|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
25.4.2013 22:38:57   
Lethe
Jooj, tale koprivin čaj...jaz ga ne morem pit. Pa ne zaradi okusa, ampak želodec protestira. Kar nekaj časa nisem poštudirala, potem sem pa enkrat le povezala, da me vedno boli, če pijem ta čajuser posted image
Zdaj ga kuham M, ker nekaj stoka, da ga boli v predelu ledvic. In ugibava...k zdravniku pa ne bi šeluser posted image Kaj se še nehaja tam zadaj (na levi) in lahko boli?

Aja, včeraj sem kupila lubenico v Tušu. Poraznouser posted image Skoraj brez barve in predvsem brez okusa. Ni še čas...user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2626
26.4.2013 7:06:15   
sover
Dobro jutro!

polna luna in vsa njena zabava sta menda zdaj mimo, da se lahko vse malo umirimo. Aja, pa da ne boste mislile, da so ob luni problem otroci. Pa kaj še! Pri nas cirkus zganja M. Že tako ima nagnjenost, da ponoči - kadar je pod stresom - uganja neumnosti: skače pokonci na postelji, išče tamičkenga, hodi na balkon, se krega s kom itd. No včeraj je šel sredi noči v spanju iskat odejo s kavča v spodnjem štuku in naju na vsak način hotel pokriti z njo, čeprav sem mu skoz govorila, da je meni vroče user posted image Komaj sem ga prepričala naj gre v nazaj v posteljo. Za piko na i si je še budilko nastavil za ob 3.30. Pa saj se ti zrola user posted image .

Midve s pikico sva v redu. Bolita me križ in trebušne mišice od kašljanja. Še vedno smrkam in ni videti, da bi bilo kmalu bolje. Se tolažim, da bo vse drugače po porodu user posted image . .

Za kaj pa je dober koprivin čaj? Jaz ga trenutno sicer ne nameravam piti, ker imam že polno drugih dodatkov: železo za kri, magnezij proti krčem, kalcij, Sinupret za sinuse ... Včasih se počutim kot kakšen 80-letnik, ki namesto zajtrka poje koktejl tablet.

Danes me čaka še pospravljanje škatel s cunjami (ne bi verjele, koliko stvari sem dobila) in nekaj pospravljanja (pa ne dosti - dopoldneve raje izkoristim za počivanje, ker je to luksuz, ki ga kmalu ne bo več). Evo, moja mala misss vam maha v pozdrav user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2627
26.4.2013 7:32:50   
Valery83
Jutro vsem.
Upam da ste preživele mirno noč, v nasprotju z mano, ki sem se prebujala vsako uro do dve, spila več kot 1,5 litra vode, da ne govorim o razbolelih nogah. Pojma nimam kaj mi je bilo, glede nato da včeraj ni bil preveč naporen dan, čisto klasičen, je pa res da je bila vročina čez cel dan.
Edina sreča - verjetno tudi posledica vseh koktejlov z različnimi dodatki, vitamini - da ni bilo otrdevanja trebuha.

Tija01 - ja zaenkrat sem oz. še pijem magnezij in kalcij, in priznam da mi je malo bolje oz je tega manj, kot tiste dni ko se ne držim "doze". Na začetku sem tudi sama pila donat, a mi nekako od 5meseca naprej več ni odgovarjal, ker sem imela po njem cel čas občutek da bom bruhala, in ko sem nehala se je to uredilo. Čeprav sem tudi sama mnenja da kemija - ODPADE, kolikor se le da, razen tistega kar mi res zdravnica predpiše.

Ursika_ursi - jaz sem imela namen roditi na Ptuju, a kot sem že v preteklosti pisala mi je to odpadlo. Tako da mi je glede tega ZELO žal. Vem po vseh kolegicah, sestrih ki so rodile tam da ni bilo pri nobeni slabe izkušnje. Je pa tako kot povsod drugod po slov.verjetno, da je vse odvisno od porodnice, in osebja ki je v času rojevanja prisotno, ter seveda kak dan ima kdo.. joj kak se to grozno sliši..

Jaz se grem danes zmenit v izolsko bolnico za G, ki so mi ga svetovali, in potem dokončno preverit po spisku kaj mi še manjka - nekaj malenkosti, da izkoristim jutrišnji dan za nakupe v trstu, in potem smo pripravljeni na našega user posted image .. Bolj kot vsi mi "odrasli" ga komaj čaka nečak, ki pravi da lepšega darila kot je njegov bratranec ki prihaja, ne bi mogel dobiti za rojstni dan - rok imam namreč 2dni po njegovem roj.dnevu..

Lepo bodite vse skupaj s svojimi bušiji, izkoristite dan na sončku če imate možnost - pri nas se je pooblačilo, tiste ki pa danes delate zadnjič pa želim čim lepše slovo za nekaj mesecev iz službenih krogov, in obveznosti..

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2628
26.4.2013 7:53:10   
niinii
Včerajšnji večer je bil pri meni porazen. Zvečer me je začelo v križu bolet, pol pa kako min bolečina v križu in čist spodnji del trebuha, pa je popustil, da sem študirala al so tapravi al so fejk popadki. Pa tko na 10 min, kar redno. Pol se je pa proti polnoči umirilo, pol pa ponoči na vsako uro vstat pa na wc, pa bolel v križu, pa kolki,...

Zdej jo prepričujem, da res še ni čas. Zdej zjutraj je mal boljše, čeprav upam, da vsaj še en teden počaka no.

