|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
28.4.2013 19:23:59   
dansas
dvojčica6
presni kakav pa je zgleda prevelik zalogaj za DM, moram kam drugam...

Hecno, ker jaz sem ga kupila ravno v DM, drugje ga pa še nisem zasledila. Verjetno res nimava istega rajona nakupovanja ampak sej imajo ponavadi vsi DM isto zalogo, mende? Je pa cel, nezmlet, tako, da si ga ponavadi kar med sadje in jogurt zjutraj narežem - ampak nisem vedela, da je dober za železo - no, fajn. Meni drugače tudi goji jagode pomagajo pri železu.

Misija "kopriva" uspela user posted image ! Se že pridno sušijo. Pri nabiranju sem imela sabo dve mali pomagačici, ki pa so fasale svojo dozo proti revmatične terapijeuser posted image . Ju je kar pošteno čez hlače opeklo, tako da je bilo vmes nekaj solzic user posted image in jamranja, ampak doma so pa pogumno očitu kazale "bojne" raneuser posted image .

Sem pa po poti srečala soseda, ki je pokomentiral moje "stanje". Je rekel: "O, pri vas ste pa pridni. A bo še letos?" user posted image user posted image . Mimogrede, možakar ima doma dva otročka, oba pod 3 leta user posted image . Sej vem, da je hotel bit samo prijazen in nekaj pač pokomentirati, ampak na tole pa res nisem vedela, kaj naj odgovorim, ker imam tako očitno velik trebuh, da sem najprej mislila, da me malo zaj..., (ampak me ni user posted image ). Toliko o moškem ostrem uču za podrobnosti user posted image .

No, zdaj pa na lepše teme - hrano: grem delat čemažev namaz, njam, njam,... Ga že kak mesec komaj čakam.

LP

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
28.4.2013 20:52:24   
majčica1508
Sam,da se kaj o hrani piše se moram takoj oglasituser posted image user posted image .........Zdajle sem dobila sveže nabrane šparglne in bojo
jutri že na jedilniku....Sem si privoščila 4dcl koprivinega čaja in si ga bom zdaj vsako jutro namest kave...
Na stranski tir moram dati še mlado čebulico,paradižnik,ker me je včeraj zgaga pekla sem mislila,da bom ogenj bruhala,ko zmajčekuser posted image ...........

Glede veganske prehrane v P,mislim da je ni.......najboljš,da pokličeš tja in se prepričaš

Jutri nas čaka lep poletni danuser posted image

Saša in Anjuškaaaaa,hvala za odgovore
Ursonok...ti pa jutri dobro zrihtaj

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
28.4.2013 21:30:47   
dvojčica6
uf ja majcica ne govori o mladi cebuli, sem bla cel dan pol na renni-juuser posted image

dansas...meni je blo tut zanimivo, da ga nimajo, ker majo res miljon te robe, ampak sem vse prevohala pa se prodajalko sem vprasala user posted image no, mamo se enga v blizini, bom se tam preverila... glede soseda user posted image vzemi kot kompliment, da se nisi dosti zredila user posted image se pa tut meni ze rola od vseh pripomb, ker bomo meli tretje, pa ta vecja nima se tri...jah, sej vem, neki morajo rect, sam kaj k vsi isto user posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
29.4.2013 7:52:58   
ina11
Lep pozdrav, junijke!

Sem si drznila vdreti na vaš forum... Joj, ko sem tako prebrala zadnjih par postopv, me je kar prijelo, da bi bila zopet noseča in bi malo debatirala z vami :) Mogoče pa...
Če katero slučajno zanima, prodajam jajčko Maxi cosi cabriofix v jeans in svetlo modri kombinaciji. Mi smo jo imeli za punčko, je pa bolj fantovske barve. Nikoli ni bila poškodovana, nikjer ni potrgana ali kaj podobnega... Če katero zanima, naj mi pošlje zs.
Po simbolični ceni prodam tudi oblekce za punčko-dojenčico. Prodam samo tiste zelo lepe, ki so takšne kot nove (bodiji, majčke, oblekce) od soliver ,hm, zara...

LP vsem,
Katarina

Neposredna povezava do sporočila: 2654
29.4.2013 8:42:03   
sover
Dobro jutro, user posted image !

Tako, mi smo nazaj z vikenda pri dedku in babici. Uživali maksimalno. Zlo sem vesela, ker je mičken takoj pozitivno odreagiral na svoje starše, čeprav se vidijo le kakih 1xmesečno (200 km stran).

Danes sem zaključila urejanje cotk user posted image user posted image (po 14 dnevih) in celo pospravla Lenartove zimske stvari (prej se sploh nisem upala). Tudi torbe za v porodnišnico sem začela skup dajat. Vložki, mrežaste hlačke ... Zdaj čakam še na set za odvzem popokvnične krvi, pa nekakšne copate/natikače si moram omislit. Za oblečt bom ponucala kar tisto, v čemer bom prišla v porodnišnico (nosečniško ternirko). Itak se vnaprej ne da prav fino pakirat, ker niti približno ne vem, kakšne bodo temperature.

