|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
13.11.2012 9:01:08   
5ra8
k ostale junijke še spijo? user posted image user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 651
13.11.2012 9:14:16   
zeemeermin
Hej punce!
Brez skrbi, smo pokonci in to že od 5h zjutraj user posted image
Jaz imam pa danes nuhalno!!! Upam, da bo dovže kaj vidno, ker sem ravno začela 11.-ti teden in se mi zdi kar malo prezgodaj. Bomo videli :) Se že ful veselim in seveda upam, da bo vse ok. More bit!user posted image
Ursonok, imam eno vprašanje zate, ker vem, da ful plavaš. A uporabljaš kakšne tampone - v Sanolaborju npr prodajajo Senta tampone, ki so mislim da prevlečeni z vazelinom, da ti ne pride voda notr. Jaz namreč tudi hodim plavat in sem si na začetku vedno dajala, pa me je malo minilo, kaj pa vem... Pa sm zdj v dvomu, da ne bi prišlo do kakšne okužbe.
Pridne bodite! user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 652
13.11.2012 9:16:05   
malecka24
Evo pa sem docakala dan pregleda,upam da bo vse ok.Ne vem zakaj se toliko sekiram kaj bo:(Vam javim kako je bilo.LP,punce.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 653
13.11.2012 9:18:19   
zeemeermin
Aja, pa še to, kar se sladkorja tiče: jaz sem mogla sama poklicat za vse izvide, sicer je blo vse ok (mogoče bi me poklicali, če ne bi bilo), ampak sta mi ginekologinja in potem še sestra že prej naročili, naj pokličem čez kakšen teden, ko bodo na voljo vsi izvidi. Tako da mogoče ne funkcionira pri vseh tako, da te kličejo, jih je treba včasih sam poklicati, sploh če imajo skoz ful gužve.
Držim pesti, da bi nas imelo čim manj težave s sladkorjem. Moja sestra jih je namreč imela, tako da me je kar strah, da tisti ogtt ne bo ok user posted image . Potem je res kar potrebno paziti. Nekaj je res, da se meje kar naprej znižujejo, vendar nima vedno farmacija prstov vmes. Jaz bi sladkorno kar resno vzela, ne škodiš samo sebi, temveč tudi otroku. Tako da upam, da ne bom imela težave, ker se mi bo res težko odpovedat vsej čokoladi user posted image

(odgovor članu zeemeermin)
Neposredna povezava do sporočila: 654
13.11.2012 10:10:08   
ursika_ursi
Danuser posted image Sem tudi jaz pokonci ze od 5:15, ker me zadnje dni muci nespecnost. In danes je nek mrk, ne vem al soncni al lunin in bo to verjetno to. Ze pred polno luno me kak teden prej luna nosi in se je precej tezko naspat, sploh zdaj, ko imam se nocni wc maraton.
Tale sladkorna tudi mene precej skrbi, ker cokoladi se pac ne mislim odpovedat. Sicer toliko kot jo jaz pojem sploh ni neke frke. Imam pa pregled jutri ob 12h in nimam pojma ce morem bit tesca ali ne, sestra mi namrec nic ni rekla. Povedala je da bom dala.kri in vodo in to je to. Do 12h ostat tesca pa mi je malo too much, sploh ker bom potem sla v avto in ne bi rada ravno omedlela med voznjo.
No, ste vedele, da imamo nosecnice v sebi 50% vec krvi, to je 3-4l vec kot pred.zanositvijo? In od tod tiste 3 kile prevec :-)
Sem vceraj knjigo o zdravi prehrani prebrala na dusek.

Ima se katera probleme s suho kozo? Jaz, ce se vsak vecer ne namazem, sem zjutraj cela zategjena pa se koza.zgleda taksna bljak, kot da bi imela.prhljaj.
Najbolj mi pomaga kakavovo maslo od Balee, takrat mam res krasno navlazeno kozo pa ze strasno lepo disi. Se bom verjetno kar celo nosecnost s tem mazala. Saj baje je fora le, da more bit dovolj mastna krema, ali ne?

Neposredna povezava do sporočila: 655
13.11.2012 10:43:54   
sover
Tud mi smo danes zgodni - pokonci od 5. Mali junak se je spomnil, da ima dost spanja. Glede na to, da je prehlajen, se mi je že to zdelo dosežek. Ne govorim o tem, da mi je 2 uri kasneje na poti v vrtec zaspal. Še dobro, ker bo morda takole bolje razpoložen za uvajanje. Zdaj je pogruntal v čem je stvar (da mene ta čas ni) in ni prav nič navdušen. Bo že.

