RE: Dvojčki 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov

Sporočilo

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 11:42:32)

Joj latka, ti pa nimas srece s temi pregledi.... [sm=smiley13.gif] glavno je, da sta malcka zivahna in da si ti kolikor toliko ok!

Booby, ja tole lezanje je sran[sm=smiley35.gif]e, ceprav jaz se zredila nisem neki ful, do zdaj 6kg, ampak sem pa cist hin kar se kondicije tice. Zdaj kar malo vec vstajam, sicer delam nic posebnega, sam toliko, da malo gibam.

Otrdevanje: jaz ga imam v intervalih, tam na ene 14 dni je ful kriza, se mi zdi, da imam po cel dan trd trebuh, vceraj je bilo recimo tako, sta bila malcka ful zivahna, ocitno sta se tudi poskusala obrnit, pa jima spet ni ratalo, mene je pa vse bolelo, trebuh pa trd ko kamen. Potem pa spet mine in imam vec dni mir. Zacelo se je pa tudi pri meni ze pred 20 tednom.

Porod: jaz si zelim naravnega, samo sta oba se vedno v medenicni, tako da mi ocitno sledi CR. Razen ce se obrneta, ceprav kot sem rekla, se veckrat poskusita, pa jima ne rata [sm=jezicek.gif]
Ancika, tezave z zolcem niso indikacija za CR, v bistvu ni nic indikacija za CR, razen polozaj ploda ali stiska ploda. Imam kolegico, ki jo je pri 19ih mozkanska kap in so ji skoz govorili, da bo lahko rodila le s CR, ko pa je bila v 34t, sta ji pa ginekolog v P in njen nevrolog kar naenkrat rekla, da njeno zdravstveno stanje ni nic posebnega glede poroda in da bo rodila naravno. In je... toliko o planiranem CR [sm=zmeden.gif]

booby -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 11:45:39)

Oh latka, nimas srece... no se en teden bo hitro naokoli, pa bos vidla srcka :-) jaz mam tud zdaj na en teden preglede.. za ctg mi je pa rekel da še ni treba. Pusenjak pa ne mara ctg-jev, pravinda ne pokazejo realnega stanja in so brezvezni (nekaj v tem smislu)..

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 11:55:38)

napalmica, kako se pa ti počutiš?

Še dobro, da so gibi in utripi ok, drugače bi se mi zmešalo. Moje počutje je tak zanič, pa še strah me je, ko nikoli ne zvem nič 100%.[sm=smiley19.gif] Sedaj sem že tak sproščena glede poroda, če bo prej, saj jutri vstopimo v 36.t, samo da bosta potem malčka zdrava in ok, brez težav. To me skrbi.[sm=smiley13.gif] Vsaka se dosti bolj sproščeno počuti, ko ima pregled, kot je treba in da je vse ok.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 12:00:05)

Saj je G tudi rekel, da je UZ bolj pomemben od CTG, samo kaj ko ga je začel delat, je šlo nekaj narobe in ni mogel nadaljevat. Sem pa malčka samo toliko videla, da jim lepo srčka bijeta.

S temi pregledi res nimam sreče, bo pa zato porod bolj srečen![sm=smiley1.gif]

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 12:03:48)

Latka, kar vredi sem hvala, no kot sem rekla, vceraj sta me cisto prebrcala oz sta se cel dan tako "guzila" po trebuhu, da sem bila cisto izmucena. [sm=smiley36.gif] trebuh pa non stop trd. Danes je bolje, ceprav tudi skoz razgrajata.
Me pa malo moti, da imam tudi jaz trenutno 4 tedensko pavzo med pregledoma pri Pusenjaku, sem ga imela 25.10., naslednjega imam pa 22.11., ampak bom sla mogoce vmes do svoje G malo, da bom mirna. Bom videla. Imam sreco, da samo poklicem in me vzame [sm=smiley1.gif].

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 12:04:53)

Koliko časa rabite ve do porodnišnice? Nisem se še uspela odločit, kam bom šla rodit, če se spontano začne porod.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 13:46:42)

Jaz imam do prve porodnišnice slabo uro, do lj in mb pa malo več kot uro....Tako da...morda katera ve, če ti pripada napotnica za rešilca za vsak slučaj?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 14:26:22)

Napalmica hvala za informacije. Nisem še Pušenjaka nič spraševala, ker kolko berem njegove forume je še prehitro, da bi se pogovarjala glede poroda.... Nekaj pa me zanima, a je kakšna fora kje se nahaja posteljica? Spredaj/ zadaj? Meni vedn v knjižico napišejo da imam posteljico zadaj... kaj to pomeni, ve katera?

