ursonok
|
Zdravo, ne morem verjet, po sto letih nam je uspelo oba čez dan spraviti spat, in to ob isti uri Flowy, ja, sem med suhejšimi (ITM mi je na prvem pregledu izračunala 18,25). Ampak sem se tudi jaz do zdaj ziher zredila za kakšna 2kg. A se ne tehtam. Tehtnico imam v kopalnici, pa me sploh ne gane . Naslednje tehtanje imam v 16. tednu, takrat se bomo sekirali. Se pa zdaj trudim, da bi malo omejila žretje, ampak je težko, če je apetit velik. Meni je pa ob športanju še težje. Plavam približno 4krat na teden, precej intenzivno, in sem po tem ful zlakotnjena, non stop bi jedla. Če ne športam, jem precej manj. Ampak dokler je z N vse bp, se temu ne mislim odpovedat, ker res dobro vpliva name. Pa tudi če se rediš, se ne rediš tako, kot če bi doma ležal. No, saj to verjetno veš ... Vino itd. Jaz mislim, da ni nikakršna tragedija, če kdaj kaj minimalnega popiješ. Jaz si dostikrat privoščim 1dcl rdečega vina - imamo tu viniarno, kjer imajo lokalna, ekološko pridelana vina, pa ekološko zelenjavo (tudi sire in meso z lastne farme, ampak jaz tega ne jem). Tako da si privoščim kak zelenjavno-žitni prigrizek in kozarček vina zraven. Nimam slabe vesti. Ja, kao se ne ve, kolikšna količina je v N nenevarna. In tako je pač najraje reči, da ne smeš nič piti. In če ne piješ nič, super. A kot sem rekla, glede tega začuda nisem ekstremist in se mi ne zdi nič slabega, če si kdaj kaj privoščiš. Sploh pa rdeče vino, ki ima - razen alkohola - precej snovi, ki pozitivno delujejo na organizem. tana01 ja, mi včasih razmišljamo, da bi po rojstvu tretjega hitro prišli v Slovenijo, da bi imeli pač dedke bližje. Ampak dejstvo je, da mi enostavno ne bi mogli živeti v Sloveniji - tam so najemnine ubijalske, standard pa je tudi malo višji kot tukaj. Da ne omenjam vrtcev, ki jih ne dobiš, če pa jih, pa plačuješ kot en bedak. Brezveze. (Tu jih imamo skoraj zastonj - za taveliko plačujemo le hrano in dodatne dejavnosti.) Partnerji tu imam pa jaz srečo, z mojim se v nobeni N nisva pričkala ali pa da me ne bi razumel. Pa sem dostikrat čisto uničena in tečna. Nasploh je on zelo miren in razumevajoč človek. Njemu je super z otroki, pospravlja pa pri nas itak noben - vsakih par tednov, kadar pride kak obisk. Drugače smo pa prašički . Ampak jaz prosti čas raje namenim delu, branju, tudi športu ali pač nečemu, v čemer uživam in vidim smisel. V pospravljanju ga na žalost ne . Priznam, da mi gre včasih na živce, ker je vse razmetano in svinjsko in sploh, takrat se zaženem in hitro malo pospravimo, to je pa ponavadi tudi vse. Danes pridejo kolegi (in bo treba pospravit!). Bomo spekli pirin kruh, pa naredili ribji namaz, pa avokadov namaz, pa razne solatke za zraven. Aja, pa morda še čičerikine palačinke, če komu kruh ne bo okusen (pri teh Špancih nikoli ne veš ). Držite se, pa hitro volit, če še niste!
|