|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
12.11.2012 5:54:53   
ursika_ursi
Sem precej v precepu in vas prosim za pomoc.
Koliko vas bo poleg nuhalne opravljalo se dvojni presejalni hormonski test?
Ce mi dr. Meglic v mailu tega ne bi omenila, sploh ne bi pomisljala o tem, zdaj pa prav ne vemuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 626
12.11.2012 8:04:12   
Saša33
Ursika-Ursi. jst imam v planu samo nohalno. V kolikor bi bil rezultat pod 1000 bi šla delat AC. To je vse. ne maram preveč UZ niti pregledov. Sem mnenja, man je bolj.

Drugače pa glede pitja alkohola. Meni pač paše kakšen deci rdečega sem in tja spit. Počutim se bolje, dobim apetit, kar ga za sedaj ni in se prehranjujem bolj na silo. Predvsem pa ja kakšno kuhano vino in predsvem dobro počutje. vsak naj dela kar mu paše.

Včeraj sem se napokala rdečega zelja, njami, solate. Danes pa seva s tamalo sami in bova že kaj ušpičile. Na počitnicah sem imela 3 leta staro nečakinjo, je blo kar pestro. Sem pa videla kako fino je, da je šla zvečer spat sama brez vseh problemov. Se vidi da im še dve sestrici in bratca.  Midva sva se odločila, da jo odstavim do konca leta in, da jo probava navadit, da zaspi sama. Sedaj zaspi zvečer na jošku in bo dretje en teden.  Ne mislim, jo pa nosit in joškat do poroda. Sedaj je dobila še enke in dvojke zgoraj in se prav fino čuti kot bi mi nekdo delal akupunturo.

Gled počutja. Slabost je izginila, apetita ni. Hemeroid je bojše,kg so enaki a imam še nekaj zaloge od prve nosečnosti. No če pogledam sem prvič do sedaj že dobila 3kg, tako da sem na istem praktično.

Tamala se je zraven najedla in že maha da se greva preobleč. Lep dan vse sonosečkam.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 627
12.11.2012 8:22:56   
sover
Glede alkota se popolnoma strinjam s predhodnicami - če mi zapaše, spijem nekaj, ampak seveda v omejeni količini. Mislim, da zaradi tega otroček nič ne trpi. Poleg tega si pa mislim naslendje: če mi neka stvar res zapaše, potem očitno telo rabi ene snovi, ki so v tej stvari. In vino ni nobena izjema.

Lenarta sem oddala v vrtec. Danes je šel petič in prvič sem ga samo dala v roke in šla. Držim se zelo dobro :) in imam velike načrte, kaj vse bom danes naredila. Iskat ga grem, ko se naspi, tako da je časa dovolj. Najkasneje v četrtek pa bo moral ostati kar polno rundo (do treh), ker moram nujno v LJ v nabavo za cunje za v službo (še 10 dni in sem v akciji). Uvajanje torej zaenkrat poteka BP, se je pa doma pojavil "mama sindrom" - visenje na kolenu, plezanje po meni, pa iz svojega vidnega polja me ne sme izgubit včasih. Če bo samo to, bo OK.

Počutje OK. Še vedno iščem izgubljeni apetit (karkoli pojem mi nekako težko obeži v želodcu), kg-ji so zato na istem, bebica pa raste. Še dober teden, pa bo nuhalna, potem pa lahko mirno uživam naprej.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 628
12.11.2012 8:24:44   
Zoja83
Hej, hej!

