RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

Nuragi -> RE: Dvojčki 2013 (3.11.2013 22:53:13)

Tudi jaz se nagibam k easywalker-ju...kritike so več ali manj dobre dobre...

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (3.11.2013 23:21:35)

Men je pa tak lep bugaboo donkey...upam da najdem kakšnega rabljenega za normalno ceno!

Latka srečno v torek!:) zdaj pa še res samo malo:)

Napalmica, kako si ti?

sreca_2 -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 9:10:25)

Živjo,

lep pozdrav vse dvojne. Lani tak čas sem tudi sama trepetala za naši pikici, tako da vas čisto razumem. No, marca sta se nam pridružila dva čudovita fantka. Imeti dvojčke je nekaj najlepšega. Če slučajno katero zanima, prodam oblačila za dvojčka do št. 68 (večina nevtralnih barv, ker nisva želela izvedeti spola), tudi zimski bundici z vrečo, oblekici za krst fantkov, električno črpalko Avent (še v garanciji), blazino za dojenje dvojčkov Rika (samo oprana), glasbena vrtiljaka, kmalu tudi lupinici Maxi Cosi .... Več informacij na mailu zivljenjejeborba@gmail.com. Lep dan

sreca_2 -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 9:16:29)

Aja še komentar glede vozičkov.

Mi imamo Hartana ZXII in smo super zadovoljni. Res malenkost širši voziček, ampak zelo dobro vozen, primeren za vse terene, otroka imata dovolj prostora, še sedaj pri 7 mesecih sta v košari, kar je zelo priporočljivo tudi s strani fizioterapevtov.

Drugih vozičkov pa žal ne poznam dovolj dobro, da bi jih lahko komentirala.

Lepo se imejte in vse dobro

latka -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 9:36:52)

ancika, hvala.[sm=smiley1.gif]

Nosečke, kako ste, kake novice? Kdaj pa ima katera spet pregled?

Jaz že čakam jutri, kaj mi bo G povedal.

sreca_2, čestitam za fantka![sm=bravo.gif] V katerem tednu pa si ju rodila in kako vam je šlo dojenje?

sreca_2 -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 9:46:43)

Latka,

hvala za čestitke. Rodila sem v 34 6/7 s CR, oba brez problemov, potrebovala sta le toplo posteljico. Ker sta pa bila majhna, so jima v porodnišnici dali flaško, kar pomeni, da nam dojenje ni nikoli prav steklo. Smo nekajkrat poskušali, največ en teden skupaj, pa to ni bilo to. Sem pa vseskozi črpala. Čestitke tudi tebi, ti si že na koncu. Vse dobro pri porodu ti želim in zdrava otročička

latka -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 10:11:43)

Jaz v sredo dopolnim 35. tednov.[sm=bravo.gif] Si imela planiran CR? Si imela kake težave med nosečnostjo, injekcijo za pljučka si mogoče dobila? Kako dolgo ste bili v bolnici in kje si rodila?

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 11:15:31)

A vozičke imate namen nabaviti v kratkem, al boste počakale, da pridejo otročki ven?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 11:32:45)

Mi smo nabavili prej, pač ko je bila priložnost za to oz. je bila ugodna cena.[sm=smiley1.gif]

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 11:37:20)

jaz bom tudi prej, po mojem... v petek ga grem pogledat, čeprav sem šele v 20 tednu... tudi prejšnjega sem kupila že februarja, pa sem imela rok junija.. Bomo vidli, kako bo mož na volji :)

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 13:39:43)

Latka jaz imam naslednji pregled naslednji petek...[sm=smiley1.gif]

Jaz bom vozek kupila, po rojstvu otročkov, itak ga nebomo rabili takoj, se mi zato ne mudi tak, če pa najdem kakšno akcijo pa ga bom vzela prej. :)

A morda katera ve, kdaj se lahko da noter vloga za starševsko nadomestilo v primeri brezposelnosti( pri normalni nosečnosti je en mesec prej, z dvojčki pa nekateri pravijo da 45 dni prej). In če katera ve koliko očetu pripada očetovskega dopusta? tistega začetnega?