(odgovor članu Valery83)
Neposredna povezava do sporočila: 2629
26.4.2013 7:58:00   
Valery83
No vidim torej da je sinočnja noč bila res nekaj posebnega, da nisem bila edina s težavami, bolečinami.. Tako da Niinii te čisto razumem..
Držim pesti da bo še naprej vse ok, samo pozitivno razmišljaj

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 2630
26.4.2013 7:58:18   
majčica1508
Jutro!

No pa nas čaka še en super danuser posted image

Lethe:lubenica je bila prejšni teden v tušu zelo dobra,kar pa imajo ta teden je pa porazno,da ti o jagodah sploh ne govorimuser posted image ........

Noč je bila pri nas super.....

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 2631
26.4.2013 8:16:52   
Saša33
Dobro jutro,

tamala spi, pri nas je bilo tudi zvečer pestro. Smo šele pozno prišli iz obiskov. Tamala pred 23h ni zaspala in verjetno bo danes drnohala do 10h. Upam, jst tudi nisem potem mogla zaspat. Se pa pomoje pozna vročina in sem začela zatekati v roke in nogeuser posted image user posted image . Pa še na cesti so ljudje res noro vozili, idioti. Posledično več piješ ker je vroče, težji si, voda se nabira, večkrat vstaneš, pa še meni je ok dokler sem vsaj malo v gibanju. Ko pa se na kavč uležem pa komaj vstanem. Sem kot kaki hroščekuser posted image user posted image .

Koprivin čaj: Ma jst ga pijem vsako jutro pol litra. Je pa res, da sem brala da je najboljš efektiven za železo. Ampak če ga piješ samo en mesec. Potem ni več nekega efekta. Ma jst ga pijem še ta teden. Potem začnem piti plahtico ali gorsko reso. Ki pomaga tudi pri odvajanju vode in sprožanju poroda. Pa predvsem potem po porodu ko imaš čiščo. Pa malinjak bom začela piti, da malo zamenjam. A to šele ko bom polnih 36 tednov.

Donat, MG, itd... Jst pijem pol litra donata takoj ko vstanem, meni paše, edino prvo trimesečje mi ni. Potem pa še 2x šumeče tbl, pred spanjem, pol urce v razmaku. Krči so se umirili.

Plodovnica: Po pregledu včeraj sem vse prebrala kaj to pomeni AFI = 8. In ugotovila, da je to spodnja meja. Ker pa je imel tamali povn mehur računam, da jo je dosti in sploh ne vem kaj tako paniko delajo in me vsake 14, no sedaj na 10 dni naročajo. Se pozna če ni mojega gin. potem imajo vsi rešpekt pred njim in se konzultirajo in merijo. Pušenjak lepo piše, da če je rast primerna, ni panike. Samo spremljati je treba gibe in pa seveda moje počutje, ki je ok. No bomo videli kako bo čez 10 dni.

No tok o spanju tamale, se je že zbudilauser posted image user posted image . Nič, lepo uživajte danes. Midve greva malo se crkljat k babici. Za praznike bomo doma, urejali vrtiček, sadili, no jst bom bolj komandirala.

Nakupi: imamo vse, dans grem še iskat tricikel h kolegici za tamalo in cunjice, če bo slučajno poba.

lepo se imejte, pa super ker ne bomo čez poletje s trebuhom, si ne predstavljam

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2632
26.4.2013 8:36:55   
drugičudež
Dobro jutri vsem! Hvala za odgovore.
Sem se odločila, da si grem danes kupit kar eno Canesten vaginalno globulo. Se mi je pojavilo še malo izcedka, ki vleče na zeleno. Sicer ni moja praksa furati preventive z zdravili (še ko jih rabim, težko vzamem), vendar bom tokrat rizkirala. Vnet vlažen predel bom pa pogosto umivala, "zračila" in mazala s Sudokrem, ki ga imam doma - vsebuje cink. Pa poleg lekarne je Sanolabor, tako da bom kupila še čaj plahtice in malinovih listov, kar bom začela piti po 36. tednu.

Danes zaključujem s službo user posted image user posted image  Še nekaj uric, par poslovilnih besed z vodilnimi (bljak), pa najožja sodelavca peljem na malico in tortico. Joj, si sploh ne predstavljam, da bom več kot eno leto doma!

V nedeljo gremo pa za tri dni na morje, da malo krake raztegnem. Mož in hči v bazen, mama pa na ležalnik in spat na sonce. Aja, gremo pa v Ankaran v apartmaje. Še nisem bila tam, pravijo pa, da je lepo.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2633
26.4.2013 8:59:35   
pika89
Dobro jutro!

user posted image sotrpinke user posted image Očitno se je počasi že začelo množično špikanje, zbadanje, otrdevanje, zatekanje & Company user posted image Hja drage junijke tako pač mora bit user posted image Jaz nisem nobena izjema...3 dni nazaj me je čez cel dan vse v trebuhu tiščalo navzdol, komaj sem se premikala, vse me je špikalo...sm se kar mal ustrašla da se kaj pripravlja user posted image No, false alarm! user posted image Sem pa v 35. tednu. Telo se je očitno res že začelo pripravljati na porod. Jaz pa težav z zatekanjem nimam, HB, vsaj to ne...Sem pa imela že 3x blago glivično vnetje. Zdaj zadnje dni je čez dan OK (recimo), da ne omenjam, da se počutim kot žoga, okorna, hitro se utrudim. Pa vedno bolj pogosto imam težave s spanjem ponoči: začela sem hoditi vsaj 3X do 6X na wc (vsakič ko se prebudim user posted image ) in obračam se kot odojek na roštilju user posted image -dobesedno, z enega boka na drugega. Nikakor mi ne paše user posted image pa še zadnje dva dni me fuuul kolki bolijo, taka pekoča bolečina user posted image . Ne vem kako bom zdržala še en mesec. Ah saj bo....