Pri nas nič posebnega, razen da trebušček raste-v prvi user posted image ga ni pa ni bilo... Čez vikend smo po osmih letih krušno peč zakurili in spekli kruh, na koncu pa še pico. Je blo za prste polizat...

pitje alkohola jst včasih kaj spijem, če je priložnost in se mi zlušta. Na splošno sploh ne kompliciram, vam pa lahko ponosno povem, da sem končno črtala cigarete in sem dva tedna "čista". Sem pa tudi že prej zmanjšala... Presenetljivo ni bilo težko, res pa je, da sem šla s tamalim na počitnice k babici in dediju in tam sem že na splošno ful manj kadila. Duš, pa te odvisnosti. Upam, da je zdaj za vedno user posted image

nuhalno imam že naslednji teden v 11. tednu v Litiji pri svoji ginekologinji. Komaj čakam...

počutje na splošno boljše, slabosti ni več, utrujenost je še prisotna, ampak mislim, da tudi s tem zaključujemo.

lušti lahko rečem samo: O MOJ BOG. V prvi nosečnosti se mi ni nikoli nič zluštalo,da sem iskreno mislila, da je to ena kaprica, ker si noseč in ti je kao dovoljeno jesti. JAPAJADE... Trenutno bi pojedla vse. Vse reklame na TV, ki prikazujejo kaj užitnega, že sanjam, kako to jem... Se bo treba na kratko držat...V prvi sem se zredila za 11 kg iz porodnišnice pa prišla z manj kg, kot pred začetkom nosečnosti. Mislim, da bo v tej nosečnosti, kaj takega mission imposible... user posted image

Lepo se imejte in se beremo!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 629
12.11.2012 8:25:22   
5ra8
jutro v meglen in dežven ponedeljek. bljak.

u glavnem moj sine je paradiral v majci pred babicami in dedki več kot pol ure pa noben ni pogruntal za kaj se gre? user posted image

Mislim ne vem no user posted image potem na koncu ko so že hotli it domov, sva vprašala če so sploh gledali kaj mu piše na majci, pa so se nekaj zgovarjali user posted image

u glavnem danes sem povedala že v službi, so še bolj veseli kot doma, so me sodelavke kr objemale user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 630
12.11.2012 9:06:07   
ursonok
Dober dan!

Pri nas smo pokonci že od 6.30 user posted image user posted image Tamali se je zbudil polulan in siten. In tako zbudil še sestrico. Kdaj nastopi čas, ko vsi spijo v isti sobi, spijo celo noč in se ne zbujajo med seboj?!

Je kdo gledal Polnočni klub, "velike družine"? Vam moram povedat, da me je vse minilo. To moraš biti res človek za to. Da se odpoveš svojemu poklicu in delu in se posvetiš samo otrokom, gospodinjstvu itd. Mah, jaz niti fizično ne bi tega zmogla - nosečnost za nosečnostjo itd. Zanimivo videt in spet spoznat, kako zelo smo si ljudje različni user posted image . Mi čakamo tretjega, pa se mi zdi, da se mi bo življenje končalo.

Nuhalna in hormoni
jaz sem šla dat kri za hormone, tu ti preiskavo ponudijo, je zastonj. Sicer sem v prvi N to delala (na Poljskem plačljivo), pa me je potem klical na dom en kreten od zdravnika (dežurni), češ da imamo verjetno Downa ... IN se je potem izkazalo, da ne zna interpretirati rezultatov. Imela sem približno 1: 7000 ali še več. On je pa mislil, da več kot je na drugi strani, slabše še. Tako da v drugi N nismo tega testa delali, samo nuhalno, ampak je bila nuhalna res dobra, tip je imel hudo napravo, 2D, 3D, 4D, vse pokazal, vse izmeril, ma vam povem, da če bi bilo kaj narobe, bi tudi ti sam lahko videl na ekranu, tako dobra in natančna slika je bila!
Tu je nuhalna zastonj, v bolnici delajo, me zanima, če se tudi tako posvetijo itd. Me malo skrbi, da ker je v sklopu javnega zdravstva, bo bolj tako-tako. No, bomo videli.

Apetit
blagor tistim, ki ga nimate user posted image . Jaz ves čas razmišljam samo o hrani. Skoz moram imet nekaj v ustih, nekaj okušati. Ah, saj bo bolje - se tolažim.
Za zajtrk bo humus, malo včerajšnjega kruha, zelenjava in dimljeni losos user posted image

Mi imamo pa po dolgem času spet sonček user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 631
12.11.2012 9:50:07   
ursika_ursi
Jutro punce, še enkratuser posted image  Zdaj sem se dokončno naspala in spravila iz postleuser posted image
Ravno sem bila na telefonu in sem na nuhalno naročena 13.12. user posted image user posted image user posted image  Glede tistega dvojnega hormonskega testa pa je tako, da če bo nuhalna res katastrofalna, bom pa šla še tisto delat- vzamejo ti kri na dan nuhalne in imajo svoj laboratorij, kar je res super. Uhhh, sem malo pomirjena.. Hvala, da ste delile z mano še ve za kaj vse se boste odločile.

ursonok, ti morem povedat, da meni pa apetit malo po malo ponehujeuser posted image  Tudi tehtala sem se danes in je kilaža spet nazaj tam kjer more bit. Sem se namreč poredila za 3 kileuser posted image user posted image

Oh in še ena zelo zanimiva novicauser posted image  Moj je včeraj sklenil premirje z mano in sem mu mogla razložit vse čisto natančnouser posted image  No, zdaj upam, da vsaj malo bolj razume, čeprav mu ne gre v glavo kaj vse nosečka naj ne bi delala, jedla itd.. user posted image
Včeraj sem namreč doživela en napad, ki sem ga tudi že v prejšnji nosečnosti. Grem pri tašči na wc, da bi se polulala in ko se polulam do konca, me je v ledvenem delu tolk nekaj usekalo, da ne znam opisat. Komaj sem se oblekla in dvignila iz školjke. No, tu pa se začne veselica. Pojavi se močna omotica, zgornji del telesa kot da bi imela iz gume in za piko na i mi na oči pade tema in nisem čisto nič videlauser posted image  Tole ne-videnje je trajalo dobrih 10min, jaz zaklenjena na wcju in tolk slabotna, da nisem uspela niti mojega priklicat, da bi vedel, da je kaj narobe. Potem pa še vročina... Me je oblila v sekundi in v 2 sekundah sem bila cela premočena- cote mokre, lasje gnili.. Pol je mojmu nekaj kapnilo, da sem že dolgo na wcju in sreča, da ima ta kopalnica še en vhod, ki vodi v drugo kopalnico. Me je videl tam na tleh, jaz pa nisem mogla ne bu, ne mu, kot da se mi je odpeljalo. Me je dvignil in nesel v najino bivšo sobo, ki je bla fajn hladna. Je trajalo še 10 min, da sem prišla k sebi. Je pa res, da sem že zjutraj, ko sem pucala po bajti bla cela omotična- mam že nasploh nizek pritisk.
In na srečo noben pri njih doma ni posumil, ker sem rekla, da sem že cel dan cela omotičnauser posted image  Vglavnem tale stvar me je zelo prestrašlauser posted image user posted image  AMpak baje dokler ne traja vsaj 2 uri in imaš izcedke, sploh ni panike, se dogaja. Prejšnjič se je to zgodilo sredi noči ko sem šla lulat in sem se mogla vležt na tla kopalnice, da se je umirilo.. Še katera s tako izkušnjo? Upam, da ne...

Čakam na poštarja, ker sem v eni nagradni igri zadela knjigico Zdrava prehrana nosečkeuser posted image user posted image  Prvič, da sem sploh kje kaj zadelauser posted image  Tole bo pa še v nulo koristnouser posted image

Kaj boste danes kuhale?user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 632
12.11.2012 10:18:31   
ursonok
Ursika,
tvoj post sem pa že danes zjutraj pri Pušenjaku brala user posted image . Vedno, ko se usedem za računalo, najprej malo forume prečekiram, iz dolgčasa, ker se mi ne da takoj delat. In včasih tudi Pušenjaka malo "prelistam". user posted image
Ja, grozna zgodba. Jaz bi pomoje totalno zapaničarila. A če nič drugega, te je vsaj tvoj videl in poskrbel zate, tako da mu je jasno, da N ni hec user posted image . Upam, da se ti ne bo ponavljalo ...
Meni se je v drugi N zgodilo, da bi kmalu padla skupaj, sem bila pri kolegu za mizo, zelo malo sem jedla tisti dan, nizek pritisk imam, pa so me komaj ulovili, da se nisem zgrila. In sem moral potem kar nekaj časa ležat.

Kaj bomo kuhali?
Zdajle bo zajtrk (sem že prej napisala, kaj), potem imamo pa danes malo drugačen plan: za tamalo bomo naredili sushi, šli po njo v vrtec, potem pa kar naravnost v mesto, po opravkih, nato pa v viniarnico, kjer si bomo privoščili en slasten prigrizek (za tamalo pa sushi) user posted image user posted image . Komaj čakam, upam le, da bo lepo vreme, ker drugače bo kriza.

Neposredna povezava do sporočila: 633
12.11.2012 12:43:28   
ursika_ursi
Jooooj, Pušenjak, sem že pozabila, da sem še njemu zatežilauser posted image  Jah, torej očitno bo treba na neke preiskave al kakouser posted image  To mi ne diši najbolj... Ampak očitno bo treba.

Jaz še vedno ne vem kaj bi kuhala... Ful bi čufte jedla, mmmmm, sam nimam ne mletega mesa, ne paradižnikov, samo ketchup, ki je pa fuuujuser posted image
No, tale moj poštar se je očitno zgubil, al pa se mu ne okol pošte prevažat, ker zunaj malo curlja.
Danes sem noseča 8t1d, jeeeejuser posted image

Uuuuuu, poštar in moja knjigicauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 634
12.11.2012 13:26:57   
vilincek
Zivjo punce,

Jaz sem danes zelooo srecen clovek. Videla sem svojo pikico. Ima ze 13 mm in srcek lepo bije. user posted image
Potrejno je,da bo samo eden. Malo naju je bilo strah, ce bi bila dva, ker imam to v druzini. Datum je potrjen za 30/6 oz. tam okoli odvisno ce bo spet carski rez. Ce bo prehiteval z rastjo , potem se bom verjetno kr odlocila zanj, ker mi je bilo prvic 8 ur intenzivnih popadkov z umetnimi cist prevec.Pa tisto k se ti se na trebuh ulezejo in pritiskajo itd. No ne bom vas prestrasila (tiste, ki boste prvic rodile). Ne zelim bit cist raztrgana in da ima se dojencek kak zlom kljucnice zaradi pritiskanja.
Narocila se bo na nuhalno za samoplacnisko in zadrzala napotnico za amiocintezo, ce bo slucajno slab rezultat.
Mi je pa povedala G, da cim manj dvigujem sineta razen, ce sva sama.
V soboto smo uspeli it na Roznik in malo uzit lepo vreme.

Neposredna povezava do sporočila: 635
12.11.2012 13:44:23   
ursonok
Hojla,
ja, danes je res fin dan. Sem sicer malo spala, ampak imam kar precej energije user posted image .

Vilincek,
res grozno, da se ti mečejo po trebuhu in vse to z umetnimi. Ma nasploh so v Sloveniji baje obsedeni s temi umetnimi popadki. Jaz ne poznam ženske, ki ne bi dobila umetnih! Vse moje kolegice in znanke so jih!
Moj drugi porod je bil super, samo lastni popadki, par ur, iztis v petih minutah :) Tako da moja maternica kar dobro dela, pa na Poljskem niso preveč privrženci "umetnin", tako da so mi glede tega dali mir user posted image .

A si bila na umetni, da ti odsvetujejo nošenje? user posted image

Jaz namreč zelo pogosto nosim malega v ruti, pa ima že 10kg. In to po par ur skupaj, peš v mesto itd. Sicer me potem malo hrbet boli, ampak se tolažim, da je to samo priprava na zadnje mesece nosečnosti, ko bo itak nekako tako user posted image . Drugače pa nimam filinga, da bi mi kaj škodilo. Nasprotno, prav žalosti me, ker ko se bo začel oblikovati nosečniški trebušček, ga ne bom mogla več nosit v ruti user posted image user posted image . A do takrat nameravamo nabaviti drugačno ruto in ga začeti nositi na hrbtu. Upam, da se naučim in mi bo kul user posted image . Čeprav je res enkraten filing, ko ga nosiš spredaj, pa dostikrat kar zaspi na tebi user posted image

Ker imam nič pametne (= zdrave) sladkarije doma, suhe fige mi pa ne pašejo, sem si skuhala eno veliko skodelico čaja z medom in limono user posted image

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 636
12.11.2012 14:19:15   
drugičudež
Tudi jaz iz prvega pregleda. Srček bije. Zgledalo vse v redu. Komaj pridem domov, pa telefon - imate povečan sladkor (5,3). Postavljena diagnoza nosečniška sladkorna, v sredo sem naročena v diabetološko. user posted image user posted image user posted image
Naj gre u *** vse skupaj! Že od začetka mojmu pravim, da v tej nosečnosti imam pa tako slab občutek, da bo sigurno nekaj šlo narobe. Ker prva je bila čista uživancija in sem se tudi dobro počutila. Zdaj se je pa začelo že na prvem pregledu...

Neposredna povezava do sporočila: 637
12.11.2012 14:19:46   
5ra8
Evo tud jst sem se naročila na nuhalno. Danes teden. že komaj čakam user posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 638
12.11.2012 14:23:38   
vilincek
Ursonok ne, zanosila sem cisto spontano. Naceloma velja v vseh nosecnosti prepoved dvigovanja tezkih bremen. To je vse nad 1 kg.
Moj sin ima 12 kg in naceloma je rekla naj ga nosim cim manj. Ce imas komplikacije, potem ga verjetno ne smes nositi nic. Jaz ne bom izzivala in da si potem ocitam, zakaj sem ga toliko dvigovala.Me je ze tako vcasih bolel kriz na desni strani in ce se nisem shodila ali rekreirala sem to cutila.Zdaj je dosti bolje, ker je dopoldne v varstvu.  Pop in zvecer ga sedaj zaradi nosecnosti sploh ne dvigujem ali nosim, ce je ocka doma.Crkljava pa se vseeno, ker to potrebuje.

Odloci pa se seveda sama.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 639
12.11.2012 14:43:41   
ursonok
Ravno danes je Pušenjak spet pisal v zvezi z bojaznijo pred dvigovanjem v N. In to je odgovarjal punci ki ima narejeno preventivo cerklažo:

Takole pravi:
"dvigovanje po cerklaži sicer 90% ginekologov odsvetuje, ampak dvomim, da vedo zakaj, kajti dvigovanje ne povzroča niti poroda niti splava, dokler je MU še zaprto. Če bi moja trditev ne držala, bi lahko začele ženske med porodom pritiskati kadarkoli, pa vemo, da to nima prav nobenega smisla."

No, itak je pa Pušenjak samo eden izmed ginekologov in kot vidiš, jih 90%pravi drugače :)
Seveda bo vsaka delala, kakor se ji zdi ok. Jaz, kot pravim, ne čutim nobenih problemov zaenkrat, in nasploh se mi zdi Pušenjakovo razmišljanje logično - če je z N vse v redu, dvigovanje in gibanje ne povzročata nobenih zapletov. Konec koncev so ženske v zgodovini delale, nosile, prekladale itd. Pa če so bile noseče ali ne.
Res pa je treba paziti na hrbet in hrbtenico, a to tudi izven nosečnosti.

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 640
12.11.2012 19:25:34   
annnna
drugičudež tudi mene so klicali naj se takoj zglasim pri ginekologinji po napotnico za diabetloško... imla sem pa sladkorja v krvi 5.2. Meja za nosečnice je 5.1, za ljudi v "nenosečniškem" stanju :) je pa zgornja meja 6.1. Znižali so te smernice lani junija iz 5.4 na 5.1. Ne se bat, ni nič tako hudega kot se sliši. Sicer takoj dobiš aparatek in naročilnico za polno igel in lističev, ti rečejo da zdaj se bomo pa kr pogosto srečevali in kontrolirali, češ da si zdaj njihov in si potem moreš merit sladkor v krvi 6x na dan user posted image do pregleda pri zdravniku, potem pa 3x na dan do konca nsečnosti, če je na pregledu vse v mejah... user posted image hm kaj pa vem. Jaz si zdaj merim par dni pa se mi sladkor niti enkrat ni dvignil čez mejo in jem čisto normalno. Ni tako hudo, mene so kr prestrašli, da zdaj pa dieta po tistih enotah pa niti pod razno nič sladkega...

Moj mali princ Mai - 30.5.08.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 641
12.11.2012 20:58:55   
ursonok
Dober večer,

drugičudež,
res zoprno user posted image . Najbolj trapasto je to, da umetno znižujejo mejo vsakih par let - pred nekaj leti bi bila ti še popolnoma zdrava. Baje je to tudi vpliv farmacije itd. No, če malo paziš na hrano in gibanje, ni nič slabega, zoprno je pa verjetno laziti pogosto na kontrole in nasploh se ukvarjati s temi zadevami user posted image .

Naš sprehod ni bil tako lušten, kot sem si zamišljala. Hrana in pijača ja, vreme pa ne. Sicer sonce, ampak jepihalo ko hudič!! Že eno uro smo doma in jaz sem se šele po eni ultra veliki skodelici vročega čaja malo odtajala user posted image . Sovražim veter!

Čez tri dni pa prvi UZ! Kako gre čas hitro ... Se spomnim, ko sem umirala od slabosti in jokala, da jaz pa še pet tednov v tem sranju (do dopolnjenega 12.) ne bom zdržala user posted image . Pa sem, a ni to čudno user posted image

(odgovor članu annnna)
Neposredna povezava do sporočila: 642
12.11.2012 21:52:59   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

I DONT`T feel very olympic today!!!! user posted image user posted image Slabo mi je že od zjutraj, hčerka je še vedno doma, ker je imela včeraj še vročino, tako da sem poskusila se ukvarjat z njo, hkrati pa sem morala še nujno nekaj za službo naredi, sem mislila da bom v glavnem naredila takrat, ko bo šla popoldan spat, pa je spala celih 15 minut!!??!!...no ja je šla pa vsaj zvečer že ob 20.30 spat, kar je za njo zelo hitro, tako da sem še nekaj delala potem. No zdajle zvečer me je pa začelo še v želodcu zvijat, tako da sem bila že 3x na WC ju...no zdaj je malo boljše....mah upam da glede na to da so se v tej nosečnosti začele slabosti 2 tedna prej kot v prvi, da bodo tudi 2 tedna prej nehale....torej še cca. 4 tedne slabosti user posted image user posted image ....no ja bom že preživela, samo da bo z bejbijem/bejbiko vse ok user posted image

ursika_ursi - tudi meni se je v prvi nosečnosti zgodilo podbno kot tebi, imam tudi sicer nizek pritisk in se mi je ene 2x zavrtelo, sem se počepnila (in se zraven držala za neko ograjo) in nekako preživela, no tretjič me je pa samo po tleh vrglo, sem bila v nezavesti par minut, no ampak sem potem kar hitro bila ok in se ni več ponovilo....jaz nisem delala panike zaradi tega, sem pripisala nizkemu pritisku in vročini (je bilo poletje).....

vilincek - ha, ha jaz sem tudi mojo g še posebej prosila če pogleda če nista 2 slučajno....meni je en naenkrat čisto zadosti user posted image , no čeprav če bi bila dva, bi bila pa pač dva, bi ravno tako preživeli pa jih radi imeli user posted image

nosečniški diabetes - ja je kar zoprno če ga dobiš in se s tem ni za zafrkavat. En prijatelj se poklicno ukvarja z diabetesom in kar znori ko sliši da kakšna nosečnica, ki ji rečejo da ima nosečniški diabetes ne upošteva navodil zdravnikov in jemlje to bolj zlahka....

delitev dela med partnerji - uh vedno burna tema, se strinjam da je zelo težko spreminjat vzorce, ki jih nekdo prinese od doma, ampak če se s temi vzorci ti ne moreš sprijaznit, je potrebno ukrepat čim prej....moj je od doma navajen da vse naredi mama in je seveda tudi od mene na začetku to pričakoval, tako da so bile precejšnje borbe, ko sva se preselila skupaj, ampak jaz se ne pustim in mu vedno poskušam racionalno razložit kaj sem naredila jaz in kaj pričakujem da bo naredil on, oziroma imava npr. razdeljeno vsak drugi večer da drug hčerko spat (pa pred tem umit zobe, pa oblečt pižamo itd...), kuhamo samo med vikendom in sem tudi enkrat čisto popizdila ko ni nič pomagal pri kuhanju in je nekaj kritiziral hrano in od takrat naprej kuhava vsak en dan, en v soboto, en v nedeljo, no likamo pri nas doma praktično ne več, dokler smo je pa tudi vsak likal svoje....meni ni hujšega kot če ti moški reče da ne zna likat ali pa kuhat - a ženske smo se pa že rodile s tem znanjem al kaj??!!?? Vsak se lahko nauči likat ali kuhat, je pa tudi res da veliko žensk takšne izgovore tolerira, oziroma so tudi one od doma navajene da tako pač mora biti....se mi zdi da če nebi že na začetku vztrajal glede nekaterih stvari, bi se potem lahko celo življenje kregala lahko zaradi njih....čistimo pa mi tudi stanovanje samo 1x na mesec, takrat čistiva oba, je pa res da jaz večkrat še vmes kaj pospravim, pa posesam itd...malo pa že moram popustit user posted image

Jaz pa še 2 tedna do nuhalne....juhu...

lepo se mejte user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 643
13.11.2012 7:52:39   
Anon2012
Dobro jutro,

Sem skuhala za vse nas: user posted image

Izgleda, sem prva junijka danes pokonci... No, prva junijka na RR, tako je bolj prav. :) Smo šli včeraj s kurami spat, in smo danes kot... bi nas tovornjak povozil - tudi preveč spanja ni fest :)

Domača opravila... Girl79, ti imaš pa dobro to poštimano, sem se že skoraj začela sekirat, ko sem tole brala... Svaka čast, dobro sta razporedila dela!

Test nosečniške sladkorne Moji prvi laboratorijski testi so mimo, kaj posebej ni pisalo, da se mi meri sladkor - kako se to meri? Ko berem forum, me zdaj že skrbi, da sem šla to že čez, brez da bi vsaj malo popazila prejšnji dan....

ursonok vidim, da obe odštevava: ti še dva dni do prvega UZ, jaz pa tako danes kot vsako jutro: še dva tedna in en dan do nuhalne. Saj, v končni fazi, čas res kar hitro teče :)

En srečen, uspešen in miren nosečniški dan želim :)

Neposredna povezava do sporočila: 644
13.11.2012 7:58:26   
5ra8
Dobro jutro.

Bi že kej prej napisala pa me tale RR neki heca user posted image

Anon2012, ti ni sestra pr G nč rekla da bodo merli cuker? Men je vse razlozila, pa posebi naročila da pridem tešča.

Meni so rekli, da če bo povišan, da me pokličejo, če me ne pokličejo je vse ok. No klicali me niso od 30.10, tako da očitno je vse ok user posted image

Kok je danes spet en siv, turoben dan....ni čudno da se mi skos user posted image user posted image

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 645
13.11.2012 8:10:09   
Anon2012
5ra8 tale RR tut mene zaibava :(

Merjenje sladkorja: si morala priti tešča? So ti dali za piti sladko vodo?

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 646
13.11.2012 8:14:10   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: Anon2012

5ra8 tale RR tut mene zaibava :(

Merjenje sladkorja: si morala priti tešča? So ti dali za piti sladko vodo?

ne ne, to z pitjem glukoze pride po 20. tednu :)
sedaj ko so to tok zaostrili ti že na prvem pregledu merijo cuker in če 'padeš' moraš met že od začetka dieto.

pol po 20. tednu imaš pa test glukoze, ko prideš zjutraj na tešče, spiješ tist deci cukra, bljak je user posted image user posted image user posted image , potem ti čez eno uro kri vzamejo, pa spet eni uro čakaš, pa spet kri, pa spet čakaš in sept kri. In maš določene vrednosti katere ne smeš presežt.....mislim da je bilo par strani nazaj o tem napisano. bom pobrskala user posted image

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 647
13.11.2012 8:18:45   
Anon2012
aj o tem napisano. bom pobrskala

5ra8 - aha, hvala za info. naredila si lep povzetek, se ni treba truditi pa brskat zame. bom že - če sem sladkornik, bom pa sladkornik. :) bom že preživela, še (skor) vsi so.

v enem tednu me še niso nič klicali, mogoče je OK, mogoče me pa še pokličejo.

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 648
13.11.2012 8:32:11   
5ra8
evo, drugičudež je o tem pisala

Glede sladkorne naj bilo po novih smernicah tako:

Odkrivanje sladkorne bolezni v nosečnosti
1. Ob prvem pregledu vsaki nosečnici določimo glukozo v krvi na tešče ali glukozo v naključnem vzorcu.
Če ob prvem pregledu ne potrdimo sladkorne bolezni ali nosečnostne sladkorne bolezni, opravimo obremenilni glukozni tolerančni test s 75 g glukoze v obdobju med 24. in 28. tednom.

Diagnostika sladkorne bolezni v nosečnosti
A. Prvi pregled: določitev glukoze na tešče ali v naključnem vzorcu.
1. Sladkorna bolezen je prisotna če je:
• Glukoza na tešče ≥ 7 mmol/l
• Glukoza v naključnem vzorcu ≥ 11,1 mmol/l.
2. Nosečnostna sladkorna bolezen je prisotna, če je glukoza na tešče ≥5,1mmol/l.
Nosečnostna sladkorna bolezen (NSB) je tista sladkorna bolezen, ki se pojavi v nosečnosti in dosežene glikemije na tešče ali v 75 g OGTT testu dosegajo dogovorjene diagnostične vrednosti za nosečnostno sladkorne bolezen, ne dosegajo pa tistih glikemij, ki so kriterij za postavitev diagnoze sladkorne bolezni.

B. 24.-28. teden nosečnosti: vsem, ki v tej nosečnosti niso imele ugotovljene sladkorne bolezni ali nosečnostne sladkorne bolezni, opravimo 2-urni 75 g OGTT.
1. Sladkorna bolezen je prisotna, če je glukoza na tešče ≥ 7 mmol/l.
2. Nosečnostna sladkorna bolezen je prisotna, če je dosežena ali presežena vsaj ena diagnostična vrednost.

Diagnostične vrednosti testa
Glukoza (mmol/l) mmol/l
na tešče 5,1
1h 10,0
2h 8,5

Torej, če boste imele na prvem pregledu rezultat več kot 7, pomeni, da imate sladkorno (že od prej). Če vrednost presega ali je enaka 5,1, smatrajo, da imate nosečnoško sladkorno in vas pošljejo k diabetologu. Če so na prvem pregledu rezultati v redu, vam v 24.-28. tednu naredijo 2-urni 75g OGTT, kjer ne smete preseči nobene od treh diagnostičnih vrednosti (5.1, 10.0 oz. 8.5).

Rodila sem dve leti nazaj, pa so se smernice že spremenile. Takrat so mi delali samo 1-urni 50g OGTT v 24. tednu.

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 649
13.11.2012 8:36:20   
Anon2012
user posted image

hvala zlata si!!!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Plodovi ovoji: zakaj jih ni dobro rutinsko...
Pogosto porod sprožijo s tem, da predrejo plodove ovoje. Vendar ta rutinski postopek ni ustrezen. Zakaj? Kakšno vlogo im...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Določitev spola.
пеперутка16

Kako zanesljiva je določitev spola z ultrazvokom? Vaše izkušnje so: