|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
5.5.2013 11:10:48   
majčica1508
Ursonok............najprej en velik močan virtualni objem in za dežjem vedno posije sonce.....Jaz take debate kar preskočim ali kar zamenjam temo,če sem v družbi imam eno prijateljico,ki da veliko na znamke oblačil ona in njena family je cela v Just Cavalliju,sam da se vidi..Doma pa makarone je,a ni to žalostno..Na vzven naj se vidi,kaj bom pa dala vase pa nima veze...
Meni veliko več pomeni,kvalitetna in zdrava hrana(zato res porabimo veliko €)kot pa kak Cavalli....
Boš videla,da bo vse ok,sta mlada,izobražena,zdrava....

No meni se kuha goveja juha,zraven bom spekla krompir,velika skleda solate,pa meso iz juhe(če ga bo sploh kakšen hotu)
Moji so pri tašči,jaz sem pa malo pospravila in kosilo prištimala...........

Trebuh se mi je spustil nenormalno,popadki so prisotni,samo niso več k par sekund,se vidi da bo počasi to,špika me v nožnici za znoret,boli me med stegni...Oh te nosečniške radosti...
Naslednji ponedeljek imam pregled in odvzem brisa.Upam,da me kaj ne prehiti.....V petek nastopim porodniško.....

Glede igre z malima dvema,koker se mi da včasih tečem zraven,brcam žogo,včasih bi pa samo sedela in gledala....Rihtava jih oba,če jaz ne morem pa moj to prevzame...Oba doma delava in mi res veliko pomaga...Jaz skuham in pomijem posodo,on pa po tleh pomete,posesa in pobriše,jaz oblačila obesim in zložim....Malima prebere pravljico,ju uspava...Nimam pripombuser posted image

Vreme je pa tolk nestabilno,celo noč se je bliskalo,grmelo,toča padala na obroke,ja grozaaaaaaaaa...

(odgovor članu tana01)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
5.5.2013 11:56:11   
ursika_ursi
ursonok, objemčekuser posted image user posted image
Jaz sem od petka zvečer cela čudna, nataknjena, tečna in depresivna. Moj se je za soboto malo čudno dogovoril za kosilo pri mojih b rez da bi mi povedal in potem meni tašča ob 10h zvečer pošlje sms, da je piknik pri njih pa sva se vsak pri enih dogovorila, s tem da sem mu jaz povedala, on pa je bil tiho ko rit- ga sumim, da me sploh ni poslušal, ker je nekaj programiral na compu in takrat samo kima, ko mu kaj rečem. Vglavnem včeraj dopoldne sem čisto ven padlauser posted image user posted image Se ne spomnim kdaj sem nazadnje tako ponorela im sva šla pač vsak k svojim, kr nekiuser posted image user posted image Itak sem bla cela zajokana, ker sem se celo pot v avtu cmerla in me je mami samo pogledala pa že nov naval solzuser posted image user posted image user posted image
Pika na i pa je bila, ko je moj svoji sestri in njenemu povedal, da bo malček imel rusko ime, no, takrat pa se mi je utrgalouser posted image user posted image user posted image user posted image Jaz sem samo povedala, da ima ime 7 črk in da je prva črka bolj v začetku abecede, moj pa potem vrže še tole bombo. Se mi je prav strgalo in sem se ene 15 min drla na njega in malo njegovo mamo vmešala v vse skupaj, ker se mi je vsega nabralo za en velik pisker in valda je zaj cel tečen in užaljen in čaka opravičilo, ki ga pa žal ne bo, kaj pa se spravlja razkurit nosečnicouser posted image Sem samo vzela ključe od bajte, telefon in oddirjala ven v gozd malo dihat, da se pomirim. Pri moji sreči se je pa ravno takrat ful vlilo in začelo grmet, še moj me je klicaril pa se mu nisem hotela javit in sem pol poslušala kako sem to res pametno nardila, da zaj ne morem kar tako v gozd al pa kam drugam, ker sem noseča, ker bi se mi lahko kaj zgodilo blablabla... Jaz pa se itak nisem še čisto ohladila in sem ga spet nahrulila, da je kar prekinil telefon med tem ''pogovorom'' in se odpeljal do kolegov, domov pa prišel malo čez polnoč. Še danes sem se komaj zadržala, da ga nisem nekam poslal, tolk sem besna in razkurjenauser posted image user posted image Posledično pa mi je trebuh celo noč otrdeval kot nor, verjetno zaradi živcev in vsega tega sranja....user posted image
Ne vem kaj mi je, da me je to vse iz tira vrglo, cela sem tečna ko driska in najraje bi šla nekam, da se malo sestavim nazajuser posted image
Sem mogla dat to iz sebe, mi je kar lažjeuser posted image

Modrci za dojenje- sem jih v petek gledala v hm pa so sami taki za ome in velki, da si ga lahko dam čez glavouser posted image Niti ne vem katero številko naj vzamem.. Majčke za poletje pa bi najraje imela take na špagetke (tanke naramnice), ko samo vržeš dol čez ramo in je joška na dosegu. Samo modrc morem najt kak podložen, da se ne vidi že iz 500m, da nosiš tiste blazinice za dojenje..

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
5.5.2013 12:01:45   
sover
Hej, hej,

Starejši otroci: tudi prinama je tako, da z njim teka okoli M. Ker sam ni tako zelo koristen (ne kuha ipd.), ponavadi vzame mičkenega s sabo, da imam vsaj mir za kaj narest. Moram rečt, da se M zelo trudi po svojih močeh, da mi olajša zadevo. Tudi pri tamičkenem se zdaj to pozna, ker je samo oči, oči (to jetudi ena izmed besed, ki jih zna povedat). Meni je super, da se imata rada. Težava je bolj v tem, da si želim, da bi se včasih preganjali v troje, pa enostavno ne zmorem. No, sicer kompenziramo tako, da gremo kam vsi trije (živalski vrt, na sprehod, obisk ...) in je malo čist OK. To je bolj moja težava.

Nosečniške tegobe: ja, spanje je bilo danes ... no, ni ga bilo. Zbudila sem se ob dveh in do štirih gledala v luft. Ne morem spat drugače kot na boku (na hrbtu mi kr slabo rata) in potem me bolijo kolki, ker ves trebuh visi na njih. Poleg tega mi ponoči ful otrdeva trebuh in čutim že tud kak popadek (no, ne vem, če je to pravi popadek, ampak občutek je skoraj isti). Danes sem si probala mal podložit trebuh, pa ni bilo neke koristi, ker potem se je pa bebika uprla. Optimalno bi bilo, če bi lahko spala na pol sede user posted image
O spuščanju trebuha ne vem nič. Me je pa danes dopoldne tako zdeloval pritisk, da sem po štirih letih prvič spet popila kavo ... Zdaj je malo bolje.

Finance - sem ena izmed tistih, ki ji za finance (trenutno) ni treba skrbeti. Sicer smo bolj ali manj brez, ker zidamo hišo, mi pa na misel ne pride, da bi se pritoževala. Smo skromni in varčni ljudje in temu primerno tudi zapravljamo. Počitnice niso v prvem planu, sploh pa menim, da za kaj takega ni treba iti niti daleč niti za veliko denarja. Otroci (in odrasli) so veseli tam, kjer se dobro počutijo.

< Sporočilo je popravil sover -- 5.5.2013 12:02:14 >

Neposredna povezava do sporočila: 2728
5.5.2013 19:21:27   
Peeby
Tile prazniki in frej dnevi so prav pasali, še bi še user posted image Namreč do konca maja sem še v službi (s parimi dnevi dopusta vmes), zato mi vikendi ful pomenijo. Za prvega maja smo si tako s prijatelji privoščili en tak improvizorični piknik, sredi jase zraven bajerja, žar za enkratno uporabo, vsak prinesel nekaj in je bilo prav super. V petek sva pa še z mojim pobegnila na morje, do danes. Še zadnjič sama!

Sem pa očitno spet fasala neko vnetje user posted image , tako da je precej pokvarilo moje vzdušje. Začelo se je že v petek, zgledalo kot glivično (sem se začela mazat s canestenom, pa pomaga tako tako), ampak danes se je spreobrnilo v neke čudne barve user posted image Tako, da moram jutri najprej navsezgodaj k zdravnici. In upam, da nisem fasala spet kakšno bakterijo.

Modrci za dojenje: sem hotela že prej načeti debato o modrcih, pa vidim, da ste se zdaj razgovorile. Ste dale par idej, hvala dansas in ursika_ursi!!1 Namreč imam precej majhne prsi in vsi nosečniški se mi zdijo tako ooogromni - nimam ga kam dat, res. A je katera kje videla kakšne manjše številke, kako drugačne za manjše prsi? Mislim, da se bom s tem ukvarjala potem, ko bom videla, kako se mi bodo joške sploh razširile, če ne bom improvizirala s DIY ali majčkami oz. kopalke se mi zdijo super ideja!

Debate okoli denarja: strinjam se, da najbolj jokajo tisti, ki imajo največ in ki najlažje pridejo čez vse skozi. Jaz gledam na to, kot da imamo vsi svoje prioritete v življenju: eni jih radi kažejo navzven (avti, oblačila, hiše, stanovanja) drugi raje investirajo v sebe (izobraževanja, hrana, potovanja). Tudi mene včasih zelo potre kakšna zgodba, ker na koncu vidiš, kako malo imaš in kako v nesigurnem finančnem okolju živiš. Nama trenutno sicer ničesar ne manjka, je pa res, da omejujeva potrošnjo na določenih stvareh, da si lahko zase privoščiva recimo dopust, da greva zvečer ven, na večerjo, s prijatelji, da kupujeva boljša živila itd... Vsak mora presodit kaj mu je bolj pomembno, pa ne za to, da bi se navzven hvalil, kje je vse bil, kam je vse šel (ker ja, na dopustu se imaš lahko tudi lepo doma), ampak zato, da si sam zadovoljen s tem, kako živiš.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
5.5.2013 20:40:39   
dansas

IZVIRNO SPOROČILO: Peeby

A je katera kje videla kakšne manjše številke, kako drugačne za manjše prsi? Mislim, da se bom s tem ukvarjala potem, ko bom videla, kako se mi bodo joške sploh razširile,...

Kot sem že omenila imam jaz tudi bolj majhne, tako, da sem se še toliko bolj čudila temu, v kaki meri se proporci jošk spremenijo ob navalu mleka user posted image . Se tako spomnim, da sem stala par dni po prvem porodu pred špeglom in nisem mogla verjet - sem bila kot Pamela Anderson user posted image ; samo, da zizki niso bili gladki, ampak taki bolj vozličkasti - je vsak mlekovod ven iztopal. Tako, da takrat ni bilo šanse, da dam nase moderc za dojenje, ki je bil za številko večji, kot tisti, ki sem ga nosila v nosečnosti - je bil občutno premajhen in sem se zato bala mastitisa. Čez nekaj časa se je pa vse skupaj uneslo, tako da je kasneje prišel v poštev. No, malo sem zakomplicirala svoj esej user posted image - v glavnem, hočem povedati, da se velikost prsi med dojenjem tako spreminja, da je zelo težko zadeti pravo številko, ampak načeloma bi rekla, da še najmanj fališ, če kupiš takega, ki je dve št. večji od običajnega (ampak zgledajo pa res ogromno - me je zadnjič, ko sem jih prala, moj vprašal, če so to modrci od moje babice user posted image , s katero živimo v isti hiši).

Sem danes zaključila projekt: izbira, razvijanje in sortiranje fotografij user posted image !!! Aaaaa. Kako olajšanje. Ta naloga je že kar nekaj časa no.1 na mojem mentalnem seznamu opravil preden grem rodit. Ne vem, če je še katera tako lena, kar se tega tiče, ampak mislim, da sem jaz kar zmagovalka, ker sem namreč razvijala slike še iz leta 2008. Od naše tamale sploh nisem imela nobene fotke (razen tistih, ki jih je dobila v vrtcu) pa je že 4 leta stara user posted image !!! Tako, da sem sklenila, da od zdaj naprej pa ZARES sproti razvijam slike. Kako srčno upam, da se bom držala te zaobljube. Ker moj je pa še bolj mimo, kar se takih stvari tiče: je rekel, da če sem zmešana, da sem dala toliko fotk razvit (skromnih 870) - on bi jih kvečjemu kaki dve za vsak mesec (se pravi cca 25 na leto), zložil bi jih pa v škatlo za čevlje, tako kot so jih imeli pri njemu doma user posted image ... Sej jaz vem, da sem mogoče res malo pretirala, ker ko jih zdaj gledam, vidim, da imamo več kolekcij skoraj identičnih fotografij, ampak kaj, ko se mi zdi tak uspeh iz skoraj 3500 slik narediti izbor 850.

