|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
26.10.2012 14:26:41   
giotti

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Anonimna Urša,
kaj pa daš v ajdov kruhek, da ni ful trd? Mi smo ga dostikrat pekli, polnozrnatega ajdovega, pa sem ajdovi moki dodala samo olje, malo soli in suh kvas. Pa je prišel ven ful trd, komaj se ga je dalo jesti. Če ga nisi takoj pojedel, je bil drug dan zanič.
Zdaj pečemo polnozrnatega pirinega in je precej bolje, ampak vseeno bi rada znala speči tudi kakega užitnega brezglutenskega :)

Moji kruhi so fantastični, nič trdi. To pa zato, ker imajo ogromno vode. To si lahko privoščiš, če imaš stroj za mešanje testa za kruh. Če ga nimaš, ne moreš z roko zamestiti tako mokrega testa. Jaz sem si ful želela ta stroj in sem ga nabavila ravno zato, da lahko dam veliko vode, toliko da se v pekač zliva skoraj kot biskvitno testo, in je kruh resnično mehek in okusen. 100 % ajdov je zelo močnega okusa, pojesti pa ga je treba v dveh dneh, ker je tako moker. Ena možnost je tudi, da daš v testo razkuhan riž, tudi to naredi kruh bolj mehek. Sicer pa pri nas tudi ne uporabljamo pšenice ampak piro (ali pa einkorn - še starejše žito od pire, tudi predhodnik pšenice), pa dam nekaj ajde in nekaj bele pirine moke. Se pa bela pirina moka dobi malo težje kot polnozrnata.
Poleg ajde pa so super kruhi tudi iz kamuta in soržice. Lahko kupitš ta žita tudi v Španiji?

Mi smo tudi kruhojedci user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 426
26.10.2012 14:44:43   
ursonok
Ja, se strinjam, da gre stigmatizacija v obe smeri, le da je takih kot si ti verjetno manj. Verjamem pa, da ti ni prijetno.
Tudi jaz mislim, da je popolnoma zgrešeno, da otroci pijejo kravje mleko, zato jim ga tudi ne dajem (tavelika ima itak alergijo, tako kot pravzaprav pol Slovenije, le da tega večina ne ve). Pač pijejo rastlinska "mleka". Pa jim nič ne manjka, tako kot tudi polovici sveta, kjer - razen materinega - ne pijejo drugega, recimo kravjega oziroma živalskega mleka, ne. Nimajo osteoporoz in niso brez zob, kot nas strašijo naši vrli "strokovnjaki", ki jim je propaganda že čisto izprala možgane (ja, kmetje, ki jih mora država financirati, pač toliko namolzejo in je zadevo treba prodat, a ne; tako kot rdeče meso in še marsikaj drugega).

Je pa pri vseh stvarej tako, vsaj zdi se mi - da gre za stigmatizacijo v obe smeri. Premalo je bad, preveliko tudi. En otrok je premalo, dva sta "normalna", trije so pa že skoraj patologija (hm, me prav zanima reakcija mojih staršev in babic, ko bodo izvedeli - sumim, da odzivi ne bodo enoznačno pozitivni). Z dojenjem je enako - nujno je treba, če ne, si zanič, ampak največ do enega leta, več je prav tako patologija.

Verjetno bi bilo najbolje, da bi vsi "živeli in pustili živeti", ampak to so očitno le pobožne želje. No, nekaj bo že, če bomo vsaj me na tem forumu upoštevale to pravilo user posted image . Saj ni problem, če nekdo reče, da on pa tega ne bi in ne bo počel, problem je, ker se ljudje čutijo ogrožene in potem začnejo žalit vsepovprek tiste, ki so drugačni kot oni.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 427
26.10.2012 14:45:53   
giotti
Drejčka76, čestitke user posted image user posted image user posted image
Vidiš, kako smo vedele, da bo vse ok. Pa lekcija za drugič, nikar prezgodaj hodit na UZ!

Vse ostale, ki ste videle srčke, user posted image user posted image user posted image .

Tudi jaz sem bo še načakala, še 10 dni. Takrat bom že v 10. tednu.

Všeč mi je, ker se lahko nekje jamra o slabosti, utrujenosti in hudem apetitu! Vse to me spremlja. Sicer sploh ne vem, kaj bi jedla, ampak jedla pa bi. Še najraje bi jedla kislo zelje in fižol. Ampak zadnjič na tržnici še prav nihče ni prodajal bio kislo zelje, upam, da se jutri pojavi.

