|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
25.10.2012 19:00:59   
ursonok
Ja, flowy, saj to je problem, ampak oni pravijo, da do hujšega vnetja ne bo prišlo, če boš pač šel na urgenco, ko boš krvavel ali dobil vročino. Ne vem. Morda pa samo šparajo, kaj pa veš user posted image . V bistvu bi se tudi meni prilegel pregled v tem trenutku, bi lahko povedala domačim in bila bolj mirna. Ampak tu je privat UZ ful drag, pa mi je res škoda denarja. Na Poljskem si dal privat od 20 do 50 evrov, tu je pa okoli 100. Odklop.
A ti si zanosila z IVF? (Sem že pozabila, kaj si pisala.) So ti vstavili dva in sta se oba obdržala? Fino, jaz tudi ne bi imela nič proti dvojčkom, ampak le, če bi bila to moja prva nosečnost, ne tretja user posted image

(odgovor članu nincy*)
Neposredna povezava do sporočila: 401
25.10.2012 19:28:30   
zeemeermin
Hej punce!
Joj, tako hitro se odvija tule na forumu, da sploh ne sledim, če pridem samo enkrat na dan pogledat! No, saj ne da je to slabo! Več nas je, bolj zabavno je user posted image
Tako da najprej čestitke vsem, ki ste se na novo pridružile!
Ursonok, kako so se mi pocedile sline ob misli na palačinke iz kvinoje in pire! Sicer si ne predstavljam, kakšnega okusa so, sliši se pa zanimivo in predvsem zelo zdravo!
Hm, zanimivo, da imate nuhalno šele kot prvi pregled. Po svoje logično, kar si napisala, če pa sigurno bolje za živčke, če lahko svojo pikico že prej vidiš... Sicer pa verjetno res ni za pretiravat z UZ, baje je nekaj povezano tudi s kasnejšim avtizmom ali hiperaktivnostjo, nisem sigurna, sem že pred časom brala o tem... Kakorkoli, jaz komaj čakam naslednji pregled (oz nuhalno), da spet vidim malega človečka user posted image
Flowy, hvala za čestitke! Enako tudi tebi za tvoji pikici! Super, da imaš dobro ginekologinjo, si ne predstavljam, da bi imela eno smotano, s katero se ne moreš o ničemer pogovorit (kolegica je imela tako izkušnjo - grozno, pa še med nosečnostjo ne moreš zamenjat user posted image . Moja pikica je bila pa velika okrog 18 mm. Kar ne morem verjet, da je eno majčkeno bitje res v mojem trebuhu user posted image . Pa mimogrede, super ideja z gumico za lase! Zaenkrat še lahko oblečem kavbojke od prej (ki so mi bile sicer prej malo preširoke), ampak ne bo več dolgo... Sploh ker se mi kg kar množijo, 2kg v 2 tednih, bo treba malo pazit user posted image .
Nincy, tudi tebi čestitke! Vedno več nas je že po prvem pregledu, juhu!
Uživajte, pa čim manj nevšečnosti vam želim!user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 402
25.10.2012 19:59:06   
ajnas6

IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Aha,
veš, v bistvu nikoli nisem razumela, zakaj ljudje kruhu rečejo "koruzni" ali "ajdov", notri je pa le okoli 30% te moke. user posted image user posted image user posted image To je potem navaden pšenični kruh z dodatki. Pika.
Mi pšenice ne jemo, ne bele ne črne. Zato eksperimentiram z drugimi mokami. Škoda, sem se res veselila, da bom nekje dobila recept za užiten 100% ajdovec user posted image
Zgleda bomo ostali kar pri piri (to je edini gluten, ki ga prebavljamo user posted image ) in morda kakšnih dodatnih mokah.

