|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2013
28.11.2012 19:18:15   
Pišika
Halo vsem nosečkam!
V ponedeljek opravila redni pregled, na kratko vse OK. Za seznam, naslednji pregled 24.12.

Čebelčk, na morfološki pregled bom šla kar k svoji G, pa seveda dragega zraven vzela. Saj naprave se mi zdi so tudi že iz druge svetovne vojne, user posted image ampak se je na UZ do sedaj še vedno vse lepo videlo. In tudi moja G nima 3D/4D UZ. Sem se pa zato odločila, da bom tam okrog 26 tedna šla samoplačniško na ta 3D/4D UZ. Razlog: samo za spomin in svojo dušo ter seveda dušo dragega... Vem, da ni poceni, ampak se mi cca 80 Eurov tudi ne zdi tak velik strošek. Naj pojasnim. Pred 2 letoma in pol sem nehala kaditi, pred tem pa kadila skoraj 13 let, povprečno skoraj 1 škatlo na dan. In ko sem nehala kaditi, sem si naredila en informativen izračun, koliko denarja sem v vseh teh letih zapravila za cigarete (beri: vrgla skozi okno), in me je skoraj kap. To se nabere denarja... In če sem lahko toliko denarja zmetala za nič, potem se mi strošek za ta dodatni UZ zdi samo kapljica v morju. In konec koncev, verjetno ni lepšega, kot še ćez 10 let pogledat posnetek svojega otročičeka, ko je bil še čisto čisto mičkeni... Rada zbiram spomine in to bo verjetno en najlepših...

Sicer pa moram povedati, da sem jaz ena izmed tistih srečnih nosečnic, ki na hipe sploh ne vedo, da so res nosečke... Razen krvavitev, ki sem jih imela od 6 do 8 tedna me do sedaj na nosečnost spominja samo počasi počasi rastoči trenutek. Res da odkar sem zanosla ne prenašam sladkih stvari in čokolade, to pa je edina stvar, po kateri mi je slabo... Pa je enostavno ne jem ali pa zelo zelo malo. Nasploh mi sedaj paše samo bolj sadje in zelenjava, zato je tudi tehtnica še vedno na cca -2 kg napram prej... No imam pa dovolj zaloge že od prej, tako da tu itak ni panike. Tudi nekih drugih drugih zdravstvenih težav nimam, občasno me tam spodaj kaj zaboli ali zategne, sploh na mestu, kjer sem bila operirana na slepiču, predvidevam, da se tam sedaj tkivo in mišise drugače širijo in je to to. Pa tudi hormoni me kar pozitivno presenečajo, predvsem sem nehala biti jokica user posted image kar se me je držalo prve 3 mesece. Zato zelo uživam v moji nosečnosti in si želim da bi to pozitivno obdobje čim dlje trajalo. Vsem, ki pa imate bolj negativne izkušnje in slabosti pa želim, da te čim prej minejo in pošiljam vam en velik user posted image .

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1001
29.11.2012 8:52:16   
Chugga
Čebelčk, ful mi gre na živce, če mi kvazi znanci kr navalijo šlatat trebuh, itak. Mi je pa fajn, če ga cartajo moji trije fantje (dva mala in  en velik).

Manibo, z imeni imamo pa veeeeeeeelik problem ravno s fantovskimi imeni, zanimivo. Za punco sva kar složna, za fanta pa muke. Že za prva dva fanta sva imela do konca trda pogajanja in zdaj sva očitno naredila še enega. Se bojim, da ne bo prišel domov "deček".

