|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
28.10.2012 19:52:49   
ursonok
Latka,
upam, da bo vse ok. Boste tudi vi dobili dva? user posted image

Mozolji, grda koža
mislim, da ni pravila glede spola. Tudi meni so govorili, da ti punčka vzame vso lepoto, pa v prvi nosečnosti, ko smo dobili punčko, nisem imela nič mozoljev. Pri drugem, fantku, pa za izvoz. Zdaj ji imam spet user posted image

Poleg tega sem fasala hemoroide user posted image user posted image . Nikoli v lajfu jih nisem imela, v nobeni nosečnosti do zdaj. Tokrat pa že v 10. tednu. Za zjokat. Groza. Prebava je še vedno na psu, videti sem kot v 6. mesecu, napenja me nenormalno. Pa pijem tekočino, jem zelenjavo, sadje, skratka .... Brez učinka. Sem si nabavila neko homeopatsko mast, bomo videli. Ker to je res za zjokat.

Kreme, losjoni, vazelini ...
Jaz imam že nekaj let vse naravno. Čim manj, tisto, kar je, pa eko. En šampon, balzama ne uporabljam. Milo imamo navadno, trdo. Ličil ne uporabljam sploh, po obrazu pa se mažem z Weleda kremo za otroke. user posted image Če je hudo, imam na zalogi arganovo olje. Tudi telesa si ne mažem - sicer imam neko naravno mleko, ampak priznam, da se mi enostavno ne da. Moja prijateljica pravi, da sem glede tega totalni menih user posted image . Morda ima prav, ampak meni je čisto ok. Kozmetika je meni povsem tuj svet. Vedno pravim, da se bom začela mazati tam nekje pri 40. Zdaj jih imam že 32, tako da mislim, da bo čez 8 let prekmalu. Torej morda pri 50. user posted image
Pa še čas in denar mi ostajata na ta račun - tega že tako ali tako vedno primanjkuje user posted image

(odgovor članu ajnas6)
Neposredna povezava do sporočila: 451
28.10.2012 22:22:48   
sonce987
hej.

latka ne predstavljam si, da bi mogla čakat 5 let na user posted image . Prav neverjetne ste z vso motivacijo in vstrajnostjo. Glede krčev pa naj ne bi bilo nič narobe, saj je to le znak, da se maternica širi. Nevarni so v primeru, da so zares zelo zelo boleči...

Kreme....
Sem se začela mazat z Afroditino nočno in dnevno kremo proti strijam, ampak samo po trebuhu. Sem delala enako v prvi nosečnosti in sem jo odnesla brez strij kljub temu, da sem imela ogromen trebuh in kar nekaj nepotrebno pridobljenih kilogramov. Sicer pa tudi sama ne uporabljam veliko krem, za obraz še zaradi suhe kože, losjonov pa bolj ali manj ne. Sem pa že v prvi nosečnosti opazila, da imam med nosečnostjo precej bolj suho kožo kot sicer.

ursonok-hemeroidi, ja nadležna stvar. sem se jih tudi jaz v prvi nosečnosti bala, ker sem bila tako zaprta, da nisem več vedela kaj naj naredim. Mi je pa ginekologinja predlagala klistiranje. Res ni najbolj prijetna stvar, ampak sem jo potem kar uporabljala do 35 tedna, ko sem prenehala preventivno, da si ne bi sprožila poroda.

to bi bilo od mene za danes vse, grem spat...po stari uri sem že ponočujem user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 452
29.10.2012 8:10:35   
latka
ursonok, meni so vstavili eno pikico.user posted image Lepo bi bilo, če bi sedaj dobili punčko, potem bi imeli par, sicer pa nam je vseeno, samo da bo vse ok, kajti 5 let čakanja in razočaranj je mislim da bilo dovolj.