100 % ajdovec ti ne bo ratal. Lahko pa eksperimentiraš in dodaš ol ajdove moke in pol bele pirine ti zagotavljam da bo kruhek full fin. Jaz ponvadi tudi pečem samo pirinega polnoznratnega, če pa nimam časa pa pri najboljšem sosedu kupim rženega. Trenutno, mi pa tako ali tako sedaj pirin ne paše, še povohati ga ne morem. user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 403
25.10.2012 20:15:40   
ursonok
Ja, meni je tudi ržen strašno okusen (na Poljskem sem v neki štacunici kupovala 100% polnozrnato rženega), ampak me po njem napenja (pomoje zaradi glutena). Tako da potem raje jem riževe/koruzne vaflje user posted image . Glede 100% ajdovca sem se že sprijaznila, da mi ne bo uspel ...
Ta vikend bomo sprobali polnozrnato piro + polnozrnato ajdo. Komaj čakam.

Joj, to, da so se moje slabosti malo umirile, ima tudi slabo stran. Povrnil se mi je apetit, vse mi je v slast, celo ribe in jajca user posted image . Da ne omenjam suhih fig in marelic user posted image user posted image ...

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 404
26.10.2012 7:55:32   
Anonimen
Dobro jutro srečke user posted image

Mene še vedno dajejo "jutranje" slabosti, mi je slabo po cele dneve. Tega res nisem pričakovala, ker mi v prvo ni bilo skoraj nič slabo. Ampak bom preživela. Sem pa popolnoma brez energije, tako da je kr težko prekrivat domačim, ker bova povedala po NS, ali pa vsaj po prvem pregledu. Imam pa problem, da premalo pijem, a kaj ko mi vsak požirek povzroči takšno slabost, da joj... Ima katera kak nasvet?

flowy, mi zaupaš kam greš na NS, sma relativno iz istih koncev doma user posted image

Božajte svoje pikiceuser posted image

AnonimnAuser posted image

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 405
26.10.2012 8:46:40   
tana01
Pozdravljene user posted image

koliko se tukaj dogaja! ;)

Bravo za srčke in opravljene preglede - sem prav fouš, jaz ga imam šele v 10 tednu - mogoče je moj G kdaj delal v Španiji, pa ima tako miselnost kot jo ti opisuješ ursonok :D Na pregled za nuhalno svetlino sem se že naročila. Me pomirja, da imam vsaj datum.

Danes začenjam 8. teden in mi je že dva dni pošteno slabo. Vesela se, da je minila napihnjenost pa občutljivost v trebuhu (kavbojke so me ful motile prej).

Naj mine hitro čas do prvih pregledov pa poročajte o user posted image . To je tko lepo prebrat!!

< Sporočilo je popravil tana01 -- 26.10.2012 8:47:33 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 406
26.10.2012 9:00:18   
Anonimen
Jutro punčkeuser posted image  
Evprašanje. Sem se odločila obrnit na vas. No, moj G se je odločil, da zaj 1 teden ne bo delal, jaz pa sumim, da imam vnetje. Včeraj sem imela tak res gost in precej obilen bel (umazano bel) izcedek, sicer brez vonja, ampak srbelo ni nič. Danes zjutraj pa sem se že zasačla, da sem se parkrat že popraskala- rahlo srbi nostranjost. Pomoje je to tut bil tisti pondeljkov izcedek, ki me je tako prestrašil- predpriprave na vnetje.
S čim je to najbolje zdravit, ker se zaj ful bojim, da bi vnetje škodovalo ploduuser posted image
Razmišljam, da bi šla na 3 dnevno kuro s Canesten svečkami, potem pa par dni s probiotičnim jogurtom.
Vsako mnenje je dobrodošlo.
Hvalauser posted image

Urša

(odgovor članu tana01)
  Neposredna povezava do sporočila: 407
26.10.2012 9:04:08   
drejcka76
Punce moje! user posted image Evo me iz pregleda, tokrat do vesolja srečna, saj sem videla srčka od moje pikice in je vse okej!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Na slikici UZ je napisan PDP 22.6.2012, tako da bo moja pikica prišla malce kasneje na svet.user posted image Sem komaj pripeljala do doma skozi vse tiste solzice sreče.user posted image Zdaj se morem malo k sebi spravit, potem pa žal v službo. Ampak danes je moj srečni dan in me nič ne more iz tira spravit...user posted image . Skratka drage moje sonosečke, full sem vesela za vse nas,ki smo srčka že videle pa tudi za vse tiste, ki ga še bosteuser posted image

lepe pozdravčke in uživajte v vikendu....

papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 408
26.10.2012 9:06:47   
ursonok
Anonimna Urša,
Pušenjak v takih primeri vedno priporoča Canestem - kremo ali svečke. Pa probiotike! Kupi si nekaj za ženske, nosečnice. Pa jesti čim manj sladkega, testa in drugih OH-jev. TO spodbuja glivična vnetja, na žalost. Glive se hranijo s cukrom user posted image

Jaz sem pa danes kar zaspana. Pa zebe me ves čas. Tudi zato sumim, da bo fantek. Pri Abelčku sem bila celo nosečnost vsa zmrznjena.

Pregledi ... Jaz imam 5. novembra laboratorij - vse teste iz krvi, voda, hormoni itd. Potem pa 10 dni pozneje šele UZ. Se bom še načakala. Čeprav se mi zdi, da je vse ok. Največji šok bi bil, da mi pove, da sta dva user posted image

Nič, grem srkat vroč čajček, da se odtajam user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 409
26.10.2012 9:13:14   
ursonok
Drejcka,
super za pregled!!! user posted image Zdaj pa uživaj na polno!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 410
26.10.2012 9:17:26   
Anonimen

Anonimna Urša,
Pušenjak v takih primeri vedno priporoča Canestem - kremo ali svečke. Pa probiotike! Kupi si nekaj za ženske, nosečnice. Pa jesti čim manj sladkega, testa in drugih OH-jev. TO spodbuja glivična vnetja, na žalost. Glive se hranijo s cukrom user posted image

Jaz sem pa danes kar zaspana. Pa zebe me ves čas. Tudi zato sumim, da bo fantek. Pri Abelčku sem bila celo nosečnost vsa zmrznjena.

Pregledi ... Jaz imam 5. novembra laboratorij - vse teste iz krvi, voda, hormoni itd. Potem pa 10 dni pozneje šele UZ. Se bom še načakala. Čeprav se mi zdi, da je vse ok. Največji šok bi bil, da mi pove, da sta dva user posted image

Nič, grem srkat vroč čajček, da se odtajam user posted image

Hvalauser posted image  Malo sem bila v dvomih, ker eni pravijo da so ok v prvem 3 mesečju, drugi spet kontra. Glede probiotikov- misliš, da navaden probiotični jogurt ne bi bil ok? To mislim kuro po Canestenu, da se mlečnokislinske bakterije obnovijo..

Urša

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 411
26.10.2012 9:25:02   
ajnas6

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Hvalauser posted image  Malo sem bila v dvomih, ker eni pravijo da so ok v prvem 3 mesečju, drugi spet kontra. Glede probiotikov- misliš, da navaden probiotični jogurt ne bi bil ok? To mislim kuro po Canestenu, da se mlečnokislinske bakterije obnovijo..

Urša

Jaz na svojo pest nebi jemala Canestena. V vsakem primeri bi šla če ne drugam na urgenco, da ti oni predpišejo. Caneste ni tako nedolžen še zaodrasle ne, kaj šele za nosečnice. Pejdi najprej v kak laboratorij oddat urin in ko bi prisotno kakšno vnetje potem vzemi kakšno kemijo. Probiotiki pa jogurti definitivno niso ok, ker do črevesja vse kar je živo (če sploh je kaj, ker glede na to, da majo jogurti en mesec rok trajanja, jaz dovim da je tam notri kaj živega - domač jogurt se pokvari v parih dneh...) že pocrka. Jaz uživam tekoče probiotike Agenki, ki so primerni tudi za nosečnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 412
26.10.2012 9:48:06   
ursonok
Hm,
a res je tako s Canestenom, tega pa nisem vedela. Ga nisem nikoli uporabljala, sem imela smao enkrat v lajfu glivično vnetje (v 2. nosečnosti na začetku, pa sem se pozdravila s homeopatijo (granulke Monila albicans) in probiotiki.
Potem pa morda res raje koga vprašaj oziroma se pojdi pokazat.