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1002
29.11.2012 9:23:41   
LunaSonce
Dobro jutro, pupe! Enauser posted image  za lepši dan za vse!
Pri nas mirno....komaj čakam na pregled v sredo, da se prepričam, ali je vse v redu. Sicer občutek imam, da bo, ampak bi rada še potrdilo od G.
Happy 85 - v zvezi z maternično pregrado: Sploh nisem vedela, da jo imam....nikili, nikoli, nikoli je niso omenili, na nobenem ultrazvoku. Niti celotno prvo nosečnost, pa sem šla tudi še na samoplačniški 3D/4D in proti koncu hodila 1x tedensko na APRN (ambulanta za patološko in rizično nosečnost), ker so sumili na zastoj v rasti in še plodovnice mi je zmanjkovalo. Tako, da me je tokrat res vrglo iz tira. Vse kar mi je na nuhalni rekla je, da vidi neko pregrado, ki bi jo bilo dobro (seveda ne med nosečnostjo) operativno odstraniti. Da taka pregrada se z višanjem oz. napredovanjem nosečnosti vedno manj vidi in da če v prvo nisem imela večjih problemov in sem donosila in rodila zdravega otroka, tudi tokrat ne bi smelo biti večjih težav. Še posebej, ker sem tokrat (kljub omenjeni pregradi) zanosila takoj, v prvem krogu poskušanja. Da pa seveda taka pregrada lahko v določeni meri vpliva na nosečnost in je laho bila že v prvi nosečnosti razlog za sum na zastoj otroka v rasti, na pomanjkanje plodovnice, na medenično vstavo otroka (ja, zato sem tudi imela CR v prvi nosečnosti 16 dni pred rokom), ker se otrok ne more obrniti in še neke druge stvari je naštela. Potem mi je sprimtala slikico, nekaj napisala zraven v latinščini (mislim, da septum/arenatus al neki podobnega) in rekla, naj to dam svoji G, ki bo ravnala ustrezno naprej. In zato me zdej malo skrbi. Aja, pa še to. Na nuhalni sem imela razmerje za DS 1:3700 (cca), mi je pa zaradi pregrade predlagala še, da dam kri za DHT in me opozorila, da mi bo ta DHT gotovo poslabšal rezultat, ker pri DHT se ne preverja samo verjetnosti za kromosomske nepravilnosti ampak tusi za nosečniški diabetes, preeklampsijo, možnost zastoja otroka v rasti in te stvari povezane s pregrado... Zato se potem s fantom nisva odločila za DHT, ker če bi mi  (in očitno bi mi) povečalo tveganje, bi se samo še bolj sekirala, glede na to, da je rekla, da se vidi nosna kost, da je NS v mejah normale (več meritev - med  1,5 in 1,9) in da izgleda vse normalno. Ja, saj vem, da merjenje NS je samo statistična metoda, kamor spadajo vse možnosti napak pri merjenju in ni garancije , ki bi rekla, ali e z otrokom vse v redu ali ne... Ampak vseeno, jaz gledam na stvari pozitivno in seveda upam, da bo z mano in z otrokom vse v redu in da na rojstni dan našega škrata naslednje leto dobimo še enega razgrajača/--ko.

OK, zdej sem se pa kar malo preveč razpisala. Želim vam en lep dan, s čim manj tegobami.
Se še kaj beremo in pišemo.

(odgovor članu Chugga)
Neposredna povezava do sporočila: 1003
29.11.2012 11:32:02   
lana83
Pozdravljene!

Evo mene podolgem času, se vam malo javim user posted image Midva sva ok, včasih me malo v spodnjem delu trebuha špika, drugače pa se sploh ne počutim noseča! Edino prehlajena sem spet. Od 20.9 sem 3 bolna, drugič viroza, enkrat dve rundi Hikoncila! Upam, da tokrat ne bo tako hudo! No sem pa končno po več kot mesecu uredila z bolniško! 23.10 bi mogla iti na stroške države in mi je komisijksi zdravnik zavrnil bolniško, jaz pa na antibiotiku, ventolinu. Sem se pritožila, vmes morala biti v službi in po mesecu in enem tednu dobila ugodeno pritožbo in bolniško do konca januarja z možnostjo podaljšanja! Tako da sem od ponedeljka domauser posted image Zdaj upam da se pozdravim in da je konec s tei virozami do nevem kdajuser posted image

Samsam kako si drugače? Se počutiš ok? Kilce so šle gor? Meni ne gredo nikamor, samo tudi jesti se le silim. Glede na mojo podlogo od prej in prej velik apetiti je to prav čudno. Upam, samo da je ok! Jaz imam pa jutri pregled! Me vedno skrbi že kak teden prej user posted image Pa še moje G ni še vedno. V tej N jo še ni bilo, ker se je grdo polomila v gorah. Do sedaj sem imela eno žensko, zdaj pa en M.Mrkljić, baje moški. Ga katera pozna? Baje je nekje na Primorskem v službi drugače. Izola se mi zdi!