Aja, za bebico sem spakirala bodi, hlačke, majčko (računam na to, da bo toplo). Manjka mi kakšna jopica - moram še it iskat - in ne vem, kaj naj naredim z morebitnimi žabicami. Boste vzele? za vsak slučaj sem dala zraven še eno fino dekico iz organskega bombaža.

Danes sem v pripravah na praznike - beri: delam jedilnik za skoraj cel teden, ker bi se rada izognila nakupovanju v katastrofalni gužvi. Pa nisem kaj posebno uspešna, ker mi manjka navdih. Najbrž bomo kak dan roštiljali, za ostale dni bo pa treba mal možgančkat user posted image .

Leop bodite in uživajte na sončku.

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
29.4.2013 8:46:46   
majčica1508
Jutro!

No je že bilo ob 6huser posted image ,mali dve sta neumorni kar se tiče ustajanje ne glede nato kateri je dan,čas oni dve sta ob 6h pokonciuser posted image Jaz bi pa še spala.....No sta v vrtcu,midva pa delava,kar imava še za podelat,potem pa možgančke na off do 6.5,jaz pa do septembra 2014user posted image (ko bo šel mali v vrtec,joj starejša pa v 1.razred)no saj bom umes kaj podelala,ampak bo bolj vse po polžje.....

Dala sem pisana oblačila prat,bila v trgovini in kura pozabljiva pozabila kupit pril za posodo,da pomijem par kozarčkov od včeraj....
Pojedla sem skoraj kg lubenice,ja ni ga čez požrešnostuser posted image  in eno črno žemljičko,pa kavo sm spila,zdaj bom pa koprive naprej pila........

No pa napišite kajuser posted image

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 2656
29.4.2013 8:51:19   
Zoja83
Dober dan!

Danes bo pa en lep dan, sonček že na polno sije user posted image

Pri meni je stanje tako-tako. Trebuh mi non-stop otrdeva, tudi "popadke" sem že dvakrat imela. Butasto je, ker nikol ne veš, a se naj greš pokazat ali ne. Tako da zaenkrat poskušam več počivat, pa magnezija pijem več proti otrdevanju.

čemaž pri nas ga je ogromno v produ ob Savi in ga vsako leto nabiramo. Meni je še najljubši čemažev kis (nabereš zaprte cvetove-popke- in jih namočiš v kis)-njamsi. Tašča še dela pesto, svežega pa damo v solato ali pa kako rižoto. Me pa zanima, kako naredite namaz in pa če ima katera kak dober recept za čemažev kruh? Sem ga v bio trgovini nasproti koloseja enkrat jedla, pa je noro dober. Na internetu sem našla recepte samo za takega, da je narezan noter, jst sem pa jedla takega, da je bil kruh zelen. Ko sem spraševala prodajalko, kak čemaž je notri (pesto, svež) ni vedela user posted image

dansas vzemi kot kompliment user posted image

sladkor, sol sladkarij pojem preveč, pa se mi HB ne pozna med N. Do zdaj sem na 6+. Na zadnjem pregledu sem imela celo manj kil kot prejšnjič. Pa nič ne pazim, se držim, da jem, kar mi paše. Pri prvem sem se vsega skupaj zredila za 11 kg. Pa iz P šla brez vseh user posted image ...

Pripravljeno mam za user posted image že skoraj vse, edino par malenkosti morem še kupit. Se pozna, da mam skoz "težave", pa kar en občutek imam, da bo prej. Da o gnezdenju ne govorim. V kopalnici bi morala stene sčistit, ker je šel marca možev dedi v dom za ostarele (91let!) in je vse pretaknil, pa imam občutek, da bom po tistem, ko sčistim, rodila in se kar ne spravim. Zanimivo, kaj ti hormoni delajo... user posted image . Na koncu ga bom pa še prosila, da pride ven user posted image

Lep dan!

(odgovor članu ina11)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
29.4.2013 8:51:51   
majčica1508
Sover:jaz bom uzela za malega bodi dolga rokava,jopica,žabice z stopalčki,copatke.Se mi zdi,da bo to dovolj in pa tudi dekico,če bo potrebna...Glede oblačenja v vročini sem čist zmešana,vem pa da bo 1 mesec oblečen 1 plast več,kot jaz

Gneča v trgovinah no coment,pametno si se spomnila.....

Neposredna povezava do sporočila: 2658
29.4.2013 8:57:36   
majčica1508
Zoja:jaz kupim čemaž že narejen obvezno eko varijanto(himalajska sol,hladno stiskano olivno olje in čemaž)na tržnici in si dam v eno manjšo skledico 2 žlici kisle smetane in 2 žlici tega čemaža,zmešam in namažem po pirinem kruhu isto kupim na tržnici,mnjammmmiii evo pa sem spet lačna,ali pa si skuham testenine pa žličko vmes zmešam in jem,ma jaz lahko to jem non stop,čeprav sem se regrata in čemaža že prenajedla...
Če si ga dam pa svežega v solato me pa vse peče za znoret......
Glede kilogramov si pa pridna....Jaz sem že na +20 sam se tolažim s tem,da me je polovica vodeuser posted image lepa tolažba

Neposredna povezava do sporočila: 2659
29.4.2013 9:45:53   
Tija01
Pozdravljene souser posted image !