Želim vam čim lažji potek nosečnosti še do konca (smo že skoraj v ciljni ravnini user posted image )

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 2634
26.4.2013 10:20:34   
dansas
drugičudež
Vnet vlažen predel bom pa pogosto umivala

Meni se je tudi zdelo, da je edino pametno, da se čim večkrat umijem spodaj, ko sem imela glivično vnetje, ampak me je potem še huje srbelo... Mi je bilo razloženo, da preveč umivanja izsuši kožo, tega pa ravno nočemo (če se potem namažeš, je pa verjetno v redu ?)

Hemeroidi:
moj dragi je imel določeno obdobje hude težave z njimi in jih je odpravil tako, da se je po veliki potrebi vsakič umil in splahoval z mrzlo vodo; to še vedno prakticira -preventivno (no, zaenkrat deluje). Aja, pa primerna dieta tudi pomaga, ker določena hrana povzroča hemeroide.
Sicer pa imamo nosečnice ponavadi iz drugih razlogov hemeroide in krčne žile po mednožju - ker nas otroček tako na medenično ožilje pritiska, da vse nabrekne. Pri meni se je stanje, kar se krčnih žil tiče, izboljšalo... mislim, da zato, ker je pupika malo zrastla in se je površina pritiska malo porazdelila.

Lethe,
jaz imam voziček Jane Slalom pro in sem z njim zelo zadovoljna (zelo vodljiv in lahek, pravi marcedez v primerjavi z vozičkom, ki sem ga imela pri prvi punci) - je pa res, da ko sem ga jaz kupovala, da so me opozorili na neko napako, zaradi katere je bilo veliko reklamacij. Pri nas na srečo ni bilo nobenih problemov. Moj dragi se tudi ni pritoževal, da bi mu bil prenizek (je pa res, da je moj velik zmernih 180 cm, kakšen velikan je tvoj, pa ne vem user posted image ; no, pa tudi hudo veliko ga ni vozil).

Sedaj je pa že čas za zajtrk številka 2 user posted image in dozo sončka user posted image .
cau

Neposredna povezava do sporočila: 2635
26.4.2013 11:44:36   
majčica1508
Glede zelenega izcedka bi se jaz šla vseeno pokazat,pa nisem nek paničar....
Ker nebi vedela a gre za vnetje ali bakterijsko infekcijo nožnice in,ker je bakterijska nevarna za plod oziroma
pripelje do prezgodnjega poroda in pri bakterijski je potrebno zdravljenje z AB.....
Sicer pa vsaka po svoje.....

Pri nas piha,malce se oblači....Tako,da kosilo bo vsak čas končano in potem spravim malo spat

Grem še malo prebrat za plahtico in še nekaj je saša omenila,nisem pa nič od tega pila..Razen malinov čaj

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2636
26.4.2013 12:04:57   
Anjuškaaa
Živjo pikice user posted image

Ooo kaki čudež, da se mi je okence takoj odprlo..ja dolgo se vam nisem oglasila, ker časa ni bilo pa ene 2x sem hotla že pisat pa mi okenca ni hotlo odpret. Se sprašujem kako vam rata odpret recimo tistim, ki pišete vsak dan? A čakate ful dolgo, da se sploh odpre al kako??

Joj pri meni se je pa dogajalo na oh in sploh ogromno stvari in je bilo precej neprijetno. 10.4. sem imela pregled pri moji G, ki pa je videla na UZ ogromen lijak, ki je šiv držal samo 0,9mm. Takoj naslednji dan me poslala v bolnico saj so se bali, da mi bo odtekla voda saj sem bila v še ne 30 tednu. Tako preležala v strogem mirovanju v bolnici celih 8 dni. V bolnici mi na brisu našli še vnetje in dobila antibiotike. Imela ful zatečene noge in prste na rokah pa prišla na +20kg. Dali so mi lahko dietno hrano, da vam povem skoraj nisem mogla jest tako je bilo ogabno pa fuuuul neslano. Potem se pa tako lačna ratala, da mi je ta hrana mogla bit dobra, da sem jo jedla user posted image
Delali so mi ctg vsak dan, da ja ne bi bilo kakih popadkov saj so mislili, da se pripravlja porod. Dali mi inekcijo za pljučka.. no uglavnem ful so poskrbeli zame resnično..vse pohvale pa čeprav mi ni bilo všeč za vsa ta zdravila, ki sem jih morala jemati.
Zanimivo jim je bilo, da se ni nič zgodilo..ctg normalen in nobenih popadkov..voda mi ni odtekla in nič..vedno boljše sem se začela počutit, da sem hotela it že domov pa so me hotli zadržat vsaj do 32 tedna nosečnosti preventivno. Pa nisem zdržala na noben način in so mi zadnji dan naredili vse preiskave. Lijak je bil manjši in zaprta že za 1,3mm. 0,4 več od prihoda v bolnico. Mene izpustijo domov in že takoj šla ven na sonček in svež zrak, da sem prav uživala. Tako pogrešala svež zrak, da vam ne morem povedat. Preden sem šla domov ko sem po 8 dneh obula čevlje pa opazim, da so mi nekam ohlapne. Pogledam noge in so hvalaaaa bogu bile takšne kot pred nosečnostjo..čist nič otečene in po dolgeeeem času spet videla svoj gleženj in kosti na nogah user posted image

