|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
13.5.2013 11:08:47   
Peeby
girl79: prav nasmejala si me s komentarjem o darilih. Sploh o gobelinih user posted image user posted image . Prav našla sem se v tvojem komentarju, s tem da pri nas niso gobelini, ampak raznorazen porcelan (npr skodelice za kavo so top izbira darila, s tem da kave sploh ne pijem user posted image ). Sama sem tudi precej praktični človek in ne maram daril za okras. Poleg tega stvari, ki jih hočem, niso ravno običajne oziroma so mi všeč čisto druge stvari kot ostalim. Najbolj se pa bojim daril svojih staršev, npr moja mami sploh ne razume, kaj mi je všeč in kaj bi imela oziroma rabim in potem misli, da je dolžna, da mi mora nekaj kupovat. Ste mi pa dale par dobrih idej, da se tistim, ki že hočejo kaj prinesti pač direktno pove, kaj se rabi, pa za plenice je dobra ideja, pa boni tudi... Fora je tudi v tem, da imamo zelo zelo majhno stanovanje in ne moremo kupičit ogromno stvari, zato upam in nočem, da se nabere ful krame.

Lahko bi enkrat prav organizirale izmenjavo otroških reči, tj. tistih daril, ki se nam podvajajo in jih ne rabimo. Da izmenjamo in mogoče kateri drugi pridejo te reči prav.

Papirji za CSD: midva sva tudi prejšnji teden uredila papirje za porodniško in priznanje očetovstva - za to morata oba priti skupaj na CSD, podpisat ene papirje in se zedinit okoli priimka otroka (juhu, vsaj priimek malega je zacementiran, bo imel kar oba user posted image ). So me pa ful presenetili, so bili vsi blazno prijazni in se je hitro dalo uredit. Po rojstvu se mora sicer moj še enkrat oglasit, ampak to je to. Me pa zanima za tisti enkratno pomoč ob rojstvu otroka? Ali se kot neto dohodek upošteva še kaj drugega kot plača (npr. vrednost nepremičnine, kateri drugi dohodki itd)? Prej sploh nisem razmišljala, da bova dobila kaj, ampak ima moj s.p. in kot tak, se mu v osnovo upošteva ful majhen znesek, zato bova mogoče le prišla v poštev.

ursika_ursi in slikanje: jaz mislim, da tvoj malce pretirava in je pomoje tak izpad neupravičen. Če se želiš izognit temu, se pojdita skupaj slikat, to je itak najboljša opcija. Te "klasične" nosečniške fotografije so itak osredotočene na trebušček in za moje pojme za fotografa predstavljajo zgolj "objekt" slikanja - gledano čisto iz profesionalnega vidika. Te fotografije so lep spomin in ti bo res kasneje žal! Malo bolj osebne so npr take fotografije ... meni božanske. Če bi imela pogum in seveda primerno telo, bi se šla takoj slikat tako user posted image .

(odgovor članu Valery83)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
13.5.2013 11:20:07   
Anjuškaaa
Zdravo punce..

25.5. vstopim v porodniško in bom šele ta teden začela urejat papirje..vem ja malce pozno user posted image malo sem zmedena glede očetovskega. Nisva poročena in kolikor sem na netu prebrala se mora najprej otrok roditi in potem iti na matični urad, da se to vpiše v register. Če je res tako ali potem do poroda mi ni potrebno ničesar za priznanje očetovstva? Kako je potem z očetovskim dopustom, če ima obrazec? Se ta obrazec odnese tudi šele po porodu otroka? Madonca je tole malo zakomplicirano. Za porodniški dopust v obrazcu je za obkrožit paketke in 1x denarno pomoč. Se ta denarna pomoč dobi tudi po porodu otroka pa kdaj približno? Prosim za izkušene mamice, da mi pomagajo odgovorit.

Danes pa imam pregled ob 18 uri in sem kar malo živčna. Upam, da je vse ok pa da se ja nisem kej začela zopet nazaj odpirat. Komaj čakam, da je mimo.

Hvala in lep dan vam želim vsem user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2877
13.5.2013 12:20:49   
sover
Aha, aha ... zdaj nam pa že prihaja do živega, da smo tik pred zdajci (no, vsaj tiste, ki imamo rok na začetku meseca).

girl79, tudi naš je takšen, da je najbolj srečen povsod drugod. Važno, da ni doma.

Fotografiranje nosečke: ursika, pa lepo prosim, no .... saj to je profi fotošuting. Tudi jaz sem ga imela pri prvem in žal bi mi bilo, če ga ne bi naredila. Imam oprekrasne fotke in spomine. Kaj ga pa sploh tako zelo moti pri vsem skupaj?

Lethe, zarad velikosti trebuščka se sploh ne sekiraj, ker ne igra vloge pri tem, kako velik je dejansko otrok. Poleg tega pa je treba upoštevati še to, da so vse napovedi teže zgolj napovedi. UZ jih izračuna na podlagi statistike, kar pa ni nujno res tudi za našega otročka.

Torba za voziček oz. otročka: še od prvega imam tisto iz DM za 25€ in se odlično obnese. Ful je trpežna, nikjer se ji ne pozna, da jo že eno leto povsod vlačimo s sabo, pa še ogromno stvari stlačim notri. Meni so te "namenske" previjalne za 70 in več € svetovni nateg.

Kaj še? aja, poročilo s pregleda. Danes sem imela komplet laboratorij, UZ in CTG. Železo se je v 3 tednih lepo popravilo na normalno vrednost. Juhuu! Kg so šli gor za +1 in sem zdaj na skupno +11 (enako kot prvič). Mi je pa povedala, da punčka najbrž ne bo tako zelo težka, le precej dolga naj bi bila. Meni je prav, samo da je zdrava. Še 3 tedne, pa bo dan D user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
13.5.2013 12:24:10   
Lethe
Jooooj, pozabila...
niinii, čestitam!!! user posted image Upam, da je šlo vse gladko in sta morda celo že doma user posted image

Sover: user posted image za super pregled!
Hvala za info o torbah, bom šla res kar v DM pogledat. Na Ebayu sem tudi videla lepe, poceni, le prijet jih ne morem user posted image

Drugače pa... jaz sem že s pregledauser posted image Smo ugotovili, da ni rezultatov toksoplazmoze, zdaj pa ne vem ali nisem imela napotnice ob zadnjem odvzemu krvi (neke papirje sem dala v laboratoriju), ker drugi rezultati so prišli, ali so enostavno nekje izgubili. Tako so me takoj poslali v laboratorij na odvzem krvi in bodo rezultati menda do naslednje pregleda tu. To je čez 2 tedna.