Morfologija je drugi mesec ane? a vprašaš G ali ti sam pove da bo?Ž Ta zmešnjava z nadomestnimi G me je prav malo s tira vrgla. Kar ne veš kaj vprašat. Mi imamo tudi en Uz iz pantiveka in sploh ne vem če se bo kaj videlo!

Lepo se imejteuser posted image

< Sporočilo je popravil lana83 -- 29.11.2012 11:36:08 >

(odgovor članu Samsam)
Neposredna povezava do sporočila: 1004
29.11.2012 12:14:52   
Čebelčk
Manibo jaz imam tudi ime za punčko...fantka se pa ne moreva odločiti.
Izbirava med Tristan, Leo, Uroš, Dominik, Filip, Tai, Teodor (s tem da nekatera odpadejo, ker so všeč samo meni :D)

Pišika se strinjam. Nekje privarčuješ da daš drugam, zakaj pa ne. Sploh pa če se na primer odločiš da otrok ne bo dobil novih igrač vsak mesec ni s tem nič narobe in daš drugam. Dandanes se mi zdi da nas kapitalizem vse bolj pošilja v to da otrok nekaj "mora" imeti, takko kot tekmovanje z novimi vozički (ki nadomesti tekmovanje z novimi avtomobili pri očetih, kar je pri nas popularno). Nima pa vseskupaj nič vrednosti... :)

Me pa zanima ena stvar.
Ali je to, kjer nosiš otroka povezano s tem kakšen trebuh imaš.
Zdi se mi, da ima veze. TOrej sprejaj-večji trebuh, zadaj-manjši trebuh. Kje nosiš določijo na morfologiji. Če boste punce za, bom vesela tega podatka :) Morda pa izvemo kaj zanimivega :) user posted image

Težko že čakam morfologijo, da vidimo kaj je ...
Zdaj imam pa čisto deljena mnenja :) Sicer pa mi je vseeno kaj je, samo da bo dete zdravo in da ga bom lahko crklala :D hihi user posted image

(odgovor članu Pišika)
Neposredna povezava do sporočila: 1005
29.11.2012 12:42:42   
babyboooom
to z velikostjo trebuha pa tudi mene zanima... res imam že velikega... (15. teden).

drugače sem kar suhica, pa je možno, da se mi zato pozna.

že v 1. nosečnosti sem bila takoj ogromna. v petem mesecu sem nosečniške obleke trgala po šivih. user posted image

drugače mam pa tud organe pomoje čudn postavljene. user posted image
... ko se zbudim imam čist raven trebuh (ko nisem bila noseča) pol pa samo npr kavo spijem pa sem že, kot da bi žogo pojedla. user posted image

želodec in maternico imam pomoje takoj pod kožo. user posted image

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1006
29.11.2012 13:06:41   
Samsam
user posted image

PDP, nick, starost, število user posted image , število user posted image , naslednji pregled, kraj/porodnišnica, spol user posted image

