petea -> RE: Dvojčki 2013 (7.11.2013 20:20:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nanuk petea, to kar si napisala glede brezposelnosti velja v primeru, da v zadnjih 36 mesecih nisi bil zaposlen vsaj 12 mesecev... V primeru, da si pa bil, ti pripada starševski dodatek v višini 55% minimalne plače + 2,5% za vsak nadaljni mesec in pri dvojčkih si ravno tako 15 mesecev doma Sem se pozanimala in mi je ravno tako v prejšnji nosečnosti pripadalo takšno nadomestilo. Ja, pač nimamo vsi redne zaposlitve in zato poštukamo kar se da. Meni se bo upoštevalo od jan 2011 dalje: 3 mesece dela +12m porodniške+3m zavoda+6m dela, se pravi 24m: 55% +12x2.5%, kar znese 85% minimalke... na oko je to 685€ bruto, in okoli 480€ neto Nanuk, ti tam, kjer sem ti ozelenila, dejansko pišeš o starševskem nadomestilu, ne o starševskem dodatku. Če imaš pogoje za prejemanje nadomestila, imaš tudi pravico do dopusta, podaljšanja dopusta, prav tako nastopiš z dopustom 28 dni pred PDP, pravico do njega uveljavljaš 60 dni pred PDP. In ti si izpolnjevala te pogoje. Če pogojev za nadomestilo ne izpolnjuješ - in kolikor sem razbrala iz sporočila ancike12, ona teh pogojev ne izpolnuje, si upravičena le do dodatka. Dodatek je fiksen znesek, v tem času nisi na porodniškem dopustu, dodatek lahko uveljavljaš 30 dni pred PDP ali najkasneje 30 dni po porodu, prejemaš pa ga največ 365 dni, brez možnosti podaljšanja. Nekaj več informacij o dodatku je tukaj.
|
|
|
|