Tako da še še jaz malo oglasim. Bila na pregledu zaenkrat vse ok, MV zaprt 2,4, kri in urin bp. Samo zatekanje me muči in to kar precej, sem za vikend počivala na ležalniku na morju in je bilo kar boljše. Pa tudi zgaga me muči kot sam vrag, pijem donat vendar malo pomaga.

URSONOK: Ja sem se kar privadila na okus koprivinega čaja, mi še kar gre.

SAŠA33: Berem da imašt tudi ti probleme z zatekanjem v roke in noge, res smo si uboge ...

ANJUŠKA: Vse dobro še najprej zate. Ja super, da si se rešila otekanja in še kguser posted image bo pa res nekaj na tej dietiuser posted image bom še jaz morala poskusiti jesti manj slano, vendar predpostavljam, da ne jem tako močno slane hrane.

MAJČICA1508: Pišeš da imaš vode za izvoz user posted image jaz tudi, sem jo sedaj skušala za vikend spustiti na morju vendar mi ni ratalo user posted image

Toliko za zdaj sedaj v službo še malo delatuser posted image čeprav mi ni!

Pridno božajte svoje bušije in uživajte življenje!

Neposredna povezava do sporočila: 2660
29.4.2013 9:46:56   
anasara12
Jutro, souser posted image ,

po dolgem času se oglašam, vidim da ste pridne, sem imela kar nekaj strani za nazaj prebrati:).
Pr nas je bilo dokaj mirno, zatekam na srečo ne, mamo pa nočne tv seanse, nikakor ne najdem več pravega položaja, sem kot čevap in se celo noč premetavam z enega boka na drugega. Aja, čakamo pa sončka, ki pa še kar vztraja v medenični vstavi. In priznam, da me
počas ratuje kar mal strah...Je katera rodila v medenični vstavi? Mamo še čas kakšne dva tedna, da se obrne, ampak očitno mu ta
poza paše, v tej legi je bil na vseh UZ. Je šla katera na zunanji obrat? Mal sem prebirala forume in mnenja na to temo, pa so si tko deljena, eni za, drugi proti, nekatere
opisujejo nesrečne primere ..Joj, sploh ne vem kako naj se odločim, če bo treba ..
Sem imela iti namen v Lj poorodnišnico, pa preferirajo naravni porod tudi v primeri medenične (če z bebiko vse ok in če ni več ko 3.800g..)in se za CR ne da zmenit vnaprej, opravijo, če res ne gre drgače. Uf, nobena od možnosti mi ne diši:(
Najdla sem neke vaje za obrat, ki krožijo; podlaganje povštrov, plazenje po vseh štirih; katera kdaj probala in je pomagalo? Joj, sem nasula vprašanjuser posted image
Držite pesti, da se tudi moj mali premisli, drgač me bo kar razgnalo od skrbiuser posted image .
No, pa smo skoraj v ciljni ravnini; še nekaj tednov pa bomo videle naše sončke.user posted image

Pazite nase in na bušije in uživajte v prazničnem tednu!

Neposredna povezava do sporočila: 2661
29.4.2013 10:38:09   
tana01
Pozdravljene,

še ena junijka (rok 15.6, prvi otroček) - sicer sem se vklopila v čvek na začetku nosečnosti in kmalu izklopila. Vmes sva se preselila na svoje, zaključla s službo (dopust, potem porodniška) in zdej sem končno doma.

Vsake toliko sem vas spremljala, mi je prav fajn vas brat, ker vidim koliko podobnih težavic in veselja imam tudi sama.

Zadnji tedni že tečejo...zdej gre kar hitro čas.

ansara12 pri meni je z otročkom podobno, menjava pa položaj iz prečne lege v zadnjično. Imam ista vprašanja kot ti in izkušnje drugih mamic so zelo različne; od dobrih do slabih. G mi je rekel, da ima do cca 36 tedna čas, da se obrne. Zdej sem v 33 tednu. Zaenkrat računam na to, da bo pomagalo pozitivno razmišljanje in "navijanje" da se obrne user posted image

user posted image

(odgovor članu anasara12)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
29.4.2013 10:48:02   
dansas
Zoja83,
Jaz naredim čemažev namaz s svežim čemažem: liste čemaža (tudi kak cvetni popek se znajde vmes) operem in narežem, da se lažje zmiksajo, dodam skuto, kislo smetano, (polnozrnat) zenf, (himalajsko) sol, poper in limonin sok. Vse sestavine odmerim po občutku in jih zmiksam. Meni je ta varijanta namaza zelo osvežilna. Ravnokar sem ga ogromno zmazala, namazanega na ržen kruh, zraven pa rezine redkvice in kuhan jajček user posted image .
Drugače pa - čestitke za kilograme!

