ursonok
|
Zdravo, no, pa ste se zbudile Fizis Kako smo si različni ... jaz sem pa ravno z bazena in se počutim super, razmigano, kot da ne bi bila noseča! Sem z bazena proti avtobusni skoraj laufala po zraku, tako polna energije sem bila. Mene bolijo kosti in križ, če par dni ne telovadim. In nasploh je bilo do zdaj v vseh treh nosečnostih tako, da sem se proti koncu, tam po 25. tednu, začela bolje počutitit. Tj. nič špikanja, pritiskanja, bolečin v križu. Edino, kar me muči, je malo prostora v želodcu, sploh pri količini hrane, ki jo pojem. mojci13 jaz imam zaradi krvavitev med SO malo zadržka. Pa vem, da je to zaradi izrastkov na MV in večje prekrvavitve nasploh, ampak vseeno. Ni fajn filing. Drugače se mi pa taki pregledi zdijo načeloma ok. Mislim, da na Pl pretiravajo, čisto so zmedikalizirani, paranoizirajo po nepotrebnem, tam vsaka drzga med nosečnostjo leži in je tablete. Po statistiki so pa med prvimi po prezgodnjih porodih. A jaz sem dve N preživela tam, tako da se mi je težko navaditi na španski "u izi" sistem. Tudi meni so kri in urin pregledali dvakrat, pa jutri začnem 28. teden! Tokse še nisem prebolela, pa mi jo sploh ne kontrolirajo več! MV merijo na morfi, pa morda bodo zdaj v 32. tednu na UZ. Bomo videli. Sover ja, čas zase oziroma za dva ... Jaz tega pomanjkanja ne čutim - morda zato, ker oba delava doma., v istem kabinetu, in sva praktično cele dneve skupaj. Res si ne predstavljam, kako funkcionirajo ljudje, ki imajo vsak svojo zelo zahtevno službo, se ne vidijo cel dan, le ob večerih. Prav verjamem, da so čisto razštelani, da nimajo časa za pogovore, božanje itd. Če sem jaz vsega sita in malo občutljiva, zatežim sredi dneva, ko so otroci v vrtcu, mojemu, naj me gre za 15 minut božat (prosim ga seveda "za 5 minut" ). In se uleževa in božava in pogovarjava. Pa zvečer me mora obvezno pred spanjem. Takrat sem včasih huda, ker on med božanjem in mojim razglabljanjem zaspi!!! In potem ga reveža budim i mu težim Pa vsak dan jeva skupaj zajtrk, brez otrok (razen za vikend), malo komentirava politiko, se pogovarjava o otrocih in o sprotnih zadevah. Skratka, fino nam je, se ne pritožujem. Libido pri nas je že odkar se poznava tako, da je moj večji od njegovega. Včasih je kriza, priznam, sploh ker jaz bi, njemu pa ni. Sem bila včasih tako obupana, da sem mu grozila, da si bom ljubimca našla. A ga sploh ni ganilo - moškega pač ne premakneš niti za 5mm, če mu do nečesa ni. Drekci pekci. A se je z leti malo poštimalo - jaz sem malo manj zahtevna, pa tudi njemu se načeloma več da. Orgazem je pa med N ful boljši kot sicer. Lethe, ma res smola to s doišči! Tudi meni gre na živce, ker so mi rekli znanci, da od države "za nazaj" ne dobiš nič (niti starševskega dodatka, če ti pripada), in da bom morala iztožiti. Halo. Saj jim težim, pišem, pa če oni ne odg. Kr neki. Šele v takih primerih začutiš, kako je država en navaden brezdušen drek, ki mu posameznik ne pomeni čisto nič. Letalo odvisno od letalske družbe - načeloma vse pustijo na avion do 34. tedna, nekatere celo do 37. Treba se je pozanimati na njihovi strani. Sicer je pa letenje ok. Dopust jaz sem milsila, da bi zdaj, za veliko noč, ko gresta otroka za krajši čas k dedkom, midva za vikend skočila kam, na Gibraltar ali na obalo ali v kakšno drugo fino špansko mesto ... Pa imam toliko dela, da bom verjetno smao za računalnikom Spanje očitno imamo vse porbleme s tem . Jaz sem edino v prvi N spala kot polhec. V teh dveh sem pa precej bolj napsihirana. Ne vem. Če sem pa jaz ok, me pa otroci zbujajo. Sonce mmm,, musaka, moj očka je znal dobro narest, se spomnim, zdaj bi sicer raje kakšno zelenjavno ... Mmmm, se bo treba enkrat spravit!
|