Lep vikend vsem user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 26.10.2012 14:46:17 >

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 428
26.10.2012 14:47:43   
ursonok
ja, lahko kupim skoraj vse. Le da mi slabo prenašamo gluten, zato se držimo brezglutenskih žit. Kamut ga ima kar precej, pa ni tako dobro prebavljiv kot pirin, tako da se ga zaenkrat izogibamo.
Stroj za peko kruha imamo - bom enkrat poskusila s 100% ajdo in veliko vode. Hvala za namig!

Mi drugače nismo kakšni posebni kruharji, jemo predvsem riževe in koruzne vaflje, tu pa tam si ga pa spečemo in nam res tekne.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 429
26.10.2012 17:36:14   
flowy
Ursonok-oooo, 100€ pa je res malo too much!! Tudi jaz bi raje počakala… Ja, jaz sem bila v IVF, na otročke sem čakala 3 leta in ne morem opisat kako sem pri vsakem neuspelem poskusu trpela. Ampak zdaj je vse pozabljeno!!! Vstavili so mi dva, obdržala sta se dva, taka je bila tudi moja največja želja.

Anonimen
-žal ti ne morem poslat ZS, ker si anonimnauser posted image Pa ti bom kar tu napisala, dr. Sonja Hozjan Levak, ordinacijo pa ima v ZD. Res toplo priporočam. Jaz sem včeraj imela prvi pregled (ona je tudi moja g.) in sem se hotela naročit, pa mi je sestra rekla, da se še ne rabim (danes sem začela 9. Teden) Omenila sem, da me skrbi prezasedenost, pa je rekla, da imamo njene pacientke itak prednost.

Andreaj_p-tudi jaz sem v Velenje priseljena, tako da tole sceno v ZD zelo slabo poznamuser posted image

Drejčka76
-jeeeeeeeeej, full vesela!!! No, pa lahko končno malo lažje zadihaš!user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 430
26.10.2012 20:19:46   
giotti

jemo predvsem riževe in koruzne vaflje

Hej, veš da smo mi tudi to radi jedli, pa me je nedavno vse skupaj malo odvrnilo od tega, ko sem prebrala tale članek:

http://www.delo.si/druzba/panorama/rizevi-vaflji-ne-sodijo-v-zelodec-temvec-v-smeti.html

user posted image

Kaj pa kakšni prepečenci iz pirine moke? To je tudi mjami.

Lep vikend vsem user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 26.10.2012 20:20:15 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 431
26.10.2012 20:45:33   
MojaV

IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Tako kot ti čutiš stigmatizacijo, ker ne dojiš, jo jaz ravno zato, ker dojim. A ni to smešno? Po enem letu dojenja so se začela huda zgražanja, da ne govorim, kaj se dogaja zdaj, ko je fant star že tri leta. Sicer sem tip, ko se potem še bolj potrudim, da pokažem, da dojim, ker me resnično ne ganejo zgražanja, ampak niso vse ženske tega sposobne, in vem, da nekatere dojijo na skrivaj! Na žalost user posted image . Sama imam za te ljudi vedno pripravljen odgovor; in sicer, najprej vprašam, če se strinjajo, da morajo otroci piti mleko? In seveda se vsi z velikim JA strinjajo. Potem pa jih vprašam, ali je bolje, da človeški mladič pije mleko od krave ali od človeka? Potem pa vsi utihnejo. Da ne govroim, da WHO priporoča dojenje najmnaj tri leta, svetovno povprečje pa je celo pet let. Tako da smo bele ženske na zahodu še zelo daleč od tega povprečja - trenutno, saj včasih ni bilo tako!

Sicer sem iz sosednje teme (rodila bom konec maja), ampak temule pa moram zaploskat. Tudi jaz sem že doživela postrani poglede zaradi dojenja. Celo ginekologinja mi je že dvakrat pridigala, naj neham dojiti svojo še ne dveletno hčer. To mi gre res na jetra, ampak se ne dam in trmasto vztrajam pri tem, da se bo sama odstavila, ko bo pripravljena. K sreči imam podporo partnerja, in to mi veliko pomeni.
Jaz nikoli nobeni ženski nisem solila pameti zaradi dojenja. Če mami in otroku ustreza, prav, če ne, tudi prav. Drugih (nevpletenih) pa to prav nič ne briga!