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 13:58:04)

Info direkt s SCD.. Vlogo oddaš 60dni prej( če si delala vsaj 12m v zadnjih 3 letih), starševsko nadomestilo traja 15m..Očetovski dopust traja vedno 15 dni... kljub dvojčkom.. štala, ne?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 13:59:30)

Okej, torej jo nesem lahko že konec mesca. Traja pa 15 mesecev? super!

Kaaaaaaaj? samo 15 dni?????[sm=smiley5.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley21.gif]

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 14:12:49)

ja, žal.. bo treba še kaj letnega dopusta izkoristit.... Meni tudi ni všeč... je bolje bit 2x noseč kar se porodniške tiče... Saj pri nas bo isto, pa še enega mulčka doma... joj, to bo še pestro.. Ok, vsaj v vrtec hodi, tko da bom imela tistih 9h zase in tamala ščurkeca... Jaz bom dala vlogo konec januarja..

V petek grem pogledat voziček.. sem ful vesela, da bo to pri nas edini nujen nakup (ok, tudi večji avto, ampak zaenkrat ne bi smel bit problem,2 lupinici in avtosedež bi mogli it na zadnji sedež trenutnega) vse ostalo imamo, kupovala ne bom nič, bomo vse staro ponosili, tudi če ne bosta imela enakih barv na sebi.. Itak ponavadi dobiš enake stvari za darilo od obiskov, s pojasnilom: tako mi je bilo všeč, da sem mogla kupit ;)

booby -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 14:19:36)

Mene pa nekaj zanima glede porodniske.. odlocbo sem ze dobila. S porodnisko pricnem 20.11. in traja do aprila. Tako pise v odlocbi. Kaj pa naprej? Vem da je naprej dopust za varstvo in nego otroka, na blogi sem oznacila da bom seveda tud to koristila ampak.. je treba potem novo vlogo oddat? Katera ve kako gre to?

Danes sem imela pregled v 33t5d, vse je ok. Maladva sta cca 300g razlike. Amoak menda ni panika. Eden je 2500g, drugi 2200g. Mv mi ni hotel meriti, ker pravi da je zdaj tako ali tako vseeno, ker se kmalu lahko rodita. Povedala sem mu za vse bolecine in tegobe...pa ni resitve. Oz je resitev = porod :-)

Kako ste kej ostale pred rokom.. kej strahu?

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 14:24:22)

booby, ko se ti steče 105 dni porodniške, dobiš novo odločbo po pošti, ki ti bo trajala 12m (15m pripada porodniška v celoti) ti ni treba nič skrbet, edino znesek se ti bo znižal za 10%, razen če že sedaj nimaš najnižje, v tem primeru ti ostane enaka

Nosečka srečka, še malo, pa ne boste več 3v1.. Ne se nič bat, bolj kot boš sproščena, lažje bo šlo.. Prepusti se babici, zdravniku,... oni že vejo, kako se stvari streže, imajo več izkušenj s tem, kot me

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 14:25:41)

Jaz imam pregled čez točno 1 teden... Komaj čakam, me res ful zanima ali se je Ajček obrnil (jaz sem 99%, da se je)... Pa, da ju spet vidim in da se malo bolj natančno zmenimo glede poroda... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Otrdevanje in ostalo - meni trebuh precej manj otrdeva kot 2-3 tedne nazaj.. Zanimivo, ne [sm=zmeden.gif] Drugače pa je pri meni bolj problem spanje, res zadnje 2 tedna fuuuul slabo spim.. Pa položaj mi ne ustreza, pa boki me bolijo, pa potem kar naenkrat nisem več zaspana.. No, zjutraj bi pa spala [sm=jezicek.gif] Aja, pa spet sem začela spati na hrbtu oz. največkrat, ko se zbudim sem na hrbtu...

