|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
7.11.2012 20:04:28   
Sony2011
Pozdravljene.

Samo na hitro, ker sem res utrujena danes, sem letala cel dan naokol.

Prvi pregled danes za mano, vse ok user posted image super vesela, user posted image bije, otroček velik kot mora biti, tako da vse v najlepšem redu.

Slabosti mislim, da počasi odhajajo, tako da upam da se počutje tudi kmalu vrne na stare tirnice, sem ful hitro utrujena, bi kar počivala cel dan, pa pri 2,5leti staremu sinčku to niti najmanj ni možno. Prebava pa me heca 100/h, tako da če imate kakšne pametne predloge, kar na dan z njimi.

Gioto - še od mene user posted image Le pogumno naprej.

Toliko zaenkrat od mene.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 576
7.11.2012 21:57:19   
ursonok
Dober večer!

Jaz sem imela vizito ob 17.36, pa sem prišla na vrsto ob 20h!!!! user posted image user posted image user posted image Tu gre vse fuuuul počas. Sem bila že čisto penasta, potem pa pridem notri in zdravnik ful prijazen in na izi in zabaven in sploh. Pa starejši tip, ziher okoli 60. Me je tako v dobro voljo spravil, da sem pozabila na čakanje, slabo voljo, vse!
Potem so pa še izvidi vsi super! Celo kri, hemoglobin itd. je vse v mejah normale! user posted image user posted image . Pred par meseci na Poljskem sem imela rahlo anemijo, pa povišane markerje za alergijo. Zdaj pa vse bp! Urin čist, tokse nimam, sečna kislina na spodnji meji (kar je baje zelo dobro - preeklampsija mi ne grozi).
Glukoza na tešče je prav tako na spodnji meji in mi je tip rekel - POZOR! - da moram VEČ JESTI! user posted image user posted image user posted image

Sem prišla prejle domov, okoli 21h, otroci že spali, miza pa polna ... user posted image Sem maznila pirin kruh s sardinami, skledo stročjega fižola z ogromno česna + skledo paradižnika z ogromno čebule user posted image . Zdaj pa srkam čajček meta+melisa (tašča nabrala) in čakam, da se zadeva malo poleže in grem lahko spat. Če bom po tem fižolu sploh lahko spala user posted image

Pa razlagal mi je glede hrane, česa ne smem jesti, in ko je slišal, da ne jem mesa, le ribe tu in tam, je bil ful zadovoljen (na Poljskem bi mi linčali). Pa rekel mi je, da se moram gibat in ko sem mu povedala, da plavam vsak drugi dan, je rekel, da kar tako naprej do poroda! user posted image Seksam tudi lahko, mi je pa opisoval neke poze oziroma položaje, ki niso dovoljeni oziroma med katerimi si lahko poškodujem ledvice. Ampak jaz ga nisem čisto dobro razumela user posted image . Prehitro govori, pa še andaluzijski naglas ima valda. No, tako da bomo pač prakticirali položaje, ki jih prakticiramo že ves čas user posted image

Ne morem vam povedat, kako mi je tip polepšal dan - sploh po sedemletni poljski izkušnji, kjer so dohtarji tečni do nezavesti, sploh tisti nad 50. Ki jih je tisti sovjetski tip socializma-komunizma do konca razžrl, psihično izjalovil in socialno spatologiziral.
Skratka, lep dan je za mano. user posted image

Jutri pa plavat!

