|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
3.5.2013 12:42:14   
sonce987
hej.

no jaz s pregleda in neverjetno zame, sem se v enem mesecu zredila samo 200g. pravi čudež, da ni pokazalo 2kg več, kot je bilo do sedaj na mesec. Se res pozna, da zvečer ne jem.

G je naredila vse meritve in je v 32t in 3d težek fantič 2047kg. Tako, da bo očitno ob rojstvu okoli 3,5kg če je vsaj približno zadela težo. Me pa sedaj skrbi to, da je še vedno v medenični vstavi. prvi je bil v 32 tednu že obrnjen na glavo. Mi je rekla, da ima čas, da se obrne še do 37tedna, ampak da so ponavadi v 32tednu že na glavi...ne vem bomo vidli, ampak vem, da bom sedaj skoz samo na to mislila in brala vse možno o zunanjih obratih.

Me je pa kar streznilo, ko mi je dala napotnici za rešilca in porod-samo še 7 tednov. No meni je to samo še, nekatere imate samo še 3 tedne. Upam, da s prenovo stanovanja v 3 tednih zaključimo, da začnem gnezdit.

se meni tudi zdi, da se da narediti vzorec ali otročke rodimo pred ali po roku. Zato sem spraševala. Prvi je bil 4 dni čez, tako da sklepam, da bo ta tudi nekaj podobnega.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
3.5.2013 13:03:22   
tana01
Pozdravljene!

Vidim, da se tudi drugim souser posted image ne da več tekat po trgovinah - malo sem se zafrknila, ker sem bila prepričana, da sploh ne bo panike vse nakupit v zadnjih dveh mesecih...ohh. Večino stvari imam, čaka me še nekaj osnovnih stvari v lekarni in dm-u.

Otekanje nog: evo, se je začelo in je ful zoprno. Sem si šla kupit kompresijske nogavice. Lekarnar me je spraševal če bi navadne ali tiste za nosečnice. Ma halo?? Sem vprašala kakšna je razlika, pa če imajo tudi posebej za diabetike, za tiste ki imajo težave s popuščanjem srca in še bi lahko nakladala, ...kako me jezi to predalčkanje, ki je produkt potrošništvauser posted image . Tanavadne so bile 14 eur, za nosečnice pa 80. Gre se za žile, ki težko potiskajo kri navzgor - that's it! No, pol pa je rekel, da je princip za vse isti...ma kaj res... Hvala za iskrenost.

Hm, mogoče pa so to hormoni, ker opažam da mi gre precej stvari na živce (predvsem kompliciranje enostavnih stvari), prej pa sem samo zamahnila z roko in se nisem niti približno sekirala. user posted image

Dansas, si me prav nasmejala s tem terminatorjem :)) Mene je moj G napsihirial s tem, da se mora otroček obrnit na glavo do 36 tedna - zdej za vsak večji premik upam, da se obrača, si tipam trebuh in ugotavljam kje naj bi blo kaj..grrr. Pa kot si napisala - to je vse naravno in moramo zaupat same vase, da bo vse ok. Samo kaj ko mi grejo po glavi razna vprašanja za katere še ni cajt - zunananji obrat, kaj če bo cr?...Ah, preveč cajta mam .
Si pa želim običajen porod - ne glede na to kako je obrnjenuser posted image . Ko še nisem bila noseča se mi je zdelo fajn imeti carski, ampak zdej gledam drugače na to. Pri naravnem porodu otroke ve, da se nekaj dogaja, pri CR pa je "vržen" v svet. Ne vem no,...včasih ko je človek pred dejstvom drugače razmišlja.

Kuhanje na zalogo: lih za vikend sem naredila en kup njokov; pridejo vedno prav. Nekaj mesa še zrihtam (golaži..), ostalo pa za sproti. Mož bo na očetovskem dopustu, tako da bo on prevzel ta del potem.

Lepo se mejte!user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
3.5.2013 13:33:29   
dansas

IZVIRNO SPOROČILO: mojci13

Glede poroda doma....ma jaz sem tak paničar, tako da nisem ravno za te stvari...imam vseeno boljši občutek, če je zraven neko medicinsko osebje, ki ve kako ukrepati, če je kaj narobe.

Saj porod doma ne pomeni odsotnost medicinskega osebja. Pomeni samo, da se ga zmanjša na minimum - ponavadi izbrana babica. Rojeva pa se v domačem okolju, zraven je pa še mož ali pa kdo drug domač (ali doula). Bog ne daj, da ne bi bilo zraven nekoga, ki se spozna na nego porodnice in otročka, saj si ne more porodnica sama pregledovati pojsteljico, se zašiti, če je potrebno... Moj bi pa direkt skupaj padel, če bi mogel glavo kam preveč spodaj tiščat user posted image
LP

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
3.5.2013 14:28:39   
Zoja83
Zdajle mi je v Firefoxu takoj odprlo v Chromu pa ne!? Kar nekaj...

Dan!