1.5
ROXY_, , 2 user posted image , 1 user posted image ,
anonimna user posted image , ,3 user posted image , 2 user posted image ,
Dejčka912,25 , 1user posted image , 0user posted image , 19.12. PO
natsaha19, , 1user posted image , 0user posted image ,
orhideja1000, 30, 1user posted image , 0user posted image
zvezdicax, 26, 3user posted image , 1user posted image , MO:11.12., PO, user posted image
ninočka86, 1user posted image , 0user posted image
Galadriel, 34 , 1user posted image , 0user posted image , 3.12., JE
Chugga, , user posted image , user posted image , , ,
erikka, , 1user posted image , 0user posted image
MalinaK, 1user posted image , 0user posted image ,
Naty03,30, 2user posted image , 1user posted image , 10.12, SG
Čebelčk, 28, 1user posted image , 0user posted image ,
Yoyoa, user posted image , user posted image
lenybaby, 2user posted image , 1user posted image
papriq, 30, 1user posted image , 0user posted image ,
Lorna4, 22, 2user posted image , 1user posted image , , LJ, user posted image
Nefy, , 2user posted image , 1user posted image
Bissy88, 24, 2user posted image , 0user posted image
čopka12, , 3user posted image , 1user posted image

14.5
Anonimna_dolenjka, , user posted image , user posted image
Niky1986, , 1user posted image , 0user posted image
jonajona, user posted image , user posted image
MalinaNina, 28, 2user posted image , 1user posted image
mija123, ,user posted image , user posted image
Pišika, , 1user posted image , 0user posted image , , MS, user posted image
LeYaa, 24, 1user posted image , 0user posted image , CE
tasha84, , 1user posted image , 0user posted image
spellly, 26, 1user posted image , 0user posted image
25.5
petrussa, , 2user posted image , 1user posted image
cebela2, 32, 2user posted image , 1user posted image
skarabej, , 3user posted image , user posted image ,
Ninika89, 23, 1user posted image , 0user posted image , 12.12.,
manibo, , 2user posted image , 1user posted image , , MB
LunaSonce, , 2user posted image , 1user posted image , , ,
babyboooom, 33, 2user posted image , 1user posted image , 17.12 , LJ user posted image

SKUPAJ NAS JE: 84

Nosečke z dvojčki:

PRIČAKUJEMO:

user posted image : 5
user posted image : 4
user posted image :

user posted image Z NAMI SO POT ZAČELE user posted image
anit6 user posted image
Ivanamdb user posted image

(odgovor članu Lorna4)
Neposredna povezava do sporočila: 1007
29.11.2012 13:18:55   
Samsam
malo sem posodobila seznam ko mam glih preveč časa user posted image . Se mi pa zdi da nas dosti manj čveka tu na RR. So se verjetno bolj na FB preselile..

Moje počutje je pa tak ko veter zapiha. Zdaj me spet neke slabosti matrajo. Včeraj sem 3x bruhala user posted image . Hrane ne morem jest vse, pa tudi teka nimam pretiranega user posted image . Skrbi me če moj user posted image dobi dovolj hrane...

Kar se pa tiče božanja mojega trebuščka mi je pa kar nekako zoprno ko to naredijo brez vprašanja... Ko sem bla v 8tednu se spomnem kak je prijatelj večkrat božal po mojem trebuščku pa govoril "ja, mali *priimek mojega fanta* raste" in sem ga sam grdo gledala.. Pa zadnjič sva bla na obisku in ravno odložim bundo pa me že začne "teta" božat kr iznenada, sem bla preveč šokirana ker je blo tak na hitro, da bi karkoli rekla. Še najbolj mi odgovarja če ga fant boža ali jaz user posted image

lana83 sem vesela da so te končno spokal v bolniško. Barabe grde. Upam da se tudi čimprej pozdraviš! Kar se pa mojega počutja tiče pa tak kot sem zgoraj napisala... Odvisno od dneva user posted image . Glede morfologije sem jaz kar sestro vprašala kak je s tem pa mi je rekla da na naslednjem pregledu jo bo naredla moja G.

babyboooom zanimivo slišat user posted image . Tud jaz sem suhica, danes polnih 18 tednov pa se mi zdi da sploh nimam velikega trebuščka... Mogoče nosim bolj v križu?

