|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
14.11.2012 15:41:26   
niinii
Hey hey,

lep pozdravček tudi od mene. Slabosti in bruhanje se počasi umirjajo, čeprav imam zadnje dni probleme z migreno, valda lekadol k blažev žegn, nič pomagal, tko da sem šla v nedeljo mal urgenco pogledat, pol v ponedeljek pa končno dobim G na telefon in reče, da lahko, če bo ful kriza vzamem Nalgesin al pa Iboprofen. Hvalabogu. Ker drugače bi začela z glavo butat ob zid.

Jaz mam nuhalno naslednji četrtek. Komaj čakam. Sicer pa po drugi strani tolk enga drugega dela, da sploh ni časa razmišljat :D

Lep dan še naprej :)

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 701
14.11.2012 16:12:11   
ursonok
Živ,

niinii,
ti naš kozlavček user posted image . Dolgo te ni bilo na spregled. Migrene ti ne zavidam - če priznam, sploh ne vem, kako to zgleda, ampak raje ostanem nevednica user posted image . Pa super, da se slabosti umirjajo.

Joj, jaz pa ne vem, kaj naj naredim sama s sabo ... Apetit imam nenormalen, ma sploh ne apetit, ampak požrešnost. Bašem se nenormalno, zdaj sem začela, kadar grem zjutraj plavat, prej jest koruzne kosmiče z riževim mlekom in rozinami. In valda je to samo sladkor, kar je pripeljalo do tega, da sem postala mali odvisnik. In sem se prejle nabasala kosmičev in črne čokolade - sicer kao eko, z olivnim oljem in brez sladkorja, a vseeno. Čista katastrofa. Kar sredi dneva, med dvema obrokoma. Totalen napad, sploh se nisem mogla umirit. user posted image user posted image user posted image
Res ne vem, kaj mi delajo ti hormoni. Groza. Zavidam vsem, ki nimate apetita!!!

Pa seveda vsem tistim, katerih otročki lepo spijo. Driskice!!! Upam, da boste zdaj dobili enega huligana user posted image user posted image . Da vidite, kaj to sploh pomeni, imeti majhne otroke ... Mah, saj se hecam. Vi kar uživajte.

Ja, kje je res zeemerin?! čakamo na poročilo.

Jaz imam pa jutri zjutraj ob 9.20 nuhalno user posted image user posted image . Sem FUL zaposlena, pišemo projekt, mudi se, tako da sem čisto na adrenalinu in sploh ne morem misliti o ničemer drugem ... In še čas tako hitreje teče. Res upam, da bo vse ok, ker zdaj nimam časa za druge zadeve user posted image user posted image

Danes je pri nas v Španiji baje splošna stavka. MI valda sploh nismo vedeli, moj pelje taveliko v vrtec, tam pa iz vse skupine le štirje otroci. Khm. Morali bi biti solidarni in ju obdržati doma, a kaj, če moramo delat! user posted image

Sex
meni paše ful, tako kot v vsaki N, ampak kot pravim - ful ni časa. Zvečer itak nisva aktivna, ker sva preveč utrujena (vsaj moj), ampak oba delava doma, tako da si lahko vzameva "odmor" med službenim časom user posted image . Res pa je, da tega ne delava pogosto ... Pač, vsak par ima svoj ritem. Nikoli nisem razumela, kako eni lahko seksajo vsak dan. Midva se ful utrudiva, jaz imam drug dan skoraj vedno muskelfiber user posted image . In sem čisto potešena za par dni. Potem pa poželenje počasi narašča. Pri mojem je podobno. Če naju primerjam, imam jaz morda večji libido kot on, sploh na začetku veze je bilo tako .. Zdaj se mi malo umirja user posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 702
14.11.2012 17:27:27   
ursika_ursi
Evo še meneuser posted image  Sem imela danes pregled, vzeli so mi 5 epruvetk krvi in lulanjeuser posted image  Krvna slika je super, za ostalo pa še ne vem. Za sladkorno pa mi niso preverili.
Aja, in dobila sem materinsko knjižicouser posted image user posted image user posted image  Zdaj mam pa res tisti filing, da sem prava nosečkauser posted image
Zoja83, prav lušte mi delaš z lignji, krompirčkom in motovilcem z jajčko, mmmm.... Joooj, bi celo skledo motovilca zdajle maznilauser posted image
Malo sem šla po štacunah v lov za neoprijetimi tunikami, majčkami in podobnim sranjem. Našla eno res lepo, ki mi je kot ulita in trebušček se ne vidi, ampak abraham je šele čez dobra 2 tedna in do takrat bo trebušček verjetno še kaj zrastel in je potem nisem kupilauser posted image
ursonok, tele namaze bom pa še jaz preizkusla, čeprav okus čičerike mi najbolj ne sede, ampak zdaj bo pomoje vseeno, samo da potisnem nekaj v ustauser posted image
Naslednji pregled imam 28.11., potem pa bo itak že kmalu nuhalna na vrsti, juhej, komaj že čakamuser posted image