Kaj spakirati za malo štruco tudi meni ne da miru. Ker je junija lahko že zelo vroče, lahko pa tudi kako mrzlo vreme zagode. Tako, da mislim, da si bom pripravila kar dva kompletka oblačil: enega za mrzlo varianto in enega za toplo. Nekaj bo že prav prišlo.

Uživajte v sončku user posted image

(odgovor članu anasara12)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
29.4.2013 11:52:13   
ursika_ursi
Berem, da nekatere že pridno pakirate za Puser posted image , večina pa vas že ima oprane cotke za malčke. No, jaz še ne delam nič od tegauser posted image user posted image Sem rekla, da bom začela s pripravami nekje 2. teden v maju, ki pa bo itak kmalu že tu. Jooooj, kako čas beži..... Za malčka bom za iz P pripravila: bodi dolg rokav, hlačke s stopalkami, bombažni zokenčki, majčka, bombažna kapica in pajac za vsak slučaj. Ne vem pa kako naj s pleničkami uredim. Na Ptuju jih čez dan previjajo v bombažne (pralne), zvečer pa v tiste za enkratno uporabo in se ne morem odločit, če naj s sabo prinesem tudi tiste za enkratno uporabo ali povijam kar v bombažneuser posted image
Vložke zame, mrežaste hlačke in blazinice za prsa pa vse oni dajo pa nič ni omejeno na določeno količino, tako da tega ne bom jemala s sabo.

Čaji- bom nabrala malinove liste in poskusila s tem zvarkom pa bom videla, verjetno škodit ne more. Če pa bo pomagal pa toliko boljše. Pa tudi koprive bom šla nabrat, ko se mi bo dalo ven na ta veter.

Masaža presredka- si bo katera masirala? Jaz imam Weledino olje in čakam na 34. teden, da začnem. Čeprav še ne vem točno kako se bom tega lotila, se mi zdi, da imam prekratke rokeuser posted image user posted image

Midva še moreva nabavit jogi, tetra plenice in posteljnino, ostale stvari pa bolj ali manj že imam. No, razen kozmetike, ampak tu pa itak ne mislim pretiravat s količino in kremicami, ker se mi zdi, da je 3/4 stvari nepotrebnih. Tudi modrc za dojenje morem najt, še ga nisem kupila.
Drugače se počutim ok, tu in tam mi trebuh otrdi, ampak ni neke panike.
Ena punca je spraševala glede veganske hrane v ptujski P- to ne vem, če imajo, mislim pa da imajo vegetarjansko, ampak me ne držat za besedo. Najboljše, da se pokliče tja in malo povpraša.
Še malo in vstopim v 34. teden, kar ne morem verjet kako je hitro minilouser posted image user posted image Malo me že panika grabi kako bo to vse skupaj zgledalo, ko bova enkrat iz Puser posted image Morem še folku povedat, da nas naj prvi mesec pustijo, bolj ali manj, na miru, toliko, da se vsi trije navadimo na nov ritem. Vse upe polagam na dojenje, da bo lepo steklo in ne bi bilo kakšnih zapletov in problemov.

Ah, nič... Grem ven zalit nove dreveščke in mogoče še malo populit plevel med travo. Lepo se imejteuser posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
29.4.2013 12:02:55   
ursonok
Ojla,

jaz sem user posted image . Ponoči Abelsonzi dvakrat jokal (madona! Zakaj rabimo te zobe?! Samo problemi so z njimi, najprej rastejo in bolijo, med puberteto se sekiraš, ker niso dovolj ravno/lepi/beli, v odraslosti imaš skoz probleme in zapraviš pol premoženja za ta jajc, umreš pa itak brez njih. user posted image ), potem ob 7h auf, letela v laboratorij in na streptokok, se malo načakala, bila ob 10h v mestu, v nabavo (končno dobila kamutovo moko, moram sprobati ta kruh!). No in ko čakam bus za domov, sem skoraj padla skupaj. Sicer sem na busu iz lab pojedla sojin jogurt, v katerega sem si namešala banano, laneno seme in med, ampak je bilo očitno premalo. Pa še kri sem dala. Skratka, domov sem prišla napol mrtva, zeksala zelenjavni sok, zdaj pa pojedla (nemesnega) vola in pol za zajtrk. In me vse boli. No, vsaj nezavest mi ne grozi več user posted image

Po izvide grem v četrtek - sicer bodo že v sredo, a je praznik.

Zatekanje
jaz očitno tudi v tej N ne bom nič, mi prstan še vedno kar dol pada user posted image

Sol
ma jaz jo obožujem, ampak uporabljamo samo himalajsko in je občutna razlika - lahko je pojem, kolikor hočem, pa nisem dehidrirana. Zunaj pa samo par žlic kake jedi, pa moram nujno pol litra vode čez spiti user posted image user posted image

Čemaž
mmm, ne omenjajte. Ne vem, kje naj ga staknem. Bo treba malo posurfati, kje se ga tukaj prodaja/nabira.