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
5.5.2013 20:55:12   
sonce987
dansas-tudi jaz zaostajam s sortiranjem slik za 10 let. pred časom sem jih že veliko presortirala, potem je pa strela udarila v hišo in mi scvrla računalnik in seveda slike-adijo. sem rekla, da moram vse presortirat in razvit preden rodim. Pa otroško knjigo za sinčka bi rada naredila, sem jo že zdavnaj kupila, ampak še nič notri napisala ne nalepila.

ursonok-tvoje temne misli niso nič nenavadnega. Kako naj bo človek ob napovedit in novicah s katerimi nas vsak dan bombandirajo mediji sploh še miren....

ursika-ne se preveč sekirat zaradi tvojega izpada in spora...jaz se enkrat na mesec ful skregam z mojim sedaj, ko me nosečniški hormoni mešajo. včasih po več dni ne govorim z njim-vse dokler že ne pozabim zakaj sem v prvi vrsti sploh nehala z njim govorit. Vsak par se mora kdaj pa kdaj malo spreti...se imamo potem ,ko se pogovorimo še rajši user posted image

Če katera ve za kakšne podložene modrce za dojenje, bi prosila, da še enkrat pove, kje se jih dobi?

blazinice za dojenje-jaz sem prvič uporabljala od Chiccota-so tanjši in večji od ostalih in se jih skozi majico bistveno manj vidi, kot npr. tistih od tosame. S tosamimi zgleda ženska, kot da ima 2 radarja.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
5.5.2013 22:15:15   
ursonok
Živijo,

vidim, da moram malo zabedirat na forumu, pa se takoj začne dogajat! user posted image
Spali smo izredno slabo - Abel je zaspal ob 23h, ponoči štirikrat vreščal ko zmaj in vstal ob 7h user posted image user posted image . Z mojim nisva vedela, ali naj od zaspanosti skočiva skozi okno ... ali pa naj popokava otroke, hrano, igrače itd. in greva na obalo. No, odločila sva se za to slednje ... In nam ni žal user posted image .
Me je zamorjenost kar malo minila - sonček pomaga. Plaža je sicer za en drekec - pač dolga, ravna, z dribnim peskom, brez dreves ... Jaz sem iz otroštva navajena na hrvaški tip plaže, zato mi je tukaj brezveze. A otrokom dogaja, tako da naj bo user posted image .

Finance,
ti naši prijatelji so sicer čisto običajni ljudje, kot mi, živijo skromno, a vseeno - ob debatah se zaveš, da imajo oni lastno stanovanje (pod "lastnim" mislim stanovanje BREZ kredita), imajo majhno hiško, ki jo oddajajo, pa oba skupaj zaslužita več kot midva. In ful jamrata. No in tako se zaveš, da si ti res ubogi - nimaš nepremičnin, najemaš, zaslužiš ravno za iz meseca v mesec ... privoščiš si itak nič "čudežnega", oblek ne kupujem sploh, tudi knjige sem omejila, ker so drage. Ves denar nam gre za najemnino, stroške in hrano.
Sicer jaz sploh nisem razmišljala o tem, a kot pravim - ko takole debatiraš z ljudmi in slišiš, kaj oni imajo, koliko zaslužijo ... se zaveš, v kakšni "finančni nesigurnosti" živiš (kot se je ena od vas lepo izrazila).
In ko gledam Dnevnik, me samo še bolj glava boli. Moje delo je namreč odvisno predvsem od financiranja države (prevodi humanistike itd.). Obup!
A ko se bolje počutim, se tolažim z mislijo, da delam to, kar imam rada, da sem v primerjavi z večino zelo svobodna (delam doma, nimam šefov, fiksnega urnika itd.), in da smo brez kreditov. Tudi to ni malo! user posted image

Dopust
itak je najbolje tam, kjer se ti ok počutiš! Mene vsi čudno gledajo, ko pravim, da mi je najboljši dopust izlet z mojim v Rusijo, za kakšna dva tedna, kjer šetava po Peterburgu, kupujeva knjige in se potikava po zakotnih barčičih. Potem pa, če so otroci še pri dedkih, še kak teden-dva doma delam po vsaj 8 ur, berem, grem plavat, kaj spit in spat. In to je to. (Ja, meni je dopust že to, da se lahko dobro naspim in potem z bistro glavo delam user posted image )

Uršika
ob tvojih postih vedno čist dol padem! user posted image Saj vem, da ti je težko, a za nekoga "od zunaj" je prav zabavno. Jaz pa nimam tako hudih izpadov, vsaj moj pravi, da ne user posted image

Nasploh tema moški in nosečnost - jaz mislim, da bi vsak moški rabil neko psihološko konsultacijo na začetku nosečnosti: nekoga, ki bi mu razložil, da je ženka zdaj v nenavadnem stanju, hormoni itd., in da enostavno mora prenašati njene izpade, streči njenim muham, skrbeti, da bo njej čim bolje in lažje. Pika. Ni druge.
Sicer se zavedam, da so zveze različne - enim ustreza "burna" veza, drugim ne. Jaz sem otroštvo preživela v precej burni družini in imam tega vrh glave. Rabim moža, s katerim si karakterno zelo ustrezava, v domu je pa mir in sloga user posted image . Tako da se ne pričkava, če pa jaz kaj težim, pa on pač malo potrpi, sploh v nosečnosti user posted image .

Nosečniške tegobe
maj jaz jih skoraj nimam več user posted image ... No, malo me bolijo kolki, ponoči hodim na wc, pa težka sem že user posted image . Drugače pa nič popadkov, otrdevanja, špikanja, tiščanja ... Kar malo dolgočasno, moram priznat.
Sem pa že na 37+1 in plus tega, da je N donošena, je ta, da te ne skrbi več, če pretiravaš in bi se lahko "kaj zgodilo" user posted image . Moram pa reči, da sem začela živeti (v glavi) tako, kot da še dolgo dolgo ne bom rodila. Kar nekaj bluzim, nič ne gnezdim, torbe za v P ne polnim ... Cunjic ne sortiram (saj jih skoraj nič nimava user posted image ). Ne vem, kaj mi je. user posted image

Nič, otroci spijo, jaz grem pa tudi počasi - čeprav me skrbi, kako bo, ker so se naselili neki novi sosedje (v sosednji blok) in imajo na terasi žur - terasa je pa nasproti najine spalnice user posted image

Držite se,
jutri zjutraj letim po izvid za streptokok, poročam, kako in kaj
papa!

Pa še en morski utrinek :)

user posted image

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
6.5.2013 6:29:09   
Tija01
Dobro jutro souser posted image !

Tako pa se še jaz malo oglasim, saj kar traja in traja da se to okence pojavi, da lahko sploh pričneš pisati.