Pa da ne bom samo bentila, lepo nosečnost vam želim, junijke. :) Zna se zgoditi, da bom tudi jaz padla med vas, ker sem res čisto na koncu maja :)

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 432
26.10.2012 21:24:23   
sonce987
Hej.

Čas tako hitro leti, da sem malo v ozadju s forumom, ampak sem nadoknadila.

Sedaj sem se naročila na samoplačniški uz, imam ga 5.11.2012. Se strinjam s tistimi, ki ste pisale, da se z uz ne gre pretiravati, ampak ravno do decembra mi je res predolga za čakat. Še posebej zato, ker moram v sredini novembra delodajalca obvestiti o nosečnosti zaradi "fer" odnosov in ne bi rada nekaj govorila, potem pa decembra na uz vidim. da ni srčnega utripa.

Mi je pa prav zanimivo, kako mi je bilo v začetku, ko sem naredila test slabo nekaj dni in pekla me je zgaga, sedaj pa nobenih znakov nosečnosti več. Upam, da to ne pomeni ničesar slabega, krvavitev nimam. Ima katera podobno izkušnjo?

Vilincek-meni za grlo pomagajo astronomske količine čaja z medom in šal okoli vratu skozi cel dan in ponoči. Nosečnice pa naj bi lahko jedle Panthol pastile, ampak sej veš, bolje najprej čajčki, če pa ne pomaga pa potem kaj drugega user posted image

Glede dojenja sem mnenja, da je za otroka definitivno najbolj zdravo materino mleko. O samem času kako dolgo se otrok doji nimam mnenja, moj se je samo 5 mesecev, potem pa se je na svojo željo odstavil in sem si potem mleko pumpala. Sem mu pa nato začela dajati adaptirano mleko znamke Holle, ki naj bi bilo najbolj zdravo in ekološko mleko v prahu v Sloveniji. Je pa žal njegova cena temu primerna.

Upam, da bom sedaj bolj ažurna user posted image

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 433
27.10.2012 8:33:57   
tana01
Ta debata o stigmatizaciji v zvezi z materinstvom mi je zelo všeč. Sama sem bila deležna začudenih pogledov, ko sem popvedala svoje mnenje glede telesa in ženstvenosti - poleg poudarka na skrbi za miška, ki raste v meni mi je enako pomembna skrb za moje telo. In ja, na tem poročju kompliciram (hrana, redni obroki, odpovedovanje sladkarijam, telovadba,..). Posledica tega je, da sem zadovoljna sama s sabo. Da ne bo pomote - nisem perfekcionist, ampak imam neka svoja načela, ki jih je marsikdo komentiral z "dej, sprosti se". V svojega miškota em zaljubljena že zdej, ko se še pridno razvija; želim pa si ostati tudi ženska-živeti v telesu, v katerem se bom počutila samozavestno. Imela sem nihanja teže v pretekolosti. Ko sem imela 8 kg več kot zdaj, se nisem imela enako fajn v intimnosti z mojim (takrat) fantom. Vsak ima svoja prepričanja - moje je pač to, da ženske se boljše počutimo v svoji koži, ko smo zadovoljne tudi s svojim telesom. Da se razumemo - to ni vse! Je pa velik del zadovoljujočega življenja.
No in ko paziš kaj ješ, se odpoveš kakšni hrani ali količini hrane je isto kot da si obsodil svojega otročka na stradanje v svojo korist (pogledi, komentarji)!! Ma halooooo, kdo je rekel da moram postat nilski konj, ker sem noseča?? Jaz bom take ljudi začela pošiljat v živalski vrt, res! Pa naj tam utrujajo kakšnim slonom rajši.
Sej pogled na hrano se spreminja. Starejše generacije so iemle/imajo debelost za znak obilja, zdravja in gostoljubnosti (če ne poješ kar sem ti ponudil me ne spoštuješ - bullshit, lih obratno), kar se je itak zgubilo oz. se zgublja v sedanjih časih.

Za ohranitev svojih prepričanj moram bit tudi oštra kdaj, ampak ni to moj problem-I don't have a short temper, I just have quick reaction to bullshit!

Pa dobro jutrouser posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 434
27.10.2012 8:59:44   
baby2012
Dobro jutro!

Rada bi se vam pridružila, malo prej sva namreč zagledala user posted image . In ker razen naju, nekaj časa ne bo vedel nihče, sem se odločila, da pa bi rada to delila vsaj z vamiuser posted image .