Ja, jogurti in vse to je brezveze. Probiotike treba jest, ni druge. Ampak to ni kemija, so čisto naravne zadeve, tako da ni panike. Glede kapsul ali tekočih probiotikov - odvisno, kakšen imaš kakec (po domače). Če si bolj zaprta, potem vsekakor tekoče, če pa imaš bolj drisko, pa v kapsulah.

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 413
26.10.2012 9:55:00   
Anonimen
Glede Canestena se ful mnenja krešejo ja in jaz sem se odločla ga ne uporabljat.
Bom te probiotike nabavla, raje tekočino, da bom lepše kakalauser posted image  A ti probiotiki lahk pol tut vnetje zaustavijo, tut če ga že imaš? Joj, saj vem, bedna vprašanja, sam koga drugega kot vas ne morem vprašatuser posted image

Urša

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 414
26.10.2012 10:11:25   
ursonok
Odvisno, kako hudo je vnetje. Bakterijskega skorajda ne. Glivično vnetje pa nastane prav zaradi tega, ker se preveč razpasejo kvasovke (glive), premalo pa je "dobrih" bakterij, da bi vzdrževale ravnovesje v nožnici. S probiotiki dodajaš te dobre bakterije, ki začnejo uravnotežati floro. Poleg tega je dobro še, kot sem omenila, jesti čim manj sladkega in OH-jev. Strup za glive so tudi zelenjavni sokovi, najbolje iz zelene zelenjave (kumare, zelena paprika, solata, špinača, brokoli itd.). Vse, kar ni sladko in kar je bazično.
Kot sem že omenila, jaz glivic v drugi nosečnosti nisem zdravila s kemijo. Nič sladkorja, probiotiki in homeopatija. Ko se konča 1. trimester, se pa itak celotno hormonsko ravnovesje spremeni (vodilno vlogo prevzame posteljica), zato zginejo recimo slabosti, utrujenost, pa ponavadi tudi glivično vnetje (ni pa seveda nujno).
Tako da morda, če ni prehudo (srbečica itd.), lahko res poskusiš s probiotiki in prehrano, brez krem, do začetka 2. trimestra, pa potem vidiš, kako in kaj. Glivično vnetje nikakor ne ogroža nosečnosti ali otroka (ne povzroča splava ali česa podobnega). Edini problem je, da če imaš ful vnetij skozi celo nosečnost, se vaginalne stene "utrudijo", niso tako elastične, in je med porodom baje več možnosti, da se raztrgaš. Ampak to, kot že rečeno, če imaš celo nosečnost problem z vnetji ali pa če greš rodit z vnetjem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 415
26.10.2012 10:19:59   
miskula
hojla user posted image  kako ste?
user posted image user posted image user posted image  za vse nove user posted image
čestitke za vse ki ste videle user posted image  user posted image user posted image user posted image   Jaz grem v ponedeljek h G, komaj čakam

joj punce s temle kruhom ste me čist zrajcale user posted image  zdaj bom še jaz probala naredit sama kruh user posted image . A ga katera dela v tistem aparatu za kruh, ali vse ročno mesite in pečete v pečici? Jaz sem ga nekaj časa delala v tem stroju, pol sem pa kar nehala. user posted image

Aja, nobenega sledu ni več o izcetkih user posted image . Mi je pa skos tolk slabo, da je groza, ampak bruhala pa še nisem. Po eni strani sem kar vesela, vem da N napreduje.

O izcetkih in raznih kremah in svečkah proti temu ne vem nič, ker nisem imela nikoli nobenih težav s tem. Vidim pa da ene puce vejo ogromno o vsemu user posted image user posted image  ste kot mali leksikon user posted image

otroci so naše največje bogastvo

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 416
26.10.2012 10:33:19   
ursonok
Miskula,
mi imamo doma avtomat, dokler je bila tavelika še majhna, smo tako pekli kruh, zdaj, ko je večja, je pa zabavno skupaj mesiti in oblikovati hlebčke. Tako da vedno delamo kar ročno. Pa še bolj "zemeljsko", prvinsko je user posted image

Super, da ni več izcedka!