Oblačenje dojenčka
mi ga nikoli nismo oblačili več kot sebe. Ne vem, meni se zdi, da so čisto dobro znali regulirati temperaturo. user posted image Na splošno mi gredo pa strašno na jetra kapice sredi pomladi/poletja. Ne proti soncu, ampak "da ga ne bo zeblo". Na Poljskem je to ful popularno. Kr neki. In potem videvaš vse rdeče in zakuhane dojenčke v vozičkih. Revčki.

Otrdevanje
jaz sem šla včeraj ob 23h na sprehod, spet v klanec, skoraj eno uro, pa nič. Počutim se ok, glede otrdevanja. Tudi popadkov ni več. Tako da imam zdaj spet filing, da bom prenosila user posted image A pustimo se presenetiti.

Majčica
uf, ti se boš pa dolgo imela "fino". Ne boš nič pogrešala dela? Jaz bi svojega ful ... Itak pa nimam izbire, kak mesec, mesec in pol počivam, potem bo pa ob mirnih trenutkih treba kar za računalnik. Avgusta gresta starejša dva k dedkom na počitnice, jaz bom morala pa krepko poprijeti za delo in končati knjigo. Upam, da bo dojenčica veliko in pridno spala! user posted image
Jah, tako je to, če nimaš redne slućbe (= porodniške) user posted image

Sem iskala danes plahtico, pa je nimajo. Moram še drugje preveriti, če ne, pa ne vem, kaj bom ...

NI. grem delat, dokler me utrujenost ne povozi ... Joj, kako neproduktivna sem zadnje tedne user posted image user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
29.4.2013 12:06:58   
ursonok
Oblekce za dojenčka
ja, mi smo ugotovili, da nimamo NIČESAR tako majhnega. V soboto smo nabavili štiri bodije za novorojenčke. Imamo ene tri pajacke od Abela in to je to. Bo treba še kaj kupit, ampak smo leni ... in kar čakamo (na kaj že?) user posted image

Porod z rito naprej
je zadnjič ena aprilka rodila - zelo lepa izkušnja. jaz osebno vem, da bi poskusila, če bi se dalo. Vse, da bi se le izognila CR user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
29.4.2013 13:20:41   
majčica1508
Ursonok....Z veseljem ti pošljem plahtico in kozarček čemaža,samo naslov mi daj na ZSuser posted image
Glede dela midva tudi delava doma,vsak zase.Saj tisto papirologijo,pa kake račune izdat,pa na pošto bom že naredila,ko bo spal...Prav pritegnitla se zaradi dela nebomuser posted image ........Madonca še okna imam za spucat,so taka da bog pomagaj,sami prstni odtisi od malih babnic,pa nikakor nimam volje da se spravim...
Sem pa zlikala cunje za malega,se fino najedla,cunje obesila,posoda pomita.........

Ni pa neke vročine,kot so napovedovali..........
Ma grem se na ležalnik dat,pa malce meditirat dokler zgagi ne prideta domov

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
30.4.2013 8:05:32   
dvojčica6
Jutro babuške...

meni se je kar zavrtelo v glavi ko sem vstala pa ne vem, ali zaradi pritiska ali zaradi lakote...sem hitro šla nekaj pojest, sladkega, se razume user posted image

čemažev namaz....mmmmmm, sem celo lužo naredila pred računalnikom...meni je ful dober v solati, si pa želim naredit juho k jo vsi hvalijo...

S tamičkeno drgač grickamo en ful dober polnozrnat kruh z otrobi user posted image

obrat otroka... meni je ena hvalila pucanje tal po vseh štirih user posted image osebno pa nimam izkušenj

oblačila za bebico... mah se ne obremenjujem...en bodi z dolgimi na preklop, tanka bombažna majička čez, za nogice pa bojo dovolj hlačke s stopalkami...če bo izvensezonski mraz bo moj dostavil še odejico skupaj z jajčko... mislim, da smo tut ta prvo k je bila junijka meli pogrnjeno z eno tanko dekico ker je glih neki pihalo pa ok, bila je ta prva in smo bili malo preplašeni, kako in kaj...zdej smo že stari mački user posted image NIsem pa še NIČ pregledala ali spravila... sem si zadala prve majske dni, pa kar ne pridejo user posted image No, sem pa za moji čebelici pripravila poletna oblačila, če me slučajno kaj preseneti... je zadnjič moj spravljala cunje (vedno ko gre žurat spravi cunje nadslednji dan hehe) in sem ugotovila, da niti ne loči, katero je od ta večje in katero od tamale... res da sta leto in pol narazen ma vseeno...se kar bojim, kake bosta tekale okoli, ko me ne bo... ah ja, po drugi strani, sej bo toplo, tut če bosta na pol nagi user posted image

masaža presredka...ne govori ursika user posted image ...prvič ko sem to delala, sem skoraj umrla od smeha, moj pa zraven ni vedel, al ga kaj provociram al to res delam za lažji porod user posted image Jah, udobno se namesti, naštimaj si kako stvar za gledat in get to work user posted image enkrat ko se lotiš, ni tolk težko... js bom videla, če dobim čas za tole zadevo, ker zvečer nimam več mira, zjutraj sploh ne...no, če bo čas bom in drugače ne, da mi je kaj pomagalo itak ne morem rečt...

