|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:33:49   
Tippi
ko smo dobili panirano pariško salamo?


A dej nehi??? user posted image kako pa to zgleda? Mi tega nismo imeli, pa nisem glih tko mlada user posted image
Jaz se spomnim ribjega namaza, tistega tasivega. fuj user posted image al pa zaseka, še huje user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:33:50   
Tutan
Ja, cukrane morajo bit user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:34:58   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

ko smo dobili panirano pariško salamo?


A dej nehi??? user posted image kako pa to zgleda? Mi tega nismo imeli, pa nisem glih tko mlada user posted image
Jaz se spomnim ribjega namaza, tistega tasivega. fuj user posted image al pa zaseka, še huje user posted image



Jaz sem pa ribji namaz oboževala user posted image

Ja res, samo se ne spomnem al je blo to pri kosilu? Ziher je blouser posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:34:59   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

žvrklanih jajčkih + slakdor preko user posted image


mi pa slane naredimo, ne sladke. a s cukrom gre tud?


mi pa ne cukramo in ne solimo user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:38:42   
Paštetka
no, dajte napišite recepte zraven. Imam toliko dela, da ne morem slediti, potem mi boste pa pobegnile user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:39:37   
_sonček
Tole je pa res dobra tema, mmm sem kar lačna user posted image

Jaz se pa spomnim:

- mlečni riž (ga še sedaj skuham velkokrat, ker ga imamo zelo radi)
- rižev narastek
- bela kava in notri namočen kruh (od tega sem gor zrasla user posted image )
- domači ocvirki in kruh
- fižolova juha
- svaljki ali pa makaroni z drobtinami in posuti s sladkorjem
- šnite
- pehtranova potica (to je delala stara mama, najboljša je bila)
- vzhajanje (to je blo kot potica, z jabolki, najbojše je bilo toplo, tudi delala stara mama)
- v oblicah krompir (skuhan, olupljen krompir, prerezan na pol in posoljen)

Pa še je kaj, samo se sedaj ne spomnim user posted image

_____________________________

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov!

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:40:18   
CUKRČEK
Super tema:)

Pri nas že od nekdaj rada kuham domače jedi. Ful radi imamo jedi na žlico:
*ričet
*sladko zelje (zeljnato glevo natibaš in skuhaš v slani vodi. Olupiš krompir, ga skuhaš,zmečkaš in dodaš kuhanemu zelju. Vse skupaj še malo "premučkaš)in zabeliš z ocvirki ali pa praženo čebulo.....božansko)
*jota(kislo zelje+krompir+fižol)
*segedin
*kislo zelje potenstano na ocvirkih+ žganci (spet zabeljeni z ocvirkiuser posted image )
*polenta z mlekom
*kruhove šnitke
*šmorn
*krvavice (domače seveda)

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:42:14   
Luni
IZVIRNO SPOROČILO: pelin

mmm krompirjevi žganci...ooo najboljši...samo škoda, da se mi skoraj vedno kaj poferderbajo user posted image oz. niti pod razno niso taki kot jih je delala babi...

Hja, tudi jaz sem imela enake probleme, dokler nisem našla recepta v stari taščini knjigi. Poanta vsega je, da je, po teži, krompirja dvakrat več kot moke, se pravi, jaz naredim moje enkratne krompirjeve žgance takole: dam kuhat 80 dag narezanega krompirja, solim. Ko krompir ene 10 minut vre, dodam 40 dag moke (najboljša je domača: bela, polbela ali pa mešam, tudi ajdovo dodam). Pustim, da krompir skupaj z moko vre (rahlo) cca 10-15, ko se naredi kepa, jo dvakrat prerežem s kuhalnico, katero pustim v moki, po 10-15-ih minutah vodo odlijem v posodo (vso, jo po potrebi dodajam) in žgance zmiksam z vilicami na mikserju. Mmmmm, se mi sline cedijo. Je pa res, da je pri žgancih in pri tem receptu vsa finta v kvaliteti krompirja in moke (jaz imam krompir sorto Arinda, če pa nimam slučajno domače moke, je pa ok tudi mercatorjeva bela). Poskusi in poročaj!


_____________________________



(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:42:32   
_sonček
IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

ko smo dobili panirano pariško salamo?