Jst sem že boljše, sem bila v torek v P na pregledu. Od jutra me je v trebuhu bolelo, pa bolečina se mi je prestavljala iz zgornjega dela, pol me je spodaj bolelo, potem pa še križ. Razmišljala sem, ali bi se šla sploh pokazat, ker popadkov ni bilo, nato pa je trebuh postal čist trd in ostal tak do danes, ko je že malo bolje. Ctg raven (sem vedela), zaprta čist, nosim celo visoko, me je hotel najprej not zadržat, pa sem kar rekla, da če se le da, da b šla domov. Itak v večini primerov zadržijo za vsak slučaj. Dobila buscopan na 8 ur, pa Mag morem skoz pit.
Če sem vstala/hodila, mi je začelo pritiskat dol (kaj ne vem, ker je bebi visoko), pa itak s trdim trebuhom, občutek kot da sem Rambo. Me je pa G prestrašil, je omenjal, da imam že kalcinirano/postarano posteljico in celo, če smo govorili kaj o zastoju rasti. Mater dva pregleda nazaj pa nadomestni G, da prehiteva za dva tedna! Nič ne verjamem, v ponedeljek se itak morem it pokazat svoji G.
Smo vseeno spakirali, pa šli na Štajersko v babi hotel, kjer je moja mami mal bolj prisebna glede teh zadev in imam prisilni počitek, doma je pa tašča cela pametna, da si zmišljujem. Sicer ona to v hecu, sam se mi je res ne da več poslušat!

Porod doma bi razmišljala o temu, če bi bilo pri nas sploh možno in če ne bi imela toliko firbcev doma.

kuhanje na zalogo ne mislim niti približno, ker živimo skupaj s taščo v enem gospodinjstvu, pa skoz jaz kuham, ker so ostali v službi in jim ne mislim še s tem rit odnašat!

likanje zlikala samo za tamalega kot prvič in samo zdaj. če ne bo nobenih problemov, ne mislim likat.

britje hmmm, kdaj me moj, drugače pa prakticiram na slepo in hodim okrog v sladki prepričanosti, da sem spodaj urejena. Vsaj tisti dan in na vsaj enem kvadratnem centimetru user posted image

ursonok po moje me boš še kam poslala, sam imam še eno vprašanje glede granulc za odpiranje mv. če se ti popadki prej začnejo, bi jih ti začela kar jemat ali ne?

Da se malo pohvalim. Danes grema z M v kino, moj Aži bo pa prvič pri moji mami in atiju spal. Me prav zanima, kako bo. Uglavnem bom uživala, pa se ne bom pustila motit! user posted image

LP

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2704
3.5.2013 17:41:31   
Saša33
Oj punce,

samo na hitro. Sem dobila paket z granulami. Pošljem v ponedeljek dalje. Tako, da v torek dobite.

papa

(odgovor članu Zoja83)
Neposredna povezava do sporočila: 2705
3.5.2013 19:46:13   
lina3
Pozdravljeneuser posted image , že nekaj časa vas spremljam, ampak zdaj sem končno ostala doma na dopustu, pa se vam bi pridružilauser posted image . Sem še ena junijka, s podobnimi težavamiuser posted image in prigodami kot ostale. Skratka, rok imam 22.6., doma pa že enega poskočnega skoraj 6 letnika, ki gre septembra v šolo. Me sprejmete?user posted image

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 2706
3.5.2013 20:47:50   
majčica1508
Še moja melenkost na hitrico......

Saša imaš ZS
Ursonok.....mi smo šli danes ven,je pa res da nima že 2 dni vročine,tudi barva se ji je vrnila,apetit,pije pa tko,ko mala žolna...
Jah viroze so hudič,vročina traje in traje sploh pri adenovirozah,ko mislimo da je že vsega hudega konec se ponovi,mi smo ta primer,prejni teden je bila za brezveze doma,virusna angina,a mala zdrava ko rožica in jaz jo dam potem v ponedeljek v vrtec
in,ko jo pridem iskat mi rečejo,da je ful kašljala,ja bog pomagi,kašljala in kaj naj zdaj,kaj pa tisti,ki kašljajo po 3 mesece skupaj,pa smrkavi do kolen,pa nevem še kaj zraven....Počivat,veliko pit,lahko hrano jest naša ima 13kg in spije cca 1,5l pri bolezenskih stanjih,ko ni bolana pa kakšen dcl manj...........
user posted image za donošenost............Jaz sem pa polnih 35 tednov(v 36 tednu)trebuh trd,ko kamen,brce prisotne,ni nobenih izcedkov,ko ustanem me vse boli...pokazat se še ne grem,ker v Ce te obdržijo za brezveze...........

Če bo vse ok grem rodit v SG,obe sta tam rojeni.....Je P bolj stara ampak čista in so vsi tolk človeški,prijazni......Med porodom sem bila na žogi,al sem pa stala,šla tudi na wc sama,ulegla sem se edino pri iztisu,pa še to ne čist.CTG ni bil nameni priklopljen..
Moj porod pri prvi je trajal 3,5h,pri drugi 45 minut...Vmes sem pila vodo,ko sem pa rodila in so naju zrihtali sem pa še jedlauser posted image

Prvo rodila 1 teden pred pdp-jem,drugo pa 12 dni............No za malega bi mi bil najboljši datum 25.5(polna lunauser posted image )starejša ima pa 15.5
Razlika med starejšo in malim bo 5 let,razlika med sestricama je 35 mesecev,in razlika med malo in malim bo 25-26 mesecev

To sem bila pa vse prej,kot kratkauser posted image

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
3.5.2013 21:40:46   
ninocka26

IZVIRNO SPOROČILO: pika89

Pozdravljene!

