|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
14.5.2013 11:25:14   
girl79
peeby - obroba za posteljico na začetku niti ni nujna, saj se otrok še ne zna sam premikat, kasneje pa se je moja hčerka premikala po celi postelji, velikokrat se je z glavo čisto k stranicam tiščala itd., tako da se mi kasneje zdi precej fajn imeti okrog cele posteljice obrobo (sem jo velikokrat zjutraj našla tudi z glavo na nasprotnem koncu postelje)....

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
14.5.2013 11:54:41   
pika89
namen obrobe okoli posteljice je tudi, da ni otrok izpostavljen direktnemu "prepihu", da je otrok zaščiten...

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
14.5.2013 14:50:56   
ursonok
Ojla,

jaz sem pa zdaj oddremala skoraj dve urici user posted image Je pasalo, ampak sem precej matasta in nerazpoložena zdajle ... Srkam grenivkim sok in žvečim pomaračno (če sem se česa v tej N preobjedla, so to pomaranče!!!).

Lesene posteljice
mi imamo prenosno, iz blaga + mrežasto, dvonivojsko, se super obnese in bomo kmalu fliknili Abela ven, da jo bomo imeli za tretjo. So pa neki znanci poročali o svoji izkušnji z leseno - otroček si je tam, med tisti lesenimi klini, zlomil nogo user posted image . Tako da stavr očitno ni tako nedolžna in se splača imeti zašito.

Nič, dajte kaj pisat, da ne bo dolgčas. user posted image

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
14.5.2013 15:15:41   
tana01
Ojla,

čestitke niinii najprej!user posted image

Super da ste podelile svoje porodne zgodbe, jih prav z veseljem prebrem :)

Verjetno je tema s previjalnimi torbami že mimo, pa vseeno:
Valery83, super da si rešla to. Ena zadeva manj na seznamuuser posted image Tale torba je še cenejša kot kakšna, ki ni namenjena za previjalno, športna recimo. V kompletu vozička sem dobila eno torbo, samo mislim da jo dajo lihh tko. Ima samo en predal, torej ta glavni in to je to. Kr neki. Znamka je Babyboom. Z vsem ostalim pa sem zadovoljna.

Ursonok, je lepo prebrat malo tolažbe, hvala ti :) Je šlo že mimo sicer...so bolj trenutki. Verjetno jih bo še nekajuser posted image

Berem, da se vam na veliko dogaja s trebuhi. Mene zadnja dva dni zagrabi vsake tolko krč, ki je malo blažji kot menstruacijski. Smo že na sredi maja, tako da - let the fun begin user posted image

Telovadba z/na možem kar gre. Moti me, ker skozi jaz dajem pobudo. To sem mu omenla in pravi, da noče težit, ker lahko nisem pri volji itd. Pa lih to rabim zdej, ko se res ne počutim neki privlačno pa to, kot je že napisala dvojčica6 - sem kot kit! Sem mu najavla, da bomo malo bolj pogosto zdej - pa da vidimo če res kaj pomaga zmehčat MV :))

Fajn se mejte!

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
14.5.2013 15:35:25   
Saša33
No še malo pop javljanja.

Danes počutje itak čist u klincu. Sva šli v trgovino. Potem pa dlje kot od balkona ni šlo. Tamala je imela 2h dela z ščipalkami, sva pojedle in šli spat.

Me pa zebe kot hudič, mrzlica me trese. Trebuh leden. Sem in tja me malo poščipa spodaj. Hodim komaj. Si zdej kuham čaj, sredi poletja... Pa termofor imam na križu.  Kaj človek ne doživi, en dan bi letela, drug dan pa komaj hodim. Moj sicer pravi, da se bo kaj začelo. SAm meni se še vedno zdi, da je to pretirancija od včerajšnje hoje in dviganja tamale. Bomo vidli.

Sem dala peč pizzo, se mi ne da nič kuhat. Če bo kaj bolj intenzivnega predihavanja pa javim. Zaenkrat me samo zeeebeee..komedije res

(odgovor članu mateja5354)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
14.5.2013 15:58:50   
ursonok
Ma joj - sem napisala nekaj, pa potem nekam pritisnila in je vse izginilo user posted image

Torej še enkrat, na kratko:

Saša
user posted image user posted image
Saj vem, da ti ni do smeha, a napisala si res zabavno. Tako je bilo meni takrat v 33. tednu, ko sem imela eno noč popadke. Tresla sem se, bila ledena, totalna mrzlica - sem kakšno uro preživela pod vročim tušem ... Pomoje se me je lotila kakšna sumljiva andaluzijska virozica user posted image

Res ti želim, da bi se tole končalo z enim hitrim porodom user posted image

Pri meni tudi nič, razen obiskov wc-ja. Brezveze.