Glede sexa pa tako- nama so itak prepovedali do nuhalne in če priznam, mi sploh ne manjkauser posted image  Sem pa pridna in imam skrb, da moj ne stradauser posted image user posted image  Sicer pravi, da to sploh ni isto, ampak vseeno boljše kot ničuser posted image
Mi je pa prav čudno, da meni nič kaj ne manjka, ker prej sva skoraj vsak dan in še to večkrat. Zato vem, da je mojemu kar muka tole čakanje, ampak sem mu obljubila, da se bo obrestovalouser posted image user posted image

Sem bila danes v trgovini, da nabavim špecarijo in se mi je po doooooolgem času fuuuuul zluštalo belih žemljicuser posted image  Sem jih mogla kupituser posted image  Tako, da že vem kaj bo naslednji obrokuser posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 703
14.11.2012 17:31:11   
zeemeermin
Hej punce!
Sploh nimam časa, da bi napisala kratko poročilo od nuhalne včeraj! Čist noro v službi, še vedno visim tle in še neki časa bom, ampak si bom utrgala par minutk, da vas ne bo skrbelo, da je kaj narobe! user posted image
Bila sem pri Pušenjaku. Men se je zdel ful fajn. Drugače pa tko, kot me je skrbelo, sem bila skorajda prezgodnja - rekel je, da če bi prišla en dan prej, bi bilo prezgodaj, včeraj pa je bil velik 45 mm. Glede na zadnjo menstruacijo sem nekje sredi (oz. proti koncu) 11.tedna, vendar imam dolge cikle in je bila ovulacija zagotovo kasneje kot "bi morala biti", če gledaš kot 28-dnevni cikel, tako da sem res nekje na začetku 11.tedna. Kar se tiče rezultatov, je vse ok, tako da ne grem na dodatne preiskave, niti krvi nisem dala za dvojni hormonski test. Pregleda in premeri pa seveda čisto vse (glavico, hrbtenico, rokice in nogice, sečni mehur, želodec itd). Malček na polno miga, ko je malo miroval, ga je dregnil z UZ, pa se je takoj začel razburjat :) Skratka, ful zanimivo je videt, prov ganljivo :) aja, pa spol se je tudi že videl, sicer baje nekje 80% zanesljivo, pa vseeno. Itak sva firbca, tako da zdaj že veva, ampak zaenkrat še ne deliva :) Se pa sploh ne ujema z vsemi vražami user posted image
Zdaj pa šibam naprej delat, da bom šla lahko čim prej domov.
Uživajte!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 704
14.11.2012 18:50:00   
flowy
5tra8-coca-cola!!! Nikoli v življenju je nisem pila, zdaj pa ko vidim v trgovini pločevinko v hladilniku bi ubijala in si tu in tam tudi kakšno kupim. Jo pa potem delim z možem, da ne bi preveč strupov popila…

Meso-tako kot je napisala že ena pred mano: jedla bi sendvič iz klobase vmes pa klobaso. Mi res paše.

Danes sem nama pa pripravila pečeno postrv. Suuuuuper!!! Zdaj pa kuham kislo zelje za večerjo, ker brez kislega pa res ne gre, zraven tega jo to manj kalorično…
Pijem velikooooo vode (na silo) in pa nesladkane čaje. Pa kak deci soka na dan si privoščim…

Prebava
-ta tema ja kar poniknila. Jaz imam še vedno slabo prebavo (vsake tri dni) kljub temu da pijem donat!!! Kako je pri ostalih???

