ursonok
|
Ojla, jaz doma, po preobilnem "zajtrku" . In parih kosih kolača Pregled bil ok, zelo sproščen, v bistvu nič takega ...Dobra novica je ta, da sem se od 28. tedna, se pravi v več kot sedmih tednih, zredila le 2kg Vsega skupaj sem na +10 (no, +11 od moje "idealne" teže). Glede na to, da bomo verjetno kmalu rodili, jih kaj veliko ne bom več dobila. Tako da sem nekako pomirjena Pritisk ok, 110/70, plodovi utripi močni, je ful izbočila ritko, ko sem ležala na hrbtu. Dobila sem napotnico za laboratorij - v ponedeljek, takrat mi bo vzela tudi bris. Drugače debata o tem, kako se počutim in kaj bo po porodu. Tukaj moraš baje 3. in 15. dan z otročkom iti k pediatru, da preveri, ali ima zlatenico, ali pridobiva na teži itd. Čim prej po vrnitvi domov pa morata mama in otrok skupaj k tej patronažni, da pogleda mene, ali sem ok, ali nama gre dojenje (če želiš dojiti) in kako je otročič. Mislim, da je to vse (ma, ima ženska ful andaluzijski naglas in bolj slabo razumem). Nič ni omenjala obiskov na domu - kar me zelo veseli . MV in tega tu ne preverjajo - je samo debelo gledala, potem pa bruhnila v smeh. Da nima smisla to početi, ker lahko samo kakšno infekcijo sproži, kakega pozitivnega učinka pa ne bo. Da ko bom rodila, bom rodila, tudi če naslednji teden - bi bilo prekmalu, a hujših zapletov ne pričakujejo. Da počivam lahko, če mi osebno paše, poroda pa tako ne bom preprečila - če bom dobila prave popadke, jih z nobenim počivanjem ne bom ustavila. Skratka, od tam gre čovek kar pomirjen. Aja, pa sploh mi ne bodo več testirali urina! Samo dvakrat so mi ga. Samo še kri in strjevanje bodo pogledali - za k porodu. In to je vse. Na Poljskem so mi pred porodom naredili maso raziskav - pa hepatitis, pa kila pa ne vem kaj še vse. Tu pa samo kri. In to je to. Ne vem, to je moja tretja nosečnost in v bistvu imam šele prvič občutek, da je to "normalno" in ne izredno stanje. Nihče ne išče nekih odstopanj, presežkov ali pomanjkanja, vse čim manj invazivno. Anjuška super, da je vse ok! Zdaj pa čim bolj uživaj!!! Sover, ti me vedno spraviš v dobro voljo. Tale tvoj je res en zanimiv primerek. Saj moj ima tudi včasih čudne, pa sploh ne na polno luno, kar tako. (Ampak potem zjutraj vedno trdi, da sploh ni bil nič "čuden".) Saša, kje pa ti dobiš vsa ta zelišča? Jaz bi tudi kaj eksperimentirala - moram po slovarju pobrskat, kako se to reče po špansko. Tukaj je precej prodajalen zelišč, ziher se da dobit! Jaz sem pa danes zelo dobro spala, niti kolki me niso boleli, otrdevalo mi ni itak nič. Super je bilo, le kakšno urico premalo. Aja, pa ob 4h se je Abel zbudil - pokakan skoraj do vratu (valda, če se je pa včeraj cel dan nažiral). In se je huronsko drl med previjanjem ... Jutri grem pa na bazen, obvezno. Danes sem prepozna. Pa za vikend naj bi se malo ohladilo, pa kakšna kaplja naj bi padla . Eh, sem pa sanjarila o kakšnih sprehodih in malem pivu na sončku
|