Po izračunih, bi naj imela rok 26.6.2013, to je moja prva nosečnost, stara sem 24, samo bom 25 ko bom rodila, sem pa iz Velenja. Evo to so moji podatki, če me boste dodale na seznam, za prvi pregled in vse ostalo, bom pa javila kasneje, ko bom dobila datum.

Čestitam vsem souser posted image user posted image

(odgovor članu tana01)
Neposredna povezava do sporočila: 435
27.10.2012 10:33:33   
sover
Pozdravljene,

čestitke vsem, ki ste pred kratkim zagledale plus in tistim, ki ste že videle user posted image . Še malo, pa ga bom tudi jaz :).

Stigmatizacije so zoprna reč, res. Dokler se zadeve gibljejo znotraj relativno neškodljivih dejanj, naj počne vsak po svoji vesti, drugi pa naj se s tem ne ukvarjajo. Težava nastane po mojih izkušnjah takrat, kadar ljudje začneje na veliko drugim razlagati svoje mnenje o čem, ki pa sploh ni mnenje, ampak obsojanje. Itak, da ima vsak pravico do svojega mnenja, kadar pa začne na podlagi mnenja soditi ljudi, je to po mojem čista diskriminacija. Ljudje bi se morali več ukvarjati sami s sabo in manj z drugimi, pa bi bil svet precej lepši.

ja, tudi jaz imam svoje mnenje o dojenju, o prehrani ali medsebojnih odnosih, samo to še ne pomeni, da vsakega zanima, kaj imam jaz za povedati.  Ena je prej napisala "live and let live". Drži kot pribito.

Uživajte v pričakovanju zime in dojenčkov.

(odgovor članu baby2012)
Neposredna povezava do sporočila: 436
27.10.2012 17:58:54   
ajnas6

IZVIRNO SPOROČILO: flowy
Ja, jaz sem bila v IVF, na otročke sem čakala 3 leta in ne morem opisat kako sem pri vsakem neuspelem poskusu trpela. Ampak zdaj je vse pozabljeno!!! Vstavili so mi dva, obdržala sta se dva, taka je bila tudi moja največja želja.

A pri vas boste tudi imeli dvojčke, tudi pri nas vse kaže na to. Sicer je baje eden še slabši v razvoju, ampak sta še vedno dva. Držim pesti, da tako tudi ostane. Čeprav me skozi nekaj ščipa user posted image

Ampak tu je privat UZ ful drag, pa mi je res škoda denarja. Na Poljskem si dal privat od 20 do 50 evrov, tu je pa okoli 100. Odklop.

Kje pa je 100 €? Pri Resu je 35 € preverjeno, ker sem bila dvakrat pri njemu na UZ brez napotnice.

IZVIRNO SPOROČILO: giotti
Kaj pa kakšni prepečenci iz pirine moke? To je tudi mjami.

Kje pa kupiš pirin prepečenec?

(odgovor članu flowy)
Neposredna povezava do sporočila: 437
27.10.2012 19:25:03   
StelaPia
Bejbe, mene pa kar malo skrbi, ker mi ni čisto nič slabo. Samo boleče prsi in to je tudi vse. Apetit normalen. Je še katera brez ene same slabosti? Danes sem 5t in 6dniuser posted image

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 438
27.10.2012 20:01:57   
junij13
tudi meni ni nič slabo... le napihnjene prsi in nonstop na wc-u _)) sem pa 7t4d...
mah prejšnič ko sem bla noseča, so tak cajt že bile slabosti.... res čudno, sicer pa bi bilo to milina da jo odnesem brez bruhanja ;D

(odgovor članu StelaPia)
Neposredna povezava do sporočila: 439
27.10.2012 21:04:03   
ursonok
Zdravstvujte!

anjas6
živimo v Španiji, tu so cene približno take. Pirine "prepečenčke" pa kupujemo v bio štacunah. Tukaj se jih dobi, tudi ajdove dobiš, ampak so precej dragi.