Imam pa trebuh totalno prevelik, vse, kar pojem, pa četudi navadno zelje, mi gre v trebuh+rit+stegna, sita sem vsega, groza!!!
user posted image user posted image In to kljub plavanju oziroma sprehodom. user posted image

Tudi meni se ne da kuhati - bo še včerajšnja grahova juhica, potem pa pirini peresniki z bučkami in paradižnikom ter bučnim "parmezanom". Otrokoma je všeč - sploh Abelu, ki se najprej zabava z žlico, ko pa ugotovi, da je res lačen, jo pa odvrže in se z roko loti makaronov user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2906
14.5.2013 18:44:56   
ursika_ursi
Bemtiš, mi je net ven vrglo vmes, ko sem imela napisane že cele litanijeuser posted image
Pa na kratkouser posted image

Dopoldne sem naredil bolj malo, edino za tamalega sem zlikala par stvari pa še to iz dolgčasa, drugače sploh ne peglamuser posted image To je čas ko sem čisto nefunkcionalna, že od nekdaj. Popoldnevi so pri meni bolj nabiti z energijo in takrat bi delala kar več stvari hkrati, če bi šlo.
Najprej sem na hitrco pobrisala tla, zložila cunje s stojala v omare in dala prat novo žehto. Med tem sem temeljito prečesala in skopala psa- je bilo že več kot potrebnouser posted image Fajn je, da se mi pri miljenju ni treba sklanjat, ker je tolk visokuser posted image Tako da niti moj križ ne trpi, edino mokra sem bila skoraj bolj kot on, ker mi skos rito tišči ob mene- ja, to so pa nemške dogeuser posted image user posted image Danes sem ga z razliko od prejšnjič skopala zunaj na sončku, je prav užival in se nastavljal, ko sem ga polivala z vodouser posted image Po kopanju oz. tuširanju pa sva šla en krog po sončku, da se je gospodič lepo posušil. Mi je kar muka v tem času hodit zunaj, ker me muči alergija, ampak bom tudi to preživela. Sem v gozdu videla, da so smrekovi vršički že prav krasni in jih imam v planu jutri nabirat- upam, da ne bom pozabilauser posted image user posted image
Po sprehodu pa sem si privoščila pol ure na terasi, ker malčku očitno niso najbolj všeč daljši sprehodi oz. sprehodi nasploh. Takrat se spravi v neko čudno pozo, da me tišči v levem in desnem boku (v desnem najbolj) in sploh ne moem hodit vzravnanouser posted image Če me kdo sreča si itak misli, ta je pa čist norauser posted image No, to si mislijo že, ko me vidijo s psom, ker je kao prevelik za nosečkeuser posted image user posted image
Sem pa ponoči mojo mlado mačjo mamico našla v predalu previjalne komode- je očitno rabila nekaj trenutkov samo zaseuser posted image user posted image Mladički so pridkani in precej tihi, razen prvorojenec/ka; ta pa zna kar ornk vriskat, sploh ponoči in itak se vedno zbudim in letim gledat, če je kaj narobeuser posted image Ahh..user posted image

Saša, si ne predstavljam kako more bit to groznouser posted image Mogoče pa je to začetek nečesauser posted image
ursonok, joooj, jaz bi tudi bazenuser posted image user posted image Lahko samo sanjamuser posted image Drugače pauser posted image za tisti pinkiš flekec, očitno se bo počasi začelo dogajatuser posted image In tale vikend bi res bil prečudovituser posted image
Jaz že komaj čakam, po drugi strani me pa malo panika grabi kako se bom znašla v novi vlogi, meni čisto neznaniuser posted image Že med krpicami za enkratno uporabo in med tetra krpicami se ne znam odločit, kako bo šele z ostalimuser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
14.5.2013 19:06:00   
Zoja83
Jaz še vedno tu user posted image

Trmasto počivam, čeprav mi gre že vse na živce. Pa skoz se sprašujem, če je s tamalim vse v redu, pa če brca, dobi vse, kar rabi... Mah, smotana sem. Čist preveč razmišljam...
Včeraj sem imela pri svoji G CTG, sem upala, da bo vsak kaj dol pogledala, pa nič!? Samo vprašala me je, če mi mislijo v sredo sprožit!? Ja, hvala! CTG nobenih popadkov. Me pa itak skoz špika, pa otrdeva, pa nekje na en živc v kolku mi more pritiskat, ker me začne prav ostro špikat večkrat na dan... Sem začela v ponedeljek kr granulke jest, ker mi je Pušenjak odgovoril, da če ne bo že kaj pripravljeno spodaj (popadki, razmehčano ali odprta), me čaka CR, potem ne začenjajo naravnega poroda iz nič.
Iz tega razloga tud mojega večkrat napadem. In sem mu povedala zakaj, se je samo smejal...

Berem, da ostalim tudi dogaja na polno, od čepa (ursonok, ti je pri prejšnih N tud prej odpadel?), do mačjih mladičev do gnezdenja... Lepo se imejte in jutri držite pesti

< Sporočilo je popravil Zoja83 -- 14.5.2013 19:07:11 >

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
14.5.2013 19:16:21   
lina3
Živjo,

da hitro javim novice iz pregleda. Da ne govorim o temu, da sem čakala kot norauser posted image user posted image čist povsod. njaprej za dat urin, pol za dat kri in nato še na UZ. Sem bila od 8:10 do 11:15 pri zdravnikihuser posted image user posted image .

Skratka, tamalček se razvija, raste, ampak bo majhen - drobižek se je izrazil G. Bom pa lažje rodila. Sploh trebušček ima bolj majhen. Ocenjena teža je 1940g, smo pa v 34 3/7 t. No, če rodim na rok ali kakšen dan kasneje, bom prilezli od 3000g kar pa je tudi fajn.

Saša33...mogoče je pa kakšna viroza?

Jutri se lotim sortiranja cunjc, pol pa konec tedna mal v nabavouser posted image user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
14.5.2013 19:34:25   
majčica1508
Zoja....a veš,da sem se prejle spomnila,da si rekla da naj bi ti sprožili,pa nisem vedla točno kateri dan..
No držim pesti,da bo vse ok in naj hitro mine.....

Naša starejša bo jutri stara 5 let in se ji že cel dan tolk dogaja,da jaz komaj sledim....Tamala mi je pa splezala na mizo in tudi padla dol,pol je bil pa jok in stok...Zdaj jih pa moj rihta in zabava...Upam,da kmalu zaspita....
Jaz sem se pa tudi najedla špargljov z jajčko,spila malinov čaj,pa še sladoled pojedla ni ga čez požrešnostuser posted image

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
14.5.2013 20:23:18   
Lethe
Helou, helou user posted image

Wau, vidim, da se pri vseh nekaj dogaja v smeri poroda...če gre katera v kratkem, SREČNO!!!user posted image

Danes je pa pri meni tako naspidiran dan, še bolj kot včeraj user posted image Že vstala sem skoraj uro prej kot običajno, pes je nekaj brundal (ko se sam sebi smili), da bi šel ven, jaz nisem mogla zjutraj več spat...no, mogoče me je slišal, ne vem. Pa sva šla, a ne user posted image
Potem sem pa vse presesala, 2x pomila okna (najprej z mokro cunjo ves cvetni prah in umazanijo od dežja, potem še s čistilom za steklo), pomila vsa vrata in še kuhinjske omare,...
Vmes oprala stroj cunj, obesila in zložila prejšnjo rundo, psa peljala plavat in ga nato skopala na sončku, za konec sem mu še zunanjo rezidenco spet oprala in zamenjala "posteljnino". Jutri ga peljem še cepit in sva zmagala user posted image
Uršika_urši: očitno je bil danes dan za pasje kopanje, kajne user posted image Moj kosmatinec full uživa v masaži, ampak špricanja pa ne mara. Pa pri mojem je še problem do kože zmočit, zato gre vedno najprej plavat, potem pa božam proti smeri rasti dlake in z lončkom polivam. Res, ta dvojna poddlaka je groza za šamponiranje, za zimsko plavanje je pa zakon user posted image
Pa s kolegico in njenim sinkom smo šli potem na pijačo...malo za sprostitev. Doma so vmes pokosili travo in obrezali grmičke...
Za jutri me čaka še pranje in sesanje avta, popoldne pa imamo piknik. Poslovilni piknik, ker se dva prijatelja selita v Avstralijo.

Majčica1508: kaj si je mala zaželela za rojstni dan? Vse najboljše! user posted image user posted image user posted image

Uuu, zdaj gremo pa še na večerni sprehod.
Lepo se imejte in mirno noč user posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 14.5.2013 20:25:16 >

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2911
14.5.2013 20:47:16   
ursika_ursi
Lethe, a si na speedu?user posted image user posted image user posted image
Uživaj jutri na pikniku- jaz bi tudiiiiiiuser posted image user posted image

Mene tudi spet čakajo okna in vrata, se je od dežja in cvetnega praha tako sranje gor nabralo, da so šipe umazane za kozlat. No, to delo že par dni odlašam ravno zarad cvetnega prahu, ker že vidim kako bom cela smrkava, ''kihava'' in z rdečimi očmiuser posted image
Moj kuža pa ful uživa v špricanju vode, je moj že lani nabavil neko tako pištolo, ki vodo razprši, kot da bi s kanglico zalivalauser posted image In pol sam rit obrača tam kjer siuser posted image Kratka dlaka je super proti poddlaki in verjetno kot jaz, porabiš skoraj cel šampon za 1 kopanjeuser posted image

Mravlje- v parih dneh se mi je pojavila ta nesnaga in ne vem kako se jih znebituser posted image Sem probala 1000 in 1 idejo od teh naravnih zadev pa nič ne pomagauser posted image Bo očitno treba v trgovino po tiste pasti, ki zgledajo kot hišice, lani sem se jih dokončno znebila na tak način. Sem upala, da bojo tisti naravni ''recepti'' pomagali pa dvomim, da se jih bom do junija rešila na ta način. No, do junija 2014 mogočeuser posted image user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
14.5.2013 21:13:29   
Anjuškaaa
Ojla

Da se malo oglasim in zahvalim puncam, ki ste odgovorile glede očetovstva. Kličem na CSD pa mi rečejo, da se gre po porodu na matični urad in se tam potem v register zapiše za očtovstvo WTF??? Ostale pa mi drugače govorijo. Jutri greva z M vseeno tja na CSD in bova videla kako in kaj. Hvala punce!
Včeraj zvečer sem imela pregled in je vse ok. Za 34 3/7 težka 2400g, glava čisto spodaj zaradi teže in ta šiv še vedno drži. V 38 tednu pa mi bodo ta šiv odstranili..se pravi okoli 8.6. in lahko že takrat pride do poroda. Bi imela raje prej kot kasneje. Danes sem na tešče oddala še kri in vodo pa upam na dobre rezultate. Naslednji pregled + CTG čez 2 tedna.

Tako blizu smo že, da smo kar pozorne na vsak simptom ki se pojavi user posted image danes se mi je pojavila močnejša bolečina bolj v levem predelu trebuha in že prestrašila, da se je kaj začelo dogajati saj se prehodila na sprehodu kar 5 km. Ko sem se spočila pa je bilo HB bolje.

Lep večer vsem user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2913
14.5.2013 22:40:45   
Lethe
Ursika_ursi: ja, očitno sem speed pojedla. Sva vsaj s psom sedaj nekje na istem nivoju. Hahah.
Kar se dlake tiče...ne moreš si predstavljat...tvoj ima enojno, kajne? Moj ima sicer kratko, kar je fino, čeprav se potem dlake povsod zapičijo (kot od tvojega). Ampak pod to vrhnjo ima še dve plasti poddlake...lahko krtačim v nedogled. Vsak dan za eno vedro dlake, kot vatauser posted image No, saj sem vedela v kaj se spuščam...to je že moj 3 primerek pasme...
Ha, pa pri nama je tudi invazija mravelj. Nimam pojma kako bi se jih znebila. Menda je treba pobit izvidnike. Haha, kako že? Nimajo ravno kap ali značk user posted image user posted image Na Pips sem alergična, pa tudi druge kemije ne maram najbolj. Saj jih posesam, ampak to ni nič. Mogoče vseeno kakšen Biokil? Pa zračenje...

Ko že ravno omenjam alergije: sem blazno vesela, ker letos nimam problemov. Vsako leto sem imela težave z dihanjem, otečenim grlom itd.(pelodi, trave, pršice...), lani so me tudi testirali za astmo zaradi tega. Na srečo je nimam (še?). Letos, ko je res visoka koncentracija vsega, pa nič. Očitno hormoni delajo svoje. Sem brala o tem, ampak zdaj tudi verjamem. user posted image ima tudi kup prednosti user posted image

A sem omenila, da sva včeraj prejela paket - voziček? :D Je bilo smešno, pozvoni poštar in reče, da ima PAKETEK zame...in potem privleče ogromno škatlo iz kombija. Hahaha... Itak nisem vedela kaj bo, ker sem naročila toliko enih stvari. Še kakšnih 5 paketov pričakujem.
Danes pa sem naročila še košaro, naj bi prišla v 5ih delovnih dneh. Wiiii. In še pasjo hrano...hah

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
14.5.2013 23:24:52   
ursonok
Vam zavidam tale speed ... Jaz sem pa danes tečna kot en zmaj user posted image Vse mi mori in vsega imam dovolj.

Ob 21h sem šla peš v mesto po zelenjavo in peš nazaj - s težkim ruzakom, vsega skupaj skoraj 2,5h hoje. In kaj imam od tega? Nič. Trebuh še vedno mehak, čepa od nikjer. Morda me malo bolijo noge. Ampak nič hudega - komot bi šla še na en tak sprehod user posted image [sm=smiley29.gifčela.

Jaz ne štekam, fizično je vse ok, lahko bi laufala in plavala in se sprehajala ...Psihično imam pa vsega dovolj, pa tudi umsko sem pravi invalid. Zjutraj sem par ur sposobna za intelektualno delo, zvečer, ko otroci zaspijo, je pa kriza. Tudi če čez dan zadremam in zvečer nisem zaspana, vseeno nisem sposobna za učinkovito intelektualno delo. In to me spravlja ob živce - ker ne vem, kaj bi drugega počela. TV-ja nimamo, filmov se mi ne da gledat, politike še manj ... Interneta sem pa sita, povsod same traparije. user posted image

Zdajle sem zbasala krožnik lubenice - pa ni čisto prava (je iz druge trgovine). user posted image

MI je pa zdajle v naši vinjarnici ena ženska rekla ne samo, da imam ogromen trebuh, ampak da imam ogromen trebuh na suhem telesu, da se mi od zadaj sploh ne vidi, da sem noseča in da oh in sploh izgledam super. Prvič, da mi je nekdo to rekel - do zdaj so vsi samo dol padali zaradi velikosti trebuha.
No, moram priznat, da mi godi, a sem tako zelo tečna, da se niti nasmehniti nisem znala v zahvalo. user posted image

NIč babe, pazite nase, uživajte, pa se kaj beremo jutri!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2915
15.5.2013 0:18:42   
Natalija28
Helo vse souser posted image

Moram se izpraznit, ker sem takkkkkkkkkkk razpi..., da bi kar jajce trgala nekomu!!! Sem imela celo vojno s tastom - ko samo pomislim, da se na žalost drugi teden selim v 1. nadstropje ne pa vsak 600 km vstran od tasta in tašče mi je kar slabo!!! Jao ej...
Skratka, s tamalim greva v kopalnico si zobke umivat. Si izmisli, da rabi flaško s pijačo popi..., ampak popustim. Pride nazaj ga spet namestim, da si te končno greva zobke umivat - pol si je izmislil, da mora lulat (tak postopek imava vsako večer) in danes sem mu rekla, da naj v školjko v kopalnici lula, ampak mladenič si je izmisli, da bi šel na kahlo v sobo lulat. In sem vztrajala pri svojem. Mali je tulil enih 10 min, ko so mi začeli trkat na vrata v kopalnici in slišim kreganje zunaj. Skratka - tast je popiz... Da nismo normalni kaj delamo z otrokom, da bo socialno poklical. Itak je totalno popeno ko sem rekla, da se v mojo vzgojo naj ne meša in naj me pusti na miru! Je moral M posredovati, ker je tast imel neke hitre gibe... On tega pač ne bo poslušal. da bo mojima povedal kaj počnem s tamalim... ja pa in - kot da se bojim mojih dveh! Mislim ej... Pa to ni bil prvi incident ob zbijanju trme tamalega! Smo že meli borbe zaradi tega! user posted image user posted image Pa sem mu rekla, da že itak tamali 3 mesece dela kaj mu paše in da ga ko sta ona dva prisotna ne kregam več. Pol pa itak - kot da sem ne vem kaj rekla... Samo enkrat naj še on tamalega za uhe ali pa laske potegne, bom pa jaz znorela!!! Res ne vem kako bo... Mi ne bomo mogli živet pod isto streho! Moj pa ne želi pozabit na denar, ki sva ga vložila! Je pa tudi tak, da če mi2 greva stran onadva ne bosta mogla vzdrževat cele bajte, HB je pisana na vse tri, tak, da je ne moreta niti prodati brez privolitve mojega M! Po moje bo še zelo zanimivo pod isto streho!!!

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2916
15.5.2013 6:52:16   
Tija01
Dobro jutro souser posted image !

Joj kako ste ene pridne, samo čistite in pospravljate, jaz bi vas kar imela pri hišiuser posted image Kdaj se oglasite s cunjo in sesalcem v roki?user posted image

Mravlje: Ursika ursi glej zdaj odvisno kakšne mravljice imaš več vrst jih obstaja, mi doma smo se jih znebili tako, da smo jim poti posipali s cimetom in tudi z olupki od kumaric poskusi mogoče bo delovalo, to je za tiste malo večje mravlje. V študentu pa smo imeli faraonke vendar so te trdovratne tako, da so prišli iz zavoda za deratizacijo in jih tako uničili. Deratizacijo so opravili parkrat potem pa jih več ni bilo. Odvisno je, kje jih imaš in kakšne imaš, mravlje mislim.

Natalija28
: Tebi se pa dogaja ni kaj, še dobro da tvoj drži s teboj in ne z svojim očetom. Katastrofa je kar se dogaja, daj lepo se pogovori z njimi saj lepa beseda tudi lepo mesto najde, upam, da boš to rešila, drugače bo vsak dan trpljenje. Je tudi ena moja prijateljica živela pri njegovih in so se tudi dogovorili, da bo vzgoja otrok njuna in ne od starih staršev. Po določenem času so se kar vnesli, trajala je par mesecev in sedaj dobro funkcionirajo. Naj uspe tudi tebi.

Plenice: Tiste katere že imate otroke doma, kaj predlagate oziroma kakšne plenice ste uporabile za svoje user posted image ? Na trgu jih je ogromno pa se kar ne morem odločiti za katere.

Pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

Tiste katere pa ste že rodile pa pridno cartajte svoje user posted image !

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2917
15.5.2013 7:19:01   
sover
Dobro jutro!

Joj, sem se nabasala s sadjem! Včeraj sem bila v nabavi pri zelenjavarju in si nisem mogla pomagat, ker mi je vse tako lepo dišalo: jagode, češnje, breskve, pomaranče, jabolka ... In vse to ima celo okus! Minil je šele en dan, pa sem že čez polovico zalog user posted image . Včeraj potem sploh nisem večerjala, ker sem bila enostavno prepolna.

Tudi jaz vam zavidam energijo. Mene cel čas vleče na rit. Samo sedela bi in počivala. Še dobro, da sem dopoldne sama doma, da si lahko privoščim tako. Čiščenje oken imam v planu za naslednji teden, pa še to bom morala razdeliti na več etap, ker mi zmanjkuje sape. Včasih imam občutek, da moj trebuh tehta tone user posted image , pa čeprav pravijo, da ni nič posebnega, kar se tiče velikosti. Zadnjič me je ena pokomentirala nekaj v smislu:" U, to bo pa kmalu, ko se je že tako spustil trebuh." Spustil?!?!?!?! Mene vse tišči navzgor, ne navzdol. No, presodite same:

user posted image

Mravlje: pri nas imamo ene take čist navadne, srednje velikosti. Po mojih izkušnjah prav dosti ne pomaga nič. Počakaš tista dva do tri tedne, ko norijo, in to je to. Jaz jim v tem obdobju sicer nasujem sol ali pecilni ali cimet, sam ni nekega hudega efekta.

Ursonok, te čist štekam, da nisi preveč fit za intelektualno delo. Si sploh ne morem predstavlja, da bi zdaj morala še kaj mislit zraven, ko pa itak sam mislim na tri stvari: a me spet lulat? kam se lahk vsedem? a se je že začelo? user posted image
Morda te pa že hormoni malo hecajo, kaj? Pa tole s fizično aktivnostjo, da bi pospešila začetek poroda, pri meni v prvo ni imelo absolutno nobenega efekta. Tudi zabava z možem ne. user posted image Tokrat bom zato kar lepo v miru počakala, da se začne.

Natalija28, to je pa res eno s...je! Očitno tvojemu tastu in tašči tudi približno niso jasne meje. Moj nasvet: ko boste skulirani (ne v fazi, ko ne kdo komu kaj zameri), sedite skupaj za mizo in se pogovorite o tem. Če je treba, si prej pripravita z M zapiske, kaj želita povedati in kaj s tem doseči. Drugače bo samo še huje. Ni zabavno, definitivno pa velja, da je boljša prva zamera kot zadnja. Vsekakor se strinjam s tabo, da je vzgoja vajinega otroka vajina stvar, zato vztrajajta pri tem.

Tija, uporabljamo tiste plenice, ki odgovarjajo njegovi ritki (Pampers). V redu so tudi navadne Lumpijeve, sam so na otip malo bolj trde in grobe, zato se mu včasih pozna na stegencih. Probali smo tudi Moltex, pa je dobil vneto rito. DM in Muller plenic ne kupujemo, ker nimamo blizu trgovine.

Uživajte v lepem vremenu.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 2918
15.5.2013 7:19:50   
sover
Jao, al pa če bi še manjšo slikco prpopala ... user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
15.5.2013 7:29:17   
Saša33
Dobro jutro,

ma jst mam pomoje res virozo. Včeraj sem skoraj po vseh 4 prilezla v postlo. Sam čakala, da zaspim in se zjutraj zbudim približno ok. A kaj ko mi manjka gibanja in sem čist zaležana od kavča. bemti
No sem spala 2h in potem do 6g v kosu, aleluja. Me pa še vedno močno boli glava, pa vse mišice v ramenih, o popadkih ne duha ne sluha. Torej me je res verjetno kaj drugega zdelalo. Upam, da se zrihta v dveh dneh..., da ne boim rodila vsa poklapana. Ampak, danes imam v planu eno dobro jutro. Telovadba, tuširanje, sok. Malo sprehoda in potem tudi če okoli padem. Meni to ležanje res ne gre.

Ursonok: Jst bi vse dala za malo pešačenje včeraj zvečer, mogoče po vseh štirih tuki po ulici:), h aha.... No upam, da se ti bo začelo kaj dogajati. Meni pa tudi....Je včeraj moj pribil zvečer, da se sploh ne spovne, da sem prvo rundo kaj tako jamrala...Alo pa imej ti trebuh in eno leto starega otroka cel dan pa glavobol, pa 14 dni pred rokom bodi pa me zanima kok bi jamral... Joj joj moški, pol me je še nekaj hecal, kao humor pomaga... Brezveze komentirat.

Zoja: Sem tudi jst včeraj študirala, kdaj imaš kontrolo. Držim pesti, da bo vse ok. Pa, da otvoriš sezono.

Plenice: Jst od začetka kupujem v DM. Veliko škatlo v katerem so trije paketi. So ok, pa še dokaj ugodno.

Efektivnost: Sem vam kar fauš tole energijo, je pa res, da vas čaka še nekaj tednov do poroda, mi, ki smo bolj na začetku pa smo že bolj upočasnjene koke. No upam, da mi uspa zlikat par cunj danes in za Laro še par majc z dolgimi najdit nekje v vrečkah. Za tamalega imam že vse pripravljeno. Ker spola še ne vem, mislim da bo fantek...sem bolj nevtralne cunje dala ven. Bomo videli kaj bo.

Natalija28. Ma dej, jst sem tako vesela da sva na svoje. čeprav bi kdaj pasalo da bi bil par rok zraven. A ni šans. Tako smo vsi v dobrih odnosih. Vidimo se 1x na teden in to je to.. Se pa strinjam s tabo. Tud midva imava tako vzgojo. če je ne , je ne. Potem sem pri moji mami doma, dam tamalo spat. Valda, da se tamala dere 10 min, ker ona ne bi spala. Pa priletil mami v sobo in da naj jo ne matram, da jo bo ona z vozičkom peljala in da naj en joka bogica. halooo, kakšna bogica. sem tud jst čist pop.... Potem jo pa vzemi cel teden in ti bom jst po enem tednu rekla, pa jo pelji malo v vozičkom, ko jo boš dajala spat. Otrok more vedet kdaj je ne. Pri nas se bolj dere ko ji rećeš, kot pa če pade. Svašta Tako, da jst te podpiram kar vztrajaj.

No tok z mojega dobrega jutra, se še kaj oglasim..
papa od ene polomljene nosečke

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
15.5.2013 8:07:28   
Natalija28
Hvala za podporo punce! Smo že imeli take incidente in smo se pogovarjali o tem kaj so njihove naloge in kaj najine, a očitno pogovor ne zaleže!!! Mir pred njima je bil, ker sem od takrat pustila, da tamali dela z njima kaj mu paše. No, zdaj je pa po parih mesecih s5 prišlo do tega, da je "moral" Matija jokat pa je cela štala s5! Kaj mislita, da bom v strahu gori skoz, da se mi slučajno ne bo otrok drl al kaj? Verjetno res ja!!! Sej lepega dne me bodo razf... pa bom pobrala vse pa šla!!!  Je pa res, da sem zelo hvaležna, da se je M vmešal! Je bil čist razočaran nad starim!

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2921
15.5.2013 8:34:08   
Sonce32
Jutro

Sover, tvoj buši je prav lep in ni nič spuščen. Moj je tudi približno te velikosti in imam tudi jaz že občutek, da je ogromen. Upam, da se do konca ne bo več kaj drastično povečal. user posted image  Se je pa tudi pri meni, enako kot pri tebi, pojavila nenadna želja po ogroooomnih količinah sadja, sploh malce bolj kislo mi paše. Kar vse po vrsti bi - od jagod, breskev, lubenice, borovnic, manga itd. Mnjaaaaaaaam. Komaj čakam, da pridejo še maline na vrsto!

Učinkovito naravno sredstvo proti mravljam naj bi bil alkoholni kis, pomešan z vodo, s katerim poškropimo razne špranjice, skozi katere prihajajo.

Še eno vprašanje za izkušene mamice - Koliko flašk potrebujemo za začetek? Je ena dovolj ali sta boljši dve - za mleko in čaj po potrebi? Je bolj smiselno kupiti tisto proti kolikam ali kar navadno flaško za novorojenčke?

Uživajte na sončku! Jutri bo baje že dež. user posted image

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2922
15.5.2013 9:00:14   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Evo včeraj en super dan za mano, dopoldan obisk pri prijateljici, ki je na porodniški (je prav fajn imeti dojenčka v rokah user posted image ), potem sem šla po hčerko v vrtec, doma skuhala kosilce ("rižota" iz riža, ječmena, pire in kvinoje je super uspela user posted image user posted image ) in popoldan druženje s sodelavkami + otroci - tamala je itak full uživala, sem jo komaj spravila od tam in je itak takoj zjutraj rekla da ona bi še kdaj šla k Evi & co. na obisk user posted image

Danes je pa res en tak lep sonček zunaj, da razmišljam da bi se končno odpravila na sprehod do Tosame, pa v knjižnico bi bilo fajn it....samo nisem čisto prepričana če še zmorem takšne razdalje....mah, če ne bom pa vmes na kakšni klopci počivala malo user posted image user posted image

Natlaija28 - ojoj, nič ti ne zavidam situacije user posted image user posted image ...upam da bo vseeno vsaj malo boljše ko boste šli v zgornje nadstropje...če ne drugega (upam) da boste lahko zaklenili vhodna vrata in če boste imeli podobno situacijo in bo tast spet trkal na vrata preprosto rečete da zdajle nimate časa in bo ostal pred vrati user posted image user posted image ..sem mal zlobna user posted image No, na srečo vsaj tvoj M drži s tabo in prav je tako!! Če pogovor s tastom/taščo ne pomaga, mu pa naseldnjič ko bo grozil s socialno porini telefon v roke pa ga vprašaj če mu greš še telefonsko od csd-ja poiskat....po mojem mu bo to zaprlo usta! user posted image user posted image

joj, pa kolk ste ene pridne s čišćenjem user posted image ...jaz sem zadovoljna že če si kaj skuham pa mogoče posesam in imam dovolj za en dan user posted image ...No sem si obljubila da naslednji teden grem pa reeeeeeeeees okna sčistit, pa mogoče bom jutri oprala cunjice za dojenčka...v petek greva pa verjetno z mojim v Ikeo, da nabavim še par stvari, da bom imela potem končno cunjice za dojenčka tudi kam zložit user posted image user posted image

ursonok - joj, res ti želim da bi vsaj enkrat rodila kaj pred rokom user posted image

Lethe - pa ti imaš vsak dan božič ko toliko paketkov dobivaš user posted image Supar - upam da boš zadovoljna z vozičkom in ostalimi stvarmi....previjalno torbo imam pa jaz tudi iz DM-ja in bom imela zdaj kar isto verjetno...mi je čisto praktična in še kar ok zgleda...

sover - prav lep "trebušček" imaš in nič se mi ne zdi da bi bil že nizko...

Jooooj, zdajle me je pa spet sosed, tako kot vsak dopoldan začel "razveseljevati" z glasbo iz zgornjega nadstropja...nek tehno ali nekaj takega....najbolje da mu vrnem s kakšnim Pavarotijem user posted image user posted image ...no saj zdaj me ne moti tako fejst, ampak ko bo pa dete doma, pa če bo bolj občutljiv/a na hrup mi pa ne bo ravno všeč tole user posted image

Flaške - jaz bom imela za začetek samo eno, itak čajčka ne daješ še takoj oziroma naj sploh ne bi bil potreben nekje do 6. meseca če dojiš...

nič, najbolje da grem res na sprehod user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 2923
15.5.2013 9:18:17   
ursonok
Dober dan user posted image user posted image

Spala sem spet ful malo, se kar zbudim okoli 2h ali 3h in ne morem spat user posted image . Pa sosedov otrok se je drl celo noč, revček (ziher so ga cepili user posted image ). Saj takoj ugotovim, da ni Abel, ampak zbudi me pa vseeno. Ja, kaj hočeš, "čar" življenja v bloku user posted image

Natalija
mene kar zmrazi, ko berem tvojo zgodbo. Jaz sem kot otrok živela v hiši s starši in starimi starši. Pravi PEKEL. Vmešavanje v vse, prepiri, potem se moja starša nista razumela (bila enostavno premlada, mami 19, fotr 23). Skratka, obup! Mene je babica ščuvala proti mami, češ kako je grozna, se z njo celo puberteto nisem pogovarjala. Fotr je bil pa itak mamin sinček. Pri enaindvajsetih sem se odselila in sem končno dobila malo bolj objektiven pogled na vse skupaj. Prej sem obtoževala mami, da je najbolj grozna. Potem sem pa videla, da so stari starši totalni tirani. In da je fotrov delež tudi velik, ker ni potegnil z njo, in se je bal svojih staršev. (Tako da dobro, da je tvoj na tvoji strani!!!)
Skratka - NIKOLI v hišo svojih staršev ali tastov. NI šans. Razen, če bo vojna itd. user posted image Je imel moj tast nekoč take ideje (ker imajo v hiši mansardo še prosto, v surovem stanju). In je prišel s to idejo na dan ... meni se je kar zavrtelo. Sem mu takoj dala vedeti, kako in kaj. No, zdaj nas bo 5, tako da je tista mansarda tako ali tako premajhna.
Veš, moraš biti dovolj močan za te zdrahe, pogovore, kompromise. Moja izkušnja je boleča in jaz se že ob sami misli na skupno življenje lahko zjokam. In res ne verjamem v "dober izid" (čeprav se nekaterim uspe dogovoriti). Menim, da starejših ljudi ne moreš spremeniti, sploh če so oni "gospodarji". EDina rešitev je - zame! - ločeno življenje. Tako da naši odnosi so zelo v redu. (S tem se celo tašča strinja - namreč, da je dobro, da ne živimo skupaj user posted image )

Saša
no, samo da si kolikor toliko ok.
Jaz brez gibanja ne morem, sem čisto zamorjena in sploh ... groza. Si včasih, kadar se hočem malo mučiti, predstavljam, kako bi bilo, če bi morala v N ležati ... user posted image user posted image
No, danes bi morala na bazen - bomo videli, kako bo z neprespanostjo ...

Sover,
ja, kar velik trebušček user posted image , ampak ziher manj spuščen kot moj (pa še moj ni kaj preveč). Si pa suhica - ne vem, zakaj, verjetno zaradi slikce-avatarja si vedno mislim, da si en tak zelenkast "bajsek" user posted image

Tija01
ja, a ne, dajmo si mal podajat tele naše pridne gospodinje user posted image . Jaz imam okna za pomit (jih še v lajfu nisem), pa za posesat in po tleh za zglancat user posted image Pa nekdo bi mi moral neko komodo nabavit (Lethe, to si ti nek ekspert za naročanje kar preko neta user posted image ), potem bi pa rabila še eno, ki bi mi oprala cunjice, jih posortirala po velikosti in pospravila po predalih ...
Za plačilo dobi en zelenjavni (ali sadni) sok, domač kruh z zelenjavnimi namazi, morda kos tortilje in kolača, če se mi ga bo dalo vmes speči. Vem, skromno, a nimaš kaj - kriza user posted image

Jaz sem pa ponoči, ko nisem mogla spat, razmišljala, da se bom morala sprijaznit s tem, da še kakšna dva tedna ne bom šla rodit user posted image Povsod berem, da tretji porod poteka hitreje (in bolj boleče), ko se enkrat začne, nikjer pa nihče ne napiše, da se začne kaj prej user posted image

Ok, grem delat, dokler sem pri sebi,
papa

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 2924
15.5.2013 9:18:45   
Lethe
Dobro jutro user posted image

Spet imamo tako lep dan...ko bi se vsaj nadaljevalo v naslednjih dneh. Sanjam, kaj?

Ursonok, imaš pa res že kar konkreten trebuh, na taki suhi postavi. Te kaj na nos nese?user posted image user posted image Saj samo še malouser posted image Pa ne ženi se preveč po teh klancih, no.
Pri nakupovanju sem lahko vpomoč, ostalo pa težko. Plačilo sicer ni slabo user posted image
Sover, tvoj se mi pa zdi tisti pravi nosečniški, kot so v revijah, pa sploh ne spuščenuser posted image user posted image
Natalija28: Uuuf, pestro tole pri vas. Upam, da imate vsaj ločene vhode in se bo po selitvi kaj izboljšalo. Aja, pa dobro izolacijo tudi...

Zdaj si moram pa zmislit kaj bi jedla za zajtrk. Čisto brez idej, nič mi ne diši. In tako lačnauser posted image Drugače pa tudi meni full diši sadje. Pred dobrim mesecem sem imela obdobje jagod in drugega rdečega sadja. Zdaj pa sanjam lubenice...haha. Mi paše, če je vodeno, očitno...

Ha, sanjala sem user posted image in ni imela imena...kakšen teden po rojstvu ga še kar nisva določila user posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 15.5.2013 9:21:53 >

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?