Eno vprašanje: Ste že kupile nedrčke za dojenje -Kje? Imam kar probleme s tem ...sicer imam košarico 80B in sem kupila en mesec nazaj v DM-u bombažen modrc od Dorine št. 85D, pa sem ugotovila, da mi tut ta cifra ni prav (bila je največja tam v ponudbi) ko sem dala modrc dol sem imela otiščance od šivov na modrcu user posted image ...Tako, da moram it na lov za novim modrcem -dovolj mam že trgovin!!user posted image Kaj mi torej priporočate? Kje lahko pogledam za kake modrčke?

Očitno bo več kot eno vprašanje user posted image : mrežaste hlačke za v P: koliko se jih približno porabi (tudi doma)?

Ostanite še 2v1, tiste, ki ste bolne ali imate bolne otročke pozdravite se čim prej, ostale pa prijetno počitnikujte user posted image

Pika jaz imam 85D in sem si ga na koncu kupila v Tosami (je bil nekaj čez 20€ samo je bil fenomenalen). Imela sem tudi od Triumpha, Muellerja in DM, pa se vsi skrijejo pred tem.

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
3.5.2013 21:51:23   
pika89
Ninocka26 hvala za odg. Če lahko poveš za koliko se ti je pol košarica povečala /koliko si imela pred nosecnostjo velikost modrcka

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
3.5.2013 22:50:06   
ursonok
Ojla,

joj, jaz že cel dan samo jem user posted image user posted image Sploh ne morem verjet, da se mi je vrnil volčji apetit. Morda tudi zaradi psihe - prazniki, danes Abel doma, potem pa iščeš ure, ko lahko delaš, pa zvečer in ponoči ...
No, sem bila pa pridna in sem šla na orbitrek prejle, zdaj sem si pa privoščila lubenico user posted image

Zoja - Caulophyllum
Na pl forumu je ena, ki se ukvaraj s homeopatijo in pravi, da se Caulophyllum uporablja tudi za blaženje popadkov PRED 37. tednom. Tj. če ti veliko trebuh otrdeva, boleče itd., pa še ne smeš rodit, da poješ te granule in naj bi se zadeva umirila!
Sem šla pogledat v eno izmed knjig, ki jo imamo o homeopatiji, in res piše, da Caulophyllum preprečuje prezgodnji porod (umirja popadke), in pospešuje pravi porod - ko se začnejo popadki, jih jača, in pospešuje odpiranje MV.
Sem rekla, da če bom imela še kdaj popadke pred 37. tednom, bom vsekakor sprobala - pa po tisti akciji ni bilo več nič, jutri sem pa že donošena user posted image . No, tista punca na forumu pravi, da pri njej deluje - ima rizično nosečnost, veliko počiva in si popadke blaži prav s temi granulkami.

Super, da je prišla homeopatija. user posted image

Majčica
ma ja, te viroze so zoprne, Abel je bil že kar nekaj dni siten, ampak brez vročine, včeraj zvečer je pa zakuhal. Iskreno upam, da čez vikend pride k sebi.
Je pa čisto drugačen kot sestrica. Ona je imela vedno visoko vročino, ki je trajala par ur, se je spotila in vse, zjutraj pa bila že popolnoma ok. On ima nižjo, vedno le tja do 38,5, in dlje časa. Pa tudi drugače (slabše) prenaša vse skupaj. Predvsem manj spi, zato gre okrevanje počasneje. Eh, fantek pač user posted image

Tale tvoja SG porodnišnica zveni kar ok. Precej domače. Fino. Jaz tukaj ne računam na kakšne posebne usluge. Upam le, da me ne bodo silili v razne stvari a la ležanje na hrbtu, CTG, epiduralna, rezanje itd. Bomo videli.

Kje so naše stare bajte - dvojčica, uršika, Lethe, hm ... drugičudež je na dopustu, al kako že ...user posted image

Pišite kaj, da imam kaj brati med delovnimi pavzami user posted image

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2710
4.5.2013 7:27:41   
Saša33
Dobro jutro še z moje strani,

jutra so vedno zakon. Spim kot polh, do 5h. Ko dobim obrk brce v rebra. Res ne vem kako lahko tako močno brca. Naj bi se umiril nekje v 37 tednu. Ker res boli....

Drugače pa smo tudi mi terenski. Malo okoli na obiske. Pa pikniki, se pa tudi meni pozna apetit. Lačna, da je kaj. Vsaj želodec me ne boli zdej dva dni, sem ukinila čemaž ker me je res peklo.

Trebuh nič ne otrdeva, je pa tako kot bi veliko žogo pojedla. Problem je ker Lara še ne hodi in poriva sem in tja stvari. Jst za njo. Pa stalno jo neki dvigam pa hitre gibe delam ko mislim, da bo itak še kam odletela. Pol sem pa okoli 17h gotova. Včeraj sem itakpadla v tak jok. Vroče mi je za popo...., pa tamala je sitna, mož itak cel cajt neki še za delat najde. Pa če nimam tistega svojega rituala z jogo, sokcem in malo miru in takoj samo tekanj sem in tja sem ko ris. No danes imam do 2h cajt, potem spet pikinik.

Sem pa v 37 tednu, torej donošeni bomo v petek. Potem pa se nalivam z vsem mogočim in upam, da bo kaj.... Si ne predstavljam imeti še tak trebuh en mesec.

Evo lep dan pa tiste ki še niso poslala naslova za homeopatijo naj mi pošljejo, da pošljem paketke v ponedeljek dalje.

pa pa

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
4.5.2013 8:23:18   
ninocka26

IZVIRNO SPOROČILO: pika89

Ninocka26 hvala za odg. Če lahko poveš za koliko se ti je pol košarica povečala /koliko si imela pred nosecnostjo velikost modrcka

Imela sem 85C, pa se mi je ob navalu mleka (pet dni po porodu) košarica povečala na 85E, potem je šla pa na 85D in tam ostala.

(odgovor članu pika89)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
4.5.2013 11:03:30   
ursika_ursi
Jooooj, mene tale RR tako heca, da pol po ene 15 poskusih kar odnehamuser posted image
Med prazniki se je ati ''razkuril'' in sestavil posteljico in previjalno, včeraj sem bila še jaz pridna in sem šla po kozmetiko in tetra plenice, valda pa zase pozabila vložke in kremico za bradaviceuser posted image Bo treba še enkrat malo po trgovinah. Čakam na 21., ko dobim nakazilo in šibam po jogi, posteljnino in banjico, pol pa bom spet nazaj v minusu- večno prekletstvo, ampak včasih ne gre drugače.

Se mi zdi, da včasih kar tako malo otečem v prste na rokah in nogah pa čez par sekundic mine, a je to normalnouser posted image Pa na levem boku sem opazila 3 strije, ampak skoraj niso vidne in se sploh ne sekiram dokler jih ni po trebuščkuuser posted image Tudi ta me včasih malo poheca in otrdeva, ampak res malokrat in za kratek čas. Toliko, da me malo spomni, da se počasi bližamo ciljni ravnini, juhejuser posted image user posted image

Nič, šibam dalje malo pospravit, ker imava celo bajto v razsulu zaradi prestavljanja pohištva- če bi vedele koliko praha in vsega sranja se skrije pod omare in komodeuser posted image user posted image Mogoče pa sem samo jaz tolk packasta, da se mi ne da vsakič bezat s cunjo še pod to pohištvouser posted image user posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
4.5.2013 12:12:56   
Lethe
Živjo.

Kako ste kaj? Danes je spet en lep dan.
Dobrodošle tudi vse nove članiceuser posted image

Mi2 sva bila prejšnji vikend na morju oz. še v ponedeljek. Na žalost ni bilo najboljše vreme, ampak deževalo tudi ni, le sonce se je bolj pozno vedno prikazalo. Smo pa zato toliko več pekli na žaru in M je celo 1x surfal (tudi to je krivo "slabo vreme"user posted image ) - kar pomeni, da ni dovolj pihalouser posted image
Malo sem se nastavljala soncu in imam zdaj nekaj barve, nisem več belo-zelenauser posted image
Amm, spet sem pekla torto, ponovno za 60 let. Tokrat je praznovala stričeva žena. Je bilo kar luštno, se je vsak dan kaj dogajalo.

Sestrična mi je tudi prinesla homeopatijo iz Španije in še krilo od Desiguala, ki sem ji ga naročila. Je kupila številko večjega kot imam sicer in je še kar nekaj prostora,...mislim, da bi moral zdržati do konca user posted image
Za granule moram pobrskat nazaj po tej temi, da bom našla navodila za uporabo.

Modrci za dojenje: ja, no...kako to najdeš in izbereš? Se bojim, če kupim sedaj, mi potem ne bo pravuser posted image Žal mi je, da sem zadnjič zgrešila ponudbo v Lidlu, menda sploh niso slabi. Zdaj jih itak nimajo več.
Bo res treba v Tosamino trgovinico. Še vedno nisem prišla do tja, pa tako blizu jo imamuser posted image

Sicer pa se ne dogaja prav nič posebnega. Dobila sem še kar nekaj oblačil za user posted image in sem jih včeraj veselo označevala, da bom vedela komu kaj vrniti.
V bistvu moram sedaj kupiti še stvari zase, plenice, banjico in previjalno podlogo - ve katera, če imajo kje take, ki so čisto ravne, brez debelih robov? Ker ne najdem primerne dimenzije, da bi šla na omaro od pralnega stroja, t.j. 70_x_70cm.

Oblačila imam v teh dneh namen tudi oprati in zlikati. Kam ste jih ve potem pospravile? Jaz imam kar občutek, da čez dva meseca ne bodo več "sveže" v omari in bom ponovno pralauser posted image

Še tole glede opreme. Kje se kupit tisti nastavek za čiščenje nosu, ki se ga priklopi na sesalec??

Voziček bova tudi naročila danes ali jutri. Zdaj je padla odločitev za Jane Slalom Reverse. Sva ga našla precej ugodno v Italiji in je M rekel, da ima dovoljuser posted image Itak pošljejo v nekaj dneh...

Danes sem si ponovno, optimistično, kupila lubenico. Upam, da bo dobra. Kar sanjam o lubenicahuser posted image

Saj res, včeraj sva uredila še vse potrebno na CSD, tudi očetovstvo. Zdaj mi ne uide več user posted image , user posted image bo imel njegov priimekuser posted image user posted image

Počutje je za zdaj še brez posebnosti, edino prebava mi spet malce nagaja. user posted image se redno premika in imam pogosto čudne oblike trebuha, predvsem, ko se nagnete na desno stran. Očitno je tam najbolje user posted image (na levi je vedno poln želodec?!user posted image in ni prostora). Definitivno pa ne bi mogla reči, da me kdaj boli, ko brca. Očitno je bolj nežne narave ali pa jaz preveč trpežnauser posted image

Dovolj sem tole raztegnila...lepo se imejte, izkoristite sončen dan in uživajteuser posted image

< Sporočilo je popravil Lethe -- 4.5.2013 12:14:14 >

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
4.5.2013 13:08:50   
majčica1508
Ojla

Ursonok....kaj,če mu zobki rastejo...naša mlajša je vedno imela vročino ob vsakem zobku,pri starejši pa vedla nisva kdaj ji rastejo,samo res kako so si otroci različni...Kakor koli že in naj se mu stanje čimprej popravi,ker jih je res hudo gledat...Men je bilo hudo zdaj,ko je bilo zunaj ful vroče midve pa notriuser posted image  .....
Sem ji pa dala koprivin čaj za pit,vsaka spije 1 šalčko brez spakovanjauser posted image ......

Lethe...lubenica je bljak,če je čist bele barve take imajo namreč zdaj v tušu-fuj....super za malo uživancije na morju....oblačilca pa operi,posuši,zlikaj in zapri v omaro.....
Ursika.....nikar preveč ne pospravljaj,bo že vse počakalo..pojdi ven na sončka in uživaj
Saša....Hvala!Ja HB so mene napadi joka minili,sem pa tečna za znoret oziroma se zelo na glas pogovarjam(derem)user posted image

Včeraj so mi tako češnje zapasale,da ko sva šle z starejšo v trgovino sva se ustavile pri sadjarju in ga vprašam,kdaj bojo,pa mi pravi da jih je že imel in,da ni mogu prodat nič,ker je bila 1kg 25€user posted image  je pa reku,da čez 14 dni da bojo....saj pri nas jih imamo tudi 2 mala dreveščka,sam so bolj pozne in takoj grejo.Jaz bi jih pa že zdajjjj......

Glede malinovega čaja in plahtice.A bo ok,če spijem malinovega zjutraj in zvečer in pa plahtico umes...
Nič mlajša ima lpotni spanec,starejša je zunaj na igralih,dragi kosi travo,jaz si grem pa skuhat kavo in na ležalnik........

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
4.5.2013 13:10:06   
majčica1508
Lethe.......nastavke kupiš v BC ali Pikapolonici(ob torkih imajo 10% popust za trebuščkeuser posted image )

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2716
4.5.2013 17:17:26   
tana01
Dan.

Danes sem opravila zadnje nakupe za otroka (osnovne stvari za nego), samo ne morem verjet koliko vse to stane. Sej ko kupuješ posamezne izdelke ni neka huda cena, na blagajni pa šok :o. Večino stvari sem vzela v dm- nekaj na kupone, pa še malo popusta sem dobila na celoten nakup, tako da ni bil lih bankrot...ampak skoraj! :))

Modrčki za dojenje: nisem jih še kupila. Verjetno jih bom vzela v HM-u. Mi pa zgledajo tako sado-mazo s temi čudnimi odprtinami za dojkeuser posted image .

Danes še oblekice zlikam, jutri dragi zmontira še previjalno mizo in thjat''s it - noge v luft in delat nič. Moram pa rečt - vsaka čast mamicam, ki imate že kakšnega škrata ali dva user posted image user posted image in poleg vedno večjega trebuha opravljate vse potrebno. No, mogoče bom čez kakšni dve leti na istem, pa si ne smem pozabit čestitat takrat user posted image .

Lep dan še naprej user posted image

< Sporočilo je popravil tana01 -- 4.5.2013 17:18:24 >

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 2717
4.5.2013 18:53:28   
dvojčica6
ola, meni isto, Chrome mi ne odpre, lisička pa jauser posted image ma te naredi prav živčnega kdaj to (ne)odpiranje user posted image user posted image user posted image

ursonok
, hvala za pogrešanje user posted image ma so tut nas napadle neke čudne...hm...bolezni??? pa sej ne vem, en dan je tamala dobila vročino, drugi dan bolje... čez en dan je ponovila zgodbo ta večja... Al mata super hiter čas okrevanja po kaki virozi al se malo hecata z mano, da se potem cel dan lahko stiskata k meni in beremo, sestavljamo ipd. Naporno v glavnem, in sem zeloooooo hvaležna, da sta na splošno ful zdravi...res pa nista v vrtcu...

