RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

booby -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 21:08:10)

Ja jaz sem se z mojima pikama zmenila, da se bosta rodila po 36.tednu[sm=smiley1.gif] tko da racunam kar v tej nasi bolnisnici.. ma v bistvu imam prevec casa za razmisljat o bedarijah :-) tako me je strah tega naravnega poroda, kar je v bistvu kar ok - saj ce pricakujes ful neki groznega, se na koncu prav fino iztece hehe.

Bo katera vzela epiduralno? Kaksno mnenje imate o tej metodi... pa ne zgodbic da znanko od sestricne pa sedaj vedno boli kriz in podobno :-)

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 9:01:28)

Uffff ste se razpisale [sm=jezicek.gif]

Latka jaz gibe čutim šprecej močno, tudi obračata se in je prav hecen občutek, skratka gibi so zelo intenzivni... Edino, ko mi otrdi trebuh in da pol kaj brcata, no to pa kar boli... Do porodnišnice v Postojni imam jaz 30min, do Šempetra pa 20min, rodila pa bom v Postojni, ker hodim tja tudi k G..

Tudi jaz veliko berem Pušenjaka in baje imajo dvojčki čas do 36t, da se obrnejo v željeno lego in potem v tisti tudi do poroda ostanejo, do takrat pa je vse mogoče..

Napalmica po poklicu sem tvoja sestra... [sm=smajl.gif] Sicer hodim še na faks, ampak letos sem zadnji letnik.. [sm=bravo.gif] Sem pa bila 1 leto tudi na babištvu, vendar sem potem zanosila in se prepisala na meni bližnji faks, tako da sedaj končujem študij, naslednje leto še absolventski staž in pisanje diplome, potem pa upam, da dobim delo kot dipl. med. ses. [sm=smiley20.gif]

Booby jaz sem imela lani epiduralno... In vse kar lahko rečem je samo GROZA! Meni pomoje sploh ni prijela tako kot bi morala... Jaz sem vse čutila, sam vbod me je peklensko bolel.. In tiste zgodbice o križu - kaj naj ti rečem... Mene od takrat naprej hrbet bolj boli, 2 meseca potem pa me je sploh zelo bolel (da ne govorim kako sem imela vse oteklo okrog vboda).. V glavnem pri meni epiduralna = no go! Ko sem rodila prvega otroka, je moja cimra v sobi imela epiduralno in je ni mogla prehvaliti, edino kar jo je motilo je bil tisti občutek nemoči potem - tako, da sem ji jaz potem pomagala vzdigovati njenega otroka še naslednji dan po porodu...

Drugače pa sem jaz z malima dvema sklenila isti dogovor kot ti Booby, da postaneta zemljančka šele po dopolnjenem 36t. Se pa grem danes vseeno preventivno pokazat k mojemu G, ker imam non stop mokre hlačke (mogoče odteka voda?) in ta konstanten občutek me spremlja že dobra 2 dni... Sicer imam redni pregled v ponedeljek, ampak ne bom nič čakala, ker želim slišati samo, da mi reče, da je vse OK...[sm=pikapoka1.gif] Zakladka pa čutim lepo in intenzivno.. [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 10:13:15)

Hej, hej, vidim da vse enako razmišljamo.[sm=smiley36.gif] Jaz tudi svoji pikici prosim, da zdržimo še te en teden do pregleda, ko bo ravno polnih 36.t, potem pa lahko prideta.[sm=bravo.gif]

chery, jaz imam tudi zadnje čase spet bolj mokre hlačke.[sm=smiley13.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 10:40:15)

Uf 36 tednov.... [sm=smiley24.gif] saj ne, da jih ne bi hotela pricakat, ampak jaz bom takrat ravno pred in med bozicno-novoletnimi prazniki in bi si zelela, da zrihtam teden prej. Tako da ciljam na 34t + kaksen dan, ne vem pa, kdaj mi bodo cerklazo odstranjevali, ker ce je to pri 37t, kot sedaj govorijo, potem je to ravno za Bozic, kar pa dvomim, da mi bo kdo to takrat delal [sm=zmeden.gif] bomo videli...

Chery super, kolegica [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] kje pa sedaj delas, ali samo studiras?

Epiduralna: imam informacije, ko jo ful pohvalijo in ful pograjajo, tako da ne vem... jaz je ne bi vzela, bi pa vzela Ultivo, ceprav ni uradno registrirana za uporabo pri porodu, imajo pa dobre izkusnje z njo in jo v Lj tudi redno uporabljajo. Problemi z registracijo zdravila so pac izkljucno posledica interesa dolocenih posameznikov, ampak jaz se s tem ne mislim ukvarjat.
Ob morebitnem CR bi vzela spinalno anestezijo in ne splosne, saj zelim moja [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] videti takoj in vedeti, kaj se med porodom dogaja.