StepaPia
veliko je žensk, ki nima nobenih znakov. Niti bolečih prsi. Pa je vse v redu. V prvih dveh nosečnostih je bilo meni slabo šele v 8. tednu. Samo v tej mi je že od vsega začetka. No, moram priznat, da gre čedalje na bolje user posted image

Danes je en čuden dan. Deževno, hladno. Tavelika je bila že zjutraj sitna, histerija za vsako malenskost. Tamali pa ni hotel jest oziroma je, ampak ful manj kot ponavadi. Zdaj oba spita, ampak vem, da se bo Abel še ene trikrat zbudil pred polnočjo - ker bo lačen user posted image

Smo pa spekli kruh, šli plavat, potem je pa popoldne moj oba peljal nekam, da sem jaz lahko malo počivala, potem sem pa pospravila - sovražim pospravljanje! - in spekla jabolčni in makov zavitek user posted image . (Kuho imam veliko raje.)

A mi lahko kdo razloži, v čem je "lepota" pospravljanja? Dobro, razen v tem, da je potem pospravljeno. Jaz sem že celo življenje navaden pujs, ker mi je pač vedno vse pospravila stara mama (živeli smo v isti hiši). Ta je tudi ves čas mojega otroštva in najstništva jamrala, da me ne bo nihče maral, ker sem tako neredoljubna user posted image .
Na žalost je moj mož podoben tip, tako da imamo doma totalen svinjak. Sesamo recimo enkrat na par tednov. Ko se tamali plazi po tleh, je ves od prahu, las in ostale svinjarije user posted image Ampak meni se res ne da pospravljat, v bistvu mi je škoda časa. Ko so otroci v vrtcu, delam, ko so doma, smo pač skupaj. Saj včasih organiziramo skupno pospravljanje, taveliki kar dogaja (pospravljanje, sesanje), ampak tamali še ne sodeluje, plazi se povsod in razmetava. Tako da potem celotna akcija pravzaprav nima smisla.
Na srečo pere, obeša itd. moj mož, likamo pa sploh ne, ker ni potrebe. Pa tudi če bi bila, verjetno vseeno ne bi user posted image .
V Krakovu sem skoz ponavljala, da bom plačala kakšni gospe, da enkrat na teden ali dva pride in naredi generalno. Tam je bilo to poceni! Pa nisem NIKOLI izkoristila, še ko smo se selili, sem bajto pospravila sama! user posted image Zdaj mi je pa res žal.
Če bi imela malo več denarja, vam povem, da bi plačala pospravljanje. Uh. Edini "smisel" vidim pač v tem, da iz kaosa narediš nekakšen kozmos, in imaš po vsem tem občutek, "da danes si pa nekaj naredil". Če nekoga plačaš, verjetno nimaš tega finega filinga user posted image
Je tu kakšna gospodinja-po-izbiri, ki ne samo, da ima rada čisto (to ima vsi), ampak ki tudi rada pospravlja?

Nosečnost/materinstvo in skrb zase
Že kar na začetku povem, da je to samo moje mnenje, ki ga skušam pač uresničevati pri sebi, za druge mi je pa vseeno, naj živijo kakor hočejo. A vseeno se človek včasih zamisli nad tem, kako drugi živijo in kaj delajo. Pač, živimo v družbi, nismo sami, in s tem ni nič narobe.
Torej, na Poljskem je ful žensk, ki se, ko zvedo, da so noseče, preventivno zavlečejo na bolniško, v posteljo, jedo tablete in vse, kar jim pride pod roko. Še vedno nekje velja miselnost, da "je nosečnost bolezen". Zredijo se recimo tudi po 20kg ali več, pa vse ves čas opravičujejo s tem, da je na prvem mestu pač otrok. V smislu, raje sem samo počivala, raje sem jedla več kot manj, da mu ne bi kaj manjkalo itd itd.
Ne razumem, če so tako obsedene z nosečnostjo, potem bi lahko že kje prebrale, da, če je seveda vse ok, redna telesna vadba zelo dobro vpliva tudi na otroka (enakomerno gibanje pri hoji, lahnem teku, plavanju itd.) mu že v maternici razvija čut za ravnotežje, po rojstvu pa imajo otroci mamic, ki so se redno gibale, manjkrat probleme s tonusom itd. Da ne govorim o zdravju same nosečnice. Če jedo zmerno in se gibajo, je manj možnosti za sladkorno, hepatopatijo, visok pritisk, zatekanje, krčne žile itd. itd.
Skratka, opravičevati nič-delanje in nekontrolirano pridobivanje na teži z "skrbjo za otroka", je nesmisel.