Pregled je bil pa super, user posted image se ima očitno fino in je čisto po M, enostavno je vse prespala, edino malo zazehala vmes. Nekaj v stilu "ne me motit, spim". Poleg tega je imela rokice ves čas pred glavo in se ni dobro videlo obraza. Imam same zmazke na slikah, nič lepegauser posted image Je rekla G, da je drugače ok in ima normalen obraz, da pač zaradi rok tako popači user posted image Mere ima povsem normalne, kakšen dan morda prehiteva, sicer je pa v zlati sredini, okoli 2355g. In še vedno je na glavi, kar pomeni, da bo verjetno tako tudi ostala. Superuser posted image

Za streptokok je rekla, naj si do naslednjič malo preberem kakšne strokovne članke in odločim ali ja ali ne. Da ona sicer priporoča, so pa mnenja G različna.

Očetovstvo sva midva uredila že pred nekaj tedni, in sicer na CSD. Par minut dela in kup podpisov. Tudi priimek se določi.
Prisotna morata biti oba in imeti osebne dokumente.
On mora potem urediti papirologijo še v službi.

< Sporočilo je popravil Lethe -- 13.5.2013 12:27:46 >

Neposredna povezava do sporočila: 2879
13.5.2013 12:26:36   
ursika_ursi
Uau, punce, kolk ste napisaleuser posted image user posted image Sem zdaj brala slabo uro, heheuser posted image Berem malo bolj počasi, da vsako stvar res razumem, ker drugače v sekundi pozabimuser posted image

Glede fotkanja in mojega, hm, kaj naj rečem.. Noče niti zraven, da bi se skupaj, tako da sem se odločila, da tega fotografa ponucam, ko bo mali rojen, naju pa bo pofotkal en skupen kolega, ki ima tudi zverino od fotiča. Je pa moj res ornk ljubosumen, že od samega začetka (skupaj sva 8 let), ampak recimo, da se zadnja 3 leta to bolj kaže, zdaj v nosečnosti pa se mi zdi, da še boljuser posted image Kaj pa vem no, še nisem nobenega opazila, da bi me požiral s pogledi zdaj ko sem bunkicauser posted image Itak mi malo laska, ampak včasih pa prav pretirava, zdaj pa sem sploh še 675x bolj občutljiva in mi je itak spet film počiluser posted image Pol pa se mi začne smejat in me objame pa sploh ne morem bit jeznauser posted image user posted image Še vedno sem naivnica 100 na uro in dvomim, da se bom kdaj spremenila.

Da bova po vsej verjetnosti imela samo enega otročka sva se dogovarjala že kakšno leto ali dve nazaj, ni pa še vse dorečeno. Vsaj dokler nimava oba službe, si sploh ne upam imet več kot enega, da bi pa skos mogla pazit in gledat kam gre sleherni cent pa mi ni ravno najbolj. Že tako imam kar precej stroškov s svojim ZOO, tako da bomo videli. Čeprav moj zdaj že nekaj sanja, da mi trebušček ful paše in da sem lahko kar takoj spet noseča ko rodimuser posted image user posted image Ja sevedauser posted image

Ena je spraševala kako se čuti otročka, ki je na glavici- no, moj je na glavici že od 20.tedna in ga čutim povsoduser posted image SPloh zadnje čase ogromno brca/boksa v oba boka in se igra z mehurjem. Seveda sem deležna tepeža tudi v rebra, kar pa že ornk boli. Sem pa bila na pregledu prejšnjo sredo in mi je potrdil, da je še vedno na glaviciuser posted image

Je pa včeraj pozno ponoči oz. danes zgodaj zjutraj moja Mici rodila 3 srčkane muciceuser posted image user posted image user posted image user posted image Ena blond, ena črna in ena oranžnauser posted image Vse barve z njenega kožuščkauser posted image Sem bila asistentka in sem jo božala med ''''''''popadki'''''''' in je potem cel čas tako hvaležno predlauser posted image user posted image Moj je itak rekel, da sem čisto usekanauser posted image user posted image Tako da me čaka še socializacija te mladineuser posted image Če bi katera imela naj kar javi, čeprav bi jaz najraje vse obdržala, so tolk luštni in mehki za znoretuser posted image

Razmišljam, da bi kupila še vsaj 2 bodija 56 dolg rokav in kakšnega kratek rokav. Imam večino vse 62 pa mam nek filing, da bo to vse ornk preveliko, tudi če zaviham rokaveuser posted image
Torbo za plenice in te drobnarije sem jaz dobila poleg vozička in mi je všeč, jo bom kar ponucalauser posted image Se pa malo lovim pri zadevah za čistit nosekuser posted image Mislim, da sploh ne bom nič vzela, razen fiziološke in vatice, če bo pa potreba pa bomo šli še po aspirator al kako se že reče. Tisti za na sesalec priklopit, mi sploh ne potegne in da bi mogla vsakič sesalec vlačit iz shrambe, no way!! Čeprav sem slišala ful pohval in vsega.

Nič, bejbike, morem se spravit pleničke obesit in tla pomituser posted image

Aja, ena je malo više pisala, da se ob podpisu očetovstva dogovori tudi za priimek. Nama niso nič rekliuser posted image A mogoče katera ve kako je s tem, da ima na rojstnem listu 2 priimka, na dokumentih pa samo atijevega? Namreč sama imam tako pa zdaj ne vem, če to gre ali ne.