Ena je vprašala, zakaj ne morem več zanosit naravno: jaz imam PCO in neredne M, večja težava je pa mož, ki so mu v otroštvu spuščali testis, v zadnjih letih se mu je zelo zmanjšalo število semenčic, ki onemogočajo naravno zanositev. Ko sva spočela sina, je še bilo verjetno toliko dovolj, da je ratal(slučajnost in čudež po besedah G), pri meni je takrat bilo vse ok, no z leti pa se stanje naglo slabša, žal.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 453
29.10.2012 8:20:30   
Anonimen
jutro junijke user posted image

kako ste prezivele vikend? vas je kaj zasipal sneg? user posted image

pri nas (dolenjska) ga je napadlo cca 20cm kr fajn no morm rečt. Mam rada zimo user posted image

A je se katera iz Dolenjske? user posted image

jst pa jutri pregled. komi čakam.

l.p

A. user posted image

(odgovor članu latka)
  Neposredna povezava do sporočila: 454
29.10.2012 9:15:35   
daisy84
Prosim, če lahko dodaš še mene : 5.6.2012, Daisy84, 28, 2user posted image , 1user posted image , 17.12.2012.

Hvala!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 455
29.10.2012 9:18:42   
daisy84
Pozdravljeneuser posted image
Prišla iz prvega pregleda, jupi, vse je ok, rok imamo 5.6.2013...Zanima me pa vas nosečke, kam boste šle na nuhalno?

Lep pozdrav,
Lea

(odgovor članu daisy84)
Neposredna povezava do sporočila: 456
29.10.2012 9:49:55   
sover
A ste razmišljale o shranjevanju matičnih celic?

(odgovor članu daisy84)
Neposredna povezava do sporočila: 457
29.10.2012 9:58:40   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: daisy84

Pozdravljeneuser posted image
Prišla iz prvega pregleda, jupi, vse je ok, rok imamo 5.6.2013...Zanima me pa vas nosečke, kam boste šle na nuhalno?

Lep pozdrav,
Lea

K svojemu G. na Ptuju - dr. Rosiču.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu daisy84)
Neposredna povezava do sporočila: 458
29.10.2012 9:59:07   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: sover

A ste razmišljale o shranjevanju matičnih celic?

Sva pri prvem shranila in bova tudi sedaj.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 459
29.10.2012 11:05:06   
Anon2012
:)

pravkar s pregleda, moji podatki za seznam:

PDP: 15.06.2012, anon2012, 36, LJ-okolica, 0 user posted image , naslednji pregled: 29.11.2012 (z Nuhalno)

ja, pregled. cel vikend sem bla trda, v solzah, najbl zoprna žena (pa tok imam zlatega moža: celo soboto je likal, pral, sesal...), ker lani sem šla na pregled "kot da ne more bit nič narobe", pa je blo vse narobe. no: tokrat je bilo hvala bogu drugače, trda od strahu nisem gledala niti v ekran, niti v G, ampak: tiktakata oba srčka :) iiiiii itak sem šokirana da je za crknt. sam da bomo zdravi :)

wooooooo iiii :)

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 460
29.10.2012 11:25:20   
ursonok
Jutro,

čestitke vsem za uspešne preglede! user posted image user posted image
Jaz imam naslednji ponedeljek šele urin in kri za celo vrsto zadev, UZ pa šele 15. 11 - nuhalna, ki bo pravzaprav šele PRVi UZ v tej nosečnosti sploh. user posted image
Jaz se za razlike od večine tukaj ne bojim, da bo "kaj narobe", tj. da srce ne bo bilo itd., ampak da bosta bila dva user posted image . Tega res ne bi preživela. user posted image

Vreme,
pri nas je sonček, je pa hladno. Sneg lahko samo opazujemo - vrh Sierre Nevade je že lepo pobeljen. user posted image
Sem pa gledala prejle ob zajtrku dnevnik - odklop, vi v Sloveniji ste čisto zamedeni in poplavljeni!!!

Matične celice,
ne shranjujemo in ne bomo shranili.

Prestavljanje ure
za po**zdit! Otroci so se zbudili ob 6h, tako da sem bila ob 9h, ko gredo v vrtec, že čisto adijo user posted image . No, sem šla pa plavat in je zdaj bolje user posted image .

Vidim, da bo kar nekaj dvojčkov! Super, sploh če so bili načrtovani user posted image . Zakaj pa enim na umetni vstavijo 2, drugim pa samo enega? user posted image Odvisno do starosti, želja ženske, kakovosti celic?