Sladkorna - tud jaz nič ne vem o tem, da bi mi na prvem pregledu kontrolirali tudi sladkor. Mogoče so, saj je bil krvni izvid čez celo A4 stran. Sestra ni nič komentirala, razen tega, da imam dobro kri. V prvi nosečnosti je nisem fasala in upam, da bo tudi tokrat tako. Sem pa tudi jaz mnenja, da nam bolj dela težave farmacevtski lobi (do določene mere), kot naše zdravje. Denar je pač sveta vladar.

ursika ursi - tud jaz mam težave s suho kožo. Kolena imam šist "prhljajasta". Se obvezno mažem po vsakem tuširanju, sam zaenkrat ni efekta. Najbrž bom začela prakticirati olje čez noč, pa čeprav je packarija s tem. lasje so pa itak kot ena stršeča pošast :P Frizerja imam že naročenega, sam si ne obetam dosti. Že prej so šli po svoje, zdaj so pa čisto neobvladljivi. user posted image

Mmmm, kako diši po kuhinji. Danes imam mesno-zelenjavno čorbico iz domače zelenjave. Komaj čakam na kosilo (upam, da se mi do takrat zbudi apetit).

Vsem, ki imate danes preglede - srečno in pohvalite se, ko pridete nazaj.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 656
13.11.2012 10:57:53   
zeemeermin
Hej!
Ursika_ursi, če ti niso nič posebej rekli, ne rabiš biti tešča. Jaz na pregledu nisem bila, ker pa mi je dala pogledat cuker (ker imamo sladkorno v družini), pa je rekla, naj grem kri dati naslednje jutro tešča. Kot sem jaz razumela, ni nujno, da ti dajo glukozo pogledat na prvem pregledu, razen če se jim zdi, da bi lahko imela težave (npr sladkorna v družini, kot je v mojem primeru, višja starost nosečnice itd). Je pa verjetno odvisno od ginekologa, morda eni vsem dajo.
Kar se farmacevtskega lobija tiče, verjamem, da ima prste vmes prevsem pri krvnem tlaku, holesterolu itd, kjer je terapija doživljenjska in se jim dejansko zelo splača čim več ljudi spraviti na terapijo. Pri nosečniški sladkorni se mi to ne zdi tako zelo profitabilno, sploh ker veliko nosečnic drži sladkor pod kontrolo že samo z dieto, kjer pa farmacevtska industrija nima nič. Ok, če prideš na insulin, je drugo, ampak je to le za kratek čas (po koncu nosečnosti se ponavadi znormalizira), tako da verjemite, da nosečnice nismo cilja skupina za farmacevte. Seveda pa vsaka po svoje, ker precej vem o sladkorni (sem študirala v tej smeri), se je kar malo bojim. Nič ne boli, pa vseeno ni nedolžna.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 657
13.11.2012 11:38:56   
sover
zeemeerin, good point tole z nosečkam, sladkorno in farmacijo.

Neposredna povezava do sporočila: 658
13.11.2012 11:39:26   
ursika_ursi
Eno vprašanje za vasuser posted image
1.12. ima stric abrahama in meni se trebušček počasi že pozna, ker sem napihjena ko balon. Kaj je najboljše oblečt za takšne priložnostiuser posted image  Namreč nisma še nobenemu povedala in pred božičem ne bo noben vedeluser posted image
Kupila sem si take super mehko tople škorenjčke- kot Uggice- in razmišljam o kakšnem daljšem puloverčku in spodaj samo pajkice. Sam ti puloverčki so ponavadi oprijeti, hmm....
Kakšna ideja? Karkoli? Sam ne me v kavbojke tlačit ker bom umrlauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 659
13.11.2012 11:48:10   
ursonok
Dobro jutro!

Danes smo še kar ok spali, zunaj soček in brez vetra user posted image

Plavanje in tamponi
jaz ne uporabljam ničesar. V tisti vodi je baje milijonkrat manj bakterij kot v tvoji nožnici. In baje so tamponi povsem nepotrebni, je bolj higienično brez (to sem brala v nekih člankih, pa tudi Pušenjak piše, da je bolje brez).
Jaz sem imela v pri N trikrat vnetje sečil, a nisem nikoli plavala (po moje zaradi premalo pitja in slabe prehrane - sladkarija itd.). V drugi N sem plavala vsak drug dan in nisem imela nikoli nobenega vnetja, ne vaginalnega ne sečilnega (sem se pa ful bolj zdravo prehranjevala).
Tokrat počnem enako. Plavam brez tamponov, po bazenu se seveda takoj stuširam in preoblečem, pijem dovolj vode in svežih sokov. Pa so sečila in lulika ok user posted image .