Se doma za hec zvagam in sem mislila, da sanjam..4kg manj. Evo včeraj po 6 dneh uz bolnice sem imela spet pregled pri svoji G in začuda kaj doživim user posted image
Lijaka skoraj ni več, zaprta že 16mm in še 1kg zgubila torej skupaj 5kg. Vnetja ni več, slabokrvna nisem več user posted image
Mi reče G vsa vam čast za hujšanje in zaradi pravilne prehrane vam je uspelo zdaj pa delajte kar hočete in ni potreben več počitek. Juhuhuhu tako sem bila vesela user posted image
Tako bom rekla..odlar sem prišla iz bolnice se doma prehranjujem isto kar sem jedla tam in kg še kar padajo pa na dan zaužijem 2200kcal pa fuuuul malo soli. Kdo bi si mislil, da bi lahko preveč soli mi tako kilaže rastle zaradi vode. Evo jutri bom že v 32 tednu user posted image
Od 20 tedna dalje smo se bali prezgodnjega poroda in poglejte kako daleč smo že prišli. Tako se je popravilo stanje, da mi je G rekla, da na koncu bom pa šla čez rok user posted image Zanimivo je tudi, da so izginile bolečine v kolkih, križu in sramničnih kosteh. Popolnoma nobenih bolečin in se počutim kot da ne bi bila noseča user posted image

Ta mala veselo brca po cele dneve in včeraj je bilo izmerjenih 2200g. Bomo kar težki user posted image pa že ene 10 tednov je skos v glavični vstavi in upam, da tako ostane user posted image

Pri ostalih pa vidim, da ste ene ok, druge pa imate raznorazne težave..saj to je čist normalno. Js sem imela težave bolj kot ne vse do sedaj..zdaj pa končno mir..malo še in smo že na koncu pa bo konec teh bolečin in vnetij..pa bomo že držale te majcene štručke v našem naročju. Mi smo nabavili že vse razen kozmetike in teh krem za user posted image pa banjica še manjka.
Za eno sem opazila, da je spraševala o meni in hvala za skrb..je vse ok user posted image

Aha pa še to..že kakšna 2 tedna mi izteka mleko in to večinoma samo na levi dojki tako da moram včasih imeti blazinico. Včasih po 2 dni ni nič in včasih mi naredi velik flek na majici. Se to dogaja še kateri?

Punce držite se mi v enem kosu in kmalu se spet vam oglasim..vas berem sproti user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2637
26.4.2013 12:55:48   
ursonok
Ojla,

jaz doma, po preobilnem "zajtrku" user posted image . In parih kosih kolača user posted image user posted image

Pregled bil ok, zelo sproščen, v bistvu nič takega ...Dobra novica je ta, da sem se od 28. tedna, se pravi v več kot sedmih tednih, zredila le 2kg user posted image Vsega skupaj sem na +10 (no, +11 od moje "idealne" teže). Glede na to, da bomo verjetno kmalu rodili, jih kaj veliko ne bom več dobila. Tako da sem nekako pomirjena user posted image
Pritisk ok, 110/70, plodovi utripi močni, je ful izbočila ritko, ko sem ležala na hrbtu.
Dobila sem napotnico za laboratorij - v ponedeljek, takrat mi bo vzela tudi bris.

Drugače debata o tem, kako se počutim in kaj bo po porodu. Tukaj moraš baje 3. in 15. dan z otročkom iti k pediatru, da preveri, ali ima zlatenico, ali pridobiva na teži itd. Čim prej po vrnitvi domov pa morata mama in otrok skupaj k tej patronažni, da pogleda mene, ali sem ok, ali nama gre dojenje (če želiš dojiti) in kako je otročič. Mislim, da je to vse (ma, ima ženska ful andaluzijski naglas in bolj slabo razumem). Nič ni omenjala obiskov na domu - kar me zelo veseli user posted image .

MV in tega tu ne preverjajo - je samo debelo gledala, potem pa bruhnila v smeh. Da nima smisla to početi, ker lahko samo kakšno infekcijo sproži, kakega pozitivnega učinka pa ne bo. Da ko bom rodila, bom rodila, tudi če naslednji teden - bi bilo prekmalu, a hujših zapletov ne pričakujejo.
Da počivam lahko, če mi osebno paše, poroda pa tako ne bom preprečila - če bom dobila prave popadke, jih z nobenim počivanjem ne bom ustavila.
Skratka, od tam gre čovek kar pomirjen. Aja, pa sploh mi ne bodo več testirali urina! Samo dvakrat so mi ga. Samo še kri in strjevanje bodo pogledali - za k porodu. In to je vse. Na Poljskem so mi pred porodom naredili maso raziskav - pa hepatitis, pa kila pa ne vem kaj še vse. Tu pa samo kri. In to je to. user posted image

Ne vem, to je moja tretja nosečnost in v bistvu imam šele prvič občutek, da je to "normalno" in ne izredno stanje. user posted image Nihče ne išče nekih odstopanj, presežkov ali pomanjkanja, vse čim manj invazivno. user posted image

Anjuška
super, da je vse ok! Zdaj pa čim bolj uživaj!!! user posted image

Sover,
ti me vedno spraviš v dobro voljo. user posted image Tale tvoj je res en zanimiv primerek. user posted image user posted image Saj moj ima tudi včasih čudne, pa sploh ne na polno luno, kar tako. (Ampak potem zjutraj vedno trdi, da sploh ni bil nič "čuden".)

Saša,
kje pa ti dobiš vsa ta zelišča? user posted image Jaz bi tudi kaj eksperimentirala - moram po slovarju pobrskat, kako se to reče po špansko. Tukaj je precej prodajalen zelišč, ziher se da dobit!

Jaz sem pa danes zelo dobro spala, niti kolki me niso boleli, otrdevalo mi ni itak nič. Super je bilo, le kakšno urico premalo. Aja, pa ob 4h se je Abel zbudil - pokakan skoraj do vratu (valda, če se je pa včeraj cel dan nažiral). In se je huronsko drl med previjanjem ...