Pozdravljene vse novo pridružene članice user posted image

Uao spet si nam naredila lušte Ursonok obala morje joj kar padla bi noter, če bi se dalo user posted image in pristala tam ter uživala v polni meri. Zaradi situacije katera je danes se nima smisla sploh preveč sekirat, vprašanje je kam vse to vodi ... iz dneva v dan je slabše, medije boljše da ne bereš in ne poslušaš a kaj ko pa ne gre brez tega, moraš pač biti malo na tekočem. Druge družine še tega nimajo kar imate vi tam v Španiji, zato Ursonok temne misli pošlji v oblaku nekam v vesolje.

Veseli bodimo, da nam zdravje služi to največ šteje!

Vsak živi pač svoje življenje, kakor mu pač ustreza, zato Ursika-Ursi bo že boljše, ni vsak dan nedelja, vsaj jaz se tolažim s tem, pridejo slabi dnevi in potem spet posije sonček in nam je lepouser posted image

Vsem, kateri ste bolani pa želim čim prejšnje okrevanje!

Lina3: Za bakterije v urinu pravijo, da naj dosti piješ ne vem pa če to deluje saj imam sama urin in kri bp.

Pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
6.5.2013 8:15:17   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Danes se je začela moja uživancija user posted image user posted image Sem sama doma, naredila sem si moj priljubljeni zeleni čaj z mlekom in plan za danes je...uživanje user posted image user posted image No mogoče bom skočila do lekarne pa trgovine, pa hčerki malo sobo pospravila, ostalo pa je čas zame, saj se zavedam, da ga potem doooooolgo ne bom imela....sploh če bo drugo dete tako malo spalo kot je Neža.... Sem mislila da bo zjutraj tamala full težila da bi rada ostala z mano doma, pa niti ni bilo tako hudo, parkrat je vprašala zakaj ne grem v službo in ji je ati razložil da se moram pripravit da bo kmalu prišel dojenček in potem je še vprašala če me trebušček boli, pa ji je še to nekako pojasnil pol mi je pa prišla dat lupčka in objemčka in sta šla user posted image .... Me je prav zanimalo kako se bosta zrihtala zjutraj sama, prav zanalašč nisem vstal in je jaz zrihtala za v vrtec, ker potem bi to itak takoj postala navada da moram zjutraj vedno jaz vstat in jo zrihtat, pa moram rečt, da jima je šlo kar ok, celo sirup se je spomnil dat ji zjutraj....no edino pač 15 minut kasneje sta šla od doma kot ponavadi user posted image user posted image Ja pri nas je pač tako da sem ponavadi jaz zrihtala sebe in Nežo, pol sva pa še vedno atija čakali user posted image user posted image

Finance - ja jaz bom tudi zeeeeeelo vesela ko bomo imeli odplačan kredit za stanovanje, čeprav je do takrat še zeeeeeeeeeeelo dolgo....ampak če ne drugega ti potem vsaj strehe nad glavo nima nihče za vzet....sicer pa jaz vedno pravim, da dokler smo sami zdravi in imamo zdrave otroke se nimam kaj pritoževat...imam očima, ki je že cca. 30 let na invalidskem vozičku in vem da bi dal hišo in avto in še vse kar ima oblečeno samo da bi lahko hodil.....tako da, moja trenutna želja je samo da dobim še enega zdravega otroka...

Pa da gremo na malo bolj pozitivne teme....naše prvomajske počitnice so bile čuuuuuuudovite....v soboto smo bili na enem rojstnem dnevu, v nedeljo na krstu, v ponedeljek smo šli na morje, smo rekli da bomo ostali do srede, pa nam je bilo tako luštno da smo ostali kar do sobote user posted image user posted image ... imam to srečo da ima mami prikolico na morju, tako da si lahko zmišljujemo user posted image ...nekaj časa je bila ona z nami, pol sta prišla še mami in moj bratec...pa moja mami itak super kuha tako da mi še kuhat ni bilo treba...v glavnem res uživancija na polno user posted image user posted image Edino Neža je bila skoz malo prehlajena, smrkala, kašljala itd. tako da se nismo šli nič kopat nikamor (no ati in bratec sta se kar v morju kopala), ampak je bilo vseeno fuuuuull luštno....ja res je fino potem ko je otrok star že 3 leta in ga lahko že pustiš samega v peskovnik in ga samo od daleč iz ležalnika opazuješ user posted image user posted image ...

Blazinice za dojenje - meni so bile tiste od Chicota tudi daleč najboljše in edine, ki mi niso premočile, so pa precej drage, tako da za ven sem uporabljala tiste, za doma pa kakšne cenejše...no mogoče so jih pa tudi ostali že kaj poboljšali od takrat...

Gnezdenje - meni tudi ni še praktično nič prijelo...kupila sem za dete zaenkrat samo en body, no saj imam sicer skoraj vse še od hčerke, samo par stvari mi manjka, ampak me kar ne prime da bi šla v šoping....o kakšni torbi za porodnišnico tudi še ni ne duha ne sluha....imam v glavi da do 20.5. ko imam naslednji pregled se ne bo še nič zgodilo, ker še nimam napotnice za rešilca user posted image user posted image ,,,ha, ha...kot da je to garancija da še ne greš rodit user posted image user posted image ...

Lethe- jaz tudi hodim v Tosamino trgovino da sem vmes že pozabila kaj sem hotela tam kupit user posted image user posted image ... pa jo imam tako blizu da imam namen kar peš it do tja....no ja čeprav pri hitrosti moje hoje sedaj, bom po mojem prej prišla do tja če se kotalim kot pa če hodim user posted image user posted image

ursika_ursi- vidva sta imela pa res buren vikend user posted image ... upam da se oba kmalu ohladita....sicer pa tista ideja od o tečaju za partnerje nosečnic - kako ravnati v primeru hormonskih izbruhov ni slaba user posted image user posted image Upam da se kmalu oba ohladita in pobotata....

UH, bo dosti za danes od mene...grem razmišljat kaj bi jedla za zajtrk...user posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
6.5.2013 10:22:31   
dansas
Hej, hoj!