Sladkorna,
nosečniška baje ni odvisna od tega, kakšen si (suh, debel) in kaj ješ tisti čas - baje se pač spremeni presnova (zaradi hormonov) in telo ne zna več dobro presnavljati glukoze. Že v prvih tednih N naj bi organizem skladiščil zaloge, zato dostikrat prihaja do nočne hipoglikemije (padca sladkorja v krvi), kar pomeni, da zjutraj telo našopa ful sladkorja v kri, da pač človek lahko funkcionira. Skratka, gre za prevelike padce in povišanja, ki jih telo ne zna več regulirat. Tako nekako sem nekje prebrala.
Seveda je pa to, kako bo organizem odreagiral v N, tudi odvisno od splošnega zdravstvenega stanja, družinske anamneze, načina življenja, rekreiranja, prehranjevanja.

No, jaz sem imela slakor na tešče 74 mg/dL (72-100 mg/dL). Če pretvorimo v mmol/L, je to približno 4,1 user posted image . Je zdravnik rekel, da super, da pa naj kar malo več jem user posted image

Partnerji in delo
Girl79, ti si ga pa res dobro natrenirala! Vsa čast! Ja, to je najhuje, ko tipi mislijo, da vse ženske funkcionirajo in bodo funkcionirale tako, kot je funkcionirala njihova mama user posted image . Da ne kuha, potem ti pa še kritizira?! Jaz bi ga na gobec. user posted image
Zato vedno govorim vsem mamicam: ne biti preveč "požrtvovalne", izborite si čas zase, ne se zapostavljat, poskrbite za svoje hobije, za svojo "kariero", hodite v službo, če vam je všeč (četudi ne gre za denar). Tako se bo moral mož hočeš nočeš bolj angažirati v družinsko življenje - kar bo samo dobro zanj, predvsem pa za otroke!!! Ki ne bodo prinesli nekih sumljivih vzorcev v svoje veze (v stilu: mamica vse naredi).

Slabosti
ena je omenjala, da so se ji v tej N začele 2 tedna prej in da upa, da bodo tudi 2 tedna prej minile. user posted image user posted image Pri meni je bilo enako, pojavilo so se že na prehodu iz 5. v 6. teden, in to ful hard-core slabosti, cele dneve sem ležala v zatemnjeni sobi itd. Pomagala mi je le akupunktura. Niso pa minile nič prej. Zdaj sem 11+5, pa jih skorja nimam več (morda enkrat na dan, kratko obdobje). Tako da ... moja izkušnja pravi, da se kar pripravi na trpljenje do 12. tedna user posted image

Drugače sem že s plavanja, spila sokič, pojedla kivi&banano s chia semeni, zdaj pa na zajtrk user posted image

Čakam na pozitivne novičke s pregledov!

Neposredna povezava do sporočila: 660
13.11.2012 11:49:30   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: ursika_ursi

Sam ne me v kavbojke tlačit ker bom umrlauser posted image

nosečniške kavbojke? user posted image

pojma nimam...jst sem mela ze zdej tezavo skrivat u sluzbi....pa sem neke jopce nosila pa ne vem kaj...ko so mal bolj ohlapne...pa zmer kakšen šal. da je do trebuha segal in tako malo zakril :) no zdej mi tega ni več treba, hb user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 661
13.11.2012 11:58:50   
Anon2012
O, Ursonok, sem te pogreašala danes :)

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

...pojedla kivi&banano s chia semeni...

jaz tako rada hitro in počez berem :) in sem prebrala, da si ti, ki mi deluješ en velik zagovornik zdravega načina življenja, prehranjevanja, meso no-go sploh ipd, napisala: pojedla sem "klobaso", sem skoraj oči izgubila :)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 662
13.11.2012 12:10:58   
ursonok
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 663
13.11.2012 12:13:51   
ursika_ursi
Hahahahaha, tudi sama sem najprej to prebralauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 664
13.11.2012 12:35:50   
5ra8
punce a vam manjka klobas v življenju? user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 665
13.11.2012 12:42:28   
Saša33
Evo bejbe lep dan