Dosti od mene, uživajte, kjerkoli že pohajate, js bom vesela, če nam bo ratalo do živalskega vrta prist...

Neposredna povezava do sporočila: 2668
30.4.2013 9:29:58   
Valery83
Hej vse Souser posted image
Tudi na portalu se opazi da je čas počitnic, krajših oddihov, smo vse malo bolj mirne.
Upam da seveda vse uživate, ne glede nato kje ste, in da je z Vašimi trebuščki vse v najlepšem redu, da vse poteka tako kot je prav.. Vse smo namreč v svojih zadnjih dnevih, tednih - ko smo če se malo pohecam paket 2 v 1.

Jaz osebno se zadnje dni počutim dobro, tudi luna je HB minila oz. njen vpliv, noge mi ne otekajo le bolijo me ob večerih - to bo verjetno posledica mojih KG.
Moj user posted image je po tistem ko se mu je uspelo obrnit na glavico, še vedno v tej pozi, in ima kar nekaj krat na dan prave akrobacije, da je smešno za videt.
V soboto sva si z mojim privoščila malo nakupovanja pri nas na obali, v nedelju pa v torriju - trst - kjer nisem našla dobesedno nič. M pravi ta tako bolje, ker če bi še v nedeljo imela toliko "uspeha" z nakupovanjem, kot v soboto, bi si bilo potrebno omislit še kako dodatno službo oz. zaslužek da bi kartice vse to zdržale. A meni se ni zdelo tako hudo.

Hvala vsem za nasvete glede čaja koprive. Sem bila vedno pristaš čaja iz koprive in mete, a v času nosečnosti sem ju nekako opustila, sploh ne vem zakaj, verjetno zaradi uživanja vseh ostalih dodatkov, vitaminov, itd. Zdaj pa odkar ste imele tukaj spet debato o tem, sem začela ponovno uživat ob čaju koprive, in verjamem da je mogoče tudi tukaj razlog da toliko bolje spim ponoči..

Pije katera sirup zaradi pomanjkanja železa? meni ga je zdaj že drugič predpisala zdravnica, in še vedno se mi ga organizem ni navadil, in mi je vsak 2 ali 3 dan ko ga zjutraj spijem s kozarcem lilmoninega soka, izredno slabo.

In sedaj vas vse skupaj še enkrat pozdravljam, lepo se imejte, uživajte na sončku, sproščajte se, ...

Neposredna povezava do sporočila: 2669
30.4.2013 10:10:03   
ursonok
Ojla,
vidim, da ste res vse kam odpeketale ... pri nas nič počitniškega, kar delavno, otroka v vrtcu. Praznik imamo tukaj samo jutri, preživeli ga bomo doma ali pri kolegih - verjetno bo spet dež user posted image user posted image

Sicer pa počutje user posted image . Včeraj sem šla potem po zajtrku takoj spat za 2h, popoldan smo se imeli fino, šli v našo vinjarnico, tam vse razturili (tj. Abel je vse razturil), zvečer sem imela pa kar precej energije in sem skoraj oddelala normo! Spat sva šla šele ob 1h, ampak je bila noč super, otroka spala kot polhca, jaz pa samo 1krat na wc. Tako da danes niti nisem tako user posted image .
Pa super je, če te ponoči nič ne boli, če ti nič ne otrdeva ... Edino preobračanje je malo naporno, ker človek pozabi, da ima parkilski trebuh, ki ga mora prenašati s seboj user posted image .

Majčica,
bom še malo tukaj pogledala, če pa ne bom našla, se bom pa kar priporočila - tako za plahtico kot za čemaž user posted image . Ma gre za to, da so tukaj mahnjeni na lokalno - kar je super -, ampak dosti stvari v tem podnebju ne raste (pač, rastejo druge). Tako je recimo težko dobiti ekološka jabolka oziroma so precej draga - ker so pač s severa Španije. Tako da smo kar prešaltati na tropsko sadje user posted image

Nič, babe, grem si še en Pu Erh skuhat, pa delat, dokler mi možgani funkcionirajo.

PS
MI se že par tednov dan za dnem nažiramo s svežo čebulico - dam jo povsod, svežo v namaze, solate, pa potem še v omake in juhe. Mljask! Tete kisline zaenkrat še ni bilo na spregled user posted image

(odgovor članu Valery83)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
30.4.2013 10:33:48   
dansas
Hej,

Ma sej se tudi jaz ne obremenjujem preveč v čem bomo malo pikico odnesli domov (pri prvi smo si celo prisvojili porodniščnično kapico, ker sem jo sama pozabila spakirat); bolj sem zmedena zaradi vremena - ker bo zgodnje poletje, prvi dve pa sta obe zimski in se mi zdi, da bom rabila malo (psihološkega) prilagajanja na poletnega dojenčka. No, ampak saj vem, da bo začetna negotovost hitro minila...

Kar se pa možakarjev in pripravljanja oblačil za otroke tiče, pa moram svojega kar pohvaliti: načeloma je starejšo prevzel, ko se je mlajša rodila in ni imel nekih problemov in tudi barvno usklajena je hodila po svetu - zna kar pokombinirat. Kar se pa sortiranja oblačil tiče, hja no, tukaj pa ni kaj preveč močen: dobim včasih tudi gate od ta večje (7 let) in štumfe od ta male (4 leta) v svoj predal user posted image . Tisto z gatami se mi še fajn zdi, vzamem kot kompliment, ampak potem, ko vidim štumfe od tamale, pa vidim da je to samo posledica moške zmedenosti user posted image .

Se mi zdi, da samo še par dni in se mi bo popek na ven obrnil, heh - raste trebuh, raste user posted image .

Masažo presredka pa jaz izvajam sproti, ko se po tuširanju po trebuhu namažem, se še po presredku (no, ni glih neka masaža - bolj samo mazanje) z domačo ognjičevo kremo.

Brcanje: ne vem, ali sem samo pozabila od prvih dveh nosečnosti, samo meni se zdi, da me tale na trenutke čisto drugače brca: nekam bolj v notranjost, proti medenici ali pa direkt v mehur, da me takoj na WC pritisne, včasih se mi pa zdi, da sem mobitel, ki je vključen na vibriranje, ker mi cel trebuh tako trese - si ne znam predstavljat, kaj se notri dogaja... Drugače pa tudi takih konkretnih brc ne manjka in takih, ko celo stopalo, komolec, koleno? ven štrli... Ampak moram rečt, da sem komaj čakala v prvem delu nosečnosti, da bom začutila premikanje in brcanje in zdaj prav uživam v njih - verjetno tudi zato, ker vem, da jih ne bom doživljala nikoli več.

Pa lep dan vsem želim

Neposredna povezava do sporočila: 2671
30.4.2013 12:19:17   
sover
No, pa se spet dogaja tukaj gori user posted image

Mam 15 min za počivanje, potem pa moram spet v akcijo. Čaka me kup cunj, ki jih bo treba zložit in še zlikat (crknil je sušilec user posted image ). Jaz sem pa ugotovila, da moram kar počivat v tej N zdaj na koncu, ker drugače se ful hitro zmatram. potem sem čisto švoh in komaj čakam, da se mal usedem in dam noge gor.

Na splošno me zdaj v ciljni črti matra kar nekaj nosečniških tegob, ki me v prvi nosečnosti niso: žile v mednožju, pomanjkanje železa in posledično utrujenost, bolečine v križu. Je pa res, da so me vprvo ful bolj boleli kolki, ki me zdaj sploh ne. Mah, sej vse se da zdržat, sam tele bolečine v križu me pa res spravljajo ob pamet. V prvo so se mi tako začeli popadki in zdaj se vsakič, ko me zaboli, sprašujem, ali se je že začelo. K sreči sem že tako na koncu, da me vsaj n itreba biti strah za bebico, če bi se res začelo. Vsekakor pa si želim, da bi počakala še dva tedna, ko bo donošena.

Evo, torbe za v P so spakirane, tako da me čaka samo še kuhanje na zalogo, da mi potem ne bo treba....

Uživajte v sončku.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
30.4.2013 12:47:59   
ursonok
Ojla,
jaz sem po obilnem zajtrku, zdaj me je pa vrglo na sladko - srkam že drugi ovseni napitek s karobom user posted image .

Malo mi mori tale ohladitev in dež zunaj user posted image . Pa iz vrtca so klicali, da se je Agata polulala - je imela danes po dolgem času žabe spodaj, pa ji ni ratalo pravočasno vsega slečt user posted image . Dobro, da delamo doma in da je vrtec še kar blizu, je bil moj po petnajstih minutah že nazaj (nesel cunje za preoblečt).

Dansas
pri vas bo pa kar konkreten razpon med otroki! A verjetno je tako lažje ... tavečji sta že skoraj popolnoma obvladljivi, no, vsaj razumsko se da z njima kaj zmenit (čeprav, če sklepam po naši štiriletnici ... user posted image user posted image ). Kako jima je pa ime, če ni skrivnost (tj. za javni forum)?
A ti delaš ali si doma ali kako? Koliko si pa stara? Ma, si se nam pozneje pridružila pa sploh nič ne vem, kaj in kako. user posted image (Pri drugih, ki so pa tu že od začetka, pa vse pomeštram, tako da ... user posted image )

Hrana na zalogo
kaj pa vi jeste, da lahko kuhate "na zalogo"? user posted image Mi večinoma različna žita z zelenjavo, namaze, juhe (to poleti ne pride v poštev), sadne in zelenjavne solate ... To vedno delamo vsak dan sproti, ni zamudno, in si ne predstavljam tega zmrzovati (več časa vzame tajanje kot pa priprava) ... Kruh bom pekla vsake par dni, tu in tam kupila v bio pekarni, sicer bomo pa na presni hrani - samo zdravje! user posted image user posted image Treba bo le pogosto v trgovino po sadje in zelenjavo.

Likanje user posted image
Ma dajte no, pa ve ste zmešane. Zakaj si otežujete življenje s takimi opravili? Ok, če vam zlikanost res veliko pomeni (psihično udobje), potem še razumem ... sicer pa res ne. Mi smo zmečkani cigančki in je prav fino user posted image
Za dojenčka pa itak mislim, da se ne bi smelo preveč komplicirat - pa posebni praški, pa likanje itd itd. Brezveze. Pri prvi smo to počeli, sploh zaradi alergij.
Čim prej v "normalno" okolje, pa je. Mi pri Abelu res nismo TOTALNO nič komplicirali, še flaške smo samo pod toplo vodo spirali, pa ima kožo in vse ostalo veliko lepšo kot sestrica, ki smo jo "zavijali v vato".

Možakarji in oblačenje otrok
pri nas itak on pere in pospravlja cunjice, največkrat jih tudi on zjutraj izbere. Barvno pa nihče od nas ni posebno nadarjen ... Tako da smo vsi bolj šekasti user posted image

Masaža presredka
baje pomaga, a jaz sem lena in se mi ne da. user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
30.4.2013 13:17:13   
Saša33
Ciao babe,

evo mene. Imam mami na počitnicah. Meni je super, no sedaj sem malo bolj žalostna. Sem polomila obritrek. Se pozna kilaža:( in res ne vem...., bom verjetno novega kupila. Meni tiste pol urce 3x na teden tako kulira glavo, da me je čist v bed spravlo. Moj me zafrkava, da itak a sem zmešana da še gonim, pa naj počakam in ga kupim po porodu. a jst vem kako bo potem z dvema, kje pa bom še uspela pol leta ravno orbitrek kupovat, vozit, itd... Bom naredila tako kot mislim, meni samo sprehod ni dost, rabom malo da se prepotim pa je....

Kje sem ostala..

Likanje: Mi nič ne likamo, samo zložim pa je. Res pa je, da imam sušilec in lepo samo tople zložim, likam samo tisto za v službo. Stekleničk nismo nikoli prekuhavali, smo splakovali. Razen ko so nove. Nikoli ni bilo nobene driske, je pa res, da smo se prvih 6 mesecev samo dojili in šele potem zvečer uvedli stekleničko. Tudi pri nas je moto, da se mora tudi malo svinjarije pojest in ne letam z robčki za tamalo. Nič ji ne fali, čez dan je malo bolj umazana, zzvečer pa umit, čim manj vsega bolje je.

Presredek: Tudi meni se ne da, pa mislim da najbolje pomaga da stojiš med porodom in se probaš čim bolj sprostit, da nisi zakrčen. Jst sem med porodom stala, med popadki pa sem raje zakrčila roke in valila žogo po postelji. Sem imela potem še 3 dni tak miskelfiber v rokah. Mislim, da je čist odvisno od osebe in ne od masaže. Če pa se kateri da pa kar...

Počutje: zadnje dni spim super, tako kot se uležem se zbudim. Tamala spi. Zjutraj mi skoraj mehur poči. Smo pa praktično deli dan vzunaj. Urejamo vrtiček, lara ima gugalnico, peskovnik, sprehod. Na kg sem plus 11. Se mi pa zdi, da je trebuh zrasel ogromno. Pa tudi brca me res v rebra gor nekam in prav pošteno boli. Zatekam samo malo v prste zjutraj. Po čajih in jogi pa je takoj bolje.

Danes sem za kosilo naredila čemaževo juho in sedaj pečem čemažev kruh. Upam, da se ga najem:=)
Sem samo pesto dala v moko, nisem še nikoli probala, bom vidla kako bo.

Kuhanje na zalogo: Ma mislim, da nič ne bom. Ker čist odvisno kaj mi bo potem pasalo jest. pa itak bo može tri tedne doma, potem pride mami ene 2x na teden in bo čist dost.

Evo tok od mene, se še kaj oglasim. Lepo bodite in uživajte v praznikih....

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
30.4.2013 13:35:51   
ursonok
Saša
user posted image user posted image user posted image
Itak, da si nabavi orbitrek čim prej! Sploh če te finance ne ovirajo. Meni tudi sprehod ni dovolj - plavat že nekaj časa nisem šla, skorj cel teden user posted image - od popadkov dalje. Ampak le zato, ker je zunaj mrzlo in pada. Drugače je pa orbi še vedno aktualen, tudi danes zvečer bo, upam. Saj samo 30 minut, je čisto dovolj (da se zjutraj zbudim lačna kot volk user posted image ).
Pri nas je tudi začel škripati - jaz trdim, da je tako, odkar je začel še moj redno telovadit. On seveda vse očitke zanika in trdi, da je to zaradi mene user posted image . Ne vem, morda bi ga morali samo malo "podmazati", pa ne vem, kje sploh user posted image

Zdaj bom šla pa pomoje malo zadremat - me vsak dan okoli 13h popolnoma zvije user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.