Joj, girl97, te čisto razumem kako fajn je bit malo sam. Jaz sem že dober mesec na dopustu, čez 2 tedna bom šla pa na porodniško in probam vso to svobodo izkoristit na polno (ker je potem kar dolgoooo več ne bo). Zdaj so imele punce en teden počitnic in nam je bilo čist fajn doma, sem jih pa vseeno z veseljem zjutraj spakirala v vrtec in šolo. Še vreme je krasno za nič delat - dežuje, tako, da se bom po temle krasnem zajtrku (borovnice, jagode in banana v jogurtu, njam, njam) kar pred televijo počla ali pa vzela kako dobro knjigo v roke. Milina.
Mi ni čisto jasno kako bo zgledalo potem, ko bom rodila, ker ravno takrat se bodo začele tudi poletne počitnice in če je ta starejša doma, ni šans da tamalo kam premaknem, tako da jo bom kar izpisala iz vrtca za 2 meseca. Pa še mojemu poteče ravno junija služba za določen čas (sej to mi bo prav prišlo, ker ne vem, kako bi sicer sama s tremi, čeprav sta prvi dve že kar samostojni). Tako, da si bomo kar po glavi hodili - še sreča, da se bo ravno poletje začelo, ko se nam življenski prostor občutno poveča user posted image in ni omejen samo na 70 m2 veliko stanovanje. Ampak bomo videl kako se bo izšlo - mogoče bomo pa funkcionirali vsi skupaj.

Moji mali v trebuščku se je ravnokar spet začelo kolcat. Mi trebuh kar premetava gor in dol user posted image .

Smo bili včeraj na obisku pri moji sestri in mi je nečak rekel: "Tebi se pa že pozna trebuh!" user posted image Se mi je zdelo kar smešno. Se vidi, da ni obremenjen z ničemer drugim kot sam s sabo in še kakšno punco mogoče (sweet sixteen pač), (rahlo) spremembo na meni, ki sem kot kit na kopnem, je pa opazil šele sedaj user posted image .

pa, pa

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
6.5.2013 10:36:30   
Lethe
Živjo.

En pozitiven user posted image pozdravček, še posebno za tiste, ki ste imele malce bolj naporen in "tečen" vikenduser posted image Saj bo bolje, vedno je.

Girl79: potem sva menda skoraj sosedi?!?user posted image No, odvisno od smeri, ampak vseeno verjetno v radiju 1km user posted image

Ja, glede modrcev za dojenje, če katera najde kakšne debelejše, naj sporoči. Meni tudi ni do razstavljanja...pa še te poletne majčke res težko kaj skrijejo.

Danes sem klicala odvetnico glede moje izvršbe in je rekla, da je banka zagotovo že rubila delodajalcu, če je le imel odprt račun. Potem se pa spet čaka, da je pravnomočno...je rekla, da bo preverila in v teh dneh izvem stanje. Upam na dobre novice.

Včeraj sem naročila nekaj stvari za user posted image preko Ebaya, preostale pa moram kupiti v tem tednu, bom šla v BTC zapravit bone.
Celo torbo za v P sem si naročila, pižamo s snemljivimi naramnicami in kar dvoje natikačeuser posted image Komaj čakam, da pridejo vsi paketki.

Čaji: Mi imamo full malin...in je zdaj vse zeleno...potrgam listke in jih posušim ali kako gre to? Da bi imela tudi jaz domač malinjak user posted image

Lepo se imejte user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
6.5.2013 10:57:57   
Zoja83
Dan!

ursonok in sasa ursonok nakazala sem ti pravkar, tako da preveri, če je vse ok. Sasa tebi sem pa že naslov poslala zadnjič in OBEMA: Najlepša hvala za ves trud! user posted image

finance ne vem, če ne bi bila raje tiho. Ampak oba komaj čakama porodniško, ker že pol leta na mastercardu živima. Bomo že... Še vedno smo... user posted image

Jutri bo polni 35. teden in danes se morem it spet pokazat (zaradi epizode s porodnišnico). Drugač je počutje katastrofalno in se trudim iz dneva v dan. Počivala sem veliko, mal me user posted image heca, se je čisto umiril in sem skoz na trnih, če je vse v redu. Danes sem čutila samo en premik! Sem šla prej kar s stetoskopom iskat utrip. Upam, da je samo vreme. Danes sem šla še na CSD, tako da samo nekaj še po pošti pošljem in sem od 15. uradno na porodniški.

krči v nogah od torka naprej sem jemala vsak dan buscopan, magnesol in kalcij v velikih količimah, da so se bolečine umirile in po vsej tej dozi, mene v soboto ob šestih zjutraj v nogo tak krč, da imam prav plavo in še danes ne morem normalno po stopnicah... user posted image

Punce jst mam že res poln kufer te nosečnosti! Prvič, ko sem bila noseča, je bila res taka milina.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
6.5.2013 12:15:35   
ursonok
Ojla,
jaz sem od zdravnika, streptokoka nimam!!! user posted image user posted image
Joj, sem tako vesela, misel na antibiotik mi je resno grenila življenje user posted image .
Po poti nazaj sem šla še po bio moke in suho sadje ... mmm, debele, mastne, sočne, nežveplane suhe slive so zakon! user posted image
Sicer sem pa po zajtrku in komaj diham user posted image user posted image

Zoja,
res se mi smiliš z vsemi temi tegobami. user posted image Meni pa res kar nič ni, danes sem spet dvakrat skoraj šprintala na avtobus ... Me vsi tam gor gledajo kot marsovko user posted image . Krča nisem imela niti enega celo nosečnost. Ko sem danes na zdravnikovo vpr, kako sem, odgovorila, da dobro, mi ni verjel. Češ da se moram počutit slabo, ker sem "res že na koncu".
No, saj psihično včasih se - kot ve dobro veste user posted image - fizično mi pa zadnje dni res ni hudega. Samo še plavat se moram spravit, pa bo!

Nakazilo - sem ravnokar preverila, danes je prišlo - do zdaj - nakazilo od Saške. verjetno se bodo ostali pokazali pozneje ... NIč skrbet.

Lethe,
čim prej poročaj o dobrih novicah!

Dansas, girl79
ja, super je biti sam, čeprav jaz nisem skoraj nikoli - je vedno mož doma user posted image . Sva pa zdaj po treh dneh (Abel je bil v petek doma) oba komaj čakala, da ju spraviva v vrtec in bo malo tišine v bajti user posted image . Abel je res razvil nek grozen vreščeč glas, če ga poslušaš deset minut (in čez dan ga ziher dve uri), si psihično čisto izmučen. Vrešči pa za vsako stvar - če mu kaj nevarnega vzameš (recimo nož), če ga kam ne spustiš (pa če hoče splezat na pograd!) itd itd.
Sem se pa tudi jaz odločila, da si bom pred porodom (kdaj bo to? user posted image ) vzela kak dan, ko ne bom nič delala (v smislu službe). In bom šla na en dolg sprehod, recimo peš na Alhambro, pa po mestu itd. Sama.
Pa komaj čakam naslednji viked - sem odločena, da še ne rodim in da gremo pogledat še eno plažo. To sonce ti res vlije energijo!