Jutri grem pa na bazen, obvezno. Danes sem prepozna.
Pa za vikend naj bi se malo ohladilo, pa kakšna kaplja naj bi padla user posted image . Eh, sem pa sanjarila o kakšnih sprehodih in malem pivu na sončku user posted image

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2638
26.4.2013 14:15:25   
majčica1508
Anjuškaaaaaaaaaaaaaa.....zelo sem vesela,da se ti je stanje normaliziralo in user posted image  za izgubljene kilograme...
mi napišeš prosim kaj ješ,ker jaz imam vode za izvozuser posted image
Ursonok........ti si pa že skoraj na cilju..Tolk te rada berem,k skoz o hrani pišešuser posted image
Saša....ko ti bo čas dopuščal in,če se ti da prosim napiši kako je s temi čaji,kako jih piješ,kje jih nabaviš...Malinovga sem pa jaz pila od 34 tedna naprej pa se ne spomnim,da bi bilo kaj drugače...

Zgaga me peče za znoret,nažrla sem se,ko pujsa(orade mi gledajo že čez ušesa,solata pa tudi)sam to mi ful paše

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2639
26.4.2013 18:11:25   
ursika_ursi
Anjuškaaa- tudi jaz tu in tam opazim samo na levi strani flekec od tega mleziva al kaj že, na desni pa neuser posted image Pa mislim, da s tem ni nič narobe..
Danes so bile za kosilo ribe in sem se nažrla ko pujsuser posted image Ampak kaj, ko sem zdaj že spet lačna in samo hladilnik odpiram v upanju, da se mogoče kaj novega prikažeuser posted image user posted image Ananas bi jedla, pa še ni zrel, mam pomaranče, ampak jih mam počasi že vrh glaveuser posted image
Šola za starše- danes smo imeli zadnjič in so nam na koncu razkazali tudi porodne sobe in oddelek, kamor te premestijo po porodu. Nekaj so govorili, da mogoče do junija dobijo še klime (kar bi bilo zakon!), drugače pa se bomo kuhali, nimaš kajuser posted image user posted image
Nas je ene par po predavanjih šlo na kosilo in kavico + čvek in se mi zdi, da me je ta sonček prav utrudil, sem takšna kot ''čigumi''user posted image
Lušta se mi sladoleda pa je moj šel športat in sem posledično brez vozila pa sem priklenjena na dom, ahh... Bi si zvlekla ležalnik na balkon pa imava take smotane spodnje sosede, ki celi ljubi dan sedijo pred bajto in zijajo gor k nama, če se kaj dogajauser posted image user posted image Pa ponavadi takrat še kdo dobi kakšno idejo, da mi pride družbo delat, ker sem cele dneve sama- grozauser posted image

No, sem se pa ta teden prvič po januarski prometni peljala po tisti cesti in vam povem, da sem zašvicala ko pujs, taka groza me je prijelauser posted image user posted image Nekaj sem se med vožnjo zamislila in zgrešila eno križišče pa sem se pripeljala do tiste ''grozne'' cesteuser posted image Sem se jajcala dol po tistih ovinkih ko ena 97 letna omauser posted image Za piko na i pa se potem v enem krožnem križišču tovornjak pred mano kar naenkrat ustavi in začne vozit v rikvercuser posted image Meni pa itak nič jasno in valda nisem mogla nikamor, če so se za mano vsi naguzili. Sem se pogumno vstala iz avta in mu šla povedat svoje, če je slučajno kupil vozniško ali ga je dobil. Stric pa se valda ni dal motit in nimam pojma kako mi je pol ratalo prit tam mimo.

Mi gre grozno na živce, da sem dobila močna bedra in še malo riti poleguser posted image user posted image Od strani še zgledam kar normalna, ko pa se vidim od spredaj pa mi kar slabo postaneuser posted image user posted image No, saj sem že pred N predvidevala kje se bom razširila, ampak ok, sem dolgo upala, da mogoče pa me bo to vse obšlo.. Ah ja.... Se včasih v pajkicah prav nesrečno počutim. Bom pa poleti tolko bolj pridna, da se spravim v super formo, kot sem bila pred N.

Nič, grem ven zalivat novo travico, da bo čimprej zrastla v lepo zelenouser posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2640
26.4.2013 21:21:51   
drugičudež
Punce, prosim za pomoč:
kot sem že napisala, gremo čez praznike na morje. Tam imajo tudi notranji bazen z morsko vodo. Mož in hčerka se bosta šla kopat, jaz pa ne mislim v vodo (se itak ne kopam v bazeni, pa še ta vnetja, ki me zdaj matrajo). Dajte mi kakšen nasvet glede obiska bazena, ker jaz nisem bila že kakšnih 30 let; sem morski tip.
- ali grem jaz lahko zraven, čeprav ne bom v kopalkah; kako naj se primerno oblečem? Kaj preveč se ne mislim razgaliti, ker sem predebela. Ali naj grem v kopalnem plašču?
- ali je lahko hčerka v kopalkah ali potrebuje plavalne plenice (stara je točno dve leti in pol in je že 4 mesece brez plenic)?
- kaj naj za hčerko vzamem s sabo? Več brisač ali celo kopalni plašč?
- ali se gre lahko v bazenski kompleks v obuvalu (npr. crocsi)? Jaz se blazno bojim glivic in nočem hoditi bosa tam okoli.
Še kakšen nasvet?? Bomo pa v bunglavu, zato ne bomo imeli kar direktnega dostopa do bazena; se bo treba preoblačiti.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2641
26.4.2013 22:57:11   
ursonok
Zdravo,
jaz sem šla po "zajtrku" valda spat za uro in pol (namesto delat), ampak se nisem naspala sploh ... Sem ful utrujena in sitna že cel dan. Pa zdajle sem prišla iz mesta s polnim ruzakom, na busu mi vedno ful trebuh otrdeva ... Pa še tamala nas je pred spanjem vse ob živce spravila. Samo še popadki manjkajo, pa bo dan popoln user posted image