Nanuk -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 14:55:34)

da je posteljica zadaj ne pomeni nič slabega, meni je pisalo posteljica spredaj v 1. nosečnosti.. to je izključno lega posteljice..
edino placenta previa (zapira maternični vrat) bi znala povzročat težave.

za tiste ki greste rodit prvič: ne se bat Meni so se popadki začeli nekaj čez 16, na 15min, sem imela še prijateljico na obisku in sva skupaj šteli čas med popadki... potem sem se počasi šla stuširat, se oblekla in poklicala moža, da me pelje... okoli 20h sva štartala v 30km oddaljeno porodnišnico. Popadki so bili, jaz pa popolnoma zaprta. Potem mi je porodničar rekel, da lahko grem na oddelek ali domov: sem šla domov. Komaj sem se slekla, sem dobila popadek v hrbet in trebuh, sva se vrnila v porodnišnico, ob 22 sem bila tam, tokrat ni šlo po stopnicah v 3.nadstropje [sm=smiley36.gif], so mi naredili klistir, sem šla pod hladen tuš, edinkrat v nosečnosti bruhala (na srečo sem bolj malo jedla tekom dneva) ob 23 sem bila na mizi, mehur so mi predrli, ob 1: 07 sem imela že štručko v rokah

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 15:22:23)

Ancika, nalog za prevoz za vsak slucaj ti seveda pripada, ampak ga pri vseh G ne dobis vec, saj te pridejo iskat v vsakem primeru, ce se zacne dogajat in nimas drugega prevoza. Sploh pri nosecnicah ne komplicirajo, npr. ce ti voda odtece, moras itak resilca klicat, ker je nujen prevoz leze, pol pa se reces, da so dvojcki, pa so v 5 min pri tebi [sm=smiley36.gif] te pa v tem primeru peljejo v najblizjo P.

Latka jaz imam 30 min do Lj, no ce moj vozi, tud 15-20 min [sm=smiley36.gif] mal heca, sam je skoraj res [sm=jezicek.gif]

Glede posteljice je tako, kot je Nanuk napisala, glavno da ne prekriva ustja, na to so pa itak pozorni.

Meni so rekli, da pri dvojckih nimam kaj cakat doma na popadke na 5 min, da me raje dajo na oddelek lezat, ce se ne bo akcije, sploh pa imam cerklazo, ki jo bo treba pred konkretnimi popadki odstranit, tako da ne mislim nic cakat doma, ko se bo kaj zacelo dogajat.

CTG: njegovo bistvo je, da pokaze, kako se godi plodu (srcni utrip, zivahnost,...), glede popadkov je pa popolnoma nezanesljiv. Popadki so nekaj, kar obcuti nosecnica, ne pa nek aparat.

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 15:43:07)

Meni je v prvi nosečnosti doma odtekla voda, pa nisem šla z rešilcem, ampak me je peljal mož, pa še tam sem morala normalno hodit, se stuširat. Meni je G rekel, da naj greva od doma, ko bodo popadki nekje na 15min, redni in da trajajo vsaj eno uro.

booby, chery, imata mogoče med gibanjem malčkov kdaj občutek, kot v začetku, ko ste občutile gibe, kot da bi bili not mehurčki, pa včasih se prav sliši pokanje vode.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 15:43:49)

Hvala!:D Potem je bolše da me kr moj pelje, ker če me bodo oni v najbližjo me bodo peljali v CE, tja pa nikol več. Danes sem glih dobila izvide domov iz bolnice ko sem bila in so kr napisali da se otroke neenakomerno razvijata, na podlagi kratkega UZ, Pušenjak pa je do zdaj rekel da je vse okej, tako da v celju me ne bodo videli rodit...

A ti že imaš napotnico za rodit al še ne?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 15:56:16)

Napotnico za bolnico oz. sprejem imam, za rešilca mi pa ni dal.[sm=smiley13.gif]
Jaz bi tudi raje šla v MB kot pa v MS, je pa pol ure razlike, torej imam do MB nekje 45min.