5tra8
-zdaj si me pa dobila na levi nogi. Jaz in rakci!!!!!!!!! Ne smem jih videt, ker potem jih v trenutku zmajnka. In ti si upaš prilepit to povezavo!user posted image

Malecka24-jaz sem brez SO že 3 mesece in se mi počasi že meša, tako da ne morem trdit da mi ni…

Zeemeermin-čakamo na rezultate nuhalne!! res me muči radovednost. Jaz jo imam šele naslednji ponedeljk, ko bom že 12t in 3 dni. Sej boljše malo bolj pozno, se več vidi

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 705
15.11.2012 7:39:36   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: flowy

5tra8-coca-cola!!! Nikoli v življenju je nisem pila, zdaj pa ko vidim v trgovini pločevinko v hladilniku bi ubijala in si tu in tam tudi kakšno kupim. Jo pa potem delim z možem, da ne bi preveč strupov popila…

Meso-tako kot je napisala že ena pred mano: jedla bi sendvič iz klobase vmes pa klobaso. Mi res paše.

Danes sem nama pa pripravila pečeno postrv. Suuuuuper!!! Zdaj pa kuham kislo zelje za večerjo, ker brez kislega pa res ne gre, zraven tega jo to manj kalorično…
Pijem velikooooo vode (na silo) in pa nesladkane čaje. Pa kak deci soka na dan si privoščim…

Prebava
-ta tema ja kar poniknila. Jaz imam še vedno slabo prebavo (vsake tri dni) kljub temu da pijem donat!!! Kako je pri ostalih???

5tra8
-zdaj si me pa dobila na levi nogi. Jaz in rakci!!!!!!!!! Ne smem jih videt, ker potem jih v trenutku zmajnka. In ti si upaš prilepit to povezavo!user posted image

Malecka24-jaz sem brez SO že 3 mesece in se mi počasi že meša, tako da ne morem trdit da mi ni…

Zeemeermin-čakamo na rezultate nuhalne!! res me muči radovednost. Jaz jo imam šele naslednji ponedeljk, ko bom že 12t in 3 dni. Sej boljše malo bolj pozno, se več vidi

flowy, šrimpburger pa cocacola zravn. njamsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii user posted image user posted image user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu flowy)
Neposredna povezava do sporočila: 706
15.11.2012 7:53:49   
Anonimen
Dobro jutro!

Berem, da vas ima že kar nekaj NS, js sm naročena šele 10.12., ampak bom potrpelauser posted image . Prvi pregled je bil ok, imam pa nenormalne slabosti, velikkkk huje kot v prvi N. Upam da me kmalu minejo! Povedala še nisva nikomur, čakava NS, ampak glede na to, kako pozno jo imam, bo verjetno treba povedat prejuser posted image

Uživajte in božajte svoje pikice!

AnonimnAuser posted image

(odgovor članu 5ra8)
  Neposredna povezava do sporočila: 707
15.11.2012 8:02:20   
Saša33
Jutro punce,

moja tamalčka še spi, že celih 12h, jupi. Sem imela namen še mal poležat a raje zjutraj tisto urco pokoristim,
da v miru spijem čaj, kakšen prepečenec in mal z lubijem poklepetava preden gre v službo.

Glede pitja gaziranih pijač. Men se je že v prvi nosečnosti luštal Šweps, ma sem umirala za tiste tri požirke. Res smešno. In sedaj isto. Ga kupim samo k o se ustavim, da tankam. Je pa res rešilna pijača za moj želodec.

Zeemeerim: Tud jst mam Pušenjaka, mi je ok. Sicer pa delam sama blizu in morš bit kar zatežen glede vseh pregledov, se pozanimat prej kaj in kako ti pripada in težit. Sem se navadla, da bolj si zajeban, bolj se te ljudje bojijo potem naredijo tako kot je treba. Prijaznost nikamor ne pelje. Sem se naučila iz prve nosečnosti, prve dni po porodu v porodnišnici so bili adijo pamet. Tako, da če hočeš imeti ok pregled ali samoplačniško, ali veze, ali pa biti zatežen. Na žalost tko je pri nas.

Ursonok: Ti se sam baši, jst te nadoknadim čez mesec, ko dobim zagon. Sem pa ugotovila, da če kuham sama, pa da tamala poje, potem mene vse mine. če pa smo kje drugje pa bi pojedla vsee. Je bla pa včeraj pop takooo sitna, da sem samo čakala da pride moj iz službe. No pa poglej potem 12h spanja, res ti hvala zgoraj, da skrbiš za moje spanje. Brez spanja sem jst odklop.