Pa nasploh ugotavljam, da ne bi rodila - ker potem se 6 tednov ne smeš kopat!!! Tu bo pa vroče za crknit, ob bloku imamo bazen, morje je 30minut stran! To bo zame prava muka user posted image user posted image
Po eni strani bi bilo pa bolje, da bi rodila čim prej, da bi se vsaj cel julij&avgust lahko namakala ... Jah, spet ne vem, kaj točno bi rada user posted image

Nič, držite se, želim vam uspešne preglede in čim manj nosečniških težav!

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
6.5.2013 12:45:29   
ursika_ursi
Evo mene, pomirjeno in potolaženouser posted image
Od včeraj popoldne spet govoriva, heheheuser posted image Ma, ponavadi nisem taka tečka, ker imam res visok prag, da se me razkuri, ampak zadnjič se mi je pa res utrgalouser posted image user posted image

ursonok- ti zavidam tole plažo, morje in sonček. Pri nas je zdaj za nekaj časa prav gnilo vreme napovedano in sem cela tečna zarad tegauser posted image Malemu se pa vidi, da ful uživauser posted image Pravi srček jeuser posted image user posted image

modrci za dojenje- take fajn podložene imajo tudi v trgovini Popek, mislim, da je cena okoli 27eur, nisem pa ziher. Jaz še tudi iščem kakšno fajn varianto, ampak še do zdaj nisem nič novega odkrilauser posted image Sami tanki, nepodloženi in ogabni modrci. Aja, baje jih majo v Leclercu, tam poleg baby zadevščin in da so fajni pa tudi cena je normalna- mislim, da celo pod 20eur.

Nič, šibam jaz čorbico do konca skuhat, sem že lačna da je že hudouser posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
6.5.2013 12:47:55   
lina3
Čao souser posted image ,

prvi pravcati dan na dopustu pred porodniško. Tamal je šel po enem tednu v vrtec. Aleluja...je kar naporno, se mora skos nekaj dogajat, jaz pa nisem več tolk mobilnauser posted image . Načeloma sem kar fajn, samo od včeraj me vsake tolk časa nekaj špika v križuuser posted image . Upam, da niso kakšni popadki, sem v 34 tednu in bi lahko vsaj še ene tri tedne počakali.

Streptokok- a ta test delajo vsem nosečnicam? Meni moja G ni nič omenila.
14.5. imam še en UZ. Sem se kar prijavila glede na to, da je na morfologiji bil mal majhen, pa sem potem imela še en UZ kontrole rasti. Oh, po trebuhu je zelo aktiven, tako vrjamem, da je vse ok, vendar za vsak slučaj raje grem na pregled.

Danes sem imela generalko stanovanja. Joj, kolk se praha nabere.user posted image .
Zdaj si bom počasi kaj za jest naredila, pol pa mal počivatuser posted image . pred TV ali knjigo.
Čao

Neposredna povezava do sporočila: 2740
6.5.2013 14:40:49   
helga7
Ojla,y
Vidim da se vsem nekaj dogaja.
Ursonok s tole slikco si pa ful luste naredila, joj kdaj bomo sele mi sli na morje???
Sedaj pa cakam na pregled pri G,, tu se vedno caka....!!
..Imamo kar vse podobne tezave, tudi meni je blo v prvo lazje, sedaj pa me vse nekaj moti. Moram se malo v nabavo pa se mi sploh ne da. Imamo dosti stvari od taprvega ampak kaj je pa se vedno treba nabavit.

Uzivajte se v zadnjih tdnih.
'

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
6.5.2013 17:33:42   
malecka24
Lep pozdrav punce

Mene pa ni bilo resnicno dolgo tukaj,ker smo se selili in je bilo vsega preveč.No sedaj smo se ustalili in nam je zelo fajn.Ta teden greva kupit posteljico za najino princesko:)Kar tri punce bodo doma + mami tako da bo kar pestro:)Zanima pa me naslednje.Moja mami ima zelo starejso muco in je skoraj stalo zunaj.Danes me je opraskal malo po vratu in ker ne vem ali je zdrav ali ne,se bojim da ni kaj prenesel name.Seveda sem takoj se umila in razkužila,ampak ne vem če je kaj pomagalo.Jutri imam pregled pa me zanima ali naj to povem mojemu G in če bi mi lahko kri vzeli ali ne vem no,da sem vsaj prepričana da ni nič kaj takega.Se sekiram zaradi mojega user posted image pa me zdej mala panika daje.Moja sestra vem da je dobila mačjo bolezen in je morala antibiotike pit,nič hudega ni bilo.Ampak previdnost ni odveč po moje.Upam da nisem bila s tem vprašanjem kaj nadležna in upam na kakšen odgovor:)Hvala vam punce za vse.

P.S.Za info:imeli bomo user posted image ,11.6.2013

(odgovor članu helga7)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
6.5.2013 23:10:43   
ursonok
Zdravo,

jaz bom znorela,
mene vse boli od teh brc in rovarjenja po mojem trebuhu!!! Na avtobusu sem morala prejle vstat, ker sem v sedečem položaju videla vse zvezde! Baje naj bi se v zadnjih tednih človek umiril, jaz sem začela 38. teden, pa je iz dneva v dan huje! Strašansko me boli želodec, pa tam spodaj nekaj (sploh ne vem, kaj točno), skratka, ne vem, kaj naj si mislim.

Malecka,
o mačkih in mačjih boleznih nimam pojma user posted image

Sicer pri nas vse po starem, Abel siten in vreščeč user posted image , Agatka kar ok, mož povsem znosen user posted image , jaz pa spet polna enim strahov in najrazličnejših čudnih vizij. Verjetno bo kriva utrujenost (sem Abela v vozičku rinila v hrib, pol ure hoje, po soncu, of kors). Grem še kaj narest, spat očitno še ne bom mogla.

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
7.5.2013 8:07:25   
sover
Živjo,

kakšno jutro! Že dva dni sem naspana (!!!) user posted image user posted image in posledično so tudi dnevi bistveno lepši. Ugotovila sem, s katero blazino se moram ponoči podložit, da imam potem vsaj približno mir za spat. Seveda je 2x vstajanje ponoči obvezno, ampak dokler takoj zatem zaspim nazaj, me niti ne moti tako zelo.

