ursonok
|
Ojla, vsakujem samo na hitro, je treba dat otroke spat Niinii - čestitke! Kar velika punca! Je imela kaj težav, ker ni "uradno" donošena? kako se pa ti počutiš? Vsekakor upam, da je vse ok! Zoja, ma s to homeopatijo je tako, da vsak govori nekaj drugega No, ne ravno vsak, a eni pravijo, da če ne gre za porodne krče, ti jih visoka potenca ustavlja, sicer pa spodbuja. Jaz sem vam poslala 30ch, eni pravijo, da je bolje nižja, 5 ali 9ch. Jaz bi na tvojem mestu pogoltnila vsak dan po 3 granulke, ko se bodo pa začeli resni popadki, pa na pol ure - če želiš rodit, seveda. Tole s plodovnico je res en drek. Meni je na Pl tudi pri Abelu proti koncu G rekla, da je katastrofa, mi dala napotnico za v P, sem šla tja po treh dneh in so me samo debelo gledali - da je plodovnice malo pod povprečjem, a da je to normalno za konec nosečnosti. Naj grem domov in si dam mir Zato sem zdaj kar vesela, da sem imela samo 3 UZje. Ker če ga imaš na tri tedne (eni G ga naredijo vsakič, na hitro), ti ziher "kr neki" najdejo. Brezveze. Gibi jaz ne vem, kako bi lahko štela gibe, moja se NON STOP premika, steguje okončine, se obrača z enega boka na drugega. Od jutra do večera, resno. Sem je počasi sita KG Ma spet sem se ful nažrla, smo imeli kolege na obisku. In nasploh - apetit je povečan, pa še malo stresa .... ne vem, verjetno sem na +11, tam nekje. Pravijo sicer, da me je samo trebuh, ampak jaz vidim, da se mi je malo nabralo na stegenčkih in riti . Tudi če recimo v obraz shujšam, se mi v N nabere na stegnih malo. Ne vem, zakaj je tako Sem pa danes dve uri hodila po mestu z polnim ruzakom, zjutraj sem napadla moža ... Malo mi otrdeva trebuh, sile pa ni. Bo treba kmalu spet v akcijo Starejši otroci in vrtec naši bodo v vrtcu ves čas, tudi Agata je bila po rojstvu bratca. Meni se zdi, da mi na to gledamo z naše perspektive, češ "kako trpijo", njim je pa to rutina, imajo prijateljčke itd. Sonce, tudi če jih bo manj - meni se to zdi še bolje. Bolj intimno, tetke imajo več časa, vse je bolj umirjeno. Ti rečem, da se bo imel bolje. Sicer so pa tudi pedagoške teorije, ki pravijo, da ko se rodi mlajši, starejšemu NE SMEŠ spreminjati rutine - ga vzemati iz vrtca, mu dovoliti več, ga izpisati iz aktivnosti (v smislu: bo z mano doma, da se ne bo počutil odrinjenega). Prav v primeru, da ga vzameš iz vrtca itd., se lahko res počuti, kot da mu je bratec/sestrica "uničil življenje" Komentarji, da zakaj nimaš otroka doma, če si sama doma - mislim, halo. Zakaj pa bi ga naj imela? Vrtec je del otrokovega življenja, del našega življenja, ko je on tam, jaz - delam ali - se ukvarjam z novorojenčkom, če rodim, ali - sem bolana, počivam, ali - kuham/pospravljam/letam po oprvakih, ali - ne delam nič, ležim in gledam v luft! To je spet dojemanje vrtca z odrasle perspektive - kot da je vrtec ena "deponija", kamor vržemo svoje otroke, in to z težkim srcem. Otroci pa tam trpijo, ker jih mučijo in zatirajo in ker so brez mamice . Ne štekam tega. Kdor želi imeti otroke doma, ker ima čas, ker ima tako življenjsko filozofijo, ker nima druge možnosti, ker se boji bolezni itd itd - naj ga ima doma, prav, super. Podpiram (resno mislim). Kdor da otroka v vrtec iz podobnih razlogov - super, prav tako podpiram. Bistvo pri vsej zadevo je v tem, da smo SAMI pomirjeni s svojo odločitvijo. Če mi, starši, sprejemamo vrtec in mislimo, da je to dobra rešitev, bo tudi otrokom dogajalo in se ne bodo bali. A sem spet malo zatežila .... Ja, Anon, kaj je zdaj to - malo povej, kako si, kaj se ti dogaja, kdaj misliš rodit! Nič, grem otroke mrcvarit
|