Lepo spite, se beremo! user posted image

(odgovor članu Sony2011)
Neposredna povezava do sporočila: 577
8.11.2012 9:14:11   
daisy84
Pozdravljene,
že dolgo se nisem javila in sem trenutno čist šokirana nad zdravstvom v Celju, ko sem imela prvi pregle, sem dala kri in urin...in ker sem imela v urinu glukozo 2, v krvi v mejah normale... so me poslale na diabetološko ambulanto..tla pa katastrofa...delali so mi test z glukozo, urin, 4 ure sem bila v laboratorija..tešča...prišli izvidi, glukoza v urinu 0, v krvi normalno, nič povišano..vse b.p., pridem do zdravnice...ja vse lepo in prav...ampak da ne morejo biti zagotove, zato si morem meriti sedaj do naslednjega pregleda 4* na dan sladko, na tešče in 1,5 ure po obroku.....katastrofa....pa imam vse ok...in so mi rekle medicinske sestre tam, da naj se pripravim, da sem sedaj nijova do konca nosečnosti....katastrofa, sploh nevem kaj naj reče...če ima mogoče še katere podobne izkušnje naj se prosim javi...

Drugače pa se nosečnost počasi premika na bolje..slabosti so še prisotne, samo ne v taki obliki, da bi morala bruhati...prsa še vedno občutljiva, utrujenost, pa upam, da me bo počasi minila, je težko razložiti skoraj 3 letnemu sinku, da je mami utrujena:)

Kot sem že napisala je moj naslednji pregled NS, 23.11.2012...komaj čakam. A mogoče katera ve a se da dvojni hormonski test naredit kej prej, ozoroma, kdaj je najbolj optimalen čas...ker drugače se ga mislila narest, ko grem na NS k Strahovi?

V glavnem vsem lep in sončen dan!!!

(odgovor članu Sony2011)
Neposredna povezava do sporočila: 578
8.11.2012 9:30:58   
5ra8
Ojla babike...no pa tud jst ne bom več anonimna user posted image

niinii user posted image

na mojem pregledu vse BP, rok mi je za 2 dni prestavila na 1.6, ker pa bo CR bom verjetno kr majčica. user posted image

giotti user posted image , žal mi je zate, držim pesti da naslednjič pa greš do konca.

< Sporočilo je popravil 5ra8 -- 8.11.2012 9:31:38 >

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu daisy84)
Neposredna povezava do sporočila: 579
8.11.2012 9:34:47   
5ra8
daisy84, mela si glukoze v krvi 4? pa te je dala na diabetološko? pa kaj jim je????? meja je 5.1 kokr vem???

mene niso klicali nič, kar pomeni da je glukoza ok. tokso sem itak ze prebolela.

sem se pa merila glukozo pri prijateljici večer pred pregledom pa sem imela 4.6. user posted image pa to ni blo na tešče ampak zvečer...se pravi sem cel dan neki mljackala user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 580
8.11.2012 9:36:53   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: daisy84

Pozdravljene,
že dolgo se nisem javila in sem trenutno čist šokirana nad zdravstvom v Celju, ko sem imela prvi pregle, sem dala kri in urin...in ker sem imela v urinu glukozo 2, v krvi v mejah normale... so me poslale na diabetološko ambulanto..tla pa katastrofa...delali so mi test z glukozo, urin, 4 ure sem bila v laboratorija..tešča...prišli izvidi, glukoza v urinu 0, v krvi normalno, nič povišano..vse b.p., pridem do zdravnice...ja vse lepo in prav...ampak da ne morejo biti zagotove, zato si morem meriti sedaj do naslednjega pregleda 4* na dan sladko, na tešče in 1,5 ure po obroku.....katastrofa....pa imam vse ok...in so mi rekle medicinske sestre tam, da naj se pripravim, da sem sedaj nijova do konca nosečnosti....katastrofa, sploh nevem kaj naj reče...če ima mogoče še katere podobne izkušnje naj se prosim javi...

Drugače pa se nosečnost počasi premika na bolje..slabosti so še prisotne, samo ne v taki obliki, da bi morala bruhati...prsa še vedno občutljiva, utrujenost, pa upam, da me bo počasi minila, je težko razložiti skoraj 3 letnemu sinku, da je mami utrujena:)

Kot sem že napisala je moj naslednji pregled NS, 23.11.2012...komaj čakam. A mogoče katera ve a se da dvojni hormonski test naredit kej prej, ozoroma, kdaj je najbolj optimalen čas...ker drugače se ga mislila narest, ko grem na NS k Strahovi?