Voziček - jaz sem ga mislila naročiti, ko se rodita, vendar sem klicala na sb-poceni in so mi rekli, da od sredine decembra naprej ne bo dostave zaradi dopustov, da lahko potem pričakujem voziček šele konec januarja.. Tako, da jaz ga bom naročila sredi novembra, da ga dobim začetek decembra..

Glede zadev s CSDja - tako kot je napisala Nanuk...

latka -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 17:12:51)

booby, tvoja malčka sta pa že kar velika! [sm=bravo.gif]Ja kakšen trebuh pa imaš že potem?[sm=smiley36.gif]
Jaz upam, da imata oba vsaj 2kg. Ja medve sva pa res že v nizkem štartu, pa chery je še tu. Začelo se bo dogajat.[sm=bravo.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 17:16:43)

Punce, le glejte da ne boste potem pozabile na nas:) kak nasvetek bo zagotovo prišel prav[sm=smiley1.gif]

CheryBlossom -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 17:49:35)

Jaz sam upam, da se je Ajček res obrnil na glavo, ker si zeeeeelo želim naravni porod... Saj CRja me ni strah, me je pa tistega okrevanja po CRju, pa otrok ne moreš ometi takoj ob sebi itd. itd. itd. [sm=smiley24.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 18:04:06)

Moja dva sta pa oba glavično, tako da verjetno nam sledni naravni porod, nevem pa če imajo žolčni kamni kakšno vezo z porodom ali ne...me pa je malo strah...

booby -> RE: Dvojčki 2013 (4.11.2013 19:04:57)

Joj Latka ne sprasuj... ogromna sem, komaj se premikam. Zredila sem se 25kg zaradi lezanja skozi celo nosecnost, mije noge komaj vzdrzijo tako tezo. Zdaj mi je pa gin rekel naj zacnem kar vstajat in nabirat kondicijo za naravni porod...yeah right.
Tako zelo si zelim cr, pa mi zgleda ne bo uspelo :-(

84_Sara -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 7:07:31)

Iiiiii Latka, Booby, Cherry kako ste že blizu. Komaj čakam, da sem na vašem mestu.

Kdaj so se vam začela otrdevanja trebuha, se spomnite?? Jaz sem zdaj 23.teden in so že prisotna.
Jao tud jst sem se že kr zredila, samo sem sama kriva, ker mi fuul paše sladko in kr jem in jem, se moram res začet mirkat. Si mi Booby dala mal za mislit, je treba imet res kondicije za naravni porod.

Jaaa da ne boste potem čisto pozabile na nas. Oglasite se s samimi lepimi izkušnjami in spomini iz poroda [sm=smiley1.gif]. Me prav zanima kakšna bodo imena [sm=smiley36.gif]. Midva imava izbrana za par, če bosta pa dva fanta pa še ne veva [sm=smiley36.gif].

booby -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 7:52:27)

Sara - trebuh mi je zacel otrdevat ze preden sem zacutila prve brcike - v 18 tednu... in mi se danes otrdeva.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 10:31:23)

Evo mene, končno s pregleda, sem se danes kar načakala.[sm=hudicek1.gif]Kot prvo, mi ni mogel narediti CTG, ker je že 3 tedne na popravilu, potem pa se je še nekaj na UZ zalomilo in ne deluje pravilno(zato se pregledi vlečejo) in nisem izvedela nič.[sm=lev.gif]Tako sem jezna in razočarana, da vam ne morem opisati. Skratka, rekel je, da poskušajmo zdržat še en teden do pregleda, potem me pa pošlje na pregled v porodnišnico, da se zmenimo za datum CR.

booby, ti nič ne zavidam, da imaš tak trebuh, ker jaz sem se zredila za 12kg in ne morem nič, ponoči se komaj obračam v postelji, ker je trebuh tako težek, kolki pa bolijo za znoret.

sara, meni trebuh otrdeva tudi že od nekje 16-17t in sedaj vedno bolj.

Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>