Prebava: pri meni je ok, sicer pijem na silo, ker mi res ne paše. Hemeroid je poniknil, aleluja. PIjem vsak dan donat na tešče, mehurčki sedejo ni kaj.

Nič grem še malo postorit preden se tamala zbudi.

Lepo jutro vsem, upam da bo kaj sonca.

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 708
15.11.2012 8:08:31   
Anon2012
good morning, ena user posted image :)

Vidim, da smo Junijke že v elementu. Jaz danes naspana kot angelček :) Včeraj sva šla pa res s kurami spat, takoj po Gostilni oprat zobke, hop v posteljico.

SO? Kaj je to, se pravzaprav ne spomniva več... V prejšnji N se je krvavitev pričela ravno po SO, tako da sva se kar sama omejila... manjka pa, seveda, verjetno manj meni kot njemu. Sploh zvečer (ki je sicer moj čas muckanja) padem utrujena v posteljo in mi ni do telovadbe.

Prebava so moje muke isusove. Razen da se silim s tekočino, vodo, da pazim kaj jem - nimam nekega učinkovitega recepta.

Prehrana še vedno se zgodi, da nimam apetita - ravno včeraj je bil en tak dan, tako da sem za kosilo le eno žličko pireja pa solatko, zrezek...sem baje dobro pripravila, ampak sem raje gledala ves čas stran :( še vedno mi ni do mesa.

Flowy včeraj si kuhala kislo zelje za večerjo. Kako to pripraviš, recept prosim? (kolikor vem, tudi kislo zelje pozitivno vpliva na presnovo)

Zabasan nos tudi to je ena od mojih težav - prejšnjo noč tudi spat nisem mogla, ker sem imela vse zabito. pa nisem prehlajena ali pa kaj, samo ko zvečer ležem v posteljo, pa smrkam k... tavelik.

kje si merite tedne in dneve N? jaz na otročarijah, samo tam je "v katerem tednu sem" (kot tisti, naslednji) in sem potem hitr, če se s kom pogovarjam, zmešana kje sem in kdaj sem... :)

Oni dan sem klicala v ginekološko kliniko, sem želela vprašat o naročanju na AC in BHR. Prav strah me je bilo poklicat in gnjavit, pa je bila gospa tako prijazna, da mi je šlo kar na jok. Odvisno od tega, kako se bova z mojo G zmenili, grem morda že 3.12. na pregled BHR, bolj verjetno pa je, da sredi ali konec decembra na AC... :) Moram pa reči, da priznani strokovnjak, ki odgovarja na vprašanja žensk na spletu, mi je o AC in BHR govoril popolnoma nasprotno kot v ginekološki in kot moj G. :)

En uspešen dan vam želim. :)

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 709
15.11.2012 8:32:41   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Dobro jutro!

Berem, da vas ima že kar nekaj NS, js sm naročena šele 10.12., ampak bom potrpelauser posted image . Prvi pregled je bil ok, imam pa nenormalne slabosti, velikkkk huje kot v prvi N. Upam da me kmalu minejo! Povedala še nisva nikomur, čakava NS, ampak glede na to, kako pozno jo imam, bo verjetno treba povedat prejuser posted image

Uživajte in božajte svoje pikice!

AnonimnAuser posted image

oj tvojih podatkov za seznamček še nimam user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 710
15.11.2012 8:33:55   
5ra8

user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image

1. 6. 
ursonok, Španija, 32, 3user posted image , 2user posted image
Saša33, okol.Logatca, 34, 2user posted image , 1user posted image
5ra8, 31, 3user posted image , 1user posted image , NP 12.12, NS 19.11

2. 6. 
bambolin,
pika89, 23, 1user posted image , 0user posted image ,

3. 6.
majčula,32, 2user posted image , 1user posted image ,

4. 6. 
annnna, MB, 24, 2user posted image , 1user posted image ,
Jerneja86, MB, 26, 1user posted image , 0user posted image ,
niinii, 30, 1user posted image , 0user posted image ,

5. 6. 
sover, 31, 2user posted image , 1user posted image , 19.11. 
nincy*, 2user posted image , 1user posted image ,
Daisy84, Celje, 28, 2user posted image , 1user posted image , NS 23.11

6. 6.
Natalija28, Duplek-MB, 2user posted image , 1user posted image
minimedek, CE, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 22.11