V glavnem vsem lep in sončen dan!!!

malo skacem po forumu in berem se druge...no daisy84 meni se je zgodilo enako. sicer nisem imela povisano v urinu, ampak v krvi in sem si mogla potem 6x na dan meriti 2 tedna (naj povdarim da nikoliiii ni bila vec povecana vrednost, le ko so mi oni vzeli kri-smesno ne?). no nikakor se nisem drzala nobene diete, kot jo predpisujejo pri nos.sladkorni. sem mela vedno cisto normalne vrednosti in se danes je tako. vsake 4 tedne imam pregled v UKC Mb in sem noter tocno 30 sek, da on pogleda knjigico in mi rece, da je vse ok in da naj nadaljujem z dieto (KI JE NE IZVAJAM ZE OD PRVEGA DNE)...no naj pripomnim se to, da sem bila do zdaj 4 krat na kontroli in je vedno drug diabetolog...te ves kako jim je do tvojega zdravja. no ce so ti rekli, da si njihova do konca, pol si...verjemi mi! Meni so "ugotovili" nos.sladkorno v 9. tednu. Jaz se nikakor ne drzim nobenih diet. jem cokolado, sladkarije, belo moko itd...seveda vse v mejah normale...ampak do danes (po 6 mesecih), se mi niti enkrat ni pokazalo 1,5 ure po obroku, kaksne povisane vrednosti...polnijo farmacevtsko blagajno. No naj ti povem se to, da so od zacetka bili listici brezplacni, zdaj pa jih mores v lekarni placat...no ce te pomirja to, tisti dan ko imas pregled pri diabetologu si vsaj lahko zrihtas bolnisko pri svojem zdravniku :) En dan fraj! Ni pa noben bau bau...nic ne skrbi...

lp
A

(odgovor članu daisy84)
  Neposredna povezava do sporočila: 581
8.11.2012 9:38:50   
Anon2012
A mogoče katera ve a se da dvojni hormonski test naredit kej prej, ozoroma, kdaj je najbolj optimalen čas...

Daisy84 meni je preračunavala optimum za DHT im me je poslala na dvojni hormonski test ko sem bila točno 8t4d.

sicer pa držim pesti, da bo vse OK.

(odgovor članu daisy84)
Neposredna povezava do sporočila: 582
8.11.2012 10:30:06   
niinii
5ra8 user posted image

Kolk sem se nasmejala včeraj :)

Drugače pa danes je dober dan, upam, da se bodo slabosti pa bruhanja počasi umirila.

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 583
8.11.2012 10:34:31   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: niinii

5ra8 user posted image

Kolk sem se nasmejala včeraj :)

Drugače pa danes je dober dan, upam, da se bodo slabosti pa bruhanja počasi umirila.

verjamem da si se ja user posted image

a ti je še kar slabo? bruhaš?

men se je hb vse to umirilo, zdej bi samo skos jedlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa user posted image

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 584
8.11.2012 11:57:14   
anasara12
Pozdravljene souser posted image

včeraj videla srček svoje pikice in neizmerno sem hepiiiiiiii...
Zaenkrat je vse ok, pikec je velik/a cca 2 cm, PDP pa zaenkrat ostaja kot sem naračunala 10.6.2013.
Me je bilo kar malo strah pred pregledom, da ne ne bi bilo kaj narobe ...tako da sem sedaj malo pomirjena ..

Slabosti se mi počasi umirjajo, vsaj zdi se se tako zadnje dni, zdaj imamo samo še popoldanske..
Apetira ravno nimam, mam pa problem s tekočino; prej sem spila cdca 2- 3 litre, zdaj s moram prav prisliti da spijem vsaj 1 l /dnevno. G je svetoval, da si kupim kombiniram z izotoniki, če se premalo hidriram.

Lj in okolica: kam greste na nuhalno? Meni je moj G svetoval Strahovo (v smislu, da je bolj natančna in bolj sumničava pri izvidih ..da vse raje večkrat preveri ...) .
Kaj ve menite?  Sam sem najprej misnila k Pušenjaku ..