Z Laro imava ravnokar kosilo. Jst sem bašem z domačim kruhom in eno skledo solate z toplim koromačem, njami. Paše mi kislo. Za zajtrk mandarine in kislo mleko. res kombinacija 1a, za večerjo kostanj. Kaj drugega mi ne diši. No pop bom spekla še lazanjo za mojega, pa bom vidla če mi bo kaj sedlo.Tamala pa ima cvetačo in packa na veliko, hoče sama jest, kaj češ velika punca pri osmih. Všeč ji je vse na trakce narezano in potem to vleče v usta in se smeji. Najraje ima zelje, res smešno, ji paše kislo kot meni.

Ste me spravile v smeh s to klobasouser posted image user posted image .

No meni so slabosti čist minile. Se celo lahko lupčkava, mi res ni sedlo nič z jezikom, še krtačka je bila višek dnevne slabosti. V prvi nosečnosti sem vedno bruhala ko sem si zobe umila, sem potem raje v službi po zajtrku, ker res ni imelo smisla.

Glede krem za mazanje. Ma pomoje je čist od človeka odvisno. Jst nimam niti ene strije po trebuhu imam jih pa po joškah in to tisti prvi naval mleka po porodu ko niti e košarica ni zdržala. Imajo pa gorenjske lekarne Kakavovo maslo pol kg pakirano, stanje okol 10 evrov, to imam na radiatorju in se namažem vsake tolk. Je pa pocen in ok varianta,lahko ga uporabljaš za jest za mazat kar kera hoče.

No tamala teži, greva ven.

lep dan in še en teden do Pušenjaka

Neposredna povezava do sporočila: 666
13.11.2012 12:44:00   
Zoja83
Joj, sem prej napisala cel roman, pa mi je itak dol vrglo (se morm spet opomnit, da si vedno kopiram) user posted image

Aja, pa čist druge teme že imate. user posted image

koža jst nimam problemov s suho/mastno, bolj s strijami. Sem imela v prvi N v sedmem mesecu eno veliko čez trebuh pa dol na šiško. Pol pa KABUM do konca cel trebuh. Se ni delam utvar, da bo zdej kaj drugač. Če si nagnjen k temu, ni druge...

zeemeermin poročaj, kako bo na nuhalni. Me zelo zanima, kako velik bo, ker jo mam jst tud v prvi dan 11. tedna (danes teden). V prvi sem jo imela v 12. in že zvedela, da bo fant.

sladkorna ne v prvi ne zdaj mi ni bilo treba bit niti enkrat tešča. Naša G ne komplicira, pa je vseen men osebno najboljša (sploh zaradi prejšnjih slabih izkušenj z drugimi).

slabosti pri meni so minile, tud apetit mam (nenormalen).

ursika_ursi odvisno od tvoje postave. Kaj pa kakšna oblekca, ki ima šiv pod prsmi in je pol čist v A-liniji? pa lahk še vseen daš legice, pa ugice gor.

Anon se pa klobas lušta user posted image user posted image

Se beremo

Neposredna povezava do sporočila: 667
13.11.2012 12:53:30   
Anon2012
kljobas? user posted image do sedaj nisem bruhcala, prosim - ob mesu se mi začne želodec obračat in prosim, res ne bi rada zdaj user posted image školjke objemala...

v nenosečniščem stanju sem sicer običajen mesojed homosapiens :)

ufa, danes prav nisem učinkovita v sluzbi :( kar neki....

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 668
13.11.2012 13:04:36   
ursika_ursi
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

punce a vam manjka klobas v življenju? user posted image user posted image user posted image

Hjaaaa, vbistvu resuser posted image user posted image
Zoja83, sem bolj med ta suhimiuser posted image  Tudi jaz razmišljam o kakšni takšni oblekici, ampak kje to najt, da ni čist poletno tankauser posted image  Ah ja, na koncu bom navlekla eno toplo tuniko in pončo čez, če mi ne rata nič pametnega najt..user posted image

Ravno sem zmazala 2 lojtrci Milke s keksom, mmmm.... Kje je smeško, ki se sliniuser posted image user posted image
Za kosilo bom pa danes naredila kar polento in en golaž za zraven, jaz bom pa mlekouser posted image  Se mi zadnje dni sploh ne lubi kuhatuser posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 669
13.11.2012 13:04:44   
Natalija28