A dej nehi??? user posted image kako pa to zgleda? Mi tega nismo imeli, pa nisem glih tko mlada user posted image
Jaz se spomnim ribjega namaza, tistega tasivega. fuj user posted image al pa zaseka, še huje user posted image


tega se tudi jaz spomnim...fujjjjj mi gre kar na bruhanje še sedaj user posted image

_____________________________

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:44:51   
Tutan
Sladko zelje je pri nas obvezno na jedilniku, takoj ko se začnejo malo hladnejši dnevi. Ker ga obožujemo.
Mi vzamemo rrdeče zelje. Na olivnem olju popražim sladkor (čeprav - pri nas babice niso uporabljale olivnega). Dodam na kocke narezano zelje, naribano jabolko, prilijem malo tekočine, zelenjavno kocko (jemljem jo v DMu Alnatura - lahko pa katero koli drugo ali brez), nasesekljan česen, sol, poper. Nekateri še dodajo en mal cimeta (meni je dobro, mojemu ni - potem ga pač ne dodam - ampak, stvar okusa). Kuham dokler voda ne izpari, še en mal na hitro prepražim, dodam sladko smetano in je prava bomba (kalorična in okusna user posted image )

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:46:51   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: _sonček

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

ko smo dobili panirano pariško salamo?


A dej nehi??? user posted image kako pa to zgleda? Mi tega nismo imeli, pa nisem glih tko mlada user posted image
Jaz se spomnim ribjega namaza, tistega tasivega. fuj user posted image al pa zaseka, še huje user posted image


tega se tudi jaz spomnim...fujjjjj mi gre kar na bruhanje še sedaj user posted image



Ja ni blo najbolj okusno user posted image user posted image

Kakorkoli, moja babi je vedno pravila - za žgance rabiš posebno posodo in tisto mej samo za žgance. In res so bili njeni taki tapravi, nič grudasti, fino zabeljeni z ocvirki user posted image

No moja babi je imela tudi posebno posodo za restan (pražen) krompir, za jajca, za mleko, za čaj... ni čudno, da so imeli tudi po 20, 30 posod user posted image

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:47:28   
Tutan
Segedin user posted image user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:49:27   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan


IZVIRNO SPOROČILO: _sonček

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

ko smo dobili panirano pariško salamo?


A dej nehi??? user posted image kako pa to zgleda? Mi tega nismo imeli, pa nisem glih tko mlada user posted image
Jaz se spomnim ribjega namaza, tistega tasivega. fuj user posted image al pa zaseka, še huje user posted image


tega se tudi jaz spomnim...fujjjjj mi gre kar na bruhanje še sedaj user posted image



Ja ni blo najbolj okusno user posted image user posted image

Kakorkoli, moja babi je vedno pravila - za žgance rabiš posebno posodo in tisto mej samo za žgance. In res so bili njeni taki tapravi, nič grudasti, fino zabeljeni z ocvirki user posted image

No moja babi je imela tudi posebno posodo za restan (pražen) krompir, za jajca, za mleko, za čaj... ni čudno, da so imeli tudi po 20, 30 posod user posted image


hahahah moja tudi, kot bi sebe brala user posted image
user posted image in jaz mam posebno ponvico za palačinke (mi skoraj vsakič nabijajo doma, da naj se jo že znebim, da je res za v smeti, jaz je pa NE DAM, pa pika!!user posted image ), pa posebno za gres, pa močnik, zgleda da sem neki po njej podedvala user posted image

< Sporočilo je popravil Tippi -- 14.9.2012 8:50:04 >

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 8:51:52   
_sonček
tudi moja je imela posebno ponev za palačinke, poseben lonček za čaj, psebno posodo za tenstan krompir...pa vse je na šporhetu delala in res je blo bolj okusno...
tudi jaz imam posebno ponev za palačinke user posted image

_____________________________

V nas vseh je še vedno otrok, ki verjame v čudeže. Za otroke so čudeži preproste reči. Vsak dan je čudežen – nepojasnjen, poživljajoč, vedno nov!

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:00:25   
malaMravljica
ampak jaz pa stopim v bran zgoraj osovrazenemu ribjemu namazu !!! Moja najljubsa malica v soli, in sem imela vsa ta leta se tisti okus v ustih, sem se par mesecev dala v iskanje in sem parkrat ustvarjala v kuhinji, sedaj imam recept za identicen ribji namaz iz sole user posted image user posted image user posted image

Se nekaj iz sole, ena taka njami zelena juha z zlatimi kroglicami, mislim, da je bila spinacina. Ce katera ve o cem govori in ima recept,proooooosim.

(odgovor članu _sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:03:50   
5ra8
o fuj ribji namaz iz sole....včasih sem dobila not še kosti...bljak.....sm da se spomnim...

ali pa tist zanič zelenjavni namaz oranžen al kakšne barve je že bil....o fuuuuuuuj user posted image

_____________________________

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:08:21   
CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica


Se nekaj iz sole, ena taka njami zelena juha z zlatimi kroglicami, mislim, da je bila spinacina. Ce katera ve o cem govori in ima recept,proooooosim.