Punce držte se in srečno. Čimveč sončkov.

Giotti: user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 585
8.11.2012 12:00:27   
Anonimen
Jaz pa pečem muffine, muffine, muffineuser posted image user posted image
Sem danes malo bolj pridna, ker ima dragi roj.dan. Malo se sicer bojim, da teh muffinov ne bo več, ko pride domov, ampak ok.... Jih bom skrila pred sabouser posted image

No, včeraj sem imela samo pregled, brez uz- maternica ima baje super lego, prejšnjič je bila nagnjena na desno, je lepo povečana in jajčniki zgledajo superuser posted image  Danes pa težko pričakovani uzuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, že zdaj se tresem od vznemirjenjauser posted image  Moj je te dni precej slabe volje, ker sva imela en fajt in i je čist brezveze, ker ne morem doma nobenemu gnjavituser posted image user posted image  Pa saj se bo umiril. Težko mu je dopovedat, da morem zdaj malo bolj pazit nase in ne morem lih vsega sama narest oz. se mi vedno tudi ne da, ker sem skos utrujena- predvsem tega ne razumeuser posted image  Ah, tipi smotani.

Nič, fliknem še zadnjo rundo muffinov v pečico, pol grem mal bajto podrgnit, pol pa nazaj sem počekiratuser posted image
Lepo se imejteuser posted image user posted image

Urša

(odgovor članu 5ra8)
  Neposredna povezava do sporočila: 586
8.11.2012 12:06:58   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz pa pečem muffine, muffine, muffineuser posted image user posted image

Urša

dej ene dva v nm pošlji user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 587
8.11.2012 12:39:19   
Anonimen
5ra8, ti pa nisi zahtevnauser posted image  A samo dva?user posted image  Joooj, jaz bi kar vse pojedla, tak lepo dišijouser posted image  In valda mi je ratalo nekak prevrnit pekač in se je vse usulo na sveže oprane hlače, ki lahko spet grejo v pranje- čoloada all over ituser posted image user posted image  Ful sem štorasta zadnje čase, pa pozabljiva, pa zmatrana, pa skos bi jedla.
Sem bla celo tako lena, da se mi niti mase za muffine ni dalo pripravit, ampak sem lih mela doma še od dr. Oetker tisto pripravljeno maso, ko dodaš samo jajčko, vodo in olje. No, jaz namest vode dam mleko, namest olja pa maslo. Res, lena za znoret in predvidevam, da gre to mojemu od vsega najbolj v nosuser posted image user posted image user posted image
Žejna sem skos, pa vode ne spravim več po grlu ni šans, sploh te navadne ne. In sem si naravne sokove nabavla, tu pa se mam na sumu, da bom skos na školjki sedelauser posted image  Tista enourna slabost okol 17h je odpuhtela nekamuser posted image  Malo jo pogrešam..čisto malo, pa še samo zato ker vsaj tisto uro nisem nič jedlauser posted image
Sem včeraj nabavila 2kg klementin in so FUUUJ!?user posted image  Meni vedno rata najbolj ogabne ven poiskatuser posted image user posted image

Kaj boste danes počele? Kako je s tisto materinsko šolo, se kateri kaj sanja? Kdaj boste ve šle? Jaz bi šla najraje že enkrat v januarju, ko še ne bom tako fejst okrogla in bo bolj znosno za preživet ta predavanja..
Bo šla katera v Sl. Bistrico?