(odgovor članu Anon2012)
Neposredna povezava do sporočila: 461
29.10.2012 11:26:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ajnas6

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Kožo sem dobila ful suho, sem taka ko da prhljaj z mene dol leti in se bom očitno mogla začet mazat z losjoni. Ustnice tolk presušene, ko da sem bla 1 teden na Aljaski, dlani pa tut..
Urša

Urša maži se z olivnim oljem, edino kar res pomaga. Jaz sem se včasih morala mazati vsak dan z losjoni, dokler nisem prekinila z vsem. Sem ugotovila, da morejo dajati nekaj v njih, da si odvisen od njih. Odar se mažem z olivnim oljem je dovolj enkrat na mesec. Pa nič ne smrdiš, nič bat, samo malo je treba počakati ko se namažeš. Namažem se pa na mokro kožo.

Kar se pa ustnic in dlani tiče pa zna biti, da si dehidrirana ali pa da uporabljaš prevel labele. Jaz odkar sem skinala vse nenaravno s sebe nimam nobenih problemov več. Pa živim na obali pa mi niti burja ne pride do živega. Res je pa tudi da spijem tri litre vode na dan.

Labelle sploh ne uporabljamuser posted image  Spijem pa 4-5l vode na dan, tako da dehidrirana sem bolj težkouser posted image

Urša

(odgovor članu ajnas6)
  Neposredna povezava do sporočila: 462
29.10.2012 11:48:30   
sonce987
hej.

Jaz bom šla na nuhalno k dr. Strah v Domžale. Sem bila pri njej že v prvi nosečnosti in sem bila zadovoljna. Res je, da ni pretirano zgovorna, ampak kar koli vprašaš ti lepo odgovori. Na koncu je važno samo to, da je dobra pri svojem delu. Je pa zelo prijazna.

Matičnih celic ne bomo hranili. Sva v prvo o tem razmišljala, ampak je privat hramba predraga. V javno banko pa ne bi dajala, ker celice uporabljajo tudi za raziskovanja in nimam dobrega občuka in zaupanja, kaj bi z njimi naredili.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 463
29.10.2012 12:02:36   
ursonok
Sonce987
ja, pri meni je problem, ker sploh nisem zaprta! Čisto normalno odvajam, ampak so se mi kar pojavili! user posted image Drugače sem pa tudi jaz izvajala kure s klistiranjem, iz zdravstvenih razlogov, mi je ful pomagalo, sem se sčistila in revitalizirala. Sem hotela zdaj, po drugi nosečnosti, ponoviti kuro + post z zelenjavnimi sokovi ... ampak sem potem spet zanosila. Tako da po tem porodu - nujno, klistir plus post s sokovi, da končno saniram črevesje in vse ostalo. Tudi jetra sem si večkrat čistila - mi je izboljšalo kožo.

Matične celice,
jaz priznam, da sem brala samo letake (reklame), nisem se preveč poglabljala, sem pa sicer v porodnišnici debairala z neko mlado genetičarko in je rekla, da je to bolj kot ne nateg. Stran metanje denarja. Da morda enkrat v prihodnosti, ko bo kaj več znanega, ziher pa ne pride v poštev za naše otroke. Ne vem. Tudi ne poznam nikogar, ki bi mu to pomagalo. Pozna katera mogoče tak primer? To bi bilo prepričljivo, vse ostale teorijice me pa sploh ne ganejo.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 464
29.10.2012 12:19:35   
sonce987
hej.

Pri nama je bil glavni razlog, da se nisva odločila shranit matične celice ta, da jih za zdravljenje lahko uporabijo samo pri otroku, ki tehta manj kot 28 kg (se mi zdi, da je bilo toliko kg napisano), ker naj bi bilo matičnih celic premalo za težjo osebo. Vsaj tako so nam razložili na predavanju. Je pa predavatelj rekel, da upa, da bodo kmalu začeli celice deliti in da bodo s tem povečali njihovo število, ampak da ne ve še kdaj točno bodo uspeli.