< Sporočilo je popravil ursika_ursi -- 13.5.2013 12:37:25 >

Neposredna povezava do sporočila: 2880
13.5.2013 12:34:23   
ursonok
Ojla,

jaz po zajtrku, mljaaaask. Zdaj bi pa še nekaj sladkega user posted image

Sover,
super za pregleed in za kilograme! user posted image

Lethe, tudi tebi čestitke, pa fino G imaš, da ti pove, kako je s streptokokom. Jaz glede tega kar verjamem Pušenjaku, ki je na splošno precej "medicinsko" navdahnjen, glede streptokoka pa pravi, da je okoli tega polno nepotrebnega pretiravanja in antibiotikov. Stran metanje denarja in nepotrebno zmanjševanje občutljivosti baketrij na zdravila ...
No, tukaj ti ga obvezno testirajo, ker greš baje že po enem dnevu domov iz P, okužba, če slučajno do nje pride, se pa pokaže po 2-3 dneh. Toliko pa so v Slo skoraj vsi v P.

Jaz bom šla pomoje plavat. Ne vem, se dobro počutim danes, pa niham - ali bi energijo povetila delu ali plavanju user posted image . Bo najbrž zmagalo drugo, ker po porodu plavanje za nekaj časa odpade user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
13.5.2013 13:07:16   
sover
Sam v info za streptokok: prvo nosečnost sem bila vodena v LJ, drugo v Cerknici, pa mi nobena G niti enkrat ni omenila te preiskave. Očitno že ni tako ključnega pomena, al kaj?

Uf, Lethe, moja je tako živahna tam notri, da smo komaj posneli uporaben CTG, ker je vmes skoz nekaj brcala user posted image user posted image . Tudi pri zdravnici je skakala naokli, se je pa odkupila z enim lepim posnetkom obraza (no, na koncu je pokazala jezik, ampak jaz sem bila zadovoljna user posted image ). Spremenili so mi tudi napoved teže: zdaj G pravi, da bo sicer precej dolga, ne pa tako zelo težka (trenutno ima 3 kg). Bomo videli. Za Lenarta mi je eden zelo brihten dohtar, ki je delal zadnji UZ pred porodom, napovedal 3,5 kg, rodil se je pa 4,2 kg. (brihten je mišljeno resno - če bi mi kdo rekel, da moram rodit takšnega velikana, bi se najbrž šla kam skrit user posted image ).

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
13.5.2013 13:22:43   
Lethe
Sover: sej to, zdej me pa buška že ves čas na vse strani. Ko pa se dogaja, ona spi, isto kot M, res. Neverjetno. Pa zdaj sem malo mere gledala in ima očitno tudi bolj okroglo glavico, prav tako po M. Škoda, ker se ni moglo dobro videti obraza oz. izostriti ali kaj. Grem stavit, da mu je še podobna. Samo me pa vseeno kar malo skrbi, če ima kaj čuden obraz, ravno zaradi tistih zmazanih slikuser posted image Ko gledaš in gledaš...ah...saj vem, brezveze, če je vse tam in tako kot mora bit. In če G pove, da je ok. Heheh...

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
13.5.2013 13:39:20   
Valery83
Hej,

midva z mojim sva očetovstvo uredila v petek na CSD (tja morata priti oba z osebnimi dokumenti).
Soc.delavka samo vpraša če oče prizna očetovstvo, in potem napiše zapisnik, kjer prepiše podatke iz osebnih dokumentov. Če je poznano ime novorojenčka in si prepričan vanj, ga poveš, če ne pa samo priimek katerega bo prevzel otrok. Je pa edino to, da dobi user posted image stalno bivališče po mami - seveda v primeru, da bivališč s partnerjem - mislim na stalno bivališče, ker je samo to važno.

Ko se otrok rodi, pa je CSD avtomatično povezan z matičnim uradom (tako da sami posredujejo podatke po priznajju očetovstva njim), tako da ne glede v katerem kraju rodiš, ko te v bolnici vprašajo za ime in podatke, bolnica sama posreduje podatke na matični urad, kjer se vpiše dodatno še ime; in ko je to vse izpolnjeno bi naj v roku najkasneje 8 dneh dobili domov na stalni naslov mame rojstni list.
Tako so nama pojasnili ko sva urejala to dokumentacijo.

Vidim da je danes tudi tukaj precej živo, kar je lepo, pomeni da ste vse ok.
Katere imate danes preglede pa dobro obavite. Jaz ga imam ponovno v pon., ko bo dejansko dopolnjen 37 teden. V petek ko sem imela pregled, mi moja G tudi ni nič težila s testiranjem za streptokok, tako da se nekaj preveč niti ne bom obremenjevala s tem.

Če imate možnost si privoščite malo sončka, in pridno božajte svoje trebuščke - dokler še imate to možnost - ker kmalu bo drugače...

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
13.5.2013 14:32:05   
girl79
Čao..

evo je enkrat ena omenila, da lahko katera tudi kakšno porodno zgodbo objavi, jaz objavljam mojo prejšnjo...upam da bo tokratna čez par tednov podobna... user posted image user posted image

kako se je vse začelo....