Urša

(odgovor članu 5ra8)
  Neposredna povezava do sporočila: 588
8.11.2012 12:52:50   
5ra8
sej mam dva zaenkrat dost user posted image

jst sem šla na materisnko šolo pri prvem v 7 mesecu se mi zdi. Ja. Meni je blo fajn, sem vsak dan izvedela kaj novega sploh ker sem bila prvič noseča user posted image in seveda jo priporočam. Moj je šel z mano, da je dobil potrdilo, da je bil pri porodu zraven....ampak na koncu sem mela CR, tako da ni bil ves čas z mano.....samo do takrat dokler se ni zakompliciralo....no pa saj do takrat je bil. user posted image

ker ma že čez FB grupo? ajnas6? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 589
8.11.2012 13:24:58   
bambolin
Jaz sem pa ravno po kosilu in se mi nič ne da delatuser posted image (sem v službi). Meni se je apetit malo umiril, sladko mi tudi zelo paše, ampak se skušam malo brzdat. V prvi nosečnosti sem se zredila 20 kg, sicer sem jih tudi izgubila, ampak me je zelo hitro voda zalila in sem bila ful boga.

Lep sončen dan nosečkeuser posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 590
8.11.2012 14:18:23   
niinii
5ra8 mah še vedno mi je slabo, pa bruham tud še, čeprav je že velik boljše, kot je bilo. Prej pa skos cele dneve.

(odgovor članu bambolin)
Neposredna povezava do sporočila: 591
8.11.2012 14:49:30   
drugičudež
Punce, a za redne preglede v nosečnosti pripada bolniška? Jaz sem v prvi nosečnosti vsakič dopust vzela, zdaj sem se tudi že zmenila za dopust drug teden. Po drugi strani se mi pa zdi blesavo jemati dopust, ker ga bom pol skurila samo za preglede. Imam pa ginekologa eno uro stran, tako, da mi pregled vzame celo dopoldne in ne morem samo ur koristiti.

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 592
8.11.2012 16:24:32   
ursonok
Dober dan,
jaz sem pa danes user posted image . Mali se je zbudil ob 3h in jaz od takrat naprej nisem spala. Malo živci, malo razmišljanje ... Jao jao. Sem čisto brez energije in volje.
Pa slabo se počutim od tega nenehnega hranjenja. Če ne drugega, upam, da mi bo presedlo in bom počasi malo obrzdala svoj apetit. KOnec koncev sem šele v 12. tednu!

Malo sem vas brala, ampak vidim, da gre za neke interne zadeve, ki jih ne štekam čist - 5ra8 i niinii. No, glavno, da vam dogaja user posted image

Urša, vidim, da si že zdrava in v svojem elementu user posted image . Svojega pa kar začni dresirat - danes ni več tako, da je ženska za vse sama doma, kar naj se malo pomuja. S tem bo naredil veliko uslugo otrokom. In nenazadnje sebi. Nasploh so moški, ki znajo in hočejo kaj postoriti doma, sploh pa se ukvarjati z otroki, veliko bolj "moški" in seksi, sploh kar se mene tiče.
Ampak meni babica že od rojstva govori, da sem čudna in imam "nenavadne nazore". user posted image

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 593
8.11.2012 17:04:27   
Natalija28
5tr8 - lepo da sva s5 na istem forumu. user posted image Si bila med Septemberkami 2010 pa si nas zapustila...

Joj, moje slabosti pa kar ne minejo in trajajo po cele dneve. Trebuh pa ni podoben trebuščku, ampak se mi že konkretno vidi. user posted image Še dobro, da sva že vsem povedala, ker skrivat več ne bi mogla. user posted image

Pa lepo sem izvedela včeraj. Kolegica, ki se je dolgo časa trudila na user posted image je zanosila. user posted image

Lepo bodite nosečke.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 594
8.11.2012 17:23:46   
ursap
živjo.

danes sem imela pregled. vse ok, user posted image lepo viden. PDP ostaja 17.6. veliki smo pa 1,6 mm. :) na seznamu pa lahko popravite moj nick; in sicer iz anonimna user posted image   v ursap. :)

lepo se imejte :)

< Sporočilo je popravil ursap -- 8.11.2012 17:24:38 >

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 595
8.11.2012 21:24:04   
ursonok
Madonca, danes ste pa forum uzurpirale same nove oziroma tiste, ki se redko oglašate. user posted image
Kje ste kaj, stare bajte - Saša33, flowy, sover, drejcka, andrejap in ostale? user posted image

Meni je bilo tudi danes popoldne nenormalno slabo, pa sem potem po moje zadremala za kakih 10minut in je bilo bolje. Apetit je sicer bolj umirjen, ampak zdaj se bašem že iz navade user posted image .