Božajte bušije in čimmanj slabosti vam želim user posted image

< Sporočilo je popravil Samsam -- 29.11.2012 13:22:29 >

(odgovor članu Samsam)
Neposredna povezava do sporočila: 1008
29.11.2012 15:37:02   
sunisland
Hej punce! Jaz sem že ena takih, ki bolj na FB visi in pride sem pogledati bolj občasno. Najprej dobrodošle vse nove majčice. Zdaj nas je pa že res veliko. user posted image
Naty03 Jaz občasno čutim zelo blago premikanje, a res tako blago, da se včasih sprašujem ali se mi vse skupaj samo dozdeva. Res gre pa pri meni za prvo nosečnost, sem pa v 17 tednu, tako da je še zgodaj. Tudi jaz moram na naslednjem pregledu vprašati za spol, ker ga na nuhalni niso mogli določiti. Elevit sem nehala jemati pred kakšnim tednom, še vedno pa jemljem Mg. Verjetno bom kasneje začela jemati še kakšne vitamine. S partnerjem se že od samega začetka pogovarjava o tem, da bo prisoten pri porodu. Pravi, da če sva bila na začetku za narediti otroka dva, je edino prav, da sva tudi pri vsem ostalem. user posted image
Čebelčk in Chugga Več nas je takih, katerim se je že kar takoj pokvarila tehtnica. user posted image Pri meni zaenkrat še niso komentirali, da sem se zradila, vsi pa radi opazijo in komentirajo moj vedno večji trebušček. Seveda se najdejo tudi taki, ki ga z veseljem pobožajo, na srečo pa me največkrat prej vprašajo za dovoljenje. Vseeno ne razumem v čem je fora? Jaz nikoli nisem čutila potrebe, da bi neko nosečnico božala po trebuhu. Drugače pa sem jaz prepričana, da je velikost trebuha odvisna prav od lege otroka. Ne glede na mamicino postavo se enim zelo pozna že v 4. mesecu, enim pa skoraj nič v 6. mesecu. Tudi jaz že komaj čakam morfologijo, da dobim čim več informacij.
Lana83 me veseli, da so se končno spametovali in ti dali bolniško. Čestitke! Zdaj se pa čim prej pozdravi in dobro spočij.
No, nosečke, fajn se imejte. Se kmalu spet kaj oglasim.

(odgovor članu Samsam)
Neposredna povezava do sporočila: 1009
29.11.2012 15:52:12   
sunisland
Skoraj bi pozabila... Želela sem vas prositi za mnenje o eni stvari. Zadnje čase me pogosto boli trebuh, bolečine pa ponehajo, če več počivam. Nekje čez 2 tedna imam planirano 2-dnevno službeno pot v tujino, cca 5-6 ur vožnje z avtomobilom v eno smer. Izgledalo naj bi nekako takole: štart zgodaj zjutraj, malo po prihodu tja nekaj ur diskusij, potem tam prespimo, naslednje jutro spet diskusije, popoldan pa pot domov. Se vam zdi to prenaporno? Do pred kratkim se mi je vse skupaj zdelo mala malica, sedaj pa več nisem tako prepričana (zaradi preutrujenosti in ponavljajočih se bolečin). Ko me je mama opozorila, da bo to zame prenaporno, sem se šele malo bolj zamislila. Kaj mislite? V vsakem primeru se imam namen posvetovati s svojim ginekologom, vseeno pa me zanima tudi vaše mnenje. Hvala vnaprej!

(odgovor članu sunisland)
Neposredna povezava do sporočila: 1010
30.11.2012 7:57:24   
babyboooom
sunisland
pomoje je tko, da če se med vožnjo parkrat ustaviš, pa se sprehodiš par krogov okrog avta in pol tam sediš z ne prekrižanimi nogami in imaš oblečenga kej udobnega, da boš preživela. naporno bo, ampak kaj vse delajo nosečke do poroda... je pa res, da če se počutiš slabo... vrjetno je res odvisno od nosečke do nosečke...mormo vedt, da bomo še nekaj mesecev take in bojo problemi pol, ko bo trebuh tak, da si še čevljev ne bomo mogle zavezat