Oh, debata...sledila sem, samo odpisat mi ni ratalo...

homeopatija
...ježeš, sem že pozabila na zadevo, pa sem že hotla nakazatuser posted image ...bom poštimala čimprej ursonok in tebi naslov Saša33...

likanje...a se hecate? user posted image

porod doma... ja, če ne bi bila sostanovalka s taščo in co.

britje down under... me mora prijet navdih user posted image včasih sem ful redna, včasih pač malo bolj natur...moj pravi, da mu je oboje všeč, tako da se ne sekiram user posted image

PDP in točnost
... js sm celo življenje zamujala...in sem se hecala, da bo tut pri porodu tako...in res, prva je šla teden čez, druga tri dni čez rok s tem, da bi ziher še četrti dan ostala noter pa so mi jo z umetnimi popadki priterali na dan enkrat zvečer...jah, dobro jih fotram tam noter pa jih čisto zastopim, da nočejo ven... pa tut js jih ne silim...nosečnost mi ne dela problemov, vem kje so, siti so, plenice ni treba, kar na bojo all inclusive čim dlje user posted image

modrčki za dojenje
,..enega mam od HM in je prav v redu, enega navadnega bombažnega mehkega sem tut ful nucala, sem pač samo dojko "izvlekla" user posted image Sej sploh ni treba, da so prav za dojenje, važno, da so mehki in da jih lahko na easy potegneš dol... se mi pa ni tolk telo povečala številka...res pa mam bolj mičkene...se pravi, normalno tam 75 B, v nosečnosti in po porodu tam eno do dve št. več...

sonce987 čestitke za kilažo, js mam tut še 7 tednov in upam, da ne presežem kake magične meje (70!) sva celo stavila z mojim... ampak glede na to, da mam zdej 69 bo verjetno težka user posted image

lina3
seveda sprejmemo, dobrodošla!user posted image

otekanje ipd... otekam ne, vsaj ne da bi jaz videla... popadkov nimam in jih niti ne pričakujem še kakih 7 tednov user posted image , postajam pa konkretno tečna, kot se je majčica elegantno izrazila glasna user posted image Že zato, da tamali dve spravim zjutraj vn iz hiše je cel podvig... pa oblečt pa lulat, pa previt, pa nahranit, pa tiste copatke pa tamala postane že zaspana in se vesi po meni in cmiha...js pa iščem kaj normalnega za oblečt, da pokrijem trebuh... in pol po štengah obe spravit, vam povem, da sem prepotena pa niti iz hiše ne stopimo user posted image No, po moje sem zato postala sitna...ker pol pridemo domov, je treba skuhat, jih umit, nahranit, dat spat... me zadnje čase kar malo skrbi, kako bo, ko bo še eden jokal zraven...bom kar rešilc poklicala...lahko bi taščo, ma ne vem, če me ne bo samo še bolj živčne naredila...pa mleko se mi bo skisalo user posted image Ben, upam, da bomo nekako sterali ne user posted image

Evo, sej zdej sem se pa razpisala za naprej in nazaj...alora over and out user posted image

(odgovor članu tana01)
Neposredna povezava do sporočila: 2718
4.5.2013 20:05:29   
sover
Še jaz pristavim piskrček, da ne boste mislile, da me ni več user posted image

Čez dva dni štartam 37. teden in moram priznat,da me je začela zdelovat ta nosečnost. Nosim relativno visoko, kar pomeni, da so pljuča najbrž ornk stisnjena, ker sem konstantno brez sape. Posledično sem precej utrujena in včasih zato tudi sitna. Kaj pa vem, morda pa tudi železo še ni prijelo. Trebuh mi je v napoto in premikam se ko dinozaver - vsake toliko se okoli vogala primaje nekaj velikega user posted image . Čeprav mi vsi pravijo, da sem imela pri Lenartu večji trebuh in tudi vidim, da je to res, pa je po občutku tale bistveno večji.

Ponoči so me začeli boleti še kolki in imam spanje uničeno. Ob 9. me ponavadi zmanjka, spim do pol enih, potem prvo lulanje in obračanje in nato na vsake dve uri. Beda. Komaj čakam, da grem rodit. Predvsem pa me deprimira to, da se ne morem tako lepo igrati s svojim malim sončkom. Saj ga dvignem in vse to, sam preganjat se pa res ne morem z njim. On ima pa zdaj tolikooooo energije in samo teka naokoli.Beda! Ker vem, da vas je še nekaj mamic tukaj, me zanima, kako ste se ve uskladile zadnje msece N in malčke.

Teža - stoji na +10. Očitno je to to. Meni je prav.
britje - hmmmm, precej na slepo moram priznat. Verjetno zgleda kot da bi kdo dol spustu ponorelo kosilnico. Mal irokezice tu, mal tam ... user posted image
Otekanje - zaenkrat še ne.
Porod doma - raje ne. Bolje se počutim, ko vem da so blizu zdravniki, ki lahko poskrbijo za otročka, če gre kaj narobe. Se pa strinjam, da je vse to ležanje in priklopljenost na tisoč in eno žico drekec pekec, ki prav nič pozitivno ne vpliva na porod.

(odgovor članu dvojčica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2719
4.5.2013 23:21:19   
ursonok
Živijo,

jaz sem pa danes bolj pri melanholičnih ... Se mi pozna, da nisem dremala čez dan user posted image . Abel je zdrav, smo bili zunaj in v gosteh, vse ok, samo nekaj ga prebava muči (ali pa zobje user posted image ) in noče spat. No in v zadnjih dneh se mu je ful spremenil glas, joka se zdaj tako, da vrešči ... gre kar čez ušesa. Groza! Vam povem, da - verjetno zaradi nosečniških hormonov - me takoj začne bolet glava, kar tresem se, padem v histerijo in potem oba jokava. In tako se dere kar precej časa, sploh se ga ne da pomiriti. Zdajle je zaspal šele ob 23h! A bogve, za kako dolgo user posted image

In sem potem pod stresom, ki ga tlačim dol s hrano, ker ne vem, kaj bi drugega sama s sabo. user posted image

Pa pri kolegih smo imeli debato o denarju (o tem, kako ga nimamo), pa o krizi in prihodnosti ... In ugotoviš, da sploh ne veš, kako ubog si. Ljudje, ki imajo precej več od tebe - lastne nepremičnine, večji mesečni zaslužek itd. - skoz jamrajo .., No in se zaveš, s kakšnim minimumom se prebijaš iz meseca v mesec ...