Moram pa nadoknadit spanec, tako da počasi odpeketujem proti spalnici.
Lahko noč!

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 596
9.11.2012 7:46:14   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

5tr8 - lepo da sva s5 na istem forumu. user posted image Si bila med Septemberkami 2010 pa si nas zapustila...

A res? A veš da se te ne spomnim, sori user posted image sicer sem bila tam zelo kratek čas...potem se pa čist odklopila RR za nekaj časa user posted image

me pa veseli da sva spet skupaj user posted image

drgač pa jutro...petek je user posted image user posted image

ursonok, z niinii sva prijateljici in sva šele zdaj dobro izvedeli ena za drugo oz. da sva noseči obe user posted image user posted image user posted image

Imate kaj posebnega u planu za vikend? Jst ne, po moje bolj lenarjenje in uzivanje z mojim tamalim sonckom...upam da ne bo skos dež, da bomo šli lahko še kaj ven. user posted image

v nedeljo pa martinovanje...boste kaj posebi kuhale? Pr nas zmeri mami, čeprav nimamo vinograda pa to....ampak martinova pojedina je pa vsako leto.

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 597
9.11.2012 8:39:22   
Saša33
Dobro jutro,

evo se malo oglasim. Zadnje tri dni sem bila v lj. En dan urin pa v službo na en čvek, drugi dan v mesto na kostanj, pa eno kuhano vino, včeraj pa pregled. No itak ni uz, kar meni paše. Nima smisla vsakič drezat v otroka in ga gledat če je vse ok. Se čist strinjam, da so samo trije uz čez celo nosečnost. Mene je Lara vedno zbrcala ko smo bili na uz in se ni umirila vsaj še eno urco tako, da.... če je vse ok, es ni potrebe kukat not.

Drugače pa je kao vse ok po izvidih in ko pridem dam vidim, da piše pod opombe krvi: anizocitoza, mikrocitoza. No tok o tem kok pogledajo izvide.  Šicer ni nič takega a vseeno, lahko bi mal bolj pogledal, ne da ti pol po netu čekiraš in doktoriraš kaj je kaj. Naj vsak opravi svoj šiht pa je.

Drugače pa Ursonok pri meni ni apetita, niti pit mi ne paše, včeraj sem si privoščila eno veliko skledo solate s kalčki pa za večerjo tri mandarine. Moj me samo gleda, posledično se mi je včeraj vrtelo, in se bila zvečer adijo pamet, zeblo, zmatrana, na glavo... razmišljam kaj bi mi pasalo,pa ja že vem avokadov namaz, česen in zelje... pa domač kruhek, to bo danes....

Sem se pa naspala od 9h do 7h, še tamala se ni zbudla, nekaj je vzdihovala pa se ni zbudila, na srečo. Se je pa ta teden zelo spremenila,smeje se cel cajt, aktivna non stop, poje, oponaša stavri, res radar tapravi. In vereme je krasno, bova danes pol dneva vzunaj. Meni paše, pa še tamali je zanimivo. Imava en krog gledat kužke pa kravce pa kure pa na koncu konička. Jutri pa na Gorenjsko k mami pa mal po knjižnici, kafetki in domača oskrba, bo pasalo.

Nuhalno imam 20, potem pa povemo domačim. Bom naročila majčko za tamalo, pa da vidimo kdo bo kaj pogruntal. Vidi se mi niti ne, imam še malo trebuha od prve nosečnosti. Pa glede na to, da sem na istih kg, niso kaj pogruntali. Bruham pa tko al tko ne.

