ursonok
|
Dober dan! Mi pokonci od 7h. Tamali je začuda lepo spal - od 18h do 22h, takrat se pokakal in najedel, pa spal do 7h. Tega še nisem doživela Ampak kot vedno jaz takrat slabo spim - najprej nisem mogla zaspat do ene polnoči, potem prkrat wc, pa zbujanje kar tako. Brezveze. 5ra8 jaz imam jutri nuhalno! Rok imam 30. maja, ampak ker sem prvi dve nosečnosti obe prenosila za 12 dni, menim, da bom tudi tokrat junijka (čeprav bi raje bila majevka - mi je ta mesec ljubši). No, v vsakem primeru bomo dobili dvojčka, kar pa mi ni preveč všeč Tako da bom zgleda jaz prva . Se kar malo bojim, sploh ker bo to moj prvi UZ v tej nosečnosti!! Namazi Malo eksperimentiraš: Humus - čičeriko namočiš za čez noč, zjutraj skuhaš, zmiksaš (palični ali kakšna druga naprava), dodaš ful česna (no, odvisno od okusa ), ful olivnega olja, limonin sok in himalajsko sol. Lahko dodaš še zmleto kumino in sesamovo pasto. Pa toliko vode, da je zadeva lepo mazljiva. Mljask Avokadov namaz - zmelješ avokado (lahko tudi z vilico - mora biti zrel), dodaš nasekljan česen, olivno ali laneno olje (po okusu), himalajsko sol in čisto malo limone (ali pa nič). Nekateri poleg česna dodajo tudi čebulo. Sardinin namaz - jaz sardinice zmečkam, dodam navaden sojin jogurt, brez vseh dodatkov, česen, čebulo, začimbe (peteršilj, lahko oregano itd - po želji), potem pa še na drobno sesekljane kisle kumarice. Pa malo soli - a ne preveč, ker so ponavadi že sardine slane. Sardinin in avokadov namaz gresta super s čičerikinimi palačinkami (čičerikina moka, začimbe, morda sesekljana čebula ali por, voda - to je masa, palačinke so odlične ). Humus pa ponavadi jemo z domačim kruhkom ali pa riževimi/koruznimi vaflji. Ko enkrat začneš delat namaze, se držiš navodil, potem pa počasi začneš vse skupaj prilagajat svojemu okusu. Če recimo nimaš alergije na KM, lahko namesto sojinega jogurta pri sardininem dodaš navaden jogurt, skuto ali kaj tretjega. Lahko pa brez jogurta - ursika mislim, da doda muštardo. Skratka, okusi so različni. Ja, danes bo sardinin namaz, ker je čilčerike zmanjkalo, avokadi pa še niso dovolj zreli. Pa nariban korenček, narezan paradižnik. In morda kuhan jajček za mojega. ¡Que aproveche!
|