Potem te pa še vreščanje otrok ob živce spravi in razmišljaš, ali si res popolnoma nor, da boš imel tri otroke!!! Saj tega ne zmoreš ne psihično ne finančno user posted image user posted image

Skratka, zamorjena sem, verjetno moram spat. Pa na pravoslavno veliko noč ... ko bi morala biti vesela, v pričakovanju vstajenja ... Eh.

Že rojeni otroci - sover, tana ...
Ja, jaz se dostikrat spomnim, kako bi morala BOLJ uživati prvo N, ko je bil tak luksuz - pisanje doktorata, nobenih finančnih problemov, časa ko dreka, kino, prijatelji, pijača, knjižnice, knjige ... Skratka, dobri stari časi user posted image

Sover, Saša, Dvojčica & company - je, meni je lažje, ker oba delava doma, tako da nikoli nisem sama z otroki (ok, razen ko gre moj po nujnih opravkih itd.). Če je treba delati "nadure", ih delava potem, ko otroci spijo. In popoldne, ko so doma, ali za vikend, smo vedno vsi skupaj, težje zadeve dela on - letanje z njimi sem in tja, valjanje po tleh, lovljenje itd. Jaz kuham, hranim, sicer tudi veliko dvigujem in nosim Abela, a to mi ne dela težav. Na sprehodih ga ima tudi moj zdaj v ruti, jaz ga v ruti ne nosim več. Kopa ju on, uspavava vsak enega, če Abel dela štalo, se potem še moj vključi in ga nosi okoli ...
Če bi bila pa sama z otroki cele popoldneve, bi pa ZIHER ostali samo pri enem user posted image

Zdaj gledam preko neta Sveto in svet, o Strahu (je bilo že enkrat aprila). No, zdaj vem, da sem vsa zamorjena in paranoična glede prihodnosti, ker mi primanjkuje (absolutne) ljubezni/vere/upanja. Ja, nimaš kaj, nihče ni popoln ... user posted image

Bom nehala težit,
držite se!

(PS Danes dopolnila 37. teden, sploh se ne počutim, kot da bi lahko oziroma da bom kmalu rodila, sploh se mi ne da o tem razmišljat ...Odkar so popadki minili, se mi zdi, da bom rodila čez pol leta user posted image . In res si ne predstavljam, kako bo z novorojenčkom in vreščečim enoletnikom. Odklop.)

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2720
5.5.2013 7:23:21   
lina3
Dobro jutrouser posted image ,

pred nami je še ena kisla nedeljauser posted image , Drugače pa sem fajn, samo spim pa res slabo. Tudi jaz se začnem tam po eni uri nekaj prematavat in nevem kva bi sama s seboj. Trebuh me precej omejuje. Tudi jaz ga imam precej gor. Tamal zdajle minimax gleda, M pa spi, ker je bil v nočni. Vse ostalo pa zaenkrat bp.

Urin - ali ima katera težave z urinom? Jaz imam stalno bakterije, saj probam čim več pit, ampak kar ne gre.
Prva nosečnost - ja to so bli pa lepi časi, saj ne da zdaj niso, ampak je bilo vse bolj na easy. Je pa res, da sem do zadnjega norela naokrog in na koncu rodila "razgrajača", da mi je šlo na jok. Upam, da zdaj, ko sem bolj umirjena, da bo tudi novorejenček bolj umirjen in priden za spanje.

Zdaj se lubek dere, da je lačen, pa moram hitet.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2721
5.5.2013 7:27:27   
sover
Oooo, ursonok, zdaj si se mi pa prav zasmilila. user posted image Očitno tale večer ni bil zate. Sočustvujem s tabo in upam, da se boš danes zbudila v lepše jutro/dan. Za vsak slučaj pošiljam objem in veliko lepih misli. Kar se prihodnosti tiče: itak, da bosta z M zmogla. Živim po prepričanju, da ti Bog/usoda/življenje/višja sila nikoli ne naloži več, kot si sposoben prežvečiti. Ni pa lahko. Tebi oz. vama se zaradi tega ni treba sekirati,ker sta po pisanju sodeč odlično uigran par. Drži se.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 2722
5.5.2013 7:56:38   
dvojčica6
Jaaa, en virtualni objem ursonok user posted image A ti za tolažbo povem, da me je teden nazaj tut mene zvilo... sem napol spala, vroče mi je blo za znoret in tamali dve sta se stiskali k meni, vsaka se mi je obesila na eno roko... in kar naenkrat sem mela vizijo, kako bom še ta tretje mela na sebi...kot mamicas prašički...aaaaauser posted image sem vstala, zadihala, spila kozarec vode in se je stvar malo polegla... pridejo in grejo taki dnevi, js si takrat rečem, jutri se bom ziher temu smejala...ker ponavadi je res tako... O denarju in živcih... mi mamo tudi malo enega in drugega user posted image pa bomo že sfolgali...ker bo pač treba...sej otroci HB res ne rabijo tolk dosti... Pa tebi bo že ta velika pomagala previjat, boš vidla user posted image Bi pa mojega partnerja poslala na urjenje k tvojemu...ker je največkrat on razlog za moje skravžlane živčke user posted image Aja, tega joka ti pa nič ne zavidam...samo sem tut jaz ugotovila, da mam manjšo toleranco zdej k sm noseča do teh cmihanj in dretij...pa jima takrat eno risanko vklopim in sta blaženi...jah, ni popolno, ampak kaj/kdo pa je? Pa en boljši dan ti želim danes!!! user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
5.5.2013 9:06:29   
dansas
Dobro jutro,