7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11

9. 6. 
girl79, 3user posted image , 1user posted image
Lorencia, 29, 3 user posted image , 1user posted image
Rožica1985, primorska, 27, 1user posted image , 0user posted image
Plišek, 1 user posted image , 0user posted image , NS 22.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image

11. 6.
Zoja83, okol. Litije, 2 user posted image , 1user posted image .
Aneri123, 1 user posted image , 0user posted image

12. 6.
malecka24, 3 user posted image , 2user posted image

13. 6. 
Sony2011, 27, Vrhnika, 2user posted image , 1user posted image
junij13, mb, 27, 2user posted image , 1user posted image ,
tinci31, 32, Primorska, 3user posted image , 2user posted image

14.6. 
drejcka76, 35, 1user posted image , 0user posted image ,

15.6. 
Anon2012, okolica LJ; 36, 1user posted image , 0user posted image , 29.11 (+ NS)

16. 6. 
realistka, 1user posted image , 0user posted image ,

17. 6. 
črtica1, 21, Šk. Loka, 1user posted image , 0user posted image , 19.11
jagoda, 2user posted image , 1user posted image
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
tana01, 31, 1user posted image , 0user posted image , 15.11

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 22.11

21. 6. 
sv86, KP, 25, 1user posted image , 0user posted image ,
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,
mamica00, ?user posted image , 4user posted image , 15.11.

22.6. 
Zaenkrat še neznana, 1user posted image , 0user posted image ,

23.6. 
miskula, okol. Lj, 2user posted image , 1user posted image ,
srečki, LJ, 31, 3user posted image , 0user posted image ,

24.6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NP 28.11, NS 13.12
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

26.6. 
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image , 05.12
baby2012, VE, 24, 1user posted image , 0user posted image ,
lizika86, 26, 2user posted image , 0user posted image , NS 17.12

27.6. 
ajnas6, Koper, 33, 1user posted image , 0user posted image , 16.11

27.6. 
lepka , 1user posted image , 0user posted image ,

30.6.
vilincek, 2user posted image , 1user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,

SKUPAJ NAS JE: 50

Nosečke z dvojčki:
flowy user posted image user posted image
Anon2012 user posted image user posted image

PRIČAKUJEMO:

user posted image :
user posted image :
user posted image :

Poslovile so se user posted image user posted image ;
user posted image Ajedat user posted image
user posted image pumpkinka user posted image
user posted image giotti user posted image

---------------------------------------------------------------------------
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil 5ra8 -- 15.11.2012 8:34:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 711
15.11.2012 9:14:52   
ajnas6
Evo sem pripravila en dokument kako se soočati z zaprtostjo:

- veliko zelenjave in sadja (pomembne vlaknine)
- samo polnozrnat kruh
- več kot dva litra vode na dan
- čim več gibanja, po možnosti začet dan s telovadbo (sploh pri hemoroidih je sedeč položaj najslabši)
- čim bolj se izogibat OH (sploh iz bele pšenične moke – najboljša je pirina polnozrnatna)
- otrobi
- namočena lanena semena
- alge chlorella ali algea
- Donat
- zjutraj na tešče topla limonada
- magnezij
- namočene suhe slive (poješ slive in spiješ vodo)
- Aloe vera (razredčena)
- namočene luščine indijskega trpotca
- zelenjavni sokovi s chia semeni (lahko tudi smoothiji – če drugače ne zaužijete dovolj zelenjave)
- eko sirotke - kozje, občasno ovčje, kravje
- Molkosan
- tinktura artičoke
- pred odvajanjem počepnite za pol ure
- ko odvajate, dajte noge na pručko in vzravnajte hrbet (ali pa če imate možnost čepite med odvajanjem)
- čim bolj črtati sladkor
- suhe fige (lahko primešamo v kosmiče)
- Lepicol dobiš v lekarni vsebuje pa luščine semen indijskega trpotca in probiotike
- Probiotični mikroorganizmi Agenki so primerni tudi za nosečnice in so popolnoma naravni, dobiš jih preko spletne trgovine Avita
- klistir
- kislo zelje in/ali zelnica

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 712
15.11.2012 9:35:26   
ajnas6
NARAVNA POMAGALA PRI SLABOKRVNOSTI V NOSEČNOSTI:

- regradova tinktura
- regrad
- sok rdeče pese
- vložena rdeča pesa
- chia semena
- špinača
- alge Chlorella ali Algea
- Floradix Floravital sirup
- ajdova kaša
- fige
- tuna
- buče
- jedilna čokolada
- mandelj
- banane
- sok Eisenblut Plus
- sezamovo seme
- leča
- školjke
- goveja jetra, kuhana
- sojino zrnje
- piščančja jetra
- rdeč fižol
- ostrige, surove
- govedina na žaru
- mandlji
- suhe marelice
- jajce
- piščančje prsi, kuhane
- tofu
- losos
- brokoli

http://www.zps.si/hrana-in-pijaca/kakovost-zivil/zelezo-v-prehrani.html?Itemid=414

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 713
15.11.2012 10:27:30   
flowy
Anon2012-kupiš kislo zelje (jaz od Ete) daš v lonec, zaliješ z vodo, kuhaš nekje 20-30min, dokler se ne zmehča. Če je prekislo še malo zaliješ. Potem pa jaz zgostim z moko. Res odlično za presnovo. Aja, pa moja mami doda še malo ocvirkov, da je boljšega okusa, čeprav je tudi brez odlično.user posted image

Zeemeermin-juhu, čestitke!!! Komaj čakam, da razkriješ spol.user posted image

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 714
15.11.2012 10:29:46   
ursika_ursi
Oh, kako ste pridne na RRuser posted image  Jaz vedno čakam, da ursonok napiše post, šele pol se še jaz zbudimuser posted image
Mi je tak fajn brat njene posteuser posted image
No, jaz pa sem se zaprtosti rešla, hbuser posted image  Odkar vsako jutro na tešče spijem topel kakav, mam to porihtano, juhejuser posted image
Moja krvna slika včeraj je bila superuser posted image  Nimam pojma kaj bojo z ostalimi epruvetkami krvi, a to zvem naslednjič rezultate al kako?
Danes ponoči sem spala ko topuser posted image  Z dragim sva mrknila pomoje takoj po Gostilni, nimam pojmauser posted image  Kar na kavčuuser posted image  Se zbudim ob 2h zjutraj in mi ni blo nič jasnouser posted image  Pol se pa začnejo moje čudne sanje pa še luna me je nosila in sem se baje sprehaja po celi bajti in gledala skozi oknauser posted image  Nazadnje, ko me je spravil v posteljo pa sem se baje čez ene 15 min vsedla na posteljo in gledala direkt skoz njega. Je rekel, da če me ne bi bil že navajen, bi kar sred noči spakiral in šel, ker bi se ustrašiluser posted image  Baje on ne rabi gledal Paranormal Activity v kinu, ker ima to skoraj vsak dan domauser posted image user posted image user posted image  No in pol ni čudno, da se zbudim cela zaspana, če pa mam tolko opravkov ponoči, ko bi naj spalauser posted image user posted image
Ravno sem si pripravila 2 žemljici in vroč kakav, mmmm....user posted image  To mam že vsakodnevni ritual s tem kakavomuser posted image

Vreme je danes prav čudno in kislo, ne vem, če bom kaj ven iz bajte pokukalauser posted image

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 715
15.11.2012 11:06:57   
ursonok
Jutro,

ursika, danes bo moj post bolj zamorjen ...user posted image

Nuhalna je bila porazna. Tu jo, kot sem že omenila, delalo zastonj (del javnega zdravstva). No, traja pet minut, ženska redkobesedna, nisem je videla, da bi sploh merila nuhalno, samo rekla je, da je 2,1mm (ne meni, ampak sestri, ki je vnašala podatke v računalnik). IZmerila je dolžino malega (63mm), pa utrip. Potem je meni pokazala glavo, trebuh in noge - kot da tega ne bi sama prepoznala na ekranu. IN to je bilo to. Aja, pa sem že na 12+5, tako da mi PDP pade na 25. maja.
Potem je povedala, da ima plod "šum" na srcu, ki pa kao še lahko izgine, zato moram pridet na kontrolo v 16. tednu. In to je povedala na način, ki človeka popolnoma pesimizira user posted image

Osnovno tveganje (starost) za DS je 1:444, na osnovi hormonov in UZ-ja je padlo na 1:772. (Kar je v primerjavi z mojimi prejšnjimi nuhalnimi še vedno veliko).
Skratka, čisto sem zamorjena. Zdaj štekam, v čem je smisel plačevanja NS. Zdravnik se ti posveti, vse izmeri, vse razloži, če kaj ne štima (kot pri našem srčku), ti podrobno pove, kaj to je itd itd. Pri Abelu je meril še vse kosti, kazal podrobno srce, pa glavo itd. Tle pa čist adijo. 5 minut, ne pretiravam. In na koncu, ko smo sedeli za mizo, me sploh ni pogledala, bulila je v papir in v računalnik.

