giotti
|
O, bogice - ene, ker imate rdeče nitke, druge, ker vam je slabo. Moram vas vse objet . Saj se tudi jaz sama sebi smilim. Pa nevozna sem. Moj fantek pa ni v vrtcu in seveda želi, da se skoz skupaj igrava, jaz pa čisto brez energije. Tako da mi je še najlažje, ko mu berem pravljice. Sicer sem tudi sama športnica, tečem, plešem, z jogo pa sem prijateljica že 20 let. S tem je vključena seveda tudi zdrava prehrana, čimveč eko prehrane, živali pa tudi pri nas nimamo na jedilniku. Sama sem bila še najstnica, ko sem zavrnila meso po vseh grozotah, ki sem jih morala gledati na kolinah. Želim povedati, da prehrane nisem spreminjala zdaj ko sem noseča, ker bolj zdravo, kot jemo, ne vem, če še lahko v tem okolju, v katerem živimo. Bi pa zamenjala izrazito onesnažen zrak, pa ga ne morem. V kuhinji preživim približno 3 do 4 ure na dan, ker kuham včasih tudi po trikrat na dan. Sama tudi pečem tudi kruh. Saj zato pa sem doma, če ne, bi hodila v službo. Ampak sem se odločila, da bom "profesionalna" mama. Zelo pomembno se mi zdi tudi dojenje, ker je za malega otroka veliko bolj primerno človeško kot kravje mleko. Tako kravjega mleka pri nas skoraj ni na jedilniku. Se strinjam z Ursonok, da pretiravamo glede vitaminov in dodatkov k prehrani. Če bi se zdravo prehranjevali, ne bo potrebovali dodatkov, npr. folno kislino v obliki tablete. Je pa res, da meni zdaj tri četrt stvari ne paše jesti, tako da sem se šesti teden, ko je telo najbolj potrebovalo folno kislino, malo bolj potrudila, da sem vnašala v telo hrano, ki vsebuje največ folne kisline. Glede športanja v začetku nosečnosti pa je moje mnenje, da odsvetujem. Če se telo počuti slabo, izčrpano, utrujeno, je to več kot očiten znak, da hoče mirovati in počivati, na glede na to, kaj vele znani Pušenjak meni ali pa katerikoli drug znanstvenik. Zame je vedno relevantno vprašanje, kako se jaz počutim in kaj meni paše. Človek je sam sebi največji zdravnik!!! Če mi paše počivat, potem moram počivat. Telo ni nekaj, kar je stvar sama zase, ampak je treba njegova sporočila upoštevat. In več kot očitno je, da je narava z določenim razlogom ustvarila hormon betaHCG na tak način, da dela žensko utrujeno in da ji je slabo. Ta očiten razlog je ta, da mora telo počivati! Sprehod pa tudi meni zelo paše, pa kakšna enostavna vaja iz joge seveda tudi. Ko pa bo minila ta silna utrujenost, bomo pa začele s plesom, jogo, hitro hojo, karkoli anam bo pač pasalo. Ko sem pred tremi leti čakala, da rodim, krepko čez rok sem bila, sem že tekla, ne samo hodila v hrib, da bi se le začelo... Skratka, samo to sem želela povedati, da moramo poslušati sebe in ne toliko drugih. sanrca.81, kako to, da ves čas pišeš samo o tem, naj se pridružimo tvoji FB skupini? Saj je fino, da še kje klepetate, ampak lahko pa klepetaš tudi tukaj, z nami. Povej še ti kaj o svoji nosečnosti. ursonok, tudi moj otrok še ne prespi noči, pa je že tri leta star. Da ne govorim, da 2 leti in pol ni spal 5 ur v kosu. Vse mine, tudi to, se tolažim. Sem te pa že večkrat želela vprašati, pa potem pozabit, kako to, da daješ flaško ponoči, da ne dojiš? Punce, mejmo se fino. Topel objem vsem!
< Sporočilo je popravil giotti -- 24.10.2012 12:16:13 >
|