DRugičudež
- ponavadi ljudje v "civilu" na bazenu niso dobrodošli. Morda se lahko oblečeš v kaj res kratkega ali pa kopalni plašč, ja. Sicer si pa ti mala izjema, ker si nosečnica. Tako da te morda ne bi čudno gledali, četudi bi bila oblečena.
- če tamala že kontrolilra lulanje, ne rabi plavalnih plenic. Naj ima kopalke - je bolje zanjo (zaradi vnetij).
- na bazenih ponavadi MORAŠ biti obut - v japonkah, kroksih ali podobnih gumijastih natikačih. Prav zaradi glivic, pa tudi drsi. Ampak to seveda ne smejo biti isti natikači kot tisti, v katerih hodiš zunaj user posted image
- mi imamo ponavadi eno brisačo za vsakega otroka; imamo pa tudi plašč in se tudi ta dobro obnese. Karkoli od tega bo ok. Pa ene kopalkice (ali spodnje perilo) za preoblečt, ko pride iz vode.

Uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 2642
26.4.2013 23:21:23   
Anjuškaaa
Majčica..doma jem bolj kot ne isto kar sem imela v bolnici in sem odpovedala mastnim in slanim jedem kot so pice, jedi z žara, hitre hrane itd.
Drugače pa za zajterk ponavadi: vedno črn kruh, maslo, marmelada, med, salama piščančjih prsi, bela kava, mleko, jogurti, sadje (seveda ne vse ampak izbereš si kar ti paše). V bolnici pa je tak vsak dan bilo drugače..en dan maslo pa med, drug dan salama pa jogurt in tretji dan maslo pa marmelada, itd.
Za kosilo: Vsak dan malo soljena goveja ali kokošja juha. Vsak dan je bilo zelo malo soljeno kuhano meso(piščanje, goveje ali svinjsko) v zelenjavni omaki ali v lastni omaki. Priloga pa vedno riž z zelenjavo ali pire, enkrat so bili kruhovi cmoki. Vedno dobre sladice (vse sorte), pudingi, kompoti. Solate: rdeča pesa, korenčkova solata (narezani na pol kuhani kolobarji v kisu), cvetačna solata. Nikoli ni bilo zelene solate pa ne vem zakaj.
Za večerjo: juhe z kuhanim mesom in cmočki, testenine s skuto in cimetom, kakšni namazi, vsak dan mlečna jed (griz, mlečna kaša, mlečna juha, mlečni riž).

Na jedilniku sem najbolj pogrešala ribe, zeleno solato in fižol. Doma jem bolj kot ne isto kar sem v bolnici le, da jem še regrat, zeleno solato, ribe, sladoled (se mu ne morem upreti user posted image ). Povečala sem vnos sveže zelenjave.

Uglavnem najbolj pomembno je, da se ful pazi pri soljenju in se soli minimalno tako, da skoraj okusa ni. Pri sladkorju nisem nič zmanjšala in jem sladoled, čokolade, sladice pa vseeno kilaže padajo. Zgleda, da res samo sol igra največjo vlogo pri kilažah in na sploh na zdravju v nosečnosti.

Na sploh velja teorija, da bi morali ljudje praviloma na dan zaužiti samo eno čajno žličko soli na dan. Vsi pa vemo koliko preveč jo pojemo in tako najbolj trpijo ledvice.

Odkar se zabedat kako pomembno je to se sedaj tega držim in se tudi bom po porodu samo zaradi zdravja. Veliko sreče tebi majčica pri zdravi prehrani in tako tudi ostalim user posted image

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2643
28.4.2013 7:50:27   
dansas
Zgleda, da je bil včeraj praznik tudi na tej temi user posted image - je kar neobičajno, da kak dan ni nobene objave.

Hja, kile
V prvi nosečnosti sem pridelala 13kg, pa sem jedla zelo vzorno, drugič sem končala na 15kg +, sedaj sem pa mesec in pol pred koncem že na 14+! Sem se ogledovala v špeglu in sem si mislila, sej ni tako hudo, potem pa sem se pogledala od zadaj in mi je na pamet prišla tista pesem od Mlakarja: 'ma r't ko dve karjoli user posted image . Sej se ne sekiram prehudo, ker mi je obakrat uspelo dokaj hitro shujšat, vseeno pa občudujem tiste, ki ste na raznih (samo) 10+! Mi pa vsaj strije ne delajo problemov - se vsak večer po tuširanju namažem, pa mi zaenkrat kar uspeva.

saša33,
se pravi, da zjutraj spiješ 1 liter tekočine - to je pa kar doza - super (ti potem ne bi ravno pripisala problemov s plodovnico); meni uspe spiti zjutraj kakega pol litra, več pa ne gre... rabim potem že kaj bolj konkretnega user posted image

Moram pa danes koprive nabrat, da sprobam koprivin čaj (vem, da je oh in sploh koristen, samo da je dober pri zatekanju, pa nisem vedela) - upam, da bo zalegel, ker zgledam, kot da sem si oba gležnja naenkrat zvila user posted image . Sem si nabavila tudi ananas in ga grem zdaj razsekat, baje tudi nuca pri odvajanju vode iz telesa, pa kako pivo bo treba tudi spit user posted image .

Upam, da vam vreme preveč ne nagaja - tistim, ki zdaj počitnikujete.