Ja pa tamalo probam počas odstavit,  zaenkrat mi uspe da se dojiva enkrat na dan pa zvečer. Bom probala ta mesec skeslat dnevno in potem kar bo najtežje večerno in pa seveda če se zbudi ponoči gre takoj na joško, ta bo tud težka. Bomo vidl.

No tok od mene, uživajte v koncu tedna in lep volilni vikend:)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 598
9.11.2012 8:41:24   
girl79
Čap souser posted image user posted image ,

Evo jaz sem doma, hčerka je včeraj dobila vročino, danes je sicer samo 37,4, tako da upam da ne bo nič hujšega, predvsem pa upam da ne bodo norice iz tega nastale....me malo panika grabi, ker jaz jih nisem še prebolela, vsaj v kartoteki nič ne piše, pa tudi mami se ne spomni da bi jih, so pa zelo nevarne v nosečnosti, so pa zdaj v vrtcu in dobil jih je fantek s katerim smo se družili pred par dnevi, tako da sem kar klicala zdravnico in jo prepričala da mi da napotnico za testiranje na infekcijski kliniki, če jih res še nisem prebolela, ker bojda je možno tudi da si jih prebolel, ampak si imel tako blago obliko, da nihče ni opazil....v glavnem poročam kaj bo...ni pa nič luštno brat kakšne so vse lahko posledice, če dobiš norice v nosečnosti....pa sem 3 dni nazaj že klicala na infekcijsko in so rekli da se samoplačniško sploh ne da testirat ampak samo nosečnice pa še napotnico moraš imet user posted image user posted image ...a ni to malo butasto, da si pripravljen plačat pa ne moreš....mah....

No sicer se moram pa kar pohvalit da hčerka sicer več kot eno leto ni bila nič bolana user posted image user posted image ...no raznih smrkanj in kašljanj, pa kakšnih vnetih učk ne štejem, ampak vsaj tako hudo ni bilo nikoli, da bi morala doma ostat....tako da sem prav zadovoljna, no upam da potem ko dobimo novega bejbija tako stane... sicer pa zdajle sedi na kavču, malo gleda risanke, malo pa "bere" knjigice...je full faca, ko lista knjige pa si kar zraven zgodbico zmišljuje in se dela da bere user posted image user posted image ....

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 599
9.11.2012 9:21:11   
Saša33
GIRL. jst tudi nisem še prebolela noric. no sem mislila, da sem jih... lansko leto sem bila noseča in v stiku z noricam. sem bila na infekc, kjer so me testirali. noric nisem prebolela, a jih tudi dobila na srečo nisem. se pojdi kar testirat. je pa menda nevarno, da se okužiš., tik pred porodom ali pa do 20 tedna. upaml, da ji ne dobiš, je pa res, da si jih lahko prebolela.

PUŠENJAK PRAVI Če še niste preboleli noric je pomembno ali je oseba z "noricami" še kužna lai ne več. V primeru suhih hrast brez svežih mehurčkov ni več kužna. Če ste se okužili in boste zboleli v roku 14 dni do 3 tednov potem je možnost za prenos na plod in kasne posledice, kjer pa vam zakon verjetnosti ne pomaga veliko, ker gre načeloma lahko za hude posledice na živčevju in/ali koži, če pride do okužbe ploda v času embrionalnega razvoja, to je do 12. ali 13. tedna nosečnosti. Po tem roku so v nosečnosti posledice za plod v glavnem zanemarljive. Sveže norice znajo biti pomemben problem spet v času poroda, ko se plod lahko okuži med porodom, zboli z vnetjem možgan in možganskih open, kar je lahko smrtna bolezen ali pusti hude posledice.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Plodovi ovoji: zakaj jih ni dobro rutinsko...
Pogosto porod sprožijo s tem, da predrejo plodove ovoje. Vendar ta rutinski postopek ni ustrezen. Zakaj? Kakšno vlogo im...

Določitev spola.
пеперутка16

Kako zanesljiva je določitev spola z ultrazvokom? Vaše izkušnje so: