ursonok
|
Dober dan Spala sem spet ful malo, se kar zbudim okoli 2h ali 3h in ne morem spat . Pa sosedov otrok se je drl celo noč, revček (ziher so ga cepili ). Saj takoj ugotovim, da ni Abel, ampak zbudi me pa vseeno. Ja, kaj hočeš, "čar" življenja v bloku Natalija mene kar zmrazi, ko berem tvojo zgodbo. Jaz sem kot otrok živela v hiši s starši in starimi starši. Pravi PEKEL. Vmešavanje v vse, prepiri, potem se moja starša nista razumela (bila enostavno premlada, mami 19, fotr 23). Skratka, obup! Mene je babica ščuvala proti mami, češ kako je grozna, se z njo celo puberteto nisem pogovarjala. Fotr je bil pa itak mamin sinček. Pri enaindvajsetih sem se odselila in sem končno dobila malo bolj objektiven pogled na vse skupaj. Prej sem obtoževala mami, da je najbolj grozna. Potem sem pa videla, da so stari starši totalni tirani. In da je fotrov delež tudi velik, ker ni potegnil z njo, in se je bal svojih staršev. (Tako da dobro, da je tvoj na tvoji strani!!!) Skratka - NIKOLI v hišo svojih staršev ali tastov. NI šans. Razen, če bo vojna itd. Je imel moj tast nekoč take ideje (ker imajo v hiši mansardo še prosto, v surovem stanju). In je prišel s to idejo na dan ... meni se je kar zavrtelo. Sem mu takoj dala vedeti, kako in kaj. No, zdaj nas bo 5, tako da je tista mansarda tako ali tako premajhna. Veš, moraš biti dovolj močan za te zdrahe, pogovore, kompromise. Moja izkušnja je boleča in jaz se že ob sami misli na skupno življenje lahko zjokam. In res ne verjamem v "dober izid" (čeprav se nekaterim uspe dogovoriti). Menim, da starejših ljudi ne moreš spremeniti, sploh če so oni "gospodarji". EDina rešitev je - zame! - ločeno življenje. Tako da naši odnosi so zelo v redu. (S tem se celo tašča strinja - namreč, da je dobro, da ne živimo skupaj ) Saša no, samo da si kolikor toliko ok. Jaz brez gibanja ne morem, sem čisto zamorjena in sploh ... groza. Si včasih, kadar se hočem malo mučiti, predstavljam, kako bi bilo, če bi morala v N ležati ... No, danes bi morala na bazen - bomo videli, kako bo z neprespanostjo ... Sover, ja, kar velik trebušček , ampak ziher manj spuščen kot moj (pa še moj ni kaj preveč). Si pa suhica - ne vem, zakaj, verjetno zaradi slikce-avatarja si vedno mislim, da si en tak zelenkast "bajsek" Tija01 ja, a ne, dajmo si mal podajat tele naše pridne gospodinje . Jaz imam okna za pomit (jih še v lajfu nisem), pa za posesat in po tleh za zglancat Pa nekdo bi mi moral neko komodo nabavit (Lethe, to si ti nek ekspert za naročanje kar preko neta ), potem bi pa rabila še eno, ki bi mi oprala cunjice, jih posortirala po velikosti in pospravila po predalih ... Za plačilo dobi en zelenjavni (ali sadni) sok, domač kruh z zelenjavnimi namazi, morda kos tortilje in kolača, če se mi ga bo dalo vmes speči. Vem, skromno, a nimaš kaj - kriza Jaz sem pa ponoči, ko nisem mogla spat, razmišljala, da se bom morala sprijaznit s tem, da še kakšna dva tedna ne bom šla rodit Povsod berem, da tretji porod poteka hitreje (in bolj boleče), ko se enkrat začne, nikjer pa nihče ne napiše, da se začne kaj prej Ok, grem delat, dokler sem pri sebi, papa
|