ursonok
|
Ojla, naš otrok spi. Je ostal doma, zjutraj je imel 37,5 in bil čuden. Ob 11h mu je vročina padla, tudi smrkanje se je umirilo. Zdaj smo ga uspavali, uf, treba hitro delat . Je pa zjutraj, ko je videl, da gre sestrica v vrtec, on pa ostaja doma, jokal ko dež Ful je bil nesrečen, ker ni mogel "papa". Pa tudi sicer je žalosten, ko je sam, tj. brez drugih otrok. Z mano je bil v kuhinjil, razturil vse predale, sadje, posode, skratka - kuhinja je (bila) grozna. Predvčerajšnjim sem pometla in pomila po tleh, danes je tako, kot da ne bi Hrana ma jaz imam spet ful apetit, sem se zdajle že nabasala kolača . Ne vem, kaj mi je, ko pa se RES veliko bolje počutim, če manj jem. Se tolažim, da me bo minilo. Ja, mi bomo jutri donošeni . Ampak sploh ni nekega pretiranega veselja, ker ni nobenega otrdevanja, popadkov itd. Sem tudi magnezij pozabila jest. Trebuh imam skoz mehak, nič mi ni. Tudi ostale težave so se umirile (kolki itd.). Le trebuh je velik in me tu in tam ovira Porod ja, tudi mene so drugič poležali na hrbet in priklopili na CTG. A so me popadki tako boleli (v križu), da sem strgala vse tiste kable s sebe in vstala. Je sestra čisto ven padla, kaj da se grem - sem rekla, da ni šans, da me preveč boli. Potem je vsake toliko z ročno napravo preverila otrokov pulz - in to je bilo to. Ne štekam, zakaj že od začetka ne morejo tako? Zakaj te hočejo poležat in dat na CTG? Kr neki!! Zdaj se ne bom pustila sploh, ves čas bom na nogah. Tudi glede iztisa bom še premislila. Zadnje čase vsak dan gledam filme o naravnih porodih ... In so mi tele bolnice čedalje večji odklop. Štekam, da želijo imeti vse "pod kontrolo", ampak to nikamor ne pelje. Spoh če je vse ok. Če rodiš stoje ali čepe, sploh ni treba posebej "potiskati", kar pomeni, da tudi presredek ni na udaru - ga ni treba rezati, niti strga se ne. V bolnicah pa to počnejo že kar rutinsko Umetnih itak ne bom pustila (pomoje jih tudi ne bom rabila - pri prejšnjem porodu sem imela svoje popadke takoj na 3 minute, ki so se ves čas samo stopnjevali), epiduralne pa ne bom vzela (upam, da vse skupaj ne bo trajalo predolgo). Hm ... Jaz se pa poroda doma ne bi bala sploh. Meni se zdi, da bo šlo vse ok - če ne, to zaradi tega, ker se bom jaz zablokirala v tisti bolnici, v tistem čudnem prostoru, ob tujih ljudeh itd. To ima velik vpliv, čeprav se tega ne zavedamo. Razmišljati, da "gre vedno lahko kaj narobe", se mi pa ne zdi fina zadeva - zakaj potem sploh zanosimo? Najbolj varno bi bilo ne zanosit, a ne. Se izognemo morebitnim kromosomskim napakam, nosečniškim problemom, prezgodnjemu porodu itd itd. No, itak vsak zase ve, kje se počuti najbolj varnega. Sodobno zdravstvo in bolnice so zame legalo nevarnosti Modrčki jaz jih imam še od prej, jih kupila v H&M ful poceni, bombažne (moder, črn, bež), brez kosti in čipk itd. So čisto ok, pa še poceni so bili (Poljska pač). Nič, grem delat, pridne bodite!
|