Chery upam, da se ni odtekanje plodovnice! Drzim pesti da prides domov in porocas! [sm=smiley31.gif]

Latka, a je tebi vsaj kolicino plodovnice uspel preverit z UZ? Ker sicer je bolje, da se gres pokazat v eno P. A imas samo moker vlozek, ali je kaj sluzi zraven ali je pac samo malo povecan izcedek?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 10:59:44)

Je še ok, izcedek je pa tak kot prej oz. beli tok, včasih vmes samo mokro, kot smo se že dolgo nazaj o tem pogovarjale, čeje to plodovnica.
Meni je v prvi [sm=nosecka.gif] počasi odtekala voda, je pa bilo tako, kot da greš lulat, pa ne moreš zadržati vode, ampak samo počasi teče, je pa bila takrat tudi že taka roza sluz vmes. Sem pa nekje 2 uri po tem že dobila močne M bolečine čisto spodaj v trebuhu, ki niso ponehale.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 11:08:52)

Ja ker ce je plodovnica, potem v kratkem zacnejo sledit popadki, le redko ne. Pol se ne rabis sekirat, sploh ker imas ze izkusnje, plus tega pa moras se en teden pocakat! [sm=smiley36.gif] Cestitke za 35ko [sm=bravo.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 11:22:53)

napalmica hvala!
Pri prvem porodu sem imela pri CR splošno narkozo, torej sem spala, bi pa sedaj poskusila s spinalno, samo ne vem, če so za to kakšni posebni pogoji, pa če to boli, kdaj potem spet čutiš noge in kdaj lahko vstaneš? Pri katerem okrevaš prej, pri splošni ali spinalni?

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 11:23:08)

Jaz epiduralne ne bi. Moja sestra jo je obakrat in je ni mogla prehvalit, meni pa je brez pomena. Imam kar visok prag bolečine in sem na 1. porod šla ultra pripravljena: vem, da porod boli, bo treba to dat skozi in pika. In sem bila sproščena, babici sem rekla, naj ona vodi vse, ki ima dosti več porodov za sabo kot jaz [sm=smiley36.gif] in sem se prepustila. ob 23 sem bila na mizi, ob 1 07 sem že imela v rokah svojega prvorojenca.

Samo pozitivno naprej!

dota -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 11:34:49)

Glede mokrih hlačk in morebitnega odtekanja vode...

Meni se je to dogajalo, oz. sem potem enkrat kihnila pa je blo kar fejst mokro in ni bil urin in sem se šla pokazat v P (sem pa bila precej proti koncu, čist že v finišu). So mi potem v P na vložek zlili neko tinkturo, ki naj bi povedala ali je plodovnica ali ne (če se obarva je če ne ni). No ni bila.
V glavnem potem so mi povedale, da se bojda ta tekočina tudi v lekarnah dobi. Zdaj če se ali ne nisem preverjala, ampak če ste v dvomih se splača it vprašat če je stvar res v prosti prodaji.

Aja sem mal iz konteksta, sam tko sem hotla povedat, da ne boste v skrbeh za BV.... Aja2 tud noseča nisem [sm=smiley36.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 11:46:33)

Joj jaz si tudi želim da bi še čim dlje držali 3v1... Imam 31.12 rojstni dan in bi bilo res najlepše darilo [sm=smiley1.gif]

Jaz sem že cela prestrašena...kdaj treba iti v porodnišnico? Kako si sledijo dogodki?

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 11:49:14)

Latka, pri obeh anestezijah je okrevanje nekako enako dolgo, po splosni se moras cela skup sestavit, po spinalni pa so pac noge se nekaj casa mravljincas_te. Ni pa posebnih pogojev, v Lj ti dajo moznost obeh, sploh ce je nacrtovan CR.

Nanuk jaz sem tudi kar potrpezljiva, kar se bolecine tice, sploh kadar je treba, tako da ravno zato ne bi epiduralne. Se bom pustila vodit, potem pa bo, kar bo.

Dota hvala, ampak me smo ze tako dalec, da se bomo sle raje v P pokazat, kot pa v lekarno s temi trebuhi letat. Vcasih so se dobili prav vlozki, ki so se obarvali, ce je odtekala plodovnica, za to tinkturo pa se nisem slisala. V ambulanti pri moji G imamo pac neki indikator na listku, ki se obarva, ampak kot pravim, ce se kaj zacne, grem direkt v P [sm=smiley36.gif]

Ancika, ko bo cas, bos vedela brez skrbi! Sicer pa ni nic narobe, ce se gres v dilemi brez veze pokazat.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 12:00:51)

Jaz si res želim priti do LJ in me skrbi koliko časa bom imela da pridem pravočasno gor, ker je kr daleč....

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 12:14:22)

Ancika, ce dobis popadke, gres pac na pot takoj, ko ves, da je to to (boleci krci v intervalih, ne cakas, da so na 5 min, pac pa gres od doma, ko so na 10 min npr.). Dokler niso redni, ni panike.
Ce ti odtece voda, sem ze povedala svoje mnenje (resilec), lahko pa te na vajino zeljo pelje tudi partner, sam je res fino leze, magar na zadnjih sedezih. Imej pri sebi nalog za prevoz, ker resilca lahko klices tudi med potjo in potem dvomim, da bi te nazaj v Celje vlekli, ce si ti na poti v Lj. No odvisno, koliko dalec na poti si.
Ponavadi ima vsaka dovolj casa priti v poljubno P, sam ne gledat oddaj na ID Discovery, kjer vse rojevajo doma ali v avtu [sm=jezicek.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 12:16:40)

Okej, hvala ti, zlata si![sm=bravo.gif] Ne gledam teh oddaj HB :D

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 13:23:28)

Tudi jaz dodala slikico v album... me latka zmer spomni [sm=smiley1.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 14:42:53)

Napalmica lepi buši!! Moj nikamor ne raste....[sm=smiley13.gif]

A katera ve mogoče glede teh papirjev CSD, a se res lahko da pred rojstvom otrok noter vloga za enkratno denarno pomoč( tisti paketi ko so, samo da je zdaj samo denar) in se že to dobi pred rojstvom otrok?

Starševski dodatek( v primeru brezposelnosti) ter otroški dodatek se lahko da komaj po rojstvu otrok ker moraš vpisati noter emšo otrok...

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 15:13:18)

Vlogo za paket daš pred rojstvom, dobiš pa po rojstvu, denar od občine daš vlogo po rojstvu (ko že imaš davčno), otroški se uveljavlja po rojstvu. vlogo za porodniško daš pa lahko 60dni prej, izplačevati se ti začne z dnevom porodniške, to je ponavadi 28 dni pred rokom,

Po mojem, če te kaj muči, pokliči kar na CSD, ponavadi so zelo prijazni in ti tudi povejo, kaj se tebi najbolj splača

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 15:13:56)

Ancika hvala [sm=smiley31.gif] tudi tvoj bo zrastel, bos videla! Daj kaksno slikico spet v album.

Tisti denar namesto paketa dobis zal po rojstvu, saj moras prav tako priloziti kopije rojstnih listev. Je sicer na tej vlogi za porodnisko tudi rubrika, kamor ze vpises svoj bancni racun in to, ampak dokler ne dostavis rojstnih listev, ne bo nic... tudi meni bi ta denar ful prav prisel ze zdaj, bi vsaj vozicek lahko narocila, ampak kaj cmo [sm=smiley13.gif]

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 15:35:18)

Ja, žal.... in če bi paketi bili še aktualni, bi komplet tetra plenic, majčk, žabic, v tem primeru, dobil že prepozno. So pa tako kriti, ker ni rečeno, da se vsak otrok rodi živ... po mojem zaradi tega taka politika

latka -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 15:39:21)

Žal za vse rabiš rojstni list, tako da vse urejamo in dobimo komaj po rojstvu, razen porodniške, ki se pa ureja 60 dni pred PDP. Jaz začnem naslednji teden s porodniško.[sm=smiley1.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 15:54:07)

Vam so G kaj omenili testiranje za streptokok B? [sm=zmeden.gif]Ve boste se dale testirat? Je pa samoplačniško.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 16:56:36)

Dajte se testirat! Meni so do sedaj ze 2x delali bris (1.na urgenci v 9t in 2.pred cerklazo, ker jih je skrbelo zaradi kaksne bakterije) in obakrat je bil izoliran tudi SGB. Tako da ob porodu nujno dobim antibiotik, razen ce bo CR. Pri dvojckih je to sploh pomembno, saj so ponavadi manjsi in lazji in se prej poberejo vse zivo. Stane pa okoli 40 €,razen ce te testirajo zaradi nujnih stvari, kot so mene.

Nuragi -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 17:21:20)

Kolikor je meni znano dobijo enkratno denarno pomoč od države samo tisti, ki imajo minimalne prihodke. Včasih je bilo to za vse ob rojstvu otroka, sedaj pa ni denarja.
Danes sem dobila dopis od ZZZS, da naj jim pošljem kopijo materinske knjižice...ali katera ve, katero stran oni potrebujejo? Itak bom jutri poklicala tja, ampak vseeno, če je katera od vas ve...

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 17:29:55)

Nuragi, cenzus je 631€ na druzinskega clana, tako da skoraj vsak vseeno dobi to pomoc, sploh pri nas dvojnih, ker se placi starsev delita 4 dele oz vec, ce imas se kaksnega otroka od prej.
Pri MK kopiraj tam, kjer ti G vpisuje preglede in UZ-je (str 6-7 in 12-13). Drugega ne rabis.

Nuragi -> RE: Dvojčki 2013 (6.11.2013 17:40:17)

Napalmica hvala za informacijo [sm=smiley1.gif]...imam občutek, da mi ne bodo podaljšali polovične bolniške, ker ni nič patološkega...

Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>