(odgovor članu sunisland)
Neposredna povezava do sporočila: 1011
30.11.2012 9:32:52   
coeur
Skoraj bi pozabila... Želela sem vas prositi za mnenje o eni stvari. Zadnje čase me pogosto boli trebuh, bolečine pa ponehajo, če več počivam. Nekje čez 2 tedna imam planirano 2-dnevno službeno pot v tujino, cca 5-6 ur vožnje z avtomobilom v eno smer. Izgledalo naj bi nekako takole: štart zgodaj zjutraj, malo po prihodu tja nekaj ur diskusij, potem tam prespimo, naslednje jutro spet diskusije, popoldan pa pot domov. Se vam zdi to prenaporno? Do pred kratkim se mi je vse skupaj zdelo mala malica, sedaj pa več nisem tako prepričana (zaradi preutrujenosti in ponavljajočih se bolečin). Ko me je mama opozorila, da bo to zame prenaporno, sem se šele malo bolj zamislila. Kaj mislite? V vsakem primeru se imam namen posvetovati s svojim ginekologom, vseeno pa me zanima tudi vaše mnenje. Hvala vnaprej!

Moje mnenje je, da če nimaš večjih težav ali morebiti rizične nosečnosti, ni panike. Jaz sem se v prejšnji nosečnosti (nazadnje v 7. mesecu) parkrat peljala cca 1300, 1400 km v eno stran, vrnitev tudi v pardnevnih razmakih. Ginekologinja mi je prvič vožnjo odsvetovala, potem sem vpr. še za dodatno strokovno mnenje in ker so mi dejal, da ne bi smelo biti težav, sem šla. Veliko sem tudi prebrala na to temo. Res ni bilo nič narobe, je bilo pa v 7. mesecu res že precej naporno (stranišče vsako uro ...) tako da je kar trajala vožnja. Je pa res, da vsaka najbolje ve, kako se sama počuti.
Je pa tako, kot je dejala babyboooom - ustavljanje, krajši sprehodi ...
Pa srečno!

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 1012
30.11.2012 15:53:32   
Chugga
IZVIRNO SPOROČILO: Samsam

user posted image

PDP, nick, starost, število user posted image , število user posted image , naslednji pregled, kraj/porodnišnica, spol user posted image

4.5
Chugga, 36 ,3 user posted image ,2 user posted image ,3.12.2012, Šempeter, uradno ne vem, na NS videla lulčka

v dopolnitev

(odgovor članu Samsam)
Neposredna povezava do sporočila: 1013
3.12.2012 9:42:43   
Čebelčk
Ali se mi samo zdi, ali nas je res ogromno majčic? :)
user posted image

Punce, jaz sem razmišljala že sedaj o nakupu blazine za spanje/dojenje. Ali ima katera izkušnje? Našla sem namreč zelo različne modele in različne cene. Ožji izbor je nekako takole:
Blazina Neli 220 cm: 62 eur (samo mi niso slikice všeč): http://www.blazina.com/

Blazina Ziza 230 cm: 69 eur (zelo zelo lepa mi je): http://www.zizaobjemi.me/si/?product_cat=ziza-mami

Pikapolonica 190 cm: 46 eur: http://nakup.pikapolonica.com/vse-za-mamice/pripomocki-za-dojenje/traum-blazina-za-dojenje-190-cm-pepe/3514979120018351497

Zadnjič smo se menile kako malo je ponudbe oblek za nosečke (razen C&A in H&M in ostalih dragih) tako da prilagam povezavo če katero mikajo spletni nakupi ;) http://www.otto.si/artikli/1694/Moda-za-nosecnice

Kako pa se drugače kaj počutite?
Jaz sem se sprijaznila s tem, da bo očitno slabost prisotna celo nosečnost. Sem v 18.tednu, pa mi je že cel teden zjutraj slabo. Niso tako hude slabosti kot so bile prej (ko mi je bilo slabo cel dan) in ker utrujenosti ni, sem celokupno gledano bolje...

Sem bila pa za vikend na jogi in ne morem verjeti kako bejbi veselo poskakuje po jogi. Očitno mu zelooo odgovarja!! Pa še super joga je bila z dobro učiteljico in res primernimi položaji za moje trenutno stanje. Noro!! :)

Ali je res, da naj bi bil, ko začutiš bebico, na polovici? Ker to se meni ne izide... bi bilo prekmalu :)

(odgovor članu Pišika)
Neposredna povezava do sporočila: 1014
3.12.2012 10:32:22   
niinii
Čebelčk bebico lahko začutiš nekje od 16 tedna dalje. Nekatere prej, druge kasnej :)

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1015
3.12.2012 11:17:51   
Anonimen
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
-
dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

(odgovor članu niinii)
  Neposredna povezava do sporočila: 1016
4.12.2012 13:30:47   
manibo
Ravnoiz ginekološkega pregleda, kjer je vse tako kot mora bit :) . Edino kar me jezi je še kašelj, ki se vleče sedaj že kar nekaj časa in ga skušam blažit po naravnih poteh. Če ne bo bolje, grem v ponedeljek do osebnega zdravnika.
Naslednji pregled imam čez 5 tednov, 8. januarja in to morfologijo. Se prav veselim videt tega našega lumpa, čeprav upam, da bodo brcike prej.
Glede imena imamo težave pri fantku, ker bi jaz rada, da bi imela oba začetnici M. Prvemu je ime Maks in je tako lepo ime in mu ne najdeva takega fajnega, ki bi šlo zraven. Miha nam je všeč, ampak je od sestrične sin tudi Miha, pa nam nekako ne gre, da bi imeli sedaj dva... Ima katera kakšen predlog?
Nič grem sedaj malo uživat - spat, sem danes do 5ih zjutraj nekaj delala.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1017
4.12.2012 14:43:29   
Čebelčk
Manibo: Mark, Maj

Jaz sem bila včeraj na pregledu, izredno. Mi je izmerila maternični vrat, dovolj dolg. Imam pa glivično vnetje - sem najprej mislila da imam vnetje mehurja, ker me bolj peče kot srbi. Ali je imela katera podobne težave?

Komaj čakam še malo več kot 14 dni in morfologija :)

Sneg je in daje prav čudovit praznični priokus :) čeprav so prazniki še daleč :P

(odgovor članu manibo)
Neposredna povezava do sporočila: 1018
5.12.2012 8:57:46   
manibo
Čebelčk hvala za ideje, vendar raje imam stara imena in v družini že imamo imena kot so: Miha, Martin, Matej, Matjaž in Maj. S parterjem se ne moreva zmenit za ime Matic, ker on pravi, da je tako trdo. Meni je pa simpatično, čeprav sem sedaj že Maksa nagovorila, če bi imel bratca Matica in je sprejel, tako da če bomo 2:1, se bo moral vdat... Drugače pa ima tamali prebliske imen v stilu svojih prijateljev in lahko izbiramo med tistimi, ki ga ne jezijo. Tako so padla že imena Valentin in Nik. Imamo pa tudi željo, da ima ime največ 5 črk, ker imamo dolg priimek 11 črk.
Ja, saj vem kompliciramo, ampak kdo pa ne. Maksu tako paše njegovo ime, je tako lepo in močno. Bomo še razmišljali v tej smeri. Mi pa imamo morfologijo 8.januarja in gremo vsi skupaj, ker je tamali že bil jezen, ker ni smel na prvi pregled in Ns, ker smo jo delali v bolnici in sva čakala 3h. On in sedenje pa tudi ne gresta preveč skupaj, žal.

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 1019
5.12.2012 10:14:56   
*cinca*marinca*
manibo : kaj pa Matevž? Sicer je 6 črk, ampak meni je ta ime zelo všeč, pa tudi se mi zdi da je malo starejše.

Lp, *cinca*marinca*

(odgovor članu manibo)
Neposredna povezava do sporočila: 1020
5.12.2012 13:28:26   
nksrv
ojla, kaj pa Matej?

(odgovor članu *cinca*marinca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1021
5.12.2012 17:11:55   
majcicaklavdija
dobr vecer user posted image , meni je pa vsec marcel user posted image , evo vceraj sem imela pregled,....user posted image bije normalno (155) pa izmerila je matericni vrat,...tudi ok user posted image , morfologijo imam zdaj 28.12. 2012 user posted image KOMI CAKAM,...pocutim se odlicno,...nic vec me ne spika spodaj, slabosti so minile,...nekaj ze cutim v trebuscku, mozno da so prve brcike,...si ne znam cist dobro se razlagat,... glavobolov tud ni vec tako pogosto,...apetit pa je nenormaln, edino tu se morm mal pazit ker imam ze tako nekaj odvecnih kg user posted image . ni G cist nic zadovoljna kar se tega tice! user posted image . lepo bodite bejbe user posted image

(odgovor članu nksrv)
Neposredna povezava do sporočila: 1022
5.12.2012 18:36:01   
Naty03
Lep pozdrav vsem

@majcicaklavdija Super, da je vse ok. Ne sekiraj se glede kilogramov, ker bodo potem hitro šli dol.user posted image

@sunisland Hvala za odgovor. Tudi jaz imam takšne težave, da me dosti boli trebuh, pa ne samo spodaj, tudi bolj zgoraj. Sem imela predpisano od začetka strogo ležanje, nato je bilo vse ok. Tudi bolje se počutim in zato sem začela nazaj migati in delati. Imam živahnega petletnika in nisem več tok počivala. Ko me je začelo boleti, sem se seveda prestrašila in sem več počivala. Vendar se mi kljub počitku pojavljajo bolečine tu pa tam. Komaj čakam pregled v ponedeljek, da vidim kako in kaj...

Meni se že kar fajn pozna trebuh. Kile gredo gor, ampak se ne sekiram. Bom potem bolj pazljiva in bodo šle dol...user posted image
Komaj čakam, da izvem kaj bomo imeli. Za punčko je moj izbral ime, ker sem za prvega jaz. Za fantka pa nimam pojma.

@manibo Ime na m - Mitja mogoče.

Lepo se imejte, se javim po pregledu user posted image

(odgovor članu majcicaklavdija)
Neposredna povezava do sporočila: 1023
6.12.2012 8:54:44   
LunaSonce
Dobro jutro punce!
Kako kaj? Jst sem imela včeraj pregled pri svoji G in sem ji omenila za pregrado, ki jo je videla na nuhalni (in priložila sllikico), pa mi je rekla, da zdej tako ne moremo nič naredit. Da bomo samo malo bolj pozorni na to, drugače pa itak ni drugega. Odstranit se tega sedaj ne da. Lahko upamo na najboljše in da bo vse v redu. Po porodu naj bi naredila UZ in pregledala, če je pregrada resnično tam (baje, da med nosečnostjo se vidi določene stvari, ki niti ni nujno, da so pregrade) in bi se odločili še za tretjega otroka, potem bi morala na operativno odstranitev pregrade, drugače pa ne. Malo me še vedno skrbi, ampak, kaj boljše, da se ne sekiram in pozitivno gremo naprej, pa kar bo, bo.
Tako da, upam, da bo tudi tokrat potekalo vse mirno in da ne bo kakšnih zapletov.
Morfologijo pa imam 9.1.2013. Kje je še to....ampak kaj, sej december bo kar zletel!
En lep dan, pa da vam Miklavž kaj lepega prinese user posted image

(odgovor članu Naty03)
Neposredna povezava do sporočila: 1024
7.12.2012 8:59:23   
erikka
živjo nosečke! kako ste? trebuščki lepo rastejo:)? že nekaj časa nisem prebirala foruma in kot vidim je blo letošnje poletje zeeeeeloooo plodno:) dopust dobro dene:) meni je včerej "miklavž" prinesel lepo novičko da nosim pupiko user posted image vse je super, fino, fajn edino moj hemoglobin ni tak super ampak bo že.

(odgovor članu LunaSonce)
Neposredna povezava do sporočila: 1025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  39 40 [41] 42 43   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?