(odgovor članu miskula)
Neposredna povezava do sporočila: 417
26.10.2012 10:41:34   
andreja_p
flowy mene tud zanima kje v Velenju delajo NS in katera zdravnica je to.Jaz imam zdravnico,ginekologinjo Korano K....v Zd.So mi jo kolegice priporočale,ko sem se preselila.A ti si se že naročila?Pa čestitam,da bosta dva sončka.
čestitam pa vsem ostalim,ki ste že imele pregled.Verjamem,da je bil to eden najlepših dogodkov.
anonimna urška jaz ti tud priporočam,da obiščeč ginekologa,ki nadomešča tvojega .Sigurno je nekdo namesto njega.Je pa še rešitev da greš na urgenco,ker nekaj na svojo pest tud jaz nebi vzela.Sicer pa upam,da si rešila to nadležno zadevo.Vem,kako je,ker sem imela tud jaz to,2x v svojem življenju.Pa seveda če sta spolno aktivna je bolje prekinit,dokler se ti zadeva ne umiri, oz.pozdravi.
Drejcka76 tud teb čestitam za uspešen pregled.Pa sam da si prišla srečno domov.Mene bo pa moj spremljal na 1 UZ,ker je rekel,da verjetno od veselja ne bom mogla razmišlat in iz LJ do CE je kar dolga pot.Komaj čakam ta dogodek.
Naredite si lep viken

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 418
26.10.2012 10:42:33   
Anonimen
Jaz imam tut tist mašin doma pa mi je lepše v pečici pečtuser posted image  Testo tak fajn pretepeš in pregneteš, hehehe, pa cela si napackana- fantastično doživetjeuser posted image  Jaz se ga ravnokar spravljam pečtuser posted image
Super, da si se znebila izcedkauser posted image
Good luck pri kruhkuuser posted image

Urša

(odgovor članu ursonok)
  Neposredna povezava do sporočila: 419
26.10.2012 11:10:47   
bambolin
Urša,

jaz sem tudi imela malo glivic in sem se namazala z navadnim jogurtom in je bilo v redu. Saj tudi okoli tega jogurta veliko piše po forumih, da si boš lahko prebrala.

Jaz sem v 9. tednu nosečnosti, v ponedeljek imam pregled. Slabosti so pa hvala bogu minile, ker je bilo 1 mesec prav noro.
Me pa od včeraj zvečer tišči v spodnjem delu trebuha, gotovo se razteza maternica. Pomoje je že vsem jasno, da sem noseča, ker se mi res že vidiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 420
26.10.2012 11:30:40   
Anonimen
Sem se odločla da Canestena ne bom kupila, bom pa vzela en gel, ki ga lahko uporabljaš tudi v nosečnosti.
Drugače pa spolno aktivna ne smem bit 3 meseceuser posted image  Zarad ss pred par meseci..
Pomoje sem mela pač samo povečan izcedek, ker od včeraj tistga ni blo več, srbet pa je tut nehalo. Bo pa ta gel za preventivo. Samo še probiotike nabavim, pol pa bom zdrava ko drenuser posted image

Urša

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 421
26.10.2012 11:33:37   
vilincek
Mi kruh ze kakoh 5 let pecemo sami.Imamo masino in tam ga zamesimo, pol pa damo pect v pecico, ker je potem bolj rahel. vedno naredimo 2 hlebca skupi. To ma sicer moz na skrbi. Pecemo pa polnozdrnatega in tudi mali se je ze navadil na okus. Je dobr, ker dolgo zdrzi.

Glede vnetij je meni vedno pomagal navadno jogurt na tamponu. V casu nosecnosti pa ne vem, ker teh problemov hvalabogu se nisem imela. Bi pa svetovala, da se uporabljajo cim bolj naravne stvari.