Pa tudi seznam bolezni, ki se jih pozdravi ni ravno dolg. Je pa vsekakor res, da če otrok zboli in izveš, da bi ga lahko s celicami pozdravil, ti je tako žal, da si verjetno težko odpustiš. Midva upava, da pri nas do tega ne bo nikoli prišlo.

lp

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 465
29.10.2012 12:23:16   
Natalija28
IZVIRNO SPOROČILO: ursonok

Matične celice,
jaz priznam, da sem brala samo letake (reklame), nisem se preveč poglabljala, sem pa sicer v porodnišnici debairala z neko mlado genetičarko in je rekla, da je to bolj kot ne nateg. Stran metanje denarja. Da morda enkrat v prihodnosti, ko bo kaj več znanega, ziher pa ne pride v poštev za naše otroke. Ne vem. Tudi ne poznam nikogar, ki bi mu to pomagalo. Pozna katera mogoče tak primer? To bi bilo prepričljivo, vse ostale teorijice me pa sploh ne ganejo.

Poznam primer, ko so matične celice sestrice takoj po njenem rojstvu rešile življenje 3 leta starejšemu bratecu, ki je bolehal za levkemijo! Vem za primer, ko je fantek bolehal in ker ni bilo primernega darovalca za njegov kostni mozeg je umrl... 
Skratka mi2 sva se odločila, da bova shranila matične celice. Nočem si nekoč očitat, da nisem naredila vse kar je bilo v moji moči...

Glede tega so različna mnenja in teorije, zato se eni odločijo drugi ne... Mi2 sva se. Upam sicer, da jih ne bova potrebovala in da je teh 2.000 € res bilo vstran vržen denar.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 466
29.10.2012 12:32:36   
ursonok
Očitno obstajajo primeri. Morda bo v prihodnosti zadeva res še napredovala, za zdaj me enostavno ne prepričajo.

Razmišljati v stilu: "nikoli si ne bi odpustila, da nisem naredila vsega, kar je bilo v moji moči", pa ni v mojem stilu. Če bi bilo tako, sploh ne bi imela otrok. Tako bi se najbolj zaščitila pred trpljenjem in izgubami. Svet je nevaren, na vsakem koraku preži nate polno nesreč. Razmišljati, kaj vse se meni ali otrokom lahko jutri zgodi, pripelje do psihične bolezni. Ne moreš se zaščititi pred vsem. In matične celice so res ful nezanesljiva in malo verjetna zadeva (tj. da jo boš potreboval). Malo zaupanja v življenje in zdravega razuma je pa vseeno treba imet. Prihodnost enostavno ni v naših rokah, pa če shranimo ne-vem-kaj.
No, to je spet samo moja filozofija. Morda se bom zaradi nje kdaj tolkla po glavi - ne vem. Tako kot vsi ostali tavam v življenjski temi, kjer se skušam orientirati s pomočjo intuicije. To je pa pravzaprav vse, kar lahko naredim. user posted image

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 467
29.10.2012 12:37:28   
daisy84
Midva bova tudi dala shranit matične celice, ampak kot v prvo, tudi v drugo, bova dala v javno banko, ki je brezplačna, pa še drugi lahko imajo koristi od tega. Drugače sem pa se naročila na nuhalno pri dr.Strahovi, 23.11.2012.
lp,

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 468
29.10.2012 13:19:37   
Lepka
Dan Junijke,

z veseljem se vam pridružujem. Prejšnji teden smo zagledali +, po mojih izračunih bomo novega člana spoznali 29.6., sicer pa nestrpno čakam prvi pregled, ki bo 7.11.2012.

(odgovor članu daisy84)
Neposredna povezava do sporočila: 469
29.10.2012 13:55:26   
sover
Glede matičnih bomo naredili enako kot daisy84: shranili v javno banko. Če bodo komurkoli pomagale (zaradi bolezni ali zaradi raziskav), je vredno. Itak jih drugače po porodu zavržejo. Že v prvi smo hoteli darovati, samo sem rodila v nedeljo, ko ni kurirja. Morda bomo tokrat bolj uspešni.

Hemiji: tudi mene je v prvo na koncu doletela ta nadloga. Najbolj mi je pomagalo dnevno mazanje z domačim šentjanževim oljem. In seveda previdno brisanje tam zadaj.

(odgovor članu Lepka)
Neposredna povezava do sporočila: 470
29.10.2012 13:56:51   
bambolin
Urša,

jaz sem se samo namazala, nič notri, nisem upala, pa je že to pomagalo.

Danes sem imela pregled in je bil srček, vse ok user posted image , sem si kar oddahnila. Sedaj moram iti pa jutri še za test za sladkorno. Ali je katera že bila? Ne vem kako bom na tešče zdržala zjutraj, če mi je taaakoooo slabo, če nič ne pojem...

Uživajte v sončku

(odgovor članu Lepka)
Neposredna povezava do sporočila: 471
29.10.2012 14:15:08   
ursonok
Bambolin,
zakaj pa test za sladkorno tako zgodaj v nosečnosti? Ponavadi se dela okoli 24. tedna - tisti pravi, z glukozo. Zdaj ti baje samo preverijo sladkor na tešče in je to to. Razen če imaš več kot 5,1, potem boš trpela user posted image .

(odgovor članu bambolin)
Neposredna povezava do sporočila: 472
29.10.2012 16:10:36   
bambolin
Ginekolog mi je rekel, da sedaj za sladkor pregledajo vse nosecnice. Potem sem se prijavila in mi je ze takoj napovedala, da bo trajalo 3 ure. Sploh ne vem kako bom sla na tesce, ce moram zaradi slabosti jesti se ponoci....joj joj to bo zanimivo.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 473
30.10.2012 7:48:54   
flowy
bambolin-jaz imam enake težave. sicer sem na odvzem naročena šele naslednji torek, vendar mi res ni jasno kako bom preživela. Mislim pa, da bo meni samo kri vzela, da ne bo tisti ta dolgi postopek.

ursonok-dva ti vstavijo v primeru, če si starejši, če je za teboj že veliko postopkov in še ogromno nekih faktorjev, ampak to je na splošno to.

matične celice - tudi midva jih bova shranila v javno banko, sama sem glede tudi malo skeptična.

(odgovor članu bambolin)
Neposredna povezava do sporočila: 474
30.10.2012 8:23:05   
drugičudež
Glede sladkorne naj bilo po novih smernicah tako:

Odkrivanje sladkorne bolezni v nosečnosti
1. Ob prvem pregledu vsaki nosečnici določimo glukozo v krvi na tešče ali glukozo v naključnem vzorcu.
Če ob prvem pregledu ne potrdimo sladkorne bolezni ali nosečnostne sladkorne bolezni, opravimo obremenilni glukozni tolerančni test s 75 g glukoze v obdobju med 24. in 28. tednom.

Diagnostika sladkorne bolezni v nosečnosti
A. Prvi pregled: določitev glukoze na tešče ali v naključnem vzorcu.
1. Sladkorna bolezen je prisotna če je:
• Glukoza na tešče ≥ 7 mmol/l
• Glukoza v naključnem vzorcu ≥ 11,1 mmol/l.
2. Nosečnostna sladkorna bolezen je prisotna, če je glukoza na tešče ≥5,1mmol/l.
Nosečnostna sladkorna bolezen (NSB) je tista sladkorna bolezen, ki se pojavi v nosečnosti in dosežene glikemije na tešče ali v 75 g OGTT testu dosegajo dogovorjene diagnostične vrednosti za nosečnostno sladkorne bolezen, ne dosegajo pa tistih glikemij, ki so kriterij za postavitev diagnoze sladkorne bolezni.

B. 24.-28. teden nosečnosti: vsem, ki v tej nosečnosti niso imele ugotovljene sladkorne bolezni ali nosečnostne sladkorne bolezni, opravimo 2-urni 75 g OGTT.
1. Sladkorna bolezen je prisotna, če je glukoza na tešče ≥ 7 mmol/l.
2. Nosečnostna sladkorna bolezen je prisotna, če je dosežena ali presežena vsaj ena diagnostična vrednost.

Diagnostične vrednosti testa
Glukoza (mmol/l) mmol/l
na tešče                 5,1
1h                        10,0
2h                          8,5

Torej, če boste imele na prvem pregledu rezultat več kot 7, pomeni, da imate sladkorno (že od prej). Če vrednost presega ali je enaka 5,1, smatrajo, da imate nosečnoško sladkorno in vas pošljejo k diabetologu. Če so na prvem pregledu rezultati v redu, vam v 24.-28. tednu naredijo 2-urni 75g OGTT, kjer ne smete preseči nobene od treh diagnostičnih vrednosti (5.1, 10.0 oz. 8.5).

Rodila sem dve leti nazaj, pa so se smernice že spremenile. Takrat so mi delali samo 1-urni 50g OGTT v 24. tednu.

(odgovor članu flowy)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?