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 16:02:51)

Latka prav bi bilo, da se v tem primeru klice resilca, tako so nas vedno ucili (delam v tem fohu), sama tudi noseckam vedno povem, kdaj bi bilo fino resilca klicat, kako se pa kdo sam odloci, je pa to njegova stvar. Zavedam se tudi, da dostikrat nocejo klicat resilca, ker bi potem morale v najblizjo P. Pac tako nosecka sama prevzame odgovornost.

Jaz imam sicer ze vse papirje doma, napotnico za rodit in nalog za prevoz.

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 16:23:58)

Napalmica a ti delaš v tem poklicu sicer? :)

Mene je že prav strah kako bo vse skupaj potekalo, ker živim tako daleč od vsega:( V četrtek imam osebnega G in mu bom rekla če mi lahko že te papirje da, da bom imela pripravljeno....

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 16:27:04)

Ja Ancika, delam... [sm=smiley9.gif]

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 16:37:33)

Kak fajn, super![sm=bravo.gif] Jaz o tem ne vem nič kako kaj poteka, sem bolj v šolskih vodeh[sm=smiley36.gif]

A že imaš vse pripravljeno za malčka?:)

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 16:51:10)

Tega sicer nisem želela izpostavit, saj sem ugotovila, da nikoli nisi dovolj pameten, sploh pa ne zase in po vseh tezavah, ki sem jih imela. Sem pa vesela, da sem poklicno malo bližje samo zato, ker sem imela zato vedno natancne preglede z vsemi UZ-ji in merjenji MV, saj mogoce ne bi bila vec srecka nosecka, ce bi imela kar enega G, ki mu ne bi bilo mar zame in bi mogoče spregledal moj popustljivi MV.

Imam pa ze vse pripravljeno ja :-) sem zacela štimat takoj, ko sem prišla iz bolnice, da ne bi vse samo na moza in ostale padlo. Tako,da zdaj sem mirna, kar se tega tiče.
A ti imas že vse?

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 16:58:40)

A prav babica si? To sem si jaz vedno želela:)

Ja načeloma že imam vse, zdaj še čakam previjalno torbo, nekaj oblačil in kremic še kupim. Pa blazino za dojenje ter črpalko. Kotiček za otročeke pa sem kar sama okrasila s svojimi izdelki( vam bom pokazala slikce ko bo vse na mestu) :) Postavljeno pa še nimam nič, boma drug teden začela, moremo nekaj pohištva prestavit pa vse porihtat:) komaj čakam :)

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 17:09:49)

Nisem babica, MS sem, delam pa pri G in v spl.amb. Si pa tudi jaz zelim diplomirati babistvo, sam ne vem, ce bom sedaj ob dveh malčkih imela se kaj volje in časa :-)

Blazino za dojenje sem jaz nabavila ze v 16t,ker z njo spim oz jo imam na kavcu skoz ob sebi, si sploh ne predstavljam bit brez.

A ti si pa tršica? V oš? Ali še iščeš? Imam kar nekaj kolegic profesoric oz pedagoginj, imajo vse problem z iskanjem službe...

ancika12 -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 17:11:18)

Aha..mene je tudi nekaj časa držalo babištvo, pa sem potem vseeno šla v pedagoško smer..vzgojiteljica sem.. pa tut ne dobim službe..slabo slabo:(

napalmica -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 17:14:39)

Ja te cist razumem, je težko s službami na tem podrocju :-( upam da kaj najdes po koncu porodniške!

booby -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 19:33:32)

Jaz ne cutim/slisim nobenih mehurckov...?
Od najblizje bolnice sem oddaljena par minutk z avtom... od ljubljanske porodnisnice 40-60min. Napotnice nisem se hotela vzet, saj jih lahko dobis/dostavis naknadno. Ja, mal sem vrazeverna:-)
Tale porod me iz dneva v dan bolj matra[sm=smiley13.gif]

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 20:11:42)

booby, kam boš pa šla rodit? Imaš občutek, da bi kmalu že lahko šlo zares?

latka -> RE: Dvojčki 2013 (5.11.2013 20:21:53)

Sem dodala novi slikici v album.[sm=smiley36.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>