Včeraj sem dobila še preostanek posteljnine za bejbiko. Vse skupaj sem pred prazniki kupila preko bolhe (posteljica + jogi + posteljnine (kovtrčki, obrobe, rjuhe...) za 100€). Za povrh mi je gospa prinesla še nekaj cunjic :) Danes moram pogeldat, kakšne so. Še sončen dan počakam, da počistim jogi, in to bo to. Sestavljal bo pa itak oči user posted image

Počutje je OK. Kar hecno mi je, kako sem postala neobčutljiva za raznorazne bolečine in potencialne začetke poroda. Itak mi je zdaj že vseeno, če se začne, ker sem donosila. Prav sproščujoče je... Edino trebuh mi je seveda še vedno v napoto. Poleg tega se počutim kot nasedli kit in posledično prav nič privlačna, zato trpi posteljna akcija user posted image . V tem smislu pa res komaj čakam, da dobim telo nazaj, da se lahko spet sprostim. Moj sicer pravi, da sem mu grozno privlačna tudi s trebuhom, ampak jaz se enostavno ne morem nafurat na to. No ja ... še malo.

Ursonok, vem, da imaš rada gibanje, ampak morda je čas, da si mal spočiješ. Morda te zdeluje tudi fizična utrujenost. Še najbolje bi bilo (če imaš to varianto), da ti tvoji podarijo en dan zase. Da nič ne počneš, se malo pocartaš, naspiš ipd. Konec koncev je zdaj nosečnost res že napor za telo.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
7.5.2013 8:15:15   
Saša33
Jutro punce,

no danes se koočno spet lahko v miru oglašam. kako obožujem taka jutra. Naspana, tamala spi, mož v sluŽbi. Po jogi, vreme čudovito, meni paše hladen zrak. Srkam plahtico, danes sem otvorila sezono pitja:)
Upam na kaj efekta.

pa po vrsti...

Homeopatija:
Poslano vsem včeraj, razen  Drugičudež (ki mi mora še poslati naslov), mislim da boste dobile jutri, ker sem bila bolj pop šele sposobna oddat. Včeraj sem že zjutraj šibala, tokrat brez tamale v LJ. Se je pa tud ona drla meni celi noč, pa jst nisem spala celo noč. Pa sva pile, jedle sredi noči. Imam na sumu, da so zobje. No zj je zaspala jst pa v lj. Baje je potem spala do pol 10h in od 3h do 4h, lumpa. Aja pa za praznike je shodila, tako da je sedaj zelo ponosna in jah, jst letim za njo. Kakšen gib naredim hiter in potem stokam in jokam. A se sedaj tolažim, da tudi če rodim ni panike. V glavnem  da ne zgrešim teme. Sem poslala dalje tabletke. Ursonok, denar nakazan. Vidim, da si ga dobila. Res hvala. Začnem papati granule v petek ko bomo donošeni:)

Pregled: Včeraj sem koočno prišla do mojega ginek. Drugače je Drobnič za neplodnost a mene je vzel ker delam v isti firmi. A je res zaseden. Nosečnice ima samo v petek. Problem je ker so me zdej ene dvakrat dali k drugim, ki pa gajno komplicirajo, me gledajo, merijo plodovnico. On pa pove tako kot je in ne dela zdrahe. Uf, vesela sem, da me je on včeraj dobil v roke. V glavnem urin ok, teža na plus 10, ctg je bil ok, krčev itak nobenih malo je skočilo do 60 a to ni nič. V glavnem vse ok. Sedaj imam kontrolo čez 10 dni. Ctg - ja ni niti potrebno delati če se otroka čuti. Kaj naj rečem,  mene je bilo samo strah da fašem eno, ki bo paniko delala in me poslala zaradi plodovni rodit.  res bi rada, da se začne samo od sebe kaj dogajat.

Ursonok: Drugače pa sem ravno včeraj razmišljala. Ko sem prvič šla rodit, me ni bilo nič strah. Pojma nisem imela kaj me čaka. Vse je bilo umetno sproženo. Sedaj pa me je mene tudi na cajte kar strah. saj je normalno, a vseeno me zagrabi prav tesnoba. pa še sonce me ubija. Orbitrek sem sedaj pustila na miru in povečala sprehode, telovadbo, a to ni isto. A sem postala tudi bolj narodna in ok sem se odločila, da se raje ne zvrnem dol. preneham za tri mesece, pa potem dalje. Komaj čakam, mi pa manjka. Čeprav priznam če ne grem spat za vsaj 40 min po kosilu z Laro sem ob 17h gotova.

Nakupi: Sem včeraj sem robčke za rito kupila v DM, jst sem čist zadovolna z njihovimi plenicami in robčki. Pa slinčke za tamalega sem kupila in to je to. Cinje bom oprala čez ene 10 dni, pa Lari eno polico spraznila. Kupili nismo nič. Računam pa na dojenje.

Modrci: jst sem malo zaj...., sem jih kupila, a ta mesec so mi zrasle:) Ne vem kam, me modrci tiščijo. Vidim, da D košarica ne bo zdržala. Verjetno bom enega E kupila, da ne bom kakega mastitisa dobila, na začetku. Sej potem ko ratajo po enih 5 tednih mehke ni panike. Na začetku pa bog ne daj da te modrček tišči. Sicer pa mene srbi prav znotraj tkivo, se mi delajo vozlički. Pa Kolostrum mi že teče, pa Lara me stalno gleda v joške, moj tudi, mene pa bo razgonilo zgoraj:)

No tok iz moje strani, plahtico popila, si grem nardit še sokec, kuham fižolovo juho, potem pa v trgovino, pošto, nakupit seme kar mi manjka za vrtiček pa bo pol dneva mimo. Mi pa paše tako vreme.

Lep dan vsem nosečkam, jst kar ne morem verjeti da smo tm tm. Je pa res, da si ne predstavljam, da bi bila še mesec dni s trebuhom, se pa tudi to lahko zgodi.

papa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
7.5.2013 9:10:41   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Uh, danes še en oblačen dan user posted image ...upam da bo potem junija več sončka, da bomo lahko hitro šle z bebiji vozičkat user posted image . Včeraj mi ni uspelo priti do lekarne, tako da moram it danes, že nekaj časa hčerki kradem železov sirup in ga ji moram počasi vrnit user posted image user posted image imam recept za mojega že nekaj časa v torbici....

Pa spodobilo bi se it končno kupit kakšen kompletek za iz porodnišnice, da bo imel otrok vsaj kakšno stvar novo in da bo lep na slikah user posted image user posted image . Moram res počasi seznamček naredit kaj še kaj rabim in it kupit...pa cunjice oprat in predvsem naredit prostor za njih....zdaj ima še kar hčerka kar v kopalnici svoje cunje, bomo zdaj njene prestavili v njeno sobo in v kopalnici naredili prostor za cunje od baby....je full praktično imeti kar tam vse cunje, ker ga bom itak skoz tam previjala in oblačila...še prej moram pa kakšne lepe košare/škatle kupit za hčerkine cunje, da ne bo cele police cunj dol vrgla, ko bo hotla kako majčko ven potegnit user posted image user posted image

Lethe - ja očitno sva res skoraj sosedi, najboljš da se kar skupaj zmeniva za eno kotaljenje do Tosamine trgovine, samo pri moji hitrosti bosta verjetno ene 2 postanka na kavici/tortici/soku vmes potrebna user posted image user posted image

Mordrci za dojenje - 3 imam še od prvič. s tem da je en reeeeees neudoben dva sta pa totalno grda oz. prava ubijalca strasti user posted image user posted image ...sem zadnjič gledala da imajo v popku kar luštne, samo niso ravno poceni, pa vem da imajo v Mothercare tudi dobre....ampak bom po mojem kakšen mesec ali dva zdržala s tistima ubijalcema strasti - itak ne sme bit 6 tednov po porodu še akcije user posted image , pol si bom pa šla kupit kakšnega lepšega (in hkrati udobnega !), ko bom bolj videla kakšnih dimenzij bojo moji balkončki user posted image

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
7.5.2013 9:48:55   
Lethe
Dobro jutro user posted image

Ste vse že full aktivne danes. Jaz sem pa komaj prišla s sprehoda in pojedla zajtrk. Spet sem si privoščila mlečno ajdovo kašo s suhimi slivami. Njam, njam...mi jo je mami skuhalauser posted image user posted image Če bi jo jaz, bi bila šele za kosilo.

Zdaj me je 2 dni kar pogosto špikalo v nožnici, kakšen nadležen občutek. Očitno se tudi pri meni že počasi pripravlja ali kaj. Mogoče je pripomoglo še vreme.
Pregled imam pa komaj v ponedeljek, tokrat se mi kar vleče, čeprav ga imam po 3 tednihuser posted image

Mothercare pravite, za modrce? Bom šla v kratkem pogledat. Verjetno bom kupila malo prevelikega, za vsak slučaj. Sicer imam dva nova v user posted image in sta oba bolj mehka, pa upam, da bosta tudi še uporabna po porodu.
V eLeclerc imam pa prav tako namen iti v prihodnjih dneh in bom še tam pregledala ponudbo. Sem videla, da bo zdaj v akciji fiziološka raztopina v ampulah. V šoli za starše so nam povedali, da se jo tam splača kupituser posted image

Povejte mi, kako je s plenicami? Katere kupit, velikost namreč. Sem mislila mini in včeraj ugotovila, da obstajajo tudi Newborn variante. Verjetno bi bile te boljše? En paket teh in en mini?

Kaj pa čiščenje popka? Načeloma potrebujem 70% alkohol, sem pa brala v eni drugi temi, da so jim babice priporočale nek sprejček - Octisept. Katera že to poskusila?
Jaz ga imam doma za razne ranice pri psu + gel in je res super stvar ter praktično. Bi pač kupila enega še za otroka...

Aja, kako se torej lotim projekta " čaj iz malinovih listov"?

Kdaj se načeloma začne masirati presredek? Sem rekla, da bom poskusila. Navodila imam, še timing mi manjka. Menda je najboljše uporabiti olje iz pšeničnih kalčkov, ampak imam pol litra mandljevega (iz Sanolaborja, hladno stiskano), bo ta tudi ok?

Malečka24: jaz mislim, da ni panike glede prask, poleg tega si takoj poskrbela za higieno. Malo sicer opazuj, če bi se ti slučajno vnelo, zagnojilo ali kaj podobnega. Verjetno pa je vsaj malo rdeče in kaj srbi, to je normalno. Je mačka cepljena?

Girl79, te bom kar na ZS izprašalauser posted image Se mi kar dozdeva, da bi se lahko poznali...očitno sem firbecuser posted image user posted image

Ahja, to je to za zdaj. Se javim še kaj.

Uživajte...

< Sporočilo je popravil Lethe -- 7.5.2013 9:51:02 >

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
7.5.2013 10:02:05   
dansas
Hej!

Juhuhuu user posted image ! Končno se mi je ratalo naročit na masažo. Imam še ene prastare bone za pokoristit, tako da sem si rekla, da ko bom doma ostala, jih bom koristla, ker me tako hrbet in križ bolita. Ampak preden sem se jaz uspela naročit na masažo (joj, pri meni včasih stvari tako dolgo časa trajajo preden kaj v tek spravimuser posted image ), so me tiste neznosne bolečine že minile. Saj ne da se pritožujem nas tem, da me križ več (tako) ne boli, samo jezna sem da nisem prej zmigala, bi mi bolj koristilo.

Sem nekje iz naftalina včeraj potegnila tisto veliko žogo in mi jo je moj napihnil. Baje, da je fajn ko rojevaš, da v prvi porodni dobi gor sediš in z medenico migaš, da se otroček prej spusti. Pa še neke vaje sem ravno včeraj zasledila na RR:
http://www.ringaraja.net/clanek/vaje-na-veliki-zogi_5505.html
... bom vidla, če se mi bo kaj dalo. Nisem tako pridna kot ene, ki vas berem, da se preganjate po orbitreku, pa plavanje, pa večurni sprehodi, uff, dobre ste. Meni bi se po moje kar popadki začeli, če bi izvajala take aktivnosti. Pa me ne narobe razumet - sicer nisem neaktina na športnem področju, samo toliko vadbe v nosečem obdobju mi pa ne paše. Mi kakšen sprehod in ukvarjanje s starejšima dvema čisto zadošča.

Pri nas moramo tudi še posteljico sestavit - ena redkih, če ni celo edina stvar, ki ni na mojem seznamu opravil za user posted image . In to je posteljica, ki sem jo uporabljala celo jaz, pa potem moji trije nečaki, vmes smo jo še posodili, zdaj bo pa še naše otroke čez dala. Tako, da ima kar zgodovino pokakanih pleničk za sabo user posted image . Mi najbolj ustreza, da jo imamo sestavljeno tako, da damo eno stranico dol in jo čisto prislonimo na mojo stran postelje, tako da nastane zagrajen podaljšek zakonske postelje. Tako se ne rabim ponoči vstajat za dojenje ampak samo skotalim dojenčka na joško user posted image .

pa, pa

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
7.5.2013 10:33:28   
Lethe
Ahahahaha, a se meni samo zdi ali za nas user posted image isto velja?

user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
7.5.2013 11:51:09   
tana01
user posted image user posted image user posted image ta je res dobra!

Kolko se dogaja tukaj...letim na predavanje za epiduralno. Se beremo več ksno!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.