Sploh ne vem, kaj naj, ne morem nehat mislit na to, zamoril mi je prav cel dan (pa verjetno še kakšnega naslednjega). user posted image Res bedno ti je dajat pa ful denarja za privat UZ, če ga imaš kao na zavarovalnico in bi moral biti normalen, pa ni. user posted image

No, upam, da ste ve kaj bolje, da nam bo kakšna postregla z malo bolj spodbudnimi novičkami.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 716
15.11.2012 12:38:39   
Anon2012
Ursonok tale tvoj G je očitno danes še čisto pod vplivom stavke pri vas :( A sploh se ni nič pogovarjal s teboj, razložil...?

user posted image že tako smo nosečke občutljive, nas skrbi za mala bitjeca, pol pa tak odnos... :(

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 717
15.11.2012 13:04:03   
drugičudež
Pozdravljene!
Jaz sem bila včeraj pri diabetologu, sladkor normalen - 4,6. Nič ne pomaga. Diagnoza je postavljena in me bodo spremljali celo nosečnost. Moram si meriti 6x na dan (zaenkrat vse pod mejo) in hoditi na redne kontrole. user posted image
Problem je, ker sem v zadnjem mesecu shujšala 4 kg (kar pri moji teži ni problem), imam pa povečane ketone v urinu, kar ravno tako ni dobro za otroka. Zdaj imam pa še hrano omejeno in mi sploh ni jasno, kako bom našla ravnovesje... Očitno bom morala jesti veliko mesa, ki ne dviguje sladkorja, bom pa vsaj dobila dovolj kalorij. Ampak meso se mi je kar malo uprlo zadnji mesec...

Tiste, ki ste bile na NS pri Pušenjaku - kje in kako ste se naročile?? Jaz sem mislila, da ne bom šla na NS, ker grem itak na AC. Ampak po postu Ursonok (kjer piše, da so ugotovili šum na srcu) sem se odločila, da grem. Hčerka je namreč imela šum na srcu, ko se je rodila, pa tega med nosečnostjo niso ugotovili. Sem mislila, da se to ne da. Je pa res, da imam bolj površnega G, ki je morfologijo naredil bolj na hitro. Morda ne bi škodil en temeljit UZ. Samo ne vem, kdaj je boljše - NS ali morfologija?

Ursonok - kar pogumno. Meni so ob rojstvu hčerke razložili, da se luknjica v srčku večinoma zapre ob rojstvu ali v prvih dneh. No, pri naši se ni, zato smo morali na UZ srca teden po rojstvu, pa še na kontrolo čez eno leto. Vmes je šum izginil. Od moje prijateljice sinček se je ravno tako rodil s šumom, ki je izginil drugi dan po porodu.

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 718
15.11.2012 13:17:32   
ursonok
Drugičudež,
ne vem, ali je ta "šum" ista zadeva kot to, o čemer ti pišeš.
Zdaj sem pregledala izvide, strokovni izraz je "trikuspidalna regurgitacija", kar pomeni, da kri po neki žili ne gre vsa v pljučno krilo, pa bi morala iti (tu odplava nazaj). Nekaj takega. Skratka, to je eden izmed "novejših" markerjev, ki kažejo povečan sum na Downov sindrom, če pa je sindrom izključen, pa kao kažejo na možnost srčne napake. Plodovi, ki se normalno razvijajo, te "regurgitacije" nimajo.
In v člankih, ki sem jih zdaj našla (tudi na strani Strahove), ne piše, da to izgine. Ali je ali pa ni.
Skratka, meni se ne sliši preveč vzpodbudno. user posted image

Seveda sem primerjala še rezultate od Abela. Tam je bila nuhalna 1,4, tveganje pa 1: 10000. Tu pa 1:700.
Ampak, saj pravim, glede na to, kako in kaj je ta ženska merila, se sploh ne moreš na nič zanašati. Lahko je v resnici še dosti slabše. Ali pa boljše, če bi meril natančno. user posted image

Najraje bi šla nekam plačniško, da mi vse pogledajo pa povedo kaj več o tej "regurgitaciji". Ampak tukaj imam časa samo še 2 dni, ko bom na Poljskem, bom pa že 13+3 in več, vrsta za k mojemu dr, ki je delal nuhalno pri Abelu, je pa vedno dolga.