IZVIRNO SPOROČILO: ursika_ursi

Eno vprašanje za vasuser posted image
1.12. ima stric abrahama in meni se trebušček počasi že pozna, ker sem napihjena ko balon. Kaj je najboljše oblečt za takšne priložnostiuser posted image  Namreč nisma še nobenemu povedala in pred božičem ne bo noben vedeluser posted image
Kupila sem si take super mehko tople škorenjčke- kot Uggice- in razmišljam o kakšnem daljšem puloverčku in spodaj samo pajkice. Sam ti puloverčki so ponavadi oprijeti, hmm....
Kakšna ideja? Karkoli? Sam ne me v kavbojke tlačit ker bom umrlauser posted image

Moje mnenje: kombiniraj z tuniko. Jaz sem imela oblečene žametne hlače (v pasu dovolj ohlapne) ter majčko gor, ki ni bila oprijeta. Druga opcija mi je bila tunika, vendar sem našla dovolj lepo in komot majčko.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

Neposredna povezava do sporočila: 670
13.11.2012 13:09:21   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: Anon2012

kljobas? user posted image do sedaj nisem bruhcala, prosim - ob mesu se mi začne želodec obračat in prosim, res ne bi rada zdaj user posted image školjke objemala...

v nenosečniščem stanju sem sicer običajen mesojed homosapiens :)

ufa, danes prav nisem učinkovita v sluzbi :( kar neki....

mljask mljask, jst sem jo mela pa včer za malco user posted image user posted image pa senf pa žemlco user posted image

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 671
13.11.2012 13:22:59   
ursonok
Fuuuj klobase user posted image user posted image . Bljak. Nagravžno.
Oh, kako smo si ljudje različni user posted image

Anon2012, tudi jaz danes nisem preveč učinkovita user posted image

Danes sem šla plavat v kavbojkah, čez pa en dolg pulover, sicer kao širok, ampak vseeno trebušček ven štrli - sicer lahko zgleda tako, kot da si pač nažrt ali bajskast user posted image . Skratka, zaradi tega nažiranja enostavno ne morem več skrivat trebuha. user posted image

Zdaj sem po zajtrku - spet ultra obilnem. user posted image Ampak jaz enostavno NE MOREM pojesti malo. Ker je dobro + imam apetit, paše mi jesti. Če bi pojedla pol manj, sicer ne bi bila tako polna, bi pa potem ves čas itak samo o hrani razmišljala. Mah, to še zdaj, ko sem sita user posted image . Res ne štekam. Grozno, prav nisem si všeč takole porejena user posted image . Telovadim praktično vsak dan, tudi hodim dovolj, a vse to samo še povečuje apetit user posted image user posted image

Saša33,
a Laura že kar koščke hrane je? Pri nas ima Abel že 5 zob, pa ni šans, da kaj zgrize. Če je v juhici slučajno košček krompirja, se bo zadavil user posted image Tamala je bila ista. Zelo pozno je začela jesti manj spasirano hrano. Pa vsi pravijo, počasi uvajaj, daj mu kaj v roke, da bo grizljal. Dam, ampak on ne grizlja, ampak se zadavi. user posted image . Očitno bo treba čakati, da pač doraste. Al kva.

Čaji/pijača
Kaj pijete v N? Voda, ok, tudi jaz je nekaj spijem. DRugače žulim čaje, razne zeliščne, nesladkane, pa so mi zdaj tako rekoč vsi pošli - kopriva, zeleni s sadjem, bio-energija ... Samo še kamilice imam user posted image Zelenega ali črnega spijem enega-dva na dan, več mi ne paše. Bo treba iti v nabavo. Koprivo ziher kupim, za ostalo pa ne vem - kaj priporočate? Kaj zeliščnega, kar je ok v N?

