ursonok
|
Dobro jutro! Danes smo še kar ok spali, zunaj soček in brez vetra Plavanje in tamponi jaz ne uporabljam ničesar. V tisti vodi je baje milijonkrat manj bakterij kot v tvoji nožnici. In baje so tamponi povsem nepotrebni, je bolj higienično brez (to sem brala v nekih člankih, pa tudi Pušenjak piše, da je bolje brez). Jaz sem imela v pri N trikrat vnetje sečil, a nisem nikoli plavala (po moje zaradi premalo pitja in slabe prehrane - sladkarija itd.). V drugi N sem plavala vsak drug dan in nisem imela nikoli nobenega vnetja, ne vaginalnega ne sečilnega (sem se pa ful bolj zdravo prehranjevala). Tokrat počnem enako. Plavam brez tamponov, po bazenu se seveda takoj stuširam in preoblečem, pijem dovolj vode in svežih sokov. Pa so sečila in lulika ok . Sladkorna, nosečniška baje ni odvisna od tega, kakšen si (suh, debel) in kaj ješ tisti čas - baje se pač spremeni presnova (zaradi hormonov) in telo ne zna več dobro presnavljati glukoze. Že v prvih tednih N naj bi organizem skladiščil zaloge, zato dostikrat prihaja do nočne hipoglikemije (padca sladkorja v krvi), kar pomeni, da zjutraj telo našopa ful sladkorja v kri, da pač človek lahko funkcionira. Skratka, gre za prevelike padce in povišanja, ki jih telo ne zna več regulirat. Tako nekako sem nekje prebrala. Seveda je pa to, kako bo organizem odreagiral v N, tudi odvisno od splošnega zdravstvenega stanja, družinske anamneze, načina življenja, rekreiranja, prehranjevanja. No, jaz sem imela slakor na tešče 74 mg/dL (72-100 mg/dL). Če pretvorimo v mmol/L, je to približno 4,1 . Je zdravnik rekel, da super, da pa naj kar malo več jem Partnerji in delo Girl79, ti si ga pa res dobro natrenirala! Vsa čast! Ja, to je najhuje, ko tipi mislijo, da vse ženske funkcionirajo in bodo funkcionirale tako, kot je funkcionirala njihova mama . Da ne kuha, potem ti pa še kritizira?! Jaz bi ga na gobec. Zato vedno govorim vsem mamicam: ne biti preveč "požrtvovalne", izborite si čas zase, ne se zapostavljat, poskrbite za svoje hobije, za svojo "kariero", hodite v službo, če vam je všeč (četudi ne gre za denar). Tako se bo moral mož hočeš nočeš bolj angažirati v družinsko življenje - kar bo samo dobro zanj, predvsem pa za otroke!!! Ki ne bodo prinesli nekih sumljivih vzorcev v svoje veze (v stilu: mamica vse naredi). Slabosti ena je omenjala, da so se ji v tej N začele 2 tedna prej in da upa, da bodo tudi 2 tedna prej minile. Pri meni je bilo enako, pojavilo so se že na prehodu iz 5. v 6. teden, in to ful hard-core slabosti, cele dneve sem ležala v zatemnjeni sobi itd. Pomagala mi je le akupunktura. Niso pa minile nič prej. Zdaj sem 11+5, pa jih skorja nimam več (morda enkrat na dan, kratko obdobje). Tako da ... moja izkušnja pravi, da se kar pripravi na trpljenje do 12. tedna Drugače sem že s plavanja, spila sokič, pojedla kivi&banano s chia semeni, zdaj pa na zajtrk Čakam na pozitivne novičke s pregledov!
|