Mam pa drug problem, da se spet prehajen in me skrbi, ker grdo kasljam in me stalno pece v grlu. Ne upam pa si jest pastile, ker baje ni zdravo v nosecnosti. Ma katera kak nasvet, kaj naj jem, ko sem skoraj brez glasu.

Cestitam za vse preglede in pozitivne novice. Lepo bozite trebuscke!

(odgovor članu bambolin)
Neposredna povezava do sporočila: 422
26.10.2012 11:35:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bambolin

Urša,

jaz sem tudi imela malo glivic in sem se namazala z navadnim jogurtom in je bilo v redu. Saj tudi okoli tega jogurta veliko piše po forumih, da si boš lahko prebrala.

Jaz sem v 9. tednu nosečnosti, v ponedeljek imam pregled. Slabosti so pa hvala bogu minile, ker je bilo 1 mesec prav noro.
Me pa od včeraj zvečer tišči v spodnjem delu trebuha, gotovo se razteza maternica. Pomoje je že vsem jasno, da sem noseča, ker se mi res že vidiuser posted image

S prstom si malo globje namazala al si uporabla tampon? Ma saj, na teh forumih prebereš tolk stvari, da pol ne veš več kaj je ok in kaj neuser posted image user posted image
Joooj, že v 9. tednu, kako lepouser posted image  Jaz pa v 6. šeleuser posted image  Veš, da ne vem, maš še kakšnega škrata doma al bo to prvi?user posted image  Mene tudi malo skrbi kako skrivat bušija do konc decembra, ker sem drugače ploh čez trebuh, ampak do takrat pa se bo že pomoje lepo poznalo...user posted image

Urša

(odgovor članu bambolin)
  Neposredna povezava do sporočila: 423
26.10.2012 11:43:15   
Anon2012
drejcka76 šeštitke!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 424
26.10.2012 14:10:51   
giotti

Zdi se mi v redu, če v družbi ni stigmatizacije tistih, ki ne morejo ali nočejo dojiti (ampak ta stigmatizacija in zgražanje obstajata)

Ja, takšna družba bi res bila idealna. Tako kot ti čutiš stigmatizacijo, ker ne dojiš, jo jaz ravno zato, ker dojim. A ni to smešno? Po enem letu dojenja so se začela huda zgražanja, da ne govorim, kaj se dogaja zdaj, ko je fant star že tri leta. Sicer sem tip, ko se potem še bolj potrudim, da pokažem, da dojim, ker me resnično ne ganejo zgražanja, ampak niso vse ženske tega sposobne, in vem, da nekatere dojijo na skrivaj! Na žalost user posted image . Sama imam za te ljudi vedno pripravljen odgovor; in sicer, najprej vprašam, če se strinjajo, da morajo otroci piti mleko? In seveda se vsi z velikim JA strinjajo. Potem pa jih vprašam, ali je bolje, da človeški mladič pije mleko od krave ali od človeka? Potem pa vsi utihnejo. Da ne govroim, da WHO priporoča dojenje najmnaj tri leta, svetovno povprečje pa je celo pet let. Tako da smo bele ženske na zahodu še zelo daleč od tega povprečja - trenutno, saj včasih ni bilo tako!

Močno upam, da nisi mojega vprašanja vzela kot kakšno kritiko, ker to res ni bila. Ampak me resnično zanimajo vzroki, zakaj toliko (res jih je ogromno) žensk ne doji ali pa zelo hitro preneha. To me ne zanima toliko zaradi osebne radovednosti, ampak predvsem zaradi tega, ker se ukvarjam z dejavnostjo, ki je močno povezana z nosečnostmi, porodi in dojenjem.

Seveda ni najboljša mama tista, ki doji! Zame je najboljša mama tista, ki ima rada svoje otroke in jim zna tudi pokazati in ki si zanje vzame čas!

Želim še naprej zdravje in zadovoljstvo v vaši družini user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Koliko otrok imate?
nosek5

Koliko otrok imate?

5 ali več (2%)

4 (3%)

3 (13%)

2 (29%)

1 (32%)

nobenega (22%)

Število vseh glasov: 183

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!