Tudi jaz sem rada suha, taka kot sem zdaj, se dobro počutim (čeprav nekateri pravijo, da sem "prisušena" - 168cm, 50-51kg). Jaz sem zdrava, kondicijo imam, dobro se počutim (no, razen zdaj, ko mi je slabo user posted image ). Obleke so mi prav, lahko oblečem skoraj karkoli in sem si recimo znosna, ne boli me glava zaradi visečega špeha tu in tam. In zato se trudim, da sem v formi. Tudi v nosečnosti.
Čeprav je ta že tretja in se kar malo bojim, kako bo ...

Zadnjič smo bili na sestanku v jaslih pri malem. In tam je bilo še ostalih 6 ali 7 mam. In vse, čisto vse so zamaščene - ne glede na starost (od 25 do 40). Seveda je to njihova izbira, sicer tudi niso tako debele, da bi bilo re sškodljivo za zdravje, ampak vseeno ne razumem tega. Zakaj skoraj eno leto po porodu ta debelost. Mlade so, vidiš, da imajo zametke lepote na obrazu in telesu ... A realnost je drugačna: povsem brezoblične postave imajo. Imajo prsi, imajo pa tudi tako velike trebuhe, da tisto bolj pritegne pogled.
Ampak Španija je Zahod, tu ljudje jedo svinjarije - trgovine imajo ful velike oddelke s "pripravljeno hrano", ki jo folk na veliko kupuje. Tako da se ne čudim. Poleg tega pa je to še "zunanja kultura" - ljudje so vajeni jesti zunaj. Hrana zunaj pa vemo, kakšna je. Meni skoraj po vsaki boli želodec, razen po tisti v eko restavraciji. Sicer je malo dražje, a si včasih privoščimo. Tam kuhajo tako, da lahko gledaš, vse je sveže, na mestu pripravljeno, eko sestavine, malo soli in olja itd.
Včasih imam občutek, da ženske dostikrat tretirajo materinstvo kot izgovor: imam otroka - nimam časa. Kaj pa je pri tem, da razmisliš, kako in kaj boš jedel, potreben čas? Tudi za telovadbo ni treba, da hodiš 3-4krat na teden na fitnes. Superge gor in laufat po najbližji okolici. Zastonj in prav nič zamudno. Ko daš otroke spat, namesto da se zlekneš pred TV (baje ga večina ljudi še vedno ima doma), greš najprej za pol ure trimčkat. Potem tuš, potem ti pa itak ne bo pasalo jesti. Če je pa kuhinja za pospravit, naj se pa mož tačas malo pomuja - škodovalo mu ne bo user posted image .

Izhajam namreč iz prepričanja, da je najpomembnejši odnos tvoj odnos z Bogom (če si verujoč človek, drugače pač to spustiš user posted image ), potem je tvoj odnos z možem, potem pa tvoj odnos z otroki. To ne pomeni, da jih zanemarjaš (da ne bo spet kakšnih zgražanj, prosim). Gre le za to, da moraš skrbeti zase in za čustveno vezo z moškim. Iz tega otrok črpa zgled - po tem vzorcu si bo oblikoval samopodobo in iskal partnerje. Po tem vzorcu se bo orientiral v svetu. Če se tu spet vrnem k svoji poljski izkušnji - tam je cilj večine žensk ta, da ulovi tipa in da pripravi, da ji naredi otroka. Potem ga ponavadi odrine od sebe (ali pa se sam umakne) in se pretirano osredotoča na otroka. otrok ima tako popolnoma izkrivljeno podobo o svetu, o odnosih, poleg tega se duši v totalitarnem "mamičinem objemu". Ampak take mame so ponosne same nase, ker da se "žrtvujejo za otroka". Celo seksajo ne več, si morete misliti! user posted image
Jaz sem neizmerno hvaležna mojemu očetu za to, da je potrpežljiv do moje mame, da jo ima že celo življenje neizmerno rad (čeprav je naredil ful napak - bila sta zelo mlada, k sta me imela, 19 in 23 let), da jo skuša razumeti, čeprav je res neznosna user posted image . In tak je zame "normalen moški".
Tako da če je recimo tako, kot piše tana01, da se slabo počutiš v svoji koži (zaradu odvečnih kg, videza itd.) in da so zaradi tega "moteni" odnosi s partnerjem, moraš pač poskrbeti zase. Pa naj drugi pravijo karkoli - da si egoistka, da misliš "samo nase", da nisi odgovorna in kaj jaz vsem kaj še vse.