Ja, človek včasih res zapade v kako tečno, depresivno stanje, če je pa še noseč zraven in ima ob sebi male nadobudne razgrajače,... res dobitna kombinacija!!!user posted image

Drugače pa, kar se denarja tiče... Opažam, da se zaradi (pomanjkanja) denarja ponavadi najbolj pritožujejo tisti, ki imajo več kot ostali - vsaj pri nas v službi je tako. Ko se začnejo pogovarjat na to temo, se samo odstanim iz družbe, ker jim res ne morem pritrjevati kako so boge, da si ne morejo privoščiti boljšega (zelo dobrega!) avta ali smučanja v Franciji ali nove kuhunje, ... Ne vem, meni se te stvari ne zdijo tako samoumevne. Kmalu bomo imeli tri otročiče, pa niti približno ne bodo imeli vsi svoje sobe (razen, če ne zadenem na lotu in se spavimo gradit). Sploh nimam nič proti temu, da si ljudje privoščijo take stvari, če pač imajo denar in si to želijo... Samo psihirat druge, da je to nujno, če ne, pa da ne moreš biti srečen?... Aaa, se mi zdi, da sem malo zašla s te nosečniške teme...

Sem hotela dodati še nekaj na temo modrcev za dojenje in oblačil za dojenje: jaz sem se pa bolj ukvarjala s tem, kaj bom oblekla, ko bom dojila (mislim poleg modrca), ker upam, da bom tokrat lahko več dojila zunaj, v javnosti (prvi dve sta zimski, in zato smo se v prvih mesecih dojile notri). Tako sem si priredila par majic, ki jih itak več ne nosim, kupila pa sem si tudi par majic malo večje številke na razprodaji, ki jih lahko nosim sedaj, s trebuhom, kasneje jih bom pa tudi priredila v majice za dojenje po teh navodilih:
http://paradise-graphic.com/sewparadise/diy-no-sew-nursing-tops/
http://diymaternity.com/tops/the-no-sew-nursing-top-solution/
http://www.thediaperchronicles.com/2013/01/diy-nursing-tank-top.html
Drugače, sem pa tudi ugotovila, da so lahko kopalke krasen modrc za dojenje. Mislim na tiste bikinke, ki so spodaj nanizane na vrvico in se jih lahko elegantno naguba na stran in je dojka hitro prosta in tudi nič ne tišči. No vsaj pri meni, ki imam bolj majhne, mislim, da bo prišlo v poštev.

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 2724
5.5.2013 10:25:37   
tana01
Jutro!

Ursonok user posted image , glede financ te čisto razumem in nas verjetno to dejstvo večino tu gor povezuje. Take debate med prijatelji so mi znane, samo se sprašujem kaj ima smisel tlačit moralo dol, ko pa vsak mesec poskušaš poskrbet, da gre karavana dalje - da je družina sita in oblečena. Sicer pa bi Cimerotič rekel, da ta noč ni bila tvoj dan... Evo vidiš in takšni živijo v 4 sobni garsonjeri user posted image user posted image (to je njegova izjava...).

Dinarčki, dinarčki: mi smo se letos preselili v svoje stanovanje, ki je zgrajeno v hiši od moževih staršev (smo zgoraj). Glede na to, da živimo na obali in so cene stanovanj DIVJE!, si kljub dvem plačam (ki so celo malo nad povprečjem), nisva mogla privoščiti kredita za nakup dvosobnega stanovanja, kot sva želela. Sicer jaz sem se strinjala tudi z enosobnim, samo da smo na svojem, pa moj na to ni nikakor hotel pristat. Ja pač, šola in služba ti ne dajo garancije za boljše življenje.
Pred tem sva bila 4 leta v podnajemu, do februarja letos. Če pogledam nazaj mi ni čiasto jasno kako smo sfolgali gradnjo, najemnino in vse običajne stroške.

Sem se pa sčasoma odpovedala določenim ugodnostim in mi je lažje če sploh ne razmišljam o temu. Zadovoljna sem, da smo siti, oblečeni in da bom lahko otroku nudila najnujnejše. In kot praviš dansas se najbolj pritožujejo tisti ki imajo.

Spanje večino noči slabo spim, me matrajo iste stvari kot ostale :( Zdej se grem neko foro, pa da vidim če bo delolvalo - ne se smejat!:D Tisto zadevo, ki poje uspavanko si dam zvečer na trebuh, da user posted image posluša in se mogooooče navadi na pomirjujoči zvok....in potem bo s tem lepo zaninal brez večjih težav....sanjam pri belem dnevu, ne? user posted image

< Sporočilo je popravil tana01 -- 5.5.2013 10:28:57 >

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.