne bi bilo potrebno piti sladkega napitka-obremenjevanje z glukozo...saj bi to kazalo na n.sladkorno), vrednost glukoze je bila nad 5,1 in sem mogla spit 3dl sladke vode (voda+75g sladkorja)...in lepo v čakalnici sedeti in čakati da mine ena ura...Po točno 1 uri sem zopet dala kri... in spet po eni uri (skupno 2 urah po sladki vodi)zopet dala 3. rundo krvi. In odšla domov. Jutri bom pa vidla kakšni bodo rezultati, ko se oglasim pri G user posted image . V galvnem dolgčas je čakati 2 uri in pol, razen če si vzameš kaj za brat ali pa čvekaš s še kako souser posted image ... Srečno na testu glukoze Tija!!

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
24.2.2013 19:53:39   
Lethe
A test za sladkorno ni nujen? Mislim, del standardnih pregledov? Sem mislila, da je temu tako. Mi je pa kolegica rekla, da je njej pokazalo mejno vrednost, ker je prejšnji večer pojedla cel kup mandarin in je morala potem nekaj časa še doma preverjat sladkor in se je na srečo izkazalo, da je vse ok. V glavnem odpade dan prej vse sladko, sem šteje tudi sadje.

Mi smo imeli danes čisto zasnežen danuser posted image Zjutraj gazenje s psom, da sva si naredila potko, potem odmetavanje snega, kasneje smo ponovili vajo... Potem sva šla na kosilo k tastu in tašči, nato sem pekla torto...
Popoldne je prišel še moj brat in oba nečaka, da so dokončali utrdbo/iglu in postavili še ogromnega snežaka. Uuuf, res pestro. Zdaj sem pa naredila sadno solato, da jo pojeva, ko se vrnemo z večernega sprehoda user posted image

Kako ste ostale preživele dan? Upam, da lepo...
Uživajte v preostanku večerauser posted image

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
24.2.2013 19:57:02   
sisi79
živjo, še ena user posted image se oglaša. sem prvič noseča in rok imam 13.6. pričakujeva pa user posted image .

glede OGGT testa , pa zgleda tako, da 8 ur pred tem ne smeš ničesar jesti, pol pa ti na drug dan zjutraj, meni so ob pol osmih vzeli prvič kri, pa potem nekaj časa čakaš na rezultate in če imaš sladkor nad 5,1 te pošljejo domov oziroma direkt k zdravniku. če pa imaš nižjo vrednost, pa ti dajo pol litra napitka z 75 g sladkorja. no baje lahko imaš limona s sabo, da gre lažje po grlu. jaz sem seveda na limono pozabila user posted image . no pol ti pa vzamejo prvič kri po eni uri, pol pa še po dveh. med tem časom ne smeš ničesar jesti in piti. no jaz sem dva požirka vode, ker sem res mogla popravit ta sladki okus v ustih. no načeloma čas gre hitreje, če imaš kaj za brati, ampak meni je bilo slabo, če sem imela sklonjeno glavo, tak da sem samo na miru sedela in se nisem premikala. no po pol ure lahko počakaš rezultat, ali ti ga pa ginekologinja pove na pregledu. no jaz je hvala bogu nimam user posted image . sicer mi pa itak sladko preveč ne paše, čeprav sem prej imela zelo rada sladko .user posted image . aja drugače pa priporočajo, da en dan prej ne ješ sladkega ampak meni tega prej noben ni povedal in sem glih ta dan jedla zvečer sladoled, pa se je vseeno vse dobro izteklo.
aja drugače pa kot je meni znano, dajo sedaj vse nosečnice na ta test.

mejte se ;)

< Sporočilo je popravil sisi79 -- 24.2.2013 20:00:32 >

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Predviden datuma poroda je vedno samo okviren
Ginekolog vam bo rok poroda izračunal s pomočjo posebne formule, vendar je to le približna ocena in ne pomeni, da se bo ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.