ursonok
|
Flowy, čestitke za zdravi in živi bitjeci! V Španiji se prvi pregled baje vedno dela šele med 11. in 13. tednom, se pravi nuhalna. Izhajajo iz prepričanja, da se splava v prvem trimestru itak ne da preprečiti in če ti je namenjen, se bo pač zgodil. Tiste pa, ki pridrsajo do 12. tedna, se pa splača obravnavat resno . Edino rečejo ti, da če boš ful krvavel itd., pojdi na urgenco (ker je pač splav, izvematernična ali pa se je kaj vnelo). Drugače pa čičaj in čakaj. Jaz jim dajem po eni strani prav, ker je to tedensko spremljanje res brezveze. Poteši samo radovednost žensk (ok, kar tudi ni slabo ), več pa ne. Le veliko preveč nekih hormonov za "podporo" nosečnosti ali protibolečinskih oziroma protikrčnih zdravil se predpisuje. Verjetno ima tudi to placebo učinek, kaj drugega pa baje tudi ne (vsaj pravijo, da raziskave kažejo, da ne). Je pa res, da sem tudi jaz navajena, da imam prvi pregled nekje v 8. tednu, da vidiš, ali je srce itd. in potem lahko malo naokoli raztrobiš. Zdaj sem pa kolegom sicer povedala, ampak še to zato, ker ni bilo planirano in smo bili na začetku v precej hudem šoku in joku. Dedki in babice pa še ne vejo. Jaz sem šla pa plavat, uf, je pasalo, zdaj sem pa strašno lačna - kako je fino lačen pripravljati kosilo!!! Anonimna ursa, si mi dala idejo, sem naredila ribji namaz (iz sardinic). Kako ga ti delaš? Jaz sem pretlačila sardinice, zmešala notri dva majhna sojina jogurta (samo soja + neke bakterije, brez drugih dodatkov), peteršilj, sol, malo olivnega olja in čebule. Mmmm. Drugače pa je pri nas dež. Ampak kr sede, sploh če ti je popoldne slabo, kot je meni. Imaš izgovor, da ti ni treba ven itd.
|