Pa lep pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 2644
28.4.2013 11:43:42   
Saša33
Evo babe še malo od čajev. Pri nas je to že družinska tradicija. Nabira čaje mama, jst več ali manj po hribih, dokler sem še lahko. Pa od moža mama je prava pehta. Tako da..

Glede koprive, sedaj jo naberite, posušite, in naredite poparek. Jst pijem toplo, mrzla mi smrdi. Je pa res, da je nabolj efektivna če jo piješ en mesec.  Po več kozarcev dnevno, lahko tud en liter. jst sem najprej še čaj za dojenje, potem sem presedlala na koprivo in jo pijem že kake 4 mesece zjutraj. Meni paše, železa imam pa tudi dovolj.

Plahtica, ali gorska resa. Ta je zakon, posebej po porodu ali pa za vse, ki imate probleme z rodili, zanositvijo. Glede med nosečnostjo je tko, da jo Ašič priporoča, eni pa ne.
Tukaj je link si lahko preberete: Jst sem jo pila pred zanositvijo 3x na dan pol litra poparka, ker sem imela dva brisa c. In sem sedaj po porodu na A. Piti jo bom začela ko bo mali donošen. Vsaj dan pol litra zjutrej in potem stopnjevala do poroda na tri šalice dnevno. 
Jo pa zelo priporočam piti po porodu. Posebej v porodnišnici ko so krči po porodu. Meni jo bo mož kar v termovki nosil. Če jo katera ne bo dobila, jo lahko tud pošljem po pošti. Jo imam še nakaj, tako da ni panike.

Malinjak: Sem pila v prvi nosečnosti, mi je pomagal ker sem precej zatekala. Torej poparek listov robide ali maline. Sedaj jo nimam svoje, in mislim da jo ne bom pila, imam že tako preveč vsega za pit:) Več si pa lahko preberete o tem na netu. Jst sam povem kaj in kako sem jst pila in kako mi je pasalo. Aja pri Malinjaku me je dostikrat zgaga pekla, zato jo to rundo nisem pila.

pa se oglasim še kaj jutri

http://www.ringaraja.net/clanek/zdravilni-caji-za-nosecnice-in-mamice-po-porodu_5566.html

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2645
28.4.2013 12:40:12   
ursonok
Ojla,

pri nas dežuje user posted image .
najmlajši je bil temu primerno tečkast, a je na srečo zaspal. Seveda v naročju user posted image Tavelika lepi nalepkice, jaz pa upam, da mi uspe kakšno stran prevesti ...

Počutim se višini nosečnosti primerno, je pa res, da neprimerljivo bolje kot zadnje par dni - očitno je šlo res za vpliv lune, tri dni (dan prej, na luno, dan pozneje) sem bila cel odklop + popadki itd. Zdaj je ok, niti kolki me ponoči niso boleli.

Saša,
hvala za opise.
Plahtica se tukaj imenuje "Levje stopalo" user posted image . Si jo bom nabavila, vsekakor.
Čaj iz malinovih listov sem pila v prejšnji N, pa ni bilo nobenih vidnih učinkov, tako da ga tokrat ne bom. Bom kar na koprivih in plahtici user posted image

aja, imam pa že trobo za v P do polivice spakirano (modrček za dojenje, blazinice, spalna srajca, bodiji in nogavičke za tamalo, mrežaste spodnje hlačke). Še tretje, pleničke, pa zame kaj za jest in za pit. Fotiči, telefoni in kozmetika pade notri zadnji hip user posted image .

Jutri moram pa v laboratorij, je treba ob 7h vstat user posted image user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2646
28.4.2013 15:51:32   
Peeby
Pri nas je pa čisto tapravo aprilsko vreme, malo dežuje malo sije sonce... zdaj je sonce ON in upam, da ostane še naprej takouser posted image

Anjuškaaa: ful dobro slišat, da si bolje!!! Zdaj se vseeno še naprej pazi in poskušaj čimveč počivati. Me ta pozne junijke moramo vsaj še par tednov počakat.

Načeloma soli in sladkorja sploh ne bi smeli dodatno vnašati v telo, ker ga že dobimo sproti z ostalimi živili. Midva z M sva že pred tem hrano zelo malo ali skoraj nič solila - res samo kar je nujno, ampak zdaj v nosečnosti sem opazila, da mi paše bolj slana in bolj močno začinjena hrana. Sem si večrat naknadno dodala recimo sol in poper, na kar prej sploh pomislila ne bi user posted image . Moram prekinit to slabo razvado, da ne bom preveč zatekala. Me pa zanima, ali zatekanje pride samo ob koncu nosečnosti npr. zadnji mesec ali imate ve že skozi težave? Meni se še nasrečo ni pojavilo in močno upam, da ne pride do tega.

Vpliv lune: nisem vedela, da ima lahko dejansko luna tak močan vpliv... vse ste par dni nazaj pisale, koliko so vas matrale ponoči raznorazne bolečine in špikanje. No, še dobro, da sem prej prebrala vaše komentarje, če ne, bi me bilo včeraj pošteno strah. Ponoči sem komajda kaj spala, skozi me je špikalo in nekaj grabilo, vsake 5 minut sem se spraševala, če je zdaj to to in moram v P user posted image

Meni so se v zadnjem tednu začele spet pojavljati strašne bolečine v predelu medeničnega obroča in v križu. Rabim ful časa, da se premaknem iz enega na drug bok pri spanju, da vstanem iz sedečega položaja, itd. Sem se pa par tednov nazaj pogovarjala z fizioterapevtkinjo in mi je rekla, da moram še posebej pazit pri menjanju položajev (da sem vedno čimbolj zravnana, da pravilno držim hrbet, pazit če kaj pobiram iz tal in tako razbremenim spodnji del) ter da ne smem biti predolgo v enem položaju. To tudi pomaga za kolke, da se ne sedi/stoji/leži predolgo, da se vsako aktivnost prekini s počitkom ali pa spremeni držo itd.

No jutri šibam po koprivin čaj - vidim da ima pozitivne učinke. Upam, da ga najdem na tržnici oz kakšni trgovini, če ne se bom pa podala v nabiranje - po navodilih Saše33.

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2647
28.4.2013 16:34:13   
Anjuškaaa
Peeby js sem začela otekat že pri 22 tednu in je bilo vse huje, da sem na koncu komaj pest naredila in zjutraj sem imela mravljince na rokah. V bolnici se mi je vse popravilo zaradi pravilne prehrane in sem se bala, da se mi bo doma nazaj ponovilo pa se mi na srečo ni. Noge in prste imam še vedno takšne kot pred nosečnostjo.

Čaje sem si pa že vse nabavila (kopriva, listi maline in plahtica). Vse prodajajo v sanolaborju in v kakšnih bio trgovinah. Piše pa, da je dobro koprivo piti v nosečnosti in tudi po porodu..potem liste maline od 36 tedna pa do poroda pa plahtica isto v nosečnosti in po porodu. Kaj naj vse tri čaje čez dan pijem? Seveda za malino še pride pozneje. Mal preveč bo količinsko vse tole piti čez dan, ker navadne vode ne izpustim, da je ne bi pila.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2648
28.4.2013 17:28:38   
dvojčica6
uuu babe super debata tole s čaji, Saša33, hvalauser posted image moja mama in predvsem pokojna nona sta tudi pravi Pehti, vendar je moja mama ena taka čudna oseba, jo je treba dobit na volji, da kaj razloži, tako da ene stvari obvladam, druge pa nič...se pa strinjam z ursonok, meni isto čaj z malinov listov ni pomagal nič...odpirala sem se bolj počasi kot v prvo, ko ga nisem pila in moji popadki so bili manj močni user posted image

Bom šla pa tut js v Sanolabor v nabavo...mogoče pa mi tut uspe kaj nabrat...

Meni je zadnjič na pregledu železo padlo na 107, mi je dala neke tablete al sirup, ne vem, nisem še šla iskat...mi je pa med. sestra svetovala suhe marelice, suhe fige in presni kakav... sem danes prvo dvoje nabavila, presni kakav pa je zgleda prevelik zalogaj za DM, moram kam drugam...

Hm, o cukru in soli... ta prvo je groza... js sm odvisna, to je dejstvo...se pa bolj trudim, da zdrav cukr dobim...kao user posted image Sem včeraj spekla polnozrnat biskvit s pudnigom in dala agavin sirup noter namesto rjavega, je bilo ful dobro...še preveč, ker sem pol pladnja zmazala sama... sol je veliko boljše, js sploh ne rabi solit, ker mi je okus zelenjave ful dober, edino meso pač solim, samo je res škifo brez soli, se spomnim, kako sva z bratom v najstniških letih cela vesela spohala enih 5 ogromnih zrezkov, se usedeva, da se bova mastila in blaaaaaaak, sva pozabila sol user posted image Zdej je smešno, ma takrat sva se skoraj zjokala nad tistim mesom..

Peeby, otekanje se lahko pojavi že prej, je pa res bolj značilno za zadnji trimester... js ne bi rekla, da kaj otekam, videt ni na prstih, je pa res, da kar hitro zgubim kile, tako da nekje v telesu že mora bit odvečna voda... Sicer pa ne pijem neki dosti, žal... Stvar discipline to pitje in jaz in disciplina sva že en čas močno skregani user posted image

Kolki in ostale nevšečnosti... včasih mi vklešči nek živec in sem kot nonka... drugo zaenkrat bp...sicer pa sem šele v 32-tem tednu, tako da še nimam pravice jamrat user posted image

No, grem zdaj suhe marelice napast, cukr cukr user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2649
28.4.2013 18:38:36   
MALINČICA
Pozdravljene junijke, berem vas tu in tam, oglašam pa se še manj ;) Ponavadi zagode ringaraja in nekako noče odpreti okenc, pa se mi ne da čakat in poizkušat 100x.
Sama sem trenutno v 32.tednu in sem kar ok, kolikor se da. S kilami sem na 10+ minimalno, vsaj iz zadnjega pregleda, od takrat se še nisem vagala, niti nimam interesa ;)
Rodit bom po načrtu šla na Ptuj, čeprav sem iz Mb, ampak moj gin, dr. Rosič je na Pruju in najbrž bo itak CR, pa bom šla kar na Ptuj. se mi zdi, da je vse nekako bolj osebno in zaradi majhnosti bolj na človeškem nivoju. Prvič sem rodila v Mb, pa...ne bom kritizirala, niti hvalila. Za moje pojme bi lahko bilo bolj prijazno vse skupaj, razumem pa razsežnost te porodnišnice in nekako tudi razumem, da se zaradi premalo osebja drugače skoraj ne da.
Glede otrdevanja ste me malo pomirile, ker tud meni čez noč kar nekaj otrdeva trebuh in dobim biolečine kot pri menstruaciji, precej podobno začetnim popadkom, kolikor se spomnim izpred slabih sedmih let :)
Glede porodnišnice Ptuj me še zanime, če katera ve, če imajo možnost vegetarijanskega oz veganskega menija za časa bivanja tam?
Prehranjujemo se vegansko, tako da če ni neke možnosti, bi to znal bit problem...

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  104 105 [106] 107 108   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.