....ko sem se 4.3.2010 okrog 2.30 zjutraj zbudila, da bi šla na WC sem začutila tam spodaj, kjer je sicer običajno maternica (torej takrat ko nisi noseč ;)), neke čisto droben znake da se bo nekaj začelo dogajat...ker zaspat nisem mogla več, pa ne zaradi bolečin temveč bolj zaradi adrenalina, sem se ulegla v dnevni na kavč in nadaljevala z branjem knjige o dojenčkih, saj se mi je zdelo da zdaj je pa res mogoče skrajni čas, da jo preberem :) :) pred sabo sem postavila uro in štopala popadke, ki pa so bili res nežni...ob 6.00 me je vendarle premagal spanec in sem šla nazaj spat, ker se intenzivnost popadkov ni nič povečevala...ob 7.00 sem se spet zbudila pojedla zajtrk in rekla dragemu, da mislim da imam že par ur popadke...in on čisto flegma odgovori:« no jaz grem v službo, pokliči če bo kaj, aja pa mogoče grem še na badminton po službi...«, pa sem mu rekla naj bo kar pripravljen da bo kaj prej prišel domov, pa mi kar ni verjel....jaz se spet uležem na kavč in začnem na listek pisat kdaj imam popadek, vmes grem še malo na internet, nekaj čez 12.00 se odločim da je pa 4.3.2010 res fajn datum za rodit pa da gremo probat malo pospešit popadke...in grem na sprehod po Domžalah, vmes še v Pikapolonico gledat previjalne torbe, za konec pa še peš v 7.nadstropje in dol...in mogoče je sprehod res pomagal, ker zdaj sem imela popadke že na 5 minut, tako da sem šla domov in poklicala dragega da naj pride iz službe....je bil kar presenečen :) :) ko je prišel domov okrog 15.00 sem pa imela popadke samo še na cca. 7 minut, tako da sva se odločila da še ne greva v porodnišnico, vmes sva pojedla še juho in okrog 17.00 sem šla lulat, in ko končam kar naenkrat slišim pljusk, kot da je nekaj štrbunknilo v vodo...pogledam in vidim krvavo kepo sluzi, in sem vedela da to je pa čep in sva se odločila da zdaj pa greva...vzamem še stvari, narediva še par fotk in greva v porodnišnico, še prej pa sva šla vzet set za darovanje popkovnične krvi v javno banko....v porodnišnico prideva okrog 18.00, me pošljejo v ambulanto kjer me pregledajo in povejo da sem odprta za 2 cm...zdaj sem imela popadke že na 3-4 minute ampak še vedno niso bili tako zelo boleči....grem na britje in klistir, ki sam po sebi ne bi bil nekaj zelo zoprn, če ne bi jaz seveda vmes dobila ravno popadka!!!...no med sprehajanjem po hodniku in čakanjem da se spraznim me kliče še mami- jaz ji rečem da ni nič novega, da smo doma...in ona meni, ah, boš videla vsaj še en teden nič ne bo...sva se z dragim prav smejala na ta račun ko sem odložila telefon :) :) :) ( mi je bila pa mami naslednji dan hvaležna da ji nisem povedala da sem že v porodnišnici) .... okrog 20.00 me odpeljejo v porodno sobo, priklopijo na CTG in začne se čakanje, kasneje se pride predstavit moja babica Maruša....otroku srček lepo bije, moji popadki pa se nič ne večajo in tudi bolj pogosti niso...malo pred 22.00 me pregleda zdravnica (odprta sem 5 cm) in predre mehur...to je bilo ene vode...no pa babica Maruša mi prinese svoje dobrote iz babičine skrinje za v mojo žilo, zdaj se pa akcija res začne...mislim da so mi dali nekaj proti bolečinam pa umetne popadke...ja zdaj je pa šlo kot v formuli 1...popadki postanejo precej intenzivnejši, čez čas mi dajo še masko za dihat, pa eno žogico za stiskat, da ne bi preveč trpela roka od dragega :) :) popadki so tudi vedno bolj pogosti, nekaj pred 11.00 reče babica da gre malo v sosednjo sobo, ker bodo rodili, da potem pa pride k nam da bomo mi na vrsti...se mi zdi da je bila zelo hitro nazaj, nasploh se mi zdi da sem bila precej zadeta in mi je čas zelo hitro minil, tako da je kar naenkrat bila babica pri nas in rekla, zdaj bomo pa malo vadili potiskanje...mi je pokazala kako gre, in nato je že rekla, no še enkrat potreniramo potem gremo pa kar zares...kar naenkrat je v sobi še par ljudi, babica reče naj potiskam, jaz potisnem ene 2x ali 3x in je glavica zunaj, mi rečejo da če jo hočem pogledat in pobožat in sem si mislila a mi ne bi najprej otroka ven spravli, pa ga bom pol božala!?!?!...no rekla, pa nisem nič, ker itak nisem mogla govorit kaj dosti....pride naslednji popadek, jaz potisnem in naša Neža je rojena ob točno 23.33 uri....Neža skoraj takoj zajoka, dajo mi jo na trebuh da jo pobožam, jaz se počutim čisto zadeta, se mi zdi da se sploh nisem čisto zavedala kaj se dogaja, tudi tega kdaj so mi prerezali presredek sploh ne vem, nato so mojemu skoraj porinili še škarje v roke, da sploh ni mogel reči da ne bi prerezal popkovnice :) :)... kdaj sem porodila še posteljico se tudi sploh ne spomnim, jaz sem itak potem ves čas gledala Nežo, tako da tudi ko so me šivali nisem praktično nič čutila...no sem pa potem fajn čutila ko so mi masirali maternico, takrat, pa mislim, da sem šele prvič malo bolj zakričala...:) ...ja Neža je pa tudi že prvo noč pokazala precej širok spekter kričalnih sposobnosti :) :)

(odgovor članu Valery83)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
13.5.2013 18:39:34   
črtica1
Glede vrtca..ponavadi je bilo najboljse ce so jih vzeli za tisti cas ko je ocka doma..recimo 14 dni tri tedne..potem pa iskat ce se spi v vrtcu takoj ko se zbudi, ali pa po kosilu in gre spat doma.tako smo ponavadi predlagali ce ni bilo hude krize.enkrat je bil en hud primer ko vecji enostavno ni sprejel da je mali doma in po enem letu ko so sli vsi v sluzbo se je mali kar naenkrat sprijaznil..
Otroci velikokrat ne pokazejo da nocejo v vrtec in starsi tega res ne vidijo..tako da tudi ce se tam igrajo je to za njih kot sluzba..vsi gremo radi kam ampak dom je pa dom in otroci rabijo da si spocijejo.upam da je razumljivo..
Girl79 lepa zgodba js bi tut tkole na hitro..pa brez sivanja ampak ne vem ce bo slo ker ima veliko glavo..

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
13.5.2013 21:36:55   
majčica1508
Še jazuser posted image ........Je bil tak lep sonček,da mi je bilo škoda časa biti notri z malima dvema....Pa smo bili zunaj in smo se igrali,pol smo šli pa še malo do sosede na en čvekec...Pa tuširanje,oblačenje,večerja,pravljica........

Me pa glava boli za znoret,sem bila direkt na soncu.....

Lethe...jaz sem bila ob 14h na vrsti,vzela mi je bris,preverila,če mi plodovnica uhaja,pa je bil test HB negativen...odprta sem še vedno 1cm,MV 2cm..mali še vedno na glavco,ni pa čist spodaj v nizkem štartu...
Kontrolo imam čez 1 teden,pa sem za 2 dni zamaknila tako,da imam 22.5 ob 7.30 CTG +voda,pa verjetno bo spet stanje spodaj preverila....

Pomoč ob rojstvu otroka.....Se isto gleda,kot za OD....oziroma meja na družinskega člana je 634€....60 dni po rojstvu imate pa čas,za OD pa 90 dni.....

(odgovor članu črtica1)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
13.5.2013 22:01:52   
ursonok
Ojla,

uf, kakšen dan! Sem bila na bazenu in sem med preoblačenjem v kopalke opazila malo roza sluzi na hlačkah user posted image . Sem že razmišljala, ali sploh iti v bazen, da mi ne bo tam slučajno voda odtekla in bi zasvinjala ves bazen user posted image . A sem valda šla in ni bilo nič ... Potem pa še peš domov, v klanec (me je ena starejša ženska ustavila čisto šokirana, da lahko s takim trebuhom sploh še hodim okoli, kaj šele v klanec! user posted image ). No, od takrat naprej je čista tišina, nobenih izcedkov, nič rozastega user posted image . A očitno se je čep začel luščiti ... Se pa zavedam, da to še nič ne pomeni.

Sem šla pa danes tudi nenormalno velikokrat na wc, na veliko potrebo ... Tudi precej sumljivo user posted image

Morda zaradi tega, morda kar tako, ampak že cel dan sem precej na adrenalinu, iz utrujenosti padam v hiperaktivnost in nazaj. Res produktiven dan, poleg plavanja sem tudi veliko naredila, ta veliko normo, kot ji pravim sama pri sebi, pa skuhala super okusno grahovo juhico (no, od domačih ni nihče oh-ov in ah-ov user posted image ), zdaj sem zbasala lubenico+melono, en ovsen napitek, zdaj bom šla pa do hladilnika po brezalkoholno pšenično pivo - in se bom lotila našega granta (ki so ga zavrnili, a se ne damo in bomoše enkrat poskusili). Pa še en mejl moram spisat ...

Sicer sem pa psihično kar na speedu - zakaj tako stanje ne more trajati tudi po porodu?! user posted image To bi bilo super ...

Majčica,
super za pregled - to, da si odprta, morda pomeni, da bo porod hiter in lahek, vsaj ponavadi je tako, da gre odpiranje pri že-odprtih hitreje in manj boleče!

Lethe
velikost trebuška in velikost otroka res nista vedno tesno povezana. Čeprav pri meni je do zdaj bilo tako - pri prvi ogrooomen trebuh, imela 4kg, pri Abelu povprečen, imel 3360gr. Zdaj sem spet pri bolj ogromnih user posted image

Girl,
fina zgodba, upam, da bo tudi zdaj čim več takih!

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
14.5.2013 7:18:02   
lina3
Dobro jutro user posted image ,
se zelo pozna, da sem že doma, ker vsako jutro hitim gledat novice na forumuser posted image user posted image . Čakam, da sinčka odpeljem v vrtec, pol pa šibam v LJ. Sem čist zamešala z datumi, tako da imam danes UZ. Jupi, bom videla sončkauser posted image .

Sonček zunaj že sije, tako da bo še en krasen dan. Včeraj sta moja dva ribe lovile, joj je bil tamal čist blažen. A ni lepo, ko so otroci nad malenkostmi tako navdušeni in hvaležni.

Ursonok...uu, morda se pa pri tebi res že zadeve pripravljajo. Supercauser posted image

Girl79
.. super, da si si vzela čas in napisala svojo porodno zgodbo. Zelo fajn je, da je lepa in nič zapletena, zato da nas z njo pomirjaš. Bom probala v naslendjih dneh tudi jaz napisati svojo prvo porodno zgodbo.

Drugega pa nič novega. Jaz bolj kot ne hrčkam stvari. Včeraj sem si spisek napisala, kaj vse moram kupiti. Pa tamalemu moramo sobo še zrihtat, pa pobelit, tako da jaz računam, da vsaj tri tedne še ne rodimuser posted image user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
14.5.2013 8:09:55   
Sonce32
Jutro user posted image

Sover, hvala za odgovor. Se mi je kar zdelo, da bo treba pri nedrčkih in ščitnikih za bradavice bolj na blef izbirat. Sem sicer pri bolj 'tamajhnih', ampak nikoli ne veš, čudeži se dogajajo. user posted image  
Drugače pa tudi meni ni jasno, zakaj taka zmeda glede tega streptokoka. Sama okužba za otroka niti ni tako nedolžna in se mi zdi prav, da bi vsak G svoji pacientki omenil možnost testiranja, odločitev je pa itak prepuščena nam. Sploh se mi pa ne zdi prav, da mnoge za ta streptokok prvič slišijo prepozno oz. povsod drugje, samo pri izbranem G ne.

Girl79, si me prav raznežila s svojo zgodbico. Ko bi le vse imele take lepe spomine na porod. user posted image

majčica1508, ta meja za denarno pomoč in za otroški dodatek, ki znaša 634 eur, se računa glede na osnovno plačo obeh staršev ali na celotno plačo z dodatkom za prehrano in malico vred? Lahko vlogo za otroški dodatek oddamo že zdaj ali šele po rojstvu?

Obeta se lep sončen dan. Izkoristite ga tiste, ki lahko. Me, ki smo še v službi, smo vam pa orng fouššššš. user posted image

Papa

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
14.5.2013 8:19:04   
Tija01
Dobro jutro souser posted image !

Kako lepo si to zapisala GIRL79 svojo porodno zgodbo, imaš pa res dobro izkušnjo, samo upamo lahko da še bo pri nas ostalih izgledalo takouser posted image

Mojci13: Hvala za zapisana napotke, bom upoštevala in poiskusila in videla, če se bo moj user posted image obrnil, čas bi mu že bil.

Sonce32: Ja je kar fajn, da otroku napišeš vse v dojenčkov album, si ga lahko potem kar lepo ogleda in prebere in še komentira zraven, kaj vse sta mama in ata zapisala. Luštno jih je poslušat, saj imam sama par nečakinj in nečakov kateri so komenitrali svoje prve osebne knjigiceuser posted image

Ursonok: : Pa tebe je samo trebušček, ti si res že pripravljena za Puser posted image , pa še toliko se naprezaš po klancih in z otrokoma vsaka ti čast, prava si! Ti res nimaš kaj jamrati glede kguser posted image ko boš rodila, še trebuščka več ne boš imelauser posted image

Priznanje očetovstva: To si drage user posted image lahko uredite tudi na vsaki Upravni enoti v SLO!

Lep dan želim še naprej in pridno božajte svoje bušije ter uživajte življenje!

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
14.5.2013 8:30:13   
dvojčica6
Jutro! Cebelici ze navsezgodaj iz postelje, tako da se ze pocasi vn odpravljamo...

Odprtost...se mi zdi, da smo vecrodke ze vse odprte za en prst...ampak vsak prst steje user posted image

ursonok...ja mogoce pa bos le majcica, pri meni je vsakic prebava zacela kazat, da nekaj bo...ti zelim, da kar gres, te kar obcudujem s takim trebuhom vse delat user posted image
to pa redna telovadba jn zdrava hrana pomagat si mislim...skratka, trebuh mas res ze ta pravi...mimgrede, tut za napad na tvojega ti cestitam...js se karnmalo drzim nazaj, ceprav bi...pa mam:-/pol manjsi teebuh kot ti, se mi zd user posted image tut ne vem, kako bi izpeljala zadevo, sama sebi se zdim ravno tako privlacna kot nasedli kit user posted image

OD ipd... vse po rojstvu otroka...rabis emso in ostale otrokove podatke...cenzus pa gledajo kot v dohodnini...

oh, ze tecnarita, pa tolk sem hotla se pametnarituser posted image

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
14.5.2013 9:07:51   
Saša33
Dobro jutro,

no dans se bom še jst zjamralauser posted image user posted image . Včeraj sem se res počutila 1a. Sva potem dop šli z Laro in triciklom na sprehod. Tokrat po vasi, sva hodile e no uro v smer pa eno nazaj. Vmes malo postankov, malica. Pa Lara je zraven lepo hodila, samo sem in tja jo je treba za rokico držat. Počutje 1a.user posted image user posted image

Potem sva pojedli, pa šli spat za urco. Pop moža ni blo doma in sva bile okoli hiše, po travi. Skoraj 3h vzunaj. tamala je hotela cel cajt hodit, jst za njo, pa dvigat pa sem in tja...

Potem me je začelo boleti, križ,user posted image kolki, komaj sem se še ob 7h premikala. Sedeti itak nisem več mogla. še dobr da je mož dam prišel in jo prevzel.

Noč je bla v katastrofiuser posted image user posted image . Ene 4x sem bila na wc, ležat nikakor nisem mogla. Sililo me je na bruhanje, boli me glava, ene 4x sem šla tud na blato. Ravno tako se počutim, kot da bom menzes dobila. Ali pa bi ene tri ure na konju sedela:)A trebuh je mehak, bomom vidli.

V glavnem sem šla še malo poležat in sedaj pod tuš. Tamali user posted image v trebuhu je itak akrobat danes. Me pa boli vse, predvsem koliki, trtica in spodnji del trebuha, sranje. Tako, da bomo vidli če se bo kaj začelo dogajat. Sam pomoje imam samo muskelfiber od hoje včeraj in nošenja tamale, nič drugega. Res ne znam nehat pretiravat in eno srednjo mejo udarit.

Tako, da Ursonok super za čep...., upam da bo kaj...., z obema....

Tamala še vedno spi. Greva dons v trgovino. Pa max počitek, kolikor se pač da z enoletnikom počivat. Če se bo kaj začelo dogajat pa sporočim. Upam, čeprav sem res danes skurjena in adijo pamet....

papa

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2893
14.5.2013 9:23:56   
ursonok
OJla,

pri nas noč mirna, trebuh mehak go goba user posted image . No, Abel je nekaj čez 5 kričal ko žival, verjetno je nekaj sanjal. IN potem nisem mogla nazaj zaspat user posted image . Zdaj sem še kar ok, bomo videli.

Saša,
ja tudi jaz sem imela včeraj 1a dan, tudi v tem smislu, da me ni nič bolelo. Razen pogostega wc-ja je bilo vse super.
Upam, da se bo pri tebi kaj začelo, pri meni na žalost tišina. user posted image Je pa zoprno, da bi se začelo po takem dnevu/noči, ko je človek user posted image
Jaz sem kar obupana, ko razmišljam, da imam naslednjo sredo UZ in bodo tam "odločali", kako naprej, ker bom tik pred rokom. No, upam, da ne bo kakih idej s sprožanjem itd. Se bom kar v bajto zaprla in čakala ... user posted image Joj, res bi bilo lepo ta vikend rodit ... a ne?

Ja no, moj trebuh je gromozanski - sicer manjši kot v prvi N, ampak večji kot pri Abelu. Ja, punčka je, in je ziher bolj bajskasta user posted image

Napadi na moža
user posted image
Ja, fino je, samo midva se premalokrat spraviva, imava na splošno bolj umirjen seksualni tempo ... A ravno zdaj pred porodom bi bilo dobro imeti bolj pogostega user posted image . Neprivlačne se ne počutim kaj posebej, le malo me moti to, ker ne morem z lahkoto menjati pozicij (oziroma jih sploh ne user posted image ).

Nič, grem delat, dokler mi možgani funkcionirajo user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
14.5.2013 9:27:06   
sover
Živjo,

bom še jaz primaknila svoj piskrček k porodnim zgodbam. Moja je skoraj šolski primer poroda.

Rok sem imela 7.12.2011. Sama sem celo N prepričevala G, da je to prezgodaj, vendar se ni pustila motiti, predvsem zato, ker je bil naš malček med večjimi novorojenčki in so vsi UZ-ji kazali PDP prej. Tako sva 10 dni po roku še vedno vsak drugi dan hodila v P na CTG. Nazadnje so me vprašali, ali želim še čakat, ali naj sprožijo porod. Rekla sem, da lahko poskusimo, pa bomo videli, kaj bo. 10. dan popoldne so me sprejeli v P in zvečer sem dobila svečko za mehčanje MV. Zdravnik se je grozno hvalil, da bom do jutra že rodila, vendar se ni zgodilo nič. Naslednji dan so me še dvakrat pregledali in preverili MV, ki je bil še skoraj čisto zaprt. Od vsega tega drezanja (vsaj jaz verjamem, da je to razlog), pa so se 11. dan okoli poldneva začeli pojavljati ščipalčki - enaki krči iz križa kot pri M. Do 15. so se stopnjevali po jakosti in frekvenci, vendar niso bili pogostejši kot na slabih 10 min. Popoldne je prišel k meni še M in sestra na oddelku mu je prijazno dovolila, da ostane z mano tudi po obiskih. Bila je namreč nedelja in še na oddelku ni bilo nobene sestre več, pa tudi pacientke ne, tako da bi bila brez M čisto sama. Naslednji dobri dve uri sva se sprehajala po P, predvsem po stopnicah in ob 18. sem začutila zamolkel pok. Po nogah se mi je pocedilo kar precej vode in vedela sem, da je to to. Takoj so se začeli intenzivni popadki, prav tako iz križa. Šla sva v sobo za pripravo in tam tudi kar nekaj časa počakala, ker je bila gužva in so bile vse porodne sobe zasedene. Dali so mi klistir, britje sem porihtala že prej doma. Po pravici povedano sem zelo težko sedela na WC-ju, po drugi strani pa sem bila vesela, da sem v tisti kopalnici, ker mi je od popadkov postalo zelo slabo in sem še bruhala. Ni mi bilo nerodno zaradi tega in sem se popolnoma sprostila in prepustila. Neumno se mi je zdalo, da bi se sekirala zaradi bruhanja, ker ga najbrž doživijo milijonkrat. Ker so bile sestre na polno zasedene, so mi v pripravljano sobo poslale kr mojega M. Mislim, da je bilo to zanj skoraj huje kot sam porod, ker je rekel, da tokrat ne gre več v pripravljalno z mano.
Okoli 20.30 se je sprostila ena porodna soba. K sreči prav tista, ki je samo za eno N (nekatere so za dve). Odprta sem bila že 7 cm, zato so takoj začeli s postopkom za EA in okoli 21. je prijela. Takrat se je zame naporni del poroda končal. EA mi je namreč vzela vso (ampak res vso) bolečino. Čutila sem, kako se odpiram, ne pa bolečine. Tako sva se z mojim pogovarjala, hecala in jo blo prav fino. Sicer se je porod potem malo ustavil, zato so mi dali umetne popadke, ki pa jih tudi nisem čutila. Okoli 23. sta babica in zdravnik vprašala, če bi mi kaj rodili, in sva rekla: "Pa dajmo!". Razložili so mi, kako in kdaj moram pritisniti, potem sta se zdravnik in še ena sestra obesila na trebuh in naš malček je začel prihajati. Vmes me je babica ustavila, da je naravnala glavo in čez nekaj potiskov se je ob 23.22 rodil Lenart (4.160g, 56 cm, OG 37,5cm). Zahvaljujoč skrbni babici sem jo odnesla brez vsakega rezanja in šiva. Pozneje je rekla, da brez EA to ne bi bilo mogoče. Še nekaj časa kasneje sem porodila še posteljico. Ta čas so Lenarta uredili pregledali in izmerili in mi ga takoj pristavili. Tri ure sva skupaj počivala v porodni sobi, potem so Lenarta odpeljali spat, mene pa tudi.

Takole, mal na dolgo popisano, vendar sem hotela napisati vse, česar drugače ne izveš. Aja, še tole - meni je čas tekel zelo hitro. Šele nekaj mesecev po porodu mi je M povedal, da sva bila v pripravljalni sobi več kot dve uri, ker meni je minilo kot blisk.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
14.5.2013 9:27:24   
majčica1508
Ojla......

Kak lep sonček je zunaj...........

Ursonok in Saša....zdaj sta pa vidve na vrstiuser posted image .......Držim pesti,da bo čimprej....Potem pa še sover spustim naprej,pa Mojco....pol se pa že sama v vrsto postavimuser posted image
Ponoči me je tok v jajčniku špiknilo,da sem tok zatula ena taka čudna bolečina,no pol je bilo pa ok...
Glava me je tudi bolela nenomalno,nič apetita....sem pa zdaj vse nadoknadilauser posted image

Sonce....pojdi na csd šiška na njihov stran in tam ti točno piše,kaj vse upoštevajo...Včasih je bilo,da so samo plače,brez prevoza in malice...zdaj pa gledajo vse premoženje,račune

Grem malo pospravit,potem si bova pa s prijateljico privoščile kosilo na sončku(lignje na žaru)in pa en prieten čvekec

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
14.5.2013 9:29:52   
Valery83
D. jutro - dan vsem user posted image
Opažam da sem tud sama kar zasvojena z RR -predvsem vami tukaj, samo čekiram in z zanimanjem prebiram vsako novo objavo, da vidim kako ste, kaj se vam dogaja, če je vse ok kot mora bit.. Verjetno se opazi da smo že vse počasi malo na trnih in da bo kmalu velik dogodek - za ene prvič, ostale drugič, tretjič..

Vse, ki imate že kak zakladek doma, vas prav občudujem, kako ste pridne, da vam vse uspe narediti, da skrbite zase, celotno družino, bušije...se soočate z vsemi vsakodnevnimi "težavami in tegobami", ki so del življenja.

Ursonok - no mogoče pa boš res majčica. Držim pesti da bo vse ok, in da urediš mogoče res vse ta vikend, kot si želiš.
Girl79 - hvala za tako lepo porodno zgodbo, ki si nam jo napisala; sem kar 2x prebrala.
Lina3 - vredu porihtaj na pregledu.

Ker upam da bo pri meni tudi danes tako dober dan kot včeraj - razen slabosti ko mi je skoraj zmanjkalo tal pod nogami (prišlo kar na enkrat) - na srečo je prišel ravno moj domov, ker mi ni bilo jasno nič, še manj v katero smer se naj obrnem da najdem kavč, al postlo za uležt se malo. Ampak kot se je slabost pojavla je tudi izginla, v roku pol ure, sem bila spet naspidirana, polna energije; tako kot danes..

Lepo bodite, pazite nase in na svoje bušije..

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
14.5.2013 9:34:02   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Joj jaz sem pa danes tako fino spala, da imam kar slabo vest ko vas poslušam kolk se matrate ponoči user posted image

Sem si pa za danes "izborila" avto, tako da sem peljala tamalo zjutraj v vrtec in šla že v trgovino, potem sem se zmenila s kolegico za kavo popoldan greva pa s hčerko na obisk k sodelavki, pa še par drugih sodelavk pride- vse z otroci, tako da po mojem bodo tamali imeli cel žur user posted image user posted image Imamo s sodelavkami zelo podobne starosti otroke...v nekem obdobju nas je od 16ih v oddelku bilo kar 5 hkrati na porodniški - boga naša šefica user posted image Še dobro da sem šla jaz prva povedat da sem noseča user posted image user posted image

Danes sem se pa odločila da poskusim kvinojo....bom skuhala 3 žita (riž, ječmen in pira), potem pa dodala še kvinojo....pa veliko zelenjave seveda zraven, pa malo meska....bom videla kako mi bo uspelo, glede na to da se s svojimi kuharskimi veščinami sicer nimam ravno za hvalit user posted image user posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
14.5.2013 10:13:07   
mojci13
Ojla,

Midva s pikcem še vedno v enem kosu, pa nič se ne počutim, da bi blo treba rodit...se počutim bolje kot pred enim mesecem...očitno naredi porodniška svoje. Sem si pa tudi jaz zabila v glavo, da je 25.05. zadnji čas, da grem rodit.

Sicer je od mojih porodov že kar nekaj časa (11 in 7,5 let) ampak vseeno dve porodni izkušnji za vas...dve zelo različni user posted image , pa vendar ful lepi.

Moj prvi porod se je pričel pet dni po roku in sicer s sprejemom v porodnišnico. Brez kakršnihkoli znakov. Tud z otročkom je bilo še vse ok, velikost popvprečna, plodovnice se dovolj, ampak so me kljub vsemu zdržali v porodnišnici in rekli, da če se ponoči ne bo začelo nič dogajati, mi bodo naslednji dan sprožili porod. Naslednje jutro seveda brez zajtrka na ctg, kjer ej bilo vse ok...potem britje in klistir, ampak se ni nič dogajalo. Ob desetih mi reč babica..gremo v porodno sobo....jaz pa: Zakaj pa??? ...ja rodit mi reče...Okuser posted image pa pojdimo. Me dajo na posteljo v žilo umetne popadke, predrejo mehur in se je začelo...hmmmm.... popadki takoj na 3 min in to v polno...sem bila kar šokirana, ampak sem kljub bolečim popadkom kar dobro funkcionirala. Odpirala sem se kar hitro, pa tudi otroček se mi je ful hitro spustil. Okol poldvanajstih me je že orng tiščalo spodaj, ampak odprta sem bila le 8 cm. Babica je rekla, da kakšno uro do dve še ziher, ampak je šla vseeno po zdravnika. Zdravnik je zadevo pogledal in ocenil, da bo šlo hitreje in ji naročil, da če bo potrebno naj me prereže. In tako še nekaj popadkov in sem rodila ob 11,50... samega potiskanja se ne spomnim dobro, so mi pa umetni popdaki dobro ostali v spominu. A vse skupaj je bilo tako hitro, da sem res lahko srečna.

Moj drugi porod pa je bil čisto drugačen. Zjutraj na PDP sem bila na pregledu in pravi G, da sem že 2 cm odprta, ampak, da še ni sile. Grem domov in prvi znak, da se nekaj dogaja je bil, ko sem komaj zlezla iz avta, tako me je vse bolelo v medenici. Okoli poldneva me je začelo nekaj šraufati, sem šla ziher ene 5x na wc. Potem pa se mi je zdelo, da me zadaj v križu vsake tolk časa nekaj pritiska, ampak sploh nisem pomislila da bi bili lahko popadki. Čakala sem namreč nekaj podobnega kot je bilo prvič. Ampak vseeno se je ta občutek v križu kar redno ponavljal nekje na 10 min, ampak čiso nič boleče. Pa se vseeno odločim, da se grem pokazat v porodnišnico. V porodnišnici so mi naredili CTG in rekli, da se sicer nekaj dogaja, ampak, da so ti popadki preslabi, da bi lahko rodila. Glede na PDP so me kar obdržali in rekli naj počivam. Ti rahli popadki so se nadaljevali, jaz sem ležala v sobi, bolelo ni, vendar zvečer okol poldevetih se mi je zdelo, da je pa to že res pogosto. Grem na hodnik, srečam G in mu povem, pa reče, da me bodo po 9. pogledali, ko pride nova izmena. OK...pa grem spet ležat. In res me pride malo po deveti iskat babica, mi naštima CTG in me pusti. Čez nekaj min čutim nek pok in vse mokro pod sabo...odtekla mi je voda. Pokličem babico in ji povem. Pa reče: no dajte da pogledam, kaj se dogaja tam spodaj.....spomnim se, da je rekla, ajde v porodno, bila je ful nervozna, nič britja, nič klistirja. Jaz se prestavim v porodno in med tem so se začeli malo močnejši popadki. Zopet se ne spomnim dobro zadnjih min, vem samo da je rekla, da sem čisto odprta, da je mali spuščen in da bomo ob naslednjih popadkih začele potiskat. Mislim, da sem bila v porodni slabe pol ure....ob 22. uri se je rodil moj drugi sonček. Res izjemen porod...samo želim si lahko še enega takšnega. Popdaki niso boleli, nič bila rezana, že naslednji dan se bila kot nova....super super user posted image user posted image

In tako sem izkusila porod z umetnimi popadki in čisto naravnega...sedaj pa čakam na nov izziv ... sem že čisto psihično pripravljena...bi kar šla user posted image .

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
14.5.2013 11:19:06   
Peeby
Joj, kaj je lep dan... jaz pa še v pisarni... ampak kmalu kmalu user posted image user posted image user posted image Izkoristite ga!!!

Imam samo eno hitro vprašanje.
Obroba za posteljico: dobila bom od kolegice posteljico pa sem padla čisto v iskanje posteljnine in obrobe zdaj. Zanima pa me, ali je sploh obvezno imeti obrobo? Posteljica nima celih stranic (je stokkijeva), torej se lahko med režami mali kje zatakne. Imate vse obrobe ali ne?

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?