Ma bedno - najprej nenačrtovano zanosiš (s tretjim otrokom!), potem ti je 6 tednov slabo za umret, potem pa še kar nekaj srcem ni kul. user posted image

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 719
15.11.2012 13:20:59   
5ra8
Pa daj probaj malo okoli poklicat za samoplačniški UZ?

Mogoče ti pa rata no.

Pa saj, a se ne dela nuhalna od 11-14 tedna?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 720
15.11.2012 13:22:40   
sonce987
oj.

Me veseli, da berem o lepih rezultatih na nuhalnih pregledih, jaz jo imam šele čez en mesec, tako da bom še dolgo čakala.

Ursonok-se strinjam s tabo, da se ti zdi neumno hodit na samoplačniške preglede, če ti pripadajo plačani, ampak včasih je pa vseeno vredno plačati za nekaj, če to pomeni, da boš zaradi tega bolj mirna. Jaz nisem nikoli zagovarjala pretiranih pregledov in kompliciranja, ampak sem se tokrat odločila za samoplačniški prvi uz,ker sem morala v službi povedati za nosečnost še preden bom imela svoj prvi pregled pri svoji g.

prebava-meni v prvi nosečnosti ni pomagalo nič, samo klistir. Sem pa vsako jutro spila malo donata, da nisem imela krčev v nogah.

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 721
15.11.2012 13:24:42   
sonce987
ursonok-daj napiši rezultate Pušenjaku na njegov forum...boš vidla kaj ti bo on odgovoril.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 722
15.11.2012 13:35:21   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: sonce987

ursonok-daj napiši rezultate Pušenjaku na njegov forum...boš vidla kaj ti bo on odgovoril.

ja sem glih hotla predlagat, da še njega povprašaj.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 723
15.11.2012 13:35:28   
ursonok
Sonce987,
to je bilo prvo, kar sem naredila po prihodu domov user posted image . Čakam na njegov odg. Sicer bo pomoje itak rekel, da naj grem nekam, kjer bodo naredili dober pregled, in da če je res kaj narobe s srcem, da bo treba v 20. tednu narediti podroben pregled. Pomiril me verjetno ne bo preveč ...

Ja, nuhalna se dela do 14. tedna, torej do 13+5/6 (83mm velik plod), to pa jaz dopolnim drugi četrtek, ko bom na Poljskem. Tam poznam sicer super ginekologa, ki je res strokovnjak za te zadeve, ampak nima več svoje strani in ne najdem kontakta :(

Bomo šli zdaj tukaj, ali pa bom tam našla kakšnega priporočljivega. Nekam bom šla, da vsaj vem, kaj res lahko pričakujem in kako bad je lahko.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 724
15.11.2012 13:52:06   
Saša33
Ursonok: Pejd v akcijo, Pušenjak, klič okol še za eno Nuhalno. Ni vrag, da samoplačniško ne dobiš en ornk pregled. Po možnosti kaka privat klinika z enmu normalnmu, ki zna angleško. Dej zdrž se to, pejdt v akcijo, boš potem vidla kaj ti bodo rekli pri drugem pregledu. Men so cel cajt vplili, da je premajhen otrok, premajhna glava, premal plodovnice. Ma, naj grejo nekam. Drž se....

Glede Pušenjaka: jst sem se naročila na napotnico v porodnišnici LJ. Sem vprašala, da bi rada njega, pa so mi ga dal. Sem ga imela že prvič in je bil ok. Pa še moj gre zraven, da vse všpraša, prečekira in se ne pusti zmesti kot mi koke.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Resnična zgodba: Za mojo novorojenko, poko...
Žalostna, prežalostna zgodba mame, ki ji je otrok umrl v trebuhu! Hkrati pa poziv vsem staršem, naj sprejmejo vse nepres...

Določitev spola.
пеперутка16

Kako zanesljiva je določitev spola z ultrazvokom? Vaše izkušnje so: