sover
|
Dobro jutro! Pripravljam se na tuširanje pred pregledom. Danes imam prvi CTG, ker sem 37/1, se pravi v 38. tednu. Včeraj me jezjutraj nekaj šraufalo in sem že mislila, da se je začela akcija, pa so bil žal samo prebavne motnje . Ugotovila sem, da sem čisto pripravljena za P - tudi psihično (sicer pa, kdo te pa vpraša, ko je čas). V petek zvečer sva z mojim imela hudo težko debato. Nisva se ravno kregala (ker sva oba taka, da se zelo zadržujeva), sva pa prvič spregovorila o tem, da imava težave. Otroci, gradnja hiše in gospodarska kriza tudi pri nas ne gresta mimo brez posledic. Najin odnos precej trpi, ker si ne znava vzet dovolj časa zase oz. za naju. On bi se (verjetno precej stereotipno za slovenskega moškega) najraje še naprej skrival pred temi težavami, medtem ko je meni vloga ženske, ki tiho trpi, presedla. Meni je jasno, da te težave ne bodo izginile same po sebi, medtem ko on čaka boljše čase. Do sedaj ga nisem hotela moriti, ker je rekel, da je pod stresom zarad službe. Ko pa je začel ob večerih dobesedno uhajati od doma, pa je bilo dovolj. Povedala sem mu, da jaz tako ne morem in ne želim živeti. K sreči je toliko priseben, da se zaveda težav. Ampak, ko se začneva pogovarjati o podrobnostih, ga vse mine in se sodelovanje konča. Računam na (svojo) potrpežljivost, da bova počasi to razčistila, si pa sploh ne delam utvar, da bo to v kratkem. Dobro je, da imava oba željo, da to urediva, slabo pa, da sva pri tem precej nerodna. That's life. Glede na tole je bil vikend ...ne napet, sigurno pa nesproščen. Danes nam pridejo delat tlake, tako da bo spet pestro. Moj je rekel, da naj še 10 dni počakam, da tole dokončamo, potem imam pa zeleno luč za pomivanje tal, oken ... Pri prvem tovrstne akcije niso imele nobenega efekta (no, razen tega, da je bila bajta vrhunsko čista non-stop ). Ursonok, za podpora ob rojstvu otroka. Mi smo letos za kaj takega seveda izviseli kot mnogi drugi. Že obprijavi porodniške mi je referentka na CSD-ju povedala, da je cenzus za to enak kot pri otroških, ki pa jih seveda nismo dobili. Moram preveriti, kako je z občinskim darilom. Tvoj trebušček je resda večji od mojega, te pa zato prav dobro razumem, da si ready to go, ker je moj vsaj po občutku prav takšen. Sonce 32: - meni so bli Vir 80 čist OK in sem jih kupila tudi za tokrat. V kombinaciji z mrežastimi hlačkami sem se s temi vložki počutila najbolj ziher, da ne bo šlo kaj čez. Letos sem sicer videla, da ima tudi Tosama v programu Toto ene vložke za mamice. Kupila sem eno škatlo, pa da vidimo. - Nedrček za dojenje jaz kupujem na blef. Glede na to, da mi med nosečnostjo joški niso tako zelo zrasli, sem ugibala, da mi tudi kasneje ne bodo. Pri košaricah sem zato kar zadela, medtem ko sem totalno falila obseg. Nisem računala na to, da se ti med nosečnostjo precej razširi prsni koš, zato sem najprej nabavila preozke. Še dobro, da sem pri nekaterih dobila en tak vmesni "adapter" za razširitev obsega. - največ uporabljamo ročni aspirator (na dah). Kupila sem tudi Baby-vac (za sesalec), sam smo potem dobili Vorwerka, na katerega ne paše ta spirator. Vrtec - pri nas je podobno kot pri ursonok - tamali komaj čaka, da gre v vrtec in mu je doma hitro dolgčas (z mojim nočeva biti non-stop animatorja za našega). Najbrž bo večino časa kar v vrtcu, razen če ga bosta dedek in babica peljala kam na dopust. Glede na to, da je še tako majhen (1. starostno obdobje), mislim, dane bo imel težav s tem, da mu bo hudo, če bodo drugi sošolci šli na morje. Dovolj čvekanja, kopalnica (in britvica me pričakujeta). Lep dan, .
|