Jaz sem v 2. nosečnosti zgledala res dobro, še sama sebi sem bila neizmerno všeč (kar se redko dogaja) - in nisem poslušala nobenih očitkov, večinoma samo komplimente. Če pa je že bil kak čuden komentar, je šlo pa itak za foušijo user posted image . Se sploh ne sekiram.

Tako da upam, da se bom v tej N dobro počutila, da bo vse v redu (nobenih bolečin, odpiranj in drugih nevšečnosti), da bom lahko aktivna, kolikor mi bo pač čas pri dveh tamalih in delu dopuščal.

Sem imela pa danes sicer spet rahlo krizo ... Jaz sem samotar, vedno sem imela svojo sobo, kjer sem bila lahko v tišini, nikoli nisem delila prostorov z nikomer, šele zdaj z možem. In me dva otroka doma, ko je vse razmetan, kaos, dretje na vse koncih, sitnarjenje, vsak nekaj hoče, ko nimaš trenutka tišine ... čisto iz tira spravlja. Res se bojim, kako bo s tremi user posted image . Dobro, da jih je moj odvlekel ven - to mi je dalo ful energije, sama sem bila s svojimi mislimi in sem lahko veliko naredila. Celo gospodinjskega user posted image . Nisem jaz za preveč ljudi ... Ampak saj baje otroci enkrat odrastejo in gredjo ... takrat bo spet blažen mir user posted image

Zdaj grem pa poskusit zavitek ...

Držite se! Pa seveda skrbite user posted image zase, kot mislite, da je za vas najbolje!

(odgovor članu junij13)
Neposredna povezava do sporočila: 440
27.10.2012 21:22:34   
ursonok
Zavitka sta božanska!!! Sploh tisti, ki je z makom in jabolki user posted image user posted image user posted image Mislim, da bomo jutri ponovili vajo user posted image

< Sporočilo je popravil ursonok -- 27.10.2012 21:27:43 >

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 441
28.10.2012 9:09:55   
latka
Drejčka76, čestitkeuser posted image user posted image !

miskula, srečno jutri na UZ!user posted image

Mene so pa napadli mozolji po čelu in bradi, grozno, izgledam kot pubertetnica!Ima še katera težave z mozolji?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 442
28.10.2012 13:33:12   
ursonok
Zdravo,
baje imate sneg tam pri vas. No, mi imamo po parih dneh dežja spet sonček, 15 stopinj. Čeprav je počutje in razpoloženje precej bolj "deževno" user posted image

Latka,
jaz sem vsa mozoljasta po obrazu in vratu. Fuj. Tudi v drugi N sem bila v prvem trimestru grozna!!! POtem se je pa umirilo.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 443
28.10.2012 14:35:09   
Anonimen
Jaz še nikol v lajfu nisem bla tak mozolasta ko zajuser posted image user posted image  Brez kančka pudra si niti iz bajte ne upam. PA da ne bi o tem, da so me napadli tut po nogah in hrbtu in povsod kamor ti seže okouser posted image  Kožo sem dobila ful suho, sem taka ko da prhljaj z mene dol leti in se bom očitno mogla začet mazat z losjoni. Ustnice tolk presušene, ko da sem bla 1 teden na Aljaski, dlani pa tut..
Baje punčka odnese mamici vso lepotouser posted image user posted image  Jaz itak za pupo navijamuser posted image  Načeloma pa mi je čist vseeno kaj bo, samo da nam rata zdravo do koncauser posted image
Nas je pa danes zjutraj presenetil snegec- ene 15cm smo ga meli, zaj se že topi, hvala bogu... Brez elektrike in brez vode od 3h zjutri pa do pred eno uro.
Sem probala tisto foro z elastiko za lase in s kavbojkami, sam še nimam takega bušija, da bi lahko to prakticiralauser posted image  Bo treba še malo počakatuser posted image  Sem pa včeraj prvič slikala mojga bušija in to bom delala do konc nosečnosti- mal za spominuser posted image

Aja, danes sem 6t1duser posted image user posted image

Urša

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 444
28.10.2012 14:41:06   
Anonimen
Aa, glede pucanja...huh, tu sem tut jaz bolj ''ne da se mi'' sorte. Moj je pa ''putzfreak'' po svoji mami, tako da pucam 1x tedensko, no, zaj morem večkrat, ker mam psa in mačko v bajti pa je dost štempeljčov po tleh in tu in tam kakšna dlaka pade. Če pa ne bi mela žvali, pa bi pomoje komot zdržala samo na 1x na mesec heheheuser posted image user posted image user posted image

Urša

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 445
28.10.2012 15:33:03   
StelaPia
Urša, ne grejo mi datumi nekaj skupaj. Ti imaš pdp 24.6., če se ne motim. Jaz pa 23.6. Meni kaže aplikacija danes točno 6t. Od kod tebi en dan zraven, glede na to, da si točno en dan za mano user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 446
28.10.2012 16:06:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: StelaPia

Urša, ne grejo mi datumi nekaj skupaj. Ti imaš pdp 24.6., če se ne motim. Jaz pa 23.6. Meni kaže aplikacija danes točno 6t. Od kod tebi en dan zraven, glede na to, da si točno en dan za mano user posted image

Tako aplikacija govori... Je pa čist odvisno od aplikacij... Po eni drugi, sem že malo več.. Če pa sama preračunam, pa bom jutri točno 6 tednov.

(odgovor članu StelaPia)
  Neposredna povezava do sporočila: 447
28.10.2012 17:36:11   
latka
Oh, vidim da nisem edina, kar se mozoljev tiče, sem kar olajšana. ker v 1user posted image jih nisem imela, niti krčev, pa smo dobili sina,user posted image Tudi krči so se mi umirili, sicer me po jajčnikih še špikne tu pa tam, je pa že dosti bolje, včasih pa čutim tak neprijeten občutek v nožnici. Je to normalno?Jaz sem imela 22.10. krvni test, ker sem bila v postopku umetne oploditve, UZ pa imam 6.11., po izračunih sem nekje 5t4d, PDP pa 26.6., bom pa točno vse izvedela na UZ, upam, da bo vse ok, me je precej strah, ker sem kar 5 let čakala na +!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 448
28.10.2012 19:22:27   
ajnas6

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Kožo sem dobila ful suho, sem taka ko da prhljaj z mene dol leti in se bom očitno mogla začet mazat z losjoni. Ustnice tolk presušene, ko da sem bla 1 teden na Aljaski, dlani pa tut..
Urša

Urša maži se z olivnim oljem, edino kar res pomaga. Jaz sem se včasih morala mazati vsak dan z losjoni, dokler nisem prekinila z vsem. Sem ugotovila, da morejo dajati nekaj v njih, da si odvisen od njih. Odar se mažem z olivnim oljem je dovolj enkrat na mesec. Pa nič ne smrdiš, nič bat, samo malo je treba počakati ko se namažeš. Namažem se pa na mokro kožo.

Kar se pa ustnic in dlani tiče pa zna biti, da si dehidrirana ali pa da uporabljaš prevel labele. Jaz odkar sem skinala vse nenaravno s sebe nimam nobenih problemov več. Pa živim na obali pa mi niti burja ne pride do živega. Res je pa tudi da spijem tri litre vode na dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 449
28.10.2012 19:45:52   
flowy
Anjas6-nič ne skrbi, meni je g. na zadnjem pregledu rekla, da če sta dvojčka dvojajčna da itak en vedno zaostaja v rasti, da je to normalno. Daj čim bolj pozitivno, to je po mojem recept za uspeh. Koliko pa si imela BetaHcg???

Glede mazanja-jaz se od prvega dne, ko sem zvedela da sem noseča vsako jutro in zvečer mažem po zgornjem delu nog, po ta zadnji in po trebuhu z kremo, ki je namenjena prav preprečevanju strij v nosečnosti. Prijateljica je to počela in med prvo in drugo nosečnostjo ni pridobila niti ene strije. (Ja, sej vem, da je odvisno od tipa kože) ampak mislim, da pa je nekaj odvisno tudi od tega koliko se posvetiš svojemu telesu. Aja, pa ni nujno, da je krema draga, lahko je tudi iz linije dm izdelkov (čisto naravno, brez barvil in ostalih primesi) ali pa muller izdelkov…

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Obiski sorojencev v porodnišnici?
maca83 RR

Bi/ste starejše bratce in sestrice predstavili dojenčku že v porodnišnici ali so se spoznali doma?

starejši je prišel na obisk takoj naslednji dan (63%)

starejši je prišel na obisk malo kasneje (14%)

spoznala sta se doma (4%)

v porodnišnici me je takoj obiskala cela družina (10%)

imeli smo prepoved obiskov zaradi virusov (6%)

zaradi bolezni mame/dojenčka/sorojenca smo prestavili spoznavanje na kasneje (4%)

Število vseh glasov: 51

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!