To je najbrž špinačna juha....pri nas jo imaj velikokrat v šoli in vrtcu na meniju. Naši otroci jo obožujejo. Je pa tudi sama ne znam skuhat. Starejša me fuul časa že žica , naj tudi doma kdaj naredim špinačo in to juho..pa se nismem še nikoli pripravilauser posted image

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:09:28   
Tutan
Ja, o tej špinačni juhi tudi moj mini nonstop nabija - da mami nima pojma, kako se skuha špinačna juha user posted image Pojma nimam, kako jo naredijo.user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:12:57   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8
ali pa tist zanič zelenjavni namaz oranžen al kakšne barve je že bil....o fuuuuuuuj user posted image


njama, korenčkov namaz, notr pa zmiksana poli salamca...

a ni hecn to, da se mladim cedijo sline po stari hrani, moja stara mama pa čis srečna ko pride nekam in si lahko naroči dunajca pa pomfri... user posted image

pri nas pa redno na jedilniku:

prosena kaša na mleku (brez suhih sliv jih ne morm vid, ampak enim je pa všeč)
močnik (z jajci, prababica je predn je zakuhala v mleku moko pa jajček na maslu popražla)
polenta z mlekom (stara mama pa jo je postregla z marmelado),
polenta s prepraženo čebulo
makaroni z zeljem
mleko pa kruh, mleko pa albert keksi (od tega js živim)
ričeti, jote (z zeljem al pa repo), matevž, krvavice, pečenice
ajmoht z ajdovimi žganci
________________

tole pa vem, da so jedl pr očiju doma sam js ne maram, neke žemlje polite z mlekom in pečene v pečici (lahko z jabolkom lahko brez)

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:13:49   
5ra8

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Ja, o tej špinačni juhi tudi moj mini nonstop nabija - da mami nima pojma, kako se skuha špinačna juha user posted image Pojma nimam, kako jo naredijo.user posted image


po moje tko kot kakšna druga kremna juhica.....saj tko bi jst nardila iz glave :D

skuhala špinačo mal krompirja....potem pa mal mokce popražila na oljčku, dodala špinačo, krompir (zalila z vodo v kateri se je špinača kuhala) zmiksala s paličnim, začinila in voila...

_____________________________

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:16:27   
Tutan
Točno tako naredim domauser posted image
Skoraj vse kremne juhe kuham po tem principu. Recimo porova mu je doma božanska. Kaj pa vem user posted image Pomojem je razlika tut mal v količini - tako kot golaž, bograč - to je vedno bolj dobro, če se kuha za več ljudi user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:18:28   
Tutan
Aja, samo moke ne dodajam. Počakam, da voda en malo povre, pa potem zmešam, pa je enako gosto.
Mogoče je res finta v moki. Ker zdajle razmišljam - nekaj časa sem delala špinačo brez popražene moke (pač kao zdrav nbačin življenja, pa moka je polna nepravih OHajev in vse, kar se da zakomplicirat okol moke user posted image ), pa sem se potem vdala. Špinača mora met moko, tako kot mora imet omaka za čufte moko.
Bom probala, mogoče kar danes...

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:31:18   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: malaMravljica
Se nekaj iz sole, ena taka njami zelena juha z zlatimi kroglicami, mislim, da je bila spinacina. Ce katera ve o cem govori in ima recept,proooooosim.


Mi imamo velikokrat špinačno juho - ali pa blitvino - kar pač imam doma. Pripravljam pa na enak način.
V malo slane, vrele vode stresem špinačo/blitvo (blitvo razrežem na manjše kose), v kozici pa na malo olivnega olja prepražim pšenični zdob (kar dosti zdroba). Zdrob zalijem z vodo in go vode začne zmanjkovati, naprej kar zalivam z vodo, v kateri se kuha špinača. Kuhan zdrob je potem tak, da je kot zelo gosta juha. Špinačo zmiksam s paličnim ali pa jo dam v sekljalnik (kar imam pač pri roki), zmešam oboje skupaj, zalijem z mlekom, počakam, da zavre in to je to. Aja, v špinačo dodam še malo česna - svežega lai v zrnju. Na krožnikih dodamo še kislo smetano, notri pa vsujemo ali zlate kroglice ali pa jušne kockice/kruhke (kar je pač v omari).

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:32:32   
Anonimen
Uuuuu .... tale mesno zelenjavni namaz iz osnovne šole (šolski namaz) ... jao kaj je bilo to meni dobro ... sošolci ga niso marali, jaz sem pa komaj čakala, da je bil na jedilniku ... mnjami ... če ima katera recept za ta namaz, bi se toplo toplo priporočila, ker ga nikjer ne najdem.

(odgovor članu Tutan)
  Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Jedi naših mamic in babic
14.9.2012 9:35:10   
Tippi
Ta namaz paprika je pa zakon! Kako se mu že reče, neki na L??? ve katera?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?