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 672
13.11.2012 13:36:19   
5ra8
Pijača

Voda oz. nesladkan čaj v službi čez cel dan. Doma še en kalcij tableto obvezno....pa tudi doma vodo...se probam izogibat sokovom...čeprav učas mi tako zapaše kokakola....mmmm

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 673
13.11.2012 13:46:04   
Zoja83
Hehe, sej je bil sam hec user posted image jst mesa zelo malo pojem, ker mi okus ni všeč, sploh svinjine in govedine (in danes kuham goveje zrezke v omaki z mlinci). Nikoli ne kompliciram, kuham vsak dan za 6 ljudi minimalno (živimo skupaj z njegovimi starši, sem brezposelna, zato kuham za vse), pa pač jem meso, če mi paše. Je pa res, da imam trenutno lušte po junk hrani (nažalost). Zadnjič sem bila doma v Velenju in se mi je že dva tedna sanjalo o hamburgerju iz Mladosti (Velenjčanke boste vedele), no pa sem bila na koncu zadovoljna z domačim, mleto meso pa itak od Križnika. Zdej sanjam o Fishu iz McDonalda. Drugače nisem pristaš takšne hrane, ampak očitno trebušar je user posted image

čaji na začetku sem imela grozen problem, ker mi nič ni pasalo. Naši kupujejo naravne sokove od Klanška (Vipi), pa sem od pomarančnega dobila drisko, ostali mi pa nikakor že prej niso šli po grlu. Potem sem si nekaj časa kamilice kuhala, pa sem se jih naveličala, zdej pijem večinoma vodo ali pa Bebe čaj (komarček, janež), ki mi paše po okusu in vonju...

Lp

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 674
13.11.2012 14:05:13   
Anon2012
joj ta RR...

Skratka, še tolko no: vse, ki imate danes ali v teh dneh preglede: držim pesti. zeemeermin in malecka24, vidve sta na vrsti danes: stiskam pesti in poročajta! Zeemeermin, me zanima, kako bo na nuhalni (pa pri kom že?).

:)

Zoja83 ful si pridna, da kuhaš za razširjeno družino. Jaz sama tako nerada kuham za druge, da mi je kar malo težko, ko je kdaj kak nedomač za mizo... Itak, kompliciram kot...

Kar se tiče naših klobas in mesa, sem malo kukala po vražah o spolu: ja izgleda, da bomo imele pol vse male češpljice :) (pri nas konkretno bo: 5 šešpelj in en oči :) ) Namreč, če ti ne paše meso, naj bi bila punčka...

ŠE KOPI PEJST, DA SE MAL POHECAMO LAHKO:
- Pozicija otroka: če ženska nosi otroka visoko in ima okrogel trebuh bo punčka; če je trebuh bolj ovalast in ženska otroka nosi bolj 'ob strani' oz. 'nazaj' potem bo fantek. (ironično: slišala sem tudi obratno varianto).
- Aktivnost otroka: punčke naj bi bolj brcale kot fantje.
- Pozicija rok: če ima otrok na ultrazvoku roke 'dvignjene' je punčka; če ima spuščene je fantek
- Brce: če dojenček brca na desno stran trebuha je fantek; če na levo, je punčka.
- Črta: če ženska dobi 'črto' čez sredino trebuha je fantek, sicer punčka.
- Srčni utrip: če je utrip 130 ali več je punčka, če je pod 130 je fantek.
- Sladko/kislo: če ženski paše sladko bo fantek; če kislo bo punčka.
- Pikantno: če mami paše pikantna hrana, bo otrok fantek.
- Mleko/meso: če mamici pašejo mlečni izdelki bo punčka; če ji paše meso bo fantek
- Zgaga: mamice, ki med nosečnostjo trpijo za prebavnimi problemi (zgaga, zapeka,...) nosijo fantka.
- 'Mamine maze': če sestre nerojenega otroka postanejo crkljive oz. zelo navezane na mamo, potem mama nosi fantka.
- Oči: če ima ženska pogosto utrujene/rdeče oči, nosi punčko.
- Nos: če mamici pogosto teče kri iz nosu, bo otroček punčka.
- Kosmate noge: če se mora mamica med nosečnostjo pogosteje briti, bo punčka.
- Zapestje: če igla/žebelj obešen na nitko in bingljajoč nad zapestjem nosečnice niha naprej in nazaj je fantek; če kroži je punčka. (preizkus naj bi se izvajal tudi nad trebuhom).
- Poročni prstan: če na vrvici privezan prstan bingljajoč nad trebuhom kroži v nasprotni smeri urinega kazalca je fantek; če v smeri urinega kazalca je punčka. (če niha naprej in nazaj sta pa dvojčka).

Opozorilo: to so stare vraže, bolj ko ne brez znanstvene podlage, ki imajo ponavadi 50% učinkovitost (če ni fantek je pa pač punčka ;) )

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Določitev spola.
пеперутка16

Kako zanesljiva je določitev spola z ultrazvokom? Vaše izkušnje so: