Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: daisy84 Pozdravljene, že dolgo se nisem javila in sem trenutno čist šokirana nad zdravstvom v Celju, ko sem imela prvi pregle, sem dala kri in urin...in ker sem imela v urinu glukozo 2, v krvi v mejah normale... so me poslale na diabetološko ambulanto..tla pa katastrofa...delali so mi test z glukozo, urin, 4 ure sem bila v laboratorija..tešča...prišli izvidi, glukoza v urinu 0, v krvi normalno, nič povišano..vse b.p., pridem do zdravnice...ja vse lepo in prav...ampak da ne morejo biti zagotove, zato si morem meriti sedaj do naslednjega pregleda 4* na dan sladko, na tešče in 1,5 ure po obroku.....katastrofa....pa imam vse ok...in so mi rekle medicinske sestre tam, da naj se pripravim, da sem sedaj nijova do konca nosečnosti....katastrofa, sploh nevem kaj naj reče...če ima mogoče še katere podobne izkušnje naj se prosim javi... Drugače pa se nosečnost počasi premika na bolje..slabosti so še prisotne, samo ne v taki obliki, da bi morala bruhati...prsa še vedno občutljiva, utrujenost, pa upam, da me bo počasi minila, je težko razložiti skoraj 3 letnemu sinku, da je mami utrujena:) Kot sem že napisala je moj naslednji pregled NS, 23.11.2012...komaj čakam. A mogoče katera ve a se da dvojni hormonski test naredit kej prej, ozoroma, kdaj je najbolj optimalen čas...ker drugače se ga mislila narest, ko grem na NS k Strahovi? V glavnem vsem lep in sončen dan!!! malo skacem po forumu in berem se druge...no daisy84 meni se je zgodilo enako. sicer nisem imela povisano v urinu, ampak v krvi in sem si mogla potem 6x na dan meriti 2 tedna (naj povdarim da nikoliiii ni bila vec povecana vrednost, le ko so mi oni vzeli kri-smesno ne?). no nikakor se nisem drzala nobene diete, kot jo predpisujejo pri nos.sladkorni. sem mela vedno cisto normalne vrednosti in se danes je tako. vsake 4 tedne imam pregled v UKC Mb in sem noter tocno 30 sek, da on pogleda knjigico in mi rece, da je vse ok in da naj nadaljujem z dieto (KI JE NE IZVAJAM ZE OD PRVEGA DNE)...no naj pripomnim se to, da sem bila do zdaj 4 krat na kontroli in je vedno drug diabetolog...te ves kako jim je do tvojega zdravja. no ce so ti rekli, da si njihova do konca, pol si...verjemi mi! Meni so "ugotovili" nos.sladkorno v 9. tednu. Jaz se nikakor ne drzim nobenih diet. jem cokolado, sladkarije, belo moko itd...seveda vse v mejah normale...ampak do danes (po 6 mesecih), se mi niti enkrat ni pokazalo 1,5 ure po obroku, kaksne povisane vrednosti...polnijo farmacevtsko blagajno. No naj ti povem se to, da so od zacetka bili listici brezplacni, zdaj pa jih mores v lekarni placat...no ce te pomirja to, tisti dan ko imas pregled pri diabetologu si vsaj lahko zrihtas bolnisko pri svojem zdravniku :) En dan fraj! Ni